abonnement Unibet Coolblue
pi_97690385
experiment: volkoren croissants. Conclusie: erg lekker, maar zoals verwacht een stuk minder luchtig. Pics!











  zaterdag 4 juni 2011 @ 11:09:32 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97690471
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:05 schreef evo87 het volgende:
volkoren croissants.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97698049
wat? :P Is weer eens wat anders, iedere keer dezelfde maken gaat ook vervelen haha.
pi_97699694
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 juni 2011 11:05 schreef evo87 het volgende:
experiment: volkoren croissants. Conclusie: erg lekker, maar zoals verwacht een stuk minder luchtig. Pics!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
S H A M E - O N - Y O U
pi_97727012
jaja, nieuwe dingen proberen wordt niet gewaardeerd, noted. :P
Vanochtend volkoren, vijgen, walnoten, kaneel en saffraan brood, yummie. Volgend weekend de andere helft.



pi_97732158
Gisteren druk geweest :)

http://uitdekeukenvanarde(...)cake-met-kersen.html
Maar dan met aardbeien, erg lekker!

http://uitdekeukenvanarde(...)h-currant-bread.html
Heerlijk maar wel direct opeten! Iemand een idee hoe ik hem wel voroaf kan maken maar de dag erna nog lekker vers kan opeten?

http://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2009/09/appelcake.html
Eveneens heerlijk!!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  † In Memoriam † zondag 5 juni 2011 @ 13:22:07 #57
91830 MaximusTG
pi_97733143
Hmm, je zou meer boter kunnen toevoegen aan het krentenbrood (lijkt het meer op stol), en je zou het na het bakken rondom in kunnen smeren met gesmolten boter. Dan is het langer houdbaar.
pi_98111265
quote:
0s.gif Op zondag 5 juni 2011 13:22 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, je zou meer boter kunnen toevoegen aan het krentenbrood (lijkt het meer op stol), en je zou het na het bakken rondom in kunnen smeren met gesmolten boter. Dan is het langer houdbaar.
Klinkt niet erg gezond ;) althans mij teveel vet.

Vandaag wil ik nog een kruidenbroodje bakken :9 moet nog even kijken voor een recept.

Zag dat de keuken van arden ook workshops geeft..lijkt me ook erg leuk.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  † In Memoriam † maandag 13 juni 2011 @ 17:15:34 #59
91830 MaximusTG
pi_98118713
Nee, het wordt er idd niet gezonder door... Hoe bewaarde je het brood dan normaal? Want er staat een heel hoofdstuk 'Brood bewaren' in de BBA van Reinhart.
Workshops had ik ook gezien ja, ze heeft er zelfs een speciale Rofco broodoven voor. Mooi ding.
pi_98124888
quote:
0s.gif Op maandag 13 juni 2011 17:15 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, het wordt er idd niet gezonder door... Hoe bewaarde je het brood dan normaal? Want er staat een heel hoofdstuk 'Brood bewaren' in de BBA van Reinhart.
Workshops had ik ook gezien ja, ze heeft er zelfs een speciale Rofco broodoven voor. Mooi ding.
Direct opeten of in de vriezer ;)

http://uitdekeukenvanarde(...)oogde-tomaat-en.html

Nu in de oven, maar dan met verse tomaat ipv gedroogde :)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zaterdag 25 juni 2011 @ 19:46:04 #61
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_98654795
zo ff wat witte zachte, met subtiel korstje, bolletjes gebakken, want ik kwam er achter dat ik geen brood meer had, maar moet wel werken morgen :P
bolletjes 2e rijs:


en klaar :9




receptje tjek
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_98661856
ben op zoek naar een adres in (liefst) zuid holland waar je goedkoop ingredienten kunt krijgen, en dan met name de extra's. kilootje zonnebloempitten, kilootje pompoenpitten enzo (in de supermarkt zijn dit soort dingen altijd belachelijk duur).
pi_98661906
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 23:05 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ben op zoek naar een adres in (liefst) zuid holland waar je goedkoop ingredienten kunt krijgen, en dan met name de extra's. kilootje zonnebloempitten, kilootje pompoenpitten enzo (in de supermarkt zijn dit soort dingen altijd belachelijk duur).
Haal eigenlijk heel veel bij de dichtszijnde molen en makro wil nog wel eens helpen.

Mooi gelukt MissHobje!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_98662128
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 23:07 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Haal eigenlijk heel veel bij de dichtszijnde molen en makro wil nog wel eens helpen.

Mooi gelukt MissHobje!
heb je een adres / naam van de molen? wat verkopen ze er allemaal.
pi_98662148
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 19:46 schreef MissHobje het volgende:
zo ff wat witte zachte, met subtiel korstje, bolletjes gebakken, want ik kwam er achter dat ik geen brood meer had, maar moet wel werken morgen :P
bolletjes 2e rijs:
[ afbeelding ]

en klaar :9
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

receptje tjek
wow... zo maakt onze turkse bakker ze ook :D ziet er goed uit!
pi_98662261
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 juni 2011 23:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

heb je een adres / naam van de molen? wat verkopen ze er allemaal.
http://www.molenlandzigt.nl/
Ze hebben ook pompenpitten enz maar of het goedkoop is geen idee :@
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 26 juni 2011 @ 05:38:09 #67
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_98670158
Het is me wel duidelijk dat broodbakken secuur aan het recept houden is.

Ik heb vannacht een witbrood gebakken (simpelste recept: 500 gram bloem, 3 dl water, 7 gram gedroogde gist en 10 gram tafel zout. De bloem gezeefd en zonder veel aandacht gekneed. 1 uur rusten (ongeveer, gewacht tot 200% volume). Daar een bal van gemaakt. Deze op 200 C een klein uur gebakken. (20 minuten meer dan in het recept stond). Lekker random aankloten.

Morgen maal ik het witbrood tot grof paneermeel. Dus de kwaliteit maakt (denk ik) niks uit.

Vandaag (over 7 uur) maak ik knoflook-rozemarijnbrood volgens een ander recept. Vanavond horen jullie het resultaat.
pi_98963729
Net 2 krentenbroodjes gebakken.
Heb een zakje speltmeel liggen, iemand een receptje daarvoor?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 8 juli 2011 @ 21:46:30 #69
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_99221360
zojuist mijn lekkerste brood ooit gemaakt O+ ik weet niet wat ik anders heb gedaan maar het is echt goddelijk.
ik kan bijna concurreren met mijn favo bakker :D
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  vrijdag 8 juli 2011 @ 21:48:06 #70
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_99221470
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 juli 2011 22:20 schreef Ml-etje het volgende:
Net 2 krentenbroodjes gebakken.
Heb een zakje speltmeel liggen, iemand een receptje daarvoor?
ik gooi regelmatig wat speltmeel door een meergranendeeg. is niet anders dan bereidingswijze voor volkorenbrood. wel heel lekker, speltbrood :9
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_99221560
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 21:48 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ik gooi regelmatig wat speltmeel door een meergranendeeg. is niet anders dan bereidingswijze voor volkorenbrood. wel heel lekker, speltbrood :9
^O^ mits geen stralend weer morgen even proberen.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  vrijdag 8 juli 2011 @ 21:51:09 #72
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_99221651
evo, wil je met me trouwen?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 10 juli 2011 @ 16:32:46 #73
229513 Blurred86
Live Positive
pi_99282588
Ik heb vandaag een volkoren Iers soda bread gebakken:


Het is super simpel om te maken:
4 cups meel, kleine theelepel zout en flinke theelepel baking soda goed mengen.
2 cups karnemelk erbij (ik deed 1 melk, 1 yoghurt want ik had geen karnemelk. gewoon melk kan niet want je hebt het zuur nodig om het te laten rijzen).
Roeren en dan met je handen een bal van maken (zo min mogelijk roeren en niet kneden, net genoeg om het tot een bal te kunnen drukken), plat drukken, kruis insnijden en dan de oven in. 30-40 minuten tot het klaar is (gas mark 8, volgens mij is dat ongeveer 220C)

Zit op dit moment in het buitenland (3x raden welk land :P) maar als ik binnenkort weer thuis ben wil ik ook weer meer gaan bakken, dus ik ga dit topic maar eens in de gaten houden ter inspiratie. Zie veel lekkers in dit topic :9
but I am broken too, and spoken for, do not tempt me
  zondag 10 juli 2011 @ 16:44:59 #74
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_99283053
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2011 16:32 schreef Blurred86 het volgende:
Ik heb vandaag een volkoren Iers soda bread gebakken:
[ afbeelding ]

Het is super simpel om te maken:
4 cups meel, kleine theelepel zout en flinke theelepel baking soda goed mengen.
2 cups karnemelk erbij (ik deed 1 melk, 1 yoghurt want ik had geen karnemelk. gewoon melk kan niet want je hebt het zuur nodig om het te laten rijzen).
Roeren en dan met je handen een bal van maken (zo min mogelijk roeren en niet kneden, net genoeg om het tot een bal te kunnen drukken), plat drukken, kruis insnijden en dan de oven in. 30-40 minuten tot het klaar is (gas mark 8, volgens mij is dat ongeveer 220C)

Zit op dit moment in het buitenland (3x raden welk land :P) maar als ik binnenkort weer thuis ben wil ik ook weer meer gaan bakken, dus ik ga dit topic maar eens in de gaten houden ter inspiratie. Zie veel lekkers in dit topic :9
Ierland? O-) .

Ik ga het ook eens proberen! *O*.
Niet meer actief op Fok!
  zondag 10 juli 2011 @ 21:34:08 #75
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_99295554
LIjkt mij heerlijk Blurred!

Heb nog steeds geen volkorenbrood gemaakt, kom er niet aan toe ofzo?
Maar als ik morgen om een uur of 10 in de ochtend een deeg in de oven wil schuiven.
Moet ik het deeg dan bij de 1e rijs of de 2e rijs overnacht in de koelkast doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door uniekhoorn op 10-07-2011 21:38:31 (Thanks ML) ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')