quote:
S H A M E - O N - Y O Uquote:Op zaterdag 4 juni 2011 11:05 schreef evo87 het volgende:
experiment: volkoren croissants. Conclusie: erg lekker, maar zoals verwacht een stuk minder luchtig. Pics!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Klinkt niet erg gezond althans mij teveel vet.quote:Op zondag 5 juni 2011 13:22 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, je zou meer boter kunnen toevoegen aan het krentenbrood (lijkt het meer op stol), en je zou het na het bakken rondom in kunnen smeren met gesmolten boter. Dan is het langer houdbaar.
Direct opeten of in de vriezerquote:Op maandag 13 juni 2011 17:15 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, het wordt er idd niet gezonder door... Hoe bewaarde je het brood dan normaal? Want er staat een heel hoofdstuk 'Brood bewaren' in de BBA van Reinhart.
Workshops had ik ook gezien ja, ze heeft er zelfs een speciale Rofco broodoven voor. Mooi ding.
Haal eigenlijk heel veel bij de dichtszijnde molen en makro wil nog wel eens helpen.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 23:05 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ben op zoek naar een adres in (liefst) zuid holland waar je goedkoop ingredienten kunt krijgen, en dan met name de extra's. kilootje zonnebloempitten, kilootje pompoenpitten enzo (in de supermarkt zijn dit soort dingen altijd belachelijk duur).
heb je een adres / naam van de molen? wat verkopen ze er allemaal.quote:Op zaterdag 25 juni 2011 23:07 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Haal eigenlijk heel veel bij de dichtszijnde molen en makro wil nog wel eens helpen.
Mooi gelukt MissHobje!
wow... zo maakt onze turkse bakker ze ook ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 25 juni 2011 19:46 schreef MissHobje het volgende:
zo ff wat witte zachte, met subtiel korstje, bolletjes gebakken, want ik kwam er achter dat ik geen brood meer had, maar moet wel werken morgen
bolletjes 2e rijs:
[ afbeelding ]
en klaar
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
receptje tjek
http://www.molenlandzigt.nl/quote:Op zaterdag 25 juni 2011 23:14 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
heb je een adres / naam van de molen? wat verkopen ze er allemaal.
ik gooi regelmatig wat speltmeel door een meergranendeeg. is niet anders dan bereidingswijze voor volkorenbrood. wel heel lekker, speltbroodquote:Op zaterdag 2 juli 2011 22:20 schreef Ml-etje het volgende:
Net 2 krentenbroodjes gebakken.
Heb een zakje speltmeel liggen, iemand een receptje daarvoor?
mits geen stralend weer morgen even proberen.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 21:48 schreef -Mellow- het volgende:
[..]
ik gooi regelmatig wat speltmeel door een meergranendeeg. is niet anders dan bereidingswijze voor volkorenbrood. wel heel lekker, speltbrood
Ierland? .quote:Op zondag 10 juli 2011 16:32 schreef Blurred86 het volgende:
Ik heb vandaag een volkoren Iers soda bread gebakken:
[ afbeelding ]
Het is super simpel om te maken:
4 cups meel, kleine theelepel zout en flinke theelepel baking soda goed mengen.
2 cups karnemelk erbij (ik deed 1 melk, 1 yoghurt want ik had geen karnemelk. gewoon melk kan niet want je hebt het zuur nodig om het te laten rijzen).
Roeren en dan met je handen een bal van maken (zo min mogelijk roeren en niet kneden, net genoeg om het tot een bal te kunnen drukken), plat drukken, kruis insnijden en dan de oven in. 30-40 minuten tot het klaar is (gas mark 8, volgens mij is dat ongeveer 220C)
Zit op dit moment in het buitenland (3x raden welk land ) maar als ik binnenkort weer thuis ben wil ik ook weer meer gaan bakken, dus ik ga dit topic maar eens in de gaten houden ter inspiratie. Zie veel lekkers in dit topic
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |