Als je dan echt klote hebt serveer je dus gewoon geen cappuccino meer in de avond.quote:Op donderdag 9 juni 2011 15:17 schreef maulibu het volgende:
Koffie-snob? Gewoon een gepassioneerde koffie-maker en drinker, met het verlangen dat mensen koffie geserveerd krijgen zoals het bedoeld is.
Nee hoor, deze cacaogebruiker staat altijd open voor discussie, tips en wetenswaardigheden.quote:Op donderdag 9 juni 2011 17:01 schreef maulibu het volgende:
Poeh cacaogebruikers zijn wel snel geagiteerd zeg.. Never mind.
Koffie is gewoon niet per definitie Italiaans. Omdat ze toevallig het bereidingsproces van het branden van de koffieboon hebben geperfectioneerd, betekent het nog niet dat de Italiaanse gewoonte rondom koffiedrinken de enige juist is. In Turkije, Guatemala, Vietnam, Indonesië, etc. hebben ze allemaal een andere manier van bereiden en drinken, en er is er geen een die per definitie juist is.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 14:08 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Wat hierboven staan vind ik echt een non-argument.
Ieder land heeft zijn eigen methodes om koffie te zetten, wat vaak tot ver in de geschiedenis terug gaat.
Turkse koffie: fijne koffie samen met suiker in een pannetje water koken en met prut en al inschenken.
Frans koffie: koffie en kokend water laten trekken zoals thee en dan de prut omlaag duwen.
Denk even aan mensen zoals Marco Polo die koffie meenam op zijn reizen en dat de Italianen het bereiden van koffie sterk hebben verbeterd in de eeuwen.
Zo kan je ook wel stellen dat Italianen methode van pasta bereiden niet de echte methode is, want ook de deegslierten komen oorspronkelijk niet uit Italië. Gelukkig weten wij wel beter!
Wie zegt dat het niet mag? In Italië (het land van oorsprong, voor de zoveelste keer) wordt cappuccino alleen 's ochtends gedronken. Het punt was ver hiervoor dat cacoa op de cappuccino niet "hoort" zoals gesteld werd.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 14:17 schreef Blik het volgende:
[..]
Daarom is die verheerlijking van de Italiaanse manier van koffie drinken gewoon kul, als iemand een cappucino in de avond wilt drinken na het diner moet die dat gewoon lekker zelf weten. Een beetje de koffie-nerd uithangen en zeggen dat dat niet mag is gewoon elitair gedrag
edit: volgens de nederlandse wikipedia is de cappuccino afkomstig uit Wenen, en niet uit Italië
Daar had ik hem ook al heengestuurd maar hij luistert nietquote:Op vrijdag 10 juni 2011 17:22 schreef Godtje het volgende:
En het heeft allemaal geen fuck te maken met nespresso.
Koffie voor de fijnproever: sterke koffie bij de open haard #6
quote:7617.20 - Limited Edition 2011 - Onirio - 10 x 0.37 ¤ 3.70
7510.20 - Indriya from India - 10 x 0.39 ¤ 3.90
7615.20 - Ristretto - 10 x 0.35 ¤ 3.50
7431.20 - Arpeggio - 10 x 0.35 ¤ 3.50
7439.20 - Roma - 10 x 0.35 ¤ 3.50
7440.20 - Decaffeinato - 10 x 0.35 ¤ 3.50
7820.20 - Fortissio Lungo - 40 x 0.37 ¤ 14.80
Ik denk dat hierdoor de miscommunicatie (laten we het zo maar noemen) is ontstaan:quote:Op vrijdag 10 juni 2011 16:56 schreef maulibu het volgende:
[..]
.... Het punt was ver hiervoor dat cacoa op de cappuccino niet "hoort" zoals gesteld werd....
Dáár reageerde ik op. Lezen.quote:
Zeg hallo, ik ben hier gewoon telkens heel netjes en open-minded aan het reageren. En nu ben ik een jankerd? Ga eens buiten spelen, kindje.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 18:19 schreef maulibu het volgende:
[..]
Dáár reageerde ik op. Lezen.
Daarnaast heropende ik de discussie niet maar was het gebruiker Blik, jankerds.
Dit.quote:Op zondag 8 mei 2011 09:23 schreef 1-of-6Billion het volgende:
[..]
Bestelling is doorgaans 180x Fortissio Lungo en 20x Ristretto.
Ik doe niet aan melk en of suiker
Orinio is als Lungo niet zo geschikt, maar maakt een puike espresso
Dat was ook zo ongeveer mijn vorige bestelling. Alleen ik merk dat ik het de volgende ronde qua aantallen om moet gaan draaien!quote:Op vrijdag 10 juni 2011 18:27 schreef PamSwynfordDeBeaufort het volgende:
[..]
Dit.
Fortissio en Ristretto!
Zonder zuiker of melk.
Ik drink het altijd met melk, maar ik kan dat ook niet tegen koffie zonder melk.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 16:44 schreef Roel_Jewel het volgende:
Zijn er hier mensen die hun Nespresso met melk drinken? M'n vriendin doet dat ook. Ik vind dat persoonlijk beetje zonde... Ik drink meestal zwart, soms met beetje suiker.
Ja. Een halve cup of iets minder maar soms ook zwart.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 16:44 schreef Roel_Jewel het volgende:
Zijn er hier mensen die hun Nespresso met melk drinken?
Lol, over smaaknuke gesproken .... suikerquote:Ik vind dat persoonlijk beetje zonde... Ik drink soms met beetje suiker.
Of gewoon een acceptgiro laten meesturen?quote:Op zondag 12 juni 2011 23:32 schreef Movinghead het volgende:
Het is dat ik een creditcard heb, maar die webshop mag toch wel eens Ideal gaan ondersteunen.
Kan ookquote:Op zondag 12 juni 2011 23:52 schreef zeeuws jongetje het volgende:
[..]
Of gewoon een acceptgiro laten meesturen?
Een beetje aan het experimenteren geweest met de speciale melk voor koffieschuim die tegenwoordig in de handel is. Zowel het C1000 huismerk als de nieuwe van Friesche Vlag.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 19:01 schreef Kremers het volgende:
Welke melk gebruik je? Ik vind lang houdbare volle melk het beste werken (lattisima).
Roma is mijn favorietje om Cappu mee te makenquote:Op zondag 12 juni 2011 09:17 schreef Maria2.0 het volgende:
Net een Roma geprobeerd. Hij is lekker maar niet erg bijzonder, vind ik. Zal ik niet snel weer bestellen.
Dat is sowieso troepquote:Op maandag 13 juni 2011 01:53 schreef webspider het volgende:
[..]
Een beetje aan het experimenteren geweest met de speciale melk voor koffieschuim die tegenwoordig in de handel is. Zowel het C1000 huismerk als de nieuwe van Friesche Vlag.
Toegegeven: Het schuim proeft lekker, goed stevig schuim, maar:
Dit schuim kun je dus niet in je koffieschuimer doen die bij de Latissima zit. Een en al stoomontwikkeling, en het is pas weer een beetje op orde als je zo'n 2 - 3 keer zoveel melk toevoegt als normale melk..
Iemand gelijksoortige ervaringen
nee, doe mij maar échte koffie. Lekker normaal en tenminste niet met de meute mee. Ik ben een leider niet een schaapquote:Op donderdag 23 juni 2011 21:42 schreef F4T4L_3RR0R het volgende:
Lekker onderbouwd bericht van je ook. ga maar weer snel genieten van je bakkie Senseo...
dan moet je hier zijn: Adorereer en post hier je ouderwetse koffiemachien!!!!quote:Op donderdag 23 juni 2011 21:43 schreef lellebelle het volgende:
[..]
nee, doe mij maar échte koffie. Lekker normaal en tenminste niet met de meute mee. Ik ben een leider niet een schaap
Psies, u conformist bastards! Ik zal niet mee doen met de groep en hun kuddegedrag. Ha! Nu ga ik lekker bij deze groep hier staan! Ik conformeer mij met de non-conformisten!quote:Op donderdag 23 juni 2011 21:43 schreef lellebelle het volgende:
[..]
nee, doe mij maar échte koffie. Lekker normaal en tenminste niet met de meute mee. Ik ben een leider niet een schaap
alsof ik tijd heb voor deze onzin, liever zet ik nu een kopje koffie onder het genot van een crimeseriequote:Op donderdag 23 juni 2011 22:30 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dan moet je hier zijn: Adorereer en post hier je ouderwetse koffiemachien!!!!
quote:Op donderdag 23 juni 2011 22:47 schreef neo2000 het volgende:
[..]
Psies, u conformist bastards! Ik zal niet mee doen met de groep en hun kuddegedrag. Ha! Nu ga ik lekker bij deze groep hier staan! Ik conformeer mij met de non-conformisten!
Laat ons lekker van ons bakkie Nespresso koffie genieten. Ieder het zijne.
OT: Wel kudo's voor Douwe Egberts dat ze in ieder geval wel PROBEREN de gesloten markt te betreden. Jammer genoeg voor hen (en allicht voor ons) dat de poging schijnbaar niet zo lukt. Ik zal iig de cups niet gaan proberen n.a.v. de ervaringen hier ermee. Had het DE echter wel gegund. Was ook wel grappig geweest als ze de prijs hadden kunnen drukken van de originele Nespresso cupjes.
En dat van een varken.quote:Op donderdag 23 juni 2011 22:49 schreef lellebelle het volgende:
[..]
1880-taalgebruik, hoe ouderwets
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |