abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_96404318
registreer om deze reclame te verbergen
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://sites.rvu.nl/page/856
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 mei 2011 @ 20:58:32 #2
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_96404400
Wel een leuke uitzending :Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_96404440
Beetje matige aflevering, vond ik. Op de verpakking staat gewoon 'prosciutto crudo' en het plaatje erop is ook van een gewone rauwe ham, dus ik snap niet waarom je er nou een punt van zou maken of het nou echte parmaham is of 'alleen maar' ham uit Parma.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 05-05-2011 21:00:03 ]
pi_96404585
registreer om deze reclame te verbergen
Ja, dat dacht ik dus ook de hele tijd. Alleen die marketingman ging op het einde vertellen dat het wel parmaham is, toch?
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:01:27 #5
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96404604
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:42 schreef n0ir het volgende:
Geniale bril heeft die kaas en ham-boer. 8-) Volgens mij heb ik hem wel vaker bij de Keuringsdienst gezien.
Handig toch? :P

Verder een mooi gezicht, al die hammen die er hingen te drogen :) En dat accent van die Italiaanse kok :D

Jammer van Grande Italia, zo wek je niet echt vertrouwen in je product.
  Redactie Sport donderdag 5 mei 2011 @ 21:04:18 #6
164004 crew  TargaFlorio
pi_96404818
Matige uitzending, naar mijn mening een beetje een non-item. Die marketingman op het einde slaat een modderfiguur.
pi_96404893
registreer om deze reclame te verbergen
Na al die afleveringen van de Keuringsdienst denk ik wel te kunnen voorspellen dat de vulling voor het grootste gedeelte bestaat uit varkensvlees uit de seperator, met en een beetje rauwe ham, gemaakt van goedkoop varkensvlees uit Noord Europa maar in Parma te drogen gelegd.

Beetje jammer dat de aflevering geen onthullingen bevatte maar vond het alsnog leuk om te zien hoe die hammen worden gemaakt en hoe de verse tortelinni werd gemaakt. Lekker!
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:08:37 #8
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96405137
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 21:05 schreef n0ir het volgende:
Na al die afleveringen van de Keuringsdienst denk ik wel te kunnen voorspellen dat de vulling voor het grootste gedeelte bestaat uit varkensvlees uit de seperator, met en een beetje rauwe ham, gemaakt van goedkoop varkensvlees uit Noord Europa maar in Parma te drogen gelegd.
En dat is waarschijnlijk de reden waarom ze niet naar binnen konden bij de fabriek.

Maar... Als er al Italiaanse programma's zijn geweest dan moet er ergens toch wel beeldmateriaal beschikbaar zijn?
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:39:44 #9
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96407313
Ik ben groot fan van (Marijn O+ ) kvw, kijk het ook al jaren. Wat ik me nu al heel lang afvraag is hoe nemen ze kvw op? Tuurlijk eerst vooronderzoek, maar wat daarna?

Gaan ze dan eerst iedereen bellen dan het gedeelte in het buitenland en dan weer bellen? Hoe doen ze dat met tussentijdse conclusies of feiten. Bellen ze dan naar het buitenland waar dan bijv. Marijn met de eend is om te bellen dat ze iets weten en vice versa?

Dat lijkt me tv technisch niet de beste manier van programma maken toch?

Hoe dan ook, ik blijf kijken! Schijnbaar heb ik er nu exact 150 gezien en nu ga ik me even Italiaans wanen en laten verdiepen in de tortellini.
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96407723
Als ik zou moeten gokken zou ik denken dat ze maanden over de opnames van een aflevering doen, en ook verschillende afleveringen door elkaar opnemen. Dan kunnen ze alle gemaakte opnames bespreken in de vergadering en als er genoeg materiaal is voor een show begint het knippen en plakken.
  donderdag 5 mei 2011 @ 22:13:22 #11
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96409886
Uhu ja dat denk ik ook. Dat geldt denk ik ook voor de bel-opnames. Volgens mij vullen ze dan die tafel voor wat ze opnemen. Ze spelen ook vaak en veel met de producten, alsof ze het voor het eerst zien of toch nog even moeten kijken waar ze voor bellen. Dat zie je bijvoorbeeld ook bij de wijnen. Je kan ook niet in ťťn week naar italiŽ en voorbereiding en opnames. Zijn er misschien fokkers die daar ook mee bezig zijn? Hebben zij misschien gemaild naar kvw of zijn er fokkers die dergelijke reportages maken als beroep?

Ik vind het zo mooi in elkaar gezet. Ze lijken zů een makkelijk programma te maken. Je hebt het bel gedeelte en de buitenopnames en interviews. Maar in bijvoorbeeld de interviews zie je hoe erg ingewikkeld het is. Sommige vragen en antwoorden lijken synchroon te lopen met het andere interview terwijl er ťťn van de twee toch echt eerder is opgenomen.

Ze zouden, net als bij klokhuis vroeger, een keer een soort achter-de-schermen aflevering moeten maken. Met als titel *tromgeroffel* - Achter de schermen bij KvW - 'Hoe zit dat nu bij kvw, eerst het kip dan het ei? Lijkt het meer op een roerei of is het een omelet. De kvw laat u zien hoe de aap uit de mouw kan komen. Van voormalig politierechercheur tot jan met de pet, ze helpen allemaal mee om voor u een programma te maken. Vandaag in kvw worden de verlaggevers zelf onder de loep genomen en ziet u het brandpunt van ons bestaan, informatie.'

Zou echt heel tof zijn om zo een aflevering te zien, niet?

[ Bericht 0% gewijzigd door whY... op 05-05-2011 22:14:02 (typo) ]
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96410138
Als je dat stuk tekst zo doormailt doen ze het vast :D
pi_96415748
Ik denk dat inderdaad ook steeds. Dat het lijkt alsof ze de info uit de andere reportages al weten terwijl toch echt ťťn van de twee eerder moet zijn opgenomen.
Ik heb het vermoeden (maar geen idee) dat ze van tevoren al heel veel uitzoeken en het antwoord eigenlijk al weten voordat ze op "onderzoek" uit gaan.
pi_96416641
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 23:54 schreef MilaNL het volgende:
Ik denk dat inderdaad ook steeds. Dat het lijkt alsof ze de info uit de andere reportages al weten terwijl toch echt ťťn van de twee eerder moet zijn opgenomen.
Ik heb het vermoeden (maar geen idee) dat ze van tevoren al heel veel uitzoeken en het antwoord eigenlijk al weten voordat ze op "onderzoek" uit gaan.
Ja, dat lijkt me logisch. En dat laatste is bij alle journalistieke programma's zo (ook bij radio).
pi_96416768
Was in de afgelopen uitzending te horen, dat ze al maanden een afspraak hadden om in de fabriek te mogen kijken.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 00:34:18 #16
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96417217
Het idee van de interviews is dan dus puur op de kijker gericht en niet zozeer voor de nieuwswaarde.
Nu ik dan een terugdenk aan tortellini, je hoort Teun dan de vraag stellen over die parmaham aan de woordvoerder van Tortelloni. Hij weet dus al dat het ham uit Parma is en geen parmaham. Dan vind ik het wel een beetje insinuerend om dan drie keer te zeggen dat het over parmaham gaat en niet over ham uit Parma. Dat de woordvoerder daarin tegen een beetje zwak is door niet gewoon te zeggen dat het om rauwe ham gaat is tot daar aan toe, maar om nu dat steeds te pushen is wat 'overdone'. Beetje hetzelfde als met de Remia een paar maanden eerder.

Ik ben er geen steek mee opgeschoten. Ik weet nog steeds niet wat voor mengsel Gran' Italia in zijn pasta's doet. a) is het wel echte achterham. b) wat voor kaas en 2e en 3e ingrediŽnt stoppen ze daar dan bij. Het ging nu vooral om de ham terwijl de titel het over Tortellini heeft. Wat een vragen weer.

Ik zal eens kijken of ik een mailtje kan sturen naar kvw met het stukje creatieve tekst en de vraag hoe zij een aflevering maken. Ik had het inderdaad ook al over vooronderzoek toch lijkt het mij niet dat ze Šlles al weten. Dat merk je dan ook bij laatst genoemde aflevering, ik denk dat hij er anders uit zou zien als ze wel naar binnen mochten.
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96425471
ben het eens met wat hier gezegd wordt en vond het geen sterke aflevering gisteren. Misschien dat jullie nog weten hoe dit precies dan zit:

- Als er 'gewone rauwe ham' in zit, waarom worden die lappen varkensvlees dan in godsnaam helemaal naar ItaliŽ vervoerd vanuit Noord-Europa? Die kun je toch ook in bijv. Nederland laten drogen? Er staat toch geen stempel op dat het Parma is, waarom dan de moeite om het naar ItaliŽ te vervoeren?

- waarom is er niet in een laboratorium onderzoek gedaan wat de samenstelling is van dat goedje wat in de tortellini zit?

- de naam is Tortelloni of zoiets in plaats van Tortellini. Vaak doet een producent/fabrikant dat, zodat hij zich niet letterlijk aan de samenstelling hoeft te houden van het originele product. Kortom, waarom heet het niet Tortellini?

Ik vond de Italiaanse bereidingswijze leuk om te zien! En die fabrieken en dat tussen die hammen lopen; leuk shot maar na 5x gehoord te hebben dat niet elke rauwe ham een Parmaham is snapte ik dat ook wel. Dan had ik alleen wel PRECIES willen horen wanneer iets een Parmaham is. Ik ga er nu maar vanuit dat het moet gaan om varkensvlees uit Parma, die zoveel maanden gerijpt is? Ik vond het nogsteeds erg onduidelijk.
pi_96425967
Wat hadden ze in het laboratorium moeten onderzoeken? Als je op de ingrediŽntenlijst af gaat is de samenstelling van de vulling volgens mij ongeveer hetzelfde als bij de ambachtelijke tortellini.

En tortellini vs tortelloni is gewoon een kwestie van grootte. -oni is een Italiaans achtervoegsel dat grootte benadrukt, al zei die ene man dat tortelloni in ItaliŽ in principe nog wel iets groter zijn dan die uit het pakje.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 11:59:04 #19
341556 whY...
symbolisch ambassadeur
pi_96427303
Jaaa, ik heb een mailtje gestuurd :D *) ik hoop dat ze reageren.
Apeldoorn 't Loo is waar ik te vinden ben.
"Ambassadeur van de stad Apeldoorn, namens Isis20."
pi_96428631
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:58 schreef Igen het volgende:
Beetje matige aflevering, vond ik. Op de verpakking staat gewoon 'prosciutto crudo' en het plaatje erop is ook van een gewone rauwe ham, dus ik snap niet waarom je er nou een punt van zou maken of het nou echte parmaham is of 'alleen maar' ham uit Parma.
Omdat meneer de marketingman wel zegt dat ze prosciutto crudo di parma gebruiken ipv prosciutto crudo.

Ik krijg gewoon honger als ik zie hoe die italianen dat klaarmaken _O_ _O_
Get it and Bet it
pi_96428872
Trouwens, ze hebben toch al eens een aflevering over Parma-ham gedaan, een paar seizoenen terug? De nadruk lag er nu wel weer erg op.

Aan de andere kant: ze moesten misschien wel, omdat ze de fabriek niet in mochten. Als dat wel had gemogen was het een andere aflevering geworden waarschijnlijk.
pi_96429338
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 11:20 schreef Kidney_bean01 het volgende:
ben het eens met wat hier gezegd wordt en vond het geen sterke aflevering gisteren. Misschien dat jullie nog weten hoe dit precies dan zit:

- Als er 'gewone rauwe ham' in zit, waarom worden die lappen varkensvlees dan in godsnaam helemaal naar ItaliŽ vervoerd vanuit Noord-Europa? Die kun je toch ook in bijv. Nederland laten drogen? Er staat toch geen stempel op dat het Parma is, waarom dan de moeite om het naar ItaliŽ te vervoeren?

- waarom is er niet in een laboratorium onderzoek gedaan wat de samenstelling is van dat goedje wat in de tortellini zit?

- de naam is Tortelloni of zoiets in plaats van Tortellini. Vaak doet een producent/fabrikant dat, zodat hij zich niet letterlijk aan de samenstelling hoeft te houden van het originele product. Kortom, waarom heet het niet Tortellini?

Ik vond de Italiaanse bereidingswijze leuk om te zien! En die fabrieken en dat tussen die hammen lopen; leuk shot maar na 5x gehoord te hebben dat niet elke rauwe ham een Parmaham is snapte ik dat ook wel. Dan had ik alleen wel PRECIES willen horen wanneer iets een Parmaham is. Ik ga er nu maar vanuit dat het moet gaan om varkensvlees uit Parma, die zoveel maanden gerijpt is? Ik vond het nogsteeds erg onduidelijk.
Voor parmaham-varkens zijn er nog wat meer eisen, oa over de slachtleeftijd en het slachtgewicht van de varkens, en de voeding die ze krijgen. Verder zijn er tijdens het drogen ook nog wat nabehandelingen van de ťchte parmaham dacht ik, maar dat zal ik nog es navragen.

Ze waren wel wat aan het vissen in mijn ogen, ik heb wel sterkere afleveringen van ze gezien.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 12:56:45 #23
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96429654
Je kunt niet iedere week een schandaal op de buis brengen, naja misschien als je een redactie van 1000 man hebt :P

Verder, aldus wiki:

Parmaham of Prosciutto di Parma in het Italiaans is een op traditionele manier gedroogde rauwe ham uit de provincie Parma. Parmaham is een beschermde naam, hetgeen betekent dat alleen die ham parmaham mag heten die aan de volgende voorwaarden voldoet:

er mogen geen conserveringsmiddelen of additieven gebruikt worden bij de productie; parmaham bestaat alleen uit vlees en zeezout;
de ham moet gemaakt worden van in ItaliŽ geboren en getogen varkens;
de varkens die voor de ham worden gebruikt moeten minstens 9 maanden oud zijn en minimaal 160 kilo wegen;
een deel van de voeding van de dieren dient te bestaan uit de wei die bij de productie van Parmezaanse kaas over blijft;
de ham moet minimaal 12 maanden in de bergwinden gedroogd zijn en
mag alleen in de provincie Parma gemaakt worden (vanwege het specifieke klimaat).
pi_96430624
thanks Erasmo! Ik heb zeker al die informatie gisteren niet gehoord, slechts enkele voorwaarden..

maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit ItaliŽ haalt.

En Igen, qua de samenstelling: ik heb wel eens een aflevering van ze gezien over Schnitzels in de supermarkt. Je denkt: dat gaat toch gewoon om vlees met een laagje paneer eromheen? Nou ik heb gezien hoe ze bij laboratoria stukken vlees aan elkaar lijmen om een zo gelijkmatige schnitzel te krijgen.. na die aflevering hoef ik geen voorgeprepareerde schnitzels uit de supermarkt meer :D

Hetzelfde als met de aflevering over olijven met dat rode dingetje erin. Je denkt dat het een stukje paprika is, maar nee: ook een soort machinaal geprepareerd goedje.. Kortom, ik was wel benieuwd wat de samenstelling was van dit stukje vlees in de tortellini.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 13:25:56 #25
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96430878
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit ItaliŽ haalt.
Volgens mij staat de fabriek van Grande Italia ook in ItaliŽ.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')