Handig toch?quote:Op donderdag 5 mei 2011 20:42 schreef n0ir het volgende:
Geniale bril heeft die kaas en ham-boer.Volgens mij heb ik hem wel vaker bij de Keuringsdienst gezien.
En dat is waarschijnlijk de reden waarom ze niet naar binnen konden bij de fabriek.quote:Op donderdag 5 mei 2011 21:05 schreef n0ir het volgende:
Na al die afleveringen van de Keuringsdienst denk ik wel te kunnen voorspellen dat de vulling voor het grootste gedeelte bestaat uit varkensvlees uit de seperator, met en een beetje rauwe ham, gemaakt van goedkoop varkensvlees uit Noord Europa maar in Parma te drogen gelegd.
Ja, dat lijkt me logisch. En dat laatste is bij alle journalistieke programma's zo (ook bij radio).quote:Op donderdag 5 mei 2011 23:54 schreef MilaNL het volgende:
Ik denk dat inderdaad ook steeds. Dat het lijkt alsof ze de info uit de andere reportages al weten terwijl toch echt één van de twee eerder moet zijn opgenomen.
Ik heb het vermoeden (maar geen idee) dat ze van tevoren al heel veel uitzoeken en het antwoord eigenlijk al weten voordat ze op "onderzoek" uit gaan.
Omdat meneer de marketingman wel zegt dat ze prosciutto crudo di parma gebruiken ipv prosciutto crudo.quote:Op donderdag 5 mei 2011 20:58 schreef Igen het volgende:
Beetje matige aflevering, vond ik. Op de verpakking staat gewoon 'prosciutto crudo' en het plaatje erop is ook van een gewone rauwe ham, dus ik snap niet waarom je er nou een punt van zou maken of het nou echte parmaham is of 'alleen maar' ham uit Parma.
Voor parmaham-varkens zijn er nog wat meer eisen, oa over de slachtleeftijd en het slachtgewicht van de varkens, en de voeding die ze krijgen. Verder zijn er tijdens het drogen ook nog wat nabehandelingen van de échte parmaham dacht ik, maar dat zal ik nog es navragen.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 11:20 schreef Kidney_bean01 het volgende:
ben het eens met wat hier gezegd wordt en vond het geen sterke aflevering gisteren. Misschien dat jullie nog weten hoe dit precies dan zit:
- Als er 'gewone rauwe ham' in zit, waarom worden die lappen varkensvlees dan in godsnaam helemaal naar Italië vervoerd vanuit Noord-Europa? Die kun je toch ook in bijv. Nederland laten drogen? Er staat toch geen stempel op dat het Parma is, waarom dan de moeite om het naar Italië te vervoeren?
- waarom is er niet in een laboratorium onderzoek gedaan wat de samenstelling is van dat goedje wat in de tortellini zit?
- de naam is Tortelloni of zoiets in plaats van Tortellini. Vaak doet een producent/fabrikant dat, zodat hij zich niet letterlijk aan de samenstelling hoeft te houden van het originele product. Kortom, waarom heet het niet Tortellini?
Ik vond de Italiaanse bereidingswijze leuk om te zien! En die fabrieken en dat tussen die hammen lopen; leuk shot maar na 5x gehoord te hebben dat niet elke rauwe ham een Parmaham is snapte ik dat ook wel. Dan had ik alleen wel PRECIES willen horen wanneer iets een Parmaham is. Ik ga er nu maar vanuit dat het moet gaan om varkensvlees uit Parma, die zoveel maanden gerijpt is? Ik vond het nogsteeds erg onduidelijk.
Volgens mij staat de fabriek van Grande Italia ook in Italië.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit Italië haalt.
Die varkens komen waarschijnlijk gewoon uit Nederland* en ze worden in Italië verwerkt tot rauwe ham. Het zal wel goedkoper zijn om ze in de Parma-regio te verwerken. Zie het, heel grof gezegd, als een fabriek waar ze het huismerk (rauwe ham) en het A-merk (parmaham) op dezelfde productielijn draaien zodat je kan besparen op bepaalde kosten en meerdere markten kan bedienen.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
maar dan nog steeds is het mij niet duidelijk waarom Grande Italia hun rauwe ham, die toch geen Parmaham is, helemaal uit Italië haalt.
Toen wij nog een vleesfabriek hadden, gingen bijna al onze hammen naar Italië, maar het slachten gebeurde dan weer hier in Nederland.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:35 schreef SteveBudin het volgende:
[..]
Die varkens komen waarschijnlijk gewoon uit Nederland* en ze worden in Italië verwerkt tot rauwe ham. Het zal wel goedkoper zijn om ze in de Parma-regio te verwerken. Zie het, heel grof gezegd, als een fabriek waar ze het huismerk (rauwe ham) en het A-merk (parmaham) op dezelfde productielijn draaien zodat je kan besparen op bepaalde kosten en meerdere markten kan bedienen.
*paar jaar terug is dit ook in het nieuws geweest. Nederlandse varkens die onder erbarmelijke omstandigheden naar Italë gaan. Daar worden ze verwerkt en het eindproduct wordt dan weer in Nederland verkocht.
Plakvlees, is ook al een aflevering van de KVW over geweestquote:Op vrijdag 6 mei 2011 13:19 schreef Kidney_bean01 het volgende:
En Igen, qua de samenstelling: ik heb wel eens een aflevering van ze gezien over Schnitzels in de supermarkt. Je denkt: dat gaat toch gewoon om vlees met een laagje paneer eromheen? Nou ik heb gezien hoe ze bij laboratoria stukken vlees aan elkaar lijmen om een zo gelijkmatige schnitzel te krijgen.. na die aflevering hoef ik geen voorgeprepareerde schnitzels uit de supermarkt meer
haha wij hebben het over dezelfde aflevering denk ikquote:Op vrijdag 6 mei 2011 15:29 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Plakvlees, is ook al een aflevering van de KVW over geweest
Hoe naïef kun je ook zijn als je reclames gelooftquote:Op vrijdag 6 mei 2011 16:15 schreef Kidney_bean01 het volgende:
In die reclame zie je van die Italiaanse vrouwen pastasaus maken etc. Blijkt die saus ik geloof in Spanje te worden gefabriceerd
Geloof me hij kan er z'n boterham goed van beleggen...quote:Op vrijdag 6 mei 2011 18:00 schreef Impry het volgende:
Lekker als je daar als persmannetje van Grande Italia de boel mag gaan verdedigen.
Oke, dan klopt het dus alsnog.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:10 schreef Erasmo het volgende:
Er staat helemaal niet op dat er rauwe ham uit Parma in zit, er staat alleen ''Rauwe ham'' op.
Heb jij de aflevering wel gezien?quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:09 schreef MilaNL het volgende:
Op het pak staat dat er rauwe ham uit Parma in zit, maar er staat niet dat er Parmaham in zit. Er zit rauwe ham uit Parma in, maar geen Parmaham. Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt meGeen schokkende ontdekkingen, prima spul, lekker kopen.
Waar heb jij gezien dat er die ham er echt inzit en welke ham dat isquote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:09 schreef MilaNL het volgende:
Ik vond het eigenlijk al verrassend dat de Grand Italia dingen inderdaad uit Italië komen en dat de ham die erin zit ook echt ham is. Dus niks aan het handje lijkt me![]()
Dus jouw bewering over die ham is niet gebaseerd op bewezen en geziene feiten.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:50 schreef MilaNL het volgende:
Nee, dat hebben we niet gezien, maar dat was omdat ze de fabriek niet in mochten. Dan had ik op zn minst verwacht dat ze even lieten checken wat er nou precies in zat. Nu eindigde het een beetje met: we zijn geen steek verder en hier stoppen we. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is toch?
Niet bewezen, wel gezien/gehoord. Onder andere omdat Grand Italia dat zelf zegt. En waarom zouden ze erover liegen? Parmaham (met kroontje) zou juist een extraatje zijn, en ze zeggen zelf dat dat het niet is.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus jouw bewering over die ham is niet gebaseerd op bewezen en geziene feiten.
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:02 schreef MilaNL het volgende:
Niet bewezen, wel gezien/gehoord. Onder andere omdat Grand Italia dat zelf zegt.
daarom had ik op zijn minst een onderzoekje in een of ander laboratorium verwacht om de samenstelling te bekijken. Ik bedoel, wie weet zit er wel rauwe ham (uit Parma) in, maar zóóóó weinig dat het haast niet meer te benoemen is..quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
Op hun eigen site staat "8% rauwe ham" bij de ingrediënten. En die rauwe ham kan prima uit Parma komen, aangezien daar veel vleesfabrieken staan die rauwe ham maken, en dat hoeft echt niet alleen Parmaham te zijn. Dalli/klok maakt bijvoorbeeld het eigen klok waspoeder, maar ook bijna alle huismerk waspoeders in Nederland.quote:Op vrijdag 6 mei 2011 22:49 schreef golfer het volgende:
[..]
Nogmaals: nergens is te zien geweest dat er überhaupt ham in die fabrieks-tortelinni zat. Laat staan wat voor ham.
Ja die man staat er slecht opquote:Op vrijdag 6 mei 2011 21:01 schreef golfer het volgende:
De marketingman uit Nederland wist in ieder geval een aantal zaken niet precies te benoemen en maakte op die manier niet echt goede reclame voor z'n bedrijf.
Heerlijk levenquote:Op donderdag 12 mei 2011 20:39 schreef Paul-89 het volgende:
Die mensen hebben het allemaal niet zo druk.
Je moet sowieso vaak wel 1 of 2 van die dingen openmaken, om te testen deze kan gewoon een stikkertje krijgen dat hij ook vaker bemonsterd kan worden, kan ook zo weer bij de productie of bij het afval (vaak voor veevoedsel ofzo)quote:Op donderdag 12 mei 2011 20:51 schreef Piles het volgende:
[..]
Zonde ja, haal dan ff monster uit de fabriek
Werkt wel die discussies in de hand waarom is biologisch nou duurder je hoeft er toch minder aan te doen etc..quote:
De Nederlandse en Duitse belastingbetaler betaald het wel.quote:
Betaalt wat wel? De gemiddelde Portugees werkt meer uren dan een Nederlander. En wat ze lieten zien zag eruit als grond die wel degelijk bewerkt wordt. Geen niet-meer-competitieve ex-kurkgaard ofzo.quote:Op donderdag 12 mei 2011 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Nederlandse en Duitse belastingbetaler betaald het wel.
Sorry, maar wat?quote:Op donderdag 12 mei 2011 21:28 schreef Igen het volgende:
[..]
De gemiddelde Portugees werkt meer uren dan een Nederlander.
Jazeker wel (zie p. 24). Er is genoeg mis met de economie in Portugal, maar de mensen zijn daar echt niet allemaal luie uitvreters ofzo.quote:
Precies. Ook wel leuk om te zien hoe het in de Nederlandse glastuinbouw eraan toe gaat. En het liet inderdaad zien dat als je een eerlijk product maakt, je ook niks te vrezen hoeft te hebben van 'vervelende' televisieprogramma's.quote:Op donderdag 12 mei 2011 22:04 schreef Toad het volgende:
Leuk die Spanjaard. Als alle andere bedrijven zo om zouden gaan met de Keuringsdienst is er niets aan de hand. Niks spectaculairs idd, wel weer wat geleerd over tomaten. Maar reclames moet je sowieso niet geloven.
Google is je vriendjequote:
¤500 per ton(kilo, geen ton als in vat) als ik die 114 pagina's tellende pdf zo snel even scan. Had het eigenlijk duurder verwacht, helemaal aangezien het ook nog een concentraat is.quote:Op zaterdag 14 mei 2011 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Google is je vriendje
http://www.google.com/sea(...)ie=UTF-8&sa=N&tab=iw
Meer te lezen
http://aic.ucdavis.edu/oa/eutomato.pdf
Ik zal wel scheel gekeken hebben, maar ik heb het beeld nog op pauze gezet, en zag het touwtje niet hoor....quote:Op zondag 15 mei 2011 17:37 schreef alors het volgende:
Hahah mooi dat touwtje aan die tomaat in de reclame!! Die kerel ook hoe hij erover vertelt
Precies in het midden, tussen die 2 omhoogstaande blaadjesquote:Op maandag 16 mei 2011 09:29 schreef Walter81 het volgende:
Kan iemand mij vertellen waar ik dan dat touwtje kan zien?
Je ziet 3 dingetjes omhoog gaan. Wat mij betreft zouden die 2 rechtse net zo goed blaadjes kunnen zijn, en die linker het takje waar de tomaat aan ophangt:quote:Op maandag 16 mei 2011 09:42 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Precies in het midden, tussen die 2 omhoogstaande blaadjes
Die gaat over sporen.quote:Op woensdag 18 mei 2011 09:33 schreef whY... het volgende:
Ik heb zin in de volgende aflevering! en Marijn<3 , wat deed ze het weer goed tussen de tomaatjes![]()
hahahaa oke nee serieus ik wil de volgende graag zien
Dat is niet bang zijn, dat is uit principe.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:32 schreef ß het volgende:
Vegetariërs die bang zijn dat ze een paar mg vlees binnenkrijgen.
Grote kans dat er geen vlees in zit.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:32 schreef MilaNL het volgende:
[..]
Dat is niet bang zijn, dat is uit principe.
Nee, dat is een peulvruchtquote:Op donderdag 19 mei 2011 20:36 schreef HenkieVdV het volgende:
Een walnoot is bijvoorbeeld een noot en een pinda is een pinda. Maar is een pinda dan geen noot?
Netjes van ze, inderdaad.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:38 schreef Piles het volgende:
Alvast even eenvoor Johma dat ze binnen mogen kijken
Volgens mij zit er in bladgroente meer vlees.quote:
Niet opgelet?quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:55 schreef Bosbeetle het volgende:
Wow! dus als er op staat kan sporen van pinda bevatten dan betekent dat dat product sporen van pinda kan bevatten.
Shocking!
Das naar.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:55 schreef golfer het volgende:
[..]
Netjes van ze, inderdaad.
ik heb zelf een lactose-intolerantie gekregen en inderdaad: in bijna alle voorverpakte producten kom je koemelk os koemelksporen stegen.
Hoezo? Er waren ook producten die wel lactose bevatten en er stond niks op dat is kwalijk, maar al die producten waar op staat kan sporen van x bevatten kloppen per definitie want het zou kunnen.quote:
Volgens mij was de conclusie juist dat er geen correlatie is tussen de aanwezigheid van sporen en de waarschuwingen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:55 schreef Bosbeetle het volgende:
Wow! dus als er op staat kan sporen van pinda bevatten dan betekent dat dat product sporen van pinda kan bevatten.
Shocking!
Met de beperkte steekproef zou ik die conclusie niet durven trekkenquote:Op donderdag 19 mei 2011 20:58 schreef Felagund het volgende:
[..]
Volgens mij was de conclusie juist dat er geen correlatie is tussen de aanwezigheid van sporen en de waarschuwingen.
Het lijkt mij lastiger voor iemand met pinda-allergie.quote:
Maar het zat er juist in al die samples niet in, die sporen van noten of pinda's.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:58 schreef Bosbeetle het volgende:
Hoezo? Er waren ook producten die wel lactose bevatten en er stond niks op dat is kwalijk, maar al die producten waar op staat kan sporen van x bevatten kloppen per definitie want het zou kunnen.
Daar heb je wel gelijk in.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:59 schreef Piles het volgende:
[..]
Met de beperkte steekproef zou ik die conclusie niet durven trekken
Ja, ik geeft het van te voren op en slik vooraf voor alle zekerheid ook nog een lactasepil.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Das naar.
Heb je met al je restaurantbezoeken geen last?
Dit verwees naar een onderzoek van het VWA die hadden ontdekt dat de aanwezigheid van allergenen bij producten met een waarschuwing net zo hoog was als bij producten zonder waarschuwing.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:59 schreef Piles het volgende:
[..]
Met de beperkte steekproef zou ik die conclusie niet durven trekken
Maar het zou we wel in kunnen zitten, gewoon een beetje indekken tegen mensen die een verdwaald pinda spoortje tegenkomen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar het zat er juist in al die samples niet in, die sporen van noten of pinda's.
Waarom ben je er zo negatief over, indekken, ze verstrekken gewoon allergie info. Als ik een allergie tegen pindas zou hebben ben ik blij daarmee.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:05 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Maar het zou we wel in kunnen zitten, gewoon een beetje indekken tegen mensen die een verdwaald pinda spoortje tegenkomen.
Oh ik ben er helemaal niet negatief over hoor ik vind het ook goed dat ze het doen. Ik zeg alleen dat ze nu bij de keuringsdienst van waren een beetje doen alsof het zo raar is om het er op te zetten.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom ben je er zo negatief over, indekken, ze verstrekken gewoon allergie info. Als ik een allergie tegen pindas zou hebben ben ik blij daarmee.
Ja, begrijp het nut van deze aflevering ook niet helemaal. Maar het kan niet altijd schokkend en ontdekkend zijnquote:Op donderdag 19 mei 2011 21:10 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Oh ik ben er helemaal niet negatief over hoor ik vind het ook goed dat ze het doen. Ik zeg alleen dat ze nu bij de keuringsdienst van waren een beetje doen alsof het zo raar is om het er op te zetten.
Ik denk dat ze de hele schokkende dingen al wel gehad hebben. Je kunt natuurlijk altijd nog wel schokkend doen als je ingrediënten niet begrijpt, bijvoorbeeld SDS in tandpasta.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:10 schreef Piles het volgende:
[..]
Ja, begrijp het nut van deze aflevering ook niet helemaal. Maar het kan niet altijd schokkend en ontdekkend zijn
Ja, die mensen bij Johma deden echt hun best. Maar zij wisten ook niet goed te vertellen hoe groot nu de kans is dat er echt sporen van bijv. pinda in hun salades zitten. Daarom vond ik het een best nuttige aflevering, het geeft aan dat er nog wat te verbeteren is. Bijvoorbeeld door wat meer te samenwerken met het TNO.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dit verwees naar een onderzoek van het VWA die hadden ontdekt dat de aanwezigheid van allergenen bij producten met een waarschuwing net zo hoog was als bij producten zonder waarschuwing.
Verder vind ik het gewoon netjes van bedrijven als Johma dat ze gewoon eerlijk zijn, vertellen dat ze hun best doen, maar het kan gebeuren dat er bep allergenen in zitten.
Nouja ik vind 50% nog best een hoog percentage, dus misschien maar op alle producten zetten en speciale pinda vrije producten die extra getest worden voor mensen met allergie. (als die allergieën voldoende voorkomen, zoals bij melk en pinda)quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:15 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ja, die mensen bij Johma deden echt hun best. Maar zij wisten ook niet goed te vertellen hoe groot nu de kans is dat er echt sporen van bijv. pinda in hun salades zitten. Daarom vond ik het een best nuttige aflevering, het geeft aan dat er nog wat te verbeteren is. Bijvoorbeeld door wat meer te samenwerken met het TNO.
En ik denk dat jij het niet helemaal snaptquote:Op donderdag 19 mei 2011 21:22 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nouja ik vind 50% nog best een hoog percentage, dus misschien maar op alle producten zetten en speciale pinda vrije producten die extra getest worden voor mensen met allergie. (als die allergieën voldoende voorkomen, zoals bij melk en pinda)
Erm hoezo? Dat was toch de conclusie dat 50% van de geteste producten of er nou wel of niet op stond of ze sporen bevatte, sporen bevatte. TNO gaf al aan dat je dat kunt testen (kost wel veel geld)quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En ik denk dat jij het niet helemaal snapt
Het zegt niets over Johmaquote:Op donderdag 19 mei 2011 21:27 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Erm hoezo? Dat was toch de conclusie dat 50% van de geteste producten of er nou wel of niet op stond of ze sporen bevatte, sporen bevatte. TNO gaf al aan dat je dat kunt testen (kost wel veel geld)
Dus wat dan imo een oplossing is gewone salade (of wat voor product dan ook) gewoon zo blijven produceren. En allergeeen vrije producten wel laten testen (per batch) op allergenen. En dat worden dan iets duurdere producten.
Of zie ik iets helemaal verkeerd, omdat je de hele tijd zegt dat ik het niet snap.
Nee maar had ik het dan over Johma?quote:
Ja en nee. Als het er onterecht opstaat, zou ik er als allergisch persoon heel verdrietig van worden, want dan moet je heleboel dingen vermijden terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Het is natuurlijk makkelijker om erop te zetten dat er sporen in kunnen zitten dan zorgen dat je procedure echt waterdicht is. Kan jou het schelen dat een klein percentage van de bevolking het dan niet kan eten. Maar die hebben het door al dat indekken wel steeds moeilijker om iets te vinden dat ze wél zorgeloos kunnen nemen, want eenmaal gewaarschuwd ga je het natuurlijk niet meer eten. Neemt niet weg dat het beter is dan het omgekeerde (geen waarschuwing terwijl er wel sporen zijn), maar ik begrijp wel het punt dat ze probeerden te maken.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom ben je er zo negatief over, indekken, ze verstrekken gewoon allergie info. Als ik een allergie tegen pindas zou hebben ben ik blij daarmee.
Je reageerde op een post waarin het over Johma ging en hoe ze hun best doen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:43 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nee maar had ik het dan over Johma?
Er stond op de verpakking van Johma de nietszeggende kreet: "In de keukens van Johma worden ook salades bereid met noten, pinda's, vis en schaaldieren".quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:43 schreef Bosbeetle het volgende:
Al met al vond ik het niet zo'n boeiende aflevering omdat er gewoon precies aan de orde was wat er op de verpakking staat, zoals het hoort.
nee dat betekent dat In de keukens van Johma worden ook salades bereid met noten, pinda's, vis en schaaldieren. Dat is toch niet nietszeggend dat is informatiefquote:Op donderdag 19 mei 2011 21:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Er stond op de verpakking van Johma de nietszeggende kreet: "In de keukens van Johma worden ook salades bereid met noten, pinda's, vis en schaaldieren".
Dat betekent dus niet dat die sporen er in zitten.
Ik ga er van uit dat elk voedselproducerend bedrijf in nederland zijn best doet om hygienisch te werk te gaan. Sterker nog ik denk dat ze daar wettelijk verplicht toe zijn om dat zelf te testen en te laten testen.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je reageerde op een post waarin het over Johma ging en hoe ze hun best doen.
Maar dat is geen allergeen-informatie.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:55 schreef Bosbeetle het volgende:
nee dat betekent dat In de keukens van Johma worden ook salades bereid met noten, pinda's, vis en schaaldieren. Dat is toch niet nietszeggend dat is informatief
Daarom zei ik ook dan moet men dus producten gaan produceren die gegarandeerd pinda of lactose vrij zijn.quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Maar dat is geen allergeen-informatie.
ik de wasmachinemiddelenfabriek van Klok wordt ook zeeppoeder en afwasmiddel gemaakt. Ja. Nou en?
En hoe ga je dat doen?quote:Op donderdag 19 mei 2011 21:57 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Daarom zei ik ook dan moet men dus producten gaan produceren die gegarandeerd pinda of lactose vrij zijn.
Ik snap eerlijk gezegd niet dat je uit principe geen vlees en vis eet, maar wel melk producten. Alsof die beesten het beter hebben, maar dat is een andere discussie.quote:Op donderdag 19 mei 2011 20:32 schreef MilaNL het volgende:
[..]
Dat is niet bang zijn, dat is uit principe.
Dat is inderdaad een andere discussie, ik ben het wel met je eens.quote:Op vrijdag 20 mei 2011 08:47 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Ik snap eerlijk gezegd niet dat je uit principe geen vlees en vis eet, maar wel melk producten. Alsof die beesten het beter hebben, maar dat is een andere discussie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |