Hoe oud was de oude combiketel?quote:Op dinsdag 19 april 2011 09:53 schreef BertusG het volgende:
Dacht ook jaren dat het aan de leidingen i.c.m. met hoogte (appartement uit 1910 op de 2e verdieping) lag. Na vervanging van de combiketel word ik haast weggeblazen onder de douche..
Het is dus goed mogelijk dat er e.e.a. in je ketel is verkalkt of verroest.
Hoe dan ook, de vragen die jullie stellen, zijn wel goede vragen. Ik zal e.e.a. eens op een rijtje zetten. Tip van lekkages veroorzaken is ook een goede... Ik heb weinig zin om mezelf een groter probleem te geven.quote:Hierbij stuur ik meer informatie over onze hydrofoor.
Dit is een variabele drukverhoger, die zo een constant hoge druk garandeert.
Prijs incl. 19% BTW
Hydrofoor: ¤ 1.541,05
Installatieset: ¤ 100,00
Wij kunnen ook voor u installeren.
Kosten zijn afhankelijk van locatie en situatie, maar doorgaans 200 - 300 euro incl. BTW.
In duitsland heb je er al 1 voor 100 euro en voor 300 heb je een dab hier in nederland. Het merk ghw is totaal onbekend en wordt allleen geleverd door aquacombi. Maar ik denk niet dat een hydrofoor een oplossing voor je probleem is.quote:Op dinsdag 19 april 2011 11:53 schreef bart1977 het volgende:
Ik heb een offerte opgevraagd bij Aquacombi, maar dat viel qua kosten wel tegen:
[..]
Hoe dan ook, de vragen die jullie stellen, zijn wel goede vragen. Ik zal e.e.a. eens op een rijtje zetten. Tip van lekkages veroorzaken is ook een goede... Ik heb weinig zin om mezelf een groter probleem te geven.
En goed om te weten is het volgende.quote:Een klein straaltje water uit uw kraan of douche is vervelend.Vaak is een verkalkt zeefje op de kraan of een verkalkte douchekop de boosdoener.
Huishoudazijn
U kunt hier wat aan doen door de kop van de kraan los te schroeven, het zeefje eruit te halen en dit schoon te maken met huishoudazijn. Hang de douchekop een tijdje in water met azijn en spoel deze goed na.
Hoofdkraan
Het kan ook zijn dat de hoofdkraan niet goed open staat. Draai deze helemaal open. Is de waterdruk nog steeds onvoldoende, neem dan contact op met uw installateur als het probleem zich in de binnenleiding voordoet of met het een regiokantoor van de waterleidingmaatschappij
als het gaat om de druk in het waterleidingnet.
Ik denk dat zelf dat je warmwaterdruk beperkt wordt door het geen wat je ketel / boiler / geiser kan leveren, of er zit in de douchekop zo'n waterbesparend zeefje. Een hydrofoor lost je problemen in ieder geval niet op. Een hydrofoor zie je vaak in appartementencomplexen waar hij zorgt dat er ook op de bovenste verdiepingen van het gebouw nog water uit de kraan kan komenquote:Waterdruk
Waterdruk in de leidingen zorgt ervoor dat ook op bovenliggende etages water beschikbaar is voor bijvoorbeeld een douche of een cv-installatie. Het waterleidingbedrijf zorgt voor een waterdruk van 2,5 bar aan de hoofdmeter, dus bij binnenkomst van het water. Voor een goede werking van een cv-installatie of een wasmachine is minimaal 1,5 bar waterdruk nodig.
Elke meter aan hoogte die moet worden overwonnen zorgt voor een daling van de waterdruk met 0.1 bar. Dit levert het volgende etageschema op van de waterdruk in Nederland:
-begane grond: 2,4 bar
-eerste verdieping: 2,1 bar
-tweede verdieping: 1,8 bar
-derde verdieping: 1,5 bar
-vierde verdieping: 1,2 bar
Huiseigenaren of verhuurders zijn verantwoordelijk voor het watersyteem vanaf de watermeter, dus voor de binnenleiding. Bij een lekkage of calamiteiten zal dezelfde eigenaar dit dus ook moeten oplossen.
Wanneer de waterdruk te laag is, komt er weinig water uit de kraan. Controleer eerst of het aan de kraan zelf ligt: Schroef de kop eraf en controleer het zeefje. Hebben alle kranen te weinig waterdruk? Kijk dan of de hoofdkraan helemaal opengedraaid is.
Wil je hem helpen, of juist meer problemen bezorgen.quote:Op dinsdag 19 april 2011 15:12 schreef machtpen het volgende:
[..]
In duitsland heb je er al 1 voor 100 euro en voor 300 heb je een dab hier in nederland. Het merk ghw is totaal onbekend en wordt allleen geleverd door aquacombi. Maar ik denk niet dat een hydrofoor een oplossing voor je probleem is.
Hoeft niet, ts is echter wel onduidelijk over het probleem.quote:Op dinsdag 19 april 2011 22:03 schreef pussywillow het volgende:
Het zal inderdaad gewoon aan je warmwatertoestel liggen. Kijk daar dus eerst eens naar.
De boeren hier gebruiken allemaal dab voor beregeningspompen en hydroforen. Kwaliteitsspul wat nooit problemen geeft , we hebben er zelf ook eentje.quote:Op dinsdag 19 april 2011 20:27 schreef klipper het volgende:
[..]
Wil je hem helpen, of juist meer problemen bezorgen.![]()
Dab raad je toch niet aan.
Wij hadden een waterdruk van 4 bar op de 1e verdieping.quote:Op dinsdag 19 april 2011 19:14 schreef Vonkenboer het volgende:
Even gekopieerd van de plaatselijke waterleidingmaatschappij![]()
Misschien dat je er wat aan hebt !
[..]
En goed om te weten is het volgende.
[..]
Ik denk dat zelf dat je warmwaterdruk beperkt wordt door het geen wat je ketel / boiler / geiser kan leveren, of er zit in de douchekop zo'n waterbesparend zeefje. Een hydrofoor lost je problemen in ieder geval niet op. Een hydrofoor zie je vaak in appartementencomplexen waar hij zorgt dat er ook op de bovenste verdiepingen van het gebouw nog water uit de kraan kan komen
Ze hebben niet lopen kutten, ze voldoen gewoon aan de wet.quote:Op zondag 24 april 2011 00:16 schreef tomaat52 het volgende:
[..]
Wij hadden een waterdruk van 4 bar op de 1e verdieping.Ideaal. Wasmachine aan, wc doortrekken, wastafelkraan en douchen tegelijk in 1 badkamer zonder problemen.
Maar Vitens heeft weer lopen kutten.
Drukverlaging dus.
![]()
Ik heb een vaillant combiketel type VHR NL 24-28 C. Er staat een sticker van Gaskeur op met een aantal kenmerken. O.a. de CW-klasse is 4.quote:Op dinsdag 19 april 2011 23:20 schreef klipper het volgende:
Betreft het alleen de douche, meerdere of alle tappunten?
Hoe krijg je warm water?, geiser (keuken, douche of badgeiser), combiketel.
Welk merk en type?
Een goed idee; een emmertje water gevuld en het horloge erbij gepakt. Ik kom tot de volgende getallen:quote:Op dinsdag 19 april 2011 23:20 schreef klipper het volgende:
Ts zou eens kunnen beginnen met klokken van de tijd om te kijken hoeveel water hij kan tappen in 1 minuuut, zowel koud als war apart meten en meerdere tappunten.
Is dit alleen de warme kraan, of is dit de gemengde temperatuur?quote:Op dinsdag 26 april 2011 22:20 schreef bart1977 het volgende:
[..]
Ik heb een vaillant combiketel type VHR NL 24-28 C. Er staat een sticker van Gaskeur op met een aantal kenmerken. O.a. de CW-klasse is 4.
[..]
Een goed idee; een emmertje water gevuld en het horloge erbij gepakt. Ik kom tot de volgende getallen:
Warme kraan van het bad: 10 liter per minuut
Warme kraan van de douche met slang zonder douchekop: 8 liter per minuut
Warme kraan van de douche met slang met douchekop: 7 liter per minuut
Warme kraan van de douche, ook slang eraf: 10 liter per minuut
Hier maak je een denkfout, cw klasse 4 is 7,5 liter per minuut van 60 graden.quote:Koud water is in zowel bad als douche 15 liter per minuut
Ik heb net opgezocht wat die CW-klasse precies betekent die op de HR-ketel vermeld staat. Het is CW-klasse 4, dus dat zou 12,5 liter per minuut moeten betekenen. Dat haalt 'ie langerna niet. De ketel staat op verdieping 2, de badkamer is verdieping 1. Keuken is begane grond, maar warm water wordt daar via een close-in boiler geregeld dus daar valt weinig mee te vergelijken.
De beste handleiding is de fabrieksdocumentatie, en daarin staat dat het toestel 8,4 liter per minuut met een delta T van 50 graden kan leveren.quote:Als ik de warmwater-prestaties vergelijk met de CW-klasse, dan vind ik het tegenvallen. Maar er is nog wat te winnen misschien met een andere douche-slang en douche-kop. Ik zal die douchekop ook eens schoonmaken.
Daar heb je dus de voordelen van een hydrofoor gehad.quote:Op woensdag 27 april 2011 00:02 schreef bart1977 het volgende:
Douche en bad hebben thermostaatkranen, ik heb gemeten door de temperatuurkraan volledig op heet te zetten (bij 38 graden zit een begrenzer, en die heb ik ingedrukt om alleen warm water te trekken).
Als ik je goed begrijp, lijkt het qua prestatie prima. Ik ben een veel hardere straal gewend, ik kom uit een nieuwbouw-appartement (2 hoog, van vijf verdiepingen) en daar knalde het water de kraan uit.
Is dat een merkloze?quote:Nou heb ik hier zo'n regendouche-kop liggen. Die heb ik op de slang gemonteerd en gemeten: 6 liter per minuut. Er zat een plastic groen zeefje in het handvat voor besparingsdoeleinden ofzo, die heb ik eruit gehaald.
De uitloop van de badkraan is anders dan de uitloop van de douche, verder doet het leidingtrace ook nog een duit in het zakje en zodoende komt er bij de ene kraan meer of minder uit.quote:Ik vind een verschil van 4 liter per minuut tussen bad en douche-met-regendouchekop erg groot.
Gezien de hoeveelheid warm water je hebt, is drukverhoging niet nodig.quote:Moet die druk dan niet groter zijn of maak ik een denkfout?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |