quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:55 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Koop een bamboe stoommandje. Kost geen drol en is ook erg fijn voor je groenten en vis en zo.
Maar vanavond zou je een zeef of vergiet boven een pannetje kokend water kunnen doen. Misschien mag je ze ook koken zonder dat je smaak verliest, maar stomen is de instructie die ik heb meegekregen dus daar houd ik me dan maar aan. [/braafje]
Dankjequote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:55 schreef Mirjam het volgende:
[..]
http://cgi.ebay.nl/ws/eBa(...)%26its%3DI%26otn%3D1
Ik heb deze gekocht bij jlistquote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:56 schreef Mirjam het volgende:
[..]
enige wat ik momenteel nog zoek zijn leukgeprijsde sausflesjes, voor mijn gevoel vind ik ze nog wat prijzig op evilbay.
ik hou van je robinquote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Die verse sojaboontjes hoef je alleen even te koken, Mirjam. In een beetje zout water. Steranijsje erbij vind ik lekker.
Verder kun je ze ook dubbeldoppen en dan met een beetje boter, knoflook en sojasaus stoven. Meer werk, maar wel superchique. :-)
Oh, en magnetron kan natuurlijk ook. Voorzichtigjes.
Furikake kan van alles zijn, in de basis is het gewoon een strooiseltje voor over de rijst. En ja, sesamzaad en zout kan ook. Dat bestaat ook al als zodanig, dat heet gomashio en kun je heel makkelijk zelf maken. Maar ook in een potje kopen.
Sushirijstballetjes (eventueel in de vorm van nijntje? ;-) ) in dippen:quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:53 schreef Cat22 het volgende:
Furikake heb ik ook, maar ik weet eigk niet goed hoe ik die moet gebruiken.
Ja! En ik vind ze ook altijd het beste bij vis passen.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:16 schreef Cat22 het volgende:
Dat dubbeldopstoofrecept ga ik ook eens proberen.![]()
Hee, kan ik vanavond wel doen! Ik ging toch vis eten.![]()
Dan hoef je ze dus niet eerst te koken? Alleen ontdooien, doppen en dan stoven?
*gaat boontjes uit de vriezer halen*
ik heb ze gekocht, enkel en alleen omdat het kánquote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Moest even googelen, maar die grass dividers heb ik wel eens bij de toko gezien. Hele doos met zo'n lint nepgras. Dacht dat dat voor slagers was.
Erg he?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:22 schreef Mirjam het volgende:
ik heb ook maar even picks, grass dividers en sauce bottles gekocht
Zo simpel is het dus.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sushirijstballetjes (eventueel in de vorm van nijntje? ;-) ) in dippen:
[ link | afbeelding ]
Of gewoon over de gekookte rijst. Als je iets eet zonder saus.
Ik doe die gewoon in een bak met water en begin meteen met dubbeldoppen.quote:
*gaat dubbeldoppen*quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik doe die gewoon in een bak met water en begin meteen met dubbeldoppen.
Dopt volgens mij alleen maar makkelijker als ze nog half bevroren zijn. Maar ik kan me vergissen.
Klinkt lekker.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:55 schreef Mirjam het volgende:
ik heb net een klein voorproefje gemaakt wegens enthousiasme
komkommer geschild, in een mengsel van azijn, wat zoetstof en peper gemikt, en bestrooid met geroosterde sesamzaadjes![]()
Ik doe altijd blokjes komkommer bestrooien met zout en in een zeef oid laten uitlekken. Na ongeveer een kwartier zet ik de blokjes een kwartier in een mengsel van azijn en zoetstof. Dan weer even uit laten lekker en soms een beetje rode peper erdoor of ui en eventueel bestrooien met sesamzaad. Door ze eerst met zout te bestrooien geven ze minder vocht af in de Bentobox.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:55 schreef Mirjam het volgende:
ik heb net een klein voorproefje gemaakt wegens enthousiasme
komkommer geschild, in een mengsel van azijn, wat zoetstof en peper gemikt, en bestrooid met geroosterde sesamzaadjes![]()
Hoe lang kun je zoiets bewaren?quote:Op woensdag 29 juni 2011 10:22 schreef zaailand het volgende:
[..]
Ik doe altijd blokjes komkommer bestrooien met zout en in een zeef oid laten uitlekken. Na ongeveer een kwartier zet ik de blokjes een kwartier in een mengsel van azijn en zoetstof. Dan weer even uit laten lekker en soms een beetje rode peper erdoor of ui en eventueel bestrooien met sesamzaad. Door ze eerst met zout te bestrooien geven ze minder vocht af in de Bentobox.
Lijkt allemaal veel werk maar het zijn handelingen van niks.
Als je aan laag gewicht besteld betaal je ook minder verzendkosten bij JBox!quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:04 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik heb deze gekocht bij jlist
[ afbeelding ]
Omdat![]()
![]()
![]()
Ze hebben ook eenvoudigere versies en zo gek veel kosten die niet (rond de drie dollar voor 10 flesjes of zo).
Alleen jammer dat ze verzendkosten vragen, dan moet je eigk wel meer dingen bestellen.
Ik maak het altijd voor 1 of 2 dagen.quote:
Wraps moet je in stukjes snijden en rechtop zetten, staat leukerquote:Op woensdag 29 juni 2011 09:30 schreef Cat22 het volgende:
Boontjes in sojasaus waren zeer zeker voor herhaling vatbaar.![]()
En ik heb net mijn bento klaargemaakt voor vanavond
[ afbeelding ]
Boven: bakje ananasjelly, bakje sojaboontjes, chocolaatjes.
Onder: 3 wraps (het was proppen bento style) met ham en wasabiboter en met zalm en rooomkaas.
Weet ik, maar daar had ik vanmorgen geen zin in.quote:Op woensdag 29 juni 2011 10:39 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Wraps moet je in stukjes snijden en rechtop zetten, staat leuker
Ik ga na Londen ook maar weer bento'en
bij bento_delicious op ebay vandaan, en was 14 euro inclusief verzenden geloof ikquote:
quote:Op woensdag 29 juni 2011 09:30 schreef Cat22 het volgende:
Boontjes in sojasaus waren zeer zeker voor herhaling vatbaar.![]()
Ik vind zo'n pin in het midden niks. Ja, wel handig om het mandje uit de pan te tillen, maar kut als je eens een stuk vis of zo wilt stomen. Zit altijd in de weg van je eten. Maar verder is er niks mis mee.quote:Op woensdag 29 juni 2011 12:50 schreef Kreupel het volgende:
Ja zeg ik hoop toch echt dat m'n box snel komt hoor, kan nu niet meer wachten door die dingen die jullie posten
[..]
Ik hoor jullie trouwens over stoommandjes, kan die van de ikea ook? Kost 3 euro...
[ afbeelding ]
Ik vind het niet logisch dat er een pin zit precies op de plek waar de hete stoom opstijgt.quote:Op woensdag 29 juni 2011 13:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vind zo'n pin in het midden niks. Ja, wel handig om het mandje uit de pan te tillen, maar kut als je eens een stuk vis of zo wilt stomen. Zit altijd in de weg van je eten. Maar verder is er niks mis mee.
Dat.quote:
Na gebruik meteen goed afspoelen en flink rossen met de afwasborstel en het gaat prima. Groentes laten sowieso nooit restjes achter. En het ziet zo lekker kneuterig uit, zo op het fornuis.quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Daar heb ik dan weer nooit mee overweg gekund, met die bamboe stomers.
Vind ze vies ook.
Die heb ik al jaren van de blokker, dat staafje is er uit te halen. Dus hij zit er wel bij (handig met groenten) maar kan eruitquote:Op woensdag 29 juni 2011 16:44 schreef RobinOok het volgende:
Je hebt er ook zonder staafje in het midden:
[ link | afbeelding ]
Die gebruik ik voor kleine dingetjes.
Maar 't liefst gebruik ik mijn grote stoompan, daar past alles in, met bord en al:
[ link | afbeelding ]
Tsk Mirjam. Snelkookrijst.quote:Op woensdag 29 juni 2011 17:21 schreef Mirjam het volgende:
wat betreft die gevormde rijstdingesen; gebruik je daar gewone, ordinaire snelkookrijst voor?
en wanneer vorm je dat dan?
en wat doe als je er wat vulling in doet?
wie kan mij hier meer over vertellen?
quote:Op woensdag 29 juni 2011 18:00 schreef RobinOok het volgende:
Neeeee, sushirijst natuurlijk! Die is zoveel lekkerder, bovendien plakt die van zichzelf. En ik maak die dan ook aan met sushi-azijn, maar ik geloof dat dat niet perse hoeft. Onigiri is officieel zonder sushi azijn.
ja, hey, weet ik veel, ik vraag niet voor niets om tipsquote:Op woensdag 29 juni 2011 18:47 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Tsk Mirjam. Snelkookrijst.![]()
Sushirijst is je vriend. En van sushivormpjes ga je houden, als je dingen echt wil gaan vullen. Zonder lukte het mij echt niet maar met die vormpjes gaat het van een leien dakje.
en wat stop je d'r dan zoal in?quote:Op woensdag 29 juni 2011 18:47 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Tsk Mirjam. Snelkookrijst.![]()
Sushirijst is je vriend. En van sushivormpjes ga je houden, als je dingen echt wil gaan vullen. Zonder lukte het mij echt niet maar met die vormpjes gaat het van een leien dakje.
Zoal is een breed begrip, ik heb nog maar één keer sushi gemaakt.quote:
Oeh, coolquote:Op woensdag 29 juni 2011 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, heb het Just Bento Cookbook binnen van bol.com; Mooi boekje! Mooie foto's, handig tijdschema voor het bereiden en inpakken, en bij elk recept variaties. En -wat voor mn vriendin een plus is denk ik- relatief westerse receptjes.
Dat ziet er leuk uitquote:Op woensdag 29 juni 2011 20:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier wat foto's voor een impressie:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc01.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc02.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc03.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc04.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc05.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc06.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc07.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc08.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc09.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc10.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc11.jpg
ik ben heel erg geinterreseerd wat er op de andere pagina staat, die naast de laatste foto komt zeg maarquote:Op woensdag 29 juni 2011 20:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier wat foto's voor een impressie:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc01.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc02.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc03.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc04.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc05.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc06.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc07.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc08.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc09.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc10.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/jbc/jbc11.jpg
Dan moet je het boek kopenquote:Op woensdag 29 juni 2011 23:15 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ik ben heel erg geinterreseerd wat er op de andere pagina staat, die naast de laatste foto komt zeg maar![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
Mijn bankrekening, wat doe je!!!quote:Op woensdag 29 juni 2011 20:43 schreef MaximusTG het volgende:
Hier wat foto's voor een impressie:
.....
Is dat een hint?quote:Op woensdag 29 juni 2011 20:11 schreef tombolafan het volgende:
Wel ideaal eigenlijk
Voor mn verjaardag misschien
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
Op amazon.de kun je het Just Bento Cookbook ook bestellen en inkijken.quote:Op woensdag 29 juni 2011 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, heb het Just Bento Cookbook binnen van bol.com; Mooi boekje! Mooie foto's, handig tijdschema voor het bereiden en inpakken, en bij elk recept variaties. En -wat voor mn vriendin een plus is denk ik- relatief westerse receptjes.
je kunt er niet met paypal betalen, ik heb geen creditcardquote:Op donderdag 30 juni 2011 10:47 schreef zaailand het volgende:
[..]
Op amazon.de kun je het Just Bento Cookbook ook bestellen en inkijken.
Amazon.de heeft meerdere Bentoboeken e.d. en is echt stukken goedkoper dan BOL.
Boeken verzenden ze gratis, je hebt ze binnen een week na bestellen in huis!
Hum ja dan is het lastig, als je in Groningen woont wil ik wel voor je bestellenquote:Op donderdag 30 juni 2011 10:53 schreef Mirjam het volgende:
[..]
je kunt er niet met paypal betalen, ik heb geen creditcard
Je kunt het toch ook naar haar adres laten versturen?quote:Op donderdag 30 juni 2011 11:08 schreef zaailand het volgende:
[..]
Hum ja dan is het lastig, als je in Groningen woont wil ik wel voor je bestellen
you haz creditcard?quote:Op donderdag 30 juni 2011 11:11 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Je kunt het toch ook naar haar adres laten versturen?![]()
En anders wil ik hem ook wel voor je bestellen mirjam.
Ja d'oh! I haz Lush addiction.quote:
jaaaquote:Op donderdag 30 juni 2011 12:29 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ja d'oh! I haz Lush addiction.![]()
![]()
Ik zal vanavond eens kijken waar de boeken goedkoop te bestellen zijn en dan laat ik je wat weten.
quote:
hij is net geweest, maar niet met bentospullenquote:Op vrijdag 1 juli 2011 12:09 schreef Kreupel het volgende:
Als ie komt, vraag dan of hij ook ffies bij mij langskomt!!![]()
Netjes! En, is het wat je ervan verwacht had?quote:Op vrijdag 1 juli 2011 18:41 schreef Kreupel het volgende:
Het heeft wel gewerkt
Bento-box is binnen!!![]()
![]()
![]()
10 dagen vanuit HongKong, best netjes toch?
pics!quote:Op vrijdag 1 juli 2011 18:41 schreef Kreupel het volgende:
Het heeft wel gewerkt
Bento-box is binnen!!![]()
![]()
![]()
10 dagen vanuit HongKong, best netjes toch?
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:24 schreef Lutte het volgende:
Iemand noemde het laatst toevallig in de SC en sindsdien vind ik het helemaal geweldig.
Er wordt nog wel een beetje lacherig gedaan als iedereen bezig is met zijn boterham met kaas en ik 'een komkommer aan het figuurzagen ben' (aldus Broer) maar vandaag werd er ook wel interesse getoond. Dus ik gok dat ik over een maand of twee voort vier bento's aan het maken ben.![]()
Maar wat zien die dingen die jullie maken er gaaf uit!! Ben druk bezig alle topics terug te lezen.Binnenkort wel even siliconenvormpjes halen, ietsje praktischer dan papieren.
Maar ze horen echt propvol te zitten he? Da's dan toch net goed voor een lunch?quote:Op vrijdag 1 juli 2011 21:06 schreef Kreupel het volgende:
Zo klein dat ie op m'n hand past...
[ afbeelding ]
Ik heb dezelfde box (met niet-vloekende elastiek) en als ik die volprop, is dat ruim voldoende voor de lunchquote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar ze horen echt propvol te zitten he? Da's dan toch net goed voor een lunch?
In ieder geval voor een Aziaatje.
Helemaal hip!quote:Op vrijdag 1 juli 2011 21:06 schreef Kreupel het volgende:
Ja echt heel leuk! Maar wel heel klein! Ik was er al voor gewaarschuwd, maar de foto's vertekenen altijd nogal.
Zo klein dat ie op m'n hand past...
[ afbeelding ]
Zie je me al gaan naar m'n werk??![]()
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 22:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Maar ze horen echt propvol te zitten he? Da's dan toch net goed voor een lunch?
In ieder geval voor een Aziaatje.
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Een stelregel die ik wel eens hoor is 2 handen vol voor je lunch. Dat past wel in dat doosje lijkt me.
Die eiervormpjes trouwens
maar ik wil er ook toch wel avondeten in meenemen naar werk..quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:02 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik heb dezelfde box (met niet-vloekende elastiek) en als ik die volprop, is dat ruim voldoende voor de lunch
Lunch én avondeten?quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:06 schreef Mirjam het volgende:
[..]
[..]
[..]
maar ik wil er ook toch wel avondeten in meenemen naar werk..
welnee, ik heb óf lunch op werk, óf avobdetenquote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:10 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Lunch én avondeten?Dan heb je twee bento's nodig.
Maar als je avondeten ipv lunch bedoelt, dan vervang het woord 'lunch' in bovenstaande posts door avondeten.![]()
Dan past het dus.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:12 schreef Mirjam het volgende:
[..]
welnee, ik heb óf lunch op werk, óf avobdeten
mijn 2 handenvol zijn voor niemand avondetenquote:
gelukkig maar, ik kreeg het al benauwdquote:
Ja, dat moet.quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:19 schreef Mirjam het volgende:
[..]
gelukkig maar, ik kreeg het al benauwd
\
ik móet trouwens een groentesnijder hebben heb ik bedacht, boo![]()
maar waar haal ik die krengen voorf weinigquote:
Pics van beiden svp (wat is een groentesnijder? En die ander puur voor vermaak ende lering)quote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:19 schreef Mirjam het volgende:
[..]
mijn 2 handenvol zijn voor niemand avondeten
[..]
gelukkig maar, ik kreeg het al benauwd
\
ik móet trouwens een groentesnijder hebben heb ik bedacht, boo![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |