quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:55 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Koop een bamboe stoommandje. Kost geen drol en is ook erg fijn voor je groenten en vis en zo.
Maar vanavond zou je een zeef of vergiet boven een pannetje kokend water kunnen doen. Misschien mag je ze ook koken zonder dat je smaak verliest, maar stomen is de instructie die ik heb meegekregen dus daar houd ik me dan maar aan. [/braafje]
Dankjequote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:55 schreef Mirjam het volgende:
[..]
http://cgi.ebay.nl/ws/eBa(...)%26its%3DI%26otn%3D1
Ik heb deze gekocht bij jlistquote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:56 schreef Mirjam het volgende:
[..]
enige wat ik momenteel nog zoek zijn leukgeprijsde sausflesjes, voor mijn gevoel vind ik ze nog wat prijzig op evilbay.
ik hou van je robinquote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Die verse sojaboontjes hoef je alleen even te koken, Mirjam. In een beetje zout water. Steranijsje erbij vind ik lekker.
Verder kun je ze ook dubbeldoppen en dan met een beetje boter, knoflook en sojasaus stoven. Meer werk, maar wel superchique. :-)
Oh, en magnetron kan natuurlijk ook. Voorzichtigjes.
Furikake kan van alles zijn, in de basis is het gewoon een strooiseltje voor over de rijst. En ja, sesamzaad en zout kan ook. Dat bestaat ook al als zodanig, dat heet gomashio en kun je heel makkelijk zelf maken. Maar ook in een potje kopen.
Sushirijstballetjes (eventueel in de vorm van nijntje? ;-) ) in dippen:quote:Op dinsdag 28 juni 2011 15:53 schreef Cat22 het volgende:
Furikake heb ik ook, maar ik weet eigk niet goed hoe ik die moet gebruiken.
Ja! En ik vind ze ook altijd het beste bij vis passen.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:16 schreef Cat22 het volgende:
Dat dubbeldopstoofrecept ga ik ook eens proberen.![]()
Hee, kan ik vanavond wel doen! Ik ging toch vis eten.![]()
Dan hoef je ze dus niet eerst te koken? Alleen ontdooien, doppen en dan stoven?
*gaat boontjes uit de vriezer halen*
ik heb ze gekocht, enkel en alleen omdat het kánquote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:28 schreef RobinOok het volgende:
Moest even googelen, maar die grass dividers heb ik wel eens bij de toko gezien. Hele doos met zo'n lint nepgras. Dacht dat dat voor slagers was.
Erg he?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:22 schreef Mirjam het volgende:
ik heb ook maar even picks, grass dividers en sauce bottles gekocht
Zo simpel is het dus.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:17 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Sushirijstballetjes (eventueel in de vorm van nijntje? ;-) ) in dippen:
[ link | afbeelding ]
Of gewoon over de gekookte rijst. Als je iets eet zonder saus.
Ik doe die gewoon in een bak met water en begin meteen met dubbeldoppen.quote:
*gaat dubbeldoppen*quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:40 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik doe die gewoon in een bak met water en begin meteen met dubbeldoppen.
Dopt volgens mij alleen maar makkelijker als ze nog half bevroren zijn. Maar ik kan me vergissen.
Klinkt lekker.quote:Op dinsdag 28 juni 2011 16:55 schreef Mirjam het volgende:
ik heb net een klein voorproefje gemaakt wegens enthousiasme
komkommer geschild, in een mengsel van azijn, wat zoetstof en peper gemikt, en bestrooid met geroosterde sesamzaadjes![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |