Waar?
Gasterij de Gulle Waard, een restaurant waar praktisch alles uit de eigen keuken komt en wat zich toespitst op de Vlaamse keuken met Achterhoekse (biologische) streekproducten.
Wanneer?
Vanavond
Wat at je?
Na het bestellen kregen we eerst een amuse van het huis:
Courgettesoep met een stapeltje van tomaat, roomkaas, komkommer, roomkaas en radijs met wat dunne paprika er omheen. De courgettesoep was op basis van een goede bouillon en daarna een beetje geblenderd maar er waren nog duidelijk stukjes courgette terug te vinden. Het stapeltje was ook een lekker hapje.
''Maar wat klein!'' zul je nu wellicht denken, maar vergeet niet dat het een amuse is.
Daarna het voorgerecht, een proefpaletje met 4 kleine gerechtjes:
Links een slaatje met daliablaadjes, wat voor dressing erbij zat weet niet meer maar het sloot goed aan. Daarbij een tomatencremesoep. Errug lekker goede volle tomatensmaak maar ook lekker romig. Daaronder een geitenkaasje, persoonlijk mocht de smaak wel wat intenser maar bij de rest van de tafel viel hij wel goed in smaak. Daaronder een kroketje van ree, zalig. De ragout had een heerlijke volle wildsmaak en er zat mooi gestoofd reevlees in.
Het vlees van links naar recht moet ik even voor graven, maar volgens mij waren het een stukje rauwe ham van het heldervarken, livar en nagelhout. Allemaal huisgedroogd! De rode vlekken waren twee vruchtenchutneys, lekker icm met het kaasje.
Daarna geit, door de menukaart als volgt beschreven:
quote:
Culinaire bokkensprongen van geitenvlees zoals o.a. Chevon
(= een bio geitenbokje van ± 7 maanden).
Bij ons heeft u dé mogelijkheid om een gecombineerd
gerecht van diverse bereidingen van geit te eten, uniek in Nederland!
•Bout van chevon gevuld met kruidengeitengehakt en boerengroentjes
•Kort gebakken Capretto (geitenlam)
•Bokkenpot; stoverij met o.a. bokbier
•Snacks als capradel & capraket
Met daarbij ook huisgemaakte piccalilly en geitenfond
De foto's spreken voor zich, 100 punten!
Als bijgerechten waren er voor de tafel schalen aardappelpartjes en lekkere groentes:
Helaas is de foto niet zo geslaagd maar de groenten waren er niet minder lekker om. Hoe dat grote ding heet kan ik me nu alleen even niet herinneren
Hij was in ieder geval afgetopt met aardappelpuree en weldadig overladen met allemaal lekkere groenten, we hebben er zeker 11 kunnen onderscheiden met oa. 3 soorten bietjes.
Oh en groene salade, in een limonadeglas
Toen was het alweer tijd voor dessert. Ik zat al aardig vol maar een kopje Crème brûlée kan er altijd bij
Perfect op smaak, superkrokant laagje bovenop. Een van de betere die ik gegeten heb.
Daarna een espresso waar nog een paar zoetigheidjes mee kwamen:
Standaard restaurantkoffie, de hapjes waren wel lekker, vooral de linker want ookal lijkt het op slagroom op de foto het was halfgeklopt eiwit
Impressie?
De in richting was mooi, veel ramen en je kijkt altijd uit op het bos/water waar je ook zit. De stoelen voelde je wel na een tijdje.
De bediening was een beetje chaotisch, ik had het idee dat het vakantiewerkers waren. Maar ach, het was vrij druk en ze deden zichtbaar hun best dus het is ze vergeven
Kosten?
¤189 voor 3 gangen voor 4 personen met het nodige aan wijn en bier tijdens het eten.
Cijfer?
9.25
Echt een aanrader.