FOK!forum / Televisie / Doctor Who & Torchwood #19 | Silence will fall on 23 april
Breulswoensdag 23 maart 2011 @ 18:47
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpgMet de eerste uitzending op 23 november 1963, 32 seizoenen, 770 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.

tardis1.jpg

The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.

100217_725_mattsmith-publicity.jpeg

Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels tien regenerations gehad. De rol van de Eleventh Doctor wordt vertolkt door Matt Smith.

110210_725_100404-eleven-doctors.jpg


Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaats: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg
Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2011, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW6, zal bovendien halverwege een langere pauze inlassen, wat een spectaculaire cliffhanger en uiteindelijk een langer uitgerekt seizoen betekent.

Seizoen 6 zal de voortzetting zien van enkele verhaallijnen uit de seizoenen 4 en 5. Zo zal de uitspraak 'silence will fall' worden verklaard en leren we meer over de mysterieuze River Song, een tijdreizigster die de Doctor herhaaldelijk in omgekeerde chronologische volgorde lijkt te ontmoeten. Ook wordt onderzocht waarom de TARDIS explodeerde in het vorige seizoen.

Doctor Who wordt op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit; op dit moment loopt seizoen 5.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen zal wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel worden. Getiteld 'Miracle Day' zal TW4 tien afleveringen duren en worden geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkt zich dan ook niet langer tot de UK, maar zal zich ook in de VS plaatsen.

Torchwood zal worden uitgezonden op BBC One (vermoedelijk) en Starz. In Nederland kun je op dit moment seizoen 2 volgen op SyFy.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe is er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteden we er natuurlijk aandacht aan.
Breulswoensdag 23 maart 2011 @ 18:48
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:01 schreef Breuls het volgende:
Teasers!

The New Series Teaser
The Prequel Teaser - de prequel verschijnt vrijdag om 5 uur.
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 18:19 schreef Young_David het volgende:
Prequel?
Breulswoensdag 23 maart 2011 @ 18:49
Over de prequel(s):
quote:
It's an eerie sequence written by Steven Moffat that sets the scene in scary and mysterious style. It introduces us to the world the Doctor will collide with in the next adventure and watch carefully... was that the new monster..?

The Prequel to the opening episode is the first of three prequels that will premiere on this site over the course of the new series. Each offers an exclusive preview of the action and intrigue ahead and they've been made by the Doctor Who production team - so you know they're going to be special!

The first prequel stars Stuart Milligan and introduces us to story strands that will bind the Doctor - and enthral his audience - throughout the weeks ahead. We'll bring you more details soon, but be warned, it's a scary one...
Breulswoensdag 23 maart 2011 @ 22:35
In other news:

*O* Nog een maand. *O*
*O* Nog een maand. *O*
*O* Nog een maand. *O*
Opercdonderdag 24 maart 2011 @ 00:15
Net de finale van seizoen 1 gekeken (en de 3 afleveringen ervoor). Ik ben fan *O* Al heb ik wel nog wat in te halen. :P
Wel even een vraagje, als het eerste seizoen uit 2005 komt (eerste nieuwe seizoen zeg maar) en ze zijn nu bij 6, dan hebben ze een keer een jaar overgeslagen of zit ik fout?
(Wel zonde dat Eccleston het maar 1 seizoen deed.)
En daarnaast: De kerstspecials, moet je die na elk seizoen kijken of horen die er tussen?
Young_Daviddonderdag 24 maart 2011 @ 00:47
Er is één mager Doctor Who jaar geweest, toen waren er alleen een paar specials. Zeg maar seizoen 4.5
Slayagedonderdag 24 maart 2011 @ 01:45
cant wai!t
SuperPoekiedonderdag 24 maart 2011 @ 09:46
Ik lees hier dat Torchwood op 8 juli start!

Of was dat ook al bekend ;(
Breulsdonderdag 24 maart 2011 @ 09:51
quote:
1s.gif Op donderdag 24 maart 2011 00:15 schreef Operc het volgende:
En daarnaast: De kerstspecials, moet je die na elk seizoen kijken of horen die er tussen?
Die zijn onderdeel van het volgende seizoen. Zeg maar aflevering 0. Behalve de kerstspecials van 2008 en 2009, die zijn onderdeel van 41/2.
Breulsdonderdag 24 maart 2011 @ 09:53
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2011 09:46 schreef SuperPoekie het volgende:
Ik lees hier dat Torchwood op 8 juli start!

Of was dat ook al bekend ;(
Volgens mij nog niet, dus thanks. :)

Dat betekent dat Torchwood van 9 juli tot 10 september elke zaterdagochtend te downen is voor Nederlanders, tenzij BBC 't zelf ook op vrijdag 8 juli begint uit te zenden; dan kun je het gewoon zelf kijken natuurlijk.
SuperPoekiedonderdag 24 maart 2011 @ 10:52
Mooi.
Ik heb er echt zin in :D Ik vind stiekem Matt een erg leuke Doctor en hoop dat ie nog even blijft.
En ik hoop dat de nieuwe Torchwood een beetje Brits blijft.
Breulsdonderdag 24 maart 2011 @ 10:55
Ik denk dat Torchwood voor een groot deel nog Brits is. Het is een coproductie van BBC en Starz, en RTD is nog steeds head writer. Dat betekent dat de basis van de eerste drie seizoenen nog overeind is. Daarnaast is in interviews gesproken over de Welshness van de serie, en dat die belangrijk is, dus daar is ook rekening mee gehouden.

Een beetje veramerikanisering vind ik overigens niet eens zo erg. :)
Breulsvrijdag 25 maart 2011 @ 01:03
Er schijnt een nieuwe trailer (dus geen teaser) te komen op 29 maart. Da's dinsdag. Ben benieuwd. :)
Breulsvrijdag 25 maart 2011 @ 01:05
En Starz heeft al een placeholder op een Torchwood site klaarstaan.
yavannavrijdag 25 maart 2011 @ 16:22
Teaser easter egg. :)

SPOILER
Teaser


Easter Egg.

Why you should watch the Doctor Who series 6 teaser closely

Simon Brew

The 15 second teaser trailer for Doctor Who series 6 might just contain a hidden detail that you may have missed. Click here, and look just a little closer

Published on Mar 24, 2011

Yesterday, the BBC released the first 15 second teaser trailer for Doctor Whos sixth series. It was dismissed by some as not really very much, and written off. But, as with many things Who, it pays to look closely.

Were indebted to the site UnlimitedRicePudding for drawing this to our attention, but depending on where in the country you live, you got a very slightly different version. To illustrate this, two pictures, courtesy of victor_02 on the Gallifrey Base forum.

The first is from the version of the trailer thats been put online, which we posted yesterday. Heres the crucial screencap

doctorwhos6-1.jpg
And then, depending on where in the country you were, and what channel you were watching, you might have seen this version on your telly yesterday

doctorwhos6-2.jpg
Can you spot the difference? The silence really is coming...
yavannavrijdag 25 maart 2011 @ 16:25
quote:
10s.gif Op donderdag 24 maart 2011 09:46 schreef SuperPoekie het volgende:
Ik lees hier dat Torchwood op 8 juli start!

Of was dat ook al bekend ;(
Nice, erg veel zin in.
Breulsvrijdag 25 maart 2011 @ 16:45
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 16:22 schreef yavanna het volgende:
Teaser easter egg. :)

SPOILER
Teaser


Easter Egg.

Why you should watch the Doctor Who series 6 teaser closely

Simon Brew

The 15 second teaser trailer for Doctor Who series 6 might just contain a hidden detail that you may have missed. Click here, and look just a little closer

Published on Mar 24, 2011

Yesterday, the BBC released the first 15 second teaser trailer for Doctor Whos sixth series. It was dismissed by some as not really very much, and written off. But, as with many things Who, it pays to look closely.

Were indebted to the site UnlimitedRicePudding for drawing this to our attention, but depending on where in the country you live, you got a very slightly different version. To illustrate this, two pictures, courtesy of victor_02 on the Gallifrey Base forum.

The first is from the version of the trailer thats been put online, which we posted yesterday. Heres the crucial screencap

[ afbeelding ]
And then, depending on where in the country you were, and what channel you were watching, you might have seen this version on your telly yesterday

[ afbeelding ]
Can you spot the difference? The silence really is coming...
Interesting!

Overigens is straks de Prequel te zien, op de officiële site.
Breulsvrijdag 25 maart 2011 @ 16:45
Hej, als je op de officiële site kijkt en in de header naar de plaatjes kijkt, zie je de alien uit de teaser daar als schim in voorkomen. :)
yavannavrijdag 25 maart 2011 @ 17:00
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 16:45 schreef Breuls het volgende:

[..]

Interesting!

Overigens is straks de Prequel te zien, op de officiële site.
Ik las het zojuist, hoelaat is dat in NL tijd? :@

quote:
Coming today: #DoctorWho new season prequel video. Check back here at 1 pm EST. http://bit.ly/gF4YOE
Breulsvrijdag 25 maart 2011 @ 17:02
Prequel is online: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/videos/p00fxf06

Wel geinig. Nixon, zo te zien.
Breulszaterdag 26 maart 2011 @ 12:49
110326_725_who-teaseer.jpg

Foto ook hier toegevoegd.
yavannazaterdag 26 maart 2011 @ 14:13
Iconic Image Revealed!

d11s02_generic_01_clean.jpg

As the build up to the Doctor's return gathers pace, we can now reveal (above) the latest iconic image for the new series

Doctor Who is back on our screens at Easter, but don't forget you can see prequel to episode one right now. And what better way to get in the mood for the new series than to download the latest image as a wallpaper?

Download wallpaper: 16x9, 4x3
Breulszaterdag 26 maart 2011 @ 14:17
Nice. Ook meteen effe toegevoegd aan de DW-pagina. :)
Breulszaterdag 26 maart 2011 @ 16:20
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 12:35 schreef Breuls het volgende:
Titels bekend:

DW6.1: The Impossible Astronaut
DW6.2: Day of the Moon

en eerder was al bekend:

DW6.5: The Rebel Flesh
DW6.6: Gangers
DW6.11: The God Complex
DW6.4: The House of Nothing (bron)
yavannazaterdag 26 maart 2011 @ 17:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 16:20 schreef Breuls het volgende:

[..]

DW6.4: The House of Nothing (bron)
Klinkt goed. Ben benieuwd. :)
yavannazaterdag 26 maart 2011 @ 20:30
PR: Starz premiers new Torchwood series July 8th

Good news for all you Captain Jack stalkers, he is back in your livingroom this July, courtesy of STARZ!

Torchwood-Miracle-Day-torchwood-19164132-570-4001.jpg

Press Release from STARZ TV:

STARZ announced today that Torchwood: Miracle Day will premiere on Friday, July 8th at 10pm ET/PT. The US installment of the BBC smash hit series will star Mekhi Phifer (ER, Lie to Me), Bill Pullman (Independence Day, The Grudge) and, in an extended guest role, Lauren Ambrose (Six Feet Under, The Other Woman) and is currently in production in Los Angeles.

Bill Pullman, who portrays Oswald Danes, a former school teacher and convicted child killer, and Phifer, join Torchwood alumni John Barrowman (Capt. Jack Harkness) and Eve Myles (Gwen Cooper) in the series. Also joining the cast are Alexa Havins (When in Rome, Fat Girls) as Esther Drummond, a deskbound CIA employee who dreams of active duty and who suddenly finds herself running alongside Jack, Gwen and Rex; and Arlene Tur (Crash, Eat Pray Love) as Dr. Vera Juarez, a Washington D.C. surgeon, who finds herself on the frontline of medical care on Miracle Day advising the government think-tanks on the best course of action for the worlds population.

Torchwood begins with a day when nobody dies. All across the world, nobody dies. And then the next day, and the next, and the next, people keep aging, they get hurt and sick, but they never die. The result: a population boom, overnight. With all the extra people, resources are finite. Its said that in four months time, the human race will cease to be viable. But this cant be a natural event someones got to be behind it. Its a race against time as C.I.A. agent Rex Matheson investigates a global conspiracy. The answers lie within an old, secret British institute. As Rex keeps asking What is Torchwood?, hes drawn into a world of adventure, and a threat to change what it means to be human, forever.
Breulszaterdag 26 maart 2011 @ 20:41
Oh yeah 8-)

Overigens, typisch RTD; Oswald Danes heette eerst Oswald Jones. Die gast is echt slecht in namen bedenken. :P (Martha, Ianto (en Yanto uit een andere serie)).
yavannazondag 27 maart 2011 @ 22:47
Mini xmas 'spoiler' ;)
SPOILER
Ubiquitous

Dr Who Xmas special being filmed outside the agency today. Making working Sunday that little bit more interesting

1301242624-020.jpg

Waulk Mill Manchester
yavannamaandag 28 maart 2011 @ 01:29
Leuk!

Doctor Who: 6 Years Ultimate Anniversary Trailer

wonderermaandag 28 maart 2011 @ 02:03
quote:
14s.gif Op maandag 28 maart 2011 01:29 schreef yavanna het volgende:
Leuk!

Doctor Who: 6 Years Ultimate Anniversary Trailer

Dat van die Stetson, is dat van het komende seizoen of is mijn geheugen lek?

Wel tof trouwens ;)
Breulsmaandag 28 maart 2011 @ 07:34
Erg gave montage. Duurt wel een paar dagen voordat je die bij elkaar gesprokkeld hebt. :P

En ja, die Stetson is DW6. Volgens mij uit de eerste twee afleveringen, maar dat kan ik ook mis hebben.
Slayagemaandag 28 maart 2011 @ 16:09
cool filmpje
yavannamaandag 28 maart 2011 @ 20:07
Doctor Who: Title Of The Neil Gaiman Episode Revealed

You sure you want to know it? Are you really, really sure?
SPOILER
SFX is proud to be allowed to reveal the title of the Neil Gaiman episode of Doctor Who, thatll be the fourth broadcast story of series six.

And it is:
The Doctors Wife

Let the internet implode.
wonderermaandag 28 maart 2011 @ 20:19
Is het expres zonder apostrof? Dan is het wel interessant.
Breulsmaandag 28 maart 2011 @ 20:36
Dus het is niet The House of Nothing? Hmmm...

Ik moet direct denken aan The Doctor's Daughter. Dat was ook totaal iets anders dan we verwachtten. Dus we wachten wel even af. Ik denk (of verwacht) iig niet dat River Song's achtergrond wordt onthuld in een niet-Moffat episode, dus ik gok dat dit geen River-episode wordt.
yavannamaandag 28 maart 2011 @ 21:54
Op andere sites schrijven ze met apostrof, maar zij hebben het van SFX.

Nog wat meer info in spoilerblok. Ik dacht ook aan een twist, maar hoe zij het brengen oogt het weer anders. :)

SPOILER
Title of Episode 4 revealed

Doctor Who Magazine have confirmed the title of Neil Gaiman's Doctor Who episode. Episode 4 of the new series, which guest stars Suranne Jones (Mona Lisa, Mona Lisa's Revenge) as Idris and Michael Sheen, will now be called The Doctor's Wife.

There had been speculation of the title on a number of fan sites and this evening SFX had leaked it. Speculation began yesterday when Steven Moffat Tweeted to Gaiman:
quote:
Ohh, just watched your one again! It's really good, isn't it? And look who it is! LOOK WHO IT IS!!!
Today, Gaiman told his Twitter followers:
quote:
Yes, Doctor Who Ep 4's title has made it onto the internet. Because the title is a spoiler, I will let you find it yourself.
Edward Russell, Senior Brand Manager at BBC Tweeted in reply to Gaiman:
quote:
in retrospect, we should have hung on until Friday [April] 1st... Then no one would have believed us!"
Gaiman told Doctor Who Magazine:

quote:
Idris is someone who is beautiful, and who bites, and who might just turn out to be an old acquaintance with a new face...", adding, "it starts in void-space, with something or someone we have not seen since The War Games, and a knock on the TARDIS door...
Steven Moffat described the episode as:

quote:
a beautiful poem of an episode" and says that Suranne Jones "will change the way you see Doctor Who forever forever and thats a hand-on-heart promise.
The Doctor's Wife was originally used as a fake title by John Nathan-Turner to discover possible leaks in the production office back in the 1980s.
Breulsmaandag 28 maart 2011 @ 22:27
I'm intrigued. Misschien was S5 Moffats opwarmertje en wordt S6 helemaal geweldig.

Nog minder dan een maand voordat 't start. :)
wonderermaandag 28 maart 2011 @ 22:48
quote:
will change the way you see Doctor Who forever forever
They say that like it's a good thing :P
Breulsdinsdag 29 maart 2011 @ 15:15
Vanavond 11PM, vlak voor het BBC News op BBC One, de nieuwe 60sec DW6 trailer. En kort daarna op YouTube, zodat wonderer 'm ook kan kijken. :+
yavannadinsdag 29 maart 2011 @ 18:08
Ik lees net dat het, helaas, uitgesteld zou zijn tot morgen.

New Series 6 Trailer Incoming (Update)
March 29th, 2011

Update: Unfortunately, the trailer has been delayed until Wednesday. It will now be on just before 8pm.

Exciting news! If all last weeks Doctor Who treats werent enough, BBC1 are to air a new Series 6 trailer later tonight.

The trailer will be around 60 seconds long and will be shown after Silk. Basically, youll want to tune into BBC1 about 9:55pm to catch it. Just to be on the safe side.

A shorter 20 second one will also air on CBBC with some of the scarier moments removed.

Hopefully it will be available on the official site as well.

Doctor Who returns at Easter with The Impossible Astronaut.

Source: Doctor Who TV http://doctorwhotv.co.uk/(...)82.htm#ixzz1I0OGlquY
Breulsdinsdag 29 maart 2011 @ 18:52
Oy, ik zat me er helemaal op te verheugen -O-
yavannawoensdag 30 maart 2011 @ 20:13
Trailer van 1 minuut nu op de BBC website. Ziet er best veelbelovend ( en Moffat stijl ) uit.

http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/videos/p00g0jpb
SiGNewoensdag 30 maart 2011 @ 20:21

Ow.. is dezelfde, naja.. gave trailer in elk geval, belooft echt een tof seizoen te worden heb ik het idee.
wondererwoensdag 30 maart 2011 @ 20:22
Dat ziet er wel erg vet uit...

SPOILER
En toch kan ik me niet meer aan de indruk onttrekken dat het met Tennant een stuk beter zou zijn geweest, hoe goed het ook gaat worden :{
Breulswoensdag 30 maart 2011 @ 20:43
Ik vind 'm gaaf. Straks even kijken of-ie nog op BBC One wordt vertoond. Even op m'n grotere tv kijken. :P
lunapuellawoensdag 30 maart 2011 @ 20:49
Ooh, zelfs in de crappy youtube app op mijn telefoon ziet het er al bijzonder vet uit. :D
Breulswoensdag 30 maart 2011 @ 21:05
Pfrt. Hij was op BBC One, maar de eerste helft was zonder beeld. Dus je hoorde alleen het geluid en het beeld was zwart. :{
yavannawoensdag 30 maart 2011 @ 21:45
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 20:22 schreef wonderer het volgende:
Dat ziet er wel erg vet uit...

SPOILER
En toch kan ik me niet meer aan de indruk onttrekken dat het met Tennant een stuk beter zou zijn geweest, hoe goed het ook gaat worden :{
SPOILER
Ik dacht precies hetzelfde ( en dan ook minus Amy ) maar ik wou niet ( weer ) als een zeikwijf overkomen. :D
yavannawoensdag 30 maart 2011 @ 21:45
quote:
1s.gif Op woensdag 30 maart 2011 21:05 schreef Breuls het volgende:
Pfrt. Hij was op BBC One, maar de eerste helft was zonder beeld. Dus je hoorde alleen het geluid en het beeld was zwart. :{
You're not alone.

quote:
Steven Moffat
Who all got a blank screen for the first 20 seconds of that trailer?
Breulswoensdag 30 maart 2011 @ 22:07
Lame. :{
Elviwoensdag 30 maart 2011 @ 22:53
Het enige wat je gemist hebt is een nieuw monster dat met zijn/haar gezicht in de camera kijkt. Verder scheen het dezelfde trailer te zijn.
Breulswoensdag 30 maart 2011 @ 23:32
Ik ga er wel vanuit dat het dezelfde is, ja. :)
SuperPoekiedonderdag 31 maart 2011 @ 10:01
Oooh, vette trailer. En stiekem begin ik Matt cuter te vinden dan David.
wondererdonderdag 31 maart 2011 @ 10:02
Acteerprestatie > cuteness.

IMO ;)
SuperPoekiedonderdag 31 maart 2011 @ 12:02
Ik kende Matt al van de Sally Lockhartverfilmingen en daar vond ik hem een goede Jim neerzetten in wat niet de allerbeste regie/script ever kan worden genoemd. En hij is 11 jaar jonger dan David, tja, ik vind dat ie het goed doet.
Ik vond David ook minder goed dan Chris Eccleston though :)
yavannadonderdag 31 maart 2011 @ 13:15
Ik vind Matt een heel erg vreemd gezicht hebben ( zeg maar ), maar ik vind hem wel erg goed acteren, veel beter dan ik had verwacht & in dat opzicht een prima doctor. Alleen mis ik bij hem een bepaalde sfeer, intensheid, duisterheid wellicht, die waarschijnlijk te maken heeft met zijn relatief jonge leeftijd.

Zet daarbij o.a. nog twee jonge 'side kick' acteurs die sowieso datzelfde missen en de show wordt al snel minder diep, duister, intens enz.
wondererdonderdag 31 maart 2011 @ 19:59
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2011 13:15 schreef yavanna het volgende:
Ik vind Matt een heel erg vreemd gezicht hebben ( zeg maar ), maar ik vind hem wel erg goed acteren, veel beter dan ik had verwacht & in dat opzicht een prima doctor. Alleen mis ik bij hem een bepaalde sfeer, intensheid, duisterheid wellicht, die waarschijnlijk te maken heeft met zijn relatief jonge leeftijd.

Zet daarbij o.a. nog twee jonge 'side kick' acteurs die sowieso datzelfde missen en de show wordt al snel minder diep, duister, intens enz.
Trouwen?
Omentuvadonderdag 31 maart 2011 @ 21:23
Interrupting the Tennant-lovefest for a second: Typische trailer die compleet niets zegt en toch compleet awesome is. Precies zoals het hoort, inclusief [Immediate Music / Two Steps from Hell / Globus / Audiomachine] als muziek.

I love it. De belangrijkste vraag is natuurlijk wie

SPOILER
er op het einde neer wordt geschoten. Trailer-implicatie is the Doctor, dus het zal wel Rory zijn, dus is het een derde personage die wij nog niet kennen omdat Rory té obvious is.
De versie die ik heb gezien heeft één ander shot - de versie hier heeft een TARDIS Control Room shot, diegene die ik ken... Well, see for yourself. :P

Breulsdonderdag 31 maart 2011 @ 21:41
Ik zag 'm! Interesting!
Breulsdonderdag 31 maart 2011 @ 21:56
Kon het niet laten er even een screenshotje van te maken:
SPOILER
110331_725_dw6-trailer-oude-tardis.png
Als je goed kijkt (en de andere frames erbij bekijkt) lijken dat duidelijk Amy en Rory te zijn. Zijn die aanwezig bij de Doctors regeneration?
Omentuvadonderdag 31 maart 2011 @ 22:09
Not the one I meant - die zit in beide trailers.

SPOILER
Wel verdomd interessant, ja. The reboot from Big Bang continues? :P

't is de scene voordat River haar 'twirly thing' doet op ~0:24-0:25 in beide trailers.
Breulsdonderdag 31 maart 2011 @ 22:12
Oh, dan zoek ik nog even. Maar die ene was al bijzonder interessant!
Breulsdonderdag 31 maart 2011 @ 22:20
This is the one?
SPOILER
110331_725_dw6-tardis-console-room.png
Vind ik minder spannend, eigenlijk. Er gebeurt iets spectaculairs, maar dat is normaal. :P
Elvidonderdag 31 maart 2011 @ 22:58
Dit schijnt dus een silent te zijn... Ik vind ze nu een stuk minder eng. T lijkt meer een heel goedkoop halloween masker :{

SPOILER
Screen+shot+2011-03-30+at+9.18.28+PM.png
Hier nog een gifje van de Silents

SPOILER
tumblr_liwgyxia1D1qeg6cpo1_500.gif
wondererdonderdag 31 maart 2011 @ 23:00
Ik vind ze best creepy :{
Elvidonderdag 31 maart 2011 @ 23:01
En hier een beter shot van een Silent

SPOILER
http://img812.imageshack.us/img812/5011/cap29571502.jpg (copy/paste deze link)
Dat lijkt er al wat meer op maar om heel eerlijk te zijn ben ik nog niet onder de indruk :@ Terwijl ik best een angsthaas ben...
Elvidonderdag 31 maart 2011 @ 23:07
En de clip. En nu ben ik klaar ;)

SPOILER
Breulsdonderdag 31 maart 2011 @ 23:23
Ik vind ze wel tof. Lekker freaky, en zo zitten er meer in de trailer. :)
yavannadonderdag 31 maart 2011 @ 23:50
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2011 23:00 schreef wonderer het volgende:
Ik vind ze best creepy :{
Trouwen?

.

Wat echt Tennant love news. :)

.

David Tennant, Georgia Moffett welcome their first child

Congratulations to David Tennant and Georgia Moffett, who have welcomed their first child!

As the Daily Mail reports, their baby daughter was born last night, and they have named her Olivia.

A friend said: Georgia and David could not be happier, Olivia is beautiful and their families are over the moon.

Wed like to wish them all the best of luck for the future!
wondererdonderdag 31 maart 2011 @ 23:54
The Doctor's Daughter :D Wait. Is dat incest? :')
Breulsdonderdag 31 maart 2011 @ 23:55
Heh. Haar vader en opa waren The Doctor, haar moeder was de dochter van de Doctor en zij nu ook. Dit is allemaal heel twisted als je fictie en real life mengt. :+
yavannavrijdag 1 april 2011 @ 10:40
Het is 1 April dus just in case nog even zien of het morgen nog zo is. :D

tumblr_liy7tcf8lR1qeowtbo1_500.jpg
lunapuellavrijdag 1 april 2011 @ 12:09
quote:
12s.gif Op vrijdag 1 april 2011 10:40 schreef yavanna het volgende:
Het is 1 April dus just in case nog even zien of het morgen nog zo is. :D

[ afbeelding ]
Ach, in januari werd al bericht dat ze zwanger was en misschien zelfs al vijf maanden, dus het lijkt me sterk dat het een grap is. :P
yavannavrijdag 1 april 2011 @ 13:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 12:09 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Ach, in januari werd al bericht dat ze zwanger was en misschien zelfs al vijf maanden, dus het lijkt me sterk dat het een grap is. :P
Dat ze zwanger was, is idd allang bekend, dat betekent echter niet dat ze nu is bevallen. Het zou een aparte grap zijn, maar je weet maar nooit met die britten. ;)
Omentuvavrijdag 1 april 2011 @ 19:28
En BBC America heeft ook een trailer:


I like BBC One's more, maar deze is ook best interessant.
Breulsvrijdag 1 april 2011 @ 19:57
Zeker gaaf. Zitten langere scenes in, dus beter te volgen. heb Mark Sheppard een paar keer herkend, die zit in de opening two-parter en in deze trailer zit-ie in the Oval Office wanneer de TARDIS daar landt. Should be fun. :)
Breulsvrijdag 1 april 2011 @ 19:58
En ik zie iemand in New York uit een hoog gebouw springen. Doet me een beetje aan Daleks in Manhattan denken.
wonderervrijdag 1 april 2011 @ 21:30
Ik vind het wel heel bijzonder hoe verschillend de trailers zijn. Die voor de US markt heeft VEEL meer pistolen en explosies en alles...
Breulsvrijdag 1 april 2011 @ 21:47
Tja, less sophisticated he? :+
Omentuvavrijdag 1 april 2011 @ 21:50
De Britten hebben ADD en de Amerikanen just want gunz.

[/stereotype]
yavannavrijdag 1 april 2011 @ 22:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 19:28 schreef Omentuva het volgende:
En BBC America heeft ook een trailer:


I like BBC One's more, maar deze is ook best interessant.
Van de voice over wil je, bijna, spontaan een cowboy hoed gaan opzetten. Wel leuk om nog wat meer te zien.
Breulsvrijdag 1 april 2011 @ 22:44
Over een week wordt de programma-informatie van de week van 23 april bekend gemaakt. We krijgen dan bevestiging over de uitzenddag of -dagen en wellicht ook de tijd.
wonderervrijdag 1 april 2011 @ 22:49
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 21:47 schreef Breuls het volgende:
Tja, less sophisticated he? :+
Ik vind het gewoon frappant. Want het is natuurlijk gewoon dezelfde serie.
Breulsvrijdag 1 april 2011 @ 23:09
Je hebt voor films ook soms verschillende trailers. De ene focust dan meer op het ene aspect en wordt vertoond bij een bepaalde categorie films, en de andere verschilt daarvan en wordt bij andere films vertoond. Zo wek je van verschillende soorten publiek de interesse. En dat US/UK publiek nogal verschilt lijkt me een gegeven. :)
wonderervrijdag 1 april 2011 @ 23:42
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 april 2011 23:09 schreef Breuls het volgende:
Je hebt voor films ook soms verschillende trailers. De ene focust dan meer op het ene aspect en wordt vertoond bij een bepaalde categorie films, en de andere verschilt daarvan en wordt bij andere films vertoond. Zo wek je van verschillende soorten publiek de interesse. En dat US/UK publiek nogal verschilt lijkt me een gegeven. :)
Oh, ik snap het wel hoor. Heb het alleen nooit eerder gezien, en als ik meerdere trailers zie van films vallen de verschillen me niet op.
Breulszaterdag 2 april 2011 @ 20:01
De releasedatum voor de eerste DVD-box is al bekend gemaakt; de eerste zeven afleveringen van DW6 komen uit op 11 juli. Dit is de gezamenlijke omschrijving voor die zeven afleveringen.
quote:
The Doctor returns, alongside newly weds Amy and Rory, to face monsters and mysteries and adventures all across time and space, in a thrilling new series of Doctor Who. Together they'll find themselves in sixties America, battling the invasion the world forgot, then journey on the high seas of 1696 aboard a pirate ship, to solve the mystery of the Siren.

In a bubble universe at the very edge of reality, the Doctor will meet an old friend with a new face, and in a monastery on a remote island in the near future, an industrial accident will take on a terrible human shape. And waiting for them, at the end of all this, is the battle of Demon's Run, and the Doctor's darkest hour. Can even the truth about River Song save the Time Lord's soul?

Only two things are certain. Silence will fall. And a good man is going to die...
Breulszaterdag 2 april 2011 @ 22:40
En om de connecties met andere series hoog te houden; gisteren is op Starz de nieuwe serie Camelot gestart. Niet alleen is dat dezelfde zender als Torchwood straks (en op dezelfde avond, dus wellicht neemt Torchwood straks het tijdslot van Camelot over), het is ook nog eens mede ontwikkeld en geproduceerd door Chris Chibnall, die verantwoordelijk was voor Torchwood 2, de DW3 episode 42 en de DW5 episodes The Hungry Earth / Cold Blood.

En to top it off; in de eerste twee afleveringen speelt Sean Pertwee een rol. Hij is natuurlijk de zoon van de Third Doctor: Jon Pertwee. :)
yavannamaandag 4 april 2011 @ 00:31
wonderermaandag 4 april 2011 @ 01:29
The stakes are higher than ever. Ahum. Hoe kan er meer op het spel staan dan het einde van het universum? :?

Maar goed. Hopelijk wordt het echt duisterder.
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 07:22
Persoonlijk drama is altijd hogere stakes dan het universum, dus als Doctor/Amy/Rory in gevaar zijn, denk ik. :)
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 12:41
Mogelijke zware spoiler:

Dit bericht laat vier variant covers van Doctor Who Magazine zien, met Amy, the Doctor, River en Rory erop. Over die covers zegt the Moff het volgende:
SPOILER
We're not lying, we're not cheating: one of those four people is going to die! When I came up with this heart-wrenching twist, I thought "We'll kill off one of the leads in the season opener." It lures you in.
Nogmaals: als dit serieus is, en je houdt niet van spoilers; niet lezen.

Overigens geeft het bericht een bevestiging van 23 april als eerste uitzenddatum. Ik verwacht uiterlijk donderdag/vrijdag een officiële bevestiging van BBC Press Office.
yavannamaandag 4 april 2011 @ 14:43
De covers

Los, 1, 2, 3, 4
SPOILER
Amy en Rory dood doet niets af aan de serie, zij kunnen makkelijk gemist & vervangen worden. River zou jammer zijn maar die verhaallijn zou wel mooi afgesloten worden nadat we o.a. te weten zijn gekomen hoe ze de doctor kent enz ( zij zou ook dood kunnen gaan in deze tijd en in de toekomst somehow verder leven ) , de doctor zou ook 'dood' kunnen gaan als in een regeneration.
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 15:40
SPOILER
River kan het niet zijn tenzij ze een Time Lord/Lady of iets dergelijks is. We hebben haar immers al dood zien gaan in de Library. En een dood in haar verleden zou, in geval van een Time Lord, betekenen dat we een andere actrice krijgen die haar rol overneemt, maar qua tijdlijn betekent dat weer dat we dus een andere River dood zien gaan en Alex Kingston in de rol zien komen.

Misschien is River dan wel Susan Foreman. :+

Als het the Doctor is, zou het de eerste keer zijn dat ze een regeneration geheim hebben gehouden, wat ik overigens awesome zou vinden.
Omentuvamaandag 4 april 2011 @ 16:40
SPOILER
In de trailer is er een shot van Rory met dat monster met gezichten van porcelein --> dat is pas later in het geheel. River en Doctor zouden té groot zijn, niet te vergeten dat River al een keer dood is gegaan, hoewel dat natuurlijk ook niets zegt. Ik ga voor Amy.

Welke afleveringen waren die in de US of A, btw?
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 16:41
De eerste twee afleveringen spelen in de Verenigde Staten in 1969.
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 16:44
Morgen is er meer info, trouwens:
quote:
At one minute past midnight on Tuesday morning we'll be bringing you an article in which Steven Moffat (Doctor Who's lead writer and Executive Producer) answers questions about the new series, plus we've plot details about the first two episodes. We'll also be bringing you a striking new image of the Doctor, River, Amy and Rory.
bron
yavannamaandag 4 april 2011 @ 16:58
Kan River de doctor ( uit de toekomst zijn ) of is dat 'technisch gezien onmogelijk?
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 19:20
Hangt er vanaf of een geslachtswisseling mogelijk is. :P
yavannamaandag 4 april 2011 @ 19:24
Zomaar iemands theorie mbt River Song. Nog niet helemaal afgekeken maar an sich klonk het so far wel plausible, maar ik ben geen mega kenner. :)

Heeft RTD eigenlijk ooit gezegd of hij weet wie River is? Of stond dat open voor zijn opvolger?

Denk trouwens wel dat 'alles' mogelijk is, Moffat heeft al aan meerderre dingen zijn eigen draai gegeven.

yavannamaandag 4 april 2011 @ 19:30
Artikel van een paar dgn terug, wellicht nog intressant voor deze of gene. ;)

SPOILER
RUMOR: Is Paul McGann returning as the 8th Doctor?

Ok, take this with a grain of salt, as there is a lot of speculation and educated guesses involved, but its looking very likely that Paul McGann will be reprising his role as the 8th Doctor in the upcoming season of Doctor Who. There has been no official announcement, but if you analyze certain bits of news that have come out over the last couple of days, it starts to paint quite an interesting picture.

First up, geektyrant reports that McGanns recent appearance at a New Zeland convention unveiled a new costume for his incarnation of the Doctor. This is noteworthy for a couple of reasons. First, WETA Workshop, the renowned prop makers were commissioned to create a new Sonic Screwdriver, the Doctors signature gadget. WETAs work does not come cheap, as it is said that the BBC gave its blessing for its creation. Second, the only media the 8th Doctor currently appears in is in the various audio productions by Big Finish. They are new stories, but for cover art, they always use production stills from the 1996 Fox Doctor Who TV Movie, as that is McGanns only televised appearance as the Doctor.

mcgannsonic.jpg
Detail of WETA's new Sonic Screwdriver.

It could be a flight of fancy on McGanns part, as it has been reported that he never liked the original garb of the 8th Doctor. Were fans though, and fans like to dig for evidence. Today, the BBC released the trailer for Series 6 of Doctor Who, starring Matt Smith. Its an overview for the whole upcoming season. Give it a watch, then Ill share something with you.

Pretty cool, huh? Anyway, as pointed out to me by Talking About Games editor Addam Kearney if you look at the trailer at around the 37 second mark, you see the interior of the TARDIS in a bit of trouble, but it is not the 11th Doctors TARDIS.

tardis9th.jpg
Just in case you don't want to hunt for the screenshot

To the astute eye, you can see based on the architecture, this is the TARDIS of the 9th and 10th Doctors. When we met the 9th Doctor in 2005, he had just reached his 9th incarnation, so this TARDIS also belonged to the 8th Doctor. Couple that with the throwaway lines in the railer regarding the Doctor killing all the Time Lords, thoughts go back to the often talked about, but never shown Last Great Time War. The Last Great Time War was during the tail end of the 8th Doctors tenure. When you add all of these bits up, it paints a very interesting picture.

tardisconsoles.jpg
9th on the left, 11th on the right.

Like the headline says, this is just a rumor. We dont know if its true or not, but it seems more likely than not. Tell us what you think in the comments, and well keep you posted as this develops!
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 20:24
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 19:24 schreef yavanna het volgende:

Heeft RTD eigenlijk ooit gezegd of hij weet wie River is? Of stond dat open voor zijn opvolger?
RTD heeft geen idee, denk ik. River is bedacht door Moffat, die toen al wist dat hij vanaf S5 head writer zou zijn. Haar introductie in S4 was dus een eerste stap in een groter plan.
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 20:26
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 19:30 schreef yavanna het volgende:
Artikel van een paar dgn terug, wellicht nog intressant voor deze of gene. ;)

SPOILER
RUMOR: Is Paul McGann returning as the 8th Doctor?

Ok, take this with a grain of salt, as there is a lot of speculation and educated guesses involved, but its looking very likely that Paul McGann will be reprising his role as the 8th Doctor in the upcoming season of Doctor Who. There has been no official announcement, but if you analyze certain bits of news that have come out over the last couple of days, it starts to paint quite an interesting picture.

First up, geektyrant reports that McGanns recent appearance at a New Zeland convention unveiled a new costume for his incarnation of the Doctor. This is noteworthy for a couple of reasons. First, WETA Workshop, the renowned prop makers were commissioned to create a new Sonic Screwdriver, the Doctors signature gadget. WETAs work does not come cheap, as it is said that the BBC gave its blessing for its creation. Second, the only media the 8th Doctor currently appears in is in the various audio productions by Big Finish. They are new stories, but for cover art, they always use production stills from the 1996 Fox Doctor Who TV Movie, as that is McGanns only televised appearance as the Doctor.

[ afbeelding ]
Detail of WETA's new Sonic Screwdriver.

It could be a flight of fancy on McGanns part, as it has been reported that he never liked the original garb of the 8th Doctor. Were fans though, and fans like to dig for evidence. Today, the BBC released the trailer for Series 6 of Doctor Who, starring Matt Smith. Its an overview for the whole upcoming season. Give it a watch, then Ill share something with you.

Pretty cool, huh? Anyway, as pointed out to me by Talking About Games editor Addam Kearney if you look at the trailer at around the 37 second mark, you see the interior of the TARDIS in a bit of trouble, but it is not the 11th Doctors TARDIS.

[ afbeelding ]
Just in case you don't want to hunt for the screenshot

To the astute eye, you can see based on the architecture, this is the TARDIS of the 9th and 10th Doctors. When we met the 9th Doctor in 2005, he had just reached his 9th incarnation, so this TARDIS also belonged to the 8th Doctor. Couple that with the throwaway lines in the railer regarding the Doctor killing all the Time Lords, thoughts go back to the often talked about, but never shown Last Great Time War. The Last Great Time War was during the tail end of the 8th Doctors tenure. When you add all of these bits up, it paints a very interesting picture.

[ afbeelding ]
9th on the left, 11th on the right.

Like the headline says, this is just a rumor. We dont know if its true or not, but it seems more likely than not. Tell us what you think in the comments, and well keep you posted as this develops!
Ik zou het leuk vinden! :)
wonderermaandag 4 april 2011 @ 20:27
Ik ben saai en wacht gewoon af.

SPOILER
Overigens is Rory ook al een keer doodgegaan dus een garantie dat een dood personage wegblijft hebben we natuurlijk ook niet, dus zo bijzonder is het allemaal niet.
Omentuvamaandag 4 april 2011 @ 21:17
SPOILER
Om eventjes een batshit insane theory eruit te gooien: Amy = River Song met een of andere plotgimmick die we nog moeten ontdekken.

Kloppen een aantal dingen niet, maar goed, laat me lekker dromen. :P
Breulsmaandag 4 april 2011 @ 23:36
Meanwhile, in the US.. Starz heeft een teaser gemaakt:

En een poster van BBC Worldwide voor de tv-beurs in Cannes:
poster-jb-deathisnotanoption-small.jpg
wondererdinsdag 5 april 2011 @ 00:43
Starz original, ja ja :') (ja, ik weet wat het betekent)
tassdinsdag 5 april 2011 @ 07:09
quote:
Jeeeej Jack is back! Het zal tijd worden zeg _O_

En over de Dokter, ik heb het geprobeerd een aantal afleveringen, de verhalen zijn gewoon weer top, maar ik kan niet wennen aan Matt...
Voor mij is er maar 1 Dokter en dat is David Tennant :P
Breulsdinsdag 5 april 2011 @ 07:30
Voor mij zijn er elf. :P
maxmitdinsdag 5 april 2011 @ 07:53
quote:
Op dinsdag 5 april 2011 07:09 schreef tass het volgende:

[..]

Jeeeej Jack is back! Het zal tijd worden zeg _O_

En over de Dokter, ik heb het geprobeerd een aantal afleveringen, de verhalen zijn gewoon weer top, maar ik kan niet wennen aan Matt...
Voor mij is er maar 1 Dokter en dat is David Tennant :P
David is onnavolgbaar.
Maar vanaf het visstick-custard moment met matt was ik verkocht.
Breulsdinsdag 5 april 2011 @ 08:21
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
Amelia gives the Doctor an apple. He takes a bite and spits it
out.

            The Doctor 
        That's disgusting. What is that?

            The Doctor 
        An apple.

            The Doctor 
        Apples are rubbish. I hate apples.

            Amelia
        You said you loved them.

            The Doctor 
        No, no, no. I like yoghurt. Yoghurt's my favourite. 
        Give me yoghurt. 

Amelia gets a container of yoghurt and gives it to him. He peels
off the lid, pours the contents into his mouth, and spits it
out.

            The Doctor 
        I hate yoghurt. Just stuff with bits in.

            Amelia
        You said it was your favourite.

            The Doctor 
          (wiping his mouth) 
        New mouth. New rules. It's like eating after cleaning
        your teeth, everything tastes WROOOONNNGG! 

He has a spasm.
      
            Amelia
        What is it? What's wrong with you?

            The Doctor 
        Wrong with me? It's not my fault. Why can't you give 
        me any decent food? You're Scottish. Fry something.
Geweldig. :D

Hier zijn nog meer quotes.
SuperPoekiedinsdag 5 april 2011 @ 13:43
al langsgekomen? Doctor Who panel van Wondercon. Ik heb geen idee of er spoilers in zitten, want hier op mijn werk heb ik geen geluid :D

Ook onbekend of er spoilers in zitten: http://blogs.bbcamerica.c(...)doctor-who-season-6/
yavannadinsdag 5 april 2011 @ 15:44
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 20:24 schreef Breuls het volgende:

[..]

RTD heeft geen idee, denk ik. River is bedacht door Moffat, die toen al wist dat hij vanaf S5 head writer zou zijn. Haar introductie in S4 was dus een eerste stap in een groter plan.
:') Voor mijzelf.

Dromen. ;)
yavannadinsdag 5 april 2011 @ 15:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 00:43 schreef wonderer het volgende:
Starz original, ja ja :') (ja, ik weet wat het betekent)
Vertel? ;)
yavannadinsdag 5 april 2011 @ 15:52
Op Twitter waren wat mensen die de eerste twee eps al mochten zien helemaal lyrisch erover.

Spoiler/interview video op de site.

Doctor Who boss says season start is 'darkest yet'
SPOILER
Doctor Who boss Steven Moffat has said the new season of the sci-fi show kicks off in a darker style than usual.

Launching the first two episodes at London's Olympia, Moffat pleaded with journalists to keep the show's secrets under wraps.

The opener sees Matt Smith's Doctor reunited with Karen Gillan's Amy Pond, Arthur Darvill's Rory and Alex Kingston's River Song in 1960s America.

The quartet team up with President Nixon to fight a new alien threat.

The aliens - partly inspired by Edvard Munch's The Scream - are introduced in the two opening episodes, The Impossible Astronaut and Day of the Moon.

The programmes, which feature scenes shot in the Utah desert last year, will be shown on BBC One later this month.

"To be honest, it's darker than any other opener of a season," said Moffat, who wrote both episodes.

"We've been pretty dark before in Doctor Who. But we're coming in from the dark side just because we haven't done it that way before."

Yet Moffat, who took over as lead writer and executive producer, said he did not think the shows were too scary for children.
Continue reading the main story
Start Quote

I've got two kids of my own and I'd never do anything I didn't think was acceptable for them

End Quote Steven Moffat

"First of all, you make Doctor Who frightening to appeal to children. It's the children who find it frightening, not the adults.

"Children absolutely rank Doctor Who stories in order of frightening-ness - that's what it's about.

"You put the jokes in and the silly bits in for the adults and you put the scares in for the kids. I've got two kids of my own and I'd never do anything I didn't think was acceptable for them.

"Having said that, one of them does tend to sleep on our bedroom floor."

Future episodes will feature such guest stars as model Lily Cole, Downton Abbey's Hugh Bonneville as a pirate and ex-Coronation Street actress Suranne Jones.

The latter will appear in a story called The Doctor's Wife, written by fantasy author Neil Gaiman.

'Tease, don't tell'

For the first time this year's season is being split in two. The first seven episodes will air from 23 April, with the final block of six broadcast in the autumn.

"If you run for 13 weeks you can start to feel as though you can miss one episode and it'll be okay," Moffat said.

"We don't want that feeling. We stop for a few weeks and let you all worry about what's happening and then come back."

Moffat went on to ask journalists to avoid spoilers, saying it would be "a lot more fun for the kids" if nothing was given away. "Tease them but don't tell them," he pleaded.

And asked about plans for Doctor Who's 50th anniversary in 2013, he would only say: "Yes, there are thoughts..."

Promo pics

group1.jpg

mazza1.jpg


READ THE SYNOPSES FOR EPISODES 1 & 2 HERE
Omentuvadinsdag 5 april 2011 @ 16:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 15:52 schreef yavanna het volgende:
Op Twitter waren wat mensen die de eerste twee eps al mochten zien helemaal lyrisch erover.
En wij moeten verdulleme nog tot de 23e wachten.
wondererdinsdag 5 april 2011 @ 18:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 15:45 schreef yavanna het volgende:

[..]

Vertel? ;)
Nou, het is niet origineel van Starz dus daarom moest ik een beetje meewarig lachen. Maar ze bedoelen natuurlijk dat het niet is aangekocht, maar dat ze het zelf produceren.
Breulsdinsdag 5 april 2011 @ 18:47
quote:
8s.gif Op dinsdag 5 april 2011 16:01 schreef Omentuva het volgende:

[..]

En wij moeten verdulleme nog tot de 23e wachten.
Dat is elk jaar hoor. Het seizoen krijgt altijd een kickoff met pers en celebs enzo. :)
Breulsdinsdag 5 april 2011 @ 19:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 13:43 schreef SuperPoekie het volgende:
al langsgekomen? Doctor Who panel van Wondercon. Ik heb geen idee of er spoilers in zitten, want hier op mijn werk heb ik geen geluid :D

Ook onbekend of er spoilers in zitten: http://blogs.bbcamerica.c(...)doctor-who-season-6/
Hier een tekstueel verslag: http://spinoff.comicbookr(...)-doctor-who-preview/
Heb de video nog niet gezien, maar de tekst spoilert een klein beetje:
SPOILER
› Neil Gaimans episode was oorspronkelijk voor S5 bedoeld, wat betekent dat het verhaal waarschijnlijk losstaat van grotere verhaallijnen.
› Er staan ook wat details van deze aflevering in: the Ood, meerdere Time Lords.
› Mark Sheppard heeft de oude TARDIS set afgebroken zien worden, dus die is daadwerkelijk opnieuw gebouwd om de scènes in te filmen.
› Sheppards rol is de "Canton Everett Delaware III" die in de omschrijvingen wordt genoemd.
Breulsdinsdag 5 april 2011 @ 20:22
Een paar quotes uit de reacties op de press screening:

"big, dark, impressively ambitious, dazzlingly executed entertainment that demands and repays your full attention"

"This makes Inception seem about as straightforward as The Very Hungry Caterpillar."

"electrifying, bamboozling television"

"Moffat ladles mystery upon mystery, so that by the end we're gagging for answers"

"an opening adventure thats quite brilliantly funny, narratively intricate, contains genuine jumps (it's exceptionally creepy at times), and sets a very, very high bar for whats to follow"

"a dense, tremendously ambitious and elegantly constructed way to open a series"

Matt Smith geeft intussen aan dat-ie voorlopig nog niet wil stoppen. Maar Christopher Eccleston gaf in een interview op de DVD box van DW1 ook geen enkele indicatie dat-ie vertrok. ;)

All in all denk ik dat Moffat zich vorig jaar misschien wel ingehouden heeft.. nieuwe baan, even kijken hoe dat werkt, nieuwe Doctor, even kijken hoe hij bevalt.. en dan los. :P
Omentuvadinsdag 5 april 2011 @ 20:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 18:47 schreef Breuls het volgende:

[..]

Dat is elk jaar hoor. Het seizoen krijgt altijd een kickoff met pers en celebs enzo. :)
I know. Dat maakt het er niet makkelijker op, though. :P
Breulswoensdag 6 april 2011 @ 16:45
Titels:

DW6.1: The Impossible Astronaut
DW6.2: Day of the Moon
DW6.3: The Curse of the Black Spot
DW6.4: The Doctor's Wife
DW6.5: The Rebel Flesh
DW6.6: Gangers
DW6.11: The God Complex

Nieuw is ep3; bron.

[ Bericht 3% gewijzigd door Breuls op 07-04-2011 19:03:27 ]
Omentuvawoensdag 6 april 2011 @ 16:58
Ooh, ripoff! Ripoff!

11 ziet er interessant uit als ik even titelbrowse.
SuperPoekiedonderdag 7 april 2011 @ 18:28
quote:
1s.gif Op woensdag 6 april 2011 16:45 schreef Breuls het volgende:
Titels:

DW6.1: The Impossible Astronaut
DW6.2: Day of the Moon
DW6.3: The Curse of the Black Spot
DW6.4: The House of Nothing
DW6.5: The Rebel Flesh
DW6.6: Gangers
DW6.11: The God Complex

Nieuw is ep3; bron.
Was 6.4 niet Gaimans aflevering die een andere titel had, namelijk
SPOILER
The Doctor's wife
Breulsdonderdag 7 april 2011 @ 19:03
Oh shit, lijstje uit een verkeerde post gekopieerd. Klopt inderdaad, ik zal 'm even aanpassen. :)
SuperPoekievrijdag 8 april 2011 @ 15:37
Als ik zo naar je bron kijk lijkt het alsof de two-parter ep 5 en 6 Rebel Flesh/Almost people heet, dus niet Rebel Flesh/Gangers.
En als je het zo bekijkt zou 7 dan wel eens A Good man goes to war kunnen zijn.
Breulsmaandag 11 april 2011 @ 20:10
Artikel over een interview met Neil Gaiman (schrijver van 6.4) en Toby Haynes (regisseur van 6.1/6.2).

Aflevering 4 heeft overigens een antagonist die The House wordt genoemd, wat wellicht de vorige titel The House of Nothing verklaart.
Breulsmaandag 11 april 2011 @ 22:19
http://www.doctorwhonews.(...)erica-publicity.html

Twee video-interviews.
SuperPoekiedinsdag 12 april 2011 @ 11:02
Hoewel de titel van het stripje 'spoilers!' is, zul je weinig van dit verhaal tegenkomen in Doctor Who. Het is wél grappig :)

http://www.funnyshortscomic.com/spoilers/

Oh, en ik denk dat de 'Dr' ipv 'Doctor' craze van twitter afkomt, waar mensen t steeds meer afkorten. Ach, t is in ieder geval niet Who, PhD :D
Breulsdinsdag 12 april 2011 @ 11:27
Nee, 'Dr' wordt al jaren zo gezegd. :)
Breulsdinsdag 12 april 2011 @ 12:51
Radio Times: Doctor Who: Steven Moffat's new series preview

Volgende week in de RT meer info. :)
rt_2011_04_16.jpg
Breulswoensdag 13 april 2011 @ 12:40
Uitzendtijd is bekend!

Doctor Who 6.1 The Impossible Astronaut wordt uitgezonden op BBC One op:

zaterdag 23 april om 19:00 uur

Gevolgd door Confidential op BBC Three om 8 uur.

In other news: de Cybermen komen terug in wat volgens DW News de mid-series finale is, die de titel A Good Man Goes to War heeft.

Dus, het voorlopig complete lijstje:

DW6.1: The Impossible Astronaut
DW6.2: Day of the Moon
DW6.3: The Curse of the Black Spot
DW6.4: The Doctor's Wife
DW6.5: The Rebel Flesh
DW6.6: Gangers
DW6.7: A Good Man Goes to War
DW6.11: The God Complex
SiGNewoensdag 13 april 2011 @ 13:03
Super! ik heb zelf sinds kort ook eindelijk digitale TV en BBC3 :)
Kan ik het eindelijk echt helemaal volgen incl de confidentials
Breulswoensdag 13 april 2011 @ 14:08
Goed zo. :P
Breulsdonderdag 14 april 2011 @ 14:33
Day of The Moon is op 30 april te zien. Dat ontkracht dus definitief het gerucht dat de openings-two-parter in 1 weekend uitgezonden zou worden.

Uitzendtijd is vooralsnog hetzelfde als The Impossible Astronaut.
Breulszaterdag 16 april 2011 @ 22:02
Grappig. Ik wilde vanavond nog even A Christmas Carol opzetten als opwarmertje. Precies om 9 uur kwam ik erachter dat die aflevering om precies 9 uur startte op BBC Three.

Heb 'm dus weer even fijn zitten kijken. Blijft een goed en mooi verhaal, maar het heen-en-weer geswitch in de tijd voelt nog steeds aan als valsspelen.
SiGNezaterdag 16 april 2011 @ 22:32
Ik heb 'm ook gekeken en de Doctor manipuleert daar de tijd voor z'n eigen persoonlijke gewin in feite.
SuperPoekiemaandag 18 april 2011 @ 11:29
Nog minder dan een week *O*
Breulsmaandag 18 april 2011 @ 12:33
Trailer voor zaterdag:

SuperPoekiedinsdag 19 april 2011 @ 12:20
Titels en korte beschrijvingen van de eerste zeven afleveringen door Moffat hier:
http://www.radiotimes.com(...)aut-day-of-the-moon/

En daarmee is in het lijstje dat eerder door Breuls is genoemd inderdaad de titel van 6.6 niet 'Gangers' maar 'The Almost People':
DW6.1: The Impossible Astronaut
DW6.2: Day of the Moon
DW6.3: The Curse of the Black Spot
DW6.4: The Doctor's Wife
DW6.5: The Rebel Flesh
DW6.6: The Almost People
DW6.7: A Good Man Goes to War
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:19
Waar halen ze Gangers dan vandaan? Of zou het weer zo'n wijziging zijn? :+

Overigens is the Moff zaterdagmiddag rond half 1 te gast op Radio 2. (reedioo toe, niet radio twee ;) )
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:20
Elisabeth Sladen is overleden. :{

(bron)
wondererdinsdag 19 april 2011 @ 22:20
Ik ben er zaterdag niet ;(
wondererdinsdag 19 april 2011 @ 22:20
quote:
11s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:20 schreef Breuls het volgende:
Elizabeth Sladen is overleden. :{

(bron)
Wtf? ;( Da's zonde, zeg.
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:22
Kort bericht bij BBC News: http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-13137674
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:24
Met haar sterft waarschijnlijk een groot deel van de huidige Doctor Who spinoff-franchise...

Wikipedia zegt dit over productie van SJA:
quote:
A fifth series has been commissioned and has been split into two production sets. The filming for the first three stories, two by Phil Ford and one by Gareth Roberts, has been completed. [19] The remaining three will enter production in spring 2011 for transmission later that year - along with the first three stories
Er zijn dus nog afleveringen met haar die nog uitgezonden zouden kunnen worden.
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:27
63 is veel te jong, trouwens. Ik vraag me af wat er is gebeurd.
wondererdinsdag 19 april 2011 @ 22:27
Ik kijk die hele serie niet, maar het is toch wel heel jammer ;( Haar gastrollen in DW vond ik tof.

quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:27 schreef Breuls het volgende:
63 is veel te jong, trouwens. Ik vraag me af wat er is gebeurd.
En dat inderdaad...
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:28
Ik heb de eerste paar afleveringen uit nieuwsgierigheid bekeken en besloten dat het toch iets te simpel is, en dus alleen bij de gastrollen van Tennant en Smith weer gekeken.
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:30
BBC meldt nu:

quote:
BBC entertainment reporter Lizo Mzimba said she had had cancer for some time.
Da's sneu. :{
wondererdinsdag 19 april 2011 @ 22:38
Ja, rot dat dat zo moet aflopen als veel mensen er ook weer "gewoon" van genezen :{ En zo jong ook nog. He, bah ;(
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:42
Ik vraag me af of er zaterdag nog iets mee gedaan wordt. Misschien passen ze Confidential aan om er een paar minuten aandacht aan te besteden.
wondererdinsdag 19 april 2011 @ 22:44
Ik kan me niet voorstellen dat ze dat NIET doen, eigenlijk.
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:51
Ja, het wordt eigenlijk wel van ze verwacht.
The_BoezelaaRdinsdag 19 april 2011 @ 22:55
Bij de aftiteling van de episode iets van "In Loving Memory" is in dit soort gevallen geloof ik altijd wel gebruikelijk ...
lunapuelladinsdag 19 april 2011 @ 22:56
Erg treurig, 63 is inderdaad nog te jong. Had haar sowieso jonger ingeschat, ze leek nog zo vitaal. :'(
Breulsdinsdag 19 april 2011 @ 22:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:56 schreef lunapuella het volgende:
Erg treurig, 63 is inderdaad nog te jong. Had haar sowieso jonger ingeschat, ze leek nog zo vitaal. :'(
Zeker!
Omentuvawoensdag 20 april 2011 @ 09:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:56 schreef lunapuella het volgende:
Erg treurig, 63 is inderdaad nog te jong. Had haar sowieso jonger ingeschat, ze leek nog zo vitaal. :'(
Als je had gezegd dat ze 57-58 was ten tijde van School Reunion had ik je niet geloofd... Jaartje of 10 jonger... misschien.

Ik gok op een 'In loving memory of', zelf.
SuperPoekiewoensdag 20 april 2011 @ 11:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:19 schreef Breuls het volgende:
Waar halen ze Gangers dan vandaan? Of zou het weer zo'n wijziging zijn? :+

Overigens is the Moff zaterdagmiddag rond half 1 te gast op Radio 2. (reedioo toe, niet radio twee ;) )
Ik weet sowieso niet wat je bron was voor Gangers, want ik heb eigenlijk alleen dat lijstje met The Almost People gezien, met als toevoegingen dat 9 What are little boys made of en 11 The God Complex heetten.

En wb Lis Sladen.. Wat sneu zeg.. Zelfs in Torchwood kickte ze nog ass. Ze was een gave companion.

Ik denk dat ze vóór de aflevering een stukje laten zien met filmpje/foto(s)/naam/YOB/YOD en een dedicated to Lis Sladen met een persoonlijke tekst.

DW is ook al om 19u, niet om 20u zoals eerder meestal. Hrmpf, dat ga ik tegen zaterdag weer vergeten zijn.
Breulswoensdag 20 april 2011 @ 12:20
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 11:57 schreef SuperPoekie het volgende:

[..]

Ik weet sowieso niet wat je bron was voor Gangers, want ik heb eigenlijk alleen dat lijstje met The Almost People gezien, met als toevoegingen dat 9 What are little boys made of en 11 The God Complex heetten.

En wb Lis Sladen.. Wat sneu zeg.. Zelfs in Torchwood kickte ze nog ass.
Dat vind ik knap; ze zat nooit in Torchwood. :+
SuperPoekiewoensdag 20 april 2011 @ 14:56
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 12:20 schreef Breuls het volgende:

[..]

Dat vind ik knap; ze zat nooit in Torchwood. :+
My bad, ik haalde children of earth en end of time door elkaar :@
Breulswoensdag 20 april 2011 @ 14:58
In End of Time zat ze maar een paar seconden. :P
SuperPoekiewoensdag 20 april 2011 @ 16:02
Ach, whatevs, ze was bij Pertwee en Baker een awesome companion :P
Breulswoensdag 20 april 2011 @ 16:08
Ze was tof. BBC-betrokkenen (schrijvers, producers, acteurs) hebben hun reacties hier gegeven: http://www.bbc.co.uk/pres(...)pril/20/sladen.shtml
SuperPoekiewoensdag 20 april 2011 @ 17:23
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 14:58 schreef Breuls het volgende:
In End of Time zat ze maar een paar seconden. :P
Ik weet t weer! Journey's End! Ach..

Ik kan me trouwens ook voorstellen dat dit voor het team een flinke domper is op wat toch een feestelijk weekend zou moeten worden. Zeker als je al die reacties leest.
Elviwoensdag 20 april 2011 @ 18:17
Ik hoop wel dat ze er aandacht aan besteden zaterdag... Kan me niet voorstellen dat ze dat niet doen eigenlijk.
Breulswoensdag 20 april 2011 @ 19:10
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 17:23 schreef SuperPoekie het volgende:

[..]

Ik weet t weer! Journey's End! Ach..

Ik kan me trouwens ook voorstellen dat dit voor het team een flinke domper is op wat toch een feestelijk weekend zou moeten worden. Zeker als je al die reacties leest.
Jah, wie weet is de hele club uitgenodigd op een begrafenis die vrijdag of zaterdag plaatsvindt. Dan ligt het helemaal zo dicht bij elkaar.

Maargoed, wij merken er in principe niks van, behalve een IM in DW en een segment in Confidential, waarschijnlijk. En misschien zit Moff zaterdag niet bij Graham Norton.
SuperPoekiedonderdag 21 april 2011 @ 11:52
http://geeks.thedailywh.at/2011/04/20/in-memoriam-of-the-day/

Ze gaan dus in Amerika 'iets' doen ivm haar overlijden, dus zal het in Engeland zeker het geval zijn.
Breulsdonderdag 21 april 2011 @ 22:30
Over 48 uur hebben we de eerste DW en Confidential alweer achter de rug. *O*
Breulsvrijdag 22 april 2011 @ 10:55
Ten Who Episodes To Revisit Before The New Season
Breulsvrijdag 22 april 2011 @ 11:38
Karen Gillan is maandag te gast op Radio 1 tussen 2 en 5. Geen idee in welk deel van de show ze verschijnt. :)
Pietverdrietvrijdag 22 april 2011 @ 23:03
Morgen is het zo ver..
Look behind you
Breulsvrijdag 22 april 2011 @ 23:58
Nog 19 uur! *O*
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 00:05
d11s02_1day_countdown.jpg
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 00:08
Hier allemaal promo-materiaal dat je pas kunt zien als The Impossible Astronaut is uitgezonden: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/news/bulletin_110422_01
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 09:40
Whoooooooo, Who! (in 9h20)
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 09:42
DW-Day *O*
IrfieJzaterdag 23 april 2011 @ 10:25
jeeej *O*
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 10:26
Spoiler-plaatje voor vanavond: http://static.bbc.co.uk/i(...)e01_wallpaper_08.jpg
(gelinked zodat je zelf kunt kiezen of je het wil zien)

Komt hiervandaan: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/news/bulletin_110423_01
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 10:30
De tv-gids voor vanavond:

19.00: Doctor Who - The Impossible Astronaut - BBC One
19.45: My Sarah Jane: A Tribute to Elisabeth Sladen - CBBC*
20.00: Doctor Who Confidential - Coming to America - BBC Three & BBC HD

* is volgens mij niet in NL te ontvangen, maar toch even vermeld

Fun starts in 8,5 hours. :)
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 10:56
Ik wil nergens op clicken Breuls want ik ben nog spoiler vrij :+
Zelfs hier posten staat me tegen _O-

Er was net een DW deskundige bij breakfast over de VS en DW trouwens.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 12:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:19 schreef Breuls het volgende:

Overigens is the Moff zaterdagmiddag rond half 1 te gast op Radio 2. (reedioo toe, niet radio twee ;) )
Dit is straks. :)
troveyzaterdag 23 april 2011 @ 12:10
*O* *O* *O* en nu notitieblaadje op de tv hangen. }:| :')
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 12:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 10:26 schreef Breuls het volgende:
Spoiler-plaatje voor vanavond: http://static.bbc.co.uk/i(...)e01_wallpaper_08.jpg
(gelinked zodat je zelf kunt kiezen of je het wil zien)

Komt hiervandaan: http://www.bbc.co.uk/doctorwho/dw/news/bulletin_110423_01
SPOILER
We weten dat wat daar wordt geïnsinueerd niet voorkomt, maar WTF is het nu weer dat er zo'n plaatje komt...
ElectraPlectrazaterdag 23 april 2011 @ 12:25
Oei, ik heb helaas vanavond geen tijd om te kijken. :( :(
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 12:26
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 12:24 schreef Omentuva het volgende:

[..]

SPOILER
We weten dat wat daar wordt geïnsinueerd niet voorkomt, maar WTF is het nu weer dat er zo'n plaatje komt...
Precies! Het maakt nieuwsgierig. Alsof we niet al kapot gingen van de nieuwsgierigheid die we al hadden. :P
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 12:27
quote:
Just about to on Graham Norton's show and talk about Doctor Who. Hope I don't break down and do lots of spoilers.
Aldus de Moff. :)
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 12:26 schreef Breuls het volgende:

[..]

Precies! Het maakt nieuwsgierig. Alsof we niet al kapot gingen van de nieuwsgierigheid die we al hadden. :P
Indeed.

Moffat is on RIGHT NOW!
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 12:36
Norton draait Song of Freedom. Prachtig...
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 12:45
Die clip net op de radio... Tell me he did not...

SPOILER
Call River Song "Mrs. Robinson" _O-
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 12:45
Yes he did :D
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 12:58
Zo. Radio uit. Doctor Who soundtrack aan. :+
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 13:38
p00gjlh2_832_468.jpg
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 13:47
Facebook event: http://www.facebook.com/event.php?eid=156165124448464
wondererzaterdag 23 april 2011 @ 14:28
Hopelijk kan ik ergens internet vinden in Florida om hem te downloaden morgen O+
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 14:37
Morgen? Je kunt 'm vanmiddag al downloaden. Toen ik in Curaçao het begin van DW5 volgde zat ik om 3 uur 's middags al te downloaden. En da's AST, maar dat is zomers gelijk aan EST (of EDT).
wondererzaterdag 23 april 2011 @ 14:42
Hm, wie weet, dan. Ik kan me van vorig jaar herinneren dat we een dag moesten wachten... dacht ik. Nou ja, ik zie wel ;) MIsschien moet ik wel wachten tot ik weer thuis ben ;(
Overladyzaterdag 23 april 2011 @ 17:13
Ruim een jaar geleden viel ik per ongeluk midden in The Eleventh Hour. Mijn eerste kennismaking met de Doctor. De weken erna heb ik doorgebracht met het kijken van de eerdere seizoenen DW en TW. Dus dit is voor mij de eerste keer dat ik op de start van een seizoen zit te wachten.

Over anderhalf uur gaat mijn tv aan en de telefoon uit.
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 18:19
Pak 'm beet 40 minute warning - even snel eten en dan gordijnen dicht* voor een nieuwe Who!

*Raam op het zuiden, kan anders geen fuck zien.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 18:33
Heb mezelf losgescheurd van het zonnige terrasje waar ik heerlijk aan het bier zat, te lezen in Radio Times en SFX magazine over Doctor Who en andere dingen, en ben er nu wel klaar voor. Over een klein half uur gaat voor een half minuut het volume van de tv op volle kracht. :+
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 18:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2011 15:37 schreef SuperPoekie het volgende:
Als ik zo naar je bron kijk lijkt het alsof de two-parter ep 5 en 6 Rebel Flesh/Almost people heet, dus niet Rebel Flesh/Gangers.
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 12:20 schreef SuperPoekie het volgende:
Titels en korte beschrijvingen van de eerste zeven afleveringen door Moffat hier:
http://www.radiotimes.com(...)aut-day-of-the-moon/

En daarmee is in het lijstje dat eerder door Breuls is genoemd inderdaad de titel van 6.6 niet 'Gangers' maar 'The Almost People'
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 april 2011 22:19 schreef Breuls het volgende:
Waar halen ze Gangers dan vandaan? Of zou het weer zo'n wijziging zijn? :+
Kwam net in SFX weer de naam 'Gangers' tegen, dus het zal inderdaad wel een titel zijn die ze later gewijzigd hebben, zoals Forest of the Dead eerst aangekondigd was als Rivers Run.
Osvaldo2zaterdag 23 april 2011 @ 18:45
Begint dus al om 19.00? Goed dat ik hier nog even heb gekeken anders was ik toch echt een uur te laat geweest...

Zou dat eenmalig zijn of voortaan altijd zo vroeg?

Iedereen veel kijkplezier... :P
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 18:47
Volgende week is het ook om 7. De tijdstippen daarna zijn nog niet bekend, maar het zal altijd wel tussen 7 en 9 beginnen. :)
Osvaldo2zaterdag 23 april 2011 @ 18:52
Ok bedankt... Vind het wel vroeg hoor, zeker voor de UK. Daar is het pas 6 uur...
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 18:55
Jah. Het vroegste tijdstip ooit voor de nieuwe serie, schijnt.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 18:55
Als ik een vaste telefoon had, ging-ie nu van de haak.
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 19:00
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 18:55 schreef Breuls het volgende:
Als ik een vaste telefoon had, ging-ie nu van de haak.
Mijn mobiel is net op 'stil' gezet. :+
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:02
Time might be loopy but it is up *O*
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 19:45
I just want to say...

WTF!

SPOILER
Girl from The Lodger? If so: Ik had het moeten weten.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:46
Damn. This is a lot to take in. :D
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:46
Damn. Dit was weer erg goed zeg.
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:47
Zouden Amerikanen het pikken dat Hoover president is in 1969 :D
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:48
Hoover?
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 19:49
Nixon, pretty sure dat ie zichzelf identificeerde als 'President Nixon'.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:49 schreef Omentuva het volgende:
Nixon, pretty sure dat ie zichzelf identificeerde als 'President Nixon'.
Nogal ja. Plus; hij lijkt ook op Nixon.
The_BoezelaaRzaterdag 23 april 2011 @ 19:51
Dat was Nixon ja.

Eén van de weinige dingen die ik wel begreep in de aflevering :') :D
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:48 schreef Breuls het volgende:
Hoover?
oops ik bedoelde Nixon _O-
Geez.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:51
Okay, dus. We hebben:
- Een dode Doctor.
- Een alien die je vergeet zodra je de andere kant op kijkt.
- Een meisje in een ruimtepak.
- Een Tardis-achtig ding.
- Amy die zwanger is.
- Twee 'Doctor Who'? Grappen.
- Meer River Song.
- Heel veel weirdheid.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:51 schreef wdn het volgende:

[..]

oops ik bedoelde Nixon _O-
Geez.
Als je dat bedoelde, dan snap ik je post niet. Nixon was immers daadwerkelijk president van '68 tot '74. :)
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:52
Plus hij was President na JFK dus het klopte wel :X
Sorry was even in de war :d
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:52 schreef Breuls het volgende:

[..]

Als je dat bedoelde, dan snap ik je post niet. Nixon was immers daadwerkelijk president van '68 tot '74. :)
nee van 69 tot 74.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:53 schreef wdn het volgende:

[..]

nee van 69 tot 74.
Ehm, dat bedoel ik ja. :)
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:54
Ik zat trouwens steeds op de klok te kijken. Meestal als ik dat doe wil ik dat het snel is afgelopen, maar nu zat ik steeds te hopen dat het nog lang niet afgelopen was. :P
Pietverdrietzaterdag 23 april 2011 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:52 schreef wdn het volgende:
Plus hij was President na JFK dus het klopte wel :X
Sorry was even in de war :d
Johnson zat daar nog tussen.
SiGNezaterdag 23 april 2011 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:51 schreef Breuls het volgende:
Okay, dus. We hebben:
- Een dode Doctor.
- Een alien die je vergeet zodra je de andere kant op kijkt.
- Een meisje in een ruimtepak.
- Een Tardis-achtig ding.
- Amy die zwanger is.
- Twee 'Doctor Who'? Grappen.
- Meer River Song.
- Heel veel weirdheid.
Vergeet het ruimteschip/perception filter die we al eerder hebben gezien in "The lodger" niet.
Toen werd er een piloot gezocht, nu hebben we de bemanning dus kennelijk gezien.

[edit]Oh wacht, dat bedoelde je met "tardis-achtig"ding.
Pietverdrietzaterdag 23 april 2011 @ 19:55
Spannend Spannend Spannend
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:51 schreef Breuls het volgende:
Okay, dus. We hebben:
- Een dode Doctor.
- Een alien die je vergeet zodra je de andere kant op kijkt.
- Een meisje in een ruimtepak.
- Een Tardis-achtig ding.
- Amy die zwanger is.
- Twee 'Doctor Who'? Grappen.
- Meer River Song.
- Heel veel weirdheid.
- Star Trek referenties.
- En als de dood van die vrouw een aanwijzing is een dode Rory.
troveyzaterdag 23 april 2011 @ 19:56
OK, dat was een verwarrende aflevering :{ ...zeker als een paar seconden voor het einde een huisdier je aandacht zit af te leiden waardoor je de laatste seconden mist :( :') Het is vast een complot van huiskatten. }:|
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Vergeet het ruimteschip/perception filter die we al eerder hebben gezien niet.
Dat is het Tardis-achtig ding wat ik noemde.

En vergeet niet dat James Cordens personage uit The Lodger weer terugkomt, dit seizoen. :)
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:56 schreef wdn het volgende:

[..]

- Star Trek referenties.
- En als de dood van die vrouw een aanwijzing is een dode Rory.
Oja, Star Trek. :D

En ik was die vrouw bijna vergeten, zoveel gebeurde er. :P

Ik ga deze vrijdag opnieuw kijken, als opwarmer voor volgende week. Nu/straks eerst Confidential; de ideale cooldown. :P
The_BoezelaaRzaterdag 23 april 2011 @ 19:59
Why did you kill her? Here name was Joy _O-
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 19:59
Intussen, op Twitter, is James Moran (schrijver van DW/TW vorige seizoenen), boos dat de aflevering is afgelopen. :D

quote:
Nooooo! Why do episodes have to end?? I hate it when they end!
quote:
I am DISGUSTED that the BBC have allowed this episode, and every episode, to end.
quote:
I pay my licence fee. Why are MY needs not met?? Doctor Who episodes should NEVER end. And it should always be on. Non stop.
quote:
I'm not moving from this spot until you put the next episode on, BBC
:P
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 20:00
Confidential!
troveyzaterdag 23 april 2011 @ 20:00
Kan ik niet zien. ;(
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 20:00
Zou Amy zwanger kunnen zijn van River :X
SiGNezaterdag 23 april 2011 @ 20:01
quote:
I'm not moving from this spot until you put the next episode on, BBC
Wanner kan ie weer van z'n plaats af komen? volgende week?
confidential is begonnen.. ff kijken
Pietverdrietzaterdag 23 april 2011 @ 20:02
Maar goed "Sarah Jane" is dus overleden aan Kanker, ze was assistente van Tom Baker
troveyzaterdag 23 april 2011 @ 20:03
Ik ga morgen de aflevering maar weer eens opnieuw bekijken...zonder afleiding deze keer.....met dit als motto. :+
go.pl?IMG=9681112O415
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 20:09
DWC: Ik had voor 1953 Roswell gekozen _O-
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 20:17
Ik denk dat Amy liegt over preggers zijn. De timing was iets té contrived. Twee opties IMO, waarbij de eerste by far waarschijnlijker is.

Optie A: Amy's geheugen vult de gaten in volgens een logische manier - ze is wat ziekjes, buikpijn e.d. - ze associeert dat met zwanger zijn, ook i.v.m. net getrouwd zijn etc.

Optie B: Amy heeft een excuus nodig om te knallen - zwangerschapshormonen! *O*
Karinazaterdag 23 april 2011 @ 20:33
Sinds heel lang weer eens een aflevering gekeken, maar ik herken het niet meer als Dr Who. Het is dat even de Tardis voorbij kwam, maar anders... Dr Who (deze) is ook veel te jong. Jammer, ik vond het altijd zo'n leuke serie.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 20:46
Confidential was interessant. Nog even benadrukt dat we daadwerkelijk de Doctor zagen sterven. En dat roept de genuanceerde vraag op: what the fuck?

Als hij in zijn elfde incarnatie sterft, waar komt zijn twaalfde dan staks vandaan? Natuurlijk wordt die vraag beantwoord, maar ik wil het nu weten, damnit. :P
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 20:46
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed "Sarah Jane" is dus overleden aan Kanker, ze was assistente van Tom Baker
Jij heb CBBC gekeken, begrijp ik? Was het een mooie special?
SiGNezaterdag 23 april 2011 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 20:46 schreef Breuls het volgende:
Confidential was interessant. Nog even benadrukt dat we daadwerkelijk de Doctor zagen sterven. En dat roept de genuanceerde vraag op: what the fuck?

Als hij in zijn elfde incarnatie sterft, waar komt zijn twaalfde dan staks vandaan? Natuurlijk wordt die vraag beantwoord, maar ik wil het nu weten, damnit. :P
Ja dat vroeg ik me dus ook af, ze moeten nu de tijdlijn wel veranderen zodat het nooit gebeurd is.
Of ze zullen tzt moeten toegeven dat ie niet echt dood was en dat er vanaf dat moment een reïncarnatie komt.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 20:51
Ja, zoiets. Ik hoop dat Moffat een hele slimme leuke originele manier heeft bedacht om dat op te lossen. :)
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 20:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 20:46 schreef Breuls het volgende:
Confidential was interessant. Nog even benadrukt dat we daadwerkelijk de Doctor zagen sterven. En dat roept de genuanceerde vraag op: what the fuck?

Als hij in zijn elfde incarnatie sterft, waar komt zijn twaalfde dan staks vandaan? Natuurlijk wordt die vraag beantwoord, maar ik wil het nu weten, damnit. :P
Misschien is dit wel de 12de en hebben we er 1 nog niet gezien :+
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 20:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 20:51 schreef wdn het volgende:

[..]

Misschien is dit wel de 12de en hebben we er 1 nog niet gezien :+
Er zijn teveel argumenten tegen die bewering. :P
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 20:55
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 20:52 schreef Breuls het volgende:

[..]

Er zijn teveel argumenten tegen die bewering. :P
Dit is het einde van DW en de volgende serie wordt een serie met zijn dochter als main char waardoor die weer 12x mee kan >:)

Eindelijk een Doctresse :+
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 20:56
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 10:26 schreef Breuls het volgende:
Spoiler-plaatje voor vanavond: http://static.bbc.co.uk/i(...)e01_wallpaper_08.jpg
(gelinked zodat je zelf kunt kiezen of je het wil zien)
Ik kan 'm nu gewoon tonen:
d11s02e01_wallpaper_08.jpg
Omentuvazaterdag 23 april 2011 @ 20:57
Seriously, de hoeveelheid WTF in deze episode is awesome.
wdnzaterdag 23 april 2011 @ 21:03
Dat is altijd bij een eerste deel van 2 afleveringen in DW toch :X

1 ding bevalt me wel: dat we iemand als Moffat hebben die het probleem van een 13de regen moet oplossen. Die kan zich dan volledig uitleven op een probleem waar we allemaal de oplossing van willen zien :D
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 21:06
Oh, maar daar trek je een deur open... ik denk dat er al genoeg oplossingen voor de 13e/14e Doctor zijn, waarvan misschien wel de meest eenvoudige Mawdryn Undead is. Da's de aflevering/serial waarin de 5th Doctor zegt dat-ie 13 levens heeft, maar ook de aflevering waarin hij al zijn resterende levens opgeeft aan acht anderen. En tijdens dat proces gebeurt er iets wat naar mijn idee een argument kan zijn om te zeggen: hij heeft (sindsdien) meer dan 13 levens.

Daarnaast hebben we natuurlijk de Chameleon Arch, waarmee hij tijdelijk Mens werd en daarna weer Time Lord; misschien begint een eventuele nog bestaande teller daar wel bij 1.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 21:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 21:03 schreef wdn het volgende:
Dat is altijd bij een eerste deel van 2 afleveringen in DW toch :X
Bedenk me nog iets: dit is niet alleen zomaar de eerste van een two-parter; dit is de eerste van een 13-parter. We krijgen vast wel antwoorden, maar niet op alles. Misschien niet eens op de dood van de Doctor; dat zou tot de finale kunnen duren. :o
SiGNezaterdag 23 april 2011 @ 21:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 21:06 schreef Breuls het volgende:
Da's de aflevering/serial waarin de 5th Doctor zegt dat-ie 13 levens heeft, maar ook de aflevering waarin hij al zijn resterende levens opgeeft aan acht anderen.
8x13 levens :)
Moffat had trouwens ook al een keer gezegd dat de Doctor oneindig veel levens heeft.
Maar ja, dan moet ie wel de regeneratie af kunnen maken..
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 21:27
Ja, en dat is dus nu het vraagstuk. Ik ben heel benieuwd, maar dat zal iedereen wel zijn. :P
SiGNezaterdag 23 april 2011 @ 21:32
Wanneer is de sequel eigenlijk?
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 21:33
Volgende week. :)

Ik heb net even gechecked of de coördinaten op de uitnodigingen misschien nog iets bijzonders waren, maar die wijzen daadwerkelijk naar Lake Powell. :P
yavannazaterdag 23 april 2011 @ 21:47
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:59 schreef Breuls het volgende:
Intussen, op Twitter, is James Moran (schrijver van DW/TW vorige seizoenen), boos dat de aflevering is afgelopen. :D

[..]

[..]

[..]

[..]

:P
De man heeft een punt.

Na even inkomen ( waarom loopt Amy zo te huilen, het moge toch duidelijk zijn dat de doctor altijd een plan heeft en hij ze niet voor niets daarheen geroepen heeft ) liet Moffat zien waar hij goed in is, een sterke doctor Who aflevering schrijven.

Zie voor het eerst sinds lange tijd bijzonder uit naar de volgende ep, wetende dat we idd ws op veel vragen nog heel wat langer moeten wachten. ( wat juist ok is ;)
The_BoezelaaRzaterdag 23 april 2011 @ 21:51
Ik vond de episode heel erg vet, maar het beroerde bij dit soort afleveringen is altijd dat je in feite 45 minuten lang er niks van snapt en dan een week moet wachten in de hoop op wat antwoorden ...
yavannazaterdag 23 april 2011 @ 21:56
De spaceman/meisje kan River zijn. Ze heeft de doctor als jong meisje ontmoet ( hoewel jong een rekbaar begrip is ) en de moord zou op de doctor kunnen zijn ( waar al lang over gespeculeerd word t).
dotKoenzaterdag 23 april 2011 @ 22:07
Briljant.
Breulszaterdag 23 april 2011 @ 22:12
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 21:56 schreef yavanna het volgende:
De spaceman/meisje kan River zijn. Ze heeft de doctor als jong meisje ontmoet ( hoewel jong een rekbaar begrip is ) en de moord zou op de doctor kunnen zijn ( waar al lang over gespeculeerd word t).
Dat zou een gave zijn ja. :D
yavannazaterdag 23 april 2011 @ 22:57
Previews voor de volgende ep.

Spoilers.

http://www.bbc.co.uk/emp/(...)ew-moon-trailer.html

http://www.bbc.co.uk/emp/(...)ew-moon-trailer.html
wdnzondag 24 april 2011 @ 01:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 21:56 schreef yavanna het volgende:
De spaceman/meisje kan River zijn. Ze heeft de doctor als jong meisje ontmoet ( hoewel jong een rekbaar begrip is ) en de moord zou op de doctor kunnen zijn ( waar al lang over gespeculeerd word t).
Ander idee... diegene met uitnodiging #1 was ook bij de meeting bij het water.
Dan is het nog maar een klein sprongetje naar het volgende idee: die spaceman die uit het water komt is de doctor zelf.
Er is geen paradox indien een jongere doctor een oudere versie van zichzelf dood lijkt me?
Plus ik neem aan dat de doctor ook weet hoe je een regenerering stopt (want dat is iets wat niet veel personen weten toch?).
Omentuvazondag 24 april 2011 @ 01:33
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 01:30 schreef wdn het volgende:

[..]

Ander idee... diegene met uitnodiging #1 was ook bij de meeting bij het water.
Dan is het nog maar een klein sprongetje naar het volgende idee: die spaceman die uit het water komt is de doctor zelf.
Er is geen paradox indien een jongere doctor zichzelf maar dan een oudere dood lijkt me?
Plus ik neem aan dat de doctor ook weet hoe je een regenerering stopt (want dat is iets wat niet veel personen weten toch?).
Dat was, to be honest, mijn eerste idee tijdens de aflevering zelf. Heb ook wel een aantal ideeën m.b.t. de cop-out, maar niets dat bestand is tegen Occam's Razor op dit moment. Het enige is dat River wel weer eens aan het liegen kan zijn m.b.t. de Doctor's dood.

Oh, en pluspunt voor Amy = pregnant - Doctor zegt in het begin tegen haar dat ze een paar pond (pun!) zwaarder is.
wdnzondag 24 april 2011 @ 01:53
Breuls! Marnix Van Den Broeke is dat de eerste nederlander die in DW meespeelt?
Magic-IRCzondag 24 april 2011 @ 09:09
Voor degene die het gemist hebben:

;(
Breulszondag 24 april 2011 @ 10:44
quote:
0s.gif Op zondag 24 april 2011 01:53 schreef wdn het volgende:
Breuls! Marnix Van Den Broeke is dat de eerste nederlander die in DW meespeelt?
Dat zou kunnen, maar ik weet niet zoveel over de periode '63-'89, dus dat is moeilijk te zeggen. Van de nieuwe serie heb ik niet het idee dat er al eerder een Nederlander meedeed.
Elvizondag 24 april 2011 @ 15:30
Ik heb al een hele theorie zitten te bedenken :')

1: de doctor is niet echt dood, degene die dood ging is zn kloon. Hij vergat namelijk dat hij geen wijn lustte en spuugde t pas uit toen Amy er wat van zei.
2: de alien zijn geen bad guys. Ze hebben geen mond, maar toen hij die vrouw doodde vormde zich pas een mond en kon hij praten. Hij leek ook wel een soort van verontwaardigd dat karen " that woman" zei: " her name was Joy." En hij gaf haar ook nog eens advies.
troveyzondag 24 april 2011 @ 17:08
Even off-topic maar eigenlijk ook weer niet. :') Voor de David Tennant liefhebbers: vanavond om 22.00 uur op BBC2 United met D.Tennant. :P
Breulsmaandag 25 april 2011 @ 13:14
Gisteravond waren de nominaties voor de Hugo Awards, en de volgende afleveringen zijn genomineerd voor "Best Dramatic Presentation, Short Form", een categorie waarin Moffat al vaker heeft gewonnen (Empty Child, Girl i/t Fireplace, Blink):

Vincent and the Doctor
The Pandorica Opens / The Big Bang
A Christmas Carol

Winnaars worden bekend gemaakt op 20 augustus.
Breulsmaandag 25 april 2011 @ 15:20
Karen Gillan is nu op BBC Radio 1 te gast.

Ik moet helaas de deur uit, maar veel plezier ermee. :)
SiGNemaandag 25 april 2011 @ 17:30
quote:
0s.gif Op maandag 25 april 2011 13:14 schreef Breuls het volgende:
Gisteravond waren de nominaties voor de Hugo Awards, en de volgende afleveringen zijn genomineerd voor "Best Dramatic Presentation, Short Form", een categorie waarin Moffat al vaker heeft gewonnen (Empty Child, Girl i/t Fireplace, Blink):

Vincent and the Doctor
The Pandorica Opens / The Big Bang
A Christmas Carol

Winnaars worden bekend gemaakt op 20 augustus.
The Pandorica Opens / The Big Bang vond ik dan de beste van die lijst, laatst nog gezien op BBC3, blijft een goede episode.
Wepeel2dinsdag 26 april 2011 @ 23:32
Vanavond eindelijk gekeken. Wat een briljante aflevering! Krijg wel hoofdpijn van de tijdlijn van River Song. ;)
Wepeel2woensdag 27 april 2011 @ 22:13
Ik ben wel benieuwd hoe ze het verhaal met River Song nu gaan afronden. Ze geeft aan dat de Doctor haar tijdens elke ontmoeting (in haar chronologische volgorde) minder kent. Maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor haarzelf gezien vanuit de volgorde van de Doctor. Qua logica zou River Song tijdens de laatste ontmoeting in de chronologische volgorde van de Doctor) de Doctor in ieder geval niet moeten herkennen.
SiGNewoensdag 27 april 2011 @ 23:03
Op facebook gaan er ook verhalen rond over River
SPOILER
Ze zou de dochter van Rory en Amy Pond zijn
Omentuvawoensdag 27 april 2011 @ 23:11
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:03 schreef SiGNe het volgende:
Op facebook gaan er ook verhalen rond over River
SPOILER
Ze zou de dochter van Rory en Amy Pond zijn
SPOILER
Was ze niet een human uit de 51st century? Klopt niet echt met die theorie, hoewel we ergere dingen geretconned gezien hebben... Stolen Earth anyone?
Jegorexwoensdag 27 april 2011 @ 23:47
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:11 schreef Omentuva het volgende:

[..]

SPOILER
Was ze niet een human uit de 51st century? Klopt niet echt met die theorie, hoewel we ergere dingen geretconned gezien hebben... Stolen Earth anyone?
SPOILER
Als Rory en Amy in de 51e eeuw zijn terwijl ze een dochter krijgen dan kan het dus wel
SiGNedonderdag 28 april 2011 @ 00:24
quote:
0s.gif Op woensdag 27 april 2011 23:47 schreef Jegorex het volgende:

[..]

SPOILER
Als Rory en Amy in de 51e eeuw zijn terwijl ze een dochter krijgen dan kan het dus wel
SPOILER
River zit in de 51e eeuw in de gevangenis en ze is vrij sluw en kan in de tijd reizen.. misschien dat ze de Doctor heeft vermoord in de afgelopen aflevering en daarvoor pas in de 51e eeuw voor wordt veroordeeld.
Hoe dan ook, Pond, River.. het zou een mogelijkheid kunnen zijn
Breulsdonderdag 28 april 2011 @ 15:36
Doctor Who TV-gids voor de komende tijd

vrijdag 29 april
20.00 DW The Impossible Astronaut (h) BBC Three / BBC HD

zaterdag 30 april
19.00 DW Day of the Moon BBC One * nieuwe aflevering
20.00 DWC Breaking the Silence BBC Three / BBC HD * nieuwe aflevering

zondag 1 mei
05.30 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD
19.15 DW The Impossible Astronaut (h) BBC HD
20.00 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
20.50 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD

maandag 2 mei
06.00 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three

vrijdag 6 mei
20.00 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
20.45 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD

zaterdag 7 mei
04.15 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
05.05 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three
19.15 DW The Curse of the Black Spot BBC One * nieuwe aflevering
20.00 DWC Ship Ahoy! BBC Three * nieuwe aflevering

zondag 8 mei
05.25 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three
21.00 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC Three
21.45 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three

maandag 9 mei
00.50 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC HD
05.25 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC Three
06.10 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three
20.40 CS The Hand of Fear, pt1 BBC Four
21.05 CS The Hand of Fear, pt2 BBC Four


DW = Doctor Who, DWC = Doctor Who Confidential, CS = Doctor Who Classic Series
(BBC One betekent ook: BBC One HD)


De relevante momenten zijn:

Nieuwe afleveringen DW6
› zaterdag 30 april, 19.00: Day of the Moon
› zaterdag 7 mei, 19.15: The Curse of the Black Spot
Gevolgd door Confidential op Three/HD

Herhaling van een oude Sarah Jane aflevering
› maandag 9 mei: The Hand of Fear, pt1 en pt2
Dit zijn de eerste twee van een vierdelige serial. Dit verhaal was de laatste reguliere bijdrage van Elisabeth Sladen aan de serie. Ik neem aan dat deel 3 en 4 ook worden uitgezonden, maar daar is nog niks over aangekondigd.
Breulsdonderdag 28 april 2011 @ 15:38
Oh, Hand of Fear 3 en 4 komen de dag erop op BBC Four, schijnt. :)
Breulsdonderdag 28 april 2011 @ 18:01
Beschrijving van The Doctor's Wife, aflevering van 14 mei:
SPOILER
The Doctor receives a distress signal from an old friend. Could there really be another living Time Lord out there? Hopes raised, he follows the signal to a junkyard planet sitting upon a mysterious asteroid in a Bubble universe, populated by a very strange family, as the time-travelling drama continues.

The Doctor, Amy and Rory are given the warmest of welcomes by Auntie, Uncle and Nephew. But the beautiful and insane Idris greets them in a more unusual fashion what is she trying to tell the Doctor? As the Doctor investigates, he unwittingly puts his friends in the gravest danger.
yavannadonderdag 28 april 2011 @ 18:02
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 15:36 schreef Breuls het volgende:
[info]Doctor Who TV-gids voor de komende tijd[/info]

vrijdag 29 april
20.00 DW The Impossible Astronaut (h) BBC Three / BBC HD

zaterdag 30 april
19.00 DW Day of the Moon BBC One * nieuwe aflevering
20.00 DWC Breaking the Silence BBC Three / BBC HD * nieuwe aflevering

zondag 1 mei
05.30 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD
19.15 DW The Impossible Astronaut (h) BBC HD
20.00 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
20.50 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD

maandag 2 mei
06.00 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three

vrijdag 6 mei
20.00 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
20.45 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD

zaterdag 7 mei
04.15 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
05.05 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three
19.15 DW The Curse of the Black Spot BBC One * nieuwe aflevering
20.00 DWC Ship Ahoy! BBC Three * nieuwe aflevering

zondag 8 mei
05.25 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three
21.00 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC Three
21.45 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three

maandag 9 mei
00.50 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC HD
05.25 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC Three
06.10 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three
20.40 CS The Hand of Fear, pt1 BBC Four
21.05 CS The Hand of Fear, pt2 BBC Four


DW = Doctor Who, DWC = Doctor Who Confidential, CS = Doctor Who Classic Series
(BBC One betekent ook: BBC One HD)


De relevante momenten zijn:

Nieuwe afleveringen DW6
› zaterdag 30 april, 19.00: Day of the Moon
› zaterdag 7 mei, 19.15: The Curse of the Black Spot
Gevolgd door Confidential op Three/HD

Herhaling van een oude Sarah Jane aflevering
› maandag 9 mei: The Hand of Fear, pt1 en pt2
Dit zijn de eerste twee van een vierdelige serial. Dit verhaal was de laatste reguliere bijdrage van Elisabeth Sladen aan de serie. Ik neem aan dat deel 3 en 4 ook worden uitgezonden, maar daar is nog niks over aangekondigd.
Thnx, mooi & handig overzicht.
Omentuvadonderdag 28 april 2011 @ 18:31
D'r is een extra link op de BBC site van de aflevering zelf - The Fourth Dimension - allerlei leuke feitjes en weetjes over de afleveringen en andere Who-afleveringen. (Continuity Nods, in de woorden van TV Tropes). Found here. Ook nieuw volgens mij zijn het Storyboard en de Behind the Scenes.

SPOILER
Nog leuker is als je alle italic words in The Fourth Dimension achter elkaar zet. Je krijgt dan:

All the secrets you seek can be found here on the Webb [sic]

Hmhmm.
Erasmodonderdag 28 april 2011 @ 22:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 19:56 schreef wdn het volgende:

[..]

- Star Trek referenties.
- En als de dood van die vrouw een aanwijzing is een dode Rory.
Ach het is niet de eerste keer dat ie dood gaat :P

Ben benieuwd of Captain Jack Harkness nog opduikt de volgende episode.
Breulsdonderdag 28 april 2011 @ 23:17
Niet in dit seizoen. Torchwood en zijn BBC-programma's hebben Barrowmans schema ws. helemaal volgeplempt. Plus; Moffat zal er wellicht nog even mee willen wachten. :)
Breulsdonderdag 28 april 2011 @ 23:19
Direct na Day of the Moon is er via de DW website een prequel voor The Curse of the Black Spot te zien.

Zouden ze dat het hele seizoen blijven doen? Worden leuke DVD extra's straks. :)
wonderervrijdag 29 april 2011 @ 06:22
Eindelijk gezien. Roept wel een hoop vragen op (krijgen we geen nieuwe acteur meer tot de Doctor sterft of is het gewoon weer een loophole dat wordt opgelost, bijvoorbeeld. Blijkbaar regenereert ie de komende 200 jaar niet meer) maar dat zullen we allemaal wel merken.

Moet wel zeggen dat de eerste scene me absoluut helemaal niks deed, terwijl het met David... nou ja. Ik zal erover ophouden, Tennant is verleden tijd ;(
Jegorexvrijdag 29 april 2011 @ 06:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 06:22 schreef wonderer het volgende:
Eindelijk gezien. Roept wel een hoop vragen op (krijgen we geen nieuwe acteur meer tot de Doctor sterft of is het gewoon weer een loophole dat wordt opgelost, bijvoorbeeld. Blijkbaar regenereert ie de komende 200 jaar niet meer) maar dat zullen we allemaal wel merken.

Moet wel zeggen dat de eerste scene me absoluut helemaal niks deed, terwijl het met David... nou ja. Ik zal erover ophouden, Tennant is verleden tijd ;(
Ze proberen nu de tijd te veranderen zodat de doctor niet overlijd.
Als dat lukt zal de toekomst dus anders zijn en is het mogelijk dat hij al eerder regenereert.
Breulsvrijdag 29 april 2011 @ 10:30
Dat the Doctor 200 laar oud wordt wil niet zeggen dat wij 200 jaar van zijn avonturen zien. Er is dus van alles mogelijk. :)
Breulsvrijdag 29 april 2011 @ 10:52
Als je er een gewoonte van wil maken de vorige aflevering nog even te zien voordat je de nieuwe kijkt, en je hebt geen BBC One HD, je hebt 'm niet in HD gedownload, maar je hebt wel BBC HD, dan kun je dus vanavond inschakelen om 8 uur. :)
wonderervrijdag 29 april 2011 @ 16:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 10:30 schreef Breuls het volgende:
Dat the Doctor 200 laar oud wordt wil niet zeggen dat wij 200 jaar van zijn avonturen zien. Er is dus van alles mogelijk. :)
Jawel, maar stel nou dat het definitief is, dat ie op z'n 1100ste doodgaat, in de vorm die hij nu heeft. Dan kan er in die 200 jaar dus geen regeneratie optreden.

Maar ze zullen die tijdlijn wel veranderen ja, dat kan niet anders :')
Pietverdrietvrijdag 29 april 2011 @ 16:40
Is nu al eens duidelijk geworden waar Bad Wolf voor stond?
wonderervrijdag 29 april 2011 @ 16:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Is nu al eens duidelijk geworden waar Bad Wolf voor stond?
Ja, dat was Rose nadat ze in de time vortex had gekeken. Ze heeft toen Bad Wolf door de hele tijdlijn lopen strooien.
Pietverdrietvrijdag 29 april 2011 @ 16:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 16:47 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ja, dat was Rose nadat ze in de time vortex had gekeken. Ze heeft toen Bad Wolf door de hele tijdlijn lopen strooien.
Ja, maar waar stond Bad Wolf voor, is het een anagram voor iets?
Torchwood is een anagram voor Doctor Who
Erasmovrijdag 29 april 2011 @ 16:57
Ja dat vraag ik me ook af, het was wel duidelijk dat het hints waren maar waar staat het voor?
Breulsvrijdag 29 april 2011 @ 18:10
Bad Wolf is Rose. Waar de naam vandaan komt? Kan zijn dat ze het van de Bad Wolf Corporation heeft, maar waarschijnlijk is dat onderdeel van haar plan, en heeft ze het gewoon ergens bedacht en gebruikt.
SiGNevrijdag 29 april 2011 @ 23:04
quote:
0s.gif Op donderdag 28 april 2011 22:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ach het is niet de eerste keer dat ie dood gaat :P

Ben benieuwd of Captain Jack Harkness nog opduikt de volgende episode.
River komt 'm wel tegen in elk geval.
Pietverdrietvrijdag 29 april 2011 @ 23:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 18:10 schreef Breuls het volgende:
Bad Wolf is Rose. Waar de naam vandaan komt? Kan zijn dat ze het van de Bad Wolf Corporation heeft, maar waarschijnlijk is dat onderdeel van haar plan, en heeft ze het gewoon ergens bedacht en gebruikt.
Niet echt geloofwaardig.
Wepeel2zaterdag 30 april 2011 @ 00:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 april 2011 23:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet echt geloofwaardig.
Ik denk dat het wel een verwijzing is naar de Bad Wolf Corporation. Op het moment dat ze in de Time Vortex heeft gekeken (en waanzinnige krachten heeft gekregen) en vlak voordat ze de Daleks vernietigt noemt ze zichzelf The Bad Wolf. Waarschijnlijk is dit een directe reactie op het feit dat het tv-bedrijf van de Daleks zo heet en wil ze zo de nieuwe machtsverhouding duidelijk maken.
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Bad Wolf simpelweg de naam is die ze onder invloed van de Time Vortex voor zichzelf kiest als ze de superkrachten heeft. Het is natuurlijk wel een naam die angst inboezemt. Dan zou de naam Bad Wolf Corp. wellicht weer ontstaan kunnen zijn door haar eigen invloed op het universum.
SiGNezaterdag 30 april 2011 @ 00:41
http://tardis.wikia.com/wiki/Bad_Wolf_meme
Meer valt er denk ik niet over te vinden
Breulszaterdag 30 april 2011 @ 01:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 00:13 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

Ik denk dat het wel een verwijzing is naar de Bad Wolf Corporation. Op het moment dat ze in de Time Vortex heeft gekeken (en waanzinnige krachten heeft gekregen) en vlak voordat ze de Daleks vernietigt noemt ze zichzelf The Bad Wolf. Waarschijnlijk is dit een directe reactie op het feit dat het tv-bedrijf van de Daleks zo heet en wil ze zo de nieuwe machtsverhouding duidelijk maken.
Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat Bad Wolf simpelweg de naam is die ze onder invloed van de Time Vortex voor zichzelf kiest als ze de superkrachten heeft. Het is natuurlijk wel een naam die angst inboezemt. Dan zou de naam Bad Wolf Corp. wellicht weer ontstaan kunnen zijn door haar eigen invloed op het universum.
Jij zegt wat ik zei in meer worden. :+
Breulszaterdag 30 april 2011 @ 01:41
Doctor Who & Torchwood #20 | Who shot The Doctor?