abonnement Unibet Coolblue
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 01:40:11 #1
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96166901
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpgMet de eerste uitzending op 23 november 1963, 32 seizoenen, 770 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.



The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.

100217_725_mattsmith-publicity.jpeg

Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels tien regenerations gehad. De rol van de Eleventh Doctor wordt vertolkt door Matt Smith.

110210_725_100404-eleven-doctors.jpg


Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaats: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg
Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2011, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW6, zal bovendien halverwege een langere pauze inlassen, wat een spectaculaire cliffhanger en uiteindelijk een langer uitgerekt seizoen betekent.

Seizoen 6 zal de voortzetting zien van enkele verhaallijnen uit de seizoenen 4 en 5. Zo zal de uitspraak 'silence will fall' worden verklaard en leren we meer over de mysterieuze River Song, een tijdreizigster die de Doctor herhaaldelijk in omgekeerde chronologische volgorde lijkt te ontmoeten. Ook wordt onderzocht waarom de TARDIS explodeerde in het vorige seizoen.

Doctor Who wordt op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit; op dit moment loopt seizoen 5.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen zal wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel worden. Getiteld 'Miracle Day' zal TW4 tien afleveringen duren en worden geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkt zich dan ook niet langer tot de UK, maar zal zich ook in de VS plaatsen.

Torchwood zal worden uitgezonden op BBC One (vermoedelijk) en Starz. In Nederland kun je op dit moment seizoen 2 volgen op SyFy.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe was er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteedden we er natuurlijk aandacht aan.

Helaas is hoofdrolspeler Elisabeth Sladen (Sarah Jane Smith) op 19 april 2011 overleden. Seizoen 5 van The Sarah Jane Adventures was al wel in productie, maar het is niet bekend wat er met de reeds opgenomen afleveringen wordt gedaan.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 01:40:53 #2
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96166913
Doctor Who TV-gids voor de komende tijd

zaterdag 30 april
19.00 DW Day of the Moon BBC One * nieuwe aflevering
20.00 DWC Breaking the Silence BBC Three / BBC HD * nieuwe aflevering

zondag 1 mei
05.30 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD
19.15 DW The Impossible Astronaut (h) BBC HD
20.00 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
20.50 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD

maandag 2 mei
06.00 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three

vrijdag 6 mei
20.00 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
20.45 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three / BBC HD

zaterdag 7 mei
04.15 DW Day of the Moon (h) BBC Three / BBC HD
05.05 DWC Breaking the Silence (h) BBC Three
19.15 DW The Curse of the Black Spot BBC One * nieuwe aflevering
20.00 DWC Ship Ahoy! BBC Three * nieuwe aflevering

zondag 8 mei
05.25 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three
21.00 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC Three
21.45 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three

maandag 9 mei
00.50 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC HD
05.25 DW The Curse of the Black Spot (h) BBC Three
06.10 DWC Ship Ahoy! (h) BBC Three
20.40 CS The Hand of Fear, pt1 BBC Four
21.05 CS The Hand of Fear, pt2 BBC Four


DW = Doctor Who, DWC = Doctor Who Confidential, CS = Doctor Who Classic Series
(BBC One betekent ook: BBC One HD)


De relevante momenten zijn:

Nieuwe afleveringen DW6
› zaterdag 30 april, 19.00: Day of the Moon
› zaterdag 7 mei, 19.15: The Curse of the Black Spot
Gevolgd door Confidential op Three/HD

Herhaling van een oude Sarah Jane aflevering
› maandag 9 mei: The Hand of Fear, pt1 en pt2
Dit zijn de eerste twee van een vierdelige serial. Dit verhaal was de laatste reguliere bijdrage van Elisabeth Sladen aan de serie. Ik neem aan dat deel 3 en 4 ook worden uitgezonden, maar daar is nog niks over aangekondigd.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 30 april 2011 @ 01:55:13 #3
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96167139
Wie weet heeft de Doctor vandaag ook nog een oranje tintje.. al is het alleen maar de kleur van het interieur van de TARDIS. w/
pi_96169712
Is 't een of andere nieuwe feature dat ik dit automatisch volg in My AT terwijl ik hier nog niet gepost heb, of heb ik zitten slaapcomputeren?

Nog 8.5u tot Day of the Moon!
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 10:29:10 #5
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96169746
Nieuwe feature. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_96169767
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 10:29 schreef Breuls het volgende:
Nieuwe feature. :)
Nice! Vroeg me dat zojuist ook al af.

Heb er zin in!
Michael Scott: If I were joking, you'd be laughing. Do you look like you're laughing?
Dwight K. Schrute: Impossible to say. I can't see myself.
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 10:33:24 #7
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96169799
Ik kreeg gisteren tijdens het kijken van de herhaling het idee dat misschien River de Doctor heeft neergeschoten. Tijdens Time of Angels/Flesh and Stone gaf ze immers aan dat ze een man heeft vermoord en we kregen toen allemaal de indruk dat het om de Doctor ging.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 30 april 2011 @ 10:40:42 #8
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_96169921
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 10:33 schreef Breuls het volgende:
Ik kreeg gisteren tijdens het kijken van de herhaling het idee dat misschien River de Doctor heeft neergeschoten. Tijdens Time of Angels/Flesh and Stone gaf ze immers aan dat ze een man heeft vermoord en we kregen toen allemaal de indruk dat het om de Doctor ging.
Die theorie is toch ook al regelmatig voorbijgekomen? Lijkt mij heel aannemelijk.
Maar aan de andere kant we hebben het wel over Moffat. Dus er kon zomaar opeens een wending komen die niemand heeft voorzien.

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 01:38 schreef Breuls het volgende:

[..]

Jij zegt wat ik zei in meer worden. :+
Je kunt niet duidelijk genoeg zijn als het gaat om de bizarre verhaallijnen van Doctor Who. 8-)
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_96173779
Ik denk dat het River was :Y en dat mini-River in het pak in '69 zat!
  zaterdag 30 april 2011 @ 13:58:19 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96174540
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 10:33 schreef Breuls het volgende:
Ik kreeg gisteren tijdens het kijken van de herhaling het idee dat misschien River de Doctor heeft neergeschoten. Tijdens Time of Angels/Flesh and Stone gaf ze immers aan dat ze een man heeft vermoord en we kregen toen allemaal de indruk dat het om de Doctor ging.
Plus degene die de Doctor neerschoot wist dat de Doctor zou regenereren en dat hij echt dood zou gaan als hij op dat moment nog een keer neergeschoten zou worden.
Het moet dus iemand zijn die de Doctor of Timelords kent.
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 14:28:35 #11
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96175073
Ja, en: the Doctor kende de persoon in het pak. Sterker nog, hij wist al wie erin zat voordat de visor omhoog ging.

EN hij leek te weten waartoe het zou leiden. Groot mysterie, maar de vraag is: is dit een two-part mysterie of blijft dit ons het hele seizoen plagen?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_96175416
Even een stomme vraag... Die kapitein he, die ook bij de Doctors dood uitgenodigd was, dat was toch die man in the oval office (niet Nixon :'))?
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 14:46:21 #13
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96175468
Kapitein? :?

De man met de jerrycan was Canton Everett Delaware III, die inderdaad ook in het Oval Office was. Maar hij is geen kapitein hoor. :)

Overigens wordt Delaware gespeeld door Mark Sheppard, en de oudere versie door zijn vader. Wel geinig dat die blijkbaar ook acteert. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 14:50:54 #14
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96175570


I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 30 april 2011 @ 14:53:20 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_96175625
De Doctor Who versie is de beste van de drie.
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 14:55:21 #16
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96175652
Zowel Ghostface als The Silence zijn gebaseerd op dat schilderij. Vond ik wel geinig. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_96176408
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 14:46 schreef Breuls het volgende:
Kapitein? :?

De man met de jerrycan was Canton Everett Delaware III, die inderdaad ook in het Oval Office was. Maar hij is geen kapitein hoor. :)

Oh, dat had ik verstaan ergens. Mijn engels is behoorlijk, maar het blijft mijn tweede taal, sorry :o

Amy, Rory en River waren uitgenodigd, net als de Doctor zelf. Maar die Delaware valt niet zo lekker (nog?) in dat rijtje. Ik vraag me af wat hij daar deed, behalve benzine afleveren.
  zaterdag 30 april 2011 @ 15:38:49 #18
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_96176447
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 14:28 schreef Breuls het volgende:
Ja, en: the Doctor kende de persoon in het pak. Sterker nog, hij wist al wie erin zat voordat de visor omhoog ging.

EN hij leek te weten waartoe het zou leiden. Groot mysterie, maar de vraag is: is dit een two-part mysterie of blijft dit ons het hele seizoen plagen?
Het laatste natuurlijk :X :X :X
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 15:50:35 #19
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96176656
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 15:36 schreef Evil-Cherry het volgende:

[..]

Oh, dat had ik verstaan ergens. Mijn engels is behoorlijk, maar het blijft mijn tweede taal, sorry :o

Amy, Rory en River waren uitgenodigd, net als de Doctor zelf. Maar die Delaware valt niet zo lekker (nog?) in dat rijtje. Ik vraag me af wat hij daar deed, behalve benzine afleveren.
Ik denk dat we dat wel leren in de aflevering van vanavond. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 15:51:02 #20
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96176666
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 15:38 schreef wdn het volgende:

[..]

Het laatste natuurlijk :X :X :X
Dat vind ik zowel leuk als klote. Ik wil het weten, maar ik wil ook graag een seizoen lang vermaakt worden. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 30 april 2011 @ 15:52:27 #21
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_96176695
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 15:51 schreef Breuls het volgende:

[..]

Dat vind ik zowel leuk als klote. Ik wil het weten, maar ik wil ook graag een seizoen lang vermaakt worden. ;)
Ja maar dan heb ik liever alle episodes op 1 dag :D :D :D
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 15:53:04 #22
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96176710
Dat is leuk, maar soms als ik dat bij een serie doe heb ik achteraf spijt dat ik de lol niet over een langere tijd heb uitgespreid.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 30 april 2011 @ 15:54:02 #23
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_96176732
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 14:46 schreef Breuls het volgende:

Overigens wordt Delaware gespeeld door Mark Sheppard, en de oudere versie door zijn vader. Wel geinig dat die blijkbaar ook acteert. :)
Eerst wilden ze Mark zwaar in de make up gooien om hem ouder te maken zeg maar, alleen toen kwam hij zelf met het idee dat zijn pa toch in de buurt was ... _O-
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  zaterdag 30 april 2011 @ 15:55:23 #24
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_96176759
Straks als de BD versie uit is dan kijk ik de hele serie back to back en dan geniet ik nog steeds *O*
Of het in 1 ruk of losse eps zijn ik vermaak me wel O+

Enige wat ik eigenlijk wil is een doctor die eens 4, 5, 10 jaar lang dezelfde doctor is. Al die 1 of 2 of 3 seizoens doctors bevalt me niet :(
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin zaterdag 30 april 2011 @ 16:04:16 #25
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_96176914
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 april 2011 15:54 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

Eerst wilden ze Mark zwaar in de make up gooien om hem ouder te maken zeg maar, alleen toen kwam hij zelf met het idee dat zijn pa toch in de buurt was ... _O-
Oja, dat zeiden ze tijdens Confidential, toch? :D
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')