abonnement Unibet Coolblue
pi_93208273
Ter nagedachtenis aan alle overleden huisdieren en waar de baasjes hun verhaal kwijt kunnen, of het nu gisteren of twintig jaar geleden is gebeurd.

Laatste posts uit het vorige topic:

quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 13:42 schreef Queen_Minny het volgende:
[ afbeelding ]

Prestly

Mn lieve kleine pinnekopje. Ze had een hekel aan op schoot zitten, en aaien hoefde ook niet zo. Maar je lag gewoon in een scheur als je dr zag slijmen als ze wat lekkers wilde. Dan was ze de liefheid zelve.
Vorige maand op een donderdag zag ik dat 2 van de 3 cavia's niet meer wilde eten. Dus met deze 2 naar de dokter. Ze had last van dr darmpjes en moest een nachtje blijven. Die avond kreeg ze een inwendige bloeding en is ze bij de dierenarts overleden. Prestly is 1.5 jaar geworden.

[ afbeelding ]

Elvis.

Een dag later wilde ook deze dame niet meer eten. Ze was de hokgenote van Prestly. Dus ook met Elvisje naar de DA. Er was niks te vinden waar ze last van kon hebben. Dus kreeg ik dwangvoeding mee. De dwangvoeding vond ze heerlijk en ze likte het bakje gewoon schoon. Deze lieve meid likte altijd je hand af, en als ze op je schouder zat je wang ook. Ze was dol op knuffelen en aaien. Zelfs toen ze niet wilde eten drukte ze haar snoet tegen me aan voor een aai, of likte mn hand af als ze wat lekkers wilde. Het leek heel goed met haar te gaan, maar toch vond ik haar zondags dood in haar kooi. Volgens mij overleden omdat ze haar vriendin miste. Ook Elvis is 1.5 jaar geworden.

[ afbeelding ]

En dan was er nog mijn grote speciale vriend. Simply Red.
Simply Red kwam uit een gesloten dierenwinkel. De eigenaar had hem daar gewoon achter gelaten om te verhongeren. Gelukkig kwam er een nieuwe eigenaresse die medelijden had en voor hem een nieuw baasje zocht. Ze kwam mn moeder tegen en gaf hem aan mijn moeder mee. Mijn moeder heeft hem ook zijn naam gegeven. Dit zielige beestje knapte op en werd een echt maatje. Als je verdrietig was haalde hij rare dingen uit om je op te vrolijken, en als je vrolijk was was hij vrolijker. Altijd tijd en zin voor een knuffel en een aai. Toen ik het huis uit ging is hij met me mee verhuist, altijd was hij er voor me.

Simply werd oud. En ook hij stopte met eten, eigenlijk tegelijk met Prestly. Dus hij ook mee naar de DA. Hij had een rotte kies die verwijdert moest worden onder narcose. Maar ja hij was al oud, er zaten risico's aan vast. Maar moet ik hem laten inslapen als het verholpen kan worden? Hem laten verhongeren kon ik ook niet. Dus toch de gok genomen. Deze ouwe taaie kon ik de volgende avond weer ophalen.
[ afbeelding ]
Wankel op zn pootjes, alsnog naar je toe komen waggelen bij de DA alsof ie blij was weer naar huis te mogen. Ook hem moest ik dwangvoeren. En elke dag ging het beter, hij begon weer zelf te eten en was weer alert. Op maandag avond hoorde ik een vreemd gepiep uit zijn kooi komen. Hij had heel veel moeite met ademhalen. Hij had een acute longontsteking opgelopen. Nadat ik het gepiep had opgemerkt is hij binnen 10 minuten ingeslapen.Dit beestje is 8 jaar geworden. Heel oud voor een cavia. Hij kwam als eerste binnen, en ging als laatste weer weg.

Een weekend vol tranen, vooral Simply ging me aan mn hart. Dag lieverds. :*
quote:
1s.gif Op woensdag 23 februari 2011 14:14 schreef erodome het volgende:
In januarie Wunna moeten laten inslapen, ze is een ruime 12 1/2 jaar geworden...
Nu de nieuwe telg er is is het niet zo naar pijnlijk meer en kan ik er wel over schrijven.

Met oud en nieuw ging het fout, haar achterhand was ineens erg zwak en ze gaf pijnsignalen.
Op dat moment wisten we nog niet hoe ernstig het was, maar na een bezoekje bij de dierenarts bleek ze een hernia te hebben.
Ze moest dus rust en rimadyl, maar ze reageerde niet goed op de rimadyl, kreeg er maag/darm klachten van, alhoewel haar pijn goed onder controle was ermee.
Inmiddels was haar achterhand zo zwak dat ze geholpen moest worden met opstaan en lopen, zitten om haar behoefte te doen kon ze ook nie zonder hulp, maar wilde ze niet met hulp eigenlijk.

Na toch nog een echo om de buik door te zoeken op eventuele oorzaken voor de maag darm klachten zijn we over gegaan op een andere pijnstiller, alles in haar buik was meer dan ok, hart nieren en lever waren als van een jongere hond.
Helaas sloegen de andere pijnstillers niet aan, ze trilde van de pijn, zelfs met een hoge dosis waarvan ze suffer begon te worden.
Ook ging haar achterhand achteruit tot ze die helemaal niet meer gebruikte, alleen maar meesleepde.
Dit alles in een ruime week tijd.

Met de pijn en het achteruit gaan van de achterhand konden we niet anders dan de keuze voor inslapen maken, twaalf en een half jaar is ze mijn trouwe golden meisje geweest en we missen haar nog elke dag.
Voor mijn zoontje was het erg zwaar, Wunna was er al zijn hele leven en er valt gewoon een enorm gat als zo'n belangerijke spil in het gezin wegvalt.

Vanaf mijn 15de jaar is er altijd een golden in huis geweest, met de dood van Wunna eindigde dus een tijdperk, geen golden meer in huis...
Sterkte. :*
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  woensdag 23 februari 2011 @ 17:37:43 #2
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_93209444
Erodome, heel veel sterkte met het verlies van je Wunna :* ;(
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_93253173
Veel sterkte ;( :*
Tap tap tap
pi_93265242
ondertussen is het een jaar geleden dat ons Vlekje (de poes) overleed.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_93297309
Helaas, sinds gisteravond zij wij volledig kat-loos.
Onze laatste, Balou van inmiddels ruim 17, is thuis ingeslapen, geholpen door de dierenarts.

Balou kregen wij ruim 16 jaar geleden samen met zijn eerder ingeslapen zus, 2 verschoppelingen die als kitten door de dierenambulance van straat zijn geplukt.
Balou is altijd een mentaal en lichamelijk sterke kat geweest met, zoals de kattengedragstherapeute ooit zei; "een groter ego dan goed voor hem is"
Balou is nooit makkelijk geweest, zijn wil was wet en hij kon erg goed zijn zin doordrammen.
Door verhuizingen heeft hij meerdere dierenartsen meegemaakt en allemaal waren ze even bang van hem, hij sloeg regelmatig een halve behandelkamer aan puin, zodat uiteindelijk gekozen is om hem standaard bij de dierenarts onder zeil te brengen voor ze ook maar iets konden beginnen.
Ook bij de huidige dierenarts stond hij in de computer als 'oppassen!' en dat is zo gebleven tot zijn laatste jaar, oud maar kranig.


Klaar voor de aanval, hier kreeg hij de hond van mijn schoonmoeder in de gaten, die kan het maar net navertellen.

Hij was niet makkelijk om van te houden maar dat deden we wel, al snel.
We hebben strijd gehad in het begin en ik ben nog steeds niet zeker wie er uiteindelijk gewonnen heeft.
Balou was al enige jaren aan medicijnen voor zijn schildklier, hij was inmiddels stokdoof, zijn gewicht begon flink af te nemen (vorige week al naar 3,4) maar het naarste voor hem en ons was dat hij al enige tijd begonnen was met dementeren.
Hij raakte in de war en kon niet meer tegen verandering van routine en juist dat zorgde ervoor dat we dit besluit moesten nemen, er komen voor ons nl flink wat veranderingen aan en het zou, ook volgens de dierenarts, echt niet wenselijk zijn om hem dat nog mee te laten maken.
Na maanden twijfelen, gevoelsmatig nog tot de laatste minuut toen de dierenarts aanbelde, maar rationeel wetende dat we het juiste deden, was het gisteravond zo ver.


Op schoot, de laatste jaren werd hij een echte schootkat, bij ons althans.

We waren beiden de hele dag thuis, hebben hem volgegooid met tonijn waar hij gek op was, veel aandacht en uiteindelijk rustig tussen ons in, in zijn eigen huis, ingeslapen.

Het is nu doodstil in huis, we zien overal kattebakkorrels en plukjes haar, bij het opstaan is het zo raar dat hij niet naar ons toerent, onder de douche staan we nu alleen (Balou douchte elke ochtend mee, al sinds jaren) en we missen nu echt zijn aanwezigheid.

Voorlopig blijven we even een periode kat-loos, maar daarna komen ze wel weer.
Nu alleen even niet, we missen ze beiden enorm; Coco en Balou, ruim 16 en 17 geworden.


Balou boven, uren kon hij zo zitten, naar sneeuw kijken of de beweging van de bomen in het donker.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  † In Memoriam † vrijdag 25 februari 2011 @ 10:37:49 #6
137949 Disana
pi_93298343
Wat een mooie foto's van Balou. Die tweede is zo aandoenlijk. Sterkte met het verlies en de stilte.
pi_93298447
Wrh, mooi geschreven! Zo te lezen was Balou een kat met gebruiksaanwijzing maar ook heel lief, zoals de tweede foto laat zien O+
Heel veel sterkte voor jullie! :* En wat moet het raar zijn om ineens kat-loos te zijn ;(
pi_93303813
heel raar, als ik boven zit heb ik het gevoel dat hij beneden is, ben ik beneden heb ik het gevoel dat hij vast wel boven ligt en elk moment op zijn eigen unieke wijze de kamer in kan komen lopen.
hij kon altijd de woonkamer inlopen met zo'n 'asjemenou' blik, alsof hij de kamer voor het eerst zag, heel grappig.
het verschil van meerdere katten naar steeds minder, naar maar eentje, was een aanzienlijk kleinere overgang dan van 1 kat naar helemaal geen kat.
ik begrijp heel goed dat mensen na overlijden snel weer een nieuw beestje halen, wij doen echt vanwege de omstandigheden even de rest van dit jaar pas op de plaats, maar gevoelsmatig zou ik vandaag nog naar het asiel willen rijden om dat gat in mijn hart te vullen.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 25 februari 2011 @ 17:03:13 #9
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_93313768
Onze Jamie is er ook niet meer. We hebben hem vanmiddag in laten slapen, omdat hij zoveel pijn had. Hij had artrose en kon niet goed meer lopen. Hij was ruim 12 jaar. Christan is met hem opgegroeid, ze waren echt vriendjes. Hier waren ze nog even groot:



Jamie tussen de knuffels



Doosjes waren altijd leuk. Ook al waren ze wat aan de kleine kant



En in een sportieve bui: op Christans sporttas



Dag Jamie, ga de regenboogbrug maar over O+
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † vrijdag 25 februari 2011 @ 17:06:02 #10
137949 Disana
pi_93313893
Ach, wat zonde. Twaalf is nog helemaal niet zo oud voor een kat. Leuk koppie had hij.
pi_93313934
wat een prachtig vachtje!
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 25 februari 2011 @ 17:10:21 #12
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_93314056
Nee, hij was nog niet zo oud. Vorig jaar had hij een blaasontsteking, toen is hij onder narcose geweest. Daarna merkten we dat hij steeds slechter ging lopen. En dat werd de laatste tijd erger. Hij haalde ook de bak niet altijd meer, en als hij hem haalde kon hij er haast niet in komen. We hadden met liefde nog 3 jaar lang gedweild maar het was voor hemzelf niet leuk meer. Je kon zien dat hij pijn had.

En als je van hem houdt, moet je hem laten gaan ;( O+
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  † In Memoriam † vrijdag 25 februari 2011 @ 17:13:59 #13
137949 Disana
pi_93314177
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 17:10 schreef Rewimo het volgende:
Nee, hij was nog niet zo oud. Vorig jaar had hij een blaasontsteking, toen is hij onder narcose geweest. Daarna merkten we dat hij steeds slechter ging lopen. En dat werd de laatste tijd erger. Hij haalde ook de bak niet altijd meer, en als hij hem haalde kon hij er haast niet in komen. We hadden met liefde nog 3 jaar lang gedweild maar het was voor hemzelf niet leuk meer. Je kon zien dat hij pijn had.

En als je van hem houdt, moet je hem laten gaan ;( O+
Snap ik, ik zou hem ook niet zo laten lijden. Het welzijn van het beestje gaat voor onze eigen gevoelens.
pi_93314181
Weer verdrietige baasjes erbij. ;( Sterkte WRH en Rewimo en families.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 25 februari 2011 @ 17:15:58 #15
176471 oh-oh
Sure...fine...whatever...
pi_93314223
Rewimo qtel en Christan, dikke zoen, wat zullen jullie hem missen :*
Op dinsdag 20 december 2011 03:07 schreef minthy het volgende:
Zelfs ik zou oh-oh doen, alleen al op basis van haar postgedrag en ui O+
'Outside of a dog, a book is man's best friend. Inside of a dog it's too dark to read.'
( Groucho Marx )
pi_93314361
ben van mening dat het rustig en pijnloos laten inslapen het laatste is dat we voor onze beestjes kunnen doen. heb letterlijk bij het inslapen gister tegen Balou gezegd dat dit mijn laatste cadeautje was voor hem, ook al was het voor mijzelf het moeilijkste cadeautje dat ik kon uitkiezen.
Balou was al doof en hoorde het niet, maar misschien begreep hij het wel.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
pi_93314375
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 17:10 schreef Rewimo het volgende:
Nee, hij was nog niet zo oud. Vorig jaar had hij een blaasontsteking, toen is hij onder narcose geweest. Daarna merkten we dat hij steeds slechter ging lopen. En dat werd de laatste tijd erger. Hij haalde ook de bak niet altijd meer, en als hij hem haalde kon hij er haast niet in komen. We hadden met liefde nog 3 jaar lang gedweild maar het was voor hemzelf niet leuk meer. Je kon zien dat hij pijn had.

En als je van hem houdt, moet je hem laten gaan ;( O+
Ja dat is het liefste wat je dan nog voor hem kan doen :*
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
pi_93314436
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 17:20 schreef WRH het volgende:
ben van mening dat het rustig en pijnloos laten inslapen het laatste is dat we voor onze beestjes kunnen doen. heb letterlijk bij het inslapen gister tegen Balou gezegd dat dit mijn laatste cadeautje was voor hem, ook al was het voor mijzelf het moeilijkste cadeautje dat ik kon uitkiezen.
Balou was al doof en hoorde het niet, maar misschien begreep hij het wel.
WRH ik wens jou ook veel sterkte toe :*
Leer van gisteren, droom van morgen, leef vandaag
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 25 februari 2011 @ 17:27:04 #19
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_93314591
Jij ook sterkte, WRH :* Wat een mooie foto, zoals hij daar lekker op schoot lag O+
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_93314644
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 17:20 schreef WRH het volgende:
ben van mening dat het rustig en pijnloos laten inslapen het laatste is dat we voor onze beestjes kunnen doen. heb letterlijk bij het inslapen gister tegen Balou gezegd dat dit mijn laatste cadeautje was voor hem, ook al was het voor mijzelf het moeilijkste cadeautje dat ik kon uitkiezen.
Balou was al doof en hoorde het niet, maar misschien begreep hij het wel.
Ik vind het zo knap dat je de keuze hebt kunnen maken. Echt! Als een beestje fysiek aftakelt dan is het meestal iets makkelijker. Maar om geestelijke aftakeling te zien, naar de toekomst en de komende veranderingen te kijken en dan de juiste beslissing kunnen nemen... echt knap. Ik weet niet of ik het zou kunnen of dat ik zou blijven proberen om de situatie zo te maken dat hij zich er prettig bij voelde. :@
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  vrijdag 25 februari 2011 @ 17:30:26 #21
33954 ElisaB
ook in zwart verkrijgbaar!
pi_93314686
Ik schiet altijd zo vol van dit topic ;(

Sterkte allemaal :*
Muil houwe of ik sjoel d'r eentje in!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 25 februari 2011 @ 17:30:45 #22
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_93314694
Je groeit ernaar toe, Cat. Op een gegeven moment voel je dat het niet meer gaat. Hoe moeilijk het ook is, dan doe je het.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_93314960
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 17:30 schreef Rewimo het volgende:
Je groeit ernaar toe, Cat. Op een gegeven moment voel je dat het niet meer gaat. Hoe moeilijk het ook is, dan doe je het.
dat dus.
vond zelf de geestelijke aftakeling inderdaad aanzienlijk zwaarder dan eerder bij Coco en Anton waarbij het lichamelijk was.
In ons geval was Balou nog geregeld super levendig, kon bedelen om snoepjes, was echt nog 'wakker' zeg maar dus het twijfelen deden we elke minuut, ongeveer 3 maanden lang al.
die twijfel duurde letterlijk tot het moment dat de dierenarts daadwerkelijk aanbelde voor de gemaakte afspraak.
lief zei op dat moment echt meteen hardop; jezus, gaan we het echt doen nu?!
dan schrik je je kapot, 2 minuten daarvoor lag hij nog gezellig bij ons, was nog in huis aan de wandel geweest, lekker opgewekt, echt heel moeilijk, doe het niet graag over.
maar tegelijkertijd weet je als personeel van je kat op dat moment ook dat dit het enige juiste is en dat je je eigen gevoel aan de kant moet schuiven, juist voor die kat.

te vroeg is vreselijk voor de baasjes, je zult nooit weten hoeveel te vroeg, te laat echter is vreselijk voor het huisdier, dus je neemt het, je dealt ermee, dit is de verantwoordelijkheid die er bij hoort, de beslissing waar je als huisdiereigenaar mee moet leven.
maar dan doet het nog wel ongelooflijk veel pijn.
Perfect paranoia is perfect awareness. Yes, I am a misfit.
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 25 februari 2011 @ 17:44:09 #24
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_93315096
Ja, het doet zeker pijn ;(
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_93315269
Wat een mooie foto's Rewimo en wat was Jamie een mooie kat. Nogmaals veels sterkte!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')