abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_96829874
De bruidstaart + cupcakes gemaakt door een vriendin (Mipsie op FOK) van mij O+


"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
  zondag 15 mei 2011 @ 14:08:04 #252
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96836338
Marjoblabla wat een heerlijk cuppies :9 , enne leuke wraps!

en progje wow _O_ mooie bruidstaart en cuppies, mooi strak! super :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96874803
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 19:36 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Ik denk dat je met een pakketje rolfondant van 500g, een smoother, wat kleurstof, een taartmix en -vorm en een deegroller al een heel eind komt. Als je niet te veel materialen hebt, kom je vaak qua vormpjes en details een heel eind met geïmproviseerde tools.
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen.
Maar zo moet het zeker lukken.
Ik was bang dat ik eerst zoveel moest halen voor je echt kon beginnen, maar dat valt gelukkig reuze mee
pi_96874969
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 08:43 schreef Ciqune het volgende:
Dank je wel, bijna jarig dus kan ik het een en ander ook voor mijn verjaardag vragen.
Maar zo moet het zeker lukken.
Ik was bang dat ik eerst zoveel moest halen voor je echt kon beginnen, maar dat valt gelukkig reuze mee
Misschien dat je in de plaatselijke bibliotheek een goed handboek kunt lenen, op internet staan ook een hoop goede en minder goede how-to en inspiratiefilmpjes :).

Een vriendinnetje van mij was zaterdag jarig, dus heb even snel wat cupcakes in elkaar geïmproviseerd:
pi_96887044
Ik breek even in tussen alle prachtige taarten en cupcakes door met een vraag waarmee ik hoop dat de taartenbakkers/sters hier me kunnen helpen.

Ik wil namelijk graag een chocoladetaartje maken voor de verjaardag van vriendlief komend weekend. Deze wil ik gaan vullen met opgeklopte ganache en frambozen en decoreren/glazuren met vloeibare ganache (en een marsepeinen roos die ik vanochtend alvast geknutseld heb O+ ). Een receptje voor de ganache heb ik al, vorig weekend nog gebruikt om cc's mee te decoreren. Maar mijn vraag is, weet iemand hier misschien een lekker recept voor de taart?

Ik heb al vrij lang gezocht en vind steeds recepten waar je twee afzonderlijke bodems bakt en die na vullen op elkaar legt. Dit gaat alleen lastig worden omdat ik geen twee even grote taartvormen heb en dus niet tegelijk kan bakken. Verder lijkt me dat de constructie dan ook wat wiebelig wordt en dat het lastig strak af te werken zal zijn. Ik zoek dus eigenlijk een recept voor een lekkere chocoladetaart die hoog genoeg wordt om één keer door te kunnen snijden voor de vulling en die ook écht naar chocolade smaakt. Biscuit met cacao heeft van zichzelf niet zo'n smeuïge chocoladesmaak en spreekt me daarom minder aan. Heeft iemand hier misschien een goed recept? :Y)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 16 mei 2011 @ 15:34:31 #256
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96888599
Trinity wat zien je CC's er weer heerlijk uit :9

En Miss_ Isis wellicht het recept rijke chocolade taart van peggy porschen:
voor een taart/cake van 20 cm

• 75 gram pure chocolade stukjes
• 100 ml melk
• 225 gr bruine basterd
• 75 gr zachte (gezouten) boter (of anders snuf zout toevoegen als gewone roomboter gebruikt wordt)
• 2 middelgrote eieren, los geroerd
• 15 gr bloem
• 1 1/2 eetlepel cacao poeder
• 1/2 theelepel bakpoeder
• 1/2 theelepel zuiveringszout
• bakvorm van 20 cm bekleed met bakpapier

Deze taart is wat vochtiger dan de meeste chocolade taarten en vaster en zwaarder van structuur aldus het boek ;)

Oven voorverwarmen op 160 graden.

• Chocolade, melk en de helft suiker aan de kook brengen.(steeds roeren)
• klop met de mixer de boter met andere helft suiker tot romige luchtige massa
• eieren er geleidelijk doorkloppen
• Bloem zeven met cacao, bakpoeder en zuiveringszout, toevoegen langzaam mixend aan ei/boter mengsel
• warme chocomengsel langzaam bij het andere mengsel schenken, lage snelheid kloppen met mixer!
• als goe gemengd is dan in je beklede vorm schenken, ongeveer 25/45 minuten afbakken.
• Je taart is gaar als hij terugveert wanneer je erop drukt en zijkanten loskomen.
(of prikkertje schoon eruit komt)
• Kwartiertje laten rusten in de springvorm als je het uit de oven hebt gehaald en daarna eruit halen en verder af laten koelen.

Ikzelf heb het recept nog niet geprobeerd, maar al haar andere recepten wel en moet zeggen, werken altijd heel goed!
• Have fun en oja komt dit recept komt uit het boek cake chic, ff overgetikt voor je.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96889828
Bedankt voor het recept MissHobje, het klinkt erg lekker! Ik heb inmiddels na nog eens een uurtje zoeken ook een ander (heel simpel) recept gevonden dat volgens het bijbehorende plaatje een hoog genoeg resultaat zou moeten geven om door te kunnen snijden. Ik denk dat ik vriendlief maar ga laten kiezen welke hem lekker lijkt :)

Ik vind het wel een beetje spannend trouwens, ik voel me wel aardig thuis met cc's decoreren maar dit wordt de eerste keer dat ik een taart vul en decoreer. Ik hoop maar dat het een beetje gaat lukken, want de schoonfamilie komt hem opeten en dan wil ik wel dat het ergens op lijkt :')
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  maandag 16 mei 2011 @ 16:17:22 #258
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96890371
Ben benieuwd hoor, post maar een mooie foto van het eindresulaat ;)
Oja als je die taart wil snijden voor het vullen dan is het vaak fijner om het een nachtje te laten rusten, ingepakt in bakpapier en daar omheen aluminium folie, zo kruimelt het niet zo en valt het niet uit elkaar bij het snijden, dat is altijd handig ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_96897938
Taart snijden doe ik altijd gewoon met een stukje naaigaren: helemaal om de taart heenleggen op de juiste hoogte waar je hem doormidden wilt hebben, en dan zeg maar "wurgen" zodat je het draadje erdoorheen trekt. Ik heb nog nooit een uit elkaar gevallen taart gehad met deze methode... En ook niet een nacht laten rusten enzo. Voordeel is ook dat je de taart niet hoeft te draaien en het (als je het draadje vantevoren op de juiste plek legt, eventueel maak je eerst een klein gleufje op de juiste hoogte) niet scheef gaat (wat bij mij bij het snijden altijd wel gaat: ik weet zelfs met een wit bolletje doorsnijden bij de lunch al scheef uit te komen :') )
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 16 mei 2011 @ 21:45:53 #260
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_96910858
Mensjes ..

Ik heb geen roller om grotere hoeveelheden marsepein of fondant uit te rollen.
Nu vind ik bijna 25 euro even te gortig om (nu) uit te geven.

Wie heeft er voor mij een (goedkope) en even effectieve oplossing?
Wil namelijk een taartje maken voor mijn verjaardag, volgende maand :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_96912208
Om deeg uit te rollen gebruik ik meestal gewoon een 1 1/2 liter frisdrankfles, gevuld met water. Paar stukken huishoudfolie tussen je product en de fles, voor de hygiëne, en klaar.
Ik weet alleen niet of dat ook werkt met fondant en dergelijke, misschien is dat er iets te teer voor. Hm. Halveliterfles dan? Die zijn kleiner en wegen gevuld tweederde minder dan een anderhalveliterfles natuurlijk. En zijn iets makkelijker hanteerbaar. Alleen is de lengte natuurlijk ook een stuk minder, dus als je het voor een grotere ronde plak wilt gebruiken dan moet je wat geduld hebben.
(Vullen met water is "nodig" omdat je er dan druk op kan zetten, en hij mooi rond blijft.)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_96913479
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/76485605
Een deegroller voor maar 2,50
Je kan eventueel ook bij de xenos kijken of bij de hema. Daar hebben ze ook gewoon deegrollers voor een normale prijs.
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_96913958
Grappig dat de modellen op de twee foto's verschillend zijn (kijk maar naar de handgrepen: bij de ene afgerond bij de andere recht afgezaagd).

Blijft je marsepein/fondant trouwens niet vreselijk aan dat hout plakken?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_96914087
Ik gebruik zelf altijd een houten deegroller.. Ik smeer hem altijd goed in met crisco en dan valt het heel erg mee. (vind ik)
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  maandag 16 mei 2011 @ 23:01:05 #265
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_96917155
Een stuk nieuwe pvc pijp (kleine diameter) werkt perfect
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  dinsdag 17 mei 2011 @ 21:52:39 #266
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_96963558
Ik heb zojuist mijn eerste cupcakejes gemaakt O+ Kan stukken beter natuurlijk, maar ben er wel trots op !!! :)

  woensdag 18 mei 2011 @ 20:13:26 #267
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_97003816
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 23:01 schreef SV-tje het volgende:
Een stuk nieuwe pvc pijp (kleine diameter) werkt perfect
Hulde _O_
Wat een goeie oplossing .. :)
Van hout ben ik zelf niet zo'n fan!

Allesea, voor een eerste keer ziet dat er niet slecht uit!
Wat heb je op de bovenkant zitten ?
Wir müssen leben, bis wir sterben!
  woensdag 18 mei 2011 @ 22:51:33 #268
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97012077
@Rijstebuiltje
Op de bovenkant zit buttercream :) 100gr boter, 75gr banketbakkers poeder (poedersuiker, maar dan met een achterlijke naam :P) en geel/oranje kleurstof. De blauwe spikkels is overigens gewoon suiker, met een blauw kleurstofje
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 18 mei 2011 @ 23:24:42 #269
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97013747
Ik heb trouwens een vraagje, aan alle creatievelingen hier... Ik doe namelijk Ierse Dans en we hebben 18 juni een wedstrijd. Duurt nog wel eventjes, maar na mijn cupcakes van gisteravond (zie hierboven) wil ik eigenlijk cupcakes maken als een soort van succes-wensjes voor mijn 'team genoten'...
Ik heb al gegoogled, en er komen leuke ideetjes naar boven, maar niet helemaal wat ik zoek. De resultaten in Google laten voornamelijk chocoladecakejes zien met een enorme toef groene buttercream erop. Nu ben ik dus geen grote fan van buttercream, en voor zover ik weet is daar ook niet echt een variant op (die minder boterig is...)

Dus mijn vraag... Iemand ideeën voor leuke Irish Cupcake's ?? :D
Misschien handig om te weten, ik beschik over marsepein en fondant, spuitzakken (en tuutjes) kleurstoffen (rood, geel, blauw en groen) en wat standaard taart-versier-spul. Mijn budget is niet super groot, maar ik kan eventueel wat uitsteek vormpjes ofzo aanschaffen...

Ik ben benieuwd :D
pi_97013844
Ik zou cupcakes met bv geel fondant doen en dan groene klaver-vier blaadjes erop doen voor het geluk (en is ook van ierland dacht ik) *G*
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  woensdag 18 mei 2011 @ 23:32:27 #271
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97014082
Shamrocks bedoel je? Dat zijn klavertjes-drie, die zijn van Ierland :D
Maargoed, hoe maak ik die als decoreer-leek?? O-)
pi_97014216
quote:
0s.gif Op woensdag 18 mei 2011 23:32 schreef Allesea het volgende:
Shamrocks bedoel je? Dat zijn klavertjes-drie, die zijn van Ierland :D
Maargoed, hoe maak ik die als decoreer-leek?? O-)
Zoeken op webshops bij uitstekers! (http://www.koek-it.nl/?search=klavertje&menu=search)

Wat ik zou doen..
Groene cupcakes maken (beetje groene kleurstof erin)
Lichtgroene fondant/marsepein erop of botercreme en donkergroene klavertjes.

Succes in ieder geval, wel foto posten he. :P
  woensdag 18 mei 2011 @ 23:39:12 #273
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97014378
Foto's komen uiteraard !!! :D
En de groene kleurstof dan gewoon door het beslag? Heeft dat geen gevolgen voor het bakken oid? Moet je dan nog ergens rekening mee houden? Of hoe je er maar kleurstof doorheen te doen en te bakken zoals je normaal zou doen??
  donderdag 19 mei 2011 @ 14:32:09 #274
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97031294
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
pi_97032601
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 14:32 schreef Danielle83 het volgende:
Misschien een hele stomme vraag, maar maken jullie ook wel is taarten of cupcakes zonder melk? Door lactose intolerantie mag ik dus geen melk en maakt het wel lastiger om iets lekkers te maken.
ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix
Tsubasa o hirake..
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:10:40 #276
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97032760
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:07 schreef Blizzie het volgende:

[..]

ik gebruikt nooit melk.. alleen boter en eieren en deeg mix
Ook geen roomboter?
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:25:37 #277
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97033384
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.

Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft :)
  donderdag 19 mei 2011 @ 15:27:21 #278
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97033450
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:25 schreef Allesea het volgende:
Heb ff gegoogled, en ben tegengekomen dat je ipv melk ook spa rood kunt gebruiken? Zelf nog nooit geprobeert, maar het is denk ik wel het proberen waard. Ook staat er dat je bijvoorbeeld sojamelk kunt gebruiken, maar ik weet niet of je dat wel mag hebben met lactose-allergie.

Oow, en het schijnt dat de AH melk-vrije bakproducten heeft :)
Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
  donderdag 19 mei 2011 @ 18:45:53 #279
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97041076
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 15:27 schreef Danielle83 het volgende:

[..]

Hmm spa rood lijkt me niet echt heel erg lekker, maar met soja melk probeer ik wat recepten bij elkaar te rapen. Het is wel moeilijker dan gedacht. Dus als er iemand een recept heeft met soja melk of iig zonder melk, roomboter e.d hoor ik het graag. En thanks voor je google actie haha.
Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker

Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)

mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.

Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Beide recepten komen van leukstaarten.nl
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 19 mei 2011 @ 19:36:34 #280
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97043355
Frisdrank in de cupcakes? :? Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes? :D

Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)

Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen :)

Foto van de dansschoen
  donderdag 19 mei 2011 @ 19:55:41 #281
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97044344
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 18:45 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Spa rood weet ik niet, maar ik maak altijd wel cupcakes met frisdrank, hieronder het recept:
recept is: voor een tulbandcake of voor 15 cuppies. Ik heb tot nu toe al 7up en spa en fruit gebruikt, beide lekker

Ingredienten: ( alles kamertemperatuur)
4 eieren
250 gram bloem
250 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
half zakje bakpoeder
125 ml zonnebloemolie
150 ml seven-up ( of een andere frisdrank)

mix eieren met suiker en vanillesuiker tot lichtgele luchtig beslag, voeg de seven-up toe daarna de olie.
meng de bloem met de bakpoeder en zeef boven beslag uit beetje bij beetje.
Mix alles goed door tot een glad en luchtig beslag.
Bak de cake of cuppies in +/-30 tot 40 min gaar. In een voorverwarmde oven van 160 graden.

Ook biscuits zijn bij mij altijd lactosevrij je kunt botercreme maken met alle soorten boter dus ook andere dan roomboter. Vullingen kan ook van alles zijn, zoals jam.
5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Deze hoeveelheid is goed voor een ronde vorm van 24cm of een vierkante van 20x20.

Werkwijze
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in. Doe de eieren met de suiker en vanillesuiker in een kom. Zet de kom in een bak met heet water en klop de suiker door de eieren; klop tot de suiker volledig is opgelost en er een dikke, lichte en schuimige massa is ontstaan; klop zeker 10 minuten! Mix je met een keukenmachine, leg de eieren dan vooraf in warm water.
Schep de gezeefde bloem, de maizena en het zout er voorzichtig door; niet mixen maar spatelen! Schep het beslag in de bakvorm. Bak het gebak in ca. 45 minuten in het midden van de tot 185° C voorverwarmde oven; voor optimaal resultaat: laat de temperatuur vanaf 140° C geleidelijk oplopen naar de 185° C. De biscuit is gaar als een breinaald die je in de taart steekt er droog weer uit komt (controleer dit regelmatig na ca. 35 min. bakken). Laat de biscuit afkoelen op een rooster.

Beide recepten komen van leukstaarten.nl
Hier heb ik echt wat aan! Thanks! Ik ga ze opschrijven en het proberen :)
  donderdag 19 mei 2011 @ 21:07:26 #282
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97048590




Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
pi_97050085
Owwww, die zijn adorable, Silmarwen! O+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 19 mei 2011 @ 21:45:56 #284
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_97050872
Wow wat een geweldige schaapjes :D :9 ik vind ze top!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 19 mei 2011 @ 22:58:11 #285
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97055528
Die zien er echt super leuk uit !!!! O+ Het lijkt me alleen wel super veel werk :')

Trouwens... kan iemand antwoord geven op de vragen die ik gesteld had? :@
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:10:41 #286
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_97056219
Ja ben er best trots op. xD Hoop dat Yade ze net zo leuk vindt! En het was goed te doen hoor, mijn man en schoonzus hebben geholpen!

Ik zou persoonlijk marsepein kiezen (ik gebruik het zelf niet omdat ik een notenallergie heb) maar dat smaakt beter imho. Ik vind fondat wel weer fijner werken, is wat gladder.

Schoentje, misschien uitprinten en als template gebruiken?

Zaterdag ga ik overigens mijn eerste prinsessentaart maken, met barbie erin. Hoop dat het een beetje gaat lukken, maak wel foto's. Ga iets van roodfruit vulling doen. Framboos/aarbei zoiets, is ze namelijk gek op. Wilde geen boltaartje gaan bakken, maar hem uit laagjes cake in een hoge bolle schaal maken. Makkelijk laag voor laag vullen dan!
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:19:39 #287
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97056731
Wat is een template? :@
  donderdag 19 mei 2011 @ 23:32:27 #288
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_97057326
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 19:36 schreef Allesea het volgende:
Frisdrank in de cupcakes? :? Krijg je dan de smaak van de frisdrank in je cakejes? :D

Ik heb inmiddels een idee bedacht voor de Irish Cupcakes, alleen nog geen idee hoe ik het uit ga werken. Ik bak chocolade cupcakes, en leg daar een dungerold rondje groene marsepijn op wat ik vast 'plak' met aardbeienjam. Daarop wil ik dan met een bruine of donkergroene stift oid 'Good Luck!' schrijven en daarbij wil ik dan een dansschoentje maken van zwarte marsepijn (of fondant, wat raden jullie aan?)

Nu mijn vraag... Iemand tips voor hoe ik dat dansschoentje moet maken? En dan alleen de schoen zelf, de veters kan ik erbij tekenen :)

Foto van de dansschoen
Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.

Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.

Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_97057941
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Wow, Shaun the Sheep!
  vrijdag 20 mei 2011 @ 00:19:26 #290
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97059421
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 23:32 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Cupcakes smaken niet helemaal naar de frisdrank, maar 7up geeft beetje citroen ondertoon en spa en fruit rode vruchten is wat zoeter.

Voor het vastplakken zou ik een klein dotje jam gebruiken en zeker niet heel de cake insmeren.
Om te boetseren (schoentje) werkt fondant fijner, maar aangezien je zwart wil zou ik toch voor marsepein gaan. Aangezien fondant moeilijker zwart te maken is met kleurstof.

Voor de vorm van de schoen zou ik een klein rolletje maken waar je met je pink of een prikkertje een uitholling in maakt
Thnx :D Al ga ik dan toch voor de fondant, aangezien die hier bij de pipoos te koop is, zwart :)
En dat van die frisdrank ga ik ook zeker eens proberen! Lijkt me wel wat, vooral die spa en fruit rode vruchten!

Heb vanavond (tussen het opruimen van mn kamer door) groene cupcakes met Baileys-buttercream vulling gemaakt... Om je vingers bij af te likken xD Groen gewoon om het te proberen, en de baileys-vulling ivm de Irish Cupcakes die ik wil gaan maken (ook een soort probeerseltje dus :P)
  vrijdag 20 mei 2011 @ 02:35:28 #291
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97061561
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker :)

Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)

Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo :)
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ;))

Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!













*O*
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 20 mei 2011 @ 10:41:55 #292
343237 Allesea
I do Riverdance...
pi_97066111
Ow, dat ziet er beter uit als mijn eerste cupcakes xD En ik vind de zachte kleuren persoonlijk ook heel erg mooi hoor, zeker voor ene bruiloft :)

Ik ben er gister achter gekomen dat mijn oudere zus ook helemaal fan is van taarten maken/versieren dus we gaan binnenkort samen een workshop doen waarin we de basisprincipes van het decoreren leren, heb er super veel zin in !! :D
  Jubileum moderator vrijdag 20 mei 2011 @ 13:55:55 #293
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_97073353
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2011 21:07 schreef Silmarwen het volgende:
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Sheepcupcakes voor mijn dochters traktatie. Weer bibberige foto. -.-

Chocolade cupcakes met kaneelbotercreme onder de fondant.

Ik moet alleen echt eens cupcake houders aanschaffen want de papierenbakjes zakken steeds uit.
Ik ben verliefd O+ schaapjes O+
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  vrijdag 20 mei 2011 @ 16:06:17 #294
242120 Danielle83
Don’t dream it, be i
pi_97078731
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 02:35 schreef BBQ-kip het volgende:
2 weken geleden heb ik met mijn zusjes samen voor het eerst cupcakes gemaakt, om te oefenen voor mijn trouwen in september. Mijn lieve zusjes gaan dan cupcakes maken voor de daggasten, i.p.v. bruidstaart. Ik vind het heel erg leuk dat zij de cupcakes gaan maken, leuk en speciaal dat zij ze maken en niet 'de bakker op de hoek'. Ze hebben er veel zin in en dat maakt het natuurlijk alleen maar nog leuker :)

Supergezellig was het en best goed gelukt voor een eerste keer. Er zijn genoeg dingen die nog beter kunnen en we anders willen doen, dus er volgen nog wat oefenrondes. Kunnen we oefenen en er wat handigheid in krijgen.
Dat is heel vervelend natuurlijk, want die cupcakes moeten nadat ze gemaakt zijn ook weer opgegeten worden (OM NOM NOM!)

Volgende keer willen we de paars iets donkerder doen (en netter uitgesneden), de blaadjes groen moeten groener en de roosjes mogen iets groter en niet wit want dan vallen ze weg qua kleur in de witte botercrème. De botercrème zelf mag wat minder zoet en met wat meer citroen of sinaasappel. Cakejes zelf waren wel goed dus die laten we lekker zo :)
(We hadden nog een ander recept met frambozen door het beslag en dat was heel lekker, maar zag er ontzettend crappy uit, die worden het dus niet ;))

Maar al met al, dus heel erg leuk! Heb al op verschillende websites zitten kijken, wat is er een hoop leuks te koop en zelf te maken zeg! Ontzettend leuk!

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

*O*
Ze zien er echt heel lekker uit en heel schattig met die bloemetjes ;)
Nu moet ik ook maar is aan de bak binnenkort.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 13:03:10 #295
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_97114285


Niet zo'n duidelijke foto maar vergeten er eentje te maken voor het ingepakt was! :s)

Cupcakes voor het kleine mannetje van m'n nichtje met zijn naam erop. Sommige met alleen muisjes en sommige met een marsepeinen ster. Vastgeplakt met vanillebotercreme, een succes! :D
pi_97114620
Ziet er allemaal weer lekker uit hoor dames!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_97157725
Vanavond ga ik voor het eerst mijn eigen taart maken..... spannend...... ik zal hem uploaden alstie een beetje gelukt is hihi
pi_97157768
En wat een prachtige dingen hier zeg
  zondag 22 mei 2011 @ 16:51:12 #299
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_97159509
Mijn 2e batch cupcakes ooit staat nu in de oven.
Ik maak Lemon & poppyseed cupcakes.
http://www.bbcgoodfood.co(...)d-poppyseed-cupcakes

Als het goed is komen ze er ongeveer zo uit te zien, maar dan met paarse topping omdat ik geen gele kleurstof heb.



En nog wat dingen anders, omdat ik niet alles in huis had (ben aan het impuls-bakken).
Sinaasappelrasp i.p.v. citroenrasp en maanzaadpasta i.p.v. losse maanzaadjes. En ik heb er een klein beetje zout in gedaan als smaakversterker, zag het nergens in het recept staan maar lees me wel een goed idee.
Het beslag zag er in ieder geval lekker uit en smaakte ook lekker rauw :P
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_97160827
Oeh, leuk! Post je even een foto van jouw versie?
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')