ze zijn prachtig, en decadentquote:Op donderdag 24 maart 2011 10:40 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Roze en zwart, ik hou van die combinatie
[ afbeelding ]
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 18:21 schreef LieLie het volgende:
Nog twee vraagjes!
Met het recept van de OP maak je grote cupcakes, en die moet je 25 minuten bakken.
Ik heb vormpjes voor minimuffins, hoe lang zou ik die ongeveer moeten bakken? 10 min? of 15? Hoe weet ik wanneer ze goed zijn?
En wat is een goed recept voor die botercrème?
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?
Nog even wat anders.. Heeft iemand (in de omgeving van Amersfoort) een grote cupcakestandaard die ik eventueel een dagje zou kunnen lenen? Mijn ouders vieren in mei hun trouwdag en ik was van plan om cupcakes te bakken, in plaats van taart.. Het leek me dus een leuk idee om het op een cupcakestandaard te zetten, maar die dingen zijn toch wel ongelovelijk duur, met name voor 1 keertje..
crisco gebruiken kun je bij de jumbo halen en anders daar bestellenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!quote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.
Fondant kun je trouwens het beste met crisco gebruiken tegen het plakken, of poedersuiker (maar dan heb je risico op vlekken)
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:32 schreef Popples het volgende:
[..]
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.
botercreme ik doe altijd 200 gram boter en de helft poedersuiker anders vind ik hem te zoet. terwijl hij dan nog zoet is. maar doe er wel een smaakje doorheen zoals van de week aardbeien
Ik pak zelf altijd 1 op 1 of een mix. Maar 1 op 1 wil zeggen 200g boter en 200g suiker anders vind ik het te boterig (maar ik houd dan ook niet van boter).quote:Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:
[..]
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.
En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
ik heb idd een potje met smaakstof. hebben van dat geconcentreerd aardbeien/amaretto/wat voor smaak dan ook. 40 gram op een halve kilo boter.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:
[..]
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.
En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
en gave knal kleurenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:17 schreef Popples het volgende:
wauw spuuglokje wat super netjes en heel mooi
Prachtig!!quote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:42 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb voor mijn nichtje een stapeltaart gemaakt, ze wordt 2 en houdt (o.a.) van Hello Kitty:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
-Tegen het plakken van marsepein kun je 2 dingen gebruiken: Poedersuiker of Crisco. Het nadeel van poedersuiker is dat als het op de bovenkant van je taart komt je ook vlekken krijgt net als met maizena, die zou je weg kunnen werken met een heel klein beetje water.quote:Op zondag 27 maart 2011 12:51 schreef Ooi86 het volgende:[/b]
Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje ooit gemaakt.
[ afbeelding ]
Naast die van spuuglokje is hij foeilelijk natuurlijk, maar we blijven oefenen!
Ik heb nog een paar vraagjes voor de pro's:
- Tegen het plakken van mn marsepein gebruik ik maizena, maar hoe krijg ik later die witte waas/vlekken van mijn marsepein?
- Toen ik mijn lap marspein over mijn taart gooide, kreeg ik het niet voor elkaar om hem zonder vouwen of scheuren om mijn taart te 'vouwen'. Hebben jullie nog tips?
- Mijn crisco wilde ik gebruiken om alles vast te plakken. Hij lijkt alleen zacht te blijven, dus alles blijft schuiven. Hoe moet ik mijn crisco gebruiken voor plakken?
Ik heb trouwens mijn taartje twee lagen frambozenjam gegeven (kneuzenrecept, maar ik heb al geproeft en het is wel heel lekker!) en daarna afgestreken met botercreme. Ik ga hem straks aan mijn tante geven aangezien zij mij voor mijn verjaardag mijn eerste taartspullies heeft gegeven
Bij xenos deze week voor 10 euro en bij blokker voor 7,50 zag ik net in het foldertje (misschien mosterd na de maaltijd, maar soitquote:Op zaterdag 26 maart 2011 08:36 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!
Jammie, die zien er lekker uit! Ik zag bij de Hema ook van die mini papiertjes en een blik voor mini cuppies. Echt schattigquote:Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen
Mijn minicupcakes!
[ afbeelding ]
Ik vind ze zoetquote:Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen
Mijn minicupcakes!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |