abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_94547445
quote:
Op donderdag 24 maart 2011 10:40 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Roze en zwart, ik hou van die combinatie O+

[ afbeelding ]
ze zijn prachtig, en decadent :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_94608468
Nog twee vraagjes!

Met het recept van de OP maak je grote cupcakes, en die moet je 25 minuten bakken.
Ik heb vormpjes voor minimuffins, hoe lang zou ik die ongeveer moeten bakken? 10 min? of 15? Hoe weet ik wanneer ze goed zijn? :)

En wat is een goed recept voor die botercrème?
pi_94616854
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 18:21 schreef LieLie het volgende:
Nog twee vraagjes!

Met het recept van de OP maak je grote cupcakes, en die moet je 25 minuten bakken.
Ik heb vormpjes voor minimuffins, hoe lang zou ik die ongeveer moeten bakken? 10 min? of 15? Hoe weet ik wanneer ze goed zijn? :)

En wat is een goed recept voor die botercrème?
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.

botercreme ik doe altijd 200 gram boter en de helft poedersuiker anders vind ik hem te zoet. terwijl hij dan nog zoet is. maar doe er wel een smaakje doorheen zoals van de week aardbeien :9
mama van 3 kids!
  vrijdag 25 maart 2011 @ 22:35:40 #104
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94620595
Prachtig TF! ^O^
pi_94624903
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?

Nog even wat anders.. Heeft iemand (in de omgeving van Amersfoort) een grote cupcakestandaard die ik eventueel een dagje zou kunnen lenen? Mijn ouders vieren in mei hun trouwdag en ik was van plan om cupcakes te bakken, in plaats van taart.. Het leek me dus een leuk idee om het op een cupcakestandaard te zetten, maar die dingen zijn toch wel ongelovelijk duur, met name voor 1 keertje..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  zaterdag 26 maart 2011 @ 00:25:26 #106
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_94625930
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?

Nog even wat anders.. Heeft iemand (in de omgeving van Amersfoort) een grote cupcakestandaard die ik eventueel een dagje zou kunnen lenen? Mijn ouders vieren in mei hun trouwdag en ik was van plan om cupcakes te bakken, in plaats van taart.. Het leek me dus een leuk idee om het op een cupcakestandaard te zetten, maar die dingen zijn toch wel ongelovelijk duur, met name voor 1 keertje..
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.

Fondant kun je trouwens het beste met crisco gebruiken tegen het plakken, of poedersuiker (maar dan heb je risico op vlekken)
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_94630046
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?

crisco gebruiken kun je bij de jumbo halen en anders daar bestellen
mama van 3 kids!
pi_94630312
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 00:25 schreef SV-tje het volgende:

[..]

Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.

Fondant kun je trouwens het beste met crisco gebruiken tegen het plakken, of poedersuiker (maar dan heb je risico op vlekken)
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  zaterdag 26 maart 2011 @ 11:09:34 #109
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94632916
Tegen plakken van rolfondant gebruik ik een grote onderlegger (ikea) is echt huge, isvan kunstof dus plakt meteen niet meer en ik rol met een kunstof roller, moet zeggen heb nooit last van plakken, andere tips werken ook prima overigens ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94633667
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 21:32 schreef Popples het volgende:

[..]

gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.

botercreme ik doe altijd 200 gram boter en de helft poedersuiker anders vind ik hem te zoet. terwijl hij dan nog zoet is. maar doe er wel een smaakje doorheen zoals van de week aardbeien :9
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.

En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
  zaterdag 26 maart 2011 @ 12:14:16 #111
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_94634711
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:

[..]

Dus 200 boter en 100 poedersuiker.

En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
Ik pak zelf altijd 1 op 1 of een mix. Maar 1 op 1 wil zeggen 200g boter en 200g suiker anders vind ik het te boterig (maar ik houd dan ook niet van boter).

Voor een smaakje, kun je een deel van de suiker vervangen door bv. saroma (van die pakjes om pudding te maken) die zijn er in verschillende smaken. Ik zou er niet te veel van indoen want dan wordt het te sterk.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_94636969
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:

[..]

Dus 200 boter en 100 poedersuiker.

En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
ik heb idd een potje met smaakstof. hebben van dat geconcentreerd aardbeien/amaretto/wat voor smaak dan ook. 40 gram op een halve kilo boter.

ik ben net nog bij de bakwinkel geweest. ik moet dinsdag 40 cc's maken en een taart.
ik had bij de jumbo crisco besteld en zou gisteren binnen komen. dus ik vanochtend er naar toe niks. dus maar net even 90 km. gereden voor een potje crisco(heb mezelf maar nog wat extra's gekocht). manlief keek zo }:| toen ik af moest rekenen. _O-
dus ik zei nog ja alles voor je dochter he :P
mama van 3 kids!
pi_94645163
Dankjullie voor alle tips!

Ik heb 48 minicupcakes! En botercrème met frambozenpuddingpoeder erdoor ;)
En ze zijn nog lekker ook 8-)
  zaterdag 26 maart 2011 @ 21:42:11 #114
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94654555
Ik heb voor mijn nichtje een stapeltaart gemaakt, ze wordt 2 en houdt (o.a.) van Hello Kitty:


pi_94656178
Hij is weer prachtig, Spuuglokje!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_94656324
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 22:23 schreef Pandora73 het volgende:
Hij is weer prachtig, Spuuglokje!
^^

wat ongelooflijk strak ook! _O_
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_94658239
wauw spuuglokje wat super netjes en heel mooi _O_
mama van 3 kids!
  zondag 27 maart 2011 @ 07:00:47 #118
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94666082
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:17 schreef Popples het volgende:
wauw spuuglokje wat super netjes en heel mooi _O_
en gave knal kleuren :D
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94670270
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 21:42 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb voor mijn nichtje een stapeltaart gemaakt, ze wordt 2 en houdt (o.a.) van Hello Kitty:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Prachtig!!

Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje ooit gemaakt.



Naast die van spuuglokje is hij foeilelijk natuurlijk, maar we blijven oefenen! :)

Ik heb nog een paar vraagjes voor de pro's:
- Tegen het plakken van mn marsepein gebruik ik maizena, maar hoe krijg ik later die witte waas/vlekken van mijn marsepein?
- Toen ik mijn lap marspein over mijn taart gooide, kreeg ik het niet voor elkaar om hem zonder vouwen of scheuren om mijn taart te 'vouwen'. Hebben jullie nog tips?
- Mijn crisco wilde ik gebruiken om alles vast te plakken. Hij lijkt alleen zacht te blijven, dus alles blijft schuiven. Hoe moet ik mijn crisco gebruiken voor plakken?

Ik heb trouwens mijn taartje twee lagen frambozenjam gegeven (kneuzenrecept, maar ik heb al geproeft en het is wel heel lekker!) en daarna afgestreken met botercreme. Ik ga hem straks aan mijn tante geven aangezien zij mij voor mijn verjaardag mijn eerste taartspullies heeft gegeven :)
  zondag 27 maart 2011 @ 13:53:39 #120
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_94672064
quote:
Op zondag 27 maart 2011 12:51 schreef Ooi86 het volgende:[/b]
Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje ooit gemaakt.
[ afbeelding ]

Naast die van spuuglokje is hij foeilelijk natuurlijk, maar we blijven oefenen! :)

Ik heb nog een paar vraagjes voor de pro's:
- Tegen het plakken van mn marsepein gebruik ik maizena, maar hoe krijg ik later die witte waas/vlekken van mijn marsepein?
- Toen ik mijn lap marspein over mijn taart gooide, kreeg ik het niet voor elkaar om hem zonder vouwen of scheuren om mijn taart te 'vouwen'. Hebben jullie nog tips?
- Mijn crisco wilde ik gebruiken om alles vast te plakken. Hij lijkt alleen zacht te blijven, dus alles blijft schuiven. Hoe moet ik mijn crisco gebruiken voor plakken?

Ik heb trouwens mijn taartje twee lagen frambozenjam gegeven (kneuzenrecept, maar ik heb al geproeft en het is wel heel lekker!) en daarna afgestreken met botercreme. Ik ga hem straks aan mijn tante geven aangezien zij mij voor mijn verjaardag mijn eerste taartspullies heeft gegeven :)
-Tegen het plakken van marsepein kun je 2 dingen gebruiken: Poedersuiker of Crisco. Het nadeel van poedersuiker is dat als het op de bovenkant van je taart komt je ook vlekken krijgt net als met maizena, die zou je weg kunnen werken met een heel klein beetje water.
- Het bekleden van je taart is een kwestie van rustig aan doen. Dus eerst de lap zachtjes op het taartje leggen en dan langzaam langs de rand glad strijken/trekken zo werk je alle plooien er uit, zolang je niet te hard trekt zit er wel flexibiliteit in marsepein.
-Om vast te plakken kun je gewoon een paar drupjes water gebruiken, voor grotere dingen evt. met een beetje poedersuiker in het water.

Je eerste taartjes ziet er al leuk uit, veel succes met de volgende.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_94681775
Hier ook nog even showen ;)

Mijn minicupcakes!

pi_94682839
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 08:36 schreef MarjoBlabla het volgende:

[..]

Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!
Bij xenos deze week voor 10 euro en bij blokker voor 7,50 zag ik net in het foldertje (misschien mosterd na de maaltijd, maar soit :+ )
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_94687928
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen ;)

Mijn minicupcakes!

[ afbeelding ]
Jammie, die zien er lekker uit! Ik zag bij de Hema ook van die mini papiertjes en een blik voor mini cuppies. Echt schattig :)
pi_94688159
Over de botercreme... In veel (Amerikaanse) recepten zie ik dat ze ongeveer 113 gram ("one stick") ongezouten boter gebruiken en dan ~450 gram suiker (1 pound).
En dan lees ik hier juist 200 gram boter, 100 gram suiker... :9 Zijn de Amerikanen gewoon heel erg van het zoet of?
  maandag 28 maart 2011 @ 11:33:04 #125
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94706898
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen ;)

Mijn minicupcakes!

[ afbeelding ]
Ik vind ze zoet :)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94711970
iemand een lekker recept om op cc's te doen met mascarpone?
mama van 3 kids!
pi_94850785
Mensen in de omgeving van Eindhoven die interesse hebben in tweedehands bakspulletjes, willen jullie me even PM-en? Heb een lijstje gemaakt van alles dat weggaat, plus prijzen. Alleen afhalen dus, ik ga geen spulletjes versturen :)
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_94858752
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht.

Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker!
Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme. O+

Smile Bigger!
The world needs it!
pi_94870832
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a.
Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant.
Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan?
pi_94870911
en hoe krijgen jullie de fondant toch zo netjes over de taarten gedrapeerd?
  vrijdag 1 april 2011 @ 00:03:16 #131
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_94884002
quote:
1s.gif Op donderdag 31 maart 2011 20:42 schreef missyB het volgende:
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a.
Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant.
Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan?
De manier om een taart met fondant of marsepein te maken is als volgt:
biscuit - vulling - biscuit en dan het biscuit afsmeren met botercreme zowel de zij als bovenkant. Fondant en marsepein reageren namelijk op water wat in alle vullingen aanwezig is.

Op je vraag over het bekleden, denk ik dat het ook al scheelt als je het doet zoals ik hierboven opschreef. Verder is het gewoon een kwestie van geduld en voorzichtig een beetje trekken en in model brengen.

Succes
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_94890624
fijn bedankt voor je reactie, net wat ik al dacht dus.
De smaak zal er vast niet minder om zijn en zoonlief heeft hem gezien toen ie nog netjes was en vond het toch erg stoer dat mam een zwembad taart had gemaakt.
ipv botercreme gebruik ik trouwens witte chocopasta das me toch lekker!
vandaag even crisco halen tegen het geplak van de fondant op mn aanrecht
pi_94893401
quote:
10s.gif Op donderdag 31 maart 2011 16:13 schreef limbolandjgirl het volgende:
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht.

Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker!
Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme. O+
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Wow, die is echt prachtig!!!
pi_94900745
Ik heb een taartrecept waar zowel zelfrijzend bakmeel als natriumbicarbonaat in staat. Iemand enig idee waar ik dat kan krijgen? Ik las ergens dat het hetzelfde is als baking soda of zuiveringszout, kun je dat gewoon in de supermarkt halen? Of kun je ipv 1/2 theelepel NBC ook bakpoeder of backin gebruiken?

Ik heb al het eea besteld om volgende week mee aan de slag te gaan, een kilo witte rolfondant, crisco, paletmes etc. Hoeveel rolfondant heb je nodig om een normale taart (ong 22cm, rond) te bedekken, circa 500g toch? En je werkblad smeer je dan in met crisco?

Als crumbcoating ga ik volgens het recept wittechocoladeganache gebruiken ipv botercreme, maar er gaat 1,3 (!) kg witte chocola in, dat is echt veel of lijkt dat maar zo? :o
  vrijdag 1 april 2011 @ 23:09:04 #135
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_94925070
kan je halen bij de apotheek. 3 euro ofzo en daar kan je best een tijd me doen (als je het niet 3 keer per dag gebruikt ;) )
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  zaterdag 2 april 2011 @ 10:37:11 #136
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94935334
Mooie taart, Limbolandgirl! :Y ^O^

Ik heb voor vandaag een Spongebob taart gemaakt. Wát een puzzelwerk. Gruwelijk!!! :'( Nooit meer een Spongebob taart dus! :D



  zaterdag 2 april 2011 @ 10:58:52 #137
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_94935717
Hij is wel weer prachtig, Spuuglokje!
pi_94939000
Wauw Spuuglokje, ik blijf me elke keer verbazen over hoe ongelofelijk strak jouw taarten zijn. Ook de Spongebob is geweldig!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zaterdag 2 april 2011 @ 13:32:54 #139
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94939578
Bedankt. O+ Ik had oorspronkelijk het plan om er ook nog van die anemonen op te maken, maar ik had er letterlijk en figuurlijk niet meer de kracht voor om nog meer sliertjes te knijpen met zo'n kleipistool.
  zaterdag 2 april 2011 @ 13:50:51 #140
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94940118
Wow die spongebob, cool!

en dat zuiveringszout is ook te halen bij de da drogist (had ik laatst ook nodig)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_94969837
Wat een prachtige taarten. Ik ga het binnenkort ook een keer proberen. Maar ik ga eerst eens klein starten met cc. :)
  zondag 3 april 2011 @ 13:43:07 #142
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_94976034


Beetje bibberige foto. Goed eerste try. Gewone cake met witte chocola/japanse wijnbes vulling. Het is een egel. xD
pi_94977547
Het is een kruising tussen een egel en een rendier denk ik.. :P Maar leuk! Goed voor een eerste poging!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_94983921
Wat een leukerd Silmarwen!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zondag 3 april 2011 @ 17:24:50 #145
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_94984742
Japanse wijnbesvulling, dat klinkt bijzonder!
  zondag 3 april 2011 @ 21:44:25 #146
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_94998469
Mijn schoonmoeder heeft een Japansewijnbestruik in haar tuin. Smaakt een beetje als zurige frambozen, zijn ook iets kleiner en steviger van structuur. De vulling, en de cake waren erg lekker moet ik zeggen. xD Alleen een egel maken is wat lastig. :D
pi_95009258
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden? :D

En Puuglokje, die spongebob _O_ Wat een gepriegel zeg!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 april 2011 @ 08:00:52 #148
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_95011807
quote:
1s.gif Op maandag 4 april 2011 01:18 schreef Isabeau het volgende:
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden? :D

En Puuglokje, die spongebob _O_ Wat een gepriegel zeg!
Nou. xD Het was voor Knut en Knut zijn vroegere knuffeltje was een egel, genaamd Harold. Yade had Harold gevonden en die is er ook gek op. En Yade wilde eigenlijk een roze hartjestaart met glittertjes maken voor pappa, we hebben het maar bij Harold gelaten. :D
pi_95012655
Yade moet de roze hartjestaart met glittertjes maar voor mama's verjaardag bewaren :D
Maar leuk, de reden voor de egeltaart :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 4 april 2011 @ 20:02:17 #150
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95038670
Wat creaties van het weekend voor mijn verjaarsfeestje.

cupcakes vanille en vanille met chocolade stukken in mini en normaal formaat.

en ik had nog wat petitfours gemaakt, deze gevuld met sinaasappel botercreme en getrempeerd met abrikozen jam, laagje marsepein en dan gedoopt in vloeibare fondant en de onderkantjes met chocolade.
Hazelnoten schuimpjes met ertussen chocolade mokka creme en gedipt in amandelschaafsel en soesjes met slagroom.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95038783
Hob :o

Kunnen die per post verstuurd worden? :9 ;)
pi_95040815
My word, die petit fours en muffins zien er overheerlijk vrolijk uit!
  maandag 4 april 2011 @ 20:35:25 #153
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95041132
Thanks :o!
Ik moet nog wel ff wat beter oefenen met dat dopen in die fondant want de 1e stuks waren echt vreselijk _O- maar met vaker doen komt dat ook wel goed ;)
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95051197


Mijn creatie van vanavond.. (de test voor het feest van mijn ouders)
Alleen wat minder botercreme gebruiken aan de zijkanten..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_95051236
Dubbelpost..
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_95060498
iemand enig idee wat ze bedoelen met een rose beklede cakedrum?
Moet ik echt zoeken naar zo n rose bekleed geval of bekleed ik die zelf met rose fondant?
ben een hoedentaart aan het maken maar kom dus zo niet uit de beschrijving.
pi_95060757
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 10:20 schreef missyB het volgende:
iemand enig idee wat ze bedoelen met een rose beklede cakedrum?
Moet ik echt zoeken naar zo n rose bekleed geval of bekleed ik die zelf met rose fondant?
ben een hoedentaart aan het maken maar kom dus zo niet uit de beschrijving.
Ik denk dat je gewoon zo'n zilverkleurig karton zelf moet bekleden met roze fondant.
  dinsdag 5 april 2011 @ 11:19:30 #158
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95062385
Marjoblabla ze zien er heel lief uit O+
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95075042
Ik had bij DLT gesolliciteerd naar een administratieve functie maar ben helaas afgewezen. -O-

En maar even een algemeen compliment voor de nieuwe generatie taartenbaksters die hier hun taarten laten zien. Er zitten echt hele mooie dingen bij!!!
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
pi_95076467
pffff mn hoed wil niet, ik ga maar eens filmpje bekijken omtrent het bekleden met fondant, ik krijg echt allemaal lelijke naden en plooien aan de onderkant zeg maar.
straks cupcakes in de oven, dat zal vast we lukken met decoreren
pi_95077259
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 11:19 schreef MissHobje het volgende:
Marjoblabla ze zien er heel lief uit O+
Dankjewel O+
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_95081144
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 april 2011 16:53 schreef missyB het volgende:
pffff mn hoed wil niet, ik ga maar eens filmpje bekijken omtrent het bekleden met fondant, ik krijg echt allemaal lelijke naden en plooien aan de onderkant zeg maar.
Om die plooien eruit te krijgen moet je het volgens mij een beetje omhoog/naar buiten trekken terwijl je het met je hand naar beneden strijkt. Deze meneer legt dat uit en doet dat voor vanaf 2:30.
  dinsdag 5 april 2011 @ 23:24:55 #163
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95099296
Net nog even gefröbeld voor op mijn werk morgen ;)


[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95099361
aaah wat een vrolijkerds! leuke kleurtjes en netjes afgewerkt zeg
pi_95254206
Voor diegenen die m'n lijstje met spullen die ik verkoop heb ontvangen:

Ik geloof dat ik qua prijzen iets te hoog heb ingezet, bieden mag natuurlijk ook gewoon!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_95260509
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 april 2011 23:24 schreef MissHobje het volgende:
Net nog even gefröbeld voor op mijn werk morgen ;)
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Snij je de cakejes af voordat je de marsepein erop doet? Mijn cakejes worden altijd zo bol... Ik gebruik het recept van Nigella Lawson; de nooit mislukkende cupcakes :)

En ik heb laatst mijn eerste boltaartje gemaakt O+

  zaterdag 9 april 2011 @ 17:04:48 #167
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_95265115
Wat een fantastische taart inu O+

Ik heb in opdracht van mijn vader een taart gemaakt voor een vriendin van hem die jarig was. Ze is stapelgek op mergpijpjes, dus het verzoek was dan ook heel simpel: maak een mega-mergpijp!
Dat is wel gelukt :+



De foto is met mijn telefoon gemaakt voordat ik hem af ging werken en het bord netjes schoon ging maken, maar het idee is duidelijk hoop ik :@
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_95277907
Leuk zeg die mergpijp!
Wat was de vulling? :D

Inu, leuk taartje en leuk ingepakt!

Hier nog steeds aan het oefenen.. binnenkort 2 taarten maken als oefenproject voor mijn leidinggevende. (Gelukkig een doodnormaal mens dus hoef niet bang te zijn voor ontslag. :') _O- )

Binnenkort maar eens ergens kijken voor een leuke (betaalbare) workshop. :)
  zaterdag 9 april 2011 @ 22:10:17 #169
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_95277981
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2011 22:08 schreef Franneh het volgende:
Leuk zeg die mergpijp!
Wat was de vulling? :D

Inu, leuk taartje en leuk ingepakt!

Hier nog steeds aan het oefenen.. binnenkort 2 taarten maken als oefenproject voor mijn leidinggevende. (Gelukkig een doodnormaal mens dus hoef niet bang te zijn voor ontslag. :') _O- )

Binnenkort maar eens ergens kijken voor een leuke (betaalbare) workshop. :)
Luchtige botercreme en frambozenjam natuurlijk :+
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_95290953


Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje *O*. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig :9.
pi_95290968
quote:
99s.gif Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje *O*. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig :9.
Mooi taartje zeg! En lekker ook zo te horen :9
pi_95292811
quote:
99s.gif Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]

Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje *O*. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig :9.
Gewaagd, zo op het randje van je aanrecht ;) Maar hij ziet er goed uit!
A balanced diet is a cookie in each hand
  zondag 10 april 2011 @ 15:11:59 #173
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95301247
@Inu, mooi gemaakt hoor ;) enne die cupcakes pletten :P als ze dus uit de oven komen direct even een z\snijplankje er op zetten (doe meestal maar max 5 min) en dan zijn ze mooi afgeplat.
Vaak laat ik ze ook bol hoor, dan doe ik er wat drukkere versieringen op of die grote bloem, dat is top, en die bolle cupcakes zijn perfect om te dopen in fondant ;)

@Muck, wat een leukerd ook ;)

@Trinnity lekker voorjaarstaartje :9
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 10 april 2011 @ 19:55:48 #174
67141 sammyd118
supersammy
pi_95313036


Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
  zondag 10 april 2011 @ 20:05:09 #175
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95313448
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]

Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Wow ;) wat een dotje zeg !!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 11 april 2011 @ 18:56:39 #176
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95352946
net gefreubeld ;) en die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening :P
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95489627
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.

En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Worry is a misuse of imagination
pi_95490222
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.

En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.
pi_95490262
quote:
10s.gif Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubeld ;) en die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening :P
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Er zit een mooi glansje over je taart :Y. Ook lekker vrolijk dat geel en al die kleine bloemetjes O+.
pi_95491440
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 14:13 schreef -Trinity- het volgende:

[..]

Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.
Dank je!

Kan ik dit denk je mengen met vanilla frosting?

http://www.deleukstetaart(...)8-x-28gr-p-3207.html
Worry is a misuse of imagination
pi_95491739
Sorry voor de stomme vragen, maar er is zó veel keuze!
Worry is a misuse of imagination
  donderdag 14 april 2011 @ 15:00:09 #182
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_95492203
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Kierkegaard: Life Can Only Be Understood Backwards, But It Must Be Lived Forwards
pi_95492533
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
poedersuiker + plantaardige boter misschien?
Sojaroom?
Worry is a misuse of imagination
  donderdag 14 april 2011 @ 15:09:30 #184
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_95492588
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem olie :Y en slagroom heb je bij reforms soja of rijstenmelk slagroom.
Fondant maak ik zelf MMF door marshmellows , water en poedersuiker en met kleurvloeistoffen kleur geven.

Verders, ik weet dat het niet bij iedereen werkt, maar als je op een pakje ongeslagen slagroom 3 kerutabs laat smelten en dan klopt dat de lactose afgebroken wordt.
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_95492769
weer eens het topic doorgeneusd maar wat een leuke dingen weer! Die taart van Limbolandjgirl en de taart van miss Hobje voor haar moeder!! O+
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95492815
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.

En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
De muffin vormpjes kan je ook bij de hema kopen. Deze zijn goedkoper dan die bij de pipoos of in de supermarkt. Ze zijn er in 2 maten; normaal en klein. Ze zijn ook nog eens heel erg vrolijk. Kleurstof heb ik bij de toko gekocht. Voor 3,75 4 kleine flesjes kleurstof (rood, groen, geel en blauw). Ze hebben ook grotere flesjes die zijn 2 euro per stuk dacht ik.
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
pi_95497423
quote:
10s.gif Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubeld ;) en die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening :P
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 14 april 2011 @ 22:57:01 #188
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_95520076
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 15:09 schreef _evenstar_ het volgende:

[..]

Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem olie :Y en slagroom heb je bij reforms soja of rijstenmelk slagroom.
Fondant maak ik zelf MMF door marshmellows , water en poedersuiker en met kleurvloeistoffen kleur geven.

Verders, ik weet dat het niet bij iedereen werkt, maar als je op een pakje ongeslagen slagroom 3 kerutabs laat smelten en dan klopt dat de lactose afgebroken wordt.
Thanks for the tip!
Kierkegaard: Life Can Only Be Understood Backwards, But It Must Be Lived Forwards
  vrijdag 15 april 2011 @ 07:34:47 #189
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_95528134
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Hier botercreme van Crisco (vegetable shortening; volgens mij ook hier en daar wel in NL te verkrijgen of te vervangen door gewone plantaardige margarine), poedersuiker, een drupje sojamelk en een paar druppels vanille. Fondant is gewoon lactose-vrij als je het maakt van marshmellows, poedersuiker en een drup water. In plaats van botercreme gebruik ik soms ook kant-en-klare frosting die lactose-vrij is, maar ik heb geen idee of die ook in NL te koop is. Kwestie van etiketjes lezen, dat ben je vast wel gewend :)
  vrijdag 15 april 2011 @ 11:19:47 #190
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_95534321
Inderdaad :D
Kierkegaard: Life Can Only Be Understood Backwards, But It Must Be Lived Forwards
  vrijdag 15 april 2011 @ 14:11:30 #191
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_95541537
quote:
1s.gif Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.

En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren.

Mocht je nou toevallig in Groningen wonen dan mag je wel een stapeltje bij mij ophalen. In Indonesie betaalde je 1,50 voor 500 stuks dus ik heb 2 soorten daarvandaan meegenomen ;) het is met ruitjes :p
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_95595001
Heb vandaag m'n eerste taart gemaakt met fondant. Erg leuk. Ga er binnenkort weer een maken.
  zaterdag 16 april 2011 @ 22:30:43 #193
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95599002
quote:
0s.gif Op donderdag 14 april 2011 16:49 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?
Thanks ;)
die bloemetjes daar heb je uitstekers voor zoals deze bv:
Die grotere bewerk ik dan wel iets zodat ie net wat leuker is.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95599337
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2011 22:30 schreef MissHobje het volgende:
Thanks ;)
die bloemetjes daar heb je uitstekers voor zoals deze bv: [ afbeelding ]
Die grotere bewerk ik dan wel iets zodat ie net wat leuker is.
Oooh, wat handig *O* Ik vind het zo vrolijk staan :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 16 april 2011 @ 22:38:03 #195
333374 Lithia
Too serious
pi_95599408
quote:
0s.gif Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]

Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Jeeetje wat mooi. Lijkt me erg ingewikkeld om te maken.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  zaterdag 16 april 2011 @ 22:38:32 #196
333374 Lithia
Too serious
pi_95599436
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2011 21:13 schreef Bommes het volgende:
Heb vandaag m'n eerste taart gemaakt met fondant. Erg leuk. Ga er binnenkort weer een maken.
Heb je foto's gemaakt?
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  FOK!fotograaf zaterdag 16 april 2011 @ 23:18:22 #197
145146 Andyy
pi_95601781
Wat een mooie cakes/taarten in dit topic zeg _O_
Dat durf je toch bijna niet op te eten? :@
pi_95605020
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 april 2011 22:38 schreef Lithia het volgende:

[..]

Heb je foto's gemaakt?
Heb ik gedaan. Zal ze binnenkort plaatsen.
  zondag 17 april 2011 @ 13:08:24 #199
333374 Lithia
Too serious
pi_95617177
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 00:16 schreef Bommes het volgende:

[..]

Heb ik gedaan. Zal ze binnenkort plaatsen.
Mooi :D Ik ben nieuwsgierig. :Y
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
  zondag 17 april 2011 @ 13:18:51 #200
333374 Lithia
Too serious
pi_95617550
Derde cake gemaakt met fondant. Van binnen heeft hij kleurtjes, dus ik ben benieuwd hoe het van binnen uit gaat zien. Meestal houd ik ervan om veel dingen te doen, maar nu voel ik me lui. ;( Dus ik maakte maar 3 kuikentjes en 2 klompen omdat de jarige bijna bekent is om zijn klompen in de familie en hij verzorgt kippen.
Camera is even kwijt, dus ik maakte de foto's met mijn dsi:




Oh, het is me eindelijk gelukt om dat witte fondant te dekken, zonder dat het afbrak. _O_ Ik had het gewoon moeten oprollen met een lange buis en ik ging het dan langzaam op de cake uitrollen.
Op dinsdag 13 november 2012 21:54 schreef tong80 het volgende:
Ik laat je kreunen en smeken naar genade als ik je achterlangs neem.
:P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')