ze zijn prachtig, en decadentquote:Op donderdag 24 maart 2011 10:40 schreef De_Taartjesfee het volgende:
Roze en zwart, ik hou van die combinatie
[ afbeelding ]
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 18:21 schreef LieLie het volgende:
Nog twee vraagjes!
Met het recept van de OP maak je grote cupcakes, en die moet je 25 minuten bakken.
Ik heb vormpjes voor minimuffins, hoe lang zou ik die ongeveer moeten bakken? 10 min? of 15? Hoe weet ik wanneer ze goed zijn?
En wat is een goed recept voor die botercrème?
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?
Nog even wat anders.. Heeft iemand (in de omgeving van Amersfoort) een grote cupcakestandaard die ik eventueel een dagje zou kunnen lenen? Mijn ouders vieren in mei hun trouwdag en ik was van plan om cupcakes te bakken, in plaats van taart.. Het leek me dus een leuk idee om het op een cupcakestandaard te zetten, maar die dingen zijn toch wel ongelovelijk duur, met name voor 1 keertje..
crisco gebruiken kun je bij de jumbo halen en anders daar bestellenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst met rolfondant gewerkt en ik vind het erg fijn spul. Het is alleen enorm vervelend dat het zo plakt.. Wat gebruiken jullie om te voorkomen dat het niet aan het aanrecht plakt?
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!quote:Op zaterdag 26 maart 2011 00:25 schreef SV-tje het volgende:
[..]
Ik woon niet in de buurt van Amersfoort, maar weet dat ze bij Xenos (en volgens mij deze week bij Blokker) ook van die standaarden verkopen voor minder dan 10 euro. Misschien heb je daar ook wat aan. Iig succes met bakken.
Fondant kun je trouwens het beste met crisco gebruiken tegen het plakken, of poedersuiker (maar dan heb je risico op vlekken)
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:32 schreef Popples het volgende:
[..]
gewoon met een stokje erin steken. als er iets op blijft dan is hij niet gaar.
botercreme ik doe altijd 200 gram boter en de helft poedersuiker anders vind ik hem te zoet. terwijl hij dan nog zoet is. maar doe er wel een smaakje doorheen zoals van de week aardbeien
Ik pak zelf altijd 1 op 1 of een mix. Maar 1 op 1 wil zeggen 200g boter en 200g suiker anders vind ik het te boterig (maar ik houd dan ook niet van boter).quote:Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:
[..]
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.
En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
ik heb idd een potje met smaakstof. hebben van dat geconcentreerd aardbeien/amaretto/wat voor smaak dan ook. 40 gram op een halve kilo boter.quote:Op zaterdag 26 maart 2011 11:37 schreef LieLie het volgende:
[..]
Dus 200 boter en 100 poedersuiker.
En hoe maak je aardbeiensmaak? Kan dat alleen met smaakstoffen?
en gave knal kleurenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 23:17 schreef Popples het volgende:
wauw spuuglokje wat super netjes en heel mooi
Prachtig!!quote:Op zaterdag 26 maart 2011 21:42 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb voor mijn nichtje een stapeltaart gemaakt, ze wordt 2 en houdt (o.a.) van Hello Kitty:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
-Tegen het plakken van marsepein kun je 2 dingen gebruiken: Poedersuiker of Crisco. Het nadeel van poedersuiker is dat als het op de bovenkant van je taart komt je ook vlekken krijgt net als met maizena, die zou je weg kunnen werken met een heel klein beetje water.quote:Op zondag 27 maart 2011 12:51 schreef Ooi86 het volgende:[/b]
Ik heb vandaag mijn eerste boltaartje ooit gemaakt.
[ afbeelding ]
Naast die van spuuglokje is hij foeilelijk natuurlijk, maar we blijven oefenen!
Ik heb nog een paar vraagjes voor de pro's:
- Tegen het plakken van mn marsepein gebruik ik maizena, maar hoe krijg ik later die witte waas/vlekken van mijn marsepein?
- Toen ik mijn lap marspein over mijn taart gooide, kreeg ik het niet voor elkaar om hem zonder vouwen of scheuren om mijn taart te 'vouwen'. Hebben jullie nog tips?
- Mijn crisco wilde ik gebruiken om alles vast te plakken. Hij lijkt alleen zacht te blijven, dus alles blijft schuiven. Hoe moet ik mijn crisco gebruiken voor plakken?
Ik heb trouwens mijn taartje twee lagen frambozenjam gegeven (kneuzenrecept, maar ik heb al geproeft en het is wel heel lekker!) en daarna afgestreken met botercreme. Ik ga hem straks aan mijn tante geven aangezien zij mij voor mijn verjaardag mijn eerste taartspullies heeft gegeven
Bij xenos deze week voor 10 euro en bij blokker voor 7,50 zag ik net in het foldertje (misschien mosterd na de maaltijd, maar soitquote:Op zaterdag 26 maart 2011 08:36 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Ik ga er vandaag gelijk even kijken, zag em inderdaad net op de site staan. En crisco heb ik aker gehoord (wist alleen de naam niet meer precies) dus dankjewel!
Jammie, die zien er lekker uit! Ik zag bij de Hema ook van die mini papiertjes en een blik voor mini cuppies. Echt schattigquote:Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen
Mijn minicupcakes!
[ afbeelding ]
Ik vind ze zoetquote:Op zondag 27 maart 2011 18:56 schreef LieLie het volgende:
Hier ook nog even showen
Mijn minicupcakes!
[ afbeelding ]
De manier om een taart met fondant of marsepein te maken is als volgt:quote:Op donderdag 31 maart 2011 20:42 schreef missyB het volgende:
Vanmiddag een zwembad taartje voor mn zoon gemaakt die morgen afzwemt voor a.
Ik heb een biscuit gemaakt, daar frambozenjam op en daar bovenop de banketbakkers room en dat bekleed met fondant.
Nu loopt de fondant erg door, komt dat omdat ik er geen biscuitlaag meer boven op heb gedaan?
Wow, die is echt prachtig!!!quote:Op donderdag 31 maart 2011 16:13 schreef limbolandjgirl het volgende:
Voor de verjaardag van mijn moeder heb ik een taart laten maken door een vrouw uit Maasbracht.
Ik ben er super blij mee! En hij was ook erg lekker!
Hij is gevuld met marshmellow-chocolademousse en chocoladecreme.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nou. xD Het was voor Knut en Knut zijn vroegere knuffeltje was een egel, genaamd Harold. Yade had Harold gevonden en die is er ook gek op. En Yade wilde eigenlijk een roze hartjestaart met glittertjes maken voor pappa, we hebben het maar bij Harold gelaten.quote:Op maandag 4 april 2011 01:18 schreef Isabeau het volgende:
Leuk, Silmarwen! Was er nog een reden dat het een egel moest worden?
En Puuglokje, die spongebobWat een gepriegel zeg!
Ik denk dat je gewoon zo'n zilverkleurig karton zelf moet bekleden met roze fondant.quote:Op dinsdag 5 april 2011 10:20 schreef missyB het volgende:
iemand enig idee wat ze bedoelen met een rose beklede cakedrum?
Moet ik echt zoeken naar zo n rose bekleed geval of bekleed ik die zelf met rose fondant?
ben een hoedentaart aan het maken maar kom dus zo niet uit de beschrijving.
Om die plooien eruit te krijgen moet je het volgens mij een beetje omhoog/naar buiten trekken terwijl je het met je hand naar beneden strijkt. Deze meneer legt dat uit en doet dat voor vanaf 2:30.quote:Op dinsdag 5 april 2011 16:53 schreef missyB het volgende:
pffff mn hoed wil niet, ik ga maar eens filmpje bekijken omtrent het bekleden met fondant, ik krijg echt allemaal lelijke naden en plooien aan de onderkant zeg maar.
Snij je de cakejes af voordat je de marsepein erop doet? Mijn cakejes worden altijd zo bol... Ik gebruik het recept van Nigella Lawson; de nooit mislukkende cupcakesquote:Op dinsdag 5 april 2011 23:24 schreef MissHobje het volgende:
Net nog even gefröbeld voor op mijn werk morgen
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Luchtige botercreme en frambozenjam natuurlijkquote:Op zaterdag 9 april 2011 22:08 schreef Franneh het volgende:
Leuk zeg die mergpijp!
Wat was de vulling?
Inu, leuk taartje en leuk ingepakt!
Hier nog steeds aan het oefenen.. binnenkort 2 taarten maken als oefenproject voor mijn leidinggevende. (Gelukkig een doodnormaal mens dus hoef niet bang te zijn voor ontslag.![]()
)
Binnenkort maar eens ergens kijken voor een leuke (betaalbare) workshop.
Mooi taartje zeg! En lekker ook zo te horenquote:Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig
.
Gewaagd, zo op het randje van je aanrechtquote:Op zondag 10 april 2011 09:30 schreef -Trinity- het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste gedecoreerde fondanttaartje. Het is een chocoladecake (smaakt naar brownie) met wittechocoladeganache en vanillefondant. Erg machtig
.
Wowquote:Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]
Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Er zit een mooi glansje over je taartquote:Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubelden die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Dank je!quote:Op donderdag 14 april 2011 14:13 schreef -Trinity- het volgende:
[..]
Poedersuiker lijkt me niet hetzelfde als vanilla frosting, omdat er geen vanille(extract) in poedersuiker zit. Muffinvormpjes kun je in de supermarkt, bij de Pipoos of online bestellen (www.deleukstetaartenshop.nl www.creacake.com) en op die sites en bij de Pipoos verkopen ze ook eetbare kleurstof.
poedersuiker + plantaardige boter misschien?quote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem oliequote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
De muffin vormpjes kan je ook bij de hema kopen. Deze zijn goedkoper dan die bij de pipoos of in de supermarkt. Ze zijn er in 2 maten; normaal en klein. Ze zijn ook nog eens heel erg vrolijk. Kleurstof heb ik bij de toko gekocht. Voor 3,75 4 kleine flesjes kleurstof (rood, groen, geel en blauw). Ze hebben ook grotere flesjes die zijn 2 euro per stuk dacht ik.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?quote:Op maandag 11 april 2011 18:56 schreef MissHobje het volgende:
net gefreubelden die gaat mee naar mams
Schrijven uit de losse pols is niet helemaal mijn ding, dat vergt nog wat oefening
Sponge cake met sinaasappelcreme en slagroom.
[ afbeelding ]
Thanks for the tip!quote:Op donderdag 14 april 2011 15:09 schreef _evenstar_ het volgende:
[..]
Botercreme maak ik van boter gemaakt op basis van zonnebloem olieen slagroom heb je bij reforms soja of rijstenmelk slagroom.
Fondant maak ik zelf MMF door marshmellows , water en poedersuiker en met kleurvloeistoffen kleur geven.
Verders, ik weet dat het niet bij iedereen werkt, maar als je op een pakje ongeslagen slagroom 3 kerutabs laat smelten en dan klopt dat de lactose afgebroken wordt.
Hier botercreme van Crisco (vegetable shortening; volgens mij ook hier en daar wel in NL te verkrijgen of te vervangen door gewone plantaardige margarine), poedersuiker, een drupje sojamelk en een paar druppels vanille. Fondant is gewoon lactose-vrij als je het maakt van marshmellows, poedersuiker en een drup water. In plaats van botercreme gebruik ik soms ook kant-en-klare frosting die lactose-vrij is, maar ik heb geen idee of die ook in NL te koop is. Kwestie van etiketjes lezen, dat ben je vast wel gewendquote:Op donderdag 14 april 2011 15:00 schreef SEMTEX het volgende:
Ik zou best wel een cupcakes willen maken, maar ben lactose intolerant. Elk detail in de cupcake dat van room/melk is gemaakt, is no go area. Er moeten ongetwijfeld recepten zijn voor lactosevrije cupcake deeg, maar hoe maak je vervolgens het toefje/room op de cupcake zonder lactose?
Die van de hema vind ik erg leuk en kleurig wel met printje. Bij de Xenos zijn het uni kleuren.quote:Op donderdag 14 april 2011 13:58 schreef Probability het volgende:
Waar kan ik (goedkoop) gekleurde 'paper liners' =muffin vormpjes kopen?
En (goedkoop) mini paper liners?
En (goedkoop) food coloring? Levensmiddelen kleurstof heet dat geloof ik in goed Nederlands.
En vanilla frosting.. Is dat poedersuiker?
Thanksquote:Op donderdag 14 april 2011 16:49 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Prachtig, Hob! Maak je die bloemen zelf of zijn die kant en klaar?
Oooh, wat handigquote:Op zaterdag 16 april 2011 22:30 schreef MissHobje het volgende:
Thanks![]()
die bloemetjes daar heb je uitstekers voor zoals deze bv: [ afbeelding ]
Die grotere bewerk ik dan wel iets zodat ie net wat leuker is.
Jeeetje wat mooi. Lijkt me erg ingewikkeld om te maken.quote:Op zondag 10 april 2011 19:55 schreef sammyd118 het volgende:
[ afbeelding ]
Taart voor mijn dochtertje,ze heeft dezelfde jurk ook in het echt gekregen.
Heb je foto's gemaakt?quote:Op zaterdag 16 april 2011 21:13 schreef Bommes het volgende:
Heb vandaag m'n eerste taart gemaakt met fondant. Erg leuk. Ga er binnenkort weer een maken.
Mooiquote:Op zondag 17 april 2011 00:16 schreef Bommes het volgende:
[..]
Heb ik gedaan. Zal ze binnenkort plaatsen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |