abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_93934029
quote:
2s.gif Op donderdag 10 maart 2011 22:29 schreef Zoheetik het volgende:
Dikke laag bloem eronder.
Folie doe ik er niet overheen, blijft er inderdaad aan plakken.
Droogt het dan niet uit?
  † In Memoriam † donderdag 10 maart 2011 @ 22:58:02 #177
91830 MaximusTG
pi_93934305
Dan moet je
Of
- Meer bloem op aanrecht
- Kant van folie op pizzadeeg van te voren invetten met wat olie.

Of

De bollen in de afgedekte containers waarin ze in de koelkast stonden op het aanrecht zetten om verder te rijzen/op temperatuur te komen. Dan daarvandaan uit storten wanneer je em gaat vormen op een bebloemd werkblad. Let dan wel op dat de containers goed ingevet waren, anders plakken ze.

Overigens moet je ook opletten dat je, wanneer je zoveel pizzas maakt dat de laatsten significant langer buiten de koelkast staan, dat je die dan wat later eruit haalt.

[ Bericht 8% gewijzigd door MaximusTG op 10-03-2011 23:16:34 ]
pi_93956990
Even een semi zijsprongetje:
Ik had deeg uit de vriezer gehaald (had voor het invriezen al 3 dagen in de koelkast gestaan) om pizza te maken. Maar door een ziek kind, kon ik er niet echt de tijd voor vrij maken. Deeg was al uit de koelkast, dus ik besloot om de (gewone) oven even voor te verwarmen op 200 c.
Daarna het deeg op het aanrechtuitgetrokken tot een lap van ongeveer 1 cm dik en weer een paar keer gevouwen (niet aangedrukt, gewoon losjes over elkaar heen leggen) zodat het een pakketje werd van ongeveer 6 cm dik. Hieroverheen een beetje olijfolie met wat zeezout gedaan en 25 minuten gebakken. Man, dat was me toch een lekker broodje! Deeg was overigens gemaakt met het recept van MaximusTG. Echt van genoten, zeker omdat ik hem warm heb opgegeten met lekkere spaanse salami (in de aanbieding bij de Lidl) er op. Yummie yummie.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  vrijdag 11 maart 2011 @ 14:43:28 #179
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93957437
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 22:54 schreef LieLie het volgende:

[..]

Droogt het dan niet uit?
Ik doe aan de bovenkant geen/weinig bloem, anders droogt het inderdaad uit.
Of wat MaximusTG zegt natuurlijk.
  † In Memoriam † vrijdag 11 maart 2011 @ 15:24:37 #180
91830 MaximusTG
pi_93959473
Zou het toch wel afdekken hoor! Anders zet je er een kom overheen?
@reclamedoos: Een soort foccacia dus? Klinkt goed iig! Nog laten rijzen voor het bakken?
Lekker he, dat gerijpte deeg? Krijg spontaan honger :p.
  zaterdag 12 maart 2011 @ 16:29:33 #181
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94006407
Ik ben pizza-verwend en kieskeurig. Diepvriespizza waag ik me niet meer aan, new york-pizza ook niet lekker en nu durf ik geen pizza te bestellen bij een andere pizzaria dan ik normaal doe (bestel eigenlijk nooit, maar wel eens een pizza van daar gehad).
pi_94007304
Ik heb de bolletjes in ingevette kleine schaaltjes gelegd. Met een beetje ingevet folie erover.
Volgens mij kan er nu niets mee gebeuren! ^O^
  zaterdag 12 maart 2011 @ 18:19:32 #183
211016 Cocktailprikker
Cocktailprikker
pi_94010138
Wat mij opvalt he, is dat de meeste van jullie de pizza niet zo vol beleggen? Dat vind ik persoonlijk wel lekker, als dat ding vol met groente en vlees ligt O+
pi_94010442
Zo, ik heb net mijn lekkerste Caputo meel pizza gemaakt, ik heb de vorige keer toch echt iets verkeerd gedaan bij het maken van het deeg. Nu was hij lekker luchtig en krokant, de vorige pizza was plat en hard. Waarschijnlijk te weinig gist of te warm water gebruikt want het deeg was op sterven na dood. Er ligt gelukkig nog een bolletje in de koelkast, kan ik er morgen nog eentje maken.
pi_94016994
Ik maak altijd heerlijke pizza's weet je, met een dunne bodem, krokante rand. Ik doe er alleen maar kaas, ham, rode versnipperde uitjes, een stuk of twee in schijfjes gesneden champignons en 1 2 eetlepels olijfolie op. :)
pi_94035701
Ik heb overigens de kant en klare Pizza Sauce van Mutti geprobeerd en ik vind de smaak wat te sterk eerlijk gezegd. De saus is vrij geconcentreerd en kwa structuur beter dan mijn eigen saus, maar hij heeft geen natuurlijke zachte smaak. Het is wel vreselijk makkelijk natuurlijk, als je weinig tijd hebt of lui bent.
  zondag 13 maart 2011 @ 10:30:56 #187
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94037190
Vraagje, ik wil binnenkort deeg naar het "recept nr 2" in de OP maken, genoeg voor circa twee stuks (tabel 3). Maar kan hier in de regio zo 123 geen desem vinden. Is hier een internetshop voor of kan ik de desem misschien achterwege laten?
  † In Memoriam † zondag 13 maart 2011 @ 11:55:13 #188
91830 MaximusTG
pi_94039291
In het brood uit de oven topic is laatst een link gepost naar een webshop die een desemcultuur verkoopt. Ook zie je vaak een ander soort potjes, maar dat zorgt alleen voor de smaak, niet het rijzen.
De gist in dat recept is heel weinig, maar zorgt ervoor dat het deeg voorspelbaarder rijst. Het ligt ook aan de kracht van je cultuur; Maar het kan goed zo zijn dat je deeg dan 2 dagen in de koelkast nodig heeft. Beetje experimenteren dus :).
Zo'n desemcultuur bestellen heeft wel een risico, het kan zijn dat ie dood is als ie aankomt. Schijnbaar verkopen ze ook culturen in poedervorm, maar daar heb ik nog geen NL webshop van gezien.
  maandag 14 maart 2011 @ 00:14:09 #189
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94077376
Waar was nou zo'n handmixertje in de aanbieding? Van philips voor 19,99... Is dat een goede? En weet iemand in welk foldertje die stond?
  maandag 14 maart 2011 @ 09:07:10 #190
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94082595
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 00:14 schreef Zoheetik het volgende:
Waar was nou zo'n handmixertje in de aanbieding? Van philips voor �19,99... Is dat een goede? En weet iemand in welk foldertje die stond?
Bij grote elektronicaboeren zoals MediaMarkt enzo heb je standaard simpele mixers van rond de 20. Heb er zelf ook een en hij bevalt me prima.
  † In Memoriam † maandag 14 maart 2011 @ 09:12:08 #191
91830 MaximusTG
pi_94082681
Bij de blokker hebben ze een Philips mixer voor 20 euro in de aanbieding. Maar ze hebben een andere Philips mixer voor 34.95. En die is 350 Watt, tegenover de 175 Watt van die van 20 euro..
  maandag 14 maart 2011 @ 09:51:17 #192
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94083607
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 11:55 schreef MaximusTG het volgende:
In het brood uit de oven topic is laatst een link gepost naar een webshop die een desemcultuur verkoopt. Ook zie je vaak een ander soort potjes, maar dat zorgt alleen voor de smaak, niet het rijzen.
De gist in dat recept is heel weinig, maar zorgt ervoor dat het deeg voorspelbaarder rijst. Het ligt ook aan de kracht van je cultuur; Maar het kan goed zo zijn dat je deeg dan 2 dagen in de koelkast nodig heeft. Beetje experimenteren dus :).
Zo'n desemcultuur bestellen heeft wel een risico, het kan zijn dat ie dood is als ie aankomt. Schijnbaar verkopen ze ook culturen in poedervorm, maar daar heb ik nog geen NL webshop van gezien.
Thanks! Ik zal binnenkort wat bestellen. In het geval dat mijn vriendin (ik kook altijd voor twe ;) ) geen fan is van zuurdesem pizza's, voldoet het dan om het gist gehalte in recept 2 te verhogen naar 1,5 gr?
  † In Memoriam † maandag 14 maart 2011 @ 10:19:23 #193
91830 MaximusTG
pi_94084366
Je kan dan toch gewoon het recept zonder zuurdesem volgen :P? Ik heb die PDF gemaakt omdat ik ooit het recept van Varasano gevonden had, maar geen desemcultuur had. Toen heb ik dus gekeken naar de verhoudingen in het recept van Peter Reinhart, om een pizza te maken met een zelfde vochtgehalte, maar alleen maar instant gist. Nu ik wel een desemcultuur heb, kan ik het het oorspronkelijke recept van Varasano maken. Daarom staan beide versies in de PDF.
pi_94085933
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 00:14 schreef Zoheetik het volgende:
Waar was nou zo'n handmixertje in de aanbieding? Van philips voor 19,99... Is dat een goede? En weet iemand in welk foldertje die stond?
de hema heeft een budget selectie voor 10 euro
  maandag 14 maart 2011 @ 11:19:44 #195
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94086163
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 10:19 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan dan toch gewoon het recept zonder zuurdesem volgen :P? Ik heb die PDF gemaakt omdat ik ooit het recept van Varasano gevonden had, maar geen desemcultuur had. Toen heb ik dus gekeken naar de verhoudingen in het recept van Peter Reinhart, om een pizza te maken met een zelfde vochtgehalte, maar alleen maar instant gist. Nu ik wel een desemcultuur heb, kan ik het het oorspronkelijke recept van Varasano maken. Daarom staan beide versies in de PDF.
Klopt, maar die is voor 4 pizza's. Kijk als ik gewoon alles door de helft kan doen dan is er geen probleem. :P
  † In Memoriam † maandag 14 maart 2011 @ 11:29:05 #196
91830 MaximusTG
  maandag 14 maart 2011 @ 11:41:04 #197
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94086989
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 11:29 schreef MaximusTG het volgende:
Dat kan :P.
Mooi! Binnenkort lekker aan de bak, ik ben benieuwd. :P
  maandag 14 maart 2011 @ 11:41:12 #198
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94086994
quote:
1s.gif Op maandag 14 maart 2011 11:13 schreef piepkuiken21 het volgende:

[..]

de hema heeft een budget selectie voor 10 euro
Ja klopt zag ik, maar geen idee welke beter is. Denk dan investeer ik liever 10 euro meer voor eentje die beter is/meer kracht heeft/langer meegaat.
Heb jij die van de Hema toevallig?
pi_94089239
Die van de Hema is heel fijn, en heeft flink wat kracht. Het enige dat ik heel jammer vind is dat stand 1 al vreselijk hard gaat, en van 1 t/m 6 is er amper verschil te merken tussen de standen. Dus rustig doorroeren kun je er niet mee.
Maar krachtig issie zeker, heb binnen 2 min slagroom opgeklopt. :D
  † In Memoriam † maandag 14 maart 2011 @ 12:40:08 #200
91830 MaximusTG
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')