abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 3 maart 2011 @ 18:59:11 #126
117107 MarcoD
.........
pi_93602434
quote:
1s.gif Op woensdag 2 maart 2011 23:45 schreef MarcoD het volgende:
Ik denk het wel morgen ga ik dus de proef op de som nemen. Het lijkt er in ieder geval wel op dat het deeg een beetje gerezen is.

Nog een vraag trouwens, ik had hier volgens mij gelezen dat je het beste semolinameel kan gebruik als meel voor op je pizzaschep omdat het minder fijn is dan tarwebloem waar kan je dat het beste halen?
Nou de pizza is niet echt gelukt, het deeg plakte echt als de ziekte. Het is dus een soort van calzone geworden. Het was nog wel redelijk te eten maar de vorige keer dat ik het deeg had gebruikt werkte het beduidend beter.
Nu weet ik alleen niet waarom het zoveel meer plakt, komt het door het invriezen? komt het door de lange koude rijs?.
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  † In Memoriam † donderdag 3 maart 2011 @ 19:12:24 #127
91830 MaximusTG
pi_93603053
Het kan komen door de lange koude rijs ja, omdat het glutennetwerk in je deeg langzaam gaat afbreken naarmate het deeg langer staat. Daardoor kan het minder goed water vasthouden. Maar wanneer plakte het dan, tijdens het vormen, of bleef het plakken aan je schieter? Wat ik altijd doe is het deeg na het opwarmen buiten de koelkast met container en al op de kop een bebloemd oppervlak zetten. Dan zakt het deeg op het oppervlak. Container weghalen, en bovenkant goed wat bloem over strooien. Dan het deeg aan de kant het verst van je verwijderd voorzichtig oppakken (er onder werken) met je vingers, en omklappen naar je toe. Afhankelijk van de gebruikte bloemsoort in het deeg kan ik dan de pizza een beetje plat drukken en op mn knokkels verder vormen, of het de pizza in zn geheel op het werkvlak vormen, en dan op de schieter trekken/leggen.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 13:00:36 #128
117107 MarcoD
.........
pi_93636804
Tijdens het vormen plakte het nogal en ook op de schieter. Zal bij het volgende bolletje wel wat meer bloem gebruiken, ik had ook een hele kleine hoeveelheid bloem op de werkplek gedaan en op de schieter had ik wat griesmeel gestrooid.
Zal de volgende keer wel een verslagje uit brengen of het beter gelukt is.
If You're Not Moving Forwards, You're Moving Backwards
  zaterdag 5 maart 2011 @ 12:31:11 #129
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_93681224
Ga straks weer pizzadeeg maken voor vanavond.

Ik ga jouw tip volgen, MaximusTG :P

Dus als ik het deeg straks klaar heb, haal ik de lucht eruit na het rijzen en dan zet ik het in de koelkast voor vanavond.

Dan vanavond deeg uit de koelkast (is weer 2x zo groot), niet kneden, maar gewoon in tweeen doen en proberen een bodem te maken dmv uitrekken... Heb ik dat zo goed begrepen dan??
heitieh
pi_93696165
ik heb geen bakplaat in mn combimagnetron.
in de folder van de xenos staat nu een pizza bakvorm. is dat wat voor een simpele zelfmaak pizza?

op een rooster met bakpapier was geen succes. met steen is natuurlijk helemaal mooi maar dat wil ikk nu nog ff niet.
  † In Memoriam † zaterdag 5 maart 2011 @ 20:31:20 #131
91830 MaximusTG
pi_93699960
@Joooo-pi; Nou ja, je zal ze ondertussen al wel op hebben, maar mijn tip was een simpele manier om met jouw werkwijze luchtigere pizza's te maken. Idee is dus dat je zo veel mogelijk lucht in je deeg laat. Als je mijn tip goed leest zeg ik je je deeg na het uit de koelkast hebt gehaald in 2en verdeeld, en afgedekt laat rijzen (beetje bloem eronder/erop). Als je deeg al zo hard rijst al in de koelkast, zou ik het daarvoor al in stukken doen. Als je het wel pas vlak voor het vormen verdeelt, dan iig wel met een mes snijden. Niet in stukken scheuren.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 22:21:18 #132
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_93705220
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 20:31 schreef MaximusTG het volgende:
@Joooo-pi; Nou ja, je zal ze ondertussen al wel op hebben, maar mijn tip was een simpele manier om met jouw werkwijze luchtigere pizza's te maken. Idee is dus dat je zo veel mogelijk lucht in je deeg laat. Als je mijn tip goed leest zeg ik je je deeg na het uit de koelkast hebt gehaald in 2en verdeeld, en afgedekt laat rijzen (beetje bloem eronder/erop). Als je deeg al zo hard rijst al in de koelkast, zou ik het daarvoor al in stukken doen. Als je het wel pas vlak voor het vormen verdeelt, dan iig wel met een mes snijden. Niet in stukken scheuren.
Net te laat.. ;)

Maar goed, dan heb ik nog wat verbeterpuntjes voor de volgende keer (snijden ipv scheuren, of van te voren delen) :D

In ieder geval weer heerlijk pizza gegeten. De bodem was nu best wel goed (luchtig). Maar al met al nog steeds geen pizzeriabodem. Ik heb wel heel anders de bodem gemaakt nu: dmv uitrekken van het deeg. Daar moet ik nog iets handiger in worden :P

Het resultaat is dus prima, maar ik ben nogal kritisch :D Nou ja, ik vind het gewoon leuk om te verbeteren :)
heitieh
  zaterdag 5 maart 2011 @ 22:24:08 #133
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93705381
Zo'n klein blikje tomatenpuree
is nog best goed te doen als snelle saus :)
pi_93705777
Misschien een rare vraag, zijn er webshops waar je (pizza) ingredienten kunt bestellen. Kan hier in de buurt nergens goede meel, buffel mozarella etc. vinden.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 22:42:28 #135
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93706476
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 22:31 schreef Rhytmbox het volgende:
Misschien een rare vraag, zijn er webshops waar je (pizza) ingredienten kunt bestellen. Kan hier in de buurt nergens goede meel, buffel mozarella etc. vinden.
Heb je geen een molen of kaaswinkel in de buurt?
  † In Memoriam † zaterdag 5 maart 2011 @ 23:22:33 #136
91830 MaximusTG
pi_93708576
Buffelmozzarella hebben ze bij de AH. Bloem; tja, zolang je niet in een hele hete (hout)oven bakt (en wat ik gezien heb van die Ferrari oventjes is dat het ook net niet), heb je in een gewone oven meer nadeel dan voordeel aan 'echte' pizzabloem. Probeer eens wat goede witbroodbloem van bv de Welkoop.
Heb pas nog wat soorten bloem besteld op www.de-zuidmolen.nl. En een tijdje terug op www.pastaetc.nl.
pi_93720970
Het eerste pizzadeeg van tarwegries staat te rijzen bij de verwarming :)
Dit is wel wat lastiger te verwerken dan gewone bloem. Heb in ieder geval gemerkt dat met verse pasta, het makkelijker een goede 'bite' houdt dan met gewoon meel ^O^
Ben benieuwd hoe de pizza wordt.
  zondag 6 maart 2011 @ 16:09:12 #138
159909 -Peach
Prunus persica
pi_93729550
:9~ Deze reeks ga ik eens goed doorlezen! Krijg er honger van :D
Garlic cheese! Double death to you, you lactose intolerant vamp man!
  zondag 6 maart 2011 @ 19:17:55 #139
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93736484
quote:
14s.gif Op zondag 6 maart 2011 16:09 schreef -Peach het volgende:
:9~ Deze reeks ga ik eens goed doorlezen! Krijg er honger van :D
Ha! heb ik ook gedaan en daarstraks een deegje gezet, ben reuze benieuwd, kijk er rond 21uur weer naar, staat heerlijk te rijzen..
Daarna als ik weer luchtig heb gekneed dan doe ik die bollen in de koelkast, weet alleen niet of ik het morgen of overmorgen ga gebruiken..
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93744589

Dit is het resultaat van vandaag. Goed gelukt, luchtig en dun. :9
Om eerlijk te zijn, vind ik dit meel maar weinig meerwaarde hebben voor pizza's. Als het op is, gebruik ik weer lekker gewoon tarwemeel.
pi_93746507
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 19:16 schreef loecje het volgende:
ik heb geen bakplaat in mn combimagnetron.
in de folder van de xenos staat nu een pizza bakvorm. is dat wat voor een simpele zelfmaak pizza?

op een rooster met bakpapier was geen succes. met steen is natuurlijk helemaal mooi maar dat wil ikk nu nog ff niet.
iemand?
het gaat om deze:
pi_93747232
Ik denk dat dat ook best wel werkt, zolang ie ook maar goed heet is?
pi_93747392
quote:
Op zondag 6 maart 2011 22:03 schreef loecje het volgende:

[..]

iemand?
het gaat om deze:
[ afbeelding ]
Onderop mijn combimagnetron ligt zon soort ding. Gaat prima ^O^
pi_93747941
dan ga ik er toch eentje halen. als ze er zaterdag nog zijn tenminste.
  zondag 6 maart 2011 @ 22:23:57 #145
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93747974
Ik doe het gewoon op een stoeptegel :P
pi_93748159
dat klinkt toch nog niet zo fris... en gaat ook niet passen want mijn combimagnetron blijft draaien in oven stand.
pi_93748257
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 22:23 schreef Erasmo het volgende:
Ik doe het gewoon op een stoeptegel :P
Ben jij hiervoor verantwoordelijk?! :(
  maandag 7 maart 2011 @ 09:44:45 #148
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93759456
Stoeptegel is toch eigenlijk te klein?

Ik heb zo'n vorm als hierboven maar dan met gaatjes in de bodem :).
Alsnog wordt de bodem niet zo mooi als op een steen... Bodem is heel licht en niet zo knapperig.

De bodem waar je je pizza op gooit/legt moet heet zijn, dan schroeit de pizza eraan vast. Ik vind dat teveel geknoei (gewoon op de ovenplaat deed ik eerst), dus vandaar zo'n vorm. Maar beter is het dus niet.
  maandag 7 maart 2011 @ 09:46:54 #149
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_93759493
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 22:26 schreef loecje het volgende:
dat klinkt toch nog niet zo fris... en gaat ook niet passen want mijn combimagnetron blijft draaien in oven stand.
Er zijn ook nieuwe stoeptegels te koop ;).
  maandag 7 maart 2011 @ 09:56:57 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93759729
quote:
2s.gif Op maandag 7 maart 2011 09:44 schreef Zoheetik het volgende:
Stoeptegel is toch eigenlijk te klein?

Ik heb zo'n vorm als hierboven maar dan met gaatjes in de bodem :).
Alsnog wordt de bodem niet zo mooi als op een steen... Bodem is heel licht en niet zo knapperig.

De bodem waar je je pizza op gooit/legt moet heet zijn, dan schroeit de pizza eraan vast. Ik vind dat teveel geknoei (gewoon op de ovenplaat deed ik eerst), dus vandaar zo'n vorm. Maar beter is het dus niet.
Mijn oplossing is om kleinere pizza's te bakken :P En hij komt bij de Gamma vandaag, voor de hoofdprijs van wel 99 cent.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')