abonnement bol.com Unibet Coolblue
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:28:54 #271
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95083408
Leuke foto's ^O^

:9~
heitieh
  † In Memoriam † dinsdag 5 april 2011 @ 20:29:28 #272
91830 MaximusTG
pi_95087387
Hier staan er ook alweer 4 pizzabolletjes in de koelkast! Morgen 3 bakken, en de 4de met alleen tomatensaus. Die gaat als test gebakken de vriezer in!
pi_95128968
Ik heb ook het recept uit het PDFje gevolgt, alleen ipv instant gist verse gist gebruikt (2,5x hoeveelheid als de instant gist). Ik heb de gist ook op laten lossen in warmig water met suiker en bloem, totdat het ging borrelen

Hij is nu ongeveer 1,5 uur uit de koelkast, maar echt rijzen doet het niet....
Iemand die weet hoe dat komt, of moet ik gewoon nog meer geduld hebben?
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 18:44:07 #274
91830 MaximusTG
pi_95130200
Hoe lang heeft het deeg in de koelkast gestaan? Hoe koud staat je koelkast. Kortom, wat heb je nu precies gedaan met je deeg? Dit deeg is best nat, waardoor het niet als een bol blijft liggen, en dus uitzakt. Dat maakt niet uit voor het eindresultaat, maar je krijgt een minder 'opbollend' effect zoals je wel eens ziet bij ander deeg.
Zit het in een bakje buiten de koelkast, of afgedekt op het aanrecht? Als het in een doorzichtig bakje zit, zie je dan wel luchtbellen aan de onderkant van het bakje?

Edit:

Kijk, dit is het deeg dat ik gisteravond (rond 1800 uur) in de koelkast heb gezet Dit is ongeveer 1,5x zo groot als dat het in het begin was, en dit is nog zonder dat het uit de koelkast is geweest:




[ Bericht 38% gewijzigd door MaximusTG op 06-04-2011 18:52:38 ]
pi_95130642
Deeg heeft een dag in de koelkast gestaan, net was het 17graden. Ik heb het nu rustig op laten warmen tot 26 graden.
Staat nu afgedekt in de oven op 27graden.

Ik heb net gekeken en het is nu denk ik 1,5x zoveel uitgezet :)
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 18:56:20 #276
91830 MaximusTG
pi_95130720
Oh, nou, dan denk ik dat je er wel al een pizza van kan bakken hoor :). Als je het veel langer uit de koelkast laat dan wordt het steeds slapper (en dus lastiger te verwerken). Dan zou ik het er nu uithalen, de oven voorverwarmen en gaan bakken. Hoeveel bollen heb je gemaakt?
Ik zou trouwens voor de volgende keer gewoon instant gist gebruiken, dat is betrouwbaarder.

Straks wel foto's posten van het resultaat he!

[ Bericht 5% gewijzigd door MaximusTG op 06-04-2011 19:07:59 ]
pi_95131588
Heb 4 bollen gemaakt, waarvan er 3 in de vriezer liggen.
Het deeg is inderdaad vrij slap nu, en erg kleverig (lastig uitrollen).

Ik ben nog geen echte italiaan dus mijn pizza is niet mooi rond, maar hoop dat ie lekker is!.
Post straks een plaatje.
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 19:19:06 #278
91830 MaximusTG
pi_95131771
Neeeee! Niet rolllleeeeeeennnnn! :o Bloem eronder, bloem erover (niet t veel), handen beetje bloem. Licht plat drukken (deeg is nu 1,5 cm dik). Hand eronder, andere hand er bovenop, en dan terwijl je het deeg een beetje draait in je handen, steeds eerst de linker, dan de rechter naar boven bewegen. Als het dan wat groter is leg je het weer neer. Beetje meer bloem op je handen, vooral bovenkant. Werk je handen dan weer onder het deeg, en begin in het bovenop je handen langzaam rond te draaien. Werk het met je handen/knokkels groter. Duw je vingers er niet in, dan krijg je gaten/ongelijk verdeeld deeg.
pi_95132119
Ga ik de volgende keer proberen, hij ligt nu al in de oven ;)
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 19:30:08 #280
91830 MaximusTG
pi_95132982
Prachtig deeg, moet toch een steen kopen ;)
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 11:08:54 #282
91830 MaximusTG
pi_95159931
Fijn dat het goedgekomen is! Smaakte ie ook lekker?
Hier vanavond ook pizza, heb er nu al zin in!
Mijn deeg is trouwens een stuk meer dan normaal gerezen in de koelkast, en ik denk dat ik wel weet waarom. Normaal gesproken meng ik de ingredienten, behalve een deel van de bloem. Ik pak water dat ik eerst in een beker doe die in de diepvries staa, met zo'n dubbele wand. Daardoor wordt het water ijskoud. Dan laat ik dat 10-15 minuten staan en ga vervolgens kneden met de mixer. Langzaam rest bloem erbij tot deeg klaar is. Dan laat ik dat ook 10-15 minuten staan, en dan verdelen in ballen en in bakjes de koelkast in. Echter maakte ik het deeg dinsdag terwijl ik aan het koken was. Het heeft toen wat langer gestaan waardoor het denk ik wat actiever was voordat het de koelkast inging. Grappig om te zien dat dat nog zo'n effect heeft!
pi_95160607
Hij was heerlijk!

Wat ik me afvraag, kun je ook de pizza laten rijzen, beleggen en daarna invriezen?
Soort van diepvriespizza idee?
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 11:36:06 #284
91830 MaximusTG
pi_95160914
Nee, dat kan volgens mij niet, omdat dan:

- het deeg te nat wordt
- het deeg verder gaat rijzen tijdens het ontdooien

Wat wel kan (en ik ga proberen) is de pizza vormen, bedekken met alleen tomatensaus, en dan bakken tot de pizza maximaal gerezen is in de oven, maar nog niet bruin is. Dat ga ik dan invriezen, en dan de volgende keer ontdooien, beleggen, en afbakken.
pi_95161049
Goed idee, laat maar even weten hoe het gaat!
Is altijd handig om zon ding in de vriezer te hebben als je een keer echt geen zin hebt in koken.

Maar opzich zou je de piza niet te hoeven ontdooien, maar kun je hem meteen in de oven smijten lijkt me. (Zoals een vieze diepvriespizza)

/Edit
Maakt ook niet uit, ik ga het gewoon proberen ;)
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 11:43:04 #286
91830 MaximusTG
pi_95161165
Hmm, ja, ik denk dat dat op zich wel kan, omdat het toch om dunne pizza's gaat. Maar als je de pizza een paar minuten van te voren uit de diepvries haalt (terwijl je je verse toppings snijdt) dan is ie al ontdooit als ie de oven ingaat.
Als je de pizza volledig belegd voorbakt en invriest zou ik de oventemperatuur niet te hoog zetten, anders heb je kans dat de rand al helemaal bruin is, voordat de pizza warm is van binnen.
pi_95161391
Ik laat wel even weten hoe het verhaal afloopt. Deeg ligt nu te rijzen in het zonnetje.
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 19:49:30 #288
91830 MaximusTG
pi_95181873
Nou dit is wat ik vandaag in de vriezer gedaan heb:




En deze heb ik opgegeten:

Had iets langer gemogen, maar vriendin zat al aan haar pizza en vond het zo niet gezellig :p.
Smaakte wel erg goed! Deeg was superzacht. 2 dagen in de koelkast gestaan. Was duidelijk dat er wat minder gist in had gekund omdat het zo lang in de koelkast stond. Maar dat was niet gepland van te voren.
pi_95197995
En bedankt, nu heb ik weer honger. Ik loop even naar de vriezer om er een bolletje uit te halen voor lunchpizza voor morgen. Wat is pizza toch nog steeds een kick ass lekker voedsel.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_95244879
Morgen weer lekker zelf pizza maken *O*
  zaterdag 9 april 2011 @ 00:04:39 #291
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95245373
Zaterdag deeg maken en zondag pizza bakken. *G*
heitieh
  zaterdag 9 april 2011 @ 10:20:22 #292
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95251857
heitieh
  zaterdag 9 april 2011 @ 10:25:29 #293
80382 manny
30 is best veel
pi_95251964
Mjam mjam, dat ziet er goed uit allemaal. Leuk topic. Mijn pizza-afwijking is dat ik banaan er erg lekker op vindt, dus als je een keer in een uithoek van je pizza wil experimenteren: ik zeg banaan...
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_95280245
Vanavond gegeten, simpel, maar lekker :) (tomatensaus, champignons, paprika, geraspte kaas en voor mij grillham en voor vriendlief salami erop)



  zondag 10 april 2011 @ 16:35:56 #295
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95304937
vanavond pizza :9~
heitieh
  zondag 10 april 2011 @ 20:03:11 #296
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95313354
Deze keer echt superbodems *G*





edit: op de foto lijkt het alsof de tweede pizza nog iets langer had gemoeten, maar dat was me niet opgevallen tijdens het eten :D

[ Bericht 39% gewijzigd door Joooo-pi op 10-04-2011 20:08:52 ]
heitieh
pi_95313922
ziet er goed uit! O+
Ja doei.
pi_95407273
Er ligt nu een bol met deeg te rusten voor 1 uur. Wat een kleverige bende was het op het begin, heel mijn handen onder :') Iemand tips hoe je kan zorgen dat je handen nog een beetje schoon blijven?

Ik weet nog niet waar dit heen gaat. Straks wat tomatensaus en kaas erover en daarna nog een pizza met alleen de saus afbakken en dan de diepvries in. Ghehe.
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95407390
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 april 2011 19:30 schreef deepart het volgende:
Er ligt nu een bol met deeg te rusten voor 1 uur. Wat een kleverige bende was het op het begin, heel mijn handen onder :') Iemand tips hoe je kan zorgen dat je handen nog een beetje schoon blijven?
Je handen even door de bloem heen halen :)
pi_95407647
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 19:32 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Je handen even door de bloem heen halen :)
:@ Dat had ik niet gedaan
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')