Nonsens. Een tweede studie volgen zonder te weten wat je wilt (en ze heeft dus gewoon nog geen enkele poging gewaagd om dat uit te vinden) is een continuatie van het vooruitschuiven en niet durven/willen kiezen (been there, done that).quote:Op zondag 6 februari 2011 08:31 schreef slashdotter3 het volgende:
[..]
Ondanks dat het duur is zou ik het toch (als avondstudie) doen. Als in "niet al je eieren in 1 mandje leggen" en "wedden op twee paarden".
Wie zegt dat je wel in 1x een leuke/goede baan krijgt?
Als je denkt dat een nieuwe studie zelf bekostigen duur is, dan mag je gaan rekenen hoe duur het is om 30+ jaar in een kut mbo baan te werken. Dat is nog veel 'duurder' (als in gemiste inkomsten en werkplezier wat je zou hebben als je wel een goede potentierijke studie volbrengt)
====================================================================
De leukste en makkelijkste manier om je te laten voorlichten over beroep/studie mogelijkheden is om open dagen te bezoeken.
Schrijf je in voor de email alert zodat je op de hoogte wordt gehouden van alle open dagen die eraan komen: http://www.studiekeuze123(...)a+email/default.aspx
Je bent nog bezig met studeren dus je hebt nog een ov studenten chipkaart, maak er gebruik van om open dagen te bezoeken.
En als je die niet meer hebt zou ik van die chipkaart kraak truc gebruik maken
hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Ik kom nooit een vacature tegen van een communicatiebureau waarin ze niet om een specifieke opleiding en ervaring vragen.quote:Op zondag 6 februari 2011 08:22 schreef Vagere_Hein het volgende:
[..]
Exact, je moet nu vooral niet in de verleiding komen om het veilige te kiezen (dieren, fotografie), want dan ben je ook zo uitgeleerd. Het leuke aan werken is nu juist dat je steeds meer nieuwe dingen leert en jezelf blijft ontwikkelen.
Na mijn afstuderen (niet in de journalistiek overigens) ben ik bij een klein communicatiebureau gaan werken, waar ik me met ontzettend veel dingen bezig heb gehouden (internetprojectmanagement, direct mailings en brochures geschreven, symposia mee helpen organiseren, salesgesprekken houden, interactieontwerpen voor websites uitgewerkt, software getest, flashgames laten maken en uitvogelen hoe je in godsnaam moet gaan testen of de kunstmatige intelligentie in een game 'goed' is, lokalisatie van websites voorbereid, trainingen gegeven aan klanten, etc).
Als je serieus naar deze optie gaat kijken, zul je verbaasd zijn hoeveel dingen er zijn waar je nog nooit van gehoord had, die leuk zijn en waar je van merkt dat je er ook goed in bent. Maar stop vooral met het maken van veilige keuzes.
quote:Op zondag 6 februari 2011 10:18 schreef Tinkepink het volgende:
Het kan best Vik. Ik ben ook begonnen als communicatie adviseur zonder enige ervaring in die richting. En zo zijn er heel veel.
Bij een communicatiebureua zijn mensen met een vlotte pen altijd welkom. Als ik solliciteerde (over het algemeen open sollicitaties trouwens) werd ik altijd uitgenodigd op gesprek. En koos er dan zelf voor de baan niet te accepteren omdat ik geen communicatiebureautype ben
wat reik je me nu ineens veel nieuwe invalshoeken aan thanksquote:Op zondag 6 februari 2011 10:43 schreef Tinkepink het volgende:
Is twee jaar geleden andere tijden? Valt wel mee toch? Ik heb gewoon open sollicititaties gestuurd en mezelf goed in de etalage gezet. Bij jou zie ik bijvoorbeeld als groot voordeel dat je niet (goed) hoort en daarom op een andere manier met taal omgaat. Je maakt echt zelden grammaticale fouten (en bent dus heel geschikt als tekstredacteur!), houdt van ingewikkelde problemen en kan je goed concentreren in een hectische omgeving. OMdat je een starter bent is je beginsalaris niet te hoog (hoef je niet in de brief te zetten).
Dankzij je didactische ervaring weet je hoe je ingewikkelde materie op een eenvoudige wijze kunt overbrengen op een jonge doelgroep, Je hebt veel verstand van nieuwe media....
Ik zou je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.
Graag gedaan. 't Is niet zo moeilijk allemaalquote:Op zondag 6 februari 2011 10:46 schreef Viking84 het volgende:
[..]
wat reik je me nu ineens veel nieuwe invalshoeken aan thanks
thanks voor de tipquote:Op zondag 6 februari 2011 10:53 schreef Vagere_Hein het volgende:
Je moet juist het niet hebben van sites als villamedia, want daar staan doorgaans niet echt vacatures van kleine bedrijven en daar zoeken ze al helemaal geen starters. Je moet de echt kleine bureau's hebben die niet de luxe hebben om 1 persoon op een afgebakende functie te zetten omdat ze daar te klein voor zijn, maar die een enthousiast, flexibel iemand zoeken die een afwisselend takenpakket (op niveau!) helemaal niet erg vindt. Gebruik de gouden gids, zoek lokaal en gooi er een hoop open sollicitaties uit.
Daar bedoelen ze wel een diploma mee hoor, anders kan iedereen wel beweren dat 'ie HBO werk- en denkniveau heeft. "Ja, ik vond het allemaal niet zo interessant op school, stiekem was ik gewoon te slim, daarom heb ik geen HBO-diploma."quote:Op zondag 6 februari 2011 13:18 schreef El_Liberaliste het volgende:
Ik heb ook 1 jaar journalistiek gedaan, blij dat ik destijds gestopt ben.
Maargoed, daar heb jij niks aan
Kijk eens op vacaturesites en verbaas je over hoeveel werkgevers iemand zoeken met 'hbo werk- en denkniveau'. Staat misschien niet gelijk aan een diploma, maar komt wel in die buurt denk ik.
Je kunt ook ergens een rotbaantje nemen en snel intern doorstromen, als ze concluderen dat je meer in je mars hebt. Ik ken iemand die directeur is bij een carwash firma (>200 man onder zich) die als zaterdaghulp is begonnen met het wassen van auto's.
Maar TS heeft toch een diploma?quote:Op zondag 6 februari 2011 13:35 schreef Viking84 het volgende:
[..]
Daar bedoelen ze wel een diploma mee hoor, anders kan iedereen wel beweren dat 'ie HBO werk- en denkniveau heeft. "Ja, ik vond het allemaal niet zo interessant op school, stiekem was ik gewoon te slim, daarom heb ik geen HBO-diploma."
Nee uiteraard, is ook zo. Maar dan blijft de tweede optie die ik aangaf nog over.quote:Op zondag 6 februari 2011 13:35 schreef Viking84 het volgende:
En die vacatures zie ik helaas niet zo vaak. Vaak wordt toch om een specifieke opleiding gevraagd. Als je eigen opleiding in de buurt komt kun je nog wel solliciteren (bijv als het ze om een journalistieke opleiding vragen en jij hebt Nederlands, geschiedenis of communicatiewetenschap gestudeerd <-- ook studies waarvoor je veel schrijft), maar ik denk niet dat je met een letterenstudie op een vacature moet reageren waarvoor WO bedrijfskunde wordt gevraagd. Niet dat je dat moet wíllen trouwens, maar je snapt me wel.
Als je vind dat je diploma waardeloos is dan moet je als een speer gaan nadenken wat je dan wel leuk lijkt/vindt oid...quote:Op vrijdag 4 februari 2011 00:35 schreef Birds het volgende:
Hoi!
Ik zit te twijfelen tussen WGR en SES, maar ik probeer het even hier.
Het zit zo. Toen ik nog wat jonger was, wist ik totaal niet wat ik later wilde worden, wat ik wilde studeren. Aangezien ik een echte alfa ben, ben ik toen begonnen aan een studie journalistiek. Ik heb altijd goede cijfers gehaald, maar ik word er niet echt gelukkig van. Ik ben nu bijna klaar met studeren.
Het is geen geheim dat een diploma journalistiek weinig waard is. En dat de (vaste) banen zeeeer schaars zijn. Nu is het geen droom van me om in de journalistiek te werken. Ik zou ook gelukkig zijn met andere baan.
Nu weet ik niet hoeverre jullie hier antwoord op kunnen geven natuurlijk. Maar kun je met zo'n diploma ook ergens anders terecht? Misschien mensen met ervaringen?
Een nieuwe studie wordt lastig aangezien dat errug duur gaat worden. Maar ik heb die optie niet doorgestreept.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |