quote:De Nederlandse pensioenfondsen zijn honderden miljarden euro's kwijtgeraakt. Dat gaat al ten koste van de pensioenen op dit moment en voor toekomstige gepensioneerden ziet het er nog slechter uit. Maar twintig jaar geleden bulkten de meeste fondsen nog van het geld. Wat is daarmee gebeurd en wie is daarvoor verantwoordelijk? Zembla onderzoekt wat er is mis gegaan met het beste pensioenstelsel ter wereld.
Geen herhaling, wel hetzelfde onderwerp als Reporter. Strekking van de uitzendingen was ook hetzelfde.quote:Op zaterdag 5 februari 2011 13:33 schreef Goverman het volgende:
^^ volgens mij is die Zembla-uitzending van vanavond geen herhaling. Eerder was er wel een uitzending van Reporter, maar dat programma is in de regel toch een stukje minder diepgaand en kritisch dan Reporter.
De moeite waard om te bekijken of weinig meerwaarde als je Reporter al gezien hebt?quote:Op zondag 6 februari 2011 00:07 schreef Arcee het volgende:
[..]
Geen herhaling, wel hetzelfde onderwerp als Reporter. Strekking van de uitzendingen was ook hetzelfde.
Als het echt je interesse heeft dan wel de moeite waard om te kijken, maar ook weinig meerwaarde.quote:Op zondag 6 februari 2011 19:53 schreef tjoptjop het volgende:
De moeite waard om te bekijken of weinig meerwaarde als je Reporter al gezien hebt?
Bij deze de link voor de online video en aanvullend materiaal : http://zembla.vara.nl/Afleveringen.1973.0.htmlquote:Op zondag 6 februari 2011 19:53 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
De moeite waard om te bekijken of weinig meerwaarde als je Reporter al gezien hebt?
quote:In ‘Het jaar dat de euro valt’ voegt Tegenlicht feit en fictie samen tot een realistische verfilming van een scenario over de toekomst van de euro. Het toekomstscenario van Kees Vendrik wordt deels verteld, deel verfilmd, en aangevuld met commentaren van Cees Maas, ex-thesaurier van De Nederlandsche Bank, Gerrit Zalm, oud-minister van Financiėn, Guy Verhofstadt, oud-premier van Belgiė, en Arnoud Boot, Hoogleraar Financiėle Markten aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast helpen onder andere Philip Freriks, Mathijs Bouman, Geert Mak en Arend jan Heerma van Voss om het scenario over de toekomst van de euro middels gespeelde scčnes naar het heden te halen.
Moet je daarvoor die hele docu kijken of is het er een onderdeel van en zo ja welk?quote:Op zondag 6 februari 2011 22:30 schreef Dhalsim het volgende:
Dan kan "Zeitgeist 2 addendum" toch niet ontbreken: http://video.google.nl/videoplay?docid=915643024925961431#
Behoorlijk duidelijke uitleg van de werking van het monetaire stelsel en hoe de ineenstorting nabij is.
Nee, daarvoor hoef je niet de hele docu te kijken. Het eerste half uur gaat over de werking van het monetaire stelsel...quote:Op zondag 6 februari 2011 22:43 schreef Arcee het volgende:
[..]
Moet je daarvoor die hele docu kijken of is het er een onderdeel van en zo ja welk?
Ik snap dat je "zeitgeist" meteen associeerd met "complot theorien" maar dat zul je in deze docu echt niet tegenkomen.quote:Kun je ff terug gaan naar BNW aub
Wat is er nou zo "slecht" aan dit monetaire systeem?quote:Op maandag 7 februari 2011 03:18 schreef Dhalsim het volgende:
Nee, daarvoor hoef je niet de hele docu te kijken. Het eerste half uur gaat over de werking van het monetaire stelsel...
Er zijn zoveel redenen te noemen, maar de belangrijkste is waarschijnlijk dat private organisaties zoals de FED de waarde van het geld bepalen door met behulp van rente de inflatie te kunnen sturen. Daarnaast is het zo dat de wereldwijde schuld aan de centrale banken nooit terug betaald KAN worden omdat al dat geld geleent is van diezelfde bank maar er vervolgens extra rente bovenop komt...zoveel geld is echter nooit gecreeerd.quote:Op maandag 7 februari 2011 05:43 schreef wbeco het volgende:
[..]
Wat is er nou zo "slecht" aan dit monetaire systeem?
De documentaire viel me een beetje tegen. Er zat weinig informatie in. Als je meer wilt weten over de risico's rondom de euro dan raad ik het volgende artikel van Paul Krugman aan en niet deze vpro documentaire.quote:Op zondag 6 februari 2011 21:17 schreef jaco het volgende:
VPRO's tegenlicht blijft goede documentaires maken rondom de financiele crisis. Mijn verwachtingen voor de volgende zijn dan ook hoog ....
Maandag 7 februari 20:55 u. Nederland 2
http://tegenlicht.vpro.nl(...)at-de-euro-valt.html
quote:Bankieren volgens de Koran
Veel experts claimen dat de schuld voor de wereldwijde economische crisis bij de bankiers ligt. De mannen in krijtstreeppakken zouden verblind door eigen winstbejag de hele financiėle wereld hebben opgeblazen. Het duurt nog jaren voordat de gevolgen van de krach weggeėbd zijn. Toch staan ook nu de kranten weer vol van berichten over topbankiers die zichzelf rustig een paar miljoen bonus bezorgen.
Vrouwen
Het moet dus anders, maar hoe? Het antwoord op deze vraag zou wel eens uit het Oosten kunnen komen. Daar worden banken niet gerund door mannen in strakke pakken, maar door vrouwen, al dan niet met een kleurige hoofddoek. In landen als Indonesiė, Maleisiė en Verenigde Arabische Emiraten is het sharia-bankieren in opkomst. Leidraad bij deze manier van bankzaken doen is de Koran. Tegenlicht neemt een kijkje in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, centrum van het sharia-bankieren.
De aflevering viel opnieuw tegen, hoewel niet zo slecht als die van twee weken terug met het scenario van Kees Vendrik.quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:05 schreef Kaas- het volgende:
Iemand nog naar de aflevering over het zogenaamde Islamic banking gekeken?
Geloof dat je met Sharia-banking nog wel rente mag vragen op leningen die verstrekt worden aan ongelovigen. Zal de uitzending eens bekijken om te zien of dat ook nog uitgelicht is.quote:Op woensdag 23 februari 2011 14:38 schreef jaco het volgende:
[..]
De aflevering viel opnieuw tegen, hoewel niet zo slecht als die van twee weken terug met het scenario van Kees Vendrik.
De documentaire gaf een sfeerbeeld van de omgeving waarin op dit moment het Sharia bankieren plaatsvindt. Er zat helaas weinig uitleg en feitelijke informatie in. Onder de Sharia regels mag geen rente worden berekend. Veel bankproducten hebben in plaats daarvan een winstdelings element. Hoe dit dan precies werkt, kwam niet aan bod.
Een thema was de relatief grote rol van vrouwelijke managers in deze sector, althans in Maleisiė. Hoe dit nou zo gekomen is, bleef echter onduidelijk. De vpro camera registreert de verschillende vrouwen op hun werk, op een congres, thuis en zelfs biddend (wat ik uiterst respectloos vond) tot in detail, maar naar de achtergronden en duiding mogen we als kijker slechts gissen.
Als de VPRO haar website weer heeft gefixed, dan zou je deze documentaire even online kunnen bekijken als je niets beters hebt te doen. Verwacht niet teveel. Volgende week maandag weer Tegenlicht, maar dan over de China bubble.
Fantastische film inderdaadquote:Op vrijdag 25 februari 2011 14:57 schreef Steengeyl het volgende:
Gaat inhoudelijk niet echt over het onderwerp, maar veel mensen die deze docu's kijken zullen Glengarry Glen Ross ook wel kunnen waarderen. Alec Baldwin was in ieder geval érg goed in die zeven minuten dat je hem ziet.
Link: hierrr
Ik vind de titel alvast sterk en onheilspellend.quote:Op zaterdag 26 februari 2011 14:25 schreef tjoptjop het volgende:
Margin Call, duurt nog even voordat ie uitkomt. Met Kevin Spacey, toch wel een van m'n favo acteurs
21 moet ik nog eens zien. Ik heb wel onlangs Casino Jack met Spacey gezien, ik vond hem sterk spelen. Film zelf was zo/zoquote:Op zaterdag 26 februari 2011 17:36 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik vind de titel alvast sterk en onheilspellend.
Kevin Spacey is een goede acteur, maar ook als producer verantwoordelijk voor een aantal films die -hoewel nog geen meesterwerken- verfrissend zijn en de tijdsgeest goed aanvoelen. Voor dit forum waarschijnlijk interessant: 21 en The Social Network
Over dat laatste mogen we geloof ik niet hardop discussieren.quote:Op zondag 27 februari 2011 11:29 schreef Rejected het volgende:
Schijnt inderdaad een hele goede film te zijn. Lijkt me toch wel erg leuk.
Jammer dat je een donker gevoel eraan overhoudt.
Als iemand NZB linkje heeft pm graag
quote:Economisch wonder China
China creėert zijn eigen economische regels. Er lijkt geen einde te komen aan het economische wonder dat momenteel plaatsvindt in het land, waarmee het alle wetten tart. In Tegenlicht maandag een Chinees perspectief op de grenzen van economische groei. Volgens Westerse maatstaven zit daar nog maar weinig rek in, maar daar lijkt China zich niks van aan te trekken.
Economische ladder
In Tegenlicht: De Chinese bubble vertellen een bouwvakker, een autoverkoper en een onroerendgoedmagnaat over hun dromen en hun geloof in het economische wonder. Allemaal bevinden ze zich op heel verschillende posities op de economische ladder. Wel hebben ze één ding gemeen: de ambitie om hogerop te komen. Zij geven de ongekend snelle Chinese groei een gezicht. Daarnaast komen verschillende experts en commentatoren aan het woord. Zij leggen uit hoe en wanneer deze 'bubble' uit elkaar kan spatten.
Ja, walgelijk vind ik dat, vooral als ze ook nog gaan ontkennen.quote:Op zondag 27 februari 2011 11:23 schreef jaco het volgende:
De bad guys zijn de verantwoordelijken die hun ogen sloten voor de problemen, de graaiers en de baantjes jagers waarvoor de belastingbetaler achteraf moet boeten.
Helaas opnieuw een onvoldoende voor deze laatste Tegenlicht aflevering in de Future of Finance serie. Er werden vooral sfeerbeelden getoond uit het leven van enkele Chinese werknemers op verschillende niveau's in de maatschappij. Hoe ze elk op hun manier worstelen met de moderne tijd en de snelle economische groei in China. Dit nam ongeveer 95% van de tijd in beslag. De enige duiding/analyse werd gedaan door 2 Chinese economen. Deze hadden echter niets opmerkelijks te melden, wat mogelijk ook aan de interview vragen kan hebben gelegen.quote:Op zaterdag 5 maart 2011 11:18 schreef jaco het volgende:
Laatste kans (voorlopig) voor VPRO's Tegenlicht , aanstaande maandag.
Tegenlicht: De Chinese bubble, Nederland 2, 7 maart 2011, 20:55 - 21:50 uur
http://tegenlicht.vpro.nl(...)-chinese-bubble.html
Nee, of althans niet meer op een Publieke Omroep site. Dokument maakt de afleveringen maar een maand ofzo beschikbaar. Daarom ook de link van Slapend Rijk naar de site van de producent toe.quote:Op maandag 7 maart 2011 23:35 schreef zaanse-mayonaise het volgende:
Cool. Deel 2 van risicojongens doet het niet.. ergens nog te bekijken?
Eens, het is ook allemaal een beetje van hetzelfde. die shots van werkende mensen of andere activiteit, geen commentaar erbij. Alsof het moet bezinken ofzoquote:Op maandag 7 maart 2011 23:31 schreef jaco het volgende:
[..]
Helaas opnieuw een onvoldoende voor deze laatste Tegenlicht aflevering in de Future of Finance serie. Er werden vooral sfeerbeelden getoond uit het leven van enkele Chinese werknemers op verschillende niveau's in de maatschappij. Hoe ze elk op hun manier worstelen met de moderne tijd en de snelle economische groei in China. Dit nam ongeveer 95% van de tijd in beslag. De enige duiding/analyse werd gedaan door 2 Chinese economen. Deze hadden echter niets opmerkelijks te melden, wat mogelijk ook aan de interview vragen kan hebben gelegen.
De film is geinspireerd door werkelijke gebeurtenissen rondom het software bedrijf Baan in de jaren 90. Geen meeslepende film, maar ook niet tenenkrommend slecht. Ik geef het een mager zesje.quote:The two brothers Van der Laan, of strict religion, have been running Holland's most successful software company for 10 years when suddenly their financial manager leaves the firm. The lives of the brothers and their families get turned upside down when they hire a young hot shot financial specialist, in order to pursue their goal to bring the company to the NASDAQ.
Gaaf deze link. Hier vindt je echt heel veel documentaires over economie/bedrijfsleven/maatschappelijke gevolgen/etc. TOP!quote:Op dinsdag 3 mei 2011 13:23 schreef zaanse-mayonaise het volgende:
Docu's: http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/economie.html
Serieus? Er wordt continu over regulering gesproken. Van begin tot eind.quote:Op zondag 27 februari 2011 13:17 schreef Dandez92 het volgende:
Vond persoonlijk Inside Job erg teleurstellend. Had zeker erg veel ingezeten, maar helaas niet benut. Het begint belovend, met een goede gestructureerde uitleg over de werking van CDO's en CDS's die de basis vormden voor de crisis. Tot dusverre bleef de film dan ook objectief en educatief onderlegd.
Echter, naarmate de film vorderde verdween de kracht van de film vrij snel. Ferguson gaat over op slappe aantijgingen en probeert alleen maar een simpel stereotype beeld te scheppen van de financiele sector. Argumenten komen maar van één kant en zijn te makkelijk en te veel op de man gespeeld, puur om anderen te kunnen verwijten. De film mondt zo uit in een ongefundeerde aanval op de financiele sector, zonder daadwerkelijk met oplossingen te komen, maar wel impliceren dat het volk maar eens op moet staan tegen die criminele bankiers.
Had er ook een naar gevoel aan overgehouden inderdaad, eentje dat ik anderhalf uur naar een slappe subjectieve docu die totaal geen waarde aan het debat toevoegt heb gekeken.
Door critici wordt "The Corporation" wel gezien als een "linkse documentaire" (of hoe je het wilt noemen). Zie YouTube.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 05:42 schreef SemperSenseo het volgende:
Waarschijnlijk al een keer eerder geplaatst door iemand anders, maar ik ben nu dit aan het kijken; het heeft meerdere internationale prijzen gewonnen:
http://www.moviemeter.nl/film/4564/quote:Op maandag 30 mei 2011 10:47 schreef jaco het volgende:
CNBC geeft een overzicht van de 14 beste 'money movie monologues'....
Hollywood's Best Business Scenes
De genoemde scene's worden gelinked naar Youtube, waar je ze meteen kan zien. Een aantal films zijn al in dit topic genoemd, maar er zitten ook nog wat verrassingen tussen.
Beetje in dezelfde lijn als The Last Days Of Lehman Brothers?quote:Op zondag 26 juni 2011 14:48 schreef SeLang het volgende:
Too Big To Fail.
Leuke film, en brengt de herinnering weer terug aan een gezellige tijd op dit forum
Ja. Ik dacht dan ook enige tijd dat ik Too Big to Fail al had gezien. Vooral de gebeurtenissen van het dramatische weekend 13/14 September 2008 voorafgaande aan het Lehman Brothers faillissement worden op vergelijkbare wijze in beeld gebracht.quote:Op zondag 26 juni 2011 21:58 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Beetje in dezelfde lijn als The Last Days Of Lehman Brothers?
Dan toch maar eens gaan kijken, Last Days vond ik nl wat tegenvallen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 00:02 schreef jaco het volgende:
[..]
Ja. Ik dacht dan ook enige tijd dat ik Too Big to Fail al had gezien. Vooral de gebeurtenissen van het dramatische weekend 13/14 September 2008 voorafgaande aan het Lehman Brothers faillissement worden op vergelijkbare wijze in beeld gebracht.
Too Big to Fail gaat echter verder met de week daarna waarin AIG gered moet worden, TARP wordt behandeld door de US Senate en de 10 grootste banken een gedwongen kapitaalinjectie moeten accepteren.
The Last Days of Lehman Brothers is een standaard tv-film, terwijl Too Big to Fail als speelfilm is geschoten, dus met beter decor, camerawerk, licht en muziek. Ook vond ik het acteerwerk van de laatste beter; de karakters van de betrokkenen worden enigszins uitgediept.
Ben m aan het downloaden, ben benieuwdquote:Op maandag 16 mei 2011 22:19 schreef jaco het volgende:
Ook nog niet genoemd zijn de documentaires van Niall Ferguson:
The Ascent of Money
Fergusson vertelt hierin de geschiedenis van geld vanuit het oogpunt van de kredietcrisis. Hij heeft hiervoor duidelijk een budget gekregen en reist de hele wereld over om zijn lezing persoonlijk te illustreren. Geen shots van eindeloos druppende kranen of rondscharrelende straathonden a la VPRO, maar mooie en relevante opnames, die je aandacht bij het verhaal houden. Zeer leerzaam.
Civilization: Is the West History?
Deze documentaire is net nieuw en staat stil bij de vraag hoe de West Europese cultuur de wereld heeft kunnen domineren gedurende de laatste pakweg 500 jaar. Fergusson beantwoordt die vraag aan de hand van 6 thema's: Competition, Science, The Rule of Law, Medicine, Consumerism, The Work Ethic. Daarmee heeft de serie ook 6 afleveringen, waarbij tevens in elke aflevering de confrontatie van het westen met een andere cultuur (China, Midden-oosten, n/z Amerika, Afrika en Oost Europa) centraal staat. Op het einde, ontvouwt Fergusson zijn thesis dat het Westen haar dominantie in alle 6 thema's verloren heeft en dat met name China de rol van wereldleider als volgende gaat overnemen.
Niall Ferguson is trouwens niet dezelfde Ferguson als van Inside Job, maar een Britse geschiedkundige verbonden aan Harvard. Zijn invalshoek is rechts/convervatief. Dit merk je als hij de Islam langs z'n neus weg een aggressieve godsdienst noemt. Volgens hem is het Ottomaanse rijk ingestort doordat de sultan in Istanboel de hele dag in z'n harem lag te neuken in plaats van zich met wetenschap en bestuur bezig te houden. Wat betreft zijn eigen liefdesleven: Ferguson is de nieuwe vriend van Ayaan Hirsi Ali, wat ook al enigszins illustreert waar hij in het Islam debat staat.
Niettemin raad ik beide documentaire reeksen aan.
Wat bij mij is blijven hangen na het zien van de film is, in willekeurige volgorde:quote:Op donderdag 10 november 2011 16:25 schreef jaco het volgende:
Een absolute aanrader voor dit forum: Margin Call
Toevallig ook gisteren bij Fok! Film gerecenseerd: http://frontpage.fok.nl/review/472423/1/1/50/margin-call.html
De film is vooral interessant voor degene met belangstelling en basiskennis rondom investment banking en dan vooral de trading tak. Zonder die kennis/belangstelling is de film volgens mij niet te pruimen. Verwacht geen aktie film: de film is gebouwd op de dialogen. Het is bijna een toneelstuk. In de dialogen worden een aantal vraagstukken rondom de maatschappelijke rol van de financiele sector aan de kaak gesteld. Daarnaast gaat het om de persoonlijke spanningen tussen de diverse hoofdpersonen. Zeer goed akteerwerk.
Tussendoor shots met desolate beelden van wolkenkrabbers en lege kantoren in de vroege ochtend onderstreept met grimmige muziek. Dit doet een beetje denken aan de aanpak van het Nederlandse win/win dat eerder in het topic werd genoemd. Veel filmmakers lijken er op uit om het werk in de financiele wereld met vervreemding en leegte te associeren.
Van de humor die de Fok! recensie meldt, is naar mijn mening niet/nauwelijks sprake. Niettemin een aanrader voor diegenen met belangstelling voor de financiele sector. Overige filmliefhebbers: wegblijven.
Er werd nergens een negatieve kant belicht. Maar Tegenlicht is vaak ook erg eenzijdig belicht. Vaak krijg ik het gevoel dat de makers hun eigen stelling/mening bevestigd willen zien worden en dat vind ik jammer.quote:Op dinsdag 6 maart 2012 01:21 schreef Bolkesteijn het volgende:
Ik ben overigens benieuwd hoe men met free-riders in de productie om gaat, dat wordt eigenlijk niet aangestipt.
Bedankt voor de tipquote:Op zaterdag 14 juli 2012 06:35 schreef jaco het volgende:
De volgende website biedt het meest complete overzicht van financiele documentaires die ik tot nu toe heb gezien: http://www.financedocumentaries.com/p/all-documentaries.html
Alle documentaires worden kort beschreven. In veel gevallen volgt een link naar de volledige documentaire of een deel daarvan op Youtube. Een eindeloze grabbelton die ik jullie niet wilde onthouden.
Dijk van docu's...quote:Op vrijdag 28 januari 2011 03:34 schreef Godfokt het volgende:
Frontline.
The warning
Inside the meltdown
Door rechtse critici waarschijnlijk.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 08:54 schreef traders het volgende:
[..]
Door critici wordt "The Corporation" wel gezien als een "linkse documentaire" (of hoe je het wilt noemen). Zie YouTube.
Ja, alleen jammer dat seizoen drie nooit is uitgezonden. Ze hebben het wel gemaakt maar nooit uitgezonden op tv.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 15:50 schreef jaco het volgende:
In aansluiting op de OP wil ik wijzen op: Wall Street Warriors Season Two
Het tweede seizoen is inmiddels met wat zoeken op internet te vinden. Ik vind het een stuk beter als het eerste seizoen, dat vooral draaide om de clown Timothy Sykes en een aantrekkelijke Duitse dame waarvan onduidelijk was wat nou precies haar functie was.
De hoofdpersonen in seizoen 2 zijn een stuk realistischer. Er zit weer een ouderwetse pit trader in en ook een boiler room achtig bedrijf. Verder een day traders bedrijf en een private equity mannetje in een duur pak en een nog duurdere sportwagen. De aantrekkelijke dame ontbreekt ook dit seizoen niet in de vorm van een net afgestudeerde studente die een baan in finance zoekt.
Is dat met die Rus? Is alweer een tijd geleden dat ik het gezien heb, al heb ikw el beide seizoenen op m'n hdd staan.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 15:50 schreef jaco het volgende:
In aansluiting op de OP wil ik wijzen op: Wall Street Warriors Season Two
Het tweede seizoen is inmiddels met wat zoeken op internet te vinden. Ik vind het een stuk beter als het eerste seizoen, dat vooral draaide om de clown Timothy Sykes en een aantrekkelijke Duitse dame waarvan onduidelijk was wat nou precies haar functie was.
De hoofdpersonen in seizoen 2 zijn een stuk realistischer. Er zit weer een ouderwetse pit trader in en ook een boiler room achtig bedrijf. Verder een day traders bedrijf en een private equity mannetje in een duur pak en een nog duurdere sportwagen. De aantrekkelijke dame ontbreekt ook dit seizoen niet in de vorm van een net afgestudeerde studente die een baan in finance zoekt.
Mooie. En leuk om Daniel Kahneman te zien.quote:Op zondag 26 mei 2013 09:22 schreef SeLang het volgende:
De BBC had onlangs een aardige serie over banken
Die vrouw heeft echt een koopziekte. Die kinderen hebben al honderden fietsen toch moet ze nog even 10 nieuwe fietsen voor ze kopen.quote:Op donderdag 13 juni 2013 12:28 schreef jaco het volgende:
Deze documentaire moet je echt even zien. De Familie Flodder meets My Super Sweet 16...
The Queen of Versailles
De film volgt de familie Siegel voor en na de financiele crash eind 2008. David Siegel is een self-made miljardair als oprichter van de grootste time-sharing organisatie in de VS, Westgate Resorts. Dankzij zijn time-sharing concept kunnen vakantiegangers zich deels inkopen in een apartement, waarna zij het recht hebben op een x aantal dagen per jaar verblijf in dat apartement (tot in de eeuwigheid). Uit de documentaire kunnen we opmaken dat dit een 'subprime' doelgroep aantrekt. Het probleem voor Siegel/Westgate is dat de banken de time-share aankopen voorfinancieren. Met de kredietcrisis eind 2008 komt daar abrupt een einde aan en het fortuin van de organisatie Westgate en de familie Siegel raakt snel in verval.
David Siegel is getrouwd met de 30 jaar jongere (je verwacht het niet!) voormalige Miss America Jackie Siegel waarmee hij 7 kinderen heeft. Hij heeft er ook nog 6 uit eerdere huwelijken en nog een geadopteerd. Jackie Siegel is koopziek en zorgt voor de meest hilarische momenten in de documentaire. Ze zijn bezig het grootste particuliere huis in de VS te bouwen en in te richten volgens een wanstaltig Versailles thema. De kinderen zijn out of control en rennen door het huis samen met een halve dierentuin aan huisdieren. De film laat je heerlijk ergeren aan deze omhooggevallen mensen, die uiteindelijk ook wel weer eerlijk zijn en het goed bedoelen.
Er circuleert een BBC uitzending van deze documentaire op de bekende 'netwerken'. Dit is een goede kopie inclusief ondertiteling.
Ja, en dan ook nog die pep talk voor die sales mensen waarbij verkopen gebombardeerd werd tot een heldendaad...quote:Op donderdag 13 juni 2013 19:17 schreef tjoptjop het volgende:
Ik vond het ook mooi om die salespitch (deels) te zien, hoe die gasten verleid werden
Ik heb deze gisteren gekeken. Echt een aanrader!quote:Op donderdag 13 juni 2013 12:28 schreef jaco het volgende:
Deze documentaire moet je echt even zien. De Familie Flodder meets My Super Sweet 16...
The Queen of Versailles
De film volgt de familie Siegel voor en na de financiele crash eind 2008. David Siegel is een self-made miljardair als oprichter van de grootste time-sharing organisatie in de VS, Westgate Resorts. Dankzij zijn time-sharing concept kunnen vakantiegangers zich deels inkopen in een apartement, waarna zij het recht hebben op een x aantal dagen per jaar verblijf in dat apartement (tot in de eeuwigheid). Uit de documentaire kunnen we opmaken dat dit een 'subprime' doelgroep aantrekt. Het probleem voor Siegel/Westgate is dat de banken de time-share aankopen voorfinancieren. Met de kredietcrisis eind 2008 komt daar abrupt een einde aan en het fortuin van de organisatie Westgate en de familie Siegel raakt snel in verval.
David Siegel is getrouwd met de 30 jaar jongere (je verwacht het niet!) voormalige Miss America Jackie Siegel waarmee hij 7 kinderen heeft. Hij heeft er ook nog 6 uit eerdere huwelijken en nog een geadopteerd. Jackie Siegel is koopziek en zorgt voor de meest hilarische momenten in de documentaire. Ze zijn bezig het grootste particuliere huis in de VS te bouwen en in te richten volgens een wanstaltig Versailles thema. De kinderen zijn out of control en rennen door het huis samen met een halve dierentuin aan huisdieren. De film laat je heerlijk ergeren aan deze omhooggevallen mensen, die uiteindelijk ook wel weer eerlijk zijn en het goed bedoelen.
Er circuleert een BBC uitzending van deze documentaire op de bekende 'netwerken'. Dit is een goede kopie inclusief ondertiteling.
Oh wacht, ik zit nu ook te kijken waarom ik de docu over WO I hier heb geplaatstquote:
Gisteren gekeken. Zeer boeiend onderwerp, maar vrij warrig gebracht moet ik eerlijk zeggen. Vooral het aanpassen van de ordertypes was vrij complex. Uiteindelijk probeerde Haim het uit te leggen door een Metallica concert als voorbeeld te nemen, maar het werd mij niet echt duidelijk hoe andere high frequency traders nu exact sneller konden zijn (voordringen) mbv hun algo's. Al zou dat waarschijnlijk ook wel de key zijn die niemand wil weggeven.quote:Op woensdag 6 november 2013 05:11 schreef jaco het volgende:
VPRO's Tegenlicht heeft de derde aflevering in haar trilogie rondom HFT/Algo trading uitgezonden en online gezet: http://tegenlicht.vpro.nl(...)all-street-code.html
De documentaire is opgebouwd rondom de grieven van een voormalige high frequency trader Haim Bodek over een geheim ordertype. Dit is een ietwat mager gegeven imho, maar toch is de documentaire interessant genoeg als je in de beurswereld geinteresseerd bent.
Als je klant bent van Interactive Brokers: de oprichter/directeur Thomas Peterffy wordt ook geinterviewd. Leuk om te zien wat voor een huis hij van jouw commissies heeft kunnen kopen
Snelheid krijgen ze toch - naast goed programmeren - door de computerhardware waarop de algoritmes draaien zo dicht mogelijk tegen de computers die het beursverkeer regelen te zetten? Colocatie in hetzelfde serverpark enzo?quote:Op woensdag 6 november 2013 10:21 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Gisteren gekeken. Zeer boeiend onderwerp, maar vrij warrig gebracht moet ik eerlijk zeggen. Vooral het aanpassen van de ordertypes was vrij complex. Uiteindelijk probeerde Haim het uit te leggen door een Metallica concert als voorbeeld te nemen, maar het werd mij niet echt duidelijk hoe andere high frequency traders nu exact sneller konden zijn (voordringen) mbv hun algo's. Al zou dat waarschijnlijk ook wel de key zijn die niemand wil weggeven.
Anyway, vanavond maar even de andere 2 delen van deze trilogie kijken.
De beurs heeft om HFT traders te faciliteren op hun verzoek nieuwe ordertypes aangemaakt. In principe is daar niets frauduleus aan, ware het niet dat ze dit niet openbaar bekend hebben gemaakt.quote:Op woensdag 6 november 2013 11:29 schreef ThePlaneteer het volgende:
Oftewel, in dat voorbeeld met Metallica, legde hij uit dat bepaalde traders voorkeur kregen door iets aan het ordertype toe te voegen waar ze vroegen om voorrang, bijv. omdat ze voor veel volume zorgde of omdat ze goede connecties hadden. Wordt daarmee dan geimpliceerd dat beurzen direct ook frauderen of is dat gewoon een legitiem onderdeel binnen het algoritmische ordertype? Want volgens Haim zelf had hij er zelf nooit achter gekomen...
Er is een tweede trailer voor deze film ( http://www.thewolfofwallstreet.com ) en er is iets meer informatie vrijgegeven rondom het verhaal. De film is gebaseerd op het leven van Jordan Belfort , een aandelenhandelaar die veroordeeld werd wegens het runnen van een boiler room.quote:Op vrijdag 20 september 2013 03:59 schreef jaco het volgende:
Ik heb het gevoel dat dit goed gaat worden ....
Was het wat?quote:Op maandag 11 november 2013 23:19 schreef Terrorizer het volgende:
Nu op Ned 2 weer 1 van Frans Bromet.
"Veelbelovend, startup van een internet bedrijf"
Was wel okay, een kijkje achter de schermen van een startup met een mooi verhaal.quote:Op dinsdag 12 november 2013 00:31 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Was het wat?
Vind Bromet altijd wel een mooie kerel
Het staat inmiddels ook online: http://www.npo.nl/ncrv-do(...)11-2013/NCRV_1648555quote:Op maandag 11 november 2013 23:19 schreef Terrorizer het volgende:
Nu op Ned 2 weer 1 van Frans Bromet.
"Veelbelovend, startup van een internet bedrijf"
Ik heb hem helemaal gezien (gedownload) maar was zeker leuk! Wel een aanrader. Deed me ook nog denken toen ik op kantoor zat in Londen en die Raj Rajejejajajejajaejaram er weer voor bij kwam op tvquote:Op vrijdag 10 januari 2014 11:07 schreef jaco het volgende:
De volgende documentaire gaat over insider trading en de opsporing daarvan. De focus is met name op de recente cases rondom SAC Capital (Steven Cohen) en Galleon Group (Raj Rajaratnam)
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/to-catch-a-trader/
PBS Frontline heeft tevens een aantal aanvullende clips, artikelen en een quiz aan de documentaire toegevoegd.
Wat ik nou altijd zo apart blijf vinden is dat men al dit soort zaken documenteert en toont maar dat uiteindelijk er op den lange duur ook geen vervolg aan wordt gegeven middels een update.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 11:07 schreef jaco het volgende:
De volgende documentaire gaat over insider trading en de opsporing daarvan. De focus is met name op de recente cases rondom SAC Capital (Steven Cohen) en Galleon Group (Raj Rajaratnam)
http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/to-catch-a-trader/
PBS Frontline heeft tevens een aantal aanvullende clips, artikelen en een quiz aan de documentaire toegevoegd.
hoe bedoel je 'helemaal' ? dit filmpje (53 min) is niet compleet ofzo?quote:Op woensdag 15 januari 2014 00:13 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik heb hem helemaal gezien (gedownload) maar was zeker leuk! Wel een aanrader. Deed me ook nog denken toen ik op kantoor zat in Londen en die Raj Rajejejajajejajaejaram er weer voor bij kwam op tv.
Zeker interessant. Heb hierover nog college gehad van Klaas Knot. Die kon daar ook prima over vertellen.quote:Op zaterdag 22 maart 2014 13:19 schreef JimmyJames het volgende:
Interessant verhaal over het shadow banking system: http://lexhoogduin.com/ep(...)aal-remco-schrijvers
Toevallig heeft de Chinese overheid onlangs een aantal buitenlandse banken toestemming gegeven om de Chinese markt te betreden en als private ondernemingen te concurreren met de Chinese staatsbanken.quote:Op dinsdag 25 maart 2014 12:42 schreef JimmyJames het volgende:
en de overheid heeft een veel grotere vinger in de pap: alle(?) banken zijn in handen van de staat.
Omdat die lobby clubjes te veel macht hebben. Waarom denk je dat de banken nog steeds lekker hun gang kunnen gaan?quote:Op dinsdag 8 juli 2014 10:56 schreef Iwanius het volgende:
Ken het. Maar waar ik mij nog steeds over verbaas is dat onze overheid met dit VVD kabinet en MP,nog steeds weigert allerlei regels op te stellen die het reilen en zeilen van die vastgoed jongens eens aan banden leggen,waarschijnlijk omdat ze dan een deel van hun eigen achterban raken.
Een antwoord blijft uit. Ik geloof zelf niet dat politieke invloed van achterban of lobbyclubjes hier een belangrijke rol spelen.quote:Het is zo willekeurig. Veertien verdachten. Terwijl tientallen toezichthouders hun verantwoordelijkheid hebben verzaakt. Terwijl talloze nietsnutten en raden van bestuur hun zakken hebben gevuld. Notarissen, bankiers hebben meegewerkt. Zelfs gemeenteambtenaren. Waarom staan die niet terecht?
Hoewel het antwoord ook hier niet volgt, raakt de vraag aan de kern van de zaak. Als je eenmaal deel uitmaakt van een zekere elite groep, dan ben je untouchable.quote:Ger en ik staan binnenkort terecht voor waar u gewoon mee weg komt. Hoe komt dat denkt u? Wie zijn die mensen die ik ook moet leren kennen? Is het een politicus? Een bankier?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |