abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 21 maart 2011 @ 12:13:40 #251
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_94414416
Ja, Zwitsers brood is ook erg lekker inderdaad.
Nederlands brood vind ik vaak zo... sáái.
Houden we in dit land dan niet van lekker brood?
pi_94460406
Nederlanders zijn een nogal gehaast volkje dat daardoor graag gaat voor gemaksvoedsel (pakjes/zakjes/voorgesneden/fast food/etc.). Dat gaat in veel gevallen helaas niet samen met kwaliteit/goede smaak.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 22 maart 2011 @ 10:54:28 #253
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_94460481
Je hebt helemaal gelijk. Geef mij maar slowfood, veel lekkerder (en imho ook gezonder).
pi_94492779
De laatste 2 keer was het brood wat vochtig van binnen... terwijl ik niets veranderd heb behalve de stand van de oven. Zou het daarmee te maken kunnen hebben :?
pi_94498284
quote:
Op dinsdag 22 maart 2011 23:19 schreef Bluezz het volgende:
De laatste 2 keer was het brood wat vochtig van binnen... terwijl ik niets veranderd heb behalve de stand van de oven. Zou het daarmee te maken kunnen hebben :?
Tja, je zou het gaan denken ;) wat had je veranderd aan de oven?

Als ik tijd heb vandaag ga ik me eens aan een kaas/ui broodje wagen, zo niet dan wordt het weer een rogge/speltmeel-creatie.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_94655911
Schopje. Brood voor morgenochtend: 100% tarwe volkorenbrood met kaneel, amandelen en abrikozen. Heb het water een uurtje laten trekken met wat saffraan, kijken of dat nog iets van een smaakje toevoegd. (het was igg geel :P )



  zaterdag 26 maart 2011 @ 22:36:48 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94656717
Kruiden in brood, kummel is met zuurdesem en roggemeel ook een goede combie, is mijn favoriet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 maart 2011 @ 17:47:44 #258
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_94679339
Lekker, kruiden in brood. M'n favoriet is een mediterraan brood met allerlei kruiden die in m'n tuin voorhanden zijn, flinters gedroogde tomaatjes en stukken zwarte olijf. Bestrooien met polenta en grof zeezout.
  zondag 27 maart 2011 @ 18:22:05 #259
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94680499
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2011 17:47 schreef Gwywen het volgende:
Lekker, kruiden in brood. M'n favoriet is een mediterraan brood met allerlei kruiden die in m'n tuin voorhanden zijn, flinters gedroogde tomaatjes en stukken zwarte olijf. Bestrooien met polenta en grof zeezout.
Ik neem aan dat je maisgriesmeel bedoeld?

Polenta is dit :P
  zondag 27 maart 2011 @ 20:12:16 #260
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_94684779
Polenta staat er op 't zakje, ik heb 't ooit in Italië gekocht. Het zou zomaar maisgries kunnen zijn, inderdaad, zoals het eruit ziet. Armeluisvoer was het daar, maar hier vind ik 't heerlijk op en onder m'n focaccia. :)
pi_94688299
Polenta is iets dergelijks.
Whatever...
  dinsdag 5 april 2011 @ 16:31:39 #262
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95075441
Vers uit de oven ;)
deegje van de ka gevormd en 2e rijs meteen.


Ff afkoelen:


en gesneden:
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95208898
Maak tegenwoordig zuurdesem broden in de bakmachine.

200gr zuurdesemprut en dan een normaal standaard brood recept waarbij ik 100ml minder water gebruik daar de zuurdesemprut al 100 ml water bevat. Natuurlijk ook maar een klein beetje extra gist (halve tl)

Geweldige broden
  vrijdag 8 april 2011 @ 13:36:55 #264
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_95215607
Vandaag mijn eerste zuurdesem roggebrood gebakken, smaakt fantastisch! met appelstroop en oude kaas O+
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  vrijdag 8 april 2011 @ 17:17:51 #265
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_95224450
Ik moet zeggen dat ik, na een paar maanden lang elke week zo'n drie broden, er steeds handiger in word. Vroeger was ik toch wel twee, drie uur druk als ik een brood maakte, maar tegenwoordig is het even tien minuten kneden en de rest doet moeder natuur (rijzen) of het oventje. Geen idee eigenlijk waarom ik er vroeger altijd zo tegenop zag en zo lang over deed.
  zaterdag 9 april 2011 @ 11:36:14 #266
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95253620
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 april 2011 17:17 schreef Gwywen het volgende:
Ik moet zeggen dat ik, na een paar maanden lang elke week zo'n drie broden, er steeds handiger in word. Vroeger was ik toch wel twee, drie uur druk als ik een brood maakte, maar tegenwoordig is het even tien minuten kneden en de rest doet moeder natuur (rijzen) of het oventje. Geen idee eigenlijk waarom ik er vroeger altijd zo tegenop zag en zo lang over deed.
Dat is het leuke ervan, je maakt steeds betere broden, makkelijkheid erin krijgen, ook grotere uitdagingen aannemen en nog meer genieten van je brood O+ enne het is zo gepiept.
I love it :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 9 april 2011 @ 15:34:56 #267
247356 infp2009
More cowbell!
pi_95261534
Tweede no-knead (tarwemeel) is zo mogelijk nog lekkerder! Smaakt tenminste echt naar brood :) Roomboter erop en verder niks.
"Faith is making a virtue out of not thinking."
"Capitalism is a system wherein man exploits man. And communism — is vice versa.”
pi_95296927
Nieuwe poging maisbolletjes staan op 50 graden te rijzen, ben benieuwd :)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_95301119
quote:
1s.gif Op zondag 13 maart 2011 12:30 schreef mjan het volgende:

[..]

Ah, je hebt handmatig gekneed? Weet je ongeveer hoe lang? Zeker 10 minuten actief doorkneden zal het deeg wel nodig hebben. Met de hand zou ik sowieso met wat minder water beginnen, anders zou ik ook al snel wanhopig worden van de plakbende.
Waren ze nog wel lekker geworden?
Volgende keer nog minder water dus, fluffy goed gerezen prut was het :D
Geen brood van te kneden helaas.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 10 april 2011 @ 20:42:14 #270
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_95315525
Als het te fluffy is doe je er toch gewoon een paar handjes witmeel bij tot het goed is?
pi_95319894
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2011 20:42 schreef Gwywen het volgende:
Als het te fluffy is doe je er toch gewoon een paar handjes witmeel bij tot het goed is?
Heb ik gedaan, het stortte net zo hard weer in :')
Er is niks mee te kneden het blijft waterig en plakkerig.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 11 april 2011 @ 12:45:08 #272
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95338597
quote:
1s.gif Op zondag 10 april 2011 21:45 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

Heb ik gedaan, het stortte net zo hard weer in :')
Er is niks mee te kneden het blijft waterig en plakkerig.
Oh das wel gek dan ;( mare op naar de volgende poging :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_95352501
Wow gaaf, heb een nieuwe tweedehandse nieuwe oven met een zee van ruimte. Vers brood lijkt me heerlijk. Ook dat je huis helemaal naar brood ruikt.

Dadelijk het topic maar eens doorlezen en kijken wat ik nodig heb voor een wit brood :P
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95352709
Kan ik dat brood gewoon voor de helft in de diepvries gooien, of verliest het dan zijn smaak?
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95353692
quote:
1s.gif Op maandag 11 april 2011 12:45 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Oh das wel gek dan ;( mare op naar de volgende poging :P
*O* en die is gelukt!!
Gefrustreerde man (weer de hele keuken onderste boven :P ) maar wel mooie bolletjes.
Half zoveel water en handen insmeren met olijfolie bij het in vorm brengen.
Ze liggen nu op 200 graden een bruin tintje te krijgen :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_95353717
quote:
99s.gif Op maandag 11 april 2011 18:50 schreef deepart het volgende:
Kan ik dat brood gewoon voor de helft in de diepvries gooien, of verliest het dan zijn smaak?
Vind het persoonlijk niet zo lekker maar het is wellicht afhankelijk van het broodsoort.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_95357034
quote:
99s.gif Op maandag 11 april 2011 18:50 schreef deepart het volgende:
Kan ik dat brood gewoon voor de helft in de diepvries gooien, of verliest het dan zijn smaak?
ik doe dat zo vaak.

goed af laten koelen, verpakken in plastic folie en invriezen.
wil je het eten dan leg je het eruit (uurtje ofzo) en warm de oven op tot 100 graden, na een kwartiertje daarin is het prima te eten.

sterker nog vaak vind ik de korst dan nog lekkerder.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_95625790
Italiaans landbrood waar ik voor de laatste rijs zongedroogde tomaatjes heb gedaan en dat ziet er zo uit :



Het grappige is dat elk sneetje er anders uit ziet :D
pi_95638321
quote:
0s.gif Op zondag 17 april 2011 16:28 schreef Bluezz het volgende:
Italiaans landbrood waar ik voor de laatste rijs zongedroogde tomaatjes heb gedaan en dat ziet er zo uit :

[ afbeelding ]

Het grappige is dat elk sneetje er anders uit ziet :D
Dat ziet er erg lekker uit :)

Morgen ga ik ook een brood bakken :P
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
  zondag 17 april 2011 @ 23:52:12 #280
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_95649911
Ik heb mijn eerste poging tot brood bakken gedaan.
Dit recept geprobeerd: http://www.smulweb.nl/1100035/koken/recept/Ciabatta.
Was niet z'n succes. Ik had er een groot brood van gemaakt en het duurde veel langer voordat hij klaar was. En de korst was nogal dik en droog.
De ultieme downer was het vergeten van zout toe te voegen :')
Heb er maar panzanella mee gemaakt en de rest tot broodkruim verwerkt.

Volgende keer beter :D
pi_95779690
Mijn deegbal is nu voor de tweede keer aan het rijzen in een lauwe oven. Ik wilde dat eerste recept doen die in de OP staat.

Nu heb ik 650 gram bloem gebruikt ipv de in de OP genoemde 500 gram. Met 500 gram plakte het deeg werkelijk aan alles.

Voor ik ging kneden had ik mijn handen bestrooid met bloem, maar nog steeds zaten mijn handen onder een dikke laag deeg. Moeilijk eraf te krijgen. Heeft iemand tips, ik vind brood bakken leuk maar dat geplak is irritant :')

Ben wel echt benieuws wat het gaat worden. Tijdens de tweede keer kneden voel je het deeg steeds beter worden. :D
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95780975
Mijn bal is 2 keer zo groot geworden nu.

Oven is aan het voorverwarmen en bijna klaar om mijn bal in hem te ontvangen.

Edit: Nu al 15 minuten in de oven gelegen, wow hij is nu nog groter :D

[ Bericht 40% gewijzigd door deepart op 20-04-2011 22:09:54 ]
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95899917
hmm, niemand voor pasen brood aan het bakken?
Dit is mijn paasbroodje geworden. Morgenochtend nog even een foto maken van de doorsnede :)





update!



[ Bericht 12% gewijzigd door evo87 op 24-04-2011 08:08:43 ]
pi_95978675
Wat is dat voor vulling?
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:36:20 #285
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_96407072
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 april 2011 22:06 schreef evo87 het volgende:
hmm, niemand voor pasen brood aan het bakken?
O, jawel hoor, hele leuke kipjes met een bol lijf waarin een gekookt ei (gerold in een plakje ham) verstopt zat. Ik had er twee de man gemaakt, dat bleek dus een complete maaltijd, zo vreselijk machtig.

Van één kipje was in de oven de kop opzij gevallen, die zag er een tikje zielig uit, maar voor de rest waren ze heel leuk, geen idee waarom ik er geen foto's van gemaakt heb eigenlijk.

Ik heb vorige week twee broden gemaakt met maar één zakje gist, (op 1 kg meel), en hoewel het iets minder hoog werd dan anders vond ik het aardig gelukt.

Mijn man dus ook proberen, ik heb geen idee wat hij anders doet dan ik, maar zijn brood was ongeveer drie centimeter hoog en helemaal compact. :r
Nu ligt het volgens hem natuurlijk aan de gist, de mixer of de oven (of een combinatie van die drie) maar volgens mij heeft hij gewoon ijskoud water of zo gebruikt, of niet lang/warm genoeg laten rijzen.

Het volgende brood ga ik dus gewoon weer zelf bakken. ;)
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:37:59 #286
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96407197
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 21:36 schreef Gwywen het volgende:
Ik heb vorige week twee broden gemaakt met maar één zakje gist, (op 1 kg meel), en hoewel het iets minder hoog werd dan anders vond ik het aardig gelukt.
Gun je gist wat meer tijd.
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:39:18 #287
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_96407283
Dus dat deed hij fout, hehe. Ik mag nooit commentaar leveren op zijn baksels >:)
  vrijdag 6 mei 2011 @ 04:48:36 #288
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_96420074
Vanavond/nacht tweede poging brood bakken gedaan.

Drie kleine stokbroodjes gebakken. Eerste recept die uit google kwam geprobeerd.
Met het eind resultaat ben ik best tevreden. Iets wat zout omdat ik ditmaal zeezout ipv keukenzout heb gebruikt.
Een ding die ik in ieder geval wil verbeteren is dat de korst erg hard is en in dat het in het midden net niet gaar is. Ook mag het brood wel wat luchtiger. Dus meer gist erbij lijkt mij.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 05:15:58 #289
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_96420131
of beter laten rijzen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  vrijdag 6 mei 2011 @ 05:26:03 #290
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_96420152
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 05:15 schreef The_Hives het volgende:
of beter laten rijzen
Heb er vier uur over gedaan. Ruim drie uur laten rijzen. Af en toe kneden of vormen tussendoor. Of is dat (veel) te weinig?
pi_96420168
Stokbrood is ook best tricky qua brood, ik heb me er zelf in ieder geval nog niet aan gewaagd. Wat ik me wel kan herinneren is dat er weinig gist doorheen gaat, dus ik zou dan toch iets met de rijstijden doen. Of beter doorkneden in het begin. Hoe houd je de stokbroden trouwens in vorm? In een gevouwen theedoek of heb je echte stokvormen?
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
  vrijdag 6 mei 2011 @ 08:14:39 #292
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96420705
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 05:26 schreef AcidFay het volgende:

[..]

Heb er vier uur over gedaan. Ruim drie uur laten rijzen. Af en toe kneden of vormen tussendoor. Of is dat (veel) te weinig?
  vrijdag 6 mei 2011 @ 12:51:01 #293
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_96429417
Handig filmpje. Ik zat zo te zien wel op de goede weg, maar volgende keer het deeg gewoon een dag van de voren. En het kneden wat beter.

Ik heb geen vormpjes, ik neem gewoon bakpapier zoals hier.
http://uitdekeukenvanarde(...)ecept-stokbrood.html
  vrijdag 6 mei 2011 @ 12:52:22 #294
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96429477
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 12:51 schreef AcidFay het volgende:
Handig filmpje. Ik zat zo te zien wel op de goede weg, maar volgende keer het deeg gewoon een dag van de voren. En het kneden wat beter.

Ik heb geen vormpjes, ik neem gewoon bakpapier zoals hier.
http://uitdekeukenvanarde(...)ecept-stokbrood.html
Vormpjes kun je wel bij de bakwinkel/xenos halen, kosten niet zoveel.
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 16:47:18 #295
91830 MaximusTG
pi_96703554
Net pizzabroodjes gebakken:





[ Bericht 5% gewijzigd door MaximusTG op 12-05-2011 16:57:21 ]
  donderdag 12 mei 2011 @ 17:15:15 #296
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_96704718
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 16:47 schreef MaximusTG het volgende:
Net pizzabroodjes gebakken:

[ link | afbeelding ]

[ link | afbeelding ]
Yum, die zien er lekker uit....!
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 17:43:30 #297
91830 MaximusTG
pi_96705765
Dank! Zit een mengsel van cherrytomaatjes, mozzarella en pesto op :).
  donderdag 12 mei 2011 @ 17:57:04 #298
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_96706249
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 17:43 schreef MaximusTG het volgende:
Dank! Zit een mengsel van cherrytomaatjes, mozzarella en pesto op :).
En het deeg? Gewoon een standaarddeeg met 1 x rijzen?
  † In Memoriam † donderdag 12 mei 2011 @ 17:58:23 #299
91830 MaximusTG
pi_96706298
Ja, simpel deegje. Met de toevoeging van wat olijfolie en wat maismeel. Tis van deze:

http://uitdekeukenvanarde(...)8/pizzabroodjes.html
  vrijdag 13 mei 2011 @ 17:38:29 #300
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_96757954
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 17:58 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, simpel deegje. Met de toevoeging van wat olijfolie en wat maismeel. Tis van deze:

http://uitdekeukenvanarde(...)8/pizzabroodjes.html
heerlijk! ik denk dat ik die morgen of zondag ga maken :9
Leuke site is dat he, daar gebruik ik ook veel recepten van.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')