idemquote:Op zondag 23 januari 2011 16:26 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Precies, ik weet bij mijn eerste gefaalde technische studie dat het deels door mijn laksheid kwam maar ook zeker door het feit dat ik gewoon met een vijf voor wiskunde werd toegelaten. De toegangseisen mogen tijdelijk hoger totdat het middelbaar onderwijs weer op peil is en als dat gestabiliseerd is heb je per definitie minder "ongeschikten" die er langer over doen of lui zijn, omdat op het vwo al de discipline nodig was.
Oftewel er is een hele lichting studenten die onderwijs krijgt waarop fors bezuinigd wordt, maar die wel nóg sneller moet gaan afstuderen. En de lichting daarop mag maar hopen dat er geld bijkomt (wat niet gebeurt, want Nederland bezuinigt al sinds de jaren 80 alleen maar op onderwijs).quote:Op zondag 23 januari 2011 16:16 schreef Dekatria het volgende:
Ik vind het dan ook zo typerend dat er door Zijlstra gewezen wordt naar dat het geld in 2015 weer terug geinvesteerd wordt in het onderwijs. Ja hoornet zoals met het Kwartje van Kok zeker. Bezuinigingen willen verantwoorden met latere investeringen waar je dan niets meer mee te maken hebt, dat kan ik ook.
Probleem is dat niemand je als ex-student wil hebben, omdat je zelfs zonder afgeronde studie nog te hoog opgeleid bent voor ongeschoold werk.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:39 schreef mymoodfentje het volgende:
een baan krijg is moeilijk vanwege de grotere concurrentie
Klopt, een vwo'er met diploma zou inderdaad het wo aan moeten kunnen, anders wordt het hele vwo nutteloos. Daar moet dus inderdaad de schifting van 'slackers' al plaatsvinden. Simpelweg ook door mensen met vijven op de cijferlijst geen diploma te geven.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:22 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Het zijn niet de zwakke ingangseisen, maar het zwakke middelbaar onderwijs. Als je VWO diploma haalt, zou het toch moeten betekenen dat je WO onderwijs aankunt? Laat ze daar iets aan doen. Ik ben van mening dat een deel van mijn vertraging in het eerste jaar hier aan ligt. De Belgen (zijn er veel bij mijn studie) hadden alle 18 ECTS aan wiskunde al op de middelbare school gehad. Dat scheelt bijna een derde van je eerste jaar.
Dat is dan weer je eigen verantwoordelijkheid. De overheid is er om je het leven zo moeilijk mogelijk te maken, tenzij je precies doet wat zij wilt, maar zodra je er wat van zegt is het allemaal je eigen zaakje. Leuk hè.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:39 schreef mymoodfentje het volgende:
Wat heeft de verwachte uitval van studenten dalijk voor effect op de woonmarkt?
Want waar moeten al die ex-studenten dalijk wonen? er is overal een wachttijd op de sociale woonlijst, geld hebben de studenten niet, een baan krijg is moeilijk vanwege de grotere concurrentie, je hebt dus geen inkomen en je kan dus niet genoeg lenen vanwege een studieschuld en een huis kopen kan ook niet.
Iedereen dalijk lekker terug naar papa en mama? Kijken of er nog wat stemmen overblijven voor de VVD, PVV en CDA dalijk
Vergeet niet dat er ook een grote groep brallers zit tussen de studenten. Plus van die corps pikkies. Dat zijn over het algemeen toch ook wel een beetje de VVDers.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:39 schreef mymoodfentje het volgende:
Iedereen dalijk lekker terug naar papa en mama? Kijken of er nog wat stemmen overblijven voor de VVD, PVV en CDA dalijk
Een hoop van de PVV stemmen waren stemmen tegen het establishment. Ik ben benieuwd wat al die schandaaltjes, al dat gedraai en gehannes hebben aangericht.quote:Op zondag 23 januari 2011 17:33 schreef sitting_elfling het volgende:
Vergeet niet dat er ook een grote groep brallers zit tussen de studenten. Plus van die corps pikkies. Dat zijn over het algemeen toch ook wel een beetje de VVDers.
En daar komt nog bij dat Henk en Ingrid maar wat blij is dat 50 moslima's geen burka meer om doen! Die zullen dus zeker nog eens PVV stemmen.
ik vroeg in mijn eerste college Duits wat nou de naamvallen waren waar ze het de hele tijd over haddenquote:Op zondag 23 januari 2011 16:28 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
idem
ik had niet eens echte wiskunde gehad (wiskunde A1) en werd met een 21+ test na wat logica opgaven (wat ik dan stomweg wel weer snap) toegelaten tot Informatiekunde, wat gewoon nooit had mogen gebeuren.. achteraf bekeken. Het wiskundig inzicht ontbreekt mij in het geheel
en laat een groot deel van die opleiding nou net afhankelijk zijn van dat inzicht..
Maarja.. kleine opleiding (elke instroom is welkom) en ook nog 's vrouwelijk (heb serieus vakken gehaald omdat de docenten maar wat extra's sprokkelden... wat dan weer de ultieme motivatie was om met de opleiding te stoppen: zo wil ik geen papiertje halen)
Helemaal niks, dat zien ze namelijk als "de elite" die de PVV kapot wilt maken.quote:Op zondag 23 januari 2011 18:10 schreef Dekatria het volgende:
[..]
Een hoop van de PVV stemmen waren stemmen tegen het establishment. Ik ben benieuwd wat al die schandaaltjes, al dat gedraai en gehannes hebben aangericht.
Ik denk ook dat je gewoon op de verkeerde uni deze studie hebt gedaan, want in Utrecht en Amsterdam is het wiskunde gehalte een stuk lager als ik de vakken zo naast elkaar leg.quote:Op zondag 23 januari 2011 16:28 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
idem
ik had niet eens echte wiskunde gehad (wiskunde A1) en werd met een 21+ test na wat logica opgaven (wat ik dan stomweg wel weer snap) toegelaten tot Informatiekunde, wat gewoon nooit had mogen gebeuren.. achteraf bekeken. Het wiskundig inzicht ontbreekt mij in het geheel
en laat een groot deel van die opleiding nou net afhankelijk zijn van dat inzicht..
Maarja.. kleine opleiding (elke instroom is welkom) en ook nog 's vrouwelijk (heb serieus vakken gehaald omdat de docenten maar wat extra's sprokkelden... wat dan weer de ultieme motivatie was om met de opleiding te stoppen: zo wil ik geen papiertje halen)
CDA-programma komt het plan rechtstreeks uit.quote:Op zondag 23 januari 2011 22:33 schreef Gaspedaal het volgende:
Ik ben nog steeds benieuwd wie nu precies heeft bedacht dat universiteiten boetes horen te krijgen als ze te hoge eisen stellen aan hun studenten. Het stond voor zover ik weet in geen enkel verkiezingsprogramma.
Waar dan? Ik kan het nergens terug vinden. Het enige wat ik lees is:quote:Op zondag 23 januari 2011 22:34 schreef ethiraseth het volgende:
[..]
CDA-programma komt het plan rechtstreeks uit.
Niets over boetes voor universiteiten, dus.quote:3.3.3
Het studiesucces in het hoger onderwijs is te laag. Verhoging van het studiesucces vraagt
om meer contacturen. Van de studenten mag een stevige inzet gevraagd worden en studeren mag minder vrijblijvend worden. Om de toegankelijkheid te borgen blijft de studiefinanciering bestaan, wel zal van studenten die langer over hun studie doen dan de nominale studieduur plus één jaar een hoger collegegeld gevraagd worden. Tevens zullen de reismiddelen doelmatiger worden ingezet.
Telt dus blijkbaar ook mee, erg vreemd want het dient totaal het doel niet van sneller afstuderen maar komt neer op meer inkomsten voor de overheid.quote:Op zondag 23 januari 2011 23:18 schreef sinaasappelsapje het volgende:
Ik heb hiervoor al 2 jaar gestudeerd, maar ben met die studie gestopt en ben dit jaar begonnen aan een andere studie. Geldt die 2 jaar dan ook als studievertraging, of gaat het echt om de tijd die je over één studie doet? Sorry als deze vraag toevallig al eerder is gesteld, dat heb ik niet gezien dan.
Onzin: de Nederlandse rechter mag niet een wet in formele zin buiten toepassing laten op grond van het rechtszekerheidsbeginsel.quote:Op maandag 24 januari 2011 00:22 schreef Smart_ass het volgende:
Volgens mij kunnen ze zoiets helemaal niet invoeren met terugwerkende kracht.
Is dat wel zo?quote:Op maandag 24 januari 2011 00:58 schreef Staatsrecht het volgende:
[..]
Onzin: de Nederlandse rechter mag niet een wet in formele zin buiten toepassing laten op grond van het rechtszekerheidsbeginsel.
Boete is niet bestraffend (leedtoevoeging is niet het oogmerk). Strafrechtelijke doctrine is hier niet van toepassing. Indien de boete in een AMvB (http://nl.wikipedia.org/wiki/Algemene_Maatregel_van_Bestuur_(Nederland) ) geregeld is, dan mag de rechter de regel wel toetsen aan algemene rechtsbeginselen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Arrest_Landbouwvliegers).quote:Op maandag 24 januari 2011 01:31 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Is dat wel zo?
Volgens mij geldt het binnen het strafrecht wel zo streng, je mag toch verwachten dat je niet op een nieuwe wet wordt veroordeeld voor een destijds legale handeling.
Voor bestuursrecht weet ik niet zeker of dat zo strikt geldt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |