Nee dat werkt ook nietquote:Op donderdag 10 februari 2011 16:40 schreef slacker_nl het volgende:
Mkay
[ code verwijderd ]
In principe zou het dan gewoon moeten werken en kan je eea proberen met de --right-of, --left-of enzo..
Nopequote:Op donderdag 10 februari 2011 16:15 schreef slacker_nl het volgende:
Maar je hebt toch gnome? Die doet zoiets bijna vol-automagisch afaik.
Het zou ook kunnen zijn dat je gdm/kdm opnieuw moet opstarten.
Ctrl-alt-f1 - inloggen - sudo /etc/init.d/gdm restart
ctrl-alt-f7 (of f8 wilt nog wel eens verschillen) en dan inloggen en ff kijken of je dual screen werkt.
ik doe ff een gokje hoor. Zou je naast screen 0 ook niet screen 1 verwachten? Die zou misschien in xorg.conf ontbreken dan????quote:Op donderdag 10 februari 2011 16:29 schreef Dale. het volgende:
[..]
Snap er ook niets van... Want heb net even 2 prog. geinstalleerd vanuit de ubuntu software center. En beide gave aan dat er een tweede scherm was gedetecteerd en dat hij aanstond... maar het scherm blijft zwart
[ code verwijderd ]
Geen ideequote:Op zaterdag 12 februari 2011 09:30 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
ik doe ff een gokje hoor. Zou je naast screen 0 ook niet screen 1 verwachten? Die zou misschien in xorg.conf ontbreken dan????
als ik poep praat, vergeet het dan maar, maar je moet toch ergens beginnen
quote:Op zaterdag 12 februari 2011 08:53 schreef slacker_nl het volgende:
Dan durf ik het ook niet te zeggen..
Tegenwoordig heb je geen xorg.conf meer nodig, dat bouwt ie zelfstandig op. Je kan 'm wel zelf maken (laten genereren) en dan aanpassingen maken en dan pakt ie die, ipv elke keer zelf eentje runtime te genereren. Maar somehow lijkt me dat niet het probleem. Je had anders met xrandr al wat meer succes moeten boeken..quote:Op maandag 14 februari 2011 18:01 schreef Dale. het volgende:
[..]
Geen ideemaar daar zeg je wel iets ja... maar dat is ook raar... want in mijn etc/X11/ folder heb ik wel "xorg.conf.save" bestand maar niet gewoon "xorg.conf", weet niet of dit hetzelfde is of toch misschien verschillen?
Vertel..?quote:Op donderdag 17 februari 2011 19:02 schreef Cazano het volgende:
Had al eens eerder Ubuntu geïnstaleerd, vandaag gelezen over Kubuntu, nu geïnstaleerd en wauw! Super vet OS
Mooie interface, lekker snel, goede browser (rekonq).quote:Op donderdag 17 februari 2011 19:22 schreef 16meter het volgende:
[..]
Vertel..?
Draai nu OpenSUSE, zeker geen vervelende distro, maar wil ook wel eens Kubuntu proberen.
aptitude install kubuntu-desktop, go go go.quote:Op donderdag 17 februari 2011 19:22 schreef 16meter het volgende:
[..]
Vertel..?
Draai nu OpenSUSE, zeker geen vervelende distro, maar wil ook wel eens Kubuntu proberen.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 | rm-metapkg () { local i for i in "$@" do sudo aptitude --schedule-only markauto $(apt-cache depends $i | egrep -v "Conflict|Replaces" | sed -e 's/[<>]//g' | tail -n +2| awk '{print $NF}') done } rm-metapkg kubuntu-desktop |
Een collega van me had het over een ubuntu voor kinderen (waar zijn kinderen helemaal dol van waren), kan me alleen niet herinneren hoe dat dan heette... Misschien Edubuntu, of iets met GCompris of zo. Verder zou je natuurlijk Angry Birds onder Wine kunnen proberen, Prince of Persia onder DosBox (speel ik zelf nogquote:Op donderdag 24 februari 2011 09:35 schreef Visitor.Q het volgende:
Wat zijn nu nog leuke spellen oid voor die leeftijd? Ik heb nu world of goo erop gezet, da's altijd leuk en leerzaam, frozen bubble en wat side-scrolling vlieg-schiet spelletjesEr mist vast nog iets.
Hij zal waarschijnlijk niet zijn verbonden met het internet
Rekonq is naar mijn mening echt butt... Chromium daarentegen is bij mij retesnelquote:Op donderdag 17 februari 2011 19:25 schreef Cazano het volgende:
[..]
Mooie interface, lekker snel, goede browser (rekonq).
Dat sowieso.quote:Het voelt gewoon beter dan een windows pc
Ik snap dat argument van dat KDE te ingewikkeld zou zijn nou nooit... in welk opzicht is het te ingewikkeld? Alhoewel ik al jaren linux gebruik ben ik absoluut geen expert en toch heb ik nooit het gevoel gekregen dat KDE ingewikkeld was.quote:Op donderdag 17 februari 2011 19:25 schreef KomtTijd... het volgende:
Ik heb vroeger wel eens OpenSuse geprobeerd, maar vond toen dat Ubuntu toch wel een behoorlijke voorsprong had qua ontwikkeling en gebruiksgemak enzo. En KDE vind ik niets aan, veel te ingewikkeld. Maargoed dat is persoonlijk.
Mensen die hun os verneuken zul je altijd blijven houden. Ongeacht welk os er wordt gebruikt.quote:Op donderdag 24 februari 2011 10:55 schreef Visitor.Q het volgende:
Ik heb een keer een KDE installatie aan mijn pa gegeven (4.2 dacht ik) en hij had na een week geen taakbalk meer, zijn bureaublad was een zooitje met allerlei screenlets (of plasmoids) en hij kon in het algemeen niet veel dingen naar zijn zin instellen omdat het configuratiescherm net zo ingewikkeld is als bij windows. Die bleef dus maar klikken en proberen, en het 'terugvinden' van bepaalde opties ("hoe had ik dat ook alweer gedaan") was niet triviaal.
Bij KDE kan je die ook verbergen.quote:Daarom lever ik aan windows-users meestal Gnome waarbij ik diverse systeemiconen standaard verberg (want die java preferences heeft echt niemand nodig, net zoals bv netwerk proxy, keyboard input methods, assistive technologies etc).
In Gnome kon ik gelijk de weg vinden. In KDE niet. Plus ik vind het gewoon niet pettig werken. Maar zoals gezegd dat is persoonlijk, heb geen zin in een KDE/Gnome war.quote:Op donderdag 24 februari 2011 10:45 schreef -Techno- het volgende:
[..]
Ik snap dat argument van dat KDE te ingewikkeld zou zijn nou nooit... in welk opzicht is het te ingewikkeld? Alhoewel ik al jaren linux gebruik ben ik absoluut geen expert en toch heb ik nooit het gevoel gekregen dat KDE ingewikkeld was.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |