abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_91269918

Play

Farmville is hét spel van Facebook waarbij je je eigen farm kan aanmaken om er vervolgens veel verschillende crops op te planten, het naar je eigen smaak in te richten én ook nog eens bomen en dieren kan oogsten.


XP - Je krijgt voor het aankopen van bepaalde items een hoeveelheid XP.
Deze XP heb je nodig om te kunnen levelen. In totaal zijn er 90 levels.

Ribbons - Je kan verschillende ribbons halen, door bepaalde hoeveelheden te voltooien.
Hieronder valt bijvoorbeeld: 50 buren toevoegen aan je farm, of zoveel soorten bomen te oogsten.
Op het moment zijn er 37 ribbons, maar er zullen er vast nog wel een aantal bij komen.

Masterys - De mastery kan je zien in de Market, dat is het balkje onder de crops hun foto en die 3 sterren.
Als je met je muis op dat balkje gaat staan krijg je te zien hoeveel je van die soort moet oogsten om dan de eerste mastery ster te halen. Je kan ook zien hoe ver je bent, die balk wordt langzamerhand blauw.
Als je een ster hebt gehaald krijg je een hoeveelheid xp.

Bushels - Als je gewassen oogst kun je bushels van dat gewas krijgen. Voor 30.000 coins kun je een marktkraampje kopen waarin je je bushels voor een bepaalde tijd kunt aanbieden. Als anderen een bushel van je kopen kun als beloning kiezen uit coins, XP of fuel. Zelf kun je ook bushels van anderen pakken, dit kost je (vooralsnog) niets. Als je bij voorbeeld grapes oogst en net voor het oogsten een grape bushel activeert dan krijg je dubbele masterypunten. Ook zijn bushels nodig om producten te produceren in je crafting building, lees hier meer over bij "goods".

Goods - Goods zijn producten die je in kunt leveren voor fuel, hoe hoger het level van het product hoe meer fuel het oplevert. In een crafting building, dat kan een bakkerij een wijnboerderij of een spa zijn, kun je goods maken om ze daarna te verkopen aan je buren. Goods maak je van verschillende bushels die je bij je buren kunt pakken, elk product heeft andere bushels nodig. Elke keer als je een product maakt of verkoopt kan het een level omhoog gaan, dat houdt in dat ze duurder voor je buren zijn om ze te kopen maar ook dat ze meer fuel opleveren. Als een bepaalds aantal goods een level omhoog zijn gegaan kan je je crafting building upgraden met coins.

Co-op - Het samen boeren. Met een aantal mensen moet je zo snel mogelijk een opdracht voltooien voor een beloning in de vorm van xp en coins, en daarnaast een aparte beloning bij het behalen van een gouden medaille. Je kan Co-ops joinen via de wall of via de co-op knop in het spel zelf. Voor meer info: klik hier.


De Dairy Farm - Deze stal is bedoeld voor koeien, en heeft ruimte voor 20 koeien. Als je er een stier bij plaatst heb je kans op kalfjes. De kalfjes kunnen overigens NIET in de Dairy Farm.

De Chicken Coop - Deze opslag is bedoeld voor kippen, en heeft ruimte voor 20 kippen.
Sinds kort is deze opslag ook uit te breiden tot een opslag van 60 kippen. Deze stal heeft ruimte voor 20 kippen, van allerlei soorten. Het voordeel van deze stal is dat het eieren kan produceren. Als je een ei weet te produceren uit je Chicken Coop kan je deze posten op je startpagina. Iedereen die een ei open maakt, kan allerlei verschillende cadeautjes krijgen.

Horse Stable - Deze stal is bedoeld voor paarden, en heeft ruimte voor 20 paarden. Sinds kort is hij in stappen uit te breiden naar ruimte voor 40 paarden. Bij het oogsten van deze stal maak je kans op verschillende bonussen. Als je een stallion in je stal zet (via de feed) dan heb je kans op een veulentje. Het leuke aan deze stal is dat je hem zelf moet opbouwen. Je moet 50 items verzamelen om de stal compleet te krijgen en te kunnen gebruiken voor je paarden. Via hulp van vrienden kan je je stal zo snel mogelijk af maken.

Deze 50 items zijn opgedeeld in de volgende categoriën:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Harness
- Horseshoe

De Nursery - Een speciale stal voor kalfjes en veulens. De Nursery is net als de Horse Stable een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Wooden board
- Nail
- Brick
- Blanket
- Bottle

Je kalfjes en veulens kunnen opgroeien in de Nursery tot volwassen beesten die je dan weer in je Dairy Farm of Horse Stable kunt zetten Als je in de Nursery kijkt en met je muis over de verschillende beesten gaat kun je zien waarin ze opgroeien. Want ze veranderen niet per definitie in een volwassen versie van hun soort. Je moet het volgroeide jong wel vervangen voor een nieuw exemplaar.

De Beehive - Je kunt nu ook bijen verzamelen in de daarvoor bestemde Beehive, deze wordt steeds groter naarmate er meer bijen in zitten. Ook de Beehive is een verzamelgebouw, met 50 items die je moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de categoriën:
- Smoker
- Bees wax
- Wooden board
- Brick
- Nail

Om de bijen te kunnen verzamelen in je Beehive moet je eerst een "Queen Bee" vinden, deze kun je vinden tijdens het fertilizen van land van je buren óf bij het oogsten van bloemen op je eigen farm. De bijen zelf kun je krijgen door gifts van je buren of door ze te kopen van FC. Het nut van de bijen is dat je pollinated seeds (bestuivde zaden) krijgt van crops die gefertilized zijn. Ze zorgen ervoor dat je Pollinated crops krijgt in je market waarmee je een grotere kans krijgt dat je meer bushels bij het oogsten van die crops vind.

De Pigpen - Sinds kort is het mogelijk om je varkens onderdak te geven in dit hok, in totaal is er ruimte voor 20 varkens. Ook de Pigpen is een verzamelgebouw waarvoor je ditmaal maar 30 items moet verzamelen.

Deze zijn opgedeeld in de volgende 3 categoriën:
- Brick
- Nail
- Wooden board

De Garage- Je kunt hier niet alleen al je voertuigen kwijt maar je kunt ze hierin ook nog eens upgraden! Door vehicle parts (die je kan krijgen als gifts van buren) toe te voegen aan je voertuig kun je ervoor zorgen dat ze over een groter stuk land hun werk doen, stel je tractor kan 2x2 ploegen en je upgrade hem één keer dan kan hij 2x3 ploegen! De maximale grote dat je je voertuig kan laten ploegen is 9x9. Vanaf level 20 kun je de garage in de farmers market kopen voor 50.000 coins, daarna moet je nog eens 30 items verzamelen om hem op te kunnen bouwen.

Deze zijn opgedeeld als volgt:
- Brick
- Nail
- Wooden board

Storage Cellar - Dit is een opslagplaats die weinig plaats in beslag neemt maar die ervoor zorgt dat je tot maarliefst 500 spullen kan opslaan. Hier moet je natuurlijk wel iets voor doen. Door shovels toe te voegen vergroot je het aantal spullen die je kwijt kan, elke shovel zorgt voor 1 plekje ruimte meer. Het leuke is dat je ook prijzen kan claimen met je shovels, zo kun je bijv. voor 60 shovels een miner sheep claimen en voor 200 shovels een antique tractor!


FarmVille Calculator
FarmVille Wiki
FarmVille Freak
Hoeveel moet ik planten voor ik een mastery haal?


Wanneer je level 10 bereikt kan je collections verzamelen. Onderdelen hiervoor vind je bij vrienden of op je eigen farm. Zodra je een collection compleet hebt kan je deze op je prikbord of op het forum plaatsen zodat anderen hier weer een collectible door krijgen.
Complete Handleiding
Uitleg Firefox
Uitleg Chrome
Uitleg Internet Explorer


Als buren kan je elkaar gifts sturen. Wil je een gift versturen die niet in je lijstje staat?
Gebruik dan deze handleiding.

FOK!kers op farmville:

! Je wordt vriendelijk verzocht bij het toevoegen van een van deze personen erbij te vermelden dat je van FOK! bent en/of dat het voor FV is !

Buurvrouw_Rietman
Cat22
DjFrodo
Gateway
Hara
just me
koei
Krioro
liesje1979
Morrisz
NelisZ
Lienzz
Lorteti
Peekies
Pindanoot
Pisces29
Misan
sbientje
Sjowhan
Solique
TJV
Tombolafan
Trainfreak
zoejes

Wel meespelen maar niet al je gegevens blootgeven?
Hier kun je tips over de privacy settings voor Facebook en Farmville vinden.


Deze OP is hier te vinden.
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
pi_91269990
Dacht dat ik al #301 was, sorry.
It's 106 miles to Chicago, we've got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, its dark, and we're wearing sunglasses. Hit it.
pi_91270157
):O
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  donderdag 13 januari 2011 @ 17:03:55 #4
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91271103
Farmville, goh wat leuk. Ik ga ook beginnen met spelen denk ik.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  donderdag 13 januari 2011 @ 17:08:02 #5
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91271290
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_91271986
Ik heb de veulens ook niet, idd heel flauw dat gelurk
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
pi_91272387
En ik heb ze ook niet.
Ik heb nog wat red foals en asian foals in de aanbieding, ik verzend ze via PM dus vraag maar als je wilt :)
pi_91273887
quote:
11s.gif Op donderdag 13 januari 2011 17:28 schreef Peekies het volgende:
En ik heb ze ook niet.
Ik heb nog wat red foals en asian foals in de aanbieding, ik verzend ze via PM dus vraag maar als je wilt :)
Ik heb wel interesse in de asian veulen als je nog hebt
pi_91273917
Iemand interesse in een disco-boom? Kwam uit een seedling *O*
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_91274121
Oh oh Mag ik mag ik!? :D
pi_91274243
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 17:59 schreef koei het volgende:
Iemand interesse in een disco-boom? Kwam uit een seedling *O*
ik , maar ben vast te laat *O*
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_91274411
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 17:59 schreef koei het volgende:
Iemand interesse in een disco-boom? Kwam uit een seedling *O*
Ik wil niet hebberig zijn maar als er nog eentje beschikbaar is heb ik zekers interesse
pi_91274637
Hoevaak kun je een boom eigenlijk uitdelen?
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_91275424
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:15 schreef koei het volgende:
Hoevaak kun je een boom eigenlijk uitdelen?
1 keer
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 13 januari 2011 @ 18:41:50 #15
137173 YPrue
Message in a bottle...
pi_91275640
Pff, ik krijg nu alleen nog maar shovels uit die special deliveries, terwijl ik liever bijtjes of bouwmaterialen wil hebben. :')
The Police 08-06-2008
pi_91275738
quote:
14s.gif Op donderdag 13 januari 2011 18:36 schreef Mirjam het volgende:

[..]

1 keer
Echt maar zo weinig? Dan heb ik nog regelmatig geluk gehad met bomen... En ik heb net mijn boom aan drie mensen doorgegeven :@ Maar waarschijnlijk dat hij dan bij de andere twee mensen niet meer werkte.
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
  donderdag 13 januari 2011 @ 18:45:47 #17
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91275817
_O-
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_91276780
Pas die OP eens een keer aan...

- Pigpens kun je tegenwoordig upgraden to 40 piggies
- Voertuigen upgraden kan zelfs to 4*4 en vooral handig als je de combine bezit.

Oja, nog een leuke bijkomstigheid:

Als je je dagelijkse hoeveelheid cadeautjes pakt na het opstarten van Farmville (en cadeautjes teruggeeft), ga je daarna naar je giftlinks via je startpagina; daar staan je cadeaux nog een keer...
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_91277288
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 19:08 schreef Daffodil31LE het volgende:
Pas die OP eens een keer aan...

- Pigpens kun je tegenwoordig upgraden to 40 piggies
- Voertuigen upgraden kan zelfs to 4*4 en vooral handig als je de combine bezit.

Oja, nog een leuke bijkomstigheid:

Als je je dagelijkse hoeveelheid cadeautjes pakt na het opstarten van Farmville (en cadeautjes teruggeeft), ga je daarna naar je giftlinks via je startpagina; daar staan je cadeaux nog een keer...
Wat let je om het zelf te doen?

En die glitch had ik tot voorkort ook, maar dat hebben ze gisteren gefixt helaas -O-
RitseB: Dat leer je nog wel, koei heeft altijd gelijk
pi_91277452
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 19:19 schreef koei het volgende:

[..]

Wat let je om het zelf te doen?
Iets met "aanmelden". Geen zin om nog een account aan te maken.
quote:
En die glitch had ik tot voorkort ook, maar dat hebben ze gisteren gefixt helaas -O-
Hier werkt-ie nog steeds. Ik ben overigens blij met die meerdere-deliveries-ineens-openen-tool ;)
Haha, U schakelt nog. Test een DAF !
pi_91277515
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 19:22 schreef Daffodil31LE het volgende:

[..]

Iets met "aanmelden". Geen zin om nog een account aan te maken.

Dat is puur 1x je gebruikersnaam en wachtwoord invullen, kan hetzelfde zijn als je fok-account
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  donderdag 13 januari 2011 @ 19:27:45 #22
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91277715
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 19:08 schreef Daffodil31LE het volgende:
Pas die OP eens een keer aan...

- Pigpens kun je tegenwoordig upgraden to 40 piggies
- Voertuigen upgraden kan zelfs to 4*4 en vooral handig als je de combine bezit.

Oja, nog een leuke bijkomstigheid:

Als je je dagelijkse hoeveelheid cadeautjes pakt na het opstarten van Farmville (en cadeautjes teruggeeft), ga je daarna naar je giftlinks via je startpagina; daar staan je cadeaux nog een keer...
Ik voel me niet bepaald geroepen om het te doen als het op zo'n manier gezegd wordt :7
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
pi_91277834
quote:
10s.gif Op donderdag 13 januari 2011 19:27 schreef Harajuku. het volgende:

[..]

Ik voel me niet bepaald geroepen om het te doen als het op zo'n manier gezegd wordt :7
Nou, ik ook niet _O- Ik ben ontzettend wiki-bijwerk-geil normaal, maar nu vertik ik het :D
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  donderdag 13 januari 2011 @ 19:30:30 #24
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_91277859
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 19:30 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Nou, ik ook niet _O- Ik ben ontzettend wiki-bijwerk-geil normaal, maar nu vertik ik het :D
Ik zou het sowieso niet gedaan hebben, :@.
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † donderdag 13 januari 2011 @ 19:38:10 #25
675 just me
oldbie DCLXXV
pi_91278249
quote:
1s.gif Op donderdag 13 januari 2011 16:21 schreef Sjowhan het volgende:
Ik ook niet. Misschien dat DJ Frodo loopt te lurken? Of Edwin Saanbits? (als je die nog als buurtje hebt)
:D het zou toch wel heel erg zijn als de SaanBits of Bytes hier lopen te pikken :D
Godmother of Radio 49
And now I think of my life as vintage wine
How fragile we are
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')