FOK!forum / General Chat / Dat luikje bij de afhaalchinees
gebrokenglasdinsdag 11 januari 2011 @ 18:04
Waarom wordt die steeds zo angstvallig dichtgehouden?
Je staat bij de afhaalchinees te wachten op je dubbele portie Babi Pangang Tjap Tjoi met kipfilet,
en dan zie je dat af en toe dat luikje van de keuken openschuiven, worden er 3 bakjes bami naar voren geschoven en pats direct dat luikje weer dicht.
Waarom zeg?
Is dat zodat de klanten niet kunnen zien wat voor een teringzooi het eigenlijk wel niet is in die keuken?
Of heeft het te maken met oosterse beleefheid ofzo?
Wij westerlingen houden van een open keuken zodat je de koks bezig kunt zien. Ik wel tenminste. Weet je zeker dat het goed zit.

[ Bericht 1% gewijzigd door gebrokenglas op 11-01-2011 22:34:14 ]
CernunnosCelticdinsdag 11 januari 2011 @ 18:07
Overval?
Lolaatjedinsdag 11 januari 2011 @ 18:08
Dat vroeg ik me laatst ook al af toen ik er was.
Abraracadabradinsdag 11 januari 2011 @ 18:08
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:04 schreef gebrokenglas het volgende:

Is dat zodat de klanten niet kunnen zien wat voor een teringzooi het eigenlijk wel niet is in die keuken?

Wij westerlingen houden van een open keuken zodat je de koks bezig kunt zien. Ik wel tenminste. Weet je zeker dat het goed zit.

Denk het wel, het is vrijwel altijd een grote ranzige bende in die keukens, willen ze niet teveel aan mensen laten zien.
beatrijsdinsdag 11 januari 2011 @ 18:08
Wat boeit het, als het eten maar lekker is.
helldeskrdinsdag 11 januari 2011 @ 18:10
And then ?
Feeeebledinsdag 11 januari 2011 @ 18:11
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:10 schreef helldeskr het volgende:
And then ?
:D
Elkouwdinsdag 11 januari 2011 @ 18:13
Onze vaste chinees heeft een open keuken, bakt z'n bami 2 meter voor je neus :D
gebrokenglasdinsdag 11 januari 2011 @ 18:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:08 schreef beatrijs het volgende:
Wat boeit het, als het eten maar lekker is.
Nou ik hoorde laatste dat, toen het wat warmer was, de chinees hier om de hoek, het minstens 47 graden had in de keuken.
Sindsdien ben ik er niet meer geweest.
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:13
Het aantal vaste bezoekers zal sterk afnemen, wanneer iedereen de bezigheden in de keuken van de Chinees kan volgen. Het voedsel is weliswaar aardig te eten, maar sommige zaken moeten nou eenmaal geheim blijven.
LasTeRdinsdag 11 januari 2011 @ 18:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:07 schreef CernunnosCeltic het volgende:
Overval?
Het geld ligt toch niet in de keuken? :')
Appeleterdinsdag 11 januari 2011 @ 18:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:08 schreef beatrijs het volgende:
Wat boeit het, als het eten maar lekker is.
Idd
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:13 schreef Elkouw het volgende:
Onze vaste chinees heeft een open keuken, bakt z'n bami 2 meter voor je neus :D
Je bedoelt een wokrestaurant?
gebrokenglasdinsdag 11 januari 2011 @ 18:15
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:13 schreef MotorCitySoul het volgende:
Het aantal vaste bezoekers zal sterk afnemen, wanneer iedereen de bezigheden in de keuken van de Chinees kan volgen. Het voedsel is weliswaar aardig te eten, maar sommige zaken moeten nou eenmaal geheim blijven.
De bereidingswijze? Je mag niet zien dat ze het opwarmen in een magnetron?
dWc_RuffRyderdinsdag 11 januari 2011 @ 18:16
Bij 1m48 :').

edit: Grappig, bij besteld ook #148 :')!
Chuledinsdag 11 januari 2011 @ 18:17
Omdat ze daar roken en bier zuipen.
The_Emotiondinsdag 11 januari 2011 @ 18:18
Toen ik laatst af ging halen, kwamen er elke keer kreten uit de keuken vandaan als het luikje open ging. Ik kreeg meer het idee dat ze met kong fu bezig waren dan met de fu yong hai die ze klaar moesten maken.
gebrokenglasdinsdag 11 januari 2011 @ 18:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:18 schreef Remqo het volgende:
Toen ik laatst af ging halen, kwamen er elke keer kreten uit de keuken vandaan als het luikje open ging. Ik kreeg meer het idee dat ze met kong fu bezig waren dan met de fu yong hai die ze klaar moesten maken.
Of een familieruzie...
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:15 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

De bereidingswijze? Je mag niet zien dat ze het opwarmen in een magnetron?
Ook dat, maar het is er lang niet altijd even netjes en hygiënisch. Ook werken er vrij vaak (te) jonge kinderen.
Elkouwdinsdag 11 januari 2011 @ 18:19
quote:
15s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:14 schreef MotorCitySoul het volgende:

[..]

Je bedoelt een wokrestaurant?
Nee, gewoon echt een afhaalrestauranttoko :')
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:21
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:19 schreef Elkouw het volgende:

[..]

Nee, gewoon echt een afhaalrestauranttoko :')
Ok, is toch heerlijk man.
Daywalk3rdinsdag 11 januari 2011 @ 18:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:21 schreef MotorCitySoul het volgende:

[..]

Ok, is toch heerlijk man.
Of het heerlijk is dat weet Elkouw wel.
Maar het is sowieso netjes. Een open keuken is ^O^
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:24
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:22 schreef Daywalk3r het volgende:

[..]

Of het heerlijk is dat weet Elkouw wel.
Maar het is sowieso netjes. Een open keuken is ^O^
Ja en die open keuken is er niet vaak. Daar gaat dit topic over.
DaggerOnedinsdag 11 januari 2011 @ 18:28
Elkouwdinsdag 11 januari 2011 @ 18:41
Chinezen die naast bami en dergelijke ook nog eens een snackbar in hetzelfde pand runnen zijn nou ook niet echt je van het. Bami maken ze vaak van te voren klaar om het zo snel mogelijk te kunnen verkopen :N
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:44
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:41 schreef Elkouw het volgende:
Chinezen die naast bami en dergelijke ook nog eens een snackbar in hetzelfde pand runnen zijn nou ook niet echt je van het. Bami maken ze vaak van te voren klaar om het zo snel mogelijk te kunnen verkopen :N
Net zoals de loempia's die je krijgt in een Vietnamese snackbar. :')
Mopst3rdinsdag 11 januari 2011 @ 18:48
Wat is dan weer een vietnamese snackbar dan :')
Chuledinsdag 11 januari 2011 @ 18:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:44 schreef MotorCitySoul het volgende:

[..]

Net zoals de loempia's die je krijgt in een Vietnamese snackbar. :')
Interesseert me echt geen bal. Vind het nog steeds lekker. Net zoals de bami overigens.
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 18:52
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:50 schreef Chule het volgende:

[..]

Interesseert me echt geen bal. Vind het nog steeds lekker. Net zoals de bami overigens.
Ok amazing, en nu?
gebrokenglasdinsdag 11 januari 2011 @ 18:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:41 schreef Elkouw het volgende:
Chinezen die naast bami en dergelijke ook nog eens een snackbar in hetzelfde pand runnen zijn nou ook niet echt je van het. Bami maken ze vaak van te voren klaar om het zo snel mogelijk te kunnen verkopen :N
Nouja, als die bami na bereiding in een vrieskist wordt gegooid of goed koel bewaard hoeft dat niet zo erg te zijn.
eenofanderedinsdag 11 januari 2011 @ 19:04
Is gewoon traditie.
VeerElidinsdag 11 januari 2011 @ 20:00
quote:
^O^
Dr_Flashdinsdag 11 januari 2011 @ 20:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:04 schreef gebrokenglas het volgende: beleeftijd ofzo?
Dat. Met de nadruk op "ofzo".
fotostarterdinsdag 11 januari 2011 @ 20:11
Anders tocht het zo.
Palomardinsdag 11 januari 2011 @ 20:35
Achter dat luikje zijn ze eigenlijk aan het gokken. Daarom moet je ook altijd contant betalen en niet per pin.
Fanta-stickdinsdag 11 januari 2011 @ 20:49
afhaalchinees :') verzekerd zijn van een avond boven of op de pot.
killurzdinsdag 11 januari 2011 @ 21:45
heb je ooit wel eens in een professionele keuken gestaan?
ik ben kok geweest...als het topdrukte is is een keuken in welk restaurant dan ook niet echt netjes

behalve open keukens die blijven wel netjes:P
Gelebadeenddinsdag 11 januari 2011 @ 22:07
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:18 schreef Remqo het volgende:
Toen ik laatst af ging halen, kwamen er elke keer kreten uit de keuken vandaan als het luikje open ging. Ik kreeg meer het idee dat ze met kong fu bezig waren dan met de fu yong hai die ze klaar moesten maken.
_O-
DjimmyRdinsdag 11 januari 2011 @ 22:11
Zodat je dit niet ziet;

http://www.google.nl/imag(...)i=&aql=&oq=&gs_rfai=
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 22:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:11 schreef DjimmyR het volgende:
Zodat je dit niet ziet;

http://www.google.nl/imag(...)i=&aql=&oq=&gs_rfai=

26688703-6a8141cf6f1.jpg

Chinese Breakfast?
gebrokenglasdinsdag 11 januari 2011 @ 22:34
quote:
15s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:19 schreef MotorCitySoul het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Chinese Breakfast?
Ik vind dat er niet echt smakelijk uitzien.
Herkauwerdinsdag 11 januari 2011 @ 22:36
Anders glipt die kat/hond er weer door! Je moet ze natuurlijk wel vers houden.
Geranium_Opadinsdag 11 januari 2011 @ 22:49
De keuken bij dit soort zaken is over het algemeen een puinboel

Rob geus aka smaakpolitie wordt niets voor niets bijna altijd buiten de keuken bij chinezen gehouden.
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 22:56
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:49 schreef Geranium_Opa het volgende:
Rob geus aka smaakpolitie wordt niets voor niets bijna altijd buiten de keuken bij chinezen gehouden.
Ik kan de Chinezen geen ongelijk geval in dit geval.
Geranium_Opadinsdag 11 januari 2011 @ 23:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 22:56 schreef MotorCitySoul het volgende:

[..]

Ik kan de Chinezen geen ongelijk geval in dit geval.
Als de keuken schoon en in orde is heb je niets te verbergen, en je hebt gelijk goede publiciteit.
MotorCitySouldinsdag 11 januari 2011 @ 23:02
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 23:01 schreef Geranium_Opa het volgende:

[..]

Als de keuken schoon en in orde is heb je niets te verbergen, en je hebt gelijk goede publiciteit.
Nouja, het is maar de vraag of je zo'n clown van SBS6 in je zaak wilt hebben. Ik vind hem iig bloedirritant. :)
Ghostinthemachinedinsdag 11 januari 2011 @ 23:56
Chinezen koken naakt!!!!!
opgezegd111213_01woensdag 12 januari 2011 @ 00:27
Die Rob Geus is sowieso zo ongelofelijk overdreven.
Ik ben allesbehalve een onhygienisch persoon maar sjongejonge zeg, hij is echt een mierenneuker.
Van vieze handjes tijdens het koken bouwen we in ieder geval nog wat weerstand op :D

[ Bericht 0% gewijzigd door opgezegd111213_01 op 12-01-2011 00:35:23 ]
vogeltjesdanswoensdag 12 januari 2011 @ 00:32
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 00:27 schreef Goodluck_Charm het volgende:
Die Rob Geus is sowieso zo ongelofelijk overdreven.
Ik ben allesbehalve een onhygienisch persoon maar sjongejonge zeg, hij is echt een mierenneuker.
Van vieze handjes tijdens het koken bouwen in ieder geval nog wat weerstand op :D
Mja maar in Maastricht was vroeger zo een Griek die echt met vuile nagels stond te koken :')
opgezegd111213_01woensdag 12 januari 2011 @ 00:37
quote:
Op woensdag 12 januari 2011 00:32 schreef vogeltjesdans het volgende:

[..]

Mja maar in Maastricht was vroeger zo een Griek die echt met vuile nagels stond te koken :')
Oke, dat is wel nast :') maar die Rob Geus met z'n gejank of etiketjes en vieze vloeren. Boeiend!
Of een keuken schoon genoeg is, zie je in 1 oogopslag.
Bovendien, bacterien gaan toch dood tijdens het koken :9
vogeltjesdanswoensdag 12 januari 2011 @ 00:49
Wist je trouwens hoeveel bacterien er zich bevinden op je tandenborstel?
yosanderwoensdag 12 januari 2011 @ 00:50
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 00:37 schreef Goodluck_Charm het volgende:

[..]

Oke, dat is wel nast :') maar die Rob Geus met z'n gejank of etiketjes en vieze vloeren. Boeiend!
Of een keuken schoon genoeg is, zie je in 1 oogopslag.
Bovendien, bacterien gaan toch dood tijdens het koken :9
Je hebt ook nog te maken met koude gerechten :).
Hojdhopperwoensdag 12 januari 2011 @ 00:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:04 schreef gebrokenglas het volgende:
Wij westerlingen houden van een open keuken zodat je de koks bezig kunt zien. Ik wel tenminste. Weet je zeker dat het goed zit.
Ik las kots. Maar jij wilt toch ook niet neuken met een open deur? :?
opgezegd111213_01woensdag 12 januari 2011 @ 00:52
quote:
Op woensdag 12 januari 2011 00:49 schreef vogeltjesdans het volgende:
Wist je trouwens hoeveel bacterien er zich bevinden op je tandenborstel?
Geen idee :9 iig niet genoeg om tanden poetsen slecht te maken
Bovendien, bacterien zitten overal. Wat dacht je van toetsenborden en lichtknopjes
opgezegd111213_01woensdag 12 januari 2011 @ 00:55
quote:
Op woensdag 12 januari 2011 00:50 schreef yosander het volgende:

[..]

Je hebt ook nog te maken met koude gerechten :).
Ja dat klopt. Maar van een paar bacterien ga je niet dood. Er zitten er doorgaans meer op je toetsenbord dan op de handen van de kok.

Mijn punt is dat een fatsoenlijke kok z'n handen wast, producten koel en gesloten houd en schoon gerei gebruikt.
Veel van het bijkomende is overdrijving in my opinion.
lelouchwoensdag 12 januari 2011 @ 01:05
De afhaalchinees hier heeft ook open keuken :D Echt leuk om te zien hoe ze dat klaarmaken in die grote pannen.
vogeltjesdanswoensdag 12 januari 2011 @ 01:31
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 00:52 schreef Goodluck_Charm het volgende:

[..]

Geen idee :9 iig niet genoeg om tanden poetsen slecht te maken
Bovendien, bacterien zitten overal. Wat dacht je van toetsenborden en lichtknopjes
Uit Gezond Nu van deze maand: een tandenborstel van drie maanden oud bevat gemiddeld 7 miljoen bacterien. Reden genoeg om deze tijdig te vervangen lijkt me zo :')
opgezegd111213_01woensdag 12 januari 2011 @ 07:20
quote:
Op woensdag 12 januari 2011 01:31 schreef vogeltjesdans het volgende:

[..]

Uit Gezond Nu van deze maand: een tandenborstel van drie maanden oud bevat gemiddeld 7 miljoen bacterien. Reden genoeg om deze tijdig te vervangen lijkt me zo :')
2 maanden is max toch? Maar goed, in principe zitten er na je eerste poetsbeurt al bacterien op, is onvermijdelijk gezien de wereld waar we in leven.

They're everywhere! :o
iewlwoensdag 12 januari 2011 @ 07:50
Ik werk bij een chinees als bezorger en het is inderdaad maar beter om het niet te zien. Afzuigkappen worden niet schoongemaakt dus die zijn altijd vet, de pannen voor nasi en bami worden maximaal 1 keer per dag schoongemaakt dus die zijn ook supervet. Daarnaast wordt rauw vlees en gebakken vlees met 1 mes gesneden op een snijplank die nooit wordt schoongemaakt. En ze hebben een grote pot waar ze vlees in stomen of iets dergelijks, en als dat vlees klaar is zetten ze het in open kratten op de grond, waar de bezorgers langslopen en zo stof op het vlees kunnen strooien. Iedereen rookt er binnen en er wordt ook gedronken. Kortom: de luikjes gaan maar tot 20 cm open om het voor de klanten lekker te houden.
Japppowoensdag 12 januari 2011 @ 10:16
Bij mij in het afhaalding ook gewoon een open keuken. Om nou te zeggen dat het er lekker schoon uitziet :'( . Maar het is wel lekker :9~.
DeTolkwoensdag 12 januari 2011 @ 10:57
Hmm.. Vanavond weer Koe lo Kai _O_
SicSicSicswoensdag 12 januari 2011 @ 11:10
Ruikje open? Daal wolden wij niet vlorijk van!
valekwoensdag 12 januari 2011 @ 11:21
De chinees tegenover mij had een open keuken. Zijn ze ineens dicht. De roddels zijn dat hij veel gokte. En de anderen Chinezen hier hebben wel allemaal zo'n luikje.
Downstarwoensdag 12 januari 2011 @ 11:24
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 11:21 schreef valek het volgende:
De chinees tegenover mij had een open keuken. Zijn ze ineens dicht. De roddels zijn dat hij veel gokte. En de anderen Chinezen hier hebben wel allemaal zo'n luikje.
De casinos hier zitten ook vol met Chinezen.. dus dat kan wel kloppen ja :)
zou ook niet graag in z'n keuken willen kijken ( ook niet in andere restaurants hoor..) als het eten maar smaakt dan moet je niet aan de andere dingen denken die er mogelijk mee gebeurd zijn :P
Bennywoensdag 12 januari 2011 @ 11:28
Omdat teringzooi :Y

..de keren dat de smaakpolitie bij een Chinees langs ging zag je in 1 oogopslag al dat geen stickertje verdiende :')
LePoowoensdag 12 januari 2011 @ 11:51
Over het algemeen zijn de keukens bij de chinees idd niet om over naar huis te schrijven.
Ik denk dat menig klant om zou draaien als ze daar een open keuken hadden.
Northsidewoensdag 12 januari 2011 @ 13:31
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 01:31 schreef vogeltjesdans het volgende:
Uit Gezond Nu van deze maand: een tandenborstel van drie maanden oud bevat gemiddeld 7 miljoen bacterien. Reden genoeg om deze tijdig te vervangen lijkt me zo :')
Geloof niet dat er veel mensen dood gaan door vieze tandenborstels...
opgezegd111213_01woensdag 12 januari 2011 @ 14:17
quote:
Op woensdag 12 januari 2011 13:31 schreef Northside het volgende:

[..]

Geloof niet dat er veel mensen dood gaan door vieze tandenborstels...
Gaan er wel zoveel mensen dood door het eten van chinees dan?
Northsidewoensdag 12 januari 2011 @ 14:28
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 14:17 schreef Goodluck_Charm het volgende:
Gaan er wel zoveel mensen dood door het eten van chinees dan?
Nee. Niets mis met wat onhygiene en bacterieen links en rechts dus.
HerrHenkwoensdag 12 januari 2011 @ 15:50
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 14:28 schreef Northside het volgende:

[..]

Nee. Niets mis met wat onhygiene en bacterieen links en rechts dus.
Dat, goed voor je immuunsysteem, anders wordt je idd heel snel ziek van alles en nogwat
Citizen.Erasedwoensdag 12 januari 2011 @ 15:52
Omdat alles achter het luikje pure magie is.
MotorCitySoulwoensdag 12 januari 2011 @ 15:53
Het gaat er niet om dat het zoveel ongezonder is, maar een letterlijk kijkje in de keuken, zal teveel mensen doen besluiten om minder / niet meer naar de Chinees te gaan. En vanzelfsprekend zitten ze daar niet op te wachten.
Lonkawoensdag 12 januari 2011 @ 15:55
Ik weet wel dat dat luikje de reden is waarom ik nooit Chinees eet... Als je al geen glimp van de keuken op mag vangen wil ik niet weten wat er daar gebeurt!
MotorCitySoulwoensdag 12 januari 2011 @ 15:56
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 15:55 schreef Lonka het volgende:
Ik weet wel dat dat luikje de reden is waarom ik nooit Chinees eet... Als je al geen glimp van de keuken op mag vangen wil ik niet weten wat er daar gebeurt!
Eet je wel in restaurants of laat je wel eens een pizza oid bezorgen dan?
Appelknallerwoensdag 12 januari 2011 @ 16:06
Zodat je niet ziet hoe smerig het in die keuken is.
Vleyczejturwoensdag 12 januari 2011 @ 16:15
Ik vind een open keuken altijd wel irritant. Zit je lekker van je eten te genieten, staat er een kok naast je in ziekenhuislicht te zweten en hard te werken. Nee dank je. Ik heb dan liever een dichte keuken waar je als je wilt een kijkje kan nemen ofzo.
MotorCitySoulwoensdag 12 januari 2011 @ 16:18
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 16:15 schreef Vleyczejtur het volgende:
Ik vind een open keuken altijd wel irritant. Zit je lekker van je eten te genieten, staat er een kok naast je in ziekenhuislicht te zweten en hard te werken. Nee dank je. Ik heb dan liever een dichte keuken waar je als je wilt een kijkje kan nemen ofzo.
Dit gaat natuurlijk wel meer over een Chinees waar je niet eet, maar alleen wat bakjes af komt halen. Bakjes die onder een luikje door worden geschoven.

Maar idd, ik zou ook niet weten waarom je de exacte bezigheden van een kok wilt zien, wanneer je in een restaurant zit te eten.
Northsidewoensdag 12 januari 2011 @ 17:02
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 15:55 schreef Lonka het volgende:
Ik weet wel dat dat luikje de reden is waarom ik nooit Chinees eet... Als je al geen glimp van de keuken op mag vangen wil ik niet weten wat er daar gebeurt!
En oma's wijsheid 'zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten' schoot mij te binnen.
Afhaalchineeswoensdag 12 januari 2011 @ 17:38
Goed topic
Geflipte-Koelkastwoensdag 12 januari 2011 @ 19:39
Vraag het ze zelf?

Maarja, hier ook het luikje. Echter, je weet zelf al dat het daar ongezond aan toe gaat, maar toch chinees halen/kopen?.....

Geef mij dan maar het Wok Restaurant, alles open en netjes. En daar kan het opeens wel.
Robin__woensdag 12 januari 2011 @ 19:49
omdat ze daar achter hevig in het chinees naar elkaar aan het schreeuwen zijn en je daar als klant toch niet wijzer van wordt
Bladergroenwoensdag 12 januari 2011 @ 22:29
Dat luikje is om de Chinese koks te beschermen tegen de aanblik van klanten. Eén blik op een ongewassen klant beneemt ze alle kooklust.
TheFreshPrincewoensdag 12 januari 2011 @ 22:41
Restaurant Oosthout in Voorhout _O_
De beste afhaalchinees die ik ooit heb gehad _O_

Jammer dat ik er 200km vanaf woon :'(
YebCardonderdag 13 januari 2011 @ 01:30
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 22:41 schreef MaGNeT het volgende:
Restaurant Oosthout in Voorhout _O_
De beste afhaalchinees die ik ooit heb gehad _O_

Jammer dat ik er 200km vanaf woon :'(
ze bezorgen ook hoor
gebrokenglasdonderdag 13 januari 2011 @ 19:53
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 22:41 schreef MaGNeT het volgende:
Restaurant Oosthout in Voorhout _O_
De beste afhaalchinees die ik ooit heb gehad _O_

Jammer dat ik er 200km vanaf woon :'(
Als je er eens in de buurt bent ga je er toch gewoon langs? Die handel is best in de magnetron weer op te warmen...
tralalaladonderdag 13 januari 2011 @ 20:00
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 22:41 schreef MaGNeT het volgende:
Restaurant Oosthout in Voorhout _O_
De beste afhaalchinees die ik ooit heb gehad _O_

Jammer dat ik er 200km vanaf woon :'(
Zo ken ik er ook een in Paterswolde, alleen dat ligt ook 200 km van mijn woonplaats af. ;(
gebrokenglasvrijdag 14 januari 2011 @ 21:41
Ik ben wel eens ziek geweest van het vreten van de afhaalchinees.
Raar dat je er dan toch na een maand opnieuw eten bestelt...
#ANONIEMzaterdag 15 januari 2011 @ 00:44
quote:
1s.gif Op woensdag 12 januari 2011 00:32 schreef vogeltjesdans het volgende:

[..]

Mja maar in Maastricht was vroeger zo een Griek die echt met vuile nagels stond te koken :')
Deze meneer heeft ook vieze nagels:

Ik heb wel vuile nagels maar die worden vanzelf wel schoon in het gehakt _O- _O- _O-
sciterzaterdag 15 januari 2011 @ 14:00
Chinezen staan nu eenmaal bekend om hun niet schone keuken, om je eetlust niet te bederven schermen ze de hele boel af. Is eigenlijk wel aardig toch?

En je kan jezelf wel voorliegen dat het een schone chinees is maar dat is het meestal niet, dus als je dat vies vind eet je het niet.
Lindstrøm.zaterdag 15 januari 2011 @ 14:03
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 23:01 schreef Geranium_Opa het volgende:

[..]

Als de keuken schoon en in orde is heb je niets te verbergen, en je hebt gelijk goede publiciteit.
Als je bezig bent met een drukke keuken, dan laat je zo'n bosmongool toch niet toe in je keuken? Verbaast me altijd bij sommige restaurants, enorm drukke keuken, gaat die Rob Geus er nog tussen lopen met z'n rubbertjes.
Booomerzaterdag 15 januari 2011 @ 14:19
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:04 schreef gebrokenglas het volgende:
Waarom wordt die steeds zo angstvallig dichtgehouden?
Je staat bij de afhaalchinees te wachten op je dubbele portie Babi Pangang Tjap Tjoi met kipfilet,
en dan zie je dat af en toe dat luikje van de keuken openschuiven, worden er 3 bakjes bami naar voren geschoven en pats direct dat luikje weer dicht.
Waarom zeg?
Is dat zodat de klanten niet kunnen zien wat voor een teringzooi het eigenlijk wel niet is in die keuken?
Of heeft het te maken met oosterse beleefheid ofzo?
Wij westerlingen houden van een open keuken zodat je de koks bezig kunt zien. Ik wel tenminste. Weet je zeker dat het goed zit.
Ik denk omdat als je zou zien hoe de keuken bij de Chinees eruit ziet, je je eten niet meer lust. :P
gebrokenglaszaterdag 15 januari 2011 @ 16:25
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 14:19 schreef Booomer het volgende:

[..]

Ik denk omdat als je zou zien hoe de keuken bij de Chinees eruit ziet, je je eten niet meer lust. :P
Maar ze worden toch regelmatig gecheckt? Door weet ik wat voor instantie? En hopelijk onaangekondigd....
Als het werkelijk onverantwoord is gooit de gemeente? de tent wel dicht lijkt me.
Lindstrøm.zaterdag 15 januari 2011 @ 16:34
Heb even gebeld. Het heeft te maken met diffusie :)
ETAzaterdag 15 januari 2011 @ 17:35
Vergeet de lawaai niet. In een drukke keuken wordt veel lawaai gemaakt, het luikje houdt dit enigszins tegen.

Een Chinese keuken ziet er inderdaad lang niet altijd smakelijk uit. Dit betekend niet dat de keuken ook echt vies is. Tegenwoordig wordt er streng gecontroleerd door de inspectiedienst, de boetes die zij uitschrijven zijn niet mals.
fotostarterzaterdag 15 januari 2011 @ 17:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 16:25 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Maar ze worden toch regelmatig gecheckt? Door weet ik wat voor instantie? En hopelijk onaangekondigd....
Als het werkelijk onverantwoord is gooit de gemeente? de tent wel dicht lijkt me.
Dit dus, al is het zeker geen kokspaleis binnen de keuken bij de chinees.
Dozen op de grond, grote ijzeren emmers olie en noem maar op.
MarlboroGoldzaterdag 15 januari 2011 @ 19:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:41 schreef Elkouw het volgende:
Chinezen die naast bami en dergelijke ook nog eens een snackbar in hetzelfde pand runnen zijn nou ook niet echt je van het. Bami maken ze vaak van te voren klaar om het zo snel mogelijk te kunnen verkopen :N
Chinezen kunnen geen patat bakken!
SuperKaasNachozaterdag 15 januari 2011 @ 19:54
Ober waarom zit er een pruik in me soep
gebrokenglaszaterdag 15 januari 2011 @ 20:29
quote:
11s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 16:34 schreef Lindstrøm. het volgende:
Heb even gebeld. Het heeft te maken met diffusie :)
Dat begrijp ik niet. Kun je dat uitleggen?
yoppiesauszaterdag 15 januari 2011 @ 20:43
ze oefen de geheime kungfu-taekwando-boks-draak-spleetoog techniek
kawotskizaterdag 15 januari 2011 @ 22:58
quote:
Op woensdag 12 januari 2011 22:41 schreef MaGNeT het volgende:
Restaurant Oosthout in Voorhout _O_
De beste afhaalchinees die ik ooit heb gehad _O_

Jammer dat ik er 200km vanaf woon :'(
Bedankt vool tip, ik zal el binnenkolt eens langs gaan.
tomaat52zaterdag 15 januari 2011 @ 23:13
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:41 schreef Elkouw het volgende:
Chinezen die naast bami en dergelijke ook nog eens een snackbar in hetzelfde pand runnen zijn nou ook niet echt je van het. Bami maken ze vaak van te voren klaar om het zo snel mogelijk te kunnen verkopen :N
Het smaakt anders wel goed hoor. :)
Knowledge_seekerzaterdag 15 januari 2011 @ 23:42
Kijk maar uit zo'n luikje zit er niet voor niets.
Eclaire84zaterdag 15 januari 2011 @ 23:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 januari 2011 18:04 schreef gebrokenglas het volgende:

Wij westerlingen houden van een open keuken zodat je de koks bezig kunt zien. Ik wel tenminste. Weet je zeker dat het goed zit.
"Wij westerlingen" :') Spreek voor jezelf, dikke drol.
Knowledge_seekerzondag 16 januari 2011 @ 00:02


[ Bericht 100% gewijzigd door Knowledge_seeker op 16-01-2011 00:02:42 ]
Mr.Houdoezondag 16 januari 2011 @ 14:43
Timurtopic
Mr.Houdoezondag 16 januari 2011 @ 14:44
Er werd net gezegd door iemand dat het tegen de tocht was omdat de deur in de keuken open stond :') :')
gebrokenglaszondag 16 januari 2011 @ 15:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 januari 2011 23:43 schreef Eclaire84 het volgende:

[..]

"Wij westerlingen" :') Spreek voor jezelf, dikke drol.
Ach welnee, beledigend bedoel ik het helemaal niet. Ik bedoel het verschil in gebruiken en cultuur tussen de verschillende continenten...
gebrokenglaszondag 16 januari 2011 @ 15:18
quote:
1s.gif Op zondag 16 januari 2011 14:44 schreef Mr.Houdoe het volgende:
Er werd net gezegd door iemand dat het tegen de tocht was omdat de deur in de keuken open stond :') :')
Dat kan natuurlijk. Om de klanten geen kou te laten vatten.
Eclaire84zondag 16 januari 2011 @ 15:20
quote:
1s.gif Op zondag 16 januari 2011 15:17 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Ach welnee, beledigend bedoel ik het helemaal niet. Ik bedoel het verschil in gebruiken en cultuur tussen de verschillende continenten...
En jij hebt geconcludeerd dat een open keuken westers is en een gesloten keuken oosters?
9611Nielszondag 16 januari 2011 @ 15:22
chinees keuken altijd smelig
Chinlesszondag 16 januari 2011 @ 15:28
heb je wel eens de smaakpolitie oid gezien? het is gewoon smering daar binnen.
gebrokenglaszondag 16 januari 2011 @ 15:41
quote:
1s.gif Op zondag 16 januari 2011 15:20 schreef Eclaire84 het volgende:

[..]

En jij hebt geconcludeerd dat een open keuken westers is en een gesloten keuken oosters?
Nee het ging om het luikjes danwel geen luikjes-systeem.
PeterPastoorzondag 16 januari 2011 @ 15:47
Mjah ik kom geregeld in de keuken van Chinezen en ik moet zeggen...ja het is vaak een ranzige teringzooi.
pietbiermaandag 17 januari 2011 @ 01:41
quote:
7s.gif Op zondag 16 januari 2011 15:28 schreef Chinless het volgende:
heb je wel eens de smaakpolitie oid gezien? het is gewoon smering daar binnen.
De smaakporitie?

Kreeg vorige keer ruzie bij het Chinese restaurant alhier.
Ik vroeg: Mag ik een roempia met sambar?
Zij: Een loempia met sambal bedoelt u?
Ik: Dat zeg ik toch TRRRRUT
jeloendinsdag 18 januari 2011 @ 15:50
2m15 :)
Mopst3rdinsdag 18 januari 2011 @ 18:48
smering :')