gebrokenglas | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:04 |
Waarom wordt die steeds zo angstvallig dichtgehouden? Je staat bij de afhaalchinees te wachten op je dubbele portie Babi Pangang Tjap Tjoi met kipfilet, en dan zie je dat af en toe dat luikje van de keuken openschuiven, worden er 3 bakjes bami naar voren geschoven en pats direct dat luikje weer dicht. Waarom zeg? Is dat zodat de klanten niet kunnen zien wat voor een teringzooi het eigenlijk wel niet is in die keuken? Of heeft het te maken met oosterse beleefheid ofzo? Wij westerlingen houden van een open keuken zodat je de koks bezig kunt zien. Ik wel tenminste. Weet je zeker dat het goed zit. [ Bericht 1% gewijzigd door gebrokenglas op 11-01-2011 22:34:14 ] | |
CernunnosCeltic | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:07 |
Overval? | |
Lolaatje | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:08 |
Dat vroeg ik me laatst ook al af toen ik er was. | |
Abraracadabra | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:08 |
Denk het wel, het is vrijwel altijd een grote ranzige bende in die keukens, willen ze niet teveel aan mensen laten zien. | |
beatrijs | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:08 |
Wat boeit het, als het eten maar lekker is. | |
helldeskr | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:10 |
And then ? | |
Feeeeble | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:11 |
![]() | |
Elkouw | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:13 |
Onze vaste chinees heeft een open keuken, bakt z'n bami 2 meter voor je neus ![]() | |
gebrokenglas | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:13 |
Nou ik hoorde laatste dat, toen het wat warmer was, de chinees hier om de hoek, het minstens 47 graden had in de keuken. Sindsdien ben ik er niet meer geweest. | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:13 |
Het aantal vaste bezoekers zal sterk afnemen, wanneer iedereen de bezigheden in de keuken van de Chinees kan volgen. Het voedsel is weliswaar aardig te eten, maar sommige zaken moeten nou eenmaal geheim blijven. | |
LasTeR | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:13 |
Het geld ligt toch niet in de keuken? ![]() | |
Appeleter | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:13 |
Idd | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:14 |
Je bedoelt een wokrestaurant? | |
gebrokenglas | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:15 |
De bereidingswijze? Je mag niet zien dat ze het opwarmen in een magnetron? | |
dWc_RuffRyder | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:16 |
Bij 1m48 ![]() edit: Grappig, bij besteld ook #148 ![]() | |
Chule | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:17 |
Omdat ze daar roken en bier zuipen. | |
The_Emotion | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:18 |
Toen ik laatst af ging halen, kwamen er elke keer kreten uit de keuken vandaan als het luikje open ging. Ik kreeg meer het idee dat ze met kong fu bezig waren dan met de fu yong hai die ze klaar moesten maken. | |
gebrokenglas | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:18 |
Of een familieruzie... | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:19 |
Ook dat, maar het is er lang niet altijd even netjes en hygiënisch. Ook werken er vrij vaak (te) jonge kinderen. | |
Elkouw | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:19 |
Nee, gewoon echt een afhaalrestauranttoko ![]() | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:21 |
Ok, is toch heerlijk man. | |
Daywalk3r | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:22 |
Of het heerlijk is dat weet Elkouw wel. Maar het is sowieso netjes. Een open keuken is ![]() | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:24 |
Ja en die open keuken is er niet vaak. Daar gaat dit topic over. | |
DaggerOne | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:28 |
Elkouw | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:41 |
Chinezen die naast bami en dergelijke ook nog eens een snackbar in hetzelfde pand runnen zijn nou ook niet echt je van het. Bami maken ze vaak van te voren klaar om het zo snel mogelijk te kunnen verkopen ![]() | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:44 |
Net zoals de loempia's die je krijgt in een Vietnamese snackbar. ![]() | |
Mopst3r | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:48 |
Wat is dan weer een vietnamese snackbar dan ![]() | |
Chule | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:50 |
Interesseert me echt geen bal. Vind het nog steeds lekker. Net zoals de bami overigens. | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:52 |
Ok amazing, en nu? | |
gebrokenglas | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:57 |
Nouja, als die bami na bereiding in een vrieskist wordt gegooid of goed koel bewaard hoeft dat niet zo erg te zijn. | |
eenofandere | dinsdag 11 januari 2011 @ 19:04 |
Is gewoon traditie. | |
VeerEli | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:00 |
![]() | |
Dr_Flash | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:03 |
Dat. Met de nadruk op "ofzo". | |
fotostarter | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:11 |
Anders tocht het zo. | |
Palomar | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:35 |
Achter dat luikje zijn ze eigenlijk aan het gokken. Daarom moet je ook altijd contant betalen en niet per pin. | |
Fanta-stick | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:49 |
afhaalchinees ![]() | |
killurz | dinsdag 11 januari 2011 @ 21:45 |
heb je ooit wel eens in een professionele keuken gestaan? ik ben kok geweest...als het topdrukte is is een keuken in welk restaurant dan ook niet echt netjes behalve open keukens die blijven wel netjes:P | |
Gelebadeend | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:07 |
![]() | |
DjimmyR | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:11 |
Zodat je dit niet ziet; http://www.google.nl/imag(...)i=&aql=&oq=&gs_rfai= | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:19 |
![]() Chinese Breakfast? | |
gebrokenglas | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:34 |
Ik vind dat er niet echt smakelijk uitzien. | |
Herkauwer | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:36 |
Anders glipt die kat/hond er weer door! Je moet ze natuurlijk wel vers houden. | |
Geranium_Opa | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:49 |
De keuken bij dit soort zaken is over het algemeen een puinboel Rob geus aka smaakpolitie wordt niets voor niets bijna altijd buiten de keuken bij chinezen gehouden. | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:56 |
Ik kan de Chinezen geen ongelijk geval in dit geval. | |
Geranium_Opa | dinsdag 11 januari 2011 @ 23:01 |
Als de keuken schoon en in orde is heb je niets te verbergen, en je hebt gelijk goede publiciteit. | |
MotorCitySoul | dinsdag 11 januari 2011 @ 23:02 |
Nouja, het is maar de vraag of je zo'n clown van SBS6 in je zaak wilt hebben. Ik vind hem iig bloedirritant. ![]() | |
Ghostinthemachine | dinsdag 11 januari 2011 @ 23:56 |
Chinezen koken naakt!!!!! | |
opgezegd111213_01 | woensdag 12 januari 2011 @ 00:27 |
Die Rob Geus is sowieso zo ongelofelijk overdreven. Ik ben allesbehalve een onhygienisch persoon maar sjongejonge zeg, hij is echt een mierenneuker. Van vieze handjes tijdens het koken bouwen we in ieder geval nog wat weerstand op ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door opgezegd111213_01 op 12-01-2011 00:35:23 ] | |
vogeltjesdans | woensdag 12 januari 2011 @ 00:32 |
Mja maar in Maastricht was vroeger zo een Griek die echt met vuile nagels stond te koken ![]() | |
opgezegd111213_01 | woensdag 12 januari 2011 @ 00:37 |
Oke, dat is wel nast ![]() Of een keuken schoon genoeg is, zie je in 1 oogopslag. Bovendien, bacterien gaan toch dood tijdens het koken ![]() | |
vogeltjesdans | woensdag 12 januari 2011 @ 00:49 |
Wist je trouwens hoeveel bacterien er zich bevinden op je tandenborstel? | |
yosander | woensdag 12 januari 2011 @ 00:50 |
Je hebt ook nog te maken met koude gerechten ![]() | |
Hojdhopper | woensdag 12 januari 2011 @ 00:50 |
Ik las kots. Maar jij wilt toch ook niet neuken met een open deur? ![]() | |
opgezegd111213_01 | woensdag 12 januari 2011 @ 00:52 |
Geen idee ![]() Bovendien, bacterien zitten overal. Wat dacht je van toetsenborden en lichtknopjes | |
opgezegd111213_01 | woensdag 12 januari 2011 @ 00:55 |
Ja dat klopt. Maar van een paar bacterien ga je niet dood. Er zitten er doorgaans meer op je toetsenbord dan op de handen van de kok. Mijn punt is dat een fatsoenlijke kok z'n handen wast, producten koel en gesloten houd en schoon gerei gebruikt. Veel van het bijkomende is overdrijving in my opinion. | |
lelouch | woensdag 12 januari 2011 @ 01:05 |
De afhaalchinees hier heeft ook open keuken ![]() | |
vogeltjesdans | woensdag 12 januari 2011 @ 01:31 |
Uit Gezond Nu van deze maand: een tandenborstel van drie maanden oud bevat gemiddeld 7 miljoen bacterien. Reden genoeg om deze tijdig te vervangen lijkt me zo ![]() | |
opgezegd111213_01 | woensdag 12 januari 2011 @ 07:20 |
2 maanden is max toch? Maar goed, in principe zitten er na je eerste poetsbeurt al bacterien op, is onvermijdelijk gezien de wereld waar we in leven. They're everywhere! ![]() | |
iewl | woensdag 12 januari 2011 @ 07:50 |
Ik werk bij een chinees als bezorger en het is inderdaad maar beter om het niet te zien. Afzuigkappen worden niet schoongemaakt dus die zijn altijd vet, de pannen voor nasi en bami worden maximaal 1 keer per dag schoongemaakt dus die zijn ook supervet. Daarnaast wordt rauw vlees en gebakken vlees met 1 mes gesneden op een snijplank die nooit wordt schoongemaakt. En ze hebben een grote pot waar ze vlees in stomen of iets dergelijks, en als dat vlees klaar is zetten ze het in open kratten op de grond, waar de bezorgers langslopen en zo stof op het vlees kunnen strooien. Iedereen rookt er binnen en er wordt ook gedronken. Kortom: de luikjes gaan maar tot 20 cm open om het voor de klanten lekker te houden. | |
Japppo | woensdag 12 januari 2011 @ 10:16 |
Bij mij in het afhaalding ook gewoon een open keuken. Om nou te zeggen dat het er lekker schoon uitziet ![]() ![]() | |
DeTolk | woensdag 12 januari 2011 @ 10:57 |
Hmm.. Vanavond weer Koe lo Kai ![]() | |
SicSicSics | woensdag 12 januari 2011 @ 11:10 |
Ruikje open? Daal wolden wij niet vlorijk van! | |
valek | woensdag 12 januari 2011 @ 11:21 |
De chinees tegenover mij had een open keuken. Zijn ze ineens dicht. De roddels zijn dat hij veel gokte. En de anderen Chinezen hier hebben wel allemaal zo'n luikje. | |
Downstar | woensdag 12 januari 2011 @ 11:24 |
De casinos hier zitten ook vol met Chinezen.. dus dat kan wel kloppen ja ![]() zou ook niet graag in z'n keuken willen kijken ( ook niet in andere restaurants hoor..) als het eten maar smaakt dan moet je niet aan de andere dingen denken die er mogelijk mee gebeurd zijn ![]() | |
Benny | woensdag 12 januari 2011 @ 11:28 |
Omdat teringzooi ![]() ..de keren dat de smaakpolitie bij een Chinees langs ging zag je in 1 oogopslag al dat geen stickertje verdiende ![]() | |
LePoo | woensdag 12 januari 2011 @ 11:51 |
Over het algemeen zijn de keukens bij de chinees idd niet om over naar huis te schrijven. Ik denk dat menig klant om zou draaien als ze daar een open keuken hadden. | |
Northside | woensdag 12 januari 2011 @ 13:31 |
Geloof niet dat er veel mensen dood gaan door vieze tandenborstels... | |
opgezegd111213_01 | woensdag 12 januari 2011 @ 14:17 |
Gaan er wel zoveel mensen dood door het eten van chinees dan? | |
Northside | woensdag 12 januari 2011 @ 14:28 |
Nee. Niets mis met wat onhygiene en bacterieen links en rechts dus. | |
HerrHenk | woensdag 12 januari 2011 @ 15:50 |
Dat, goed voor je immuunsysteem, anders wordt je idd heel snel ziek van alles en nogwat | |
Citizen.Erased | woensdag 12 januari 2011 @ 15:52 |
Omdat alles achter het luikje pure magie is. | |
MotorCitySoul | woensdag 12 januari 2011 @ 15:53 |
Het gaat er niet om dat het zoveel ongezonder is, maar een letterlijk kijkje in de keuken, zal teveel mensen doen besluiten om minder / niet meer naar de Chinees te gaan. En vanzelfsprekend zitten ze daar niet op te wachten. | |
Lonka | woensdag 12 januari 2011 @ 15:55 |
Ik weet wel dat dat luikje de reden is waarom ik nooit Chinees eet... Als je al geen glimp van de keuken op mag vangen wil ik niet weten wat er daar gebeurt! | |
MotorCitySoul | woensdag 12 januari 2011 @ 15:56 |
Eet je wel in restaurants of laat je wel eens een pizza oid bezorgen dan? | |
Appelknaller | woensdag 12 januari 2011 @ 16:06 |
Zodat je niet ziet hoe smerig het in die keuken is. | |
Vleyczejtur | woensdag 12 januari 2011 @ 16:15 |
Ik vind een open keuken altijd wel irritant. Zit je lekker van je eten te genieten, staat er een kok naast je in ziekenhuislicht te zweten en hard te werken. Nee dank je. Ik heb dan liever een dichte keuken waar je als je wilt een kijkje kan nemen ofzo. | |
MotorCitySoul | woensdag 12 januari 2011 @ 16:18 |
Dit gaat natuurlijk wel meer over een Chinees waar je niet eet, maar alleen wat bakjes af komt halen. Bakjes die onder een luikje door worden geschoven. Maar idd, ik zou ook niet weten waarom je de exacte bezigheden van een kok wilt zien, wanneer je in een restaurant zit te eten. | |
Northside | woensdag 12 januari 2011 @ 17:02 |
En oma's wijsheid 'zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten' schoot mij te binnen. | |
Afhaalchinees | woensdag 12 januari 2011 @ 17:38 |
Goed topic | |
Geflipte-Koelkast | woensdag 12 januari 2011 @ 19:39 |
Vraag het ze zelf? Maarja, hier ook het luikje. Echter, je weet zelf al dat het daar ongezond aan toe gaat, maar toch chinees halen/kopen?..... Geef mij dan maar het Wok Restaurant, alles open en netjes. En daar kan het opeens wel. | |
Robin__ | woensdag 12 januari 2011 @ 19:49 |
omdat ze daar achter hevig in het chinees naar elkaar aan het schreeuwen zijn en je daar als klant toch niet wijzer van wordt | |
Bladergroen | woensdag 12 januari 2011 @ 22:29 |
Dat luikje is om de Chinese koks te beschermen tegen de aanblik van klanten. Eén blik op een ongewassen klant beneemt ze alle kooklust. | |
TheFreshPrince | woensdag 12 januari 2011 @ 22:41 |
Restaurant Oosthout in Voorhout ![]() De beste afhaalchinees die ik ooit heb gehad ![]() Jammer dat ik er 200km vanaf woon ![]() | |
YebCar | donderdag 13 januari 2011 @ 01:30 |
ze bezorgen ook hoor | |
gebrokenglas | donderdag 13 januari 2011 @ 19:53 |
Als je er eens in de buurt bent ga je er toch gewoon langs? Die handel is best in de magnetron weer op te warmen... | |
tralalala | donderdag 13 januari 2011 @ 20:00 |
Zo ken ik er ook een in Paterswolde, alleen dat ligt ook 200 km van mijn woonplaats af. ![]() | |
gebrokenglas | vrijdag 14 januari 2011 @ 21:41 |
Ik ben wel eens ziek geweest van het vreten van de afhaalchinees. Raar dat je er dan toch na een maand opnieuw eten bestelt... | |
#ANONIEM | zaterdag 15 januari 2011 @ 00:44 |
Deze meneer heeft ook vieze nagels: Ik heb wel vuile nagels maar die worden vanzelf wel schoon in het gehakt ![]() ![]() ![]() | |
sciter | zaterdag 15 januari 2011 @ 14:00 |
Chinezen staan nu eenmaal bekend om hun niet schone keuken, om je eetlust niet te bederven schermen ze de hele boel af. Is eigenlijk wel aardig toch? En je kan jezelf wel voorliegen dat het een schone chinees is maar dat is het meestal niet, dus als je dat vies vind eet je het niet. | |
Lindstrøm. | zaterdag 15 januari 2011 @ 14:03 |
Als je bezig bent met een drukke keuken, dan laat je zo'n bosmongool toch niet toe in je keuken? Verbaast me altijd bij sommige restaurants, enorm drukke keuken, gaat die Rob Geus er nog tussen lopen met z'n rubbertjes. | |
Booomer | zaterdag 15 januari 2011 @ 14:19 |
Ik denk omdat als je zou zien hoe de keuken bij de Chinees eruit ziet, je je eten niet meer lust. ![]() | |
gebrokenglas | zaterdag 15 januari 2011 @ 16:25 |
Maar ze worden toch regelmatig gecheckt? Door weet ik wat voor instantie? En hopelijk onaangekondigd.... Als het werkelijk onverantwoord is gooit de gemeente? de tent wel dicht lijkt me. | |
Lindstrøm. | zaterdag 15 januari 2011 @ 16:34 |
Heb even gebeld. Het heeft te maken met diffusie ![]() | |
ETA | zaterdag 15 januari 2011 @ 17:35 |
Vergeet de lawaai niet. In een drukke keuken wordt veel lawaai gemaakt, het luikje houdt dit enigszins tegen. Een Chinese keuken ziet er inderdaad lang niet altijd smakelijk uit. Dit betekend niet dat de keuken ook echt vies is. Tegenwoordig wordt er streng gecontroleerd door de inspectiedienst, de boetes die zij uitschrijven zijn niet mals. | |
fotostarter | zaterdag 15 januari 2011 @ 17:39 |
Dit dus, al is het zeker geen kokspaleis binnen de keuken bij de chinees. Dozen op de grond, grote ijzeren emmers olie en noem maar op. | |
MarlboroGold | zaterdag 15 januari 2011 @ 19:39 |
Chinezen kunnen geen patat bakken! | |
SuperKaasNacho | zaterdag 15 januari 2011 @ 19:54 |
Ober waarom zit er een pruik in me soep | |
gebrokenglas | zaterdag 15 januari 2011 @ 20:29 |
Dat begrijp ik niet. Kun je dat uitleggen? | |
yoppiesaus | zaterdag 15 januari 2011 @ 20:43 |
ze oefen de geheime kungfu-taekwando-boks-draak-spleetoog techniek | |
kawotski | zaterdag 15 januari 2011 @ 22:58 |
Bedankt vool tip, ik zal el binnenkolt eens langs gaan. | |
tomaat52 | zaterdag 15 januari 2011 @ 23:13 |
Het smaakt anders wel goed hoor. ![]() | |
Knowledge_seeker | zaterdag 15 januari 2011 @ 23:42 |
Kijk maar uit zo'n luikje zit er niet voor niets. | |
Eclaire84 | zaterdag 15 januari 2011 @ 23:43 |
"Wij westerlingen" ![]() | |
Knowledge_seeker | zondag 16 januari 2011 @ 00:02 |
[ Bericht 100% gewijzigd door Knowledge_seeker op 16-01-2011 00:02:42 ] | |
Mr.Houdoe | zondag 16 januari 2011 @ 14:43 |
Timurtopic | |
Mr.Houdoe | zondag 16 januari 2011 @ 14:44 |
Er werd net gezegd door iemand dat het tegen de tocht was omdat de deur in de keuken open stond ![]() ![]() | |
gebrokenglas | zondag 16 januari 2011 @ 15:17 |
Ach welnee, beledigend bedoel ik het helemaal niet. Ik bedoel het verschil in gebruiken en cultuur tussen de verschillende continenten... | |
gebrokenglas | zondag 16 januari 2011 @ 15:18 |
Dat kan natuurlijk. Om de klanten geen kou te laten vatten. | |
Eclaire84 | zondag 16 januari 2011 @ 15:20 |
En jij hebt geconcludeerd dat een open keuken westers is en een gesloten keuken oosters? | |
9611Niels | zondag 16 januari 2011 @ 15:22 |
chinees keuken altijd smelig | |
Chinless | zondag 16 januari 2011 @ 15:28 |
heb je wel eens de smaakpolitie oid gezien? het is gewoon smering daar binnen. | |
gebrokenglas | zondag 16 januari 2011 @ 15:41 |
Nee het ging om het luikjes danwel geen luikjes-systeem. | |
PeterPastoor | zondag 16 januari 2011 @ 15:47 |
Mjah ik kom geregeld in de keuken van Chinezen en ik moet zeggen...ja het is vaak een ranzige teringzooi. | |
pietbier | maandag 17 januari 2011 @ 01:41 |
De smaakporitie? Kreeg vorige keer ruzie bij het Chinese restaurant alhier. Ik vroeg: Mag ik een roempia met sambar? Zij: Een loempia met sambal bedoelt u? Ik: Dat zeg ik toch TRRRRUT | |
jeloen | dinsdag 18 januari 2011 @ 15:50 |
2m15 ![]() | |
Mopst3r | dinsdag 18 januari 2011 @ 18:48 |
smering ![]() |