Het gekke is toch dat al die winkeltjes er een hele tijd zitten zonder van eigenaar te wisselen.quote:Op maandag 10 januari 2011 08:33 schreef karr-1 het volgende:
Hebben we nog niet genoeg van die tenten ondertussen? Bij mij in de wijk zit sinds kort ook een nieuwe. Tientallen folders in de bus gehad, maar er komt geen mens binnen.
Ja hoor . Als je een goede zaak begint is dat prima handel.quote:Op maandag 10 januari 2011 08:49 schreef Alicey het volgende:
[..]
Het gekke is toch dat al die winkeltjes er een hele tijd zitten zonder van eigenaar te wisselen.
Qua startkapitaal zal het er vooral van af hangen hoe je je zaak wilt inrichten.
Dat is het hem juist, al die shoarma zaken zijn pauper in Nederland. Je moet eens zien hoe het in Belgie of Duitsland is. Geen pauperzaak waar dronken mensen komen, maar een nette toko. Moeten ze in NL ook doen.quote:Op maandag 10 januari 2011 08:52 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Ja hoor . Als je een goede zaak begint is dat prima handel.
Al zou ik eerder gaan voor een grillhouse en niet alleen zo'n pauper shoarmazaak.
Je moet er in ieder geval Aziatisch uit zien, niemand gaat doner kopen bij een Hollander.quote:Op maandag 10 januari 2011 08:24 schreef De-Hamster het volgende:
Wat is er allemaal voor nodig om een eigen Döner-Kebab zaak te beginnen? Hoeveel eigen vermogen heb je nodig, heb je überhaupt eigen vermogen nodig of volstaat een banklening/hypotheek? Wat voor een vergunningen heb je nodig? En welke dingen moet ik in het achterhoofd houden voor ik hier mee kan beginnen.
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.quote:Op maandag 10 januari 2011 09:02 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Je moet er in ieder geval Aziatisch uit zien, niemand gaat doner kopen bij een Hollander.
Nou ja, ok, het is eerder persoonlijk. Maar ik zal doner/kapsalon/whatever eerder bij een Turk halen dan bij een Chinees/Hollander. Puur persoonlijkquote:Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Hier nog straffer: staat een Turk met viskar bij lokale supemarkt.quote:Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
We?quote:Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Ik eerder bij een Nederlander die wel weet wat de keuringsdienst van waren is.quote:Op maandag 10 januari 2011 09:08 schreef xaban06 het volgende:
[..]
Nou ja, ok, het is eerder persoonlijk. Maar ik zal doner/kapsalon/whatever eerder bij een Turk halen dan bij een Chinees/Hollander. Puur persoonlijk
Chinezen hebben de snackbars overgenomen.quote:
Misschien bij jou, maar hier niet.quote:Op maandag 10 januari 2011 09:12 schreef Stefan het volgende:
[..]
Chinezen hebben de snackbars overgenomen.
Dat is ook niet te vretenquote:Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Ja fantastisch die chineze snackbars. Patat Babi Pangangquote:Op maandag 10 januari 2011 09:03 schreef Stefan het volgende:
[..]
Waarom niet? We kopen ook patat bij een Chinees.
Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbankquote:Op maandag 10 januari 2011 09:09 schreef edraket31 het volgende:
[..]
Hier nog straffer: staat een Turk met viskar bij lokale supemarkt.
2 frituurpannetjes en gaan met die banaan vis! Hij staat er 2 dagen en verkoopt als een tierelier.
Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont?quote:Op maandag 10 januari 2011 09:40 schreef DonJames het volgende:
[..]
Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbank![]()
prima halalvis overigens
Ik bedoel een man met een jurk, niet een vrouw met een baardquote:Op maandag 10 januari 2011 09:49 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont?
Ik herhaal mezelf toch maar even, want blijkbaar was het niet duidelijk.quote:Op maandag 10 januari 2011 09:54 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ik bedoel een man met een jurk, niet een vrouw met een baard
quote:Op maandag 10 januari 2011 09:49 schreef ManAtWork het volgende:
[..]
Is toch niet zo vreemd als je midden in Volendam woont?
joppie saus!quote:
Yep, dan kun je dus meegenieten van de brand reputation en krijg je gelijk al lijsten van leveranciers die de producten voor je tent standaard leveren, voor de rest kan inkoop daardoor goedkoper worden dan als je een concept vanaf de grond af aan moet opbouwen (maar het maakt het vooral makkelijker/sneller om te beginnen). Wel betaal je de royalties en dergelijke, of hoe heet dat? In elk geval rechten geld voor het voeren van een bestaand merk.quote:Op maandag 10 januari 2011 09:24 schreef Citizen.Erased het volgende:
Tegenwoordig zijn er in Doner-land ook wel verschillende franchise mogelijkheden. Dan kun je gelijk inhaken binnen een bestaande organisatie.
Niet krenterig doen met de sauzen en hou je tomaten vers, anders ben je zelfs de klanten die naast en tegenover je winkel wonen kwijt.quote:Op maandag 10 januari 2011 08:24 schreef De-Hamster het volgende:
En welke dingen moet ik in het achterhoofd houden voor ik hier mee kan beginnen.
Dan zou ik wel lam nemen, geen schaap. Dan is het snel over met je kebabzaak.quote:Op maandag 10 januari 2011 08:37 schreef Pikkebaas het volgende:
Volgens mij heb je voornamelijk dood schapie nodig. Veel dood schapie.
En broodjes !
Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvleesquote:Op maandag 10 januari 2011 12:25 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dan zou ik wel lam nemen, geen schaap. Dan is het snel over met je kebabzaak.
http://zine.ntr.nl/page/7202/nlquote:Op maandag 10 januari 2011 13:09 schreef Stefan het volgende:
[..]
Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvlees
Dat klopt, al hebben de meeste mensen dat maar gedeeltelijk begrepen. Het is vaak niet 100% lamsvlees, omdat dat gewoon niet lekker is om aan zo'n rol te grillen. Er zitten lagen kalkoenvet tussen om het vetter te houden en de rol bijelkaar te binden. Dan nog zijn er idd lui die er mee sjoemelen.quote:Op maandag 10 januari 2011 13:09 schreef Stefan het volgende:
[..]
Zoveel lam word er niet gebruikt, zelfs als ze zeggen dat het lam is is het vaak geen lam. Soms zelfs stiekem varkensvlees
Ik zou volledige narcose aanraden. Voor jou dan, niet voor de patientquote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:03 schreef Stefan het volgende:
Als je dat al aan ons moet vragen hoe denk je een serieuze zaak te kunnen runnen. Ik wil ook wel mensen opereren, zal ik in Lifestyle vragen welke narcose en scalpel moet gebruiken?
Ja, maar dat doe je via de KvK, belastingdienst, keuringsdienst van waren, je bank, etc.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 00:16 schreef De-Hamster het volgende:
Je kan geen zaak beginnen als je tips en info vraagt aan andere? Dat is nieuw voor me, dat leek me juist net een belangrijk iets.
typdiploma lijkt me ook wel een vereiste.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 08:55 schreef numero_uno het volgende:
HACCP diploma lijkt me ook wel een vereiste
kan toch dat zijn vader nederlands is en zijn moeder niet?quote:Op maandag 10 januari 2011 09:40 schreef DonJames het volgende:
[..]
Hier in de straat zelfs een Volendamse vishandel, compleet met Volendamse naam (J. Smit of A. Schilder o.i.d.). Staat er zo'n gejurkte baard achter de toonbank![]()
prima halalvis overigens
Nouja, je boekhouding kun je laten doen door je vrouw.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 08:59 schreef Maanvis het volgende:
[..]
typdiploma lijkt me ook wel een vereiste.
In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 09:07 schreef Stefan het volgende:
Vraag me af waarom de TS een donerzaak wil beginnen en niet iets anders.
De donermarkt lijkt mij aardig verzadigd.
In een restaurant? heb ik nog nooit van gehoord.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 08:55 schreef numero_uno het volgende:
HACCP diploma lijkt me ook wel een vereiste
quote:Op dinsdag 25 januari 2011 09:21 schreef Maanvis het volgende:
[..]
In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit.
Dat is waar, in Heerlen heb je er iig 2 die via Google te vinden zijn, op Station Heerlen zit er vast nog geen een.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 09:21 schreef Maanvis het volgende:
[..]
In leiden misschien... Je weet niet hoe dat in de rest van NL zit.
maar daar komt dan ook niemand.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 09:24 schreef Stefan het volgende:
[..]
[..]
Dat is waar, in Heerlem heb je er iig 2 die via Google te vinden zijn, op Station Heerlen zit er vast nog geen een.
Heerlen lijkt me ook een lastige plek voor meer dan twee donerkebab zaken. Daar eten ze toch liever een patatje (JA PATAT) Stoofvlees.quote:
nouja ik heb niet de indruk dat kebab niet popi zou zijn in heerlen? In maastricht is het veel gegeten dat ik weet.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 09:45 schreef Stefan het volgende:
Kebab wordt niet per se gegeten door allochtonen natuurlijk.
Maar goed, ik begrijp dat TS nog geen marktonderzoek heeft gedaan?
mocht de zaak er echt komen kom ik bij je eten.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:02 schreef De-Hamster het volgende:
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
Weet je al hoeveel reizigers en dagelijks station heerlen pakken?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:02 schreef De-Hamster het volgende:
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
Hier in de buurt zitten twee van die zaakjes. Daar zit echt serieus waar nooit iemand.quote:
Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:01 schreef Maanvis het volgende:
shoarma als ontbijt voordat je op de trein stapt, geniaal.
zorg dat je durum doner ook verkoopt, da's makkelijker te eten
Misschien in leiden niet...quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:01 schreef Stefan het volgende:
[..]
Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma.
En je weet al of het in het bestemmingsplan past? Of ligt dit bij een station anders?quote:Op dinsdag 25 januari 2011 18:59 schreef De-Hamster het volgende:
Döner Kebab zaak Alanya ligt veeel te ver buiten het station en het gaat mij puur om het station de dagelijkse stroom van reizigers die tijdens hun vertraging nog snel een hap kunnen pakken om de dag te kunnen voortzetten. Alleen al de enorme hoeveelheid studenten die er dagelijks Heerlen als begin-, tussen- of eindstation hebben. En studenten zijn nu net de groep mensen die niet vaak thuis ontbijten.
Ik zie er iig veel heil in, als er meer mensen waren geweest die dat zagen dan was de zaak er allang
Vind ik geen argument.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 19:01 schreef Stefan het volgende:
[..]
Donerkebabzaken verkopen over het algemeen geen shoarma.
Wat noem jij een huurindicatie? Je huurprijs? Houd dat op 300 euro per m2 per jaar (incl servicekosten en op een redelijke locatie in een afgetrapt pand) en je kan gaan rekenenquote:Op dinsdag 25 januari 2011 13:02 schreef De-Hamster het volgende:
Valt niet te zien met Google Maps, en ik wil ook geen 'kraam' maar een heel pandje. En dit ligt onderin de tunnel tussen het centrum en het bus/treinstation. Helaas heb ik enkel nog een huurindicatie nodig. Aangezien ik bezig ben met de verwachte omzet/begroting die ik nodig ga hebben.
TS moet het allemaal lekker zelf weten maar hij zou de eerste niet zijn die een paar stappen overslaat en begint te onderzoeken in een latere fase.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 21:03 schreef kwib het volgende:
[..]
Wat noem jij een huurindicatie? Je huurprijs? Houd dat op 300 euro per m2 per jaar (incl servicekosten en op een redelijke locatie in een afgetrapt pand) en je kan gaan rekenen
Och. De oprichter van FED-EX is begonnen met het plan waar hij op school een onvoldoende voor had gekregen.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 21:18 schreef Stefan het volgende:
Ik kijk elke zondag de Bitse Dragons Den en dan is het altijd leuk hoe slecht de businessplannen zijn.
Wat doet dat er toe. Veel succesvolle ondernemers hebben geen diploma.quote:
Ah, boven de rivieren he. Geniet maar van die patat inderdaad. Met zoete saus. En waarschijnlijk van een Chinees.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:53 schreef Stefan het volgende:
Friet is geflopt. Het werd pas een succes toen het patat werd.
Ik denk dat die ondernemers nog succesvoller waren geweest als ze een diploma hadden gehad op het gebied waar ze succesvol zijn.quote:Op woensdag 26 januari 2011 22:13 schreef Stefan het volgende:
[..]
Wat doet dat er toe. Veel succesvolle ondernemers hebben geen diploma.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |