Ligt eraan waar je het haalt natuurlijk héquote:Op maandag 21 februari 2011 19:10 schreef DuracellPower het volgende:
[..]
Vis is ook fokking duur tegenwoordig!Of is dat alleen in mijn hoofd?
Ja klopt, wat mij ook opvalt.... Ik kom uit de Zaanstad, niet heel ver uit de kust. Daar kost een bakje kibbeling ook +-3 euro, heb in Nijmegen gewoond, woon nu in Utrecht. Beide steden betaal je inderdaad 4/ 4.50 Vooral Nijmegen was duurquote:Op maandag 21 februari 2011 19:13 schreef RickoKun het volgende:
[..]
Ligt eraan waar je het haalt natuurlijk hé![]()
Maar inderdaad, al die moraal ridders zitten succesvol te janken waardoor de vis duur wordt. Nou valt kibbeling wel mee (tenminste bij de plek waar ik het haal, 3 euro voor een normaal bakkie, 4,50 voor groot en voor 7,50 heb je genoeg voor 3 personen)
Vooral hollandse garnalen en paling is om te janken zo duur (en in mindere mate zalm)
Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt?quote:Op dinsdag 22 februari 2011 15:03 schreef rioohhh het volgende:
Met kerst wilde ik voor het toetje een vanille sausje maken waar ik 3 eierdooiers voor nodig had, dus ik de eieren keurig netjes scheiden.. ene deel hoppa in de gootsteen en het andere deel in het pannetje.
Daarna flink heftig staan roeren maar ik zag maar geen verschil in het sausje ontstaan, wel kreeg ik (voor mijn gevoel) aardig wat schuim.. Waarop mijn moeder zei, moest je het gele deel niet in de pan gooien?![]()
Dat toetje bleek nog aardig lekker te zijn zonder vanille saus
Haha als dat geen basis is voor een goede relatie; ik had mijn vriendin spontaan ten huwelijk gevraagd als ze zo de deur opendeed!quote:Op dinsdag 22 februari 2011 16:34 schreef cinnamon_M het volgende:
Toen de bel ging stond ik dus in de deuropening met verbrande haren, een natte theedoek op mijn hoofd, een verbrande wenkbrauw en stinkend naar verkoold haar.
Je stond letterlijk "in vuur en vlam".quote:Op dinsdag 22 februari 2011 16:34 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt?
Mijn allerergste blunder heb ik volgens mij in een eerdere versie van dit topic al genoemd:
Toenmalig vriendlief komt eten. De hele mise-en-place klaar voor een heerlijke serie tapas, het huis helemaal schoon, zelf opgetut. Nog 5 minuten te gaan voor ie zou komen, dus ik steek de oven nog even aan om er zo alvast een stokbroodje in te doen.
Nu deed mijn oven toen altijd wat moeilijk, ik moest het gas even ca 30-60 seconden laten lopen voor hij vlam vatte. Dus ik dacht in mijn "alles moet perfect zijn!" toen ik het gas open had gezet: o, nog even snel de vuilniszak voor de deur zetten. Ik kom terug en steek de oven aan.
Komt er serieus een steekvlam van 1 meter uit de oven zetten, recht mijn gezicht in. Mijn haren half weggesmeuld (mijn pony was 4 cm korter en ik had overal verbrande stukjes haar op mijn gezicht - helemaal leuk als je de dag ervoor net naar de kapper bent geweest), en mijn rechter wenkbrauw ook (ik heb nog steeds een hapje uit mijn wenkbrauw hierdoor, jaren later).
Ik ben meteen naar de badkamer gehold om te checken of ik niks serieuzer had verbrand en eventueel smeulende haren te blussen met een natte theedoek.
Toen de bel ging stond ik dus in de deuropening met verbrande haren, een natte theedoek op mijn hoofd, een verbrande wenkbrauw en stinkend naar verkoold haar.
Ik heb die dag ruim 5 uur in de keuken gestaan, dus had er geen zin meer in om nog langer bezig te zijnquote:Op dinsdag 22 februari 2011 16:34 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt?
Met buitenlanse recepten moet je ook oppassen met maten als een "cup", wat dus niet hetzefde is als een "kopje". Idem dito met een "teaspoon", wat dus geen hollands theelepeltje is, maar een dessertlepel qua hoeveelheid.quote:Op zondag 9 januari 2011 23:50 schreef Elvi het volgende:
Ik wilde spritsen (de koekjes) maken en het recept had t over 50 cl water. Wat 500 ml is. Maar ze bedoelden blijkbaar 50 mlDus het deeg was vlokkerig (water en boter mixt nu eenmaal niet lekker) en eenmaal op de bakplaat liep het uit tot taaie pannekoekjes.
Ik heb wel vaker van dat soort blunders, maar dat komt dan meer dat de aangegeven hoeveelheid niet klopt of dat het ingrediënt toch anders is dan wat de schrijver gebruikt. Voorbeeld: Nederlandse cacao is veel sterker dan Amerikaanse cacao. Als je dezelfde hoeveelheid gebruikt krijg je ontzettende bittere koekjes.
Dat dus en er is in Nederland moeilijk aan fatsoenlijk vlees te komen. Misschien een enkele slager met liefde, maar die krijgt het standaard niet meer aangeleverd via de gewone inkoop (het "slachthuis").quote:Op zaterdag 19 februari 2011 20:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Omdat het vlees ingevroren is geweest.
Is dat niet een blunder van het apparaat dan van jou of mis ik iets? heb een jaar jang koffie gezet met zo'n ding en nooit problemen gehad? Druk zou niet mogen bestaan in dat ding.quote:Op woensdag 23 februari 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik had een fijn espresso apparaatje,
[ afbeelding ]
Vergat de filter die tussen het bovenste deel zit en het koffiepoeder, en zette het op het vuur. Water kwam aan de kook en normaal gesproken drukt de stoom dan het water door de koffie het bovenste deel in.
Nu was er een soort van PFLAFFF geluid, en ik zag hoe de keuken een nieuw kleurtje kreeg, het stralend wit dat er net een tijdje opzat was nu gebroken witte beige vlekken met zwarte puntjes.
Ik neem zo´n potje altijd mee op vakantie en weekenden. De vorige verneukte ik met chloor dus een nieuwe gekocht. Enfin, kwijt en dus zag ik zo´n potje staan bij de Hema. Meegenomen. Ding deugde voor geen meter en heb mijn handen aardig verbrand. Stoom kwam vanonder het handvat uit,quote:Op donderdag 24 februari 2011 01:00 schreef edcetera het volgende:
[..]
Is dat niet een blunder van het apparaat dan van jou of mis ik iets? heb een jaar jang koffie gezet met zo'n ding en nooit problemen gehad? Druk zou niet mogen bestaan in dat ding.
Filter vergeten? dan gooi je dus toch de koffie bij het water? Snap em niet![]()
Lol! Ik vond mezelf ergens ook wel schattig, geloof ik. De relatie is overigens niks geworden, maar dat lag niet aan dit incidentquote:Op dinsdag 22 februari 2011 17:19 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Haha als dat geen basis is voor een goede relatie; ik had mijn vriendin spontaan ten huwelijk gevraagd als ze zo de deur opendeed!
Oh, dat zou erg fijn zijn, ik ga er eens kijken! Tis volgens mij trouwens wel een bialetti (al weet ik het niet zeker), maar dan tweedehandsquote:Op donderdag 24 februari 2011 01:49 schreef tjoptjop het volgende:
Rubbertjes zijn gewoon los te krijgen, zo'n kookwinkel die bialetti verkoopt zal het wel gewoon hebben. Ook al heb je geen bialetti, zijn toch een beetje standaard maten volgens mij.
dan is het sowieso geen probleemquote:Op donderdag 24 februari 2011 03:06 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Oh, dat zou erg fijn zijn, ik ga er eens kijken! Tis volgens mij trouwens wel een bialetti (al weet ik het niet zeker), maar dan tweedehands
Dat mag nog, want toen was je kleinquote:Op donderdag 24 februari 2011 04:18 schreef Schenkstroop het volgende:
Toen ik 7 of 8 jaar oud was wilde ik ommeleten maken. En dacht dat die dingen werden gemaakt van Blueband/boter. Van die reklame weetjewel. Dus in een opwelling stond ik vroeg op en begon boter te smelten in een koekepan. In de hoop dat dat ommeletten werden. De hele keuken werd een sauna van boterlucht. Maar geen ommeletten te bekennen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |