Dat is ook lekker inderdaad.quote:Op donderdag 6 januari 2011 20:57 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
Ragout?
- 50 gram bakboter (dacht ik)
- Wat bloem
- Runder- of kippenbouillon
Bakboter laten smelten, bloem erbij doen en roeren tot je een papje hebt. Daarna bouillon erbij, op hoog vuur goed roeren. Als het te dik wordt, wat koud water erbij en blijven roeren. Zo klaar en heel lekker op brood.
Je kunt er natuurlijk ook champignons of stukjes kip door doen.
-Op de markt fruit kopen en zelf Jam maken. Dat kunnen ook bijzondere dingen zoals appelmunt-gelei worden.quote:Op donderdag 6 januari 2011 20:53 schreef Gulo het volgende:
Wie heeft er leuke suggesties om zelf broodbeleg te maken? Ik koop geen supermarkt-broodbeleg, maar elke dag vleeswaren en pindakaas gaat me ook lichtelijk tegenstaan.
Wat ik vorige week gemaakt heb was wel een succes en tevens erg simpel (en goedkoop):
uien fruiten, en af laten koelen, dan war blokjes wortel toevoegen. Zo heb je een prima smeerbaar broodbeleg, en ik vond het erg lekker.
Nu ben ik dus op zoek naar meer van dat soort dingen. Tips, anyone?
Oh, LOL, nee inderdaad. Je kunt wel 's avonds gehaktballen bakken en 's ochtends lekker koud uit de koelkast op je brood doen!quote:Op donderdag 6 januari 2011 20:59 schreef Gulo het volgende:
[..]
Dat is ook lekker inderdaad.
Het is echter bedoeld om in mijn broodtrommeltje ( ) mee te nemen naar kantoor, dat was ik vergeten er bij te vermelden.
Dan is ragout iets minder geschikt omdat dat nogal gemakkelijk van je boterham glijdt lijkt me.
Goed idee van die Jam. Zal me eens gaan inlezen hoe dat werkt. Dan kan ik ook jam kiezen waar ze geen bergen suiker aan toevoegen.quote:Op donderdag 6 januari 2011 20:59 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
-Op de markt fruit kopen en zelf Jam maken. Dat kunnen ook bijzondere dingen zoals appelmunt-gelei worden.
-Bij de slager een halve varkenskop bestellen en preskop fabriceren.
-Champions in boter bakken met flink veel peper er over en dan op het brood doen.
Dat is ook lekker inderdaad. Maar wel redelijk vet.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:00 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
[..]
Oh, LOL, nee inderdaad. Je kunt wel 's avonds gehaktballen bakken en 's ochtends lekker koud uit de koelkast op je brood doen!
Inkoken is aan de kook brengen zonder water? (sorry ben niet zo heel erg thuis in de keuken, en zeker niet bekend met 'keukenjargon'.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:02 schreef Gewoonik het volgende:
Dat werkt heel simpel. fruit in een pan gooien laten inkoken en zoveel suiker toevoegen als je zelf lekker vindt.
Kan zijn dat je het nog even moet malen e.d.
Helaas is het fruit nu buiten het seizoen en betaal je de hoofdprijs.
Dank voor de tips. Ik heb de link opgeslagen.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:10 schreef Gewoonik het volgende:
http://www.suikerinfo.nl/recepten/recept_basisrecept_jam.html
Niet herhalen wat je ook van internet kan plukken. Het snijden laat ik altijd achterwege maar dat terzijde.
Ik gebruik altijd oude potten van mayo en appelmoes. Goed schoonmaken en vlak voordat je gaat vullen nog even in kokend water omspoelen met deksel en al. Op de deksel laten afkoelen.
Je kan het ongeveer 1,5 tot 2 jaar bewaren. potten trekken licht vacuum en samen met de suiker blijft het langhoudbaar.
Ik pluk jaarlijks vlierbessen, bramen, etc, in het bos en bij de weilanden. vandaar
Als je met minder suiker wilt, zou je een zakje marmello (te koop bij de Natuurwinkel) kunnen toevoegen. Het blijft dan wel wat minder lang houdbaar.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:10 schreef Gewoonik het volgende:
http://www.suikerinfo.nl/recepten/recept_basisrecept_jam.html
Niet herhalen wat je ook van internet kan plukken. Het snijden laat ik altijd achterwege maar dat terzijde.
Ik gebruik altijd oude potten van mayo en appelmoes. Goed schoonmaken en vlak voordat je gaat vullen nog even in kokend water omspoelen met deksel en al. Op de deksel laten afkoelen.
Je kan het ongeveer 1,5 tot 2 jaar bewaren. potten trekken licht vacuum en samen met de suiker blijft het langhoudbaar.
Ik pluk jaarlijks vlierbessen, bramen, etc, in het bos en bij de weilanden. vandaar
Ok, omdat suiker conserveert zeker? Ik kom met enige regelmaat in de Natuurwinkel dus dan zal ik daar eens naar uitzien.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:19 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Als je met minder suiker wilt, zou je een zakje marmello (te koop bij de Natuurwinkel) kunnen toevoegen. Het blijft dan wel wat minder lang houdbaar.
Wat betreft die hoofdprijs voor fruit in de winter, kun je nu wel kiwi- of sinaasappeljam (cq. marmelade) maken. En appelgelei met munt of rozemarijn is ook lekker.
Ja, maar ik heb hier ook wel een paar potten met wat minder suiker staan die al 1 1/2 oud zijn en toch nog prima.quote:
Ik probeer gezonder te eten, en vooral zo min mogelijk kan en klaar producten te kopen.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:36 schreef Mirjam het volgende:
waarom koop je geen supermarkt-broodbeleg?
waarom eet je niet gewoon lekker kaas gecombineerd met rauwkost?quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:47 schreef Gulo het volgende:
[..]
Ik probeer gezonder te eten, en vooral zo min mogelijk kan en klaar producten te kopen.
Als je gaat kijken is dat namelijk toch veelal troep. Door een gebrek aan eerlijke ingrediënten worden dergelijke producten op smaak gebracht met een overdosis suiker, zout of e621.
Is bepaalde rauwkost op brood ook nog lekker? Radijsjes gecombineerd met komkommer ofzo bijvoorbeeld?
Denk dat jouw beleving van gezond heel anders is dan mijn beleving van gezondquote:Op donderdag 6 januari 2011 21:47 schreef Gulo het volgende:
[..]
Ik probeer gezonder te eten, en vooral zo min mogelijk kan en klaar producten te kopen.
Kaas at ik vroeger echt kilo's per maand. Maar ik heb redelijk last van overgewicht, dus probeer daar een beetje op te letten. Kaas is erg vet. En de light-varianten vind ik uitgesproken smaakloos.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:48 schreef Mirjam het volgende:
[..]
waarom eet je niet gewoon lekker kaas gecombineerd met rauwkost?
of avocado?
en gewoon verse vleeswaren is weinig mis mee?
Radijsjes met zout . Maar dat zout is niet echt bevordelijk als je gezonder wilt eten.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:47 schreef Gulo het volgende:
[..]
Ik probeer gezonder te eten, en vooral zo min mogelijk kan en klaar producten te kopen.
Als je gaat kijken is dat namelijk toch veelal troep. Door een gebrek aan eerlijke ingrediënten worden dergelijke producten op smaak gebracht met een overdosis suiker, zout of e621.
Is bepaalde rauwkost op brood ook nog lekker? Radijsjes gecombineerd met komkommer ofzo bijvoorbeeld?
Kipfilet voor op brood is vaak ook maar 90%, 95% kip.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:54 schreef stavromulabeta het volgende:
Als ik het nakijk, blijken er in mijn ontbijtspek (dat zou toch gewoon een plakje varken moeten zijn?) 9 ingrediënten te zitten, en laatst had ik een brood (euh, water, gist, zout, bloem?) waar 23 ingrediënten voor nodig waren. En het was echt geen 19-granen brood.
Helemaal mee eens.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:54 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Radijsjes met zout . Maar dat zout is niet echt bevordelijk als je gezonder wilt eten.
Overigens heb je wel gelijk met troep in beleg. Als ik het nakijk, blijken er in mijn ontbijtspek (dat zou toch gewoon een plakje varken moeten zijn?) 9 ingrediënten te zitten, en laatst had ik een brood (euh, water, gist, zout, bloem?) waar 23 ingrediënten voor nodig waren. En het was echt geen 19-granen brood.
Niet dat het per definitie rampzalig is voor de volksgezondheid, maar gevoelsmatig vind ik het wel fijn als er in iets wat op een plak varken lijkt, ook vooral varken zit en als het moet nog wat nitriet ofzo.
Je kunt zelfgemaakte jam veel langer bewaren als je het goed doet Mijn ouders hadden laatst nog een potje zelfgemaakte gelei gevonden uit 1989 wat gewoon nog echt lekker was Van zelfgeplukte bramen geloof ik.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:10 schreef Gewoonik het volgende:
http://www.suikerinfo.nl/recepten/recept_basisrecept_jam.html
Niet herhalen wat je ook van internet kan plukken. Het snijden laat ik altijd achterwege maar dat terzijde.
Ik gebruik altijd oude potten van mayo en appelmoes. Goed schoonmaken en vlak voordat je gaat vullen nog even in kokend water omspoelen met deksel en al. Op de deksel laten afkoelen.
Je kan het ongeveer 1,5 tot 2 jaar bewaren. potten trekken licht vacuum en samen met de suiker blijft het langhoudbaar.
Ik pluk jaarlijks vlierbessen, bramen, etc, in het bos en bij de weilanden. vandaar
Geen resultaten gevonden voor "Smout en confit".quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Smout en confit, makkelijk zelf te maken
Gebraden vlees, rosbief, worst, ham, kan je ook allemaal zelf maken. Smaakt beter dan gekocht als je weet wat je doet
Probeer 's zonder haakjesquote:Op donderdag 6 januari 2011 22:04 schreef Gulo het volgende:
[..]
Geen resultaten gevonden voor "Smout en confit".
Wat is dat?
Ohhh Het klonk als één gerecht, haha. Reuzel ken ik wel ja, vind ik niet zo. Mijn voorkeur gaat sowieso naar vleesloze gerechten uit omdat ik ook probeer iets minder vlees te eten.quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:17 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Probeer 's zonder haakjes
Smout is reuzel, confit is een soort ingemaakt vlees. Confit de canard, zeg maar, maar dan niet noodzakelijk met een canard.
Kiwijam is lekker,quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:22 schreef Gulo het volgende:
[..]
Ohhh Het klonk als één gerecht, haha. Reuzel ken ik wel ja, vind ik niet zo. Mijn voorkeur gaat sowieso naar vleesloze gerechten uit omdat ik ook probeer iets minder vlees te eten.
Ik heb hier nog een berg kiwi's liggen. Ik denk dat ik daar van het weekend eens Jam van ga proberen te maken, als ik marmello gekocht heb. Klinkt wat vreemd, kiwi-jam, maar lijkt me het proberen waard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |