Je kunt zelfgemaakte jam veel langer bewaren als je het goed doet Mijn ouders hadden laatst nog een potje zelfgemaakte gelei gevonden uit 1989 wat gewoon nog echt lekker was Van zelfgeplukte bramen geloof ik.quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:10 schreef Gewoonik het volgende:
http://www.suikerinfo.nl/recepten/recept_basisrecept_jam.html
Niet herhalen wat je ook van internet kan plukken. Het snijden laat ik altijd achterwege maar dat terzijde.
Ik gebruik altijd oude potten van mayo en appelmoes. Goed schoonmaken en vlak voordat je gaat vullen nog even in kokend water omspoelen met deksel en al. Op de deksel laten afkoelen.
Je kan het ongeveer 1,5 tot 2 jaar bewaren. potten trekken licht vacuum en samen met de suiker blijft het langhoudbaar.
Ik pluk jaarlijks vlierbessen, bramen, etc, in het bos en bij de weilanden. vandaar
Geen resultaten gevonden voor "Smout en confit".quote:Op donderdag 6 januari 2011 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Smout en confit, makkelijk zelf te maken
Gebraden vlees, rosbief, worst, ham, kan je ook allemaal zelf maken. Smaakt beter dan gekocht als je weet wat je doet
Probeer 's zonder haakjesquote:Op donderdag 6 januari 2011 22:04 schreef Gulo het volgende:
[..]
Geen resultaten gevonden voor "Smout en confit".
Wat is dat?
Ohhh Het klonk als één gerecht, haha. Reuzel ken ik wel ja, vind ik niet zo. Mijn voorkeur gaat sowieso naar vleesloze gerechten uit omdat ik ook probeer iets minder vlees te eten.quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:17 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Probeer 's zonder haakjes
Smout is reuzel, confit is een soort ingemaakt vlees. Confit de canard, zeg maar, maar dan niet noodzakelijk met een canard.
Kiwijam is lekker,quote:Op donderdag 6 januari 2011 22:22 schreef Gulo het volgende:
[..]
Ohhh Het klonk als één gerecht, haha. Reuzel ken ik wel ja, vind ik niet zo. Mijn voorkeur gaat sowieso naar vleesloze gerechten uit omdat ik ook probeer iets minder vlees te eten.
Ik heb hier nog een berg kiwi's liggen. Ik denk dat ik daar van het weekend eens Jam van ga proberen te maken, als ik marmello gekocht heb. Klinkt wat vreemd, kiwi-jam, maar lijkt me het proberen waard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |