abonnement Unibet Coolblue
pi_90953724
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 21:10 schreef Gewoonik het volgende:
http://www.suikerinfo.nl/recepten/recept_basisrecept_jam.html

Niet herhalen wat je ook van internet kan plukken. Het snijden laat ik altijd achterwege maar dat terzijde.

Ik gebruik altijd oude potten van mayo en appelmoes. Goed schoonmaken en vlak voordat je gaat vullen nog even in kokend water omspoelen met deksel en al. Op de deksel laten afkoelen.
Je kan het ongeveer 1,5 tot 2 jaar bewaren. potten trekken licht vacuum en samen met de suiker blijft het langhoudbaar.

Ik pluk jaarlijks vlierbessen, bramen, etc, in het bos en bij de weilanden. vandaar
Je kunt zelfgemaakte jam veel langer bewaren als je het goed doet :) Mijn ouders hadden laatst nog een potje zelfgemaakte gelei gevonden uit 1989 wat gewoon nog echt lekker was :9 Van zelfgeplukte bramen geloof ik.
pi_90953983
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Smout en confit, makkelijk zelf te maken
Gebraden vlees, rosbief, worst, ham, kan je ook allemaal zelf maken. Smaakt beter dan gekocht als je weet wat je doet
Geen resultaten gevonden voor "Smout en confit".

Wat is dat? :@
pi_90954807
quote:
Op donderdag 6 januari 2011 22:04 schreef Gulo het volgende:

[..]

Geen resultaten gevonden voor "Smout en confit".

Wat is dat? :@
Probeer 's zonder haakjes ;)

Smout is reuzel, confit is een soort ingemaakt vlees. Confit de canard, zeg maar, maar dan niet noodzakelijk met een canard.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_90955109
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 22:17 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Probeer 's zonder haakjes ;)

Smout is reuzel, confit is een soort ingemaakt vlees. Confit de canard, zeg maar, maar dan niet noodzakelijk met een canard.
Ohhh :@ Het klonk als één gerecht, haha. Reuzel ken ik wel ja, vind ik niet zo. Mijn voorkeur gaat sowieso naar vleesloze gerechten uit omdat ik ook probeer iets minder vlees te eten.

Ik heb hier nog een berg kiwi's liggen. Ik denk dat ik daar van het weekend eens Jam van ga proberen te maken, als ik marmello gekocht heb. Klinkt wat vreemd, kiwi-jam, maar lijkt me het proberen waard.
  donderdag 6 januari 2011 @ 23:34:21 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90958926
Smout is geen reuzel, er zitten nog kaantjes in, en je kan er allerlei dingen aan toevoegen, zoals uitgebakken uien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 januari 2011 @ 23:37:28 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90959069
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 22:22 schreef Gulo het volgende:

[..]

Ohhh :@ Het klonk als één gerecht, haha. Reuzel ken ik wel ja, vind ik niet zo. Mijn voorkeur gaat sowieso naar vleesloze gerechten uit omdat ik ook probeer iets minder vlees te eten.

Ik heb hier nog een berg kiwi's liggen. Ik denk dat ik daar van het weekend eens Jam van ga proberen te maken, als ik marmello gekocht heb. Klinkt wat vreemd, kiwi-jam, maar lijkt me het proberen waard.
Kiwijam is lekker,
Je hoeft niet perse Marmello te gebruiken hoor, dat is gewoon appelpectine, je kan ook geleersuiker gebruiken, dat is suiker met pectine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90992573
Dulche de leche?

Gecondenseerde melk in blikjes een paar uur koken. Zorg dat de blikjes onder water blijven staan.

Heerlijk!
pi_91000314
Je kunt ook zelf sandwichspread maken, wel te vinden met google denk ik. En die van de natuurwinkel is ook erg lekker. De variant die ik had was eerder met een soort tomatenprutje dan met mayonaise, veel beter dan die uit de supermarkt.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  zaterdag 8 januari 2011 @ 00:32:22 #34
314951 johnybh
& de corsetboys
pi_91009097
lekker zelf tonijn of zalmsalade maken..?

Gewoon uitje snipperen, blikje tonijn(waterbasis ivm olie en ongezond), yogonaise (yofresh) of creme fraîche, peper, zout, beetje zoetstof (echt beetje), heel klein beetje olijfolie.. en dan moet t wat zijn...

zalmsalade ongeveer 'tzelfde alleen weet ik niet of de uitjes daar lekker bij zijn. zalm kan uit blikje of zelf even garen in een pannetje...

Je kunt ook nog een tomaatje gewoon snijden en met een uitje en wat yofresh of creme fraiche en peper en zout op de boterham doen..

Je kunt ook nog met avocado als basis een salade maken in plaats van veel mayo.. ik zou mayo sowieso uit de weg gaan.
Tokai Love Rock LS-90q :)
pi_91013766
Een aantal suggesties:

- Eiersalade maken: eitjes koken, zelfgemaakte mayonaise erdoor, wat verse peterselie.
- Gekookt ei op brood: evt. in zijn geheel meenemen en op kantoor snijden en op je boterham doen.
- Rauwkostsalade maken met bijv. wortel en/of selderij en een likje zelfgemaakte mayo of crème fraiche
- Een paar tomaatjes meenemen, tomaat + zout en peper op brood is heerlijk (weer even op kantoor in plakjes snijden en op je brood doen). Ik doe er soms ook wat andere kruiden op (oregano, tijm, salie etc.), is ook lekker.
- Notenboters zoals pindakaas, maar ook cashwenotenboter e.d. kun je ook zelf maken.
- Pompoenboter
- Humus
- Je boterham met ham pimpen met sla, komkommer e.d.
- Plakjes avocado met chilipeper en limoensap (misschien wat minder geschikt om mee te nemen)

Verder zou je ook een keer wat anders dan brood kunnen meenemen, bijvoorbeeld een zelfgemaakte pastasalade in een bakje.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_91014963
tomaten en uien snijden. Bakken, eitje erbij gooien en roeren/roeren. Makkelijk, goedkoop en lekker
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')