Jij hebt zoiets 10 jaar geleden meegemaakt en hebt er niets mee gedaan en kon het houden, maar TS raad je aan het te melden?quote:Op vrijdag 31 december 2010 16:34 schreef FoXje het volgende:
Ik zou 1) doen. Heb zelf ooit zoiets gehad, ging om 2000 euro. Inmiddels 10 jaar geleden en nooit meer iets van gehoord ...
Wanneer de ABN Amro zijn fout inziet gaat het misschien wel om een hoog bedrag. Dat bedrag heeft TS ondertussen verkwist.quote:Op vrijdag 31 december 2010 16:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Jij hebt zoiets 10 jaar geleden meegemaakt en hebt er niets mee gedaan en kon het houden, maar TS raad je aan het te melden?
10 jaar geleden hadden ze heul nog geen euro'squote:Op vrijdag 31 december 2010 16:34 schreef FoXje het volgende:
Ik zou 1) doen. Heb zelf ooit zoiets gehad, ging om 2000 euro. Inmiddels 10 jaar geleden en nooit meer iets van gehoord ...
dank, ik parkeer het dan wel op een spaarrekening en zie wel wat er gebeurd.quote:Op vrijdag 31 december 2010 16:38 schreef FoXje het volgende:
Ik heb contact gezocht met de bank (Postbank toen), die konden niets voor me doen. Contact gezocht met de ABN (daar kwam het geld vandaan), die konden ook niets doen. Toen jaar gewacht; daarna geld uitgegeven.
De euro als valuta bestond 10 jr geleden al wel hoorquote:Op vrijdag 31 december 2010 16:40 schreef TjibbeTjibsma het volgende:
[..]
10 jaar geleden hadden ze heul nog geen euro's
650 dit keer en de voorgaande jaren 6 x 4 euro, bij elkaar 657 euro zo ongeveer.quote:Op vrijdag 31 december 2010 17:12 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Had ik zoiets maar..
Om hoeveel gaat het eigenlijk?
Ooh... ik dacht dat het wel om paar duizend ging..quote:Op vrijdag 31 december 2010 17:13 schreef snoekiesnoeksnoek het volgende:
[..]
650 dit keer en de voorgaande jaren 6 x 4 euro, bij elkaar 657 euro zo ongeveer.
niet dat ik weet. Ik heb geen rekening bij de abn amro, wel bij de friesland bank en ing.quote:Op vrijdag 31 december 2010 17:21 schreef Flying_Phoenix het volgende:
heb je niet per ongeluk zelf een spaarloonrekening bij de ABN AMRO via je werkgever oid?
Lekker sociaal, tokkie.quote:Op vrijdag 31 december 2010 16:53 schreef Hou-m-Nat het volgende:
Niet melden. Als het om een rentebijschrijving gaat heeft iemand waarschijnlijk een verkeerde tegenrekening opgegeven om de rente op te storten.
Geld apart zetten, na 5 jaar is er sprake van verjaring en kan je er aan komen.
quote:Op vrijdag 31 december 2010 19:22 schreef A.Licoln het volgende:
Terug storten, aangezien het hierom een onverschuldigde betaling betreft. De persoon aan wie dit geld toebehoort, kan zodra hij erachter komt dat jij het geld dat onrechtmatig verkregen is en dat op jouw rekening staat, terugvorderen door middel van een civiele procedure en dan ben je naast het geldbedrag, gerechtelijke kosten ook de rente verschuldigd.
Het verjaart op een gegeven moment wel, maar niet na drie jaar. In principe verjaren de meeste vorderingen na een jaar of vijf, maar bij een houder niet te goeder trouw verjaart het pas na 20 jaar. Nu weet ik niet of dat voor geld ook geldt (waarom niet eigenlijk?) maar goed. Ff voor de duidelijkheid, jij bent niet te goeder trouw want je weet dat het niet voor jou is.quote:Op vrijdag 31 december 2010 16:31 schreef snoekiesnoeksnoek het volgende:
Maar als ik bijvoorbeeld na 3 jaar nog niks vernomen heb, is het dan wettelijk ook echt van mij?
De reden waarom ik dit kort beschreven heb en de feitelijke nadelige juridische gevolgen hiervan weergegeven is is simpel om het feit dat ts wist dat hier om een geldbedrag ging dat niet voor hem bedoelt was, daarnaast geeft ts aan dat hij in overweging, bewust de optie open laat om de rente die hij over dit bedrag krijgt willens en wetens op te strijken. Het is correct om te stellen dat de eiser de mogelijkheid om terugvordering te vragen eerst hiervan gebruikt dient te maken, het is echter wel zo dat bij een civiele procedure de rechter in beginsel toch op dezelfde conclusie komt wat eerder, door mij beschreven is, minus de gerechtelijke kosten.quote:Op vrijdag 31 december 2010 19:52 schreef ozzietukker het volgende:
[..]Dat is TS wel heel veel angst aanjagen.
Het klopt dat dit een onverschuldigde betaling is, maar degenen die de onverschuldigde betaling heeft gedaan zal eerst een verzoek moeten indienen voor terugbetaling van deze onverschuldigde betaling.
Zolang TS hier in redelijkheid aan voldoet, (redelijk in de trant van dat je echt niet gelijk na ontvangst van de brief hoeft over te maken maar eerst een onderzoek mag doen of het daadwerkelijk een onverschuldigde betaling betreft en dan tot overmaking overgaan, dat kan best 7 - 14 dagen duren).
Pas als TS niet reageert of aangeeft niet terug te willen betalen rest de andere partij niets anders dan een civiele procedure op te starten voor terugvordering. Een civiele procedure opstarten zonder eerst een verzoek te hebben gedaan is voor de eiser niet handig aangezien dan de gerechterlijke kosten niet voor rekening van TS zullen komen aangezien TS namelijk niet te wijten valt dat het geld op zijn rekening wordt gestort, en niet zonder verzoek uit eigen beweging actie hoeft te ondernemen.
Wel is het raadzaam voor TS om het apart te zetten aangezien aan een eis van terugvordernig in den beginne wel moet worden voldaan.
Eventueel kan er een afspraak bedongen worden om in termijnen te betalen indien het een groot bedrag betreft en je door de omschrijving van de overmaking ter goeder trouw hebt gehandeld, m.a.w. dat door de omschrijving je niet zonder meer kon weten dat het geld niet voor jouw was.
Over een onverschuldigde betaling moet je wettelijke rente betalen. Die is op dit moment 3%. Niet heel spectaculair, maar op een gewone spaarrekening haal je dat volgens mij niet. Maar het grappige is dat als je wel meer rente weet te krijgen, dat de schuldeiser (degene van wie het geld daadwerkelijk is) die extra rente van jou moet krijgen. Dus je houdt er hoe dan ook niks aan over.quote:Op vrijdag 31 december 2010 20:11 schreef Sessy het volgende:
[..]
Het verjaart op een gegeven moment wel, maar niet na drie jaar. In principe verjaren de meeste vorderingen na een jaar of vijf, maar bij een houder niet te goeder trouw verjaart het pas na 20 jaar. Nu weet ik niet of dat voor geld ook geldt (waarom niet eigenlijk?) maar goed. Ff voor de duidelijkheid, jij bent niet te goeder trouw want je weet dat het niet voor jou is.
Verder kan de bank en/of houder van oorspronkelijke rekeningnummer het bedrag plus rente terugvorderen op basis van onverschuldigde betaling (of dat de wettelijke rente of de handelsrente of feitelijk ontvangen rente is, durf ik niet te zeggen - maar de handelsrente en wettelijke rente liggen hoger dan jij wrsch op je spaarrekening krijgt)
Ik denk dat het van een spaarloonrekening af komt. Dat komt na 4 jaar vrij, maar de rente krijg je wel gewoon op je bankrekening. Dat iemand die rente niet mist begrijp ik, maar hier rekent iemand misschien op.quote:Op vrijdag 31 december 2010 17:13 schreef snoekiesnoeksnoek het volgende:
[..]
650 dit keer en de voorgaande jaren 6 x 4 euro, bij elkaar 657 euro zo ongeveer.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |