abonnement Unibet Coolblue
  maandag 14 februari 2011 @ 17:45:33 #201
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 14 februari 2011 @ 18:12:52 #202
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_92778643
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 16:33 schreef AchJa het volgende:
Ruzie in Belgisch leger over Nederlandse tanks

Het Belgische leger wil 30 Leopardtanks overnemen van het Nederlandse leger. Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) is van die plannen echter niet op de hoogte. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg maandag.

Volgens enkele bronnen binnen het leger had legerchef Charles-Henri Delcour vorige maand gesprekken met zijn Nederlandse collega Peter van Uhm in verband met de aankoop van 30 Nederlandse tanks. Op het kabinet van Defensie doet men de geruchten af als nonsens.

Volgens Kamerlid Karolien Grosemans (N-VA) zijn de plannen echter heel concreet. "Een definitieve beslissing is er nog niet, omdat daarover achter de schermen zowel een communautaire discussie als een rel tussen land- en luchtmacht is losgebarsten", zegt ze.

Grosemans had minister De Crem eerder nog aangesproken over het onderwerp. Toen zou de minister gezegd hebben dat er geen plannen waren voor de aankoop van tanks. Intussen zegt Grosemans over bijkomende informatie te beschikken. Drie legerbronnen geven nu, los van elkaar, Grosemans gelijk, melden de kranten.
Whut :D ?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 14 februari 2011 @ 19:24:24 #203
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_92782244
dat kan ik nauwelijks geloven..

echt wat the fuck !
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 14 februari 2011 @ 19:46:00 #204
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_92783717
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:24 schreef Pumatje het volgende:
dat kan ik nauwelijks geloven..

echt wat the fuck !
Ja, vind het ook een apart verhaal, echter rijden ze daar nog wel steeds rond met de leo1 (of hebben ze die ook al niet meer?)
  maandag 14 februari 2011 @ 21:34:49 #205
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_92791607
Nope, zijn reeds uitgefaseerd...
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  maandag 14 februari 2011 @ 21:54:32 #206
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 14 februari 2011 @ 22:27:02 #207
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_92795647
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:46 schreef AchJa het volgende:

[..]

Ja, vind het ook een apart verhaal, echter rijden ze daar nog wel steeds rond met de leo1 (of hebben ze die ook al niet meer?)
ik kan dit niet geloven, puur vanwege het feit dat het totaal niet rijmt met wat Hillen zegt, en wat van Uhm onderneemt. Daarnaast is het 2e probleem, dat een CDS zulke taken helemaal niet op zich neemt in Nederland. Dat doet de Minister van Defensie in samenwerking met de Minister van Buza. Misschien werkt het in België zo, maar niet in NL. Ook was de Crem nergens van op de hoogte. Dat is echt niet mogelijk in dat demissionaire Kabinet.... zo'n aanbesteding wordt never goedgekeurd door Sp.A en groengif.

Het is bijna grappig te noemen. Want we zitten nog steeds met een goed vooruitzicht tot zover...
Stel zoiets staat op de planning, is dat in no time in desbetreffend tankbataljon te horen in de wandelgangen. Dat was net zo goed zo bij t punt met Charlie esk.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  dinsdag 15 februari 2011 @ 18:11:05 #208
211797 Esses
Splendide mendax
pi_92828550
http://webwereld.nl/nieuw(...)site&utm_campaign=ww

Rechercheurs KLPD en Defensie misbruiken privémail

Gepubliceerd: Dinsdag 15 februari 2011
Auteur: Andreas Udo de Haes

Verschillende Nederlandse opsporingsinstanties gebruiken software van het gehackte Amerikaanse securitybedrijf HBGary. De rechercheurs mailden daarvoor met hun privé-adres.

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de Koninklijke Marechaussee maken gebruik van forensische software van het omstreden beveiligingsbedrijf HBGary. Dat werd vorig week gehackt door de groep Anomymous, die vervolgens tienduizenden mails van en naar het bedrijf openbaarden via Anonleaks.

Op zich is het gebruik van forensische software als FastDump en Responder door opsporingsdiensten niet verrassend. Het is bekend dat de Nederlandse overheid zich bedient van forensische tools uit bijvoorbeeld Amerika en Israël, meldt Hans van der Looij van securitybedrijf Madison Gurkha.
Werk met privémail

Het is wel opmerkelijk dat rechercheurs van zowel het KLPD als de Marechaussee corresponderen met een privé e-mailadres, respectievelijk een Gmail- en een Zonnet adres.

Desgevraagd erkent Gerard Looijen, digitaal rechercheur bij de Marechaussee, dat dit tegen de regels is. “Op voorhand doen we alles met de werkmail. Maar die is niet altijd even handig met internet heen en weer doorklikken. Dan gebruik je even een apart e-mailadresje. En als de ontvanger zich heeft beveiligd is er niet zo veel aan de hand.”

Looijen benadrukt dat hij de forensische tools zelf niet privé heeft gebruikt. “De software van de baas gebruiken we niet thuis. Dat moge duidelijk zijn.”
Geconfisqueerde laptops

De digitaal rechercheur gebruikte een privé-account omdat de werkmail een gesloten systeem is en hij de machinecode moest doorgeven van een test-pc die buiten het netwerk staat, verklaart hij. Na het testen nam de Marechaussee, onderdeel van Defensie, een licentie op FastDump. Dat wordt ondermeer gebruikt voor het kopiëren en analyseren van geheugen van laptops die bijvoorbeeld door de douane zijn ingenomen.

Van der Looij van Madison Gurkha vindt het gebruik van privémail "niet slim". Een slechte zaak. “Ook het bedrijf waaraan de mail gericht is kan nu niet nagaan of iemand een ambtenaar is of willekeurig iemand anders die zich zo voordoet.”
Risico verschoven

Hij vraagt zich af of de security policies wel voldoen als werknemers vervolgens min of meer worden “gedwongen” om die te overtreden. Want uiteindelijk neemt de veiligheid hiermee niet toe. Van der Looij: “Je verschuift het risico, maar uiteindelijk komt het toch binnen.”

Het KLPD meldt desgevraagd dat het gebruik van privémail voor werkaangelegenheden 'niet gebruikelijk is'. "Dat hoort niet en dat wordt sterk afgeraden. We hebben nog geen plausibele verklaring waarom het in dit geval is gebruikt," aldus een woordvoerder van de politiedienst.

Een woordvoerder van de marechaussee is op de hoogte van de zaak maar wil niet inhoudelijk reageren.

Naast het KLPD en de Marechaussee wordt ook de Politie Brabant-Noord en het ministerie van Binnenlandse Zaken genoemd in de HBGary maildump, meldt Security.nl.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
pi_92838172
NIEUWE GEVECHTSLAARZEN VOOR IEDER THEATER

Militairen krijgen in de toekomst voor iedere missie aparte gevechtslaarzen. Afhankelijk van het theater (operatiegebied), krijgen ze een ander type laars. De Defensie Materieel Organisatie (DMO) beproeft daarom nu vier soorten gevechtslaarzen: voor de woestijn, de jungle en voor Noord- en Midden Europa.

Als onderdeel van het verwervingsproces vindt momenteel een brede draagproef plaats. Zon 900 militairen van drie landmacht bataljons beproeven de laars voor Noord-Europa, de commandos en mariniers lopen met de junglelaars en logistieke eenheden testen de midden-Europese variant. Het KPU-bedrijf (Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting) van de DMO bekeek vorige week in Marnehuizen hoe de testlaarzen zich houden bij het optreden in verstedelijkt gebied.

ALLERBESTE LAARS
Alle laarzen worden van de plank gekocht. De materiaalkeuze van onder meer de zool, voering en het bovendek worden door Defensie niet voorgeschreven. Hoofd afdeling Verwerving van het KPU bedrijf luitenant-kolonel Ben Disveld vindt dat helemaal niet erg. Waar het om gaat, is dat we de allerbeste laars voor een zo goed mogelijke prijs kopen. Dat lukt volgens de overste heel goed. We hebben het topsegment van de burgermaatschappij in beproeving, doelt de overste op de testexemplaren, die inmiddels ook door TNO en de techneuten van het KPU-bedrijf flink onderhanden zijn genomen. Naast de duurzaamheid werd onder meer gekeken naar de slijtvastheid, levensduur, brandwerendheid en de flexibiliteit van de neus.

LEKKER WARM
In Marnehuizen stappen mannen en vrouwen van 42 Bataljon Limburgse Jagers rond met het model voor in het Hoge Noorden. Na een maand nemen zij hun werk nog steeds serieus. Ze zijn lekker warm, stelt korporaal 1 Laurens van Doorn vast. De binnenvoering isoleert en ventileert uitstekend. Disveld: De Militair 90 (M90) was een uitstekend product, dat de krijgsmacht al meer dan twee decennia trouw dient. Maar de tijden zijn veranderd en momenteel is er materiaal voorhanden, dat beter voldoet aan de normen op het gebied van pasvorm, comfort en ontlasting van de gewrichten. Daarbij is ook het uiterlijk van de nieuwe lijn gevechtslaarzen meer van deze tijd, aldus Disveld. Ook is er nu een speciale laars met een aangepaste leest voor vrouwelijke militairen.

TOEGEPASTE SOK
De overste vertelt dat de verwerving niet meer verloopt als voorheen. Toen definieerde de krijgsmacht alles tot in detail. Doordat de commercie sterk inspeelt op de wensen van de militaire markt is het nu goed mogelijk een product van de plank te kopen. Eveneens nieuw is dat ieder type gevechtslaars af fabriek wordt geleverd met een toegepast model sok. Voorheen stonden we daar niet bij stil, vertelt Annemiek Cijs over deze systeemgedachte. Speciaal voor de sok werd volgens de technisch medewerker bij het KPU-bedrijf een programma van eisen opgesteld. Daarbij keken de specialisten met een schuin oog naar de sportwereld. Onder andere wielrenners en hardlopers maken al langer gebruik van toegepaste schoenen én sokken. Volgens Cijs bezitten de sokken een antibacteriële werking. Met uitzondering van de junglelaars bezitten ze een groot absorptievermogen. Bij de sokken voor de junglelaars zijn vochtafgifte en luchtdoorlatendheid optimaal.

JUNGLELAARS
De mariniers en commandos hebben de junglelaars in beproeving. Eerstgenoemde doet ook het Midden Europese model. Over beide typen is men naar verluidt goed te spreken. Bij de gebruikerstest worden ook de logistiekelingen niet vergeten. Disveld: Van hen willen we ook weten of de laars ook na uren achter het stuur nog lekker zit. Zodra de gebruikerstest erop zit, worden de laarzen aangekocht. Stafmedewerker techniek Jan van Gils geeft aan ook na aflevering de laarzen kritisch te blijven volgen. Die verplichting hebben we aan de gebruiker. Ook op termijn moet hij verzekerd zijn van goed schoeisel. Tenslotte is de gevechtslaars voor een militair net zo belangrijk als zijn geweer.

BRON: Defensiekrant

zorg eerst maar eens dat ze een beetje leverbaar worden
Blood Sugar Sex Magik
  dinsdag 15 februari 2011 @ 21:30:25 #210
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_92839208
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 februari 2011 21:13 schreef hoogvlieger het volgende:
zorg eerst maar eens dat ze een beetje leverbaar worden
Zorg eerst maar eens dat die nieuwe zooi er een beetje fatsoelijk uitziet. Van wat ik er heb gezien zijn die dingen een partij lelijk.
pi_92839395
Militair opgepakt voor bestelen collega

- door Redactie op 15-02-2011 @ 18:09

Een 22-jarige militair is maandag aangehouden voor het beroven van een collega. De man uit IJsselstein had 1900 euro en een laptop van zijn collega gestolen, meldt de marechaussee dinsdag.

Het geld en de computer werden van de kamer van het slachtoffer op een kazerne op de Veluwe gestolen terwijl de overige militairen aan het sporten waren. De dief schoot de eigenaar na ontdekking te hulp en zette zelf een zoekactie op touw.

Op zijn aanwijzingen werd de portemonnee teruggevonden in een vuilcontainer. Toen ook zijn tip leidde naar de gestolen laptop, ontstond de verdenking van diefstal en werd hij aangehouden.

De verdachte heeft bekend. Hij blijft vastzitten voor verder onderzoek.
  dinsdag 15 februari 2011 @ 21:42:40 #212
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92840044
quote:
Op dinsdag 15 februari 2011 21:13 schreef hoogvlieger het volgende:
NIEUWE GEVECHTSLAARZEN VOOR IEDER THEATER

Militairen krijgen in de toekomst voor iedere missie aparte gevechtslaarzen. Afhankelijk van het theater (operatiegebied), krijgen ze een ander type laars. De Defensie Materieel Organisatie (DMO) beproeft daarom nu vier soorten gevechtslaarzen: voor de woestijn, de jungle en voor Noord- en Midden Europa.

Als onderdeel van het verwervingsproces vindt momenteel een brede draagproef plaats. Zon 900 militairen van drie landmacht bataljons beproeven de laars voor Noord-Europa, de commandos en mariniers lopen met de junglelaars en logistieke eenheden testen de midden-Europese variant. Het KPU-bedrijf (Kleding- en Persoonsgebonden Uitrusting) van de DMO bekeek vorige week in Marnehuizen hoe de testlaarzen zich houden bij het optreden in verstedelijkt gebied.

ALLERBESTE LAARS
Alle laarzen worden van de plank gekocht. De materiaalkeuze van onder meer de zool, voering en het bovendek worden door Defensie niet voorgeschreven. Hoofd afdeling Verwerving van het KPU bedrijf luitenant-kolonel Ben Disveld vindt dat helemaal niet erg. Waar het om gaat, is dat we de allerbeste laars voor een zo goed mogelijke prijs kopen. Dat lukt volgens de overste heel goed. We hebben het topsegment van de burgermaatschappij in beproeving, doelt de overste op de testexemplaren, die inmiddels ook door TNO en de techneuten van het KPU-bedrijf flink onderhanden zijn genomen. Naast de duurzaamheid werd onder meer gekeken naar de slijtvastheid, levensduur, brandwerendheid en de flexibiliteit van de neus.

LEKKER WARM
In Marnehuizen stappen mannen en vrouwen van 42 Bataljon Limburgse Jagers rond met het model voor in het Hoge Noorden. Na een maand nemen zij hun werk nog steeds serieus. Ze zijn lekker warm, stelt korporaal 1 Laurens van Doorn vast. De binnenvoering isoleert en ventileert uitstekend. Disveld: De Militair 90 (M90) was een uitstekend product, dat de krijgsmacht al meer dan twee decennia trouw dient. Maar de tijden zijn veranderd en momenteel is er materiaal voorhanden, dat beter voldoet aan de normen op het gebied van pasvorm, comfort en ontlasting van de gewrichten. Daarbij is ook het uiterlijk van de nieuwe lijn gevechtslaarzen meer van deze tijd, aldus Disveld. Ook is er nu een speciale laars met een aangepaste leest voor vrouwelijke militairen.

TOEGEPASTE SOK
De overste vertelt dat de verwerving niet meer verloopt als voorheen. Toen definieerde de krijgsmacht alles tot in detail. Doordat de commercie sterk inspeelt op de wensen van de militaire markt is het nu goed mogelijk een product van de plank te kopen. Eveneens nieuw is dat ieder type gevechtslaars af fabriek wordt geleverd met een toegepast model sok. Voorheen stonden we daar niet bij stil, vertelt Annemiek Cijs over deze systeemgedachte. Speciaal voor de sok werd volgens de technisch medewerker bij het KPU-bedrijf een programma van eisen opgesteld. Daarbij keken de specialisten met een schuin oog naar de sportwereld. Onder andere wielrenners en hardlopers maken al langer gebruik van toegepaste schoenen én sokken. Volgens Cijs bezitten de sokken een antibacteriële werking. Met uitzondering van de junglelaars bezitten ze een groot absorptievermogen. Bij de sokken voor de junglelaars zijn vochtafgifte en luchtdoorlatendheid optimaal.

JUNGLELAARS
De mariniers en commandos hebben de junglelaars in beproeving. Eerstgenoemde doet ook het Midden Europese model. Over beide typen is men naar verluidt goed te spreken. Bij de gebruikerstest worden ook de logistiekelingen niet vergeten. Disveld: Van hen willen we ook weten of de laars ook na uren achter het stuur nog lekker zit. Zodra de gebruikerstest erop zit, worden de laarzen aangekocht. Stafmedewerker techniek Jan van Gils geeft aan ook na aflevering de laarzen kritisch te blijven volgen. Die verplichting hebben we aan de gebruiker. Ook op termijn moet hij verzekerd zijn van goed schoeisel. Tenslotte is de gevechtslaars voor een militair net zo belangrijk als zijn geweer.

BRON: Defensiekrant

zorg eerst maar eens dat ze een beetje leverbaar worden
Of de sokken die er onder zitten :')
  woensdag 16 februari 2011 @ 16:58:13 #213
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_92873211
Aankoop Nederlandse tanks: is "verhaal van horen zeggen"

Ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem heeft woensdag in de Kamer bevestigd dat er geen sprake is van een mogelijke aankoop van een dertigtal Nederlandse Leopardtanks door het Belgische leger. Dat gerucht ontstond na een uitgelekte nota uit Den Haag die spreekt van Belgische interesse. "Een verhaal van horen zeggen", reageert De Crem, die benadrukt dat zware tanks hoe dan ook niet passen in de transformatieplannen van Defensie.

De geruchten over de mogelijke aankoop komen voort uit de besparingsplannen van de Nederlandse defensieminister Hans Hillen. Hij gaf een hele reeks commissies de opdracht op zoek te gaan naar mogelijke besparingen bij de Nederlandse Defensie. Een nota van één van die commissies stelt dat België "in informeel overleg heeft aangegeven interesse te hebben in de overname van circa 30 Leopard2A6-gevechttanks". "Een non-issue", reageerde De Crem woensdag in de Kamercommissie Landsverdediging op vragen daarover van Karolien Grosemans (N-VA) en Denis Ducarme (MR).

"De Chef Defensie (Charles-Henri Delcour) heeft mij uit eigen beweging meegedeeld dat er geen enkele onderhandeling over de aankoop van Leopardtanks van het Nederlandse leger aan de gang is of plaatsvond", aldus De Crem. Het informeel overleg waarvan sprake in de Nederlandse nota zou volgens welingelichte bronnen kunnen slaan op een ontmoeting van nauwe medewerkers van generaal Delcour aan Den Haag rond de jaarwisseling. Andere bronnen laten weten dat De Crem zelf binnenskamers allerminst opgezet is met de hele kwestie. (KNS/Belga)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 18 februari 2011 @ 20:43:54 #214
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_92983100
Regeringspartijen: Defensie moet logistiek grotendeels afstoten

De Nederlandse strijdkrachten moeten een groot deel van het wegtransport bij de particuliere sector inhuren. Dat zeggen de regeringspartijen CDA en VVD.

De coalitiegenoten vinden de plannen van het ministerie van Defensie om te investeren in 8.500 nieuwe voertuigen onverantwoord nu de krijgsmacht volgend jaar een miljard euro moet bezuinigen op een begroting van acht miljard euro.

Alleen strategisch vervoer moet nog door de eigen strijdkrachten worden uitgevoerd, vindt CDA-defensiespecialist Raymond Knops. Volgens het Tweede-Kamerlid moet de eigen logistiek van het leger grotendeels op de schop en plaatsmaken voor een transparant inkoopbeleid in de civiele sector. Daarbij kan het ‘transport van massagoederen' en ‘het binnenlands transport’ grotendeels ondergebracht worden bij derden. Onder stringente voorwaarden zou ook de logistiek in bepaalde uitzendgebieden kunnen worden aanbesteed, vindt hij. De plannen hebben de steun van coalitiegenoot VVD. Een woordvoerder van de regeringspartij wijst er wel op dat behalve de variant uitbesteden aan de logistieke sector er ook gekeken kan worden om materieel deels te leasen bij het bedrijfsleven. ‘Wij willen zo veel mogelijk af van deze vaste kosten en juist de toekomstige vervoersbehoefte bij de krijgsmacht op een andere, betere manier invullen.’

Knops pleit tevens voor een geheel nieuwe opzet van de dienst DVVO, die nu nog het eigen vervoer aanstuurt en de aanbesteding verzorgt. Door deze verstrengeling van taken en belangen is het tenderproces bij Defensie niet duidelijk en kunnen ‘niet de juiste scherpe afwegingen worden gemaakt tussen kosten en dienstverlening’.

Het Limburgse parlementslid zegt dat minister Hans Hillen (Defensie) heeft toegezegd in maart in de Tweede Kamer te komen met een ‘duidelijk kader’ hoe in de toekomst transport kan worden ingekocht door Defensie. Knops denkt daarbij zelf aan een apart inkoopbureau dat zich geheel richt op het aanbesteden van vervoer met ‘heldere’ richtlijnen en criteria.

Volgens het Tweede-Kamerlid is uitbesteden van transport gelet op de besparingen bij Defensie eerder ‘een must dan een keuze’. Indien de minister alsnog geld voor nieuwe vrachtwagens wil reserveren, krijgt hij de steun van CDA en VVD niet’, zegt de defensiespecialist.

Volgens de CDA-er wordt er bij het civiel aanbesteden van het wegvervoer ook het nodige gevraagd van de particuliere vervoerders. ‘Het is niet zo dat je maar even als transporteur de krenten uit de pap kunt halen. Private partijen moeten aan een groot aantal eisen voldoen en altijd inzetbaar zijn. Je praat over zware, waterdichte contracten tegen concurrerende prijzen.’
pi_92983308
Ik twijfel.

:') of ;(.
  vrijdag 18 februari 2011 @ 20:46:52 #216
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92983332
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 20:43 schreef AchJa het volgende:Je praat over zware, waterdichte contracten tegen concurrerende prijzen.’
Waarrrrr heb ik dat eerder gehoord :')
  vrijdag 18 februari 2011 @ 20:56:29 #217
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_92983995
quote:
Alleen strategisch vervoer moet nog door de eigen strijdkrachten worden uitgevoerd, vindt CDA-defensiespecialist Raymond Knops. Volgens het Tweede-Kamerlid moet de eigen logistiek van het leger grotendeels op de schop en plaatsmaken voor een transparant inkoopbeleid in de civiele sector. Daarbij kan het transport van massagoederen' en het binnenlands transport grotendeels ondergebracht worden bij derden. Onder stringente voorwaarden zou ook de logistiek in bepaalde uitzendgebieden kunnen worden aanbesteed, vindt hij.
:N :N :N

Alsof de voertuigen van defensie die hier in Nederland gebruikt worden alleen maar een soort pakketdienst rijden, die auto's zijn juist aangeschaft voor het gebruik in inzetgebieden. Kijk bv naar de Scania WLS, wordt hier in Nederland ook gebruikt voor vervoer, maar rijdt net zo makkelijk in Afghanistan rond. Auto's en chauffeurs lekker wegbezuinigen en er vervolgens in het inzetgebied achter komen dat de hele logistieke keten het niet meer trekt (en de logistiek moest de afgelopen 4 jaar al alle zeilen bijzetten), en dan? Iedereen blijft verstoken van voedsel, munitie, reservedelen etc. Dus dan hoeft de vijand alleen maar af te wachten tot we verhongeren.

Of komen v/d Vlist en Portena ons bevoorraden?
  vrijdag 18 februari 2011 @ 21:11:34 #218
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_92985008
En deze is ook te goed om niet in nieuws te staan! _O- _O- _O-

quote:
'Nederlandse tanks in Bahrein'

DEN HAAG - GroenLinks is er bezorgd over dat in Bahrein mogelijk door Nederland geleverde pantservoertuigen zijn gebruikt om betogers te verdrijven.

Tweede Kamerlid Arjan El Fassed van die fractie heeft minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken donderdag om opheldering gevraagd.

Defensie verkocht in de jaren negentig overtollige pantservoertuigen aan Bahrein. El Fassed wil weten welke garanties Rosenthal heeft dat die niet worden ingezet voor schendingen van mensenrechten.

Het Kamerlid vindt ook dat de Nederlandse export van wapens naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten moet worden herzien gezien alle ontwikkelingen daar.

GroenLinks was destijds tegen de verkoop van de pantservoertuigen aan Bahrein, omdat het oliestaatje in een spanningsgebied ligt en het niet bekendstaat als een land met een goede reputatie op het gebied van mensenrechten.
nu.nl

Er zijn landen die dat soort materiaal niet alleen inzetten voor humantaire doeleinden, politie-opleidingen, opbouwwerkzaamheden en trainingsmissies...

Zouden de Duitsers wel weten dat wij geschoten hebben met de Pzhw in Afghanistan???
pi_92985251
Bij veel missies in het verleden steunde de VN/NAVO op de capiciteiten van de Nederlandse logistiek, juist omdat die zo goed was, als ze dit onderdeel aanpakken zal in de toekomst veel missies aan onze neus voorbij gaan terwijl ze wel graag 'een steentje willen bijdragen' terwijl nu al is aangetoond dat vechtmissies bijna niet haalbaar zijn om jaren inzet te tonen, dus vraag ik me af waar we ons in gaan 'specialiseren'. Gaan we in de toekomst alleen nog koks uitzenden?
pi_92986121
Die Knoops heeft bij Defensie gewerkt...
  vrijdag 18 februari 2011 @ 22:03:40 #221
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_92988281
Eigen logistiek is juist, juist.. het hele punt waar een leger op teert.

mag alles naar de knoppen gaan, dan blijft def spul rijden.
Is het niet omdat deze voertuigen nog functioneren met EMP, dan is het wel omdat alles gewoon door en door getest is om nog te kunnen presteren wanneer burger zooit ophoud.

Ik vind het al een schande dat we met burgerbussen naar Duitsland worden vervoert...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_93005644
quote:
Legerbaas wil militairen inzetten in Nederland

AMSTERDAM - Militairen moeten bij terugkomst van een missie ook in eigen land worden ingezet. Dat zegt commandant der landstrijdkrachten Rob Bertholee in de interne defensiekrant Landmacht.

Volgens hem is de in Irak en Afghanistan opgedane praktijkervaring ook nuttig in de civiele maatschappij.

Generaal Bertholee ziet de teams die naar bermbommen speurden tijdens missies in eigen land ook als bomverkenner voor de politie. Ook zoekacties naar vermisten op wapens behoren tot de opties.

De onbemande verkenningsvliegtuigjes Raven zijn ook in Nederland nuttig, stelt Bertholee. "Voor een Raven, het onbemande vliegtuigje van de landmacht, maakt het niets uit of het boven Bergen, Groningen of Afghanistan vliegt."

Observeren

Daarnaast denkt Bertholee dat militairen met oorlogservaring kunnen worden ingezet om verdachte personen in de gaten te houden.

"De opdracht van een verkenner is: zien zonder gezien te worden. Met die vaardigheid kan je jezelf ook prima nuttig maken tijdens een observatieoperatie in Nederland."

Zichtbaar

Met de inzet van het leger in eigen land hoopt Bertholee militairen dichterbij het volk te brengen.

"Vaak is ons werk niet heel erg zichtbaar voor de bevolking. Dat is jammer, want ik heb ervaren dat mensen erg positief reageren als we met ze in contact komen."
Raar dat ik en collega's toch vaak ingezet zijn in eigen land... Of deden we dat zo stiekem dat zelfs de baas het niet weet?
pi_93084464
quote:
Cuts could cost RAF its fleet of Tornados

Exclusive: MoD spending crisis means planes could be rushed out of service, rather than phased out over several years

The RAF's entire fleet of Tornado ground attack aircraft could be rushed out of service because of a fresh spending crisis at the Ministry of Defence, the Guardian has learned.

With the department trying to find an extra £1bn savings before the end of the spending round next month, ministers and senior military officials have been presented with a range of unpalatable options.

One involves the immediate withdrawal of the RAF's eight Tornado fighters in Afghanistan, followed by an accelerated withdrawal of the rest of the fleet from service, possibly within three years. Other options include axing thousands more soldiers from non-combat units in the army, or withdrawing more ships from the Royal Navy's already diminished fleet.

"It's a complete mess," said one Whitehall source. "The government wants the military to play a role on the global stage, but the MoD is running out of money to meet its commitments." Any withdrawal from the mission in Afghanistan would cause uproar, but the Tornados are vulnerable because there are only a few of them there, and they could be deemed non-essential: it would still leave more than 100 fast jets from other countries.

Under last year's strategic defence and security review (SDSR), the RAF's 100 or so Tornados were due to be phased out over several years, with the RAF still having a rump of 18 by 2015.

But decommissioning all of them, and more quickly, is now considered a possibility. Under this scenario, the MoD would try to accelerate into service more Typhoon aircraft, the Tornados' long-term replacement. This option may have become more attractive because the MoD is no longer expecting to sell some of its Typhoons to Oman in a £600m deal.

Professor Malcolm Chalmers, a defence expert at the Royal United Services Institute (RUSI), said: "If all the Tornados are withdrawn from service before 2015, it will be further evidence of just how difficult a task balancing the MoD's books is proving to be. It would be a significant further capability cut in addition to those announced in the SDSR. It is unlikely to be the last as the MoD struggles to meet the savings target it has been set."

He added: "The MoD is consciously choosing to allow gaps in medium-term capabilities – such as carriers and now fast jets – to develop so that it can focus its limited resources on Afghanistan … and on long-term investment programmes. Yet this strategy is predicated on the assumption that, post-2015, the cuts in the MoD will be quickly reversed. If this does not happen future defence reviews will have no other choice than to turn temporary capability gaps into permanent ones."

The scramble to identify cuts has come about because the MoD underestimated the cost of commitments made at the time of the SDSR, which was published last October. For months before the review, the MoD had been expecting to make cuts based on an overall budget reduced by 4%. But with days to go before the review was due to be finalised, defence officials realised the Treasury wanted cuts of 8-10%.

"It was done far too quickly. The MoD tried to do a new defence review in days. It was a farce," said a source.

The defence secretary, Liam Fox, now needs to sign off new cost cuts by the end of March unless the Treasury softens its hardline stance. One option could even see the Treasury making a loan to the MoD to help it through the next year or two.

Earlier this month the Guardian revealed that the Royal Navy would no longer be sending a warship to patrol the Caribbean, where it has played an active role in counter-narcotic and disaster relief operations.

Twelve Chinook helicopters which were promised by the government in the autumn's defence review may also become casualties of the cuts. Peter Luff, the defence procurement minister, has said the contract is "subject to negotiation".

The MoD refused to be drawn on the discussions about cuts. A spokesman said: "A number of different options are being considered. We cannot say with any clarity what those decisions will be. No decisions have been taken yet."

BAE Systems, which part-builds and has a support and maintenance contract for the UK's Typhoons, also refused to be drawn, particularly over any deal with Oman. "That is a matter for the Ministry of Defence," a spokesman said.

Before the SDSR, all three services fought bitterly to protect their own personnel and forces, with the Navy and the RAF bearing the brunt of the cuts. The RAF is likely to be furious if the Tornado is sacrificed as part of the spending round.

The RAF now has 71 Typhoon aircraft, which were delivered in two tranches. It has been reported that the first tranche of 48 could already be obsolete by 2015.

In 2009 the RAF ordered and is awaiting delivery of another 40 of the more modern tranche 3 Typhoons.

It is envisaged that the Typhoon and the Joint Strike Fighter, currently under development, will be the RAF's main attack aircraft from 2020.

* guardian.co.uk © Guardian News and Media Limited 2011
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 22 februari 2011 @ 07:05:46 #224
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_93138356
Iraanse oorlogsbodems varen door Suezkanaal

ISMAILIA - Twee Iraanse marineschepen zijn dinsdag begonnen aan de doorvaart van het Suezkanaal in Egypte. Dat meldde een woordvoerder van de Suez Kanaal Autoriteit, het orgaan dat de scheepvaart over de belangrijke waterweg organiseert, zondag gezegd.

De passage van de oorlogsschepen is omstreden. Israël, de aartsvijand van Iran, beschouwt de doortocht als een ernstige provocatie. Sinds de Iraanse revolutie in 1979 voeren er geen Iraanse marineschepen meer door het Suezkanaal, dat de Rode en Middellandse Zee met elkaar verbindt.

De tocht van het MK-5 fregat Alvand en het bevoorradingsvaartuig Kharg was eerder al aangekondigd, maar werd meerdere malen uitgesteld.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 3 maart 2011 @ 07:04:29 #225
88561 Lotusss
Queen of Topic Kill
pi_93579636
-----------------------------------------------------
So happy to show us, I ate the lotus
... and I feel fine.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')