FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / Foie gras.
MASDwoensdag 22 december 2010 @ 15:48
Is dat ergens te koop in Nederland? Ben zo goed als alle winkels afgegaan, maar niemand had het.

Dus, iemand een adres?
boem-dikkiewoensdag 22 december 2010 @ 15:52
Ben je ook bij de groothandels geweest?
Ra-zwoensdag 22 december 2010 @ 15:53
In belgie doen ze daar minder moeilijk over, als het te doen is voor je zou ik ff over de grens gaan

carrefour heeft het gewoon in het assortiment
Blueswoensdag 22 december 2010 @ 15:55
Dus je wil beweren dat je alle delicatessenzaken van NL bent afgegaan en je verwacht dat wij je geloven? :D
Ik denk eerder dat je dit topic opent om lekker de discussie hierover (weer) aan te zwengelen :P
MASDwoensdag 22 december 2010 @ 16:14
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 15:55 schreef Bluezz het volgende:
Dus je wil beweren dat je alle delicatessenzaken van NL bent afgegaan en je verwacht dat wij je geloven? :D
Ik denk eerder dat je dit topic opent om lekker de discussie hierover (weer) aan te zwengelen :P
Neen, niet alle natuurlijk. Ik ben in een radius van 10 km overal gaan kijken aangezien dat met de fiets nog goed gaat in dit weer.
quote:
:
14s.gif Op woensdag 22 december 2010 15:52 schreef boem-dikkie het volgende:
Ben je ook bij de groothandels geweest?
Neen, heb zelf geen klantenkaarten. Is het daar te verkrijgen? En bij welke? Dan kan ik kijken of er iemand is met zo'n kaart.

[ Bericht 20% gewijzigd door Mirjam op 22-12-2010 22:47:11 ]
boem-dikkiewoensdag 22 december 2010 @ 16:18
quote:
7s.gif Op woensdag 22 december 2010 16:14 schreef MASD het volgende:

[..]

Neen, niet alle natuurlijk. Ik ben in een radius van 10 km overal gaan kijken aangezien dat met de fiets nog goed gaat in dit weer.

En nee, die discussie kan mij niets schelen.

[..]

Neen, heb zelf geen klantenkaarten. Is het daar te verkrijgen? En bij welke? Dan kan ik kijken of er iemand is met zo'n kaart.
Ik heb geen idee, weet ook niet of er restaurants zijn die dit verkopen maar die zullen ook wel dat soort spul halen bij groothandels.
Pietverdrietwoensdag 22 december 2010 @ 17:14
Heb een Kilo gehaald bij de Hanos
Pietverdrietwoensdag 22 december 2010 @ 17:21
quote:
14s.gif Op woensdag 22 december 2010 16:18 schreef boem-dikkie het volgende:

[..]

Ik heb geen idee, weet ook niet of er restaurants zijn die dit verkopen maar die zullen ook wel dat soort spul halen bij groothandels.
Heb zaterdag nog foie gras de canard gegeten bij Appels en Peren in Nijmegen.
Jum Jum Jum
FigureBirdStarswoensdag 22 december 2010 @ 17:44
Slagerij Fred de Leeuw in Amsterdam heeft het normaal gesproken wel.
Vleyczejturwoensdag 22 december 2010 @ 17:45
http://finefoodsonline.nl/

hier kun je het bestellen, heb het zelf nooit gedaan trouwens, maargoed. Het stond gebookmarked.
Pietverdrietwoensdag 22 december 2010 @ 18:03
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker, of kwartels
250-400 gram Foie gras
100 gram coppa
250 gram pitloze druiven
versgemalen zwarte peper
Glas witte wijn
De lijsters peperen, met Foie gras vullen en met de coppa overdekken. In een ovenschotel leggen en omlijsten met de druiven.
Met de wijn overgieten en bij 240 graden ca 40 minuten in de oven.
Serveren met stokbrood, ook om de saus mee te deppen.
Als je aan verse truffels kan komen is dat een welkome aanvulling op de vulling, of dungesneden morieljes..
Nom Nom Nom
Thoricalwoensdag 22 december 2010 @ 18:07
Hier in Amsterdam zelfs op de markt te verkrijgen. Ik vond het prijzig dus niet meegenomen het was ook geen verse lever maar zo'n blikje.
MASDwoensdag 22 december 2010 @ 18:17
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 17:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een Kilo gehaald bij de Hanos
Zal eens kijken of ik iemand kan vinden met zo'n kaart. Welke soorten hebben ze allemaal?
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:07 schreef Thorical het volgende:
Hier in Amsterdam zelfs op de markt te verkrijgen. Ik vond het prijzig dus niet meegenomen het was ook geen verse lever maar zo'n blikje.
Het hoeft ook niet per se vers te zijn, maar blik vind ik zelf altijd wat minder. Heb het de afgelopen jaren in van die glazen potten gehad, smaakt goed.
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 17:45 schreef Vleyczejtur het volgende:
http://finefoodsonline.nl/

hier kun je het bestellen, heb het zelf nooit gedaan trouwens, maargoed. Het stond gebookmarked.
Vind het alleen wat te duur op die site. 11.gif.
MASDwoensdag 22 december 2010 @ 18:17
In ieder geval alvast iedereen bedankt voor het helpen. O+. Ik waardeer het ontzettend.
Pietverdrietwoensdag 22 december 2010 @ 18:17
Een van de lekkerste Foie Gras gerechten die ik ooit heb gegeten waren Ravioli gevuld met mozzarella en vijgen, met casisboter en Foie Gras.
Zo lekker als Heroine
Pietverdrietwoensdag 22 december 2010 @ 18:18
quote:
7s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:17 schreef MASD het volgende:

[..]

Zal eens kijken of ik iemand kan vinden met zo'n kaart. Welke soorten hebben ze allemaal?

Eend en Gans
Gans is, top of my head, een euro of 40 de kilo en Eend 28
Mirjamwoensdag 22 december 2010 @ 22:48
opgeschoond, mensen met problemen met foie gras openen maar een topic, in KLB ofzo :)
Pregozondag 26 december 2010 @ 23:57
quote:
Op woensdag 22 december 2010 18:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Een van de lekkerste Foie Gras gerechten die ik ooit heb gegeten waren Ravioli gevuld met mozzarella en vijgen, met casisboter en Foie Gras.
Zo lekker als Heroine
klinkt heerlijk O+

De zus van m'n vriend hat gisteren zelfgemaakte foie gras meegenomen. Klassiek op toost met fleur de sel, peper en confit (ui en vijgen), altijd goed te doen!
Een tijd geledenhad ik een met foie gras gevulde filet de migon, wederom fleur de sel en peper maar ook met een scheutje honing erop, zo zalig O+
Erasmomaandag 27 december 2010 @ 00:42
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker
Zijn die eigenlijk een beetje verkrijgbaar in Nederland?
Pietverdrietmaandag 27 december 2010 @ 09:45
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 23:57 schreef Prego het volgende:
met een scheutje honing erop, zo zalig O+
Appelstroop is ook heerlijk bij de Foie Gras
Pietverdrietmaandag 27 december 2010 @ 09:46
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2010 00:42 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zijn die eigenlijk een beetje verkrijgbaar in Nederland?
weet ik eigenlijk niet, Ortholanen iig niet meer.
Pietverdrietdonderdag 30 december 2010 @ 14:51
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
heloefdonderdag 30 december 2010 @ 14:53
Dat niemand hier nog loopt te zeiken over de manier hoe het gemaakt word.
MASDdonderdag 30 december 2010 @ 15:07
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eend en Gans
Gans is, top of my head, een euro of 40 de kilo en Eend 28
Het was trouwens gelukt, danku. Kilootje gans. Heerlijk.

Volgend jaar maar met kerst naar Frankrijk. Kocht het daar altijd, veel goedkoper.
Pietverdrietdonderdag 30 december 2010 @ 15:53
quote:
14s.gif Op donderdag 30 december 2010 15:07 schreef MASD het volgende:

[..]

Het was trouwens gelukt, danku. Kilootje gans. Heerlijk.

Volgend jaar maar met kerst naar Frankrijk. Kocht het daar altijd, veel goedkoper.
Bij de hanos? Wat was je nu daadwerkelijk kwijt?
Mirjamdonderdag 30 december 2010 @ 22:54
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:53 schreef heloef het volgende:
Dat niemand hier nog loopt te zeiken over de manier hoe het gemaakt word.
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 22:48 schreef Mirjam het volgende:
opgeschoond, mensen met problemen met foie gras openen maar een topic, in KLB ofzo :)
FigureBirdStarsdonderdag 30 december 2010 @ 23:04
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Klinkt goed zeg! Is het schoonmaken van zo'n hele lever moeilijk?
Erasmovrijdag 31 december 2010 @ 00:45
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2010 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

weet ik eigenlijk niet, Ortholanen iig niet meer.
Heb het aan verschillende poeliers gevraagd maar ze kunnen er niet aan komen.

De ziel van Frankrijk, als een dier dat als bijnaam heeft moet ie wel goed smaken.
Heb altijd al een zangvogel willen proeven, lijkt me een aparte eetervaring. Met een ortolaan zou ik denk ik wel wat moeite hebben omdat ze vrij schaars worden.
Pietverdrietzaterdag 1 januari 2011 @ 14:13
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 23:04 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Klinkt goed zeg! Is het schoonmaken van zo'n hele lever moeilijk?
Nee, vind ik niet, maar anders koop je een schoongemaakte?
Pietverdrietzaterdag 1 januari 2011 @ 14:17
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Direct uit de oven was hij niet bijzonder, maar een nachtje in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en hij was goddelijk.
Hebben ons er gisteren doorheen gewerkt.
Had als garnituur groene asperges en fijn gesneden rode bietjes, met een dressing van walnotenolie, frambozen en een 10 jaar oude Balsamico. Wat meloenbolletjes en blauwe bessen voor de kleur.
Isegrimzaterdag 1 januari 2011 @ 14:39
http://www.wildhandel.nl/

Zo lekker. ;(
bloatedfacezaterdag 1 januari 2011 @ 22:45
Kan iemand mij wat eenvoudige recepten wijzen (de interwebs zijn niet erg dik gezaaid wat bereidingswijzen betreft)? Bij vrienden in Frankrijk eet ik regelmatig foie gras en heb inmiddels wat blikjes en glazen potjes verzameld maar durf het niet goed aan er iets mee te maken...

In de koelkast koud laten worden, in plakken snijden en snel even aanbakken in een koekenpan en serveren met een port reductie... okay... maar ik wil toch echt ff zeker weten wat ik moet doen voor ik het verknal... details! (als dat hele opstijven/koud laten worden per ongeluk word vergeten in de bereidinswijze smelt de hele boel als een prutje in de pan om maar eens wat te noemen)

[ Bericht 3% gewijzigd door bloatedface op 01-01-2011 22:49:17 (syntax) ]
bloodymaryzondag 2 januari 2011 @ 10:36
Woon zelf vlak bij de Belgische grens en ga eens in de drie weken eens naar de Delhaize om lekkere dingen te scoren. Daar kun je ook gewoon foie gras kopen.
Pietverdrietzondag 2 januari 2011 @ 10:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 22:45 schreef bloatedface het volgende:
Kan iemand mij wat eenvoudige recepten wijzen (de interwebs zijn niet erg dik gezaaid wat bereidingswijzen betreft)? Bij vrienden in Frankrijk eet ik regelmatig foie gras en heb inmiddels wat blikjes en glazen potjes verzameld maar durf het niet goed aan er iets mee te maken...

In de koelkast koud laten worden, in plakken snijden en snel even aanbakken in een koekenpan en serveren met een port reductie... okay... maar ik wil toch echt ff zeker weten wat ik moet doen voor ik het verknal... details! (als dat hele opstijven/koud laten worden per ongeluk word vergeten in de bereidinswijze smelt de hele boel als een prutje in de pan om maar eens wat te noemen)
Dat spul uit die potjes kan je gewoon zo eten, dat is al bereid.
Niet te veel mee doen.
Eet het eerst eens een keer zo,
bloatedfacezondag 2 januari 2011 @ 11:30
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat spul uit die potjes kan je gewoon zo eten, dat is al bereid.
Niet te veel mee doen.
Eet het eerst eens een keer zo,
Ik zal eens het kleinste blikje proberen... heb het al in deegjes gegeten, half gesmolten op een stukje eend, als kleine blokjes met geconcentreerde sausjes er omheen...(maar dus nog niet zelf klaargemaakt) het is als met sardines uit blik... heel lastig daar recepten bij te vinden.
Isegrimzondag 2 januari 2011 @ 12:06
Er is een verschil tussen foie gras en pate de foie gras he. :) Pate moet je gewoon een keer zo eten, is op zichzelf verschrikkelijk lekker.
bloatedfacezondag 2 januari 2011 @ 12:25
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:06 schreef Isegrim het volgende:
Er is een verschil tussen foie gras en pate de foie gras he. :) Pate moet je gewoon een keer zo eten, is op zichzelf verschrikkelijk lekker.
Dat snap ik ;) Punt is dat als het om receptjes gaat men meestal uitgaat van de rouwe foie gras... Dus niet de bereide/kant en klare paté... Zoals hier bijvoorbeeld, geen woord over of het de paté variant is... je gaat mij niet vertellen dat ze daar rauwe lever op hebben gelegd...
Isegrimzondag 2 januari 2011 @ 12:36
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:25 schreef bloatedface het volgende:

[..]

Dat snap ik ;) Punt is dat als het om receptjes gaat men meestal uitgaat van de rouwe foie gras... Dus niet de bereide/kant en klare paté... Zoals hier bijvoorbeeld, geen woord over of het de paté variant is... je gaat mij niet vertellen dat ze daar rauwe lever op hebben gelegd...
Wat ze er ook op hebben gelegd, het is eeuwig zonde. ;(
bloatedfacezondag 2 januari 2011 @ 13:01
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat ze er ook op hebben gelegd, het is eeuwig zonde. ;(
Dat is zeker waar :D
misterikszondag 2 januari 2011 @ 23:12
in belgie haast overal te verkrijgen, en gelukkig maar :Y)
Pietverdrietzondag 2 januari 2011 @ 23:33
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:25 schreef bloatedface het volgende:

[..]

Dat snap ik ;) Punt is dat als het om receptjes gaat men meestal uitgaat van de rouwe foie gras... Dus niet de bereide/kant en klare paté... Zoals hier bijvoorbeeld, geen woord over of het de paté variant is... je gaat mij niet vertellen dat ze daar rauwe lever op hebben gelegd...
Burgerpatty heet genoeg, dan smelt de rauwe lever er op
Pietverdrietwoensdag 12 juni 2013 @ 18:59
Ga binnenkort een ijs maken van ganzelever, zit te denken wat daar bij kan, vijgen wellicht, of een kweepeergelei
Weltschmerzwoensdag 12 juni 2013 @ 19:37
quote:
0s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat ze er ook op hebben gelegd, het is eeuwig zonde. ;(
Dat valt best mee. Ik heb in Frankrijk ook wel een 'burger' gehad die was gevuld met foie gras. Alleen was die burger nog rood van binnen, en dat was best heel lekker.
RobinOokwoensdag 12 juni 2013 @ 19:46
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga binnenkort een ijs maken van ganzelever, zit te denken wat daar bij kan, vijgen wellicht, of een kweepeergelei
Port
Mango
Appel
Kletskopje
Sauternes

Niet allemaal tegelijk :+
Selesthawoensdag 12 juni 2013 @ 19:47
Je kan trouwens ook bij Amazon.co.uk ganzenlever bestellen ben ik inmiddels achter :) Reken maar dat er binnenkort hier wat binnenkomt..
ausweissdonderdag 13 juni 2013 @ 01:37
Steak Rossini O+ O+ O+ *O* ~O> :9~
RobinOokdonderdag 13 juni 2013 @ 21:19
Steak met ijs? Lijkt me niks.
Spanky78donderdag 13 juni 2013 @ 23:06
quote:
0s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker, of kwartels
250-400 gram Foie gras
100 gram coppa
250 gram pitloze druiven
versgemalen zwarte peper
Glas witte wijn
De lijsters peperen, met Foie gras vullen en met de coppa overdekken. In een ovenschotel leggen en omlijsten met de druiven.
Met de wijn overgieten en bij 240 graden ca 40 minuten in de oven.
Serveren met stokbrood, ook om de saus mee te deppen.
Als je aan verse truffels kan komen is dat een welkome aanvulling op de vulling, of dungesneden morieljes..
Nom Nom Nom
Voor het veganistentopic!
*O*
Spanky78donderdag 13 juni 2013 @ 23:07
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga binnenkort een ijs maken van ganzelever, zit te denken wat daar bij kan, vijgen wellicht, of een kweepeergelei
Rode biet...dat zou ik wel spannend vinden. Maar pistaches gaan denk ik ook erg goed.
ausweissvrijdag 14 juni 2013 @ 03:50
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 21:19 schreef RobinOok het volgende:
Steak met ijs? Lijkt me niks.
~O>
Ik bedoelde meer van deze wijze van Foie gras eten vind ik goddelijk.

Maar bij nader inzien lijkt het me een probeersel wat de moeite waard lijkt te zijn.
(heb ooit een mooi/interessant voorgerecht gehad met de combi zalm en sesam sorbet).

Maar wanneer is het proeftijd ijsbeertje Piet ? O-) *O* 8)7 :X o|O