abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_90653748
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:53 schreef heloef het volgende:
Dat niemand hier nog loopt te zeiken over de manier hoe het gemaakt word.
quote:
1s.gif Op woensdag 22 december 2010 22:48 schreef Mirjam het volgende:
opgeschoond, mensen met problemen met foie gras openen maar een topic, in KLB ofzo :)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_90654320
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Klinkt goed zeg! Is het schoonmaken van zo'n hele lever moeilijk?
  vrijdag 31 december 2010 @ 00:45:33 #28
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_90659933
quote:
1s.gif Op maandag 27 december 2010 09:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

weet ik eigenlijk niet, Ortholanen iig niet meer.
Heb het aan verschillende poeliers gevraagd maar ze kunnen er niet aan komen.

De ziel van Frankrijk, als een dier dat als bijnaam heeft moet ie wel goed smaken.
Heb altijd al een zangvogel willen proeven, lijkt me een aparte eetervaring. Met een ortolaan zou ik denk ik wel wat moeite hebben omdat ze vrij schaars worden.
  zaterdag 1 januari 2011 @ 14:13:40 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90707962
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 23:04 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Klinkt goed zeg! Is het schoonmaken van zo'n hele lever moeilijk?
Nee, vind ik niet, maar anders koop je een schoongemaakte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 januari 2011 @ 14:17:50 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90708085
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Net een paté au foie gras in elkaar gezet.

Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Direct uit de oven was hij niet bijzonder, maar een nachtje in de koelkast, op kamertemperatuur laten komen en hij was goddelijk.
Hebben ons er gisteren doorheen gewerkt.
Had als garnituur groene asperges en fijn gesneden rode bietjes, met een dressing van walnotenolie, frambozen en een 10 jaar oude Balsamico. Wat meloenbolletjes en blauwe bessen voor de kleur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90726099
Kan iemand mij wat eenvoudige recepten wijzen (de interwebs zijn niet erg dik gezaaid wat bereidingswijzen betreft)? Bij vrienden in Frankrijk eet ik regelmatig foie gras en heb inmiddels wat blikjes en glazen potjes verzameld maar durf het niet goed aan er iets mee te maken...

In de koelkast koud laten worden, in plakken snijden en snel even aanbakken in een koekenpan en serveren met een port reductie... okay... maar ik wil toch echt ff zeker weten wat ik moet doen voor ik het verknal... details! (als dat hele opstijven/koud laten worden per ongeluk word vergeten in de bereidinswijze smelt de hele boel als een prutje in de pan om maar eens wat te noemen)

[ Bericht 3% gewijzigd door bloatedface op 01-01-2011 22:49:17 (syntax) ]
[an error occurred while processing this directive]
pi_90737382
Woon zelf vlak bij de Belgische grens en ga eens in de drie weken eens naar de Delhaize om lekkere dingen te scoren. Daar kun je ook gewoon foie gras kopen.
  zondag 2 januari 2011 @ 10:58:08 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90737703
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 januari 2011 22:45 schreef bloatedface het volgende:
Kan iemand mij wat eenvoudige recepten wijzen (de interwebs zijn niet erg dik gezaaid wat bereidingswijzen betreft)? Bij vrienden in Frankrijk eet ik regelmatig foie gras en heb inmiddels wat blikjes en glazen potjes verzameld maar durf het niet goed aan er iets mee te maken...

In de koelkast koud laten worden, in plakken snijden en snel even aanbakken in een koekenpan en serveren met een port reductie... okay... maar ik wil toch echt ff zeker weten wat ik moet doen voor ik het verknal... details! (als dat hele opstijven/koud laten worden per ongeluk word vergeten in de bereidinswijze smelt de hele boel als een prutje in de pan om maar eens wat te noemen)
Dat spul uit die potjes kan je gewoon zo eten, dat is al bereid.
Niet te veel mee doen.
Eet het eerst eens een keer zo,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90738298
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat spul uit die potjes kan je gewoon zo eten, dat is al bereid.
Niet te veel mee doen.
Eet het eerst eens een keer zo,
Ik zal eens het kleinste blikje proberen... heb het al in deegjes gegeten, half gesmolten op een stukje eend, als kleine blokjes met geconcentreerde sausjes er omheen...(maar dus nog niet zelf klaargemaakt) het is als met sardines uit blik... heel lastig daar recepten bij te vinden.
[an error occurred while processing this directive]
pi_90739326
Er is een verschil tussen foie gras en pate de foie gras he. :) Pate moet je gewoon een keer zo eten, is op zichzelf verschrikkelijk lekker.
pi_90740005
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:06 schreef Isegrim het volgende:
Er is een verschil tussen foie gras en pate de foie gras he. :) Pate moet je gewoon een keer zo eten, is op zichzelf verschrikkelijk lekker.
Dat snap ik ;) Punt is dat als het om receptjes gaat men meestal uitgaat van de rouwe foie gras... Dus niet de bereide/kant en klare paté... Zoals hier bijvoorbeeld, geen woord over of het de paté variant is... je gaat mij niet vertellen dat ze daar rauwe lever op hebben gelegd...
[an error occurred while processing this directive]
pi_90740396
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:25 schreef bloatedface het volgende:

[..]

Dat snap ik ;) Punt is dat als het om receptjes gaat men meestal uitgaat van de rouwe foie gras... Dus niet de bereide/kant en klare paté... Zoals hier bijvoorbeeld, geen woord over of het de paté variant is... je gaat mij niet vertellen dat ze daar rauwe lever op hebben gelegd...
Wat ze er ook op hebben gelegd, het is eeuwig zonde. ;(
pi_90741258
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat ze er ook op hebben gelegd, het is eeuwig zonde. ;(
Dat is zeker waar :D
[an error occurred while processing this directive]
  zondag 2 januari 2011 @ 23:12:03 #40
97643 misteriks
finest in cool since 1977
pi_90771741
in belgie haast overal te verkrijgen, en gelukkig maar :Y)
misteriks' contribution is sponsored by Great Attitude Inc.
  zondag 2 januari 2011 @ 23:33:51 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90772881
quote:
1s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:25 schreef bloatedface het volgende:

[..]

Dat snap ik ;) Punt is dat als het om receptjes gaat men meestal uitgaat van de rouwe foie gras... Dus niet de bereide/kant en klare paté... Zoals hier bijvoorbeeld, geen woord over of het de paté variant is... je gaat mij niet vertellen dat ze daar rauwe lever op hebben gelegd...
Burgerpatty heet genoeg, dan smelt de rauwe lever er op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2013 @ 18:59:36 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127718588
Ga binnenkort een ijs maken van ganzelever, zit te denken wat daar bij kan, vijgen wellicht, of een kweepeergelei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127720134
quote:
0s.gif Op zondag 2 januari 2011 12:36 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wat ze er ook op hebben gelegd, het is eeuwig zonde. ;(
Dat valt best mee. Ik heb in Frankrijk ook wel een 'burger' gehad die was gevuld met foie gras. Alleen was die burger nog rood van binnen, en dat was best heel lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 12 juni 2013 @ 19:46:25 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127720533
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga binnenkort een ijs maken van ganzelever, zit te denken wat daar bij kan, vijgen wellicht, of een kweepeergelei
Port
Mango
Appel
Kletskopje
Sauternes

Niet allemaal tegelijk :+
pi_127720596
Je kan trouwens ook bij Amazon.co.uk ganzenlever bestellen ben ik inmiddels achter :) Reken maar dat er binnenkort hier wat binnenkomt..
pi_127737379
Steak Rossini O+ O+ O+ *O* ~O> :9~
  donderdag 13 juni 2013 @ 21:19:20 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127765933
Steak met ijs? Lijkt me niks.
pi_127772161
quote:
0s.gif Op woensdag 22 december 2010 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker, of kwartels
250-400 gram Foie gras
100 gram coppa
250 gram pitloze druiven
versgemalen zwarte peper
Glas witte wijn
De lijsters peperen, met Foie gras vullen en met de coppa overdekken. In een ovenschotel leggen en omlijsten met de druiven.
Met de wijn overgieten en bij 240 graden ca 40 minuten in de oven.
Serveren met stokbrood, ook om de saus mee te deppen.
Als je aan verse truffels kan komen is dat een welkome aanvulling op de vulling, of dungesneden morieljes..
Nom Nom Nom
Voor het veganistentopic!
*O*
Whatever...
pi_127772205
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2013 18:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga binnenkort een ijs maken van ganzelever, zit te denken wat daar bij kan, vijgen wellicht, of een kweepeergelei
Rode biet...dat zou ik wel spannend vinden. Maar pistaches gaan denk ik ook erg goed.
Whatever...
pi_127777942
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2013 21:19 schreef RobinOok het volgende:
Steak met ijs? Lijkt me niks.
~O>
Ik bedoelde meer van deze wijze van Foie gras eten vind ik goddelijk.

Maar bij nader inzien lijkt het me een probeersel wat de moeite waard lijkt te zijn.
(heb ooit een mooi/interessant voorgerecht gehad met de combi zalm en sesam sorbet).

Maar wanneer is het proeftijd ijsbeertje Piet ? O-) *O* 8)7 :X o|O
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')