Wat ga je doen als de overheid, met het geweldmonopolie, besluit dat prive bezit van goud verboden wordt? Zal niet de eerste keer in de geschiedenis zijn.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:45 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
[..]
Misschien niet meer waard, maar je lijkt in elk geval te denken dat het invorderen (afpakken) van productie door overheid geld een 'backing' (dus - meer - waarde?) geeft...
1 bedrijf: berkshire hathawayquote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:58 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Ik voorzie goud ook vooral verder stijgen/geld verder ontwaarden vanuit de een 'fundamentele gedachte' (aanhoudende problemen met schulden en meer drukpers) en niet vanwege de vijfjarige trend. Het ging me er vooral om aan te geven dat de argumenten die je aandroeg al langer dan vandaag worden aangedragen tegen de prijsontwikkeling in.
Je kan je dan afvragen hoe volledig je blikveld is, zoals ik je al aangaf.
En op basis van fundamentele (en politieke) krachten lijkt een verdere stijging van goud me zeer waarschijnlijk.
Wat dat bedrijf van je betreft: noem er maar eens een.
Als de overheid geld te kort heeft kunnen ook belastingen omhoog, en zo zijn er meer opties.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:01 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Wat ga je doen als de overheid, met het geweldmonopolie, besluit dat prive bezit van goud verboden wordt? Zal niet de eerste keer in de geschiedenis zijn.
Anyway, ik ben weg hier, ik zit een positie te 'verdedigen' die helemaal de mijne niet is maar waarbij ik louter zei die te begrijpen.
Buffet heeft voor mij afgedaan deze crisis, en in betwijfel of dit aandeel het werkelijk zo goed gaat doen dat het de inflatie verslaat, laat staan goud, maar wie weet kan hij met zijn insider-positie nog een graantje meepikken van de komende dynamiek.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:09 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
1 bedrijf: berkshire hathaway
Daarnaast zijn er bedrijven te vinden die aan deze eisen voldoen.
Er zijn ook nogal wat verschillen. Hoevaak zijn munten wel niet waardeloos geworden in hyperinflaties? Hoe vaak is dat met goud gebeurd? Hoe vaak werd goud geroofd tijdends oorlogen, hoe vaak geld? Hoe vaak wordt goud bijgedrukt, en hoevaak geld?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 16:53 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Het nadeel is dat goud en geld veel overeenkomsten vertonen, de waarde ervan is vrijwel niet te voorspellen.
Ik zei dat het gebackt wordt door een instituut wat die mogelijkheden heeft. Dat is wat anders dan dat belasting heffen waarde creeert (wat jij er blijkbaar van maakt).quote:Op dinsdag 8 maart 2011 17:27 schreef GoudIsEcht het volgende:
Wat beterft de 'backing' van geld middels het afpakken van productiviteit (belasting) zie ik je punt nog steeds niet, en dat was dacht ik wel jouw positie..(?)
Een economie die gezond is en goed geleid wordt.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 18:23 schreef GoudIsEcht het volgende:
De grote vraag is eigenlijk waarmee dat geld dan gebacked wordt...
Volgens mij met niets, en het afpakken van geld (belasting) zie ik ook niet echt als backing.
Het probleem met goud als spaarmiddel/waarde-opslag is dat de voorraad vast staat. Je kunt hem dus niet laten groeien met de economie. De mondiale economie van nu is onvergelijkbaar met die van 1980, laat staan met die van 1880 of 1780. Dit terwijl de goudvoorraad in die tijd relatief weinig gegroeid is.quote:Op dinsdag 8 maart 2011 18:51 schreef GoudIsEcht het volgende:
Wat mij betreft draait het zowel hier als in Zimbabwe vooral om de het beheer van de geldhoeveelheid.
En of het Westen in die zin gezond is valt te betwijfelen. Het barst hier van de schulden die enkel met de drukpers omhoog gehouden kunnen worden.
Dat is voor zowel het beheer van de geldhoeveelheid als voor andere verwachtingen geen onverdeeld positieve zaak. En zeker niet voor het behoud van waarde over langere termijn in papieren producten zoals geld.
Vandaar ook goud als spaarmiddel/waarde-opslag, en geld voor transacties.
toch zou ik daar liever voor kiezen dan voor papier, of afspraken met pensioenverzekeraarsquote:Op dinsdag 8 maart 2011 19:36 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het probleem met goud als spaarmiddel/waarde-opslag is dat de voorraad vast staat. Je kunt hem dus niet laten groeien met de economie. De mondiale economie van nu is onvergelijkbaar met die van 1980, laat staan met die van 1880 of 1780. Dit terwijl de goudvoorraad in die tijd relatief weinig gegroeid is.
Als goud als de norm gekozen wordt dan belemmert dit de economische groei enorm, met als gevolg dus ook geen welvaartsgroei. Die enkele klompjes goud worden steeds meer waard en wie ze toevallig heeft aan het begin die trekt automatisch alle welvaart naar zich toe.
Als er steeds nieuw geld gedrukt wordt dan kan iedereen daar deelachtig aan worden.
Je zou kiezen voor minder algemene welvaart en minder kansen om welvaart te vergaren voor de minder bedeelden?quote:Op dinsdag 8 maart 2011 23:07 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
toch zou ik daar liever voor kiezen dan voor papier, of afspraken met pensioenverzekeraars
Dat de economie van nu flink gegegroeid is in vergelijking met een tijd terug zegt eens te meer iets over het stijgingspotentieel van goud (kan zo maal 10 gaan) mocht het een werkelijke herwaardering krijgen tot monetaire reserve zoals die door bijvoorbeeld de ECB wordt aangehouden (tegen marktprijs nog wel).quote:Op dinsdag 8 maart 2011 19:36 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het probleem met goud als spaarmiddel/waarde-opslag is dat de voorraad vast staat. Je kunt hem dus niet laten groeien met de economie. De mondiale economie van nu is onvergelijkbaar met die van 1980, laat staan met die van 1880 of 1780. Dit terwijl de goudvoorraad in die tijd relatief weinig gegroeid is.
Als goud als de norm gekozen wordt dan belemmert dit de economische groei enorm, met als gevolg dus ook geen welvaartsgroei. Die enkele klompjes goud worden steeds meer waard en wie ze toevallig heeft aan het begin die trekt automatisch alle welvaart naar zich toe.
Als er steeds nieuw geld gedrukt wordt dan kan iedereen daar deelachtig aan worden.
Dogmatische opmerking. Goud is niet beperkend, enkel een goudstandaard zou dat zijn.quote:Je zou kiezen voor minder algemene welvaart en minder kansen om welvaart te vergaren voor de minder bedeelden?
quote:Over goud en zilver blijft de specialist in grondstoffenbeleggingen positief, vooral omdat het aanbod in tegenstelling tot dollars niet ongebreideld vergroot kan worden. „Ooit zal goud een paar duizend dollar per ounce kosten en waarschijnlijk zelfs meer, omdat papiergeld steeds minder waard wordt. Zilver zal zeker nieuwe records neerzetten."
quote:Goudprijs naar nieuw record
LONDEN (AFN) - De goudprijs heeft woensdag een nieuw record bereikt, terwijl de prijs van zilver opliep tot de hoogste stand in bijna 31 jaar.
Dat werd veroorzaakt door het geweld in het Midden-Oosten, een afgezwakte dollar, aanhoudende zorgen over de stijgende inflatie en de Europese schuldproblemen.
De goudprijs steeg tot 1458,80 dollar (1035 euro) per troy ounce (31,1 gram), het hoogste niveau ooit. De zilverprijs liep op tot 39,48 dollar per ounce (28,3 gram). Dit niveau werd voor het laatst behaald in 1980.
Goud, dat gezien wordt als een veilige en waardevaste investering in onzekere economische tijden, is deze maand al 2 procent duurder geworden. Behalve het toenemende geweld in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, spelen ook de schuldproblemen in Europa een rol.
Ja, ik zou mijn margin al verhoogd moeten hebben!quote:Op woensdag 6 april 2011 14:38 schreef meth77 het volgende:
http://www.telegraaf.nl/d(...)record__.html?p=19,1
[..]
komt door postalgold, zij zitter erachter, dochterorganisatie van de illuminatiequote:Op zaterdag 9 april 2011 01:46 schreef michaelmoore het volgende:
vr 08 apr 2011, 18:58
Goud naar record
LONDEN (AFN) - De prijs van goud bereikte vrijdag een nieuw record en zilver was op dat moment in 31 jaar niet meer zo duur geweest op de markt in Londen.
Beleggers nemen hun toevlucht tot de edele metalen nu de dollar laag staat, de inflatie toeneemt, de onrust in het Midden-Oosten de olieprijzen opschroeft en er nog steeds zorg is over de eurozone.
Voor goud werd 1474,90 dollar per ounce betaald en zilver bereikte een piek van 40.46 per ounce.
quote:Op woensdag 13 april 2011 18:53 schreef Shispeed het volgende:
[..]
komt door postalgold, zij zitter erachter, dochterorganisatie van de illuminatie![]()
quote:wo 20 apr 2011, 06:00
Goudprijs blijft pieken door Johan Wiering
AMSTERDAM - Begin deze week bereikte de goudprijs een nieuw record van nagenoeg $1500 per troy ounce (31,1 gram). Dat werpt de vraag op of er sprake is van een zeepbel die elk moment kan knappen. Willem Middelkoop, oprichter van het Gold & Recovery Fund, is stellig. „Zolang de zorgen rond de wereldwijde schuldencrisis aanhouden, zal de goudprijs zijn jarenlange opmars vervolgen.”
Middelkoop ziet het fundamentele tekort aan goud als de belangrijkste prijsopdrijvende kracht. „Er wordt jaarlijks 1400 ton goud te weinig geproduceerd om de vraag op te kunnen vangen. Vroeger werd dit tekort gedekt door de verkoop door Westerse centrale banken, maar deze zijn hier mee gestopt. Per saldo opereren de centrale banken nu zelfs aan de koopkant
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |