abonnement Unibet Coolblue
pi_90368044
Ohja, Blockhead is van vorig jaar! Dat had ik helemaal niet door :P (ik geef de schuld aan luisterpaal waar ie volgens mij in 2010 op stond :P ) ik heb het even aangepast
pi_90368960
:D Haha... mooie lijst (zowel inhoudelijk als visueel :P).
pi_90398723
Nou, dit is dan mijn top 63 voor 2010:

63. Johnny Cash – American VI: Ain’t No Grave
Postuum uitgebrachte plaat van Johnny Cash, de zesde in de serie American Recordings. Dit is niet de beste van die serie, maar uiteraard heeft Cash hier zelf geen eindoordeel over kunnen vellen en is dus niet zeker of dit precies zo is gemaakt als hij bedoeld heeft. Desondanks grijpt hij je bij vlagen naar de keel, ook in de wetenschap dat hij deze songs maakte aan het einde van zijn leven en dat hoor je terug.
Favoriete track: Redemption Day

62. JJ - N° 3
Het Zweedse JJ noemde de derde plaat gewoon simple nummer drie en zette een aantal dromerige songs op de band, die binnen het half uur voorbij glijden. Muziek die niet voor alle gelegenheden geschikt is. Opmerkelijk is dat er een stukje wedstrijdverslag van een voetbalwedstrijd langs komt in een nummer, waarin Zlatan Ibrahimovic de hoofdrol speelt. Zoals Zlatan een kunstzinnige voetballer is, is JJ een kunstzinnige band.
Favoriete track: Into The Light

61. Holly Miranda – The Magician’s Private Library
Holly Miranda heeft op dit album als artieste wel iets weg van Cat Power, maar dan nog voor die haar huidige niveau bereikte. Miranda blinkt vooral uit als de songs een dromerige sfeer hebben. Het is dan ook een plaatje geworden dat niet wereldschokkend voortkabbelt en af en toe ineens doet opveren, als Miranda je ineens wel weet te pakken met een plotse wending.
Favoriete track: Joints

60. Broken Bells – Self Titled
Combineer de muzikale ingevingen van Danger Mouse met het songschrijverschap van James Mercer van The Shins en je hebt een gouden combinatie. Op papier althans. Op het album valt af en toe best wel wat aan te merken, al is het maar dat die gedroomde wereldplaat er bij lange na niet is gekomen. Broken Bells is geen hobbyproject, zo benadrukten de heren, maar klinkt toch vooral als een leuk tussendoortje, met, moet gezegd, enkele prima songs.
Favoriete track: The High Road

59. Isobel Campbell & Mark Lanegan – Hawk
Deeltje drie alweer van de samenwerking tussen ‘the beauty and the beast’. De blonde Schotse, bekend van Belle & Sebastian, met haar lieflijke stem contrasteert nog altijd mooi met de doorleefde bromstem van Lanegan. Dat levert weer een aantal lekkere nummers op, maar net als op de eerdere platen wordt de samenwerking nooit over een hele plaat legendarisch.
Favoriete track: No Place To Fall

58. Jónsi – Go
De zanger van Sigur Rós solo. Dat is wat meer poppy dan met de band en daardoor ook wat minder betoverend. De IJslander kan fantastisch kwelen, maar zoekt hier soms iets te veel naar het experiment en verliest daarmee de song uit het oog. Een behoorlijke plaat dus, maar zijn werk met Sigur Rós is wat mij betreft interessanter.
Favoriete track: Go Do

57. Zea – The Beginner
Arnold de Boer, want hij is Zea, nam weer een eigenzinnig plaatje op. Een indiepop album waarop hij al zijn creatieve ideeën door een blender gooide en daar rolde een aardige mix van electropop, folk, punk, blues, melodieuze gitaarpop, Afrikaanse ritmes en zelfs een stukje gabberhouse uit. Deels in het Nederlands, deels in het Engels. Te gevarieerd om volledig te overtuigen, maar heerlijk eigenwijs.
Favoriete track: Song For Electricity

56. Cherry Ghost – Beneath This Burning Shoreline
Deze Engelse indierockband doet een beetje denken aan bands als Elbow en Doves. Melodieuze gitaarpop met intelligente teksten en soms ook ruimte voor wat andere geluidseffecten. De plaat heeft een donkere sfeer, waardoor je er wel een beetje voor in de stemming moet zijn. De liefhebber van dit soort muziek heeft er echter zeker een fijn album aan!
Favoriete track: Kissing Strangers

55. Ernst Jansz – Dromen Van Johanna
Voormalig Doe Maar-man Jansz doet Bob Dylan. Letterlijk, want hij vertaalde voor dit album twaalf nummers van de oude meester. Dat doet Jansz goed, want alle teksten komen soepel door de speakers en passen precies op de muziek. Maar toch mist hij de magie van Dylan. Misschien wel juist omdat de teksten in onze eigen taal soms wel erg geforceerd cryptisch aandoen. Desondanks een leuke plaat om te hebben, zeker voor de Dylan-fan!
Favoriete track: Zware Regen

54. The Irrepressibles – Mirror Mirror
Jamie McDermott had dit jaar de beste plaat vol huilerige zang kunnen maken. Al klinkt dat oneerbiedig, beter is het om te spreken over een emotionele voordracht. Op bepaalde momenten steekt hij namelijk de meester van dit genre, Antony, naar de kroon. Maar ja, toen kwam die ook nog met een eigen album. En dan blijkt McDermott er, ondanks een aantal sterke songs, net nog een beetje onder te zitten qua niveau. Desondanks één van de opmerkelijkere platen van dit jaar, al is het maar vanwege de stem.
Favoriete track: My Friend Jo

53. Want Want – Mijn Meisje Vindt Me Leuk Zoals Ik Ben
Ongecompliceerd Nederlandstalig poprockplaatje van Fokko Mellema en zijn vrienden. Met leuke meisjes, vervelende meisjes, onbereikbare meisjes, vreemdgaande meisjes en jongens die daar niet goed mee om kunnen gaan. Die daarom maar hun baard laten staan of dat in elk geval proberen. Of die ronduit balen van een klotedag. Kortom, puberproblematiek in een Weezer-jasje en met soms een vleugje Doe Maar. En stiekem altijd goed voor een glimlach.
Favoriete track: Heleen

52. John Dear Mowing Club – Melleville
Melle de Boer, want hij is John Dear Mowing Club, gaf dit album uit in een bijzondere vormgeving. Het is namelijk een boekwerk, waarin niet alleen de teksten staan, maar ook schetsen en uitleg van de maker zelf. Muzikaal is het nog steeds vooral Neil Young die de grootste inspiratiebron vormde. Misschien niet voor iedereen geschikt, maar voor de liefhebber weer een erg aangenaam werkstuk.
Favoriete track: Lover

51. Carole King & James Taylor – Live At The Troubadour
In de jaren zeventig behoorden Carole King en James Taylor tot de absolute top. Hun soloplaten verkochten prima en gezamenlijk traden ze op in de Troubadour. Nu, jaren later, besloten ze het optreden van toen over te doen. Ouder en wijzer klinken de songs nog altijd goed, waarbij het interessant is om de nuanceverschillen te ontdekken die beide levenswijze artiesten nu soms aanbrengen in de voordracht. De songs staan nog altijd als een huis!
Favoriete track: Carolina In My Mind

50. Ricky Koole – To The Heartland
Wederom kiest Ricky Koole een dozijn songs van soms vergeten artiesten, die ze samen met prima artiesten als Wouter Planteijdt, Eric van Dijsseldonk en Roel Spanjers haar eigen bewerking geeft. Samen met popprofessor en levenspartner Leo Blokhuis koos Koole nu voor nummers van bijvoorbeeld Peter Gabriel, Frankie Miller en Dan Penn. Haar bevlogen voordracht maakt dit meer dan zomaar een coverplaatje.
Favoriete track: House For Sale

49. Martha Tilston – Lucy & The Wolves
Martha Tilston is een sterke folkzangeres met een mooie, heldere stem. Ze werd al genomineerd voor diverse prijzen binnen het genre en op Lucy & The Wolves is goed te horen waarom. Wat er ook gebeurt in het liedje, altijd is het haar stem die de aandacht opeist. Binnen het genre absoluut één van de betere platen van 2010.
Favoriete track: The Cape

48. Emit Bloch – Dictaphones Vol. 1
Emit Bloch nam zijn aan country, folk, blues en rock verwante songs op in eigen beheer. Het verhaal gaat dat hij daarmee een contract afdwong, maar in de studio vond dat zijn songs geen recht werden gedaan. Daarop ging hij terug naar huis en nam alles op met de dictafoon. Het resultaat: een goudeerlijke, krakerige lo-fi plaat waarop Bloch met rammelend gitaarspel een aantal oeroud klinkende songs in de speakers spuugt. Bijzonder!
Favoriete track: Dorothy

47. Karen Elson – The Ghost Who Walks
Karen Elson is natuurlijk bekend als model en als de echtgenote van Jack White. Zelf bewijst ze ook wel degelijk muzikaal talent te hebben. Naar eigen zeggen moest ze flink overtuigd worden voor ze haar eigen werk op plaat durfde te zetten, maar het resultaat op The Ghost Who Walks mag er wezen. Het album staat vol ouderwetse folk en Americana en heeft een enigszins beklemmende sfeer.
Favoriete track: Cruel Summer

46. The Bear That Wasn’t – And So It Is Morning Dew
Het verhaal van de Belg Nils Verresen is bijzonder. Naar verluidt trok hij met de fiets door Vlaanderen om her en der zijn nummers te spelen in ruil voor onderdak. En als zijn liedjes niet genoeg waren, dan maaide hij het gras of deed de afwas. Wat voor liedjes dat dan zijn? Romantische fluistersongs in de lijn van Elliott Smith of het rustigere werk van Bright Eyes. Daar zitten enkele pareltjes tussen, vol verhalende teksten over een beer die geen beer is en twee kinderen die in hun droom naar Disneyworld gaan. Niet alles is even sterk, maar een verdienstelijk debuut is het zeker!
Favoriete track: Next Stop, Disneyland!

45. Steve Mason – Boys Outside
The Beta Band werd ooit populair dankzij de film High Fidelity, waarin de eigenaar van een platenzaak het nummer Dry The Rain opzette en vooraf aan zijn collega’s vertelde dat hij minstens vijf platen zou gaan verkopen. In enkele ogenblikken wiegt de hele zaak mee. Of hij er inderdaad vijf verkocht leert de film niet, maar wel weten we dat The Beta Band nooit compleet doorbrak. Daar was men zelf misschien wel debet aan, want de muziek was wel erg rijk aan ideeën. Solo doet Steve Mason het wat rustiger en dat pakt goed uit, al weten niet alle nummers te beklijven.
Favoriete track: Lost & Found

44. Lone Wolf – The Devil And I
Paul Marshall is een ouderwetse troubadour, die het liefst met zijn gitaar in de weer is en daar fijne liedjes bij zingt. Die laat hij dan omlijsten door bijvoorbeeld strijkers en het resultaat is zo’n lekkere singer / songwriter plaat die je elk jaar ontdekt. Niet eens echt een topplaat, maar gewoon fijn om naar te luisteren. En eerlijk is eerlijk, er staan een paar topsongs op, die echt niet zo gewoontjes zijn!
Favoriete track: This Is War

43. Team William – Self Titled
Daar is weer een troep vrolijke Belgen. Vrolijk is het juiste woord voor deze plaat, want in twaalf nummers komt een onbezorgde zomer voorbij. Een beetje zoals The Tellers op hun debuut, een snufje Das Pop. Misschien is niet elk nummer even sterk, maar de teksten vergoeden veel en het is vrijwel onmogelijk om naar deze plaat te luisteren zonder een glimlach op je gezicht te krijgen.
Favoriete track: Judo Kid

42. Shearwater – The Golden Archipelago
Hoe kun je sterke albums als Palo Santo en Rook opvolgen? Dat is lastig. Toch doet de band rond Jonathan Meiburg hier weer een goed geslaagde poging. Bij Shearwater weet je wat je krijgt. Gelaagde muziek, met veel ruimte voor intense zangpassages, waarin sfeer en emotie een grote rol spelen. Toch haalt dit album het niveau van de voorgangers niet.
Favoriete track: Meridian

41. Horse Feathers – Thistled Spring
Americana van hoog niveau, dat brengt Horse Feathers op dit album. Ook zonder hulp van Peter Broderick kan creatieve spil Justin Ringle een aantal fijne songs op plaat zetten, waarin vertwijfeling over het leven een grote rol speelt. Denk af aan toe aan Great Lake Swimmers of Ray LaMontagne, maar bovenal is Horse Feathers zichzelf. De banjo zorgt voor een fijn geluid en een betere albumopener is dit jaar volgens mij niet geschreven!
Favoriete track: Thistled Spring

40. The Soft Pack – Self Titled
Begonnen als The Muslims, maar die bandnaam viel niet echt lekker in de Verenigde Staten. En dus werden deze jonge honden The Soft Pack en maakten ze een debuutalbum dat, volgens diverse critici, klonk als de plaat die The Strokes na hun debuut hadden moeten maken. Een mooi compliment, dat misschien iets overdreven is. Maar de puntige rammelrock trekt wel lekker aan je voorbij.
Favoriete track: Answer To Yourself

39. Laura Veirs – July Flame
De immer wat studentikoos overkomende singer-songwriter Laura Veirs heeft weer een album volgespeeld met ingenieuze nummers. Die hebben hun oorsprong in folk en country, waar af en toe wat experimentele ideeën aan zijn toegevoegd. Waar Veirs voorheen nog weleens te vaak naar het experiment zocht, blijft nu het liedje centraal staan.
Favoriete track: Carol Kaye

38. Belle & Sebastian – Write About Love
Het is vaker gezegd, maar ook in dit jaar waren er weer de nodige bands die al langer aan de weg timmeren en die met nieuw werk kwamen. Ook voor Belle & Sebastian gaat dit op. De Schotten zijn gaandeweg steeds meer een blanke soulband geworden en ook hier is dat grotendeels het geluid. Maar toch, van Belle & Sebastian verwacht je gewoon meer dan dit, niet meer of minder, behoorlijke album.
Favoriete track: I Want The World To Stop

37. Adam Green – Minor Love
Adam Green schudt weer moeiteloos veertien popliedjes uit zijn mouw, zoals hij dat al enkele platen op rij doet. Echt vernieuwend is het niet, hoewel hij soms wel andere richtingen in slaat dan op voorgangers. Het maakt van Minor Love wederom een sympathiek album, dat echter niet tot het beste uit zijn oeuvre hoort.
Favoriete track: Buddy Bradley

36. Dum Dum Girls – I Will Be
De band rond Kristin Gundred bestaat uit vier dames, die hier een lekker rammelend poppunkplaatje maken, waarin de jaren zestig ook altijd rondwaren. Waarin plaats is om eens een keer een liedje in het Duits te zingen en waarop, kortom, onbeschaamd lol mag worden getrapt. Zo klinkt het geheel lekker rafelig, maar toch goed opgebouwd en doordacht. Dat mag je dan met recht betitelen als een sympathiek plaatje.
Favoriete track: Bhang Bhang, I’m A Burnout

35. My Little Cheap Dictaphone – The Tragic Tale Of A Genius
Dat tragische genie, misschien is dat de Belg Redboy zelf wel. Want ook dit album staat weer boordevol spannende songs, die bij tijd en wijle alle kanten opgaan. Niet vreemd dat iemand als Jonathan Donahue van Mercury Rev een nummertje mee komt zingen, want soms is de sfeer net zo dromerig als op het werk van die band. Weer een knap staaltje huisvlijt, maar erg veel bekender zal Redboy er niet mee worden.
Favoriete track: My Holy Grail

34. Arcade Fire – The Suburbs
Een wat minder gejaagde plaat dan Funeral, waaruit een bepaalde urgentie en daardoor overrompelingskracht sprak. Dit album is wat beschaafder, volwassener misschien. Dat is ook een beetje het thema, want er wordt vaak teruggeblikt op vroeger. Absoluut een goede plaat, maar wellicht wat te lang om continu te blijven boeien.
Favoriete track: We Used To Wait

33. Broken Social Scene – Forgiveness Rock Record
Moeilijke band natuurlijk, Broken Social Scene. Zoals altijd ligt bij het collectief rond Kevin Drew het gevaar op de loer dat het allemaal even net te ingewikkeld wordt en dat het liedje even dreigt te worden vergeten. Maar altijd weet de band zich daar dan toch weer uit te redden, waardoor er wederom een spannend album uitgerold is. Toch mist het gevoelsmatig net die extra klasse die You Forgot It In People wel had.
Favoriete track: Texico Bitches

32. Frightened Rabbit – The Winter Of Mixed Drinks
Misschien is dit wel één van de best bewaarde geheimen van Schotland. De band rond Scott Hutchison neemt je mee op een reis langs ellendige avonden in het Schotse uitgaansleven, waarin het altijd mis gaat, maar toch ook altijd weer licht gloort aan het einde van de tunnel. De link met Arab Strap is snel gelegd, maar Frightened Rabbit kleedt de muziek veel voller in.
Favoriete track: Swim Until You Can’t See Land

31. Kate Nash – My Best Friend Is You
Oei, Kate Nash is ruig geworden! Althans, die indruk krijg je als je de Britse tekeer hoort gaan in het intro van Mansion Song of hoort krijsen op I Just Love You More. De vrolijk tintelende pianosongs van het debuut pasten kennelijk niet meer helemaal bij de Kate van 2010, maar stiekem komt ze juist in die nummers ook nu nog het best uit de verf. Waardoor het eigenlijk jammer is dat ze af en toe geforceerd ruig doet.
Favoriete track: Early Christmas Present

30. KT Tunstall – Tiger Suit
De stoere Schotse, die ooit doorbrak bij Jools Holland in een kort roze rokje en motorlaarzen, trekt kennelijk ook weleens een tijgerpakje aan. Het lijkt een ongelukkige combinatie. Tunstall klinkt ook wat zoekende op dit album. Gaat ze meer de kant op van de radiovriendelijke liedjes of gooit ze er af toe toch nog dat lekkere rauwe randje doorheen? Half om half dus, met wel weer enkele fijne songs.
Favoriete track: (Still A) Weirdo

29. Rowland S. Howard – Pop Crimes
Rowland S. Howard was gitarist in Birthday Party, de band waarin Nick Cave de scepter zwaaide. Eind 2009 overleed hij, waardoor dit album postuum uitgebracht werd, met hulp van o.a. Mick Harvey. Muzikaal laveert Howard tussen Birthday Party en Leonard Cohen. Een aantal wonderschone songs maken van dit album een fraai en waardig muzikaal testament.
Favoriete track: Avé Maria

28. Dylan Leblanc – Pauper’s Field
Dylan Leblanc is een jonge alt. country zanger, die op dit album een beetje klinkt als de jonge Ryan Adams. Emmylou Harris zingt ook met hem mee op deze plaat en dat is eigenlijk al een garantie voor kwaliteit binnen het genre. Over de hele linie misschien nog net niet overtuigend genoeg, maar Leblanc doet vermoeden dat er over enkele jaren een fantastische plaat in hem schuilt!
Favoriete track: Low

27. Frazey Ford – Obadiah
Frazey Ford maakte deel uit van The Be Good Tanyas, de band waarin ook de onvolprezen Jolie Holland haar loopbaan begon. Nu gaat Ford solo en dat levert een opmerkelijke plaat op. Haar stem moet je bekoren, want ze klinkt soms als een verre nazaat van Kate Bush. Niet al haar op folk en country drijvende songs zijn even sterk, maar ze laat horen dat ze ook solo waardering verdient.
Favoriete track: Firecracker

26. Mark Olson – Many Colored Kite
Voormalig Jayhawks-brein Olson is weer terug met een fijne ‘oude lullen plaat’. De alt. country nummers op deze plaat hebben een fijn nostalgisch tintje. Zijn nieuwe partner Ingunn Ringvold, Jolie Holland en Vashti Bunyan zorgen voor heerlijke vrouwelijke harmonievocalen. Maar toch, altijd blijf je dan weer denken aan die harmonie met Gary Louris in The Jayhawks. Desondanks levert Olson hier weer een fraai werkstuk af.
Favoriete track: Little Bird Of Freedom

25. Marina & The Diamonds – The Family Jewels
Deze dame schuwt de dramatiek niet. De knappe Marina zingt als een soort halfzusje van Kate Bush en Florence Welch een theatraal album vol, waarop de nodige songs met radiopotentie staan. Bovendien durft ze een inkijkje te geven in haar gedachten en gevoelens. Juist daarom is het soms jammer dat ze de keuze heeft gemaakt om overal een laagje bombast toe te voegen. Desondanks een belofte voor de toekomst!
Favoriete track: Hermit The Frog

24. Agnes Obel – Philharmonics
De fluistersongs van de Deense Agnes Obel, grotendeels begeleid vanachter de piano, wisten zelfs een reclamespot van een Duits telecombedrijf te halen. Het album is één grote onthaastingskuur in een snelle maatschappij. Als Obel zingt, lijkt het even of de tijd stilstaat. Wellicht iets te eenvormig om van een absoluut meesterwerk te praten, maar smaakvol is het wel. Net als de keuze voor een nummer van John Cale om te coveren.
Favoriete track: Just So

23. The Bees – Every Step’s A Yes
Nog een voorbeeld van een band die zelden iets fout doet. The Bees maken al jaren fijne albums, die een nostalgisch sausje hebben gekregen en die je beurtelings doen swingen, aandachtig doen luisteren of doen slikken. Het is weer een echte Bees-plaat geworden en daar kun je er nooit teveel van in je kast hebben staan.
Favoriete track: Winter Rose

22. Flip Kowlier – Otoradio
Flip Kowlier koos er voor om het persoonlijke album De Man Van 31 eens te laten opvolgen door een heuse feestplaat. Het is bijna reggae, wat hij hier speelt. Vrolijk, zomers, dansbaar en uiteraard nog altijd in het bekend geworden Izegems. Lekker luchtig, maar toch staan er nog altijd een paar persoonlijke ontboezemingen op, zoals het nummer voor zijn zoontje.
Favoriete track: Otoradio

21. Ed Harcourt – Lustre
Het was even stil rond Ed Harcourt. Na zijn inktzwarte vorige plaat The Beautiful Lie nam hij even gas terug. Harcourt werd vader en kwam kennelijk tot rust. Dit album klinkt gerijpter dan ooit, met ook wat meer gepolijste songs. Eigenlijk is het een staalkaart van alles wat hij eerder al deed, maar dan in een volwassener uitvoering. Daardoor misschien soms wat minder meeslepend dan voorheen, maar het is wel een sterke plaat geworden, in een bijzondere uitvoering als boek.
Favoriete track: Killed By The Morning Sun

20. Antony & The Johnsons – Swanlight
Antony klinkt vrolijker dan ooit op dit album. De zanger heeft zelfs ruimte voor de liefde, zo horen we in een enkel nummer. Tja, stiekem hoor je Antony toch liever wat droeviger, al was het wereldleed op zijn vorige plaat wel iets te zwaar. Zijn prachtige stem blijft ontroeren, maar toch weet hij het niveau van zijn eerste twee platen niet echt te benaderen.
Favoriete track: Thank You For Your Love

19. Of Montreal – False Priest
Kevin Barnes voegt weer een nieuw hoofdstuk aan zijn rijke oeuvre toe. Songs vol plotse wendingen, falsetstemmetjes, gekke koortjes, enigszins typische teksten en altijd dansbaar en catchy. Deze keer zijn de nummers wat duidelijker van elkaar te onderscheiden, maar veel maakt het niet uit. Het is weer een heerlijke jukebox geworden, die een lach op je gezicht brengt.
Favoriete track: Famine Affair

18. Ólöf Arnalds – Innundir Skinni
De IJslandse folkzangeres heeft haar nummers erg intiem opgenomen. Met een schaarse muzikale omlijsting lijkt het wel of zij haar dromerige muziek bij je thuis staat te zingen of in elk geval erg dichtbij is. De nummers in haar eigen taal zijn voor ons onverstaanbaar en hebben daardoor iets mystieks, maar ook in het Engels weet Arnalds met haar ontwapenende stem te overtuigen.
Favoriete track: Vinkonur

17. Joanna Newsom – Have One On Me
Wat moet je nog doen om een meesterwerk als Ys te overtreffen? Wel, dacht de eigenzinnige harpiste Joanna Newsom, ik maak gewoon een driedubbelaar. Op drie schijven neemt de zangeres, wiens hate-or-love-it stem ditmaal wat luistervriendelijker lijkt, je mee op een reis langs stukken zoals alleen zij die kan maken. Een krachttoer die ook mindere momenten kent, maar zeker respect verdient. Nee, Ys evenaart ze niet, maar ze weet wederom te verrassen.
Favoriete track: On A Good Day

16. The New Pornographers – Together
Ook in 2010 had je weer een aantal bands die gewoon weer een sterk nieuw album uitbrachten. Niet vernieuwend, maar dat is ook niet nodig, want ze zijn goed zoals ze zijn. The New Pornographers horen daar absoluut bij. De oorstrelende popmelodieën van A.C. Newman, het randje gekte van Dan Bejar, de nachtegalenstem van Neko Case en toffe gasten als Will Sheff en Zach Condon. Gewoon weer een fijne nieuwe plaat!
Favoriete track: My Shepherd

15. 49 Swimming Pools – Triumphs And Disasters, Rewards And Fairytales
Verrassend leuke plaat van Emmanuel Tellier, een Franse popjournalist. Duidelijk is te horen dat hij een voorliefde heeft voor The Beatles. Het levert een dozijn mooie melodieuze popnummers op, waarin ook nog ruimte is voor wat lichte experimenten. In één van de nummers zingt hij over een achtbaan, waarin je met hem moet stappen. Doe het, want het is een aangename rit!
Favoriete track: All The Flowers In Your Field

14. Spoon – Transference
Spoon is een band die altijd sterke albums maakt en toch nooit echt groot wordt buiten de indiekringen. Of dit met dit album, waar Jim Eno hielp met de productie, gaat gebeuren is de vraag. Spoon zou het wel verdienen. Britt Daniel heeft weer flink zijn best gedaan en weet van begin tot einde te boeien met zijn spannende songs.
Favoriete track: Got Nuffin

13. Broken Glass Heroes – Grandchildren Of The Revolution
Het schrijven van een nummer voor Benidorm Bastards maakte het vuur in Pascal Deweze (Sukilove, Metal Molly, Mitsoobishy Jacson, Chitlin’ Fooks) en Tim Vanhamel (Millionaire) los. Het duo besloot om verder te gaan en dat leverde dit album op, dat klinkt als een groot eerbetoon aan de jaren zestig. Meerstemmig, melodieus, opgewekt. Er zijn mindere tussendoortjes denkbaar!
Favoriete track: Baby Don’t Worry

12. Tim Knol – Self Titled
Wat een fijn debuut van Tim Knol! De jonge muzikant weet de juiste snaar te raken op een album waarop hij wordt bijgestaan door vooraanstaande artiesten als Anne Soldaat, Jacco de Greeuw en Excelsiors huisdrummer Jeroen Kleijn. Het levert een collectie interessante songs op, waarop hij regelmatig weet te ontroeren met zijn warme stemgeluid. Nederland mag trots zijn op deze talentvolle muzikant!
Favoriete track: Driving Home

11. Peggy Sue – Fossils And Other Phantoms
Op eerdere EP’s lieten de dames van Peggy Sue, toen nog als Peggy Sue & The Pirates, horen een belofte te zijn. Die wordt op deze langspeler ingelost. De tweestemmige zang van het folky duo raakt de luisteraar in het hart. Denk een beetje Tegan And Sara, een beetje CocoRosie, maar bovenal het eigenzinnige duo zelf. Prima plaat!
Favoriete track: The Remainder

10. Ben Folds / Nick Hornby – Lonely Avenue
Interessant concept. Succesvol schrijver Nick Hornby (wie kent High Fidelity niet?) leverde de teksten voor deze plaat, Ben Folds verzorgde de muziek. Het inspireerde Folds tot één van de betere platen die hij de laatste jaren maakte. Met fraaie pianosongs en springerige nummers en natuurlijk de ingenieuze teksten van Hornby, zoals op Password. Geslaagde samenwerking!
Favoriete track: Belinda

9. Angus & Julia Stone – Down The Way
Dat is pas een opvolger voor het toch ook zeker niet misselijke A Book Like This! Julia heeft nog altijd die opvallende stem, maar lijkt die beter onder controle te hebben. Angus zingt nog altijd als een fluisterende romanticus. Samen kleurt dat erg fijn en dat weet de folkpopsongs van dit duo naar een hoger plan te tillen. In alle opzichten een stap vooruit!
Favoriete track: For You

8. Scram C Baby – Slow Mirror, Wicked Chair
Excelsior heeft al veel succesvolle artiesten voortgebracht. Daryll-Ann, Johan, Spinvis, om er maar een paar te noemen. Scram C Baby is al tijden bezig, maar de band rond John Cees Smit is nog altijd maar beperkt bekend. En dat is onterecht, want deze naar Pixies en Pavement knipogende songcollectie is ontzettend fijn. Met Marit de Loos van Caesar op de drums klinkt Scram C Baby beter dan ooit. Die bredere waardering moet er maar eens komen. Mr. Smit, are you ready for it?
Favoriete track: Tebaxtro

7. Ray LaMontagne and The Pariah Dogs – God Willin’ & The Creek Don’t Rise
Ray LaMontagne klinkt erg bevlogen op dit album. Zijn fraaie, warme stem gedijt goed in de folk en alt. country songs die hij hier speelt. Hij was altijd al een goede songschrijver en evenaart het niveau van zijn eerdere werk moeiteloos. Het is een tijdloze plaat geworden, waarin LaMontagne de sterren van de hemel zingt. Klasse!
Favoriete track: This Love Is Over

6. Villagers – Becoming A Jackal
De Ier Conor O’Brien toont zich op deze plaat een interessant singer / songwriter. Melancholieke nummers worden afgewisseld met wat gejaagder werk. Het ene moment doet hij denken aan iemand als Elliott Smith, een andere keer komt Conor Oberst om de hoek kijken en ook Bob Dylan is nooit ver weg. O’Brien vertelt verhalen en weet te ontroeren op dit folky album. Zeker als hij op Pieces ontsteekt in wolvengehuil, grijpt hij je naar de strot.
Favoriete track: The Pact (I’ll Be Your Fever)

5. CocoRosie – Grey Oceans
Daar zijn ze weer, de bijzondere zusjes van CocoRosie. Ook op de vierde plaat voeren ze de luisteraar weer mee op een trip langs plaatsen die je zelf misschien niet eens kent. De stemmen cirkelen nog altijd om elkaar heen en klinken, door de grote invloed van de piano, zelfs warmer en toegankelijker dan ooit. Toch zou CocoRosie zichzelf niet zijn als er niet ook een discoliedje over dansende feeën en een vrolijk kinderhuppelwalsje op de plaat zou staan. Ze flikken het weer! Had ik maar twee van die zusjes…
Favoriete track: Lemonade

4. Lost In The Trees – All Alone In An Empty House
Ari Picker is de man achter Lost In The Trees. Dit album staat vol prachtige, gedragen folksongs die worden aangevuld met statige strijkers. Dat levert gedragen muziek op, die door de emotionele voordracht van Picker een garantie is voor kippenvel. De plaat werd al eens eerder uitgebracht, maar bereikte nu ook Nederland en dat is maar goed ook!
Favoriete track: All Alone In An Empty House

3. Blaudzun – Seadrift Soundmachine
Wat een fantastische plaat heeft Johannes Sigmond gemaakt! Zijn sobere debuutplaat viel enkele jaren terug al op, maar nu kleurt hij zijn songs muzikaal zo geweldig in, dat het album per draaibeurt aan kracht lijkt te winnen. De donkere, melancholieke sfeer komt perfect over en dankzij de instrumentatie ligt een vergelijking met bijvoorbeeld Beirut op de loer. Blaudzun grijpt je vanaf de eerste noot bij de strot en laat je pas los als de plaat klaar is.
Favoriete track: Jezebelle

2. Deer Tick – The Black Dirt Sessions
Probeer afsluitende track Christ Jesus maar eens te beluisteren zonder geroerd te worden. Hier zit een zanger, John Joseph McCauley III, die intens alles van zich af zingt. En dat is dan het slotstuk van een plaat waarop hij met zijn band Deer Tick al imponeerde met alt. country van hoog niveau. Juist de emotie die McCauley in zijn werk kan leggen, maakt dat dit album binnen de top van het genre en het jaar zit!
Favoriete track: Christ Jesus

1. Blitzen Trapper – Destroyer Of The Void
Een plaat om de vingers bij af te likken! Vanaf de opener zuigt Blitzen Trapper je mee in een wereld die aanvoelt als de jaren zestig. Beach Boys, Beatles, Neil Young, Bob Dylan, The Band, alles was duidelijk van invloed op Blitzen Trapper voor dit heerlijke werkstuk. De verhalende songs vervelen geen moment.
Favoriete track: Sadie
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_90400459
Iron Maiden - The final frontier
Bruce Springsteen - The promise
White Wizzard - Over the top
Mr Big - What if
Ozzy Osbourne - Scream
Vega - Kiss of life
H.E.A.T. - Freedom rock
Motorhead - The world is yours
Overkill - Ironbound
Death Angel - Relentless retribution
pi_90401369
quote:
1s.gif Op donderdag 23 december 2010 23:02 schreef Maisnon het volgende:
Zo dan, ik heb er te veel werk van gemaakt :P die hele 11 - 20 hadden ook gewoon in die top 10 geperst moeten worden!!

Nouja, de top 10 dus, en de rest staat eronder nog een keer :')

[ afbeelding ]
Mooi gedaan! Idd dat stukje Call Your Girlfriend na 2:30 is geweldig O+
Don't cry because it's over. Smile because it happened.
Liefde is een bitch plus een macht der gewoonte
pi_90402317
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 17:02 schreef methodmich het volgende:

4. Lost In The Trees – All Alone In An Empty House
Ari Picker is de man achter Lost In The Trees. Dit album staat vol prachtige, gedragen folksongs die worden aangevuld met statige strijkers. Dat levert gedragen muziek op, die door de emotionele voordracht van Picker een garantie is voor kippenvel. De plaat werd al eens eerder uitgebracht, maar bereikte nu ook Nederland en dat is maar goed ook!
Favoriete track: All Alone In An Empty House

Ik lurk wel eens mee in het Indie topic, en zag daar dat je daar dit album ook getipt had. Ben hem toen ook maar gaan luisteren en vind het ook een prachtig album, All Alone in an Empty House is voor mij misschien wel het mooiste nummer van het jaar _O_ (Al heb ik niet ongelooflijk veel muziek geluisterd)
pi_90402479
Mijn uiteindelijke lijstje.


1. Mount Kimbie - Crooks & Lovers
- Favoriet: Carbonated


2. James Blake - CMYK / Klavierwerke / Bells Sketch
- Favoriet: I Only Know (What I Know Now)


3. Tame Impala - Innerspeaker
- Favoriet: Solitude Is Bliss


4. Twin Shadow - Forget
- Favoriet: At My Heels


5. Beach House - Teen Dream
- Favoriet: Norway

6. J. Cole - Friday Night Lights
- Favoriet: You Got It

7. Ramadanman – Glut/Tempest
- Favoriet: Glut

8. Flying Lotus - Cosmogramma

- Favoriet: Mmmhmm

9. Actress - Splaszh

- Favoriet: Maze

10. Sufjan Stevens - The Age Of Adz
- Favoriet: I Walked

11. Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy
- Favoriet: All Of The Lights

12. Four Tet - There is love in you

- Favoriet: Sing

13. Gonjasufi - A Sufi and a Killer

- Favoriet: Holidays

14. Caribou - Swim

- Favoriet: Bowls

15. Bonobo - Black Sands

- Favoriet: Eyesdown

16. Gold Panda - Lucky Shiner

- Favoriet: I'm With You But I'm Lonely

17. Autechre - Move Of Ten

- Favoriet: Iris Was A Pupil

18. De Jeugd van Tegenwoordig - De Lachende Derde
- Favoriet: Huilend Naar De Club

19. Agnes Obel - Philharmonics

- Favoriet: Riverside

20. Faberyayo & Vic Crezée - Het Grote Gedoe

- Favoriet: Solonaise

21. Robyn - Body Talk
- Favoriet: Indestructible

22. Ceo -White Magic

- Favoriet: Come With Me

23. Baths - Cerulean
- Favoriet: Aminals

24. Delorean - Subiza
- Favoriet: Real Love

25. The Roots - How I Got Over
- Favoriet: The Day

26. Ariel Pinks Haunted Grafitti - Before Today

- Favoriet: Butt House Blondies

27. Fresku - Fresku
- Favoriet: Twijfel

28. Deerhunter - Halcyon Digest
- Favoriet: Don't Cry

29. Scuba - Triangulation
- Favoriet: On Deck

30. Onra - Long Distance
- Favoriet: My Mind Is Gone

:7
pi_90415290
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 18:21 schreef Kanariegeel het volgende:

[..]

Ik lurk wel eens mee in het Indie topic, en zag daar dat je daar dit album ook getipt had. Ben hem toen ook maar gaan luisteren en vind het ook een prachtig album, All Alone in an Empty House is voor mij misschien wel het mooiste nummer van het jaar _O_ (Al heb ik niet ongelooflijk veel muziek geluisterd)
Dat album stamt uit 2008 en is in 2010 opnieuw uitgebracht.
Was toen inderdaad vrij populair in die "indie scene".
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
pi_90416704
Leuk lijstje MM:) vind je nummers 1 en 2 wel heel middelmatig though...wel leuk maar niks speciaals...en dat ben folds vind ik ook maar bedroevend slecht...maar voor de rest natuurlijk een feest van herkenning :)
Maar zeker heel wat, ook nederlands, materiaal dat ik nie ken! Dus uitchecken geblazen!
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90419371

1. The National - High Violet
2. The Gaslight Anthem - American Slang
3. Beach House - Teen Dream
4. Tame Impala - Innerspeaker
5. Angus & Julia Stone - Down the way



6. Arcade Fire - The Suburbs
7. Max Richter - Infra
8. Owen Pallett - Heartland
9. The Black Keys - Brothers
10. Fresku - Fresku



11. Ólafur Arnalds - ...and they have escaped the weight of darkness
12. MGMT - Congratulations
13. Interpol - Interpol
14. Josh Ritter - So runs the world away
15. The tallest man on earth - The wild hunt

No resentment ever evened out a weaker hand
pi_90424817
Een weekje vrij dus nu ga ik beginnen aan de eindlijst _O_
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_90426833
Ik ben Dr. Dog vergeten!!!!! :o :( Had zeker in mijn top 20 gestaan....en kennelijk zijn meer mensen die vergeten want ik zie hem nergens.. (of hij wordt niet goed gevonden :P )
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90433241
Doet mij deugd om te zien dat het schitterende "Down The Way" van Angus & Julia Stone in veel lijstjes terugkomt. Toch wel dé ontdekking van het jaar voor mij. Het concert heeft dat alleen maar bevestigd. Prachtige muziek O+.
'Wish I was old and a little sentimental'
Porcupine Tee - Normal
pi_90433951
Zo, dit is hem dan. Al mijn gekochte albums van 2010 in een volgorde die een soort van goed staat maar over 2 weken compleet anders kan zijn met uitzondering van mijn nummer 1.

Als iemand nog tips heeft na aanleiding van deze lijst, ik hoor ze graag! /edit: ik zie er maar 21, de rest komt in de volgende post.



1. The Tallest Man on Earth - The Wild Hunt (Contemporary Folk, Singer/Songwriter)

Dit is hét album van 2010. Waarom? Omdat Kristian Matsson je zonder poespas muziek laat beleven alsof je op een barkruk zit en hij het live voor je speelt op een meter afstand. Eerlijke muziek met passie en emotie en een stem die je haat of waar je verliefd op wordt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


2. Menomena - Mines (Indie Rock)

Five little rooms
One for each of my husbands
One for each of my bridegrooms
And their prostitutes
And their children

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


3. Kvelertak Kvelertak (Hardcore Punk)

Schreeuwende mannen, daar moet ik niet zoveel van hebben. Meestal schreeuwen ze dwars door prachtige riffs heen, iets waardoor ik de hardere vormen van rock nooit heb kunnen waarderen.
Dit was dus ook mijn eerste reactie toen ik de single Mjod hoorde, maar toch kon ik maar niet van de repeat knop afblijven door de stoot adrenaline die door deze mannen rechtstreeks in je aderen gespoten wordt. De schreeuwende man hoort erbij en maakt deze muziek tot wat het zo geweldig maakt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


4. The Sword - Warp Riders (Stoner Metal, Heavy Metal)

Ik was niet bekend met het eerdere werk van deze mannen, maar de eerste luisterbeurt was gelijk indrukwekkend. Alleen al het kopen waard vanwege de hoes, een sci-fi thema met een flinke laag stoner rock en geweldige riffs!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


5. Brant Bjork - Gods & Goddesses (Stoner Rock)

De koning van de desert rock is terug met zijn beste plaat sinds het legendarische album Jalamanta.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


6. Tame Impala - Innerspeaker (Psychedelic Rock, Neo-Psychedelia)

"Psychedelic hypno-groove melodic rock music" is hoe ze het zelf noemen en dat klopt als een bus. Jammer dat 1 van hun betere nummers (Half Full Glass Of Wine) niet op het album terecht gekomen is.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


7. Karma to Burn - Appalachian Incantation (Stoner Rock)

Fuck Yeah! Riffs tot je erbij neervalt, met als mooie bonus de Cat Got Our Tongue EP waar ook legende John Garcia zijn opwachting maakt in het nummer Two Times.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


8. Foals - Total Life Forever (Indie Rock)

Spanish Sahara! Hét nummer van het jaar. Nee serieus, heel het album is goed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


9. Arcade Fire - The Suburbs (Indie Rock)

Hun 2 vorige albums Funeral en Neon Bible zouden volgens de kenners het beste zijn wat indie rock in dit decennium te bieden had. Ik ben er nooit achter gekomen waarom, ik kan aparte nummers geweldig vinden maar het complete album pakte me nog nooit.
Maar langzaam bij beetje en na vele luisterbeurten kan dit album mij toch meer en meer boeien. Ik vind nog steeds vind dat er in het middenstuk teveel fillers zitten, nummers zoals Ready to Start en We Used to Wait maken dat weer goed.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


10. Local Natives - Gorilla Manor (Indie Folk, Indie Rock)

2009 of 2010? Ik neem hem gewoon mee in mijn lijst.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


11. Tweak Bird - Tweak Bird (Stoner Rock)

Twee halfnaakte mannen op een motor turend naar de horizon. Caleb en Ashton Bird zijn twee broers die op hun debuutalbum een geweldig staaltje stoner rock inclusief saxofoon produceren met vocalen waarbij je zou zweren dat ze van een vrouw afkomstig waren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


12. God Is an Astronaut - Age of the Fifth Sun (Post-Rock)

Solide post-rock met een dromerig randje.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


13. Angus & Julia Stone - Down the Way (Folk Pop, Indie Folk)

If you're ever said to yourself, "I think I would like Joanna Newsom if she wasn't so weird" then this is the album for you.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


14. The White Stripes - Under Great White Northern Lights (Garage Rock Revival, Alternative Rock)

Rauw, ongepolijst. Niet voor mensen die van gepolijste optredens houden.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


15. The Tallest Man on Earth - Sometimes the Blues Is Just a Passing Bird EP (Contemporary Folk, Singer/Songwriter)

Alles wat deze man maakt raakt mijn ziel, dit dus ook.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


16. Quest for Fire - Lights From Paradise (Psychedelic Rock, Stoner Rock)

Stoner rock met goed opgebouwde nummers , mooie solos, een laag psychedelica en violen. De openingstrack The Greatest Hits By God is een instant classic.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


17. Eels - Tomorrow Morning (Indie Pop, Singer/Songwriter)

Het beste album van E. in 2010.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


18. Broken Bells - Broken Bells (Indie Pop)

Lichtvoetige en melodieuze popplaat, niks mis mee als het door Danger Mouse en James Mercer gedaan wordt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


19. Jónsi - Go (Art Pop)

De frontman van Sigur Rós probeert het voor het eerst zelf en creëert een prachtig mystiek en sprookjesachtig album.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


20. Wolf People- Steeple (Psychedelic Rock, Art Rock)

Net alsof het rechtstreeks uit de jaren 60 komt.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


21. The Gaslight Anthem - American Slang (Rock, Alternative Rock, Indie Rock)

De mannen van The Gaslight Anthem met alweer hun 3de album in korte tijd. Ditmaal alweer een goed en solide album, niet zo goed als 59 Soun
pi_90434007
Leuke lijstjes van iedereen :) Heb nog geen slecht lijstje gezien. Wat hebben we toch een goede muzieksmaak op fok :D Ik kan alleen nooit in the Tallest Man on Earth komen....die stem vind ik gewoon vervelend / teveel een Dylan ripoff :( Maar sommige live performances op youtube vind ik dan wel weer geweldig :)

Valt me trouwens op dat er niet veel Wolf Parade in deze lijstje staat...Niet dat ik het een erg goed album vind hoor, haalde mijn top 50 niet, maar het is best gehyped dit jaar..In het begin zelfs een beetje net zo hard als the National en Arcade Fire....maar kennelijk had het geen longevity...

Vind trouwens dat John Grant nog wel wat hoger in mijn lijst had mogen staan, schitterend album! Maar goed...ik zei niet voor niets dat mijn #21 t/m 50 redelijk willekeurig waren :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  Moderator zaterdag 25 december 2010 @ 16:16:38 #216
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_90434087
Ik vind die stem van The Tallest Man on Earth ook vervelend.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 25 december 2010 @ 16:18:12 #217
52164 pfaf
pfief, pfaf, pfoef!
pi_90434110
Gaat leuk zo. :)

Ik heb ondertussen m'n eerste vakantiedag sinds de zomer opzitten en heb al weer genoeg gehoord om m'n lijstje overhoop te gooien. Maargoed, dat wist ik toen ik er aan begon; was ik maar weer student.
Enfin: ga zo door allen!
pi_90434125
- edit: ik verplaats m'n post wel even naar beneden, dan zijn Panic_A z'n posts wat samenhangender. :) -

[ Bericht 97% gewijzigd door TJLinden op 25-12-2010 16:26:27 ]
pi_90434132
d maar zelfs hun mindere nummers zijn het beluisteren meer dan waard.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


22. Daughters - Daughters (Noise Rock)

Harder dan een baksteen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


23. Sleigh Bells - Treats (Noise Pop, Dance-Pop, Lo-Fi)

it borderlines on fucking awesome music and OMG a headache

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


24. LCD Soundsystem - This Is Happening (Dance-Punk, Electronic, Indie Electronic)

Meer van wat we al kennen van James Murphy, niet vernieuwend maar wel van een hoog niveau.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


25. Black Rebel Motorcycle Club - Beat the Devil's Tattoo (Alternative Rock, Garage Rock)

Het eerste album van Black Rebel Motorcycle Club dat ik ooit geluisterd heb en het smaakt naar meer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


26. Villagers - Becoming a Jackal (Indie Pop, Folk)

Have you got just a minute? Are you easily led? Let me show the backroom where I saw the dead dancing like children on a midsummer morn. And they asked me to join

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


27. The Dead Weather - Sea of Cowards (Blues Rock, Garage Rock)

Hun eerste album was iets beter, maar Jack White kan in mijn ogen weinig fout doen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


28. Blood Red Shoes - Fire Like This (Indie Rock)

Laura-Mary Carter *fapfapfap*

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


29. Fatso Jetson - Archaic Volumes (Stoner Rock, Blues Rock)

I've got my hands on the shovel tonight
I'm gonna stake it and dig,dig,dig
Look the monsters beautiful eye
I'll never stop them, I'll never stop...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


30. Eels - End Times (Indie Pop, Singer/Songwriter)

Het slechtste album van E. in 2010.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


31. Vampire Weekend - Contra (Indie Pop)

Het eerste album was beter, maar dit blijft een goed popalbum.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


32. Wild Nothing - Gemini (Dream Pop, Indie Pop, Jangle Pop)

Droompop om bij in slap te vallen, hier moet je in de juiste stemming voor zijn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


33. The Album Leaf - A Chorus of Storytellers (Post-Rock)

Regenachtig weer + een rustige zondag = een perfect moment om dit album te luisteren.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


34. Interpol - Interpol (Post-Punk, Indie Rock)

Albums kopen naar aanleiding van 1 single, slechte gewoonte.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_90434155
Zo te zien was mijn lijst iets te groot voor 1 post, staat nu een beetje raar in 2 posts.
  Moderator / FOK!Fotograaf zaterdag 25 december 2010 @ 16:21:12 #221
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_90434157
1. A SUFI AND A KILLER
GONJASUFI

2. BROTHERS
BLACK KEYS

3. HIGH VIOLET
THE NATIONAL

4. PHILHARMONICS
OBEL, AGNES

5. BROKEN BELLS
BROKEN BELLS

6. HALCYON DIGEST
DEERHUNTER

7. HERE'S TO TAKING IT EASY
PHOSPHORESCENT

8. LEAVE YOUR SLEEP
MERCHANT, NATALIE

Dat zijn wel een beetje de platen die ik veel gedraaid heb.

Naast o.a. Two Door Cinema Club en de nieuwe Triggerfinger.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_90434201
Leuk lijstje TJ!!! :) alleen dat Vampire Weekend...... :(

En Panic_, er is een beetje teveel gepost tussendoor geloof ik :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90434273


1 . Arcade Fire - The Suburbs

Favoriete nummer: Ready To Start

-----------------------------------------------------------------------------------



2 . Spoon - Transference

Favoriete nummer: Who Makes Your Money

-----------------------------------------------------------------------------------



3 . Josh Ritter - So the World Runs Away

Favoriete nummer: The Curse

-----------------------------------------------------------------------------------



4 . Midlake - The Courage of Others

Favoriete nummer: Fortune

-----------------------------------------------------------------------------------



5 . Vampire Weekend - Contra

Favoriete nummer: Giving Up the Gun

-----------------------------------------------------------------------------------



6 . Tokyo Police Club - Champ

Favoriete nummer: Not Sick

-----------------------------------------------------------------------------------



7 . Ray Lamontagne and the Pariah Dogs - God Willin' & The Creek Don't Rise

Favoriete nummer: Repo Man

-----------------------------------------------------------------------------------



8 . Sufjan Stevens - Age of Adz

Favoriete nummer: Too Much

-----------------------------------------------------------------------------------



9 . KT Tunstall - Tiger Suit

Favoriete nummer: Fade Like a Shadow

-----------------------------------------------------------------------------------



10 . Peter Broderick - How They Are

Favoriete nummer: Pulling the Rain

-----------------------------------------------------------------------------------



11 . Amiina - Puzzle

Favoriete nummer: What Are We Waiting For?

-----------------------------------------------------------------------------------



12 . Jack Johnson - To the Sea

Favoriete nummer: At Or With Me

-----------------------------------------------------------------------------------



13 . Someone Still Loves You Boris Yeltsin - Let It Sway

Favoriete nummer: Back in the Saddle

-----------------------------------------------------------------------------------



14 . Jónsi - Go

Favoriete nummer: Grow Till Tall

-----------------------------------------------------------------------------------



15 . Sam Amidon - I See the Sign

Favoriete nummer: Relief

-----------------------------------------------------------------------------------



16 . Belle and Sebastian - Write About Love

Favoriete nummer: I Didn't See It Coming

-----------------------------------------------------------------------------------



17 . Horse Feathers - Thistled Spring

Favoriete nummer: Belly of June

-----------------------------------------------------------------------------------



18 . Black Keys - Brothers

Favoriete nummer: Tighten Up

-----------------------------------------------------------------------------------



19 . I Am Oak - On Claws

Favoriete nummer: Don't I Know Enough

-----------------------------------------------------------------------------------



20 . Villagers - Becoming a Jackal

Favoriete nummer: Becoming a Jackal
pi_90434311
Dank je wel TJLinden. Ik was al als een gek aan het typen, wordt er ineens 5x in 10 minuten gepost.
pi_90434321
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:23 schreef Norrage het volgende:
Leuk lijstje TJ!!! :) alleen dat Vampire Weekend...... :(

En Panic_, er is een beetje teveel gepost tussendoor geloof ik :D
Thanks! :)

Niks mis met Vampire Weekend hoor! Minder origineel dan de debuutplaat, maar er zit genoeg leuks op. :)
pi_90434363
quote:
10s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:28 schreef Panic_A het volgende:
Dank je wel TJLinden. Ik was al als een gek aan het typen, wordt er ineens 5x in 10 minuten gepost.
Geen probleem! ^O^

Hele mooie lijst ook trouwens. :)
pi_90434791
quote:
14s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:28 schreef TJLinden het volgende:

[..]

Thanks! :)

Niks mis met Vampire Weekend hoor! Minder origineel dan de debuutplaat, maar er zit genoeg leuks op. :)
Ik vind het de slechtste plaat die ik ooit heb gehoord om eerlijk te zijn..En dan overdrijf ik niet. En dan ben ik normaal niet eens zo snel zo negatief...alhoewel, er zijn platen van Frans Bauer en zo die ik nog slechter vind....
Voor mij klopt Contra gewoon niet, het klinkt amuzikaal, vals, te gewild...ik kan er geen vinger op leggen, maar ik vind het verschrikkelijk..En ik vond hun vorige album echt geniaal hoor, dus het niet zo dat ik anti-Vampire Weekend ben ofzo...maar misschien had ik te hoge verwachtingen
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90454094
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 18:21 schreef Kanariegeel het volgende:

[..]

Ik lurk wel eens mee in het Indie topic, en zag daar dat je daar dit album ook getipt had. Ben hem toen ook maar gaan luisteren en vind het ook een prachtig album, All Alone in an Empty House is voor mij misschien wel het mooiste nummer van het jaar _O_ (Al heb ik niet ongelooflijk veel muziek geluisterd)
Ja, dat is een fantastisch nummer inderdaad. En de rest van de plaat mag er natuurlijk ook wezen. :)
ASWH, de trots van de regio
www.thuisuiteten.nl
pi_90456105
Tussen alle vreterij door toch maar even het lijstje gemaakt. Moet er wel bij zeggen dat ik in de andere lijstjes al genoeg tegen kwam waarvan ik dacht 'hey, dat moet ik ook nog luisteren' maar goed. Tijdgebrek noopte mij tot deze selectie. Ik heb de MichMethod aangehouden:

38. The Strange Death of Liberal England – Drown Your Heart Again
Kan gezien worden als de lijstduwer. TSDOLE is al een tijdje bezig en viel mij pas in het laatste kwartaal van dit jaar op. Een prima kruising tussen folk en indie rock. Stonden in het voorprogramma van o.a. The Manic Street Preachers en The Editors.
Favoriete track: Flickering Light

37. Trentmøller – Into The Great White Yonder
Trentemøller behoeft eigenlijk weinig introductie meer. Progressive, minimal, chillout hij kan het allemaal. Zijn tweede studioalbum is dan ook sterk en een aanrader voor iedereen die zich in deze muziekstroming kan vinden.
Favoriete track: Eventhough you’re with another girl

36. Booka Shade – More
Klinkt lekker. Niet meer en niet minder.
Favoriete track: The Door


35. Deer Tick – The Black Dirt Sessions
Heel diep en donker album. Zeker niet slecht, maar omdat het niet erg toegankelijk is zet ik hem ook niet zo makkelijk op. Dat zorgt ervoor dat ik hem niet zo hoog zet.
Favoriete track: Goodbye, Dear Friend

34. Moss – Never be scared
Een van de weinige Nederlandse bands die dit jaar in het lijstje staan. Leuke muziek om even zonder zorgen naar te luisteren.
Favoriete track: I Apologize

33. Tired Pony – The Place We Ran From
Samenwerkingsproject nummer xxx. De frontman van Snow Patrol weet ook hier weer zijn stemgeluid op de nummers te drukken. Na enige tijd gaat de cd wel wat vervelen.
Favoriete track: Dead American Writers

32. Portugal the Man – American Ghetto
Leuk album. Maar hij kan beter.
Favoriete track: The Dead Dog

31. Blonde Redhead – Penny Sparkle
Blond Redhead leverde dit jaar ook weer een cd af. Een prima plaatje. Meer weet ik er eigenlijk niet over te zeggen.
Favoriete track: Black Guitar

30. Agnes Obel – Philharmonics
Fluistermuziek! Agnes Obel maakt een prachtige plaat. Alleen moet ik er wel voor in de mood zijn. Dat zorgt ervoor dat ze niet zo hoog staat. Maar zeker een fijn album.
Favoriete track: Beast

29. Yeasayer – Odd Blood
De immer aanstekelijke muziek van Yeasayer is weer eens gebundeld en op een nieuw album gezet. Heerlijke, catchy nummers worden afgewisseld met mindere en dat is de reden dat ze niet hoger staan.
Favoriete track: ONE

28. Ozark Henry – Hvelreki
De Belg Piet Godaer (ofwel Ozark Henry) flikt het wederom. Een heerlijke plaat vol met fijne liedjes die bij zijn bijzondere stem passen.
Favoriete track: This one’s for you

27. Broken Bells - Broken Bells
Samenwerkingsprojecten was de hype in 2010 volgens mij. Dit was een van de betere. Broken Bells kent enkele sterke nummers en dat is het enige jammere. Het is niet echt een geheel.
Favoriete track: High Road

26. John Grant – The Queen of Denmark
Begeleid door Midlake trok dit project mijn aandacht in het bijzonder. De cd luistert lekker weg maar mist enkele sterke nummers. I Wanna Go To Marz bezorgt met wel nog steeds kippenvel.
Favoriete track: I Wanna Go To Marz

25. Deerhunter – Halycon Dygest
Deerhunter met een nieuw album. Je moet de eerste keer echt je best doen om de kwaliteit van dit album te zien, maar dan heb je ook wat. Prima album van Deerhunter.
Favoriete track: Helicopter

24. Lightspeed Champion – Life is sweet! Nice to meet You
Wederom een soulplaat. Lightspeeds Champion weet erg af te wisselen op dit album, en dat pakt bijzonder goed uit. Niet zo goed als Fitz and the Tantrums maar zeker het luisteren waard.
Favoriete track: Marlene

23. Two Door Cinema Club – Tourist History
Na Graffiti 6 wéér een bandje dat lekker vrolijke muziek maakt zonder verdere poespas. Gewoon opzetten en lekker luisteren.
Favoriete track: Something good can work


22. Avi Buffalo – Avi Buffalo
Voor mij eigenlijk een totaal onbekende band. Maar dat maakt de cd er niet minder op. Een lekker plaatje. Niet meer en niet minder
Favoriete track: What’s in it for

21. Fresku – Fresku
Nederhop zoals het bedoeld is. Fresku levert de beste nederhop plaat in tijden af. Zijn eigen stijl met teksten die een diepere laag bevatten. Eindelijk weer wat goeds in de toch wel overbevolkte vijver van de nederhop.
Favoriete track: Nos Baranka

20. John Mayer – Battle Studies
Popmuziek, en dat scoort nooit zo hoog bij mij, maar John Mayers teksten zijn nogal persoonlijk toepasbaar en klinken gewoon prima. Een van de betere albums van een ‘grote’ artiest dit jaar.
Favoriete track: Who Says

19. The XX – XX
Hoe de muziek te bestempelen weet ik niet. Maar het klinkt wel erg fijn. Catchy gitaarloopjes en rustige muziek maken dit album een middenmotor in dit jaarlijstje.
Favoriete track: Islands

18. Kula Shaker – Pilgrim’s Progress
Kula Shaker maakt een comeback met een fijn album. Een prettige cd waarbij je af en toe weg droomt. En die heerlijke Engelse sound mag ik ook wel.
Favoriete track: Peter Pan R.I.P.

17. Beach House – Teen Dream
Alom gelauwerd, ik vind het wat minder, maar zeker geen slechte cd. Het is de wat dromerigere popmuziek en dat klinkt prima. Maar ik vind het de hype niet echt waard.
Favoriete track: Norway

16. Brandon Flowers – Flamingo
Het solo-project van The Killers frontman. In het begin zeker even wennen, maar na een aantal keer luisteren ontdek je toch wel de schoonheid van dit album. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
Favoriete track: Crossfire

15. De Jeugd van Tegenwoordig – De Lachende Derde
De mannen van DJVT zijn terug met hun derde studioalbum. Wat mij betreft haalt het niet het niveau van de eerste twee albums, maar dat betekent niet dat dit een slecht album is. Sterrenstof is wel echt het hoogtepunt, maar aanstekelijke nummers als Tante Lien en Get Spanish maken dit cd weer tot een klein feestje waarbij de glimlach niet te onderdrukken valt.
Favoriete track: Sterrenstof

14. Fitz and the Tantrums – Pickin’ Up the Pieces
Verloor het van First Aid Kit en The Rumour Said Fire om als nieuwkomer van het jaar bestempeld te worden. Maar wat is dit heerlijk zeg. Soul anno 2010. Een fantastische cd die Motown-achtig aandoet.
Favoriete track: Moneygrabber

13. KT Tunstall – Tiger Suit
KT Tunstall was het meisje dat vroeger het aparte meisje van de klas was. Ze is nu meer de pop kant op gegaan, en dat valt zeker niet tegen. Ze levert een leuke cd af met hier en daar zelfs een bijzonder mooi nummer.
Favoriete track: Lost

12. Caribou – Swim
De Canadese held is terug met een nieuw album. Swim is het vertrouwde Caribou geluid. Heerlijke cd.
Favoriete track: Jamelia

11. Graffiti 6 – Colours
Leuk nieuw bandje dat een heerlijk cdtje in elkaar gezet heeft. Geen ingewikkelde teksten, gewoon lekkere muziek die je even aanzet tijdens de afwas.
Favoriete track: Staring at the Sun

10. The Rumour said Fire – Arrogant
Zo net op het randje van 2010 kwam ik dit album tegen. Ik denk dat heel weinig mensen deze van origine Deense band kennen. Maar het album is zeker een aanrader. Het valt in de categorie Mumford and Sons al halen ze dat niveau dan weer niet. Maar dat is geen schande. Prima cd om op gewoon even lekker op te zetten.
Favoriete track: Air Force

9. Ellie Goulding – Lights
BBC Radio 1 voorspelde het al aan het begin van dit jaar. 2010 wordt hét jaar van Ellie Goulding. Popmuziek. Maar popmuziek die fantastisch klinkt. Goulding heeft een bijzondere stem die haar onderscheidt van de standaard pop-artiesten. En dat heeft geresulteerd in een heerlijke plaat die gemakkelijk wegluisterd.
Favoriete track: Wish I Stayed

8. Arcade Fire – The Suburbs
Arcade Fire is toe aan zijn 4e echte album. En met ‘The Suburbs’ zetten ze een heerlijk themaplaat neer. Van het melodieuze The Suburbs tot het nostalgische We Used To Wait. Er staan steengoede songs op. Enige jammere is dat er iets teveel tracks op het album staan waardoor vooral het middendeel gaat vervelen.
Favoriete track: We used to wait

7. First Aid Kit – The Big Black & The Blue
Twee Zweedse tienermeisjes die voor mij dé nieuwkomers van het jaar zijn. De één verzorgt de teksten, de ander de muziek. En samen krijgen ze het voor elkaar om een heerlijke wegluister-cd te maken.
Favoriete track: Josefyn

6. The Black Keys – Brothers
Heerlijke bluesrock. Een band die eigenlijk niet meer in deze tijd past, maar het toch lekker wel doet. Ook hier weer een heerlijk album dat, ondanks het groot aantal nummers, van voor tot achter lekker wegluistert.
Favoriete track: Too afraid to love You

5. Midlake – Courage of Others
Nogal zo’n band die altijd een goed album maakt. En op het randje van 2009 verscheen Courage of Others. Een stuk donkerder dan de voorganger maar daardoor zeker niet minder. De bijzondere sound van Midlake is ook op dit album weer aanwezig en weet ook van begin tot eind te boeien.
Favoriete track: Acts of Men

4. The Roots – How I Got Over
The Roots is terug en met een heerlijk album. Eerder dit jaar een slap aftrekseltje gemaakt met John Legend en het beste werk over gelaten voor hun eigen album. De heerlijke Roots-sound is op dit album weer aanwezig. Heerlijk.
Favoriete track: Dear God 2.0

3. Kanye West – Beautiful Dark Twisted Fantasy
Als een van de weinigen was ik een ontzettende fan van ‘808’s and Heartbreaks’ juist vanwege het gewaagde karakter. En Kanye bewijst dat hij het nóg steeds kan. Een geweldig album met allerlei invloeden en dit is wat hip-hop moet zijn.
Favoriete track: Runaway

2. The National – High Violet
Voor mij de eerste kennismaking met deze band. En waarom ik dat dit jaar pas deed begrijp ik nog steeds niet. Fan-tas-tisch album. Elke track weet te boeien en de soms dromerige en onsamenhangende maken het des te boeiender. Ik kan minutenlang nadenken over iets als ‘It’s a Hollywood summer’. Net niet goed genoeg voor de nummer 1 plek.
Favoriete track: Vanderlyde Crybaby Geeks

1. Shearwater – The Golden Archipelago
Als liefhebber van Shearwater kon het bijna niet anders dan dat deze plaat op een zou eindigen. Vooraf was ik nogal voorzichtig omdat het bijna onmogelijk zou zijn om na Palo Santo en Rooks nóg een meesterwerk af te leveren. Maar Jonathan Meiburg en co. flikken het wederom. Een fantastische plaat die je wegvoert naar een atol midden in de Atlantische oceaan ver van de bewoonde wereld. Hij droomt heerlijk weg, is goed opgebouwd en de songs zitten propvol met die pure emotie die Meiburg in zijn stem weet te leggen.
Favoriete track: Castaways
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_90456296
quote:
17s.gif Op zondag 26 december 2010 13:09 schreef Breach het volgende:

4. The Roots – How I Got Over
Eerder dit jaar een slap aftrekseltje gemaakt met John Legend en het beste werk over gelaten voor hun eigen album. De heerlijke Roots-sound is op dit album weer aanwezig. Heerlijk.
Favoriete track: Dear God 2.0

:{w

Verder leuke lijst!!
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90457497
Wat is er mis met The Roots?
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_90457581
helemaal niks. Wat is er mis met John Legend????

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90457606
het album met Legend was trouwens ná hun eigen album.
pi_90457624
quote:
1s.gif Op zondag 26 december 2010 13:56 schreef Norrage het volgende:
helemaal niks. Wat is er mis met John Legend????

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het waren praktisch allemaal covers of slappe meuk. Hoe kun je nou I Can't Write Left Handed van Bill Withers gaan coveren. Kom op zeg :{
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_90457702
Het voegt goeie zang en een liedjes-gevoel toe, iets wat bij The Roots nogal eens mist.
pi_90457707
quote:
15s.gif Op zondag 26 december 2010 13:57 schreef Breach het volgende:

[..]

Het waren praktisch allemaal covers of slappe meuk. Hoe kun je nou I Can't Write Left Handed van Bill Withers gaan coveren. Kom op zeg :{
Ik vind dat Legend zelf geen nummers kan schrijven, maar als ie covert is ie helemaal geweldig! Fantastisch album. Ik heb hem dus op #10 staan, die van the Roots ietsje lager ;)

en I Can't Write Left Handed is misschien nog wel het beste van het album, fantastische 12 minuten jam van voornamelijk the Roots
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90457747
Van Bill Withers blijf je af :{
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_90457760
Hmm...Dan moet je dat tegen heeeeel veel artiesten gaan zeggen geloof ik :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_90457817
Jongens, er staan nog 37 goede albums in hoor :P
AFCA | Celtic FC | Nottingham Forrest FC | Last.fm
George St. Pierre, Lance Armstrong, Kanye West, Steven Gerrard, Mark Cavendish, Wanderlei Silva, Calvin Harris _O_
pi_90457893
Leuke nummer 1 ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  zondag 26 december 2010 @ 14:10:39 #241
135509 schaap001
Ik bedoel maar te zeggen:
pi_90457994
Goed topic om zo links en rechts weer eens wat nieuws te ontdekken! Top dit! :)
pi_90461218
In relatief willekeurige volgorde:

1. Arcade Fire The Suburbs
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heerlijke plaat, alles klopt. En geen minuut te lang, wat mij betreft.

2. The National High Violet
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het moet een hele klus zijn geweest om Boxer te overtreffen, maar het is The National gelukt.

3. Massive Attack Heligoland
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Komt zo weinig in de lijstjes voor dat ik begon te twijfelen of-ie toch wel uit 2010 komt. Duister, sterk, spannend.

4. iLiKETRAiNS He Who Saw The Deep
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Sombere/depressieve herfsplaat, die in twee weken mijn top 5 heeft gehaald.

5. Angus and Julia Stone Down The Way
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Absoluut het sterkste album van de twee.

6. Dag för Dag Boo
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wederom een duo, broer-zus. Draait om de zachtheid van zangeres en ruwheid van broerlief.

7. Isobel Campbell & Mark Lanegan Hawk
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoewel geen topper, toch een prachtige plaat. Blijft spannend tot het einde.

8. Imaad Wasif Voidist
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Kabbelende opbouw, laat je schreeuwen op het eind.

9. Tindersticks Falling down a mountain
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heeft me na al die maanden nog altijd niet helemaal te pakken, maar er is goede hoop.

10. Old Abram Brown Restless Ghosts
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat kort, maar misschien nog wel mooier dan voorganger Alive In Winter.

11. Grinderman Grinderman II
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met nog een ranziger randje dan de eerste plaat.

12. Agnes Obel Philharmonics
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Stille fluisterliedjes. Prachtig als je ze draait, maar zo weer vergeten.

13. I Am Kloot Sky At Night
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geweldig mooie liedjes, maar wordt na verloop van tijd toch wat eentonig.

14. Suuns Zeroes QC
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze band verdient meer luisterbeurten. Doet aan Clinic denken. Grauw en opgewekt, van tergend langzaam tot vliegensvlug.

15. Midlake The Courage Of Others
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wow, wow, wow! Veel te weinig naar geluisterd, telkens als ik m opzet is hij weer verrassend mooi.

16. Triggerfinger All this dancin' around
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Live vies en vuig, op plaat iets minder.

17. The Dead Weather Horehound
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Alles wat Jack White aanraakt, verandert in goud.

18. Max Richter - Infra
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maakt de ene mooie plaat na de andere. Ook deze mag er wezen.

19. Nina Nastasia Outlaster
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mooie plaat met gepingel en slepende violen, maar blijft toch niet echt hangen.

20. Karen Elson The Ghost Who Talks
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Liefje van Jack White, die plaat ook produceerde. Maar Elson maakt zelf ook indruk.

21. Caribou Swim
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Album opent sterk, maar zakt daarna in.

22. Broken Bells Broken Bells
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maakt hoge verwachtingen niet helemaal waar. Evenmin een aardig stukje werk.

23. The Black Keys Brothers
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vet, zompig, zwetend en meeslepend.

24. Mathijs Leeuwis Wachten op de klap
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Brak door tijdens de Grote Prijs. Luister fluister met Brabants accent.

[ Bericht 0% gewijzigd door doubleyouteaare op 27-12-2010 15:11:07 (Plaat uit 2009) ]
pi_90475389
De plaat van Imaad Wasif komt uit 2009 :)
Jaarlijstjes: '08 | '09 | '10 | '11 | '12 |
'13 |
'14
  maandag 27 december 2010 @ 07:14:20 #244
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_90483646
ah, had nina nastasia ook weer een nieuwe?

ff luisteren.
  maandag 27 december 2010 @ 07:28:17 #245
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_90483682
geupdatet

1. The black keys - brothers (het overschot aan talent komt op deze plaat eindelijk volledig tot uiting, schitterende songs en ook goed op zijn geheel)
2. vampire weekend - contra (verdacht weinoig genoemd, is nochtans de perfecte popplaat)
3. belle & sebastian - write about love (wordt maar matig onthaald, heb ik de indruk, maar staat weer vol pareltjes)
4. Micah P Hinson - and the pioneer saboteurs (micah is een held)
5. Ray lamontagne and his Pariah dogs - god willin' and the creek don't rise
6. Josh ritter - so runs the world away
7. swans - My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky.
8. band of horses - infinite arms (mss niet constant genoeg, maar de uitschieters zijn wel ontzagluijk goed)
9. the white stripes - under great white northern lights (nog nooit heeft een live-album me zo het gevoel gegeven er live bij te staan)
10. The national - high violet
11. tindersticks - falling down a mountain
  maandag 27 december 2010 @ 07:32:00 #246
43584 Beregd
absolutely inch perfect
pi_90483695
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 december 2010 16:48 schreef Norrage het volgende:

[..]

Ik vind het de slechtste plaat die ik ooit heb gehoord om eerlijk te zijn..En dan overdrijf ik niet.
:')
als de tegenstanders zo belachelijk overdreven uit de hoek komen, weet je dat je een klassieker vast hebt. :P

Alsof die tweede zo anders klinkt dan de eerste... Minder avontuurlijk ja, meer echte songs, ja, maar de sound is gewoon helemaal hetzelfde.
pi_90486144
quote:
2s.gif Op maandag 27 december 2010 07:32 schreef Beregd het volgende:

[..]

:')
als de tegenstanders zo belachelijk overdreven uit de hoek komen, weet je dat je een klassieker vast hebt. :P

Alsof die tweede zo anders klinkt dan de eerste... Minder avontuurlijk ja, meer echte songs, ja, maar de sound is gewoon helemaal hetzelfde.
De sound is redelijk hetzelfde, maar ik vind er een paar zulke slechte nummers tussen zitten...en ik vind de kwaliteit, het muzikale....wellicht ook wel het verfrissende (en dat laatste is natuurlijk logisch)...volledig verdwenen...en ik ben volgens mij niet de enige die deze (wellicht wat extreme) mening heeft als ik me het 2010 album topic kan herinneren :P

Maar goed, over smaak valt niet te twisten he ;)
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
  maandag 27 december 2010 @ 11:46:49 #248
134538 chansadres
Black & White
pi_90487725
Duurt wat langer dan verwacht. Ik hoop morgen een lijstje neer te zetten :o
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_90488198
Dit wordt hem dan.

Top 10 albums:



01 9GOATS BLACK OUT - Tanatos
02 BUCK-TICK - Razzle Dazzle
03 Lillies and Remains - Meru
04 ACIDMAN - Alma
05 9mm Parabellum Bullet - Revolutionary
06 Boom Boom Satellites - To The Loveless
07 Mr.Children - Sense
08 INORAN - Watercolor
09 Versailles - Jubilee
10 Blood Red Shoes - Fire Like This

Noemenswaardige verrassingen:

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy :s)
Haalt de top 10 bij lange na niet maar had nooit verwacht dat er nummers van Kanye kunnen komen die ik 'goed' zou noemen. Al de lovende kritieken zijn zeker terecht als je het zo bekijkt!

me-al art - Umarete Kita Keredo
Mooie vrouwelijke stem en schitterende composities, al lijken ze soms iets teveel op mekaar. Vandaar is deze toch uit m'n top 10 gehaald. Wel zeker het luisteren waard.

Arcade Fire - The Suburbs
Niet zo geniaal als men wil doen geloven maar slecht is het zeker niet. Ik had me er dus iets anders bij voorgesteld maar het valt niet tegen.

De tegenvallers:

MUCC - Karma :|W
De grootste tegenvaller ooit voor mij. Hun vorige twee albums waren geweldig en nu komen ze met dit. Afgezien van enkele luisterbare (maar ook matige) nummers is het een volledig mislukte poging om dansbare beats te verwerven met hun muziekstijl. Ze hebben het eerder wel goed gedaan met een aantal nummers hier en daar, maar dit gaat te ver!

Alter Bridge - AB III
Drie jaar sinds hun vorige album en dan komen ze met iets om snel weer te vergeten. En ook al wil je het niet vergeten, je doet het toch geloof ik. Na enkele pakkende intro's zakken de nummers weer in. Niets is memorabel op dit album.

In 2011:

Het 'nieuwe' album van LUNA SEA *;
Het is eigenlijk hun debuutalbum opnieuw opgenomen. Gezien de fenomenale sound die ze nu live hebben, en de wat krakerige productie van het debuutalbum toen der tijd, kan dit eigenlijk alleen maar beter worden. Heb er zeer hoge verwachtingen van, hopelijk stellen ze niet teleur.
pi_90488240
quote:
14s.gif Op maandag 27 december 2010 12:00 schreef Desunoto het volgende:
Dit wordt hem dan.

Top 10 albums:

[ afbeelding ]

01 9GOATS BLACK OUT - Tanatos
02 BUCK-TICK - Razzle Dazzle
03 Lillies and Remains - Meru
04 ACIDMAN - Alma
05 9mm Parabellum Bullet - Revolutionary
06 Boom Boom Satellites - To The Loveless
07 Mr.Children - Sense
08 INORAN - Watercolor
09 Versailles - Jubilee
10 Blood Red Shoes - Fire Like This

Noemenswaardige verrassingen:

Kanye West - My Beautiful Dark Twisted Fantasy :s)
Haalt de top 10 bij lange na niet maar had nooit verwacht dat er nummers van Kanye kunnen komen die ik 'goed' zou noemen. Al de lovende kritieken zijn zeker terecht als je het zo bekijkt!

me-al art - Umarete Kita Keredo
Mooie vrouwelijke stem en schitterende composities, al lijken ze soms iets teveel op mekaar. Vandaar is deze toch uit m'n top 10 gehaald. Wel zeker het luisteren waard.

Arcade Fire - The Suburbs
Niet zo geniaal als men wil doen geloven maar slecht is het zeker niet. Ik had me er dus iets anders bij voorgesteld maar het valt niet tegen.

De tegenvallers:

MUCC - Karma :|W
De grootste tegenvaller ooit voor mij. Hun vorige twee albums waren geweldig en nu komen ze met dit. Afgezien van enkele luisterbare (maar ook matige) nummers is het een volledig mislukte poging om dansbare beats te verwerven met hun muziekstijl. Ze hebben het eerder wel goed gedaan met een aantal nummers hier en daar, maar dit gaat te ver!

Alter Bridge - AB III
Drie jaar sinds hun vorige album en dan komen ze met iets om snel weer te vergeten. En ook al wil je het niet vergeten, je doet het toch geloof ik. Na enkele pakkende intro's zakken de nummers weer in. Niets is memorabel op dit album.

In 2011:

Het 'nieuwe' album van LUNA SEA *;
Het is eigenlijk hun debuutalbum opnieuw opgenomen. Gezien de fenomenale sound die ze nu live hebben, en de wat krakerige productie van het debuutalbum toen der tijd, kan dit eigenlijk alleen maar beter worden. Heb er zeer hoge verwachtingen van, hopelijk stellen ze niet teleur.
Die lijstjes altijd van jou _O- blijft vermakelijk :D
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')