je krijgt er vanzelf handigheid in!quote:Op zondag 2 januari 2011 16:54 schreef soapie het volgende:
Ik vind dat maar lastig om voor de hele week wat te verzinnen, heb al moeite met 1 dag....
Ik zou het toch een keer proberen als je het wat lijkt. Het kost even wat moeite, dat is waar, maar het is voor mij en de rest hier juist makkelijker uiteindelijk. Je kijkt welke ingrediënten je over hebt en die geven je weer inspiratie wat je daarmee kan doen. En dat kleine half uurtje per week dat je erover na moet denken haal je er makkelijk uit.quote:Op zondag 2 januari 2011 16:54 schreef soapie het volgende:
Ik vind dat maar lastig om voor de hele week wat te verzinnen, heb al moeite met 1 dag....
Het recept is ooit ontstaan toen ik geen zin had om boodschappen te doen. Hij is heel makkelijk te varieren afhankelijk van wat je in huis hebt.quote:Op zondag 2 januari 2011 22:12 schreef MariaEtcetera het volgende:
De spicy pompoenstoofschotel van rijsttafel en de ovenschotel aardappel/kip/feta/etc van Xennia klinken interessant, receptjes indien niet teveel moeite?![]()
Oh ik had je antwoord tot nu toe gemist! Dank je wel voor het uittikkenquote:Op zondag 2 januari 2011 22:24 schreef Xennia het volgende:
[..]
Het recept is ooit ontstaan toen ik geen zin had om boodschappen te doen. Hij is heel makkelijk te varieren afhankelijk van wat je in huis hebt.
Boen aardappels schoon en kook ze 15 min voor. Snijd ze daarna in 4 stukken.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd kipfilet in reepjes (of gebruik kluifjes, of gebruik geen kip en maak er een lekker bijgerecht van) en bak ze bruin.
Snijd tomaatjes door de helft, rode ui in ringen, groene olijven
snijd verse tijm of peterselie
snijd feta.
Vermeng alle ingredienten. Pers knoflookteentjes er boven uit. Voeg wat olijfolie, balsemico-azijn, peper en zout toe. Doe alles op een bakplaat met bakpapier en bak in de oven tot de aardappels bruin zijn.
Ik heb 'm nog niet gemaakt (moest m'n weekmenu veranderen) dus ik heb nog geen receptquote:Op zondag 2 januari 2011 22:12 schreef MariaEtcetera het volgende:
De spicy pompoenstoofschotel van rijsttafel en de ovenschotel aardappel/kip/feta/etc van Xennia klinken interessant, receptjes indien niet teveel moeite?![]()
Ik heb het volste vertrouwen in je broodbakkunstenquote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]
zondag eens zien of ik zelf een focaccia kan produceren
De snert en Aardappel anders zijn van plek geruild en de boerenkool komt te vervallen, omdat de klussers voor vijven alweer verdwijnenquote:Op donderdag 30 december 2010 17:24 schreef Muck het volgende:
In het nieuwe jaar gaan we weer beginnen met weekmenu's
Zo 02-01: Chinees (dan ben ik jarig)
Ma 03-01: Kip uit de oven met aardappeltjes
Di 04-01: Goulash met rijst
Wo 05-01: Snert
Do 06-01: Aardappel anders
Vr 07-01: Spaghetti
Za 08-01: Boerenkool (de hele dag klussers over de vloer)
Doe je dat met een bepaald soort meel?quote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:40 schreef DarkElf het volgende:
[..]
zondag eens zien of ik zelf een focaccia kan produceren
heb gewoon biobloem die ik wilde gebruiken.quote:Op vrijdag 7 januari 2011 15:53 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Doe je dat met een bepaald soort meel?
Dan wil ik een receptjequote:Op vrijdag 7 januari 2011 16:27 schreef DarkElf het volgende:
[..]
heb gewoon biobloem die ik wilde gebruiken.
Moet binnenkort weer eens naar de molen, daar haal ik oa volkorenmeel, maismeel en speltvolkorenbloem (dat heb ik wel nog, ga ik zondagochtend speltpannenkoekjes mee maken met griekse yoghurt en honing en blauwe bessen erop) waar ik mijn broden mee bak.
waarvan t receptje? die pannekoekjes?quote:Op vrijdag 7 januari 2011 17:04 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Dan wil ik een receptje
Ben pas naar de molen geweest en ben al druk geweest met je broodjes te bakken
Woensdag: Werkelijk geen idee meerquote:Op zondag 2 januari 2011 13:39 schreef borisz het volgende:
Zondag: Rollade met aardappeldingetjes uit de vriezer die op moeten en salade
Maandag: zuurkool met worst
Dinsdag: Pasta + bolognesesaus.
Rest van de week vullen we nog in.
Nee van de focacciaquote:Op vrijdag 7 januari 2011 17:53 schreef DarkElf het volgende:
[..]
waarvan t receptje? die pannekoekjes?
die baseer ik hier een beetje op: http://www.channel4.com/f(...)ones-recipe_p_1.html
ik zal zondag eens zien wat ik ervan brouw en als t gelukt is laat ik het je wetenquote:Op vrijdag 7 januari 2011 19:40 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Nee van de focacciadaar gebruik ik nu deeg van de AH voor die voor pizza's en focaccia is.
hee zaterdagquote:Op vrijdag 7 januari 2011 16:05 schreef Aphrodyte het volgende:
Zaterdag:Vooraf tomatensoep, daarna gegrilde verse tonijn met lauwwarme salade nicoise
Zondag: Vegetarische moussaka bij mn moeder
Maandag: Curry van pompoen, broccoli, bloemkool, ui etc en pandanrijst
Dinsdag: Gebakken aardappels, spitskool met een witte roux gebonden, braadworst
Woensdag: Lasagne met gehakte aubergine & courgette
Donderdag: Pizza met gegrilde groenten en geitenkaas
Vrijdag: Tortilla espanola en salade
Zaterdag: Stamppot bietjes met gehaktbal en gebakken uien
2 wijzigingen aangebracht voor donderdag en vrijdagquote:Op vrijdag 7 januari 2011 10:38 schreef DarkElf het volgende:
Nieuwe week, vanaf morgen tot en met vrijdag de 14de.
Zat (Eters) kiprollade, haricot verts, gebakken aardappels. Toetje: NY cheesecake
Zon: Zelfgebakken focaccia met veel groenten (geroosterde paprika, cherrytomaat, kappertjes, rode peper, gedroogde tomaatjes, olijven, verse munt en parmezaanse kaas), Buffelmozzarella met basilicumpesto en knolselderijsalade met gedroogde ham.
Maand: tartaartjes met langzaam geroosterde wortels uit de oven en knolselderijpuree.
Dins: broccolisoep met geitenkaas en knoflookbrood.
Woens: Venkelratatouille met gebakken vis.
Dond: Goed gevulde waldorfsalade met zelfgebakken brood en boter zalmsalade (zalm, augurk, paprika, bleekselderij, gekookt eitje etc) met brood en sla
Vrij: ..? wrs iets makkelijks als diepvriespizza of een kliekje wat in de vriezer ligt. Ga ouderwetse kippensoep maken.
Gelukt!quote:Op vrijdag 7 januari 2011 19:40 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Nee van de focacciadaar gebruik ik nu deeg van de AH voor die voor pizza's en focaccia is.
Er is geen bal van het lijstje terecht gekomen deze weekquote:Op vrijdag 7 januari 2011 14:46 schreef Muck het volgende:
[..]
De snert en Aardappel anders zijn van plek geruild en de boerenkool komt te vervallen, omdat de klussers voor vijven alweer verdwijnen
Nieuw lijstje, met hindernissen deze week:
Za 08-01 Chicken tonight met rijst (iets zegt mij dat ik na het klussen geen zin meer heb om uitgebreid in de keuken te staan)
Zo 09-01 Eten bij vrienden
Ma 10-01 Naar het ziekenhuis, ik eet bij mijn ouders, vriend kookt zelf
Di 10-01 Omdat ik bij mijn ouders overnacht, eet ik daar nog, vriend kookt zelf
Wo 10-01 Pasta met romige saus met kip en paddestoelen
Do 11-01 Schnitzel met aardappeltjes en roerbakgroenten
Vr 12-01 Quiche met een salade
Hé thanks! Ga ik binnenkort proberen en postenquote:Op maandag 10 januari 2011 13:22 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Gelukt! [ afbeelding ]
En hartstikke simpel.
Recept: 250 gr tarwebloem, 2.5 gr gedroogde gist, 5 gr fijn zout, 162.5 ml lauw water, halve eetepel olijfolie.
Alles, minus de olie, bij elkaar en een kleverig deeg maken. Olie erbij en in 10 minuten tot een mooi zijdeglad deeg kneden (is wel wat sticky) Daarna in een kom (beetje olie aan de zijkanten en t brood licht coaten met olijfolie) en laten verdubbelen. Dan op je werkblad in een soort rechthoek duwen, in een vorm (bakblik bijv die licht ingevet is met olie) leggen en goed in de hoeken drukken. Afdekken en half uurtje laten staan. (oven voorverwarmen zo hoog hij kan of iig 250 graden)
Daarna met je vingers gaten erin duwen tot bijna onderin, rozemarijn en zout erover en wat olijfolie en in de oven 10 min. Na 10 minuten temp terug naar 200 en nog eens 10 minuten en daarna af laten koelen op een rek.
Ik ook, en dat is ook de bedoeling!quote:Op maandag 17 januari 2011 12:51 schreef Razztwizzle het volgende:
Ik krijg instant honger van je lijstje, minilot!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |