Nope, nog niet mee bezig geweestquote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:14 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoi Piet,
Heb je ondertussen al wat geprobeerd op het gebied van brownies? Ik wil nog steeds een keer lekkere brownies maken en heb al een aantal recepten geprobeerd die gigantisch faalden (werd chocolademousse enzo)
Balen :pquote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nope, nog niet mee bezig geweest
Daar doe ik het voor.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:20 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Balen :p
Begin zelf steeds meer geinteresseerd te raken in koken en lees dit topic dus ook vaakGa binnenkort je appeltaartdeeg eens proberen.
Ik heb het nooit zelf gemaakt, maar mijn nieuwe vriendin wel, ze legt het heel goed uit op joetoepquote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:35 schreef Tanin het volgende:
Piet, weet je toevallig hoe je (Koreaanse) Kimchi maakt? Ik heb al verschillende Koreanen geprobeerd en die zeggen allemaal "dat weet alleen mijn oma" oid...
Ik weet wel dat het Chinese kool + knoflook + peper => fermenteren is, maar verder kom ik niet...
En ik ben helemaal verliefd op die kleine koreaanse dame. Schatje.quote:Op dinsdag 1 februari 2011 17:54 schreef Tanin het volgende:
In my defence: google zelf gaf niet echt veel, nooit aan gedacht om het op youtube op te zoeken![]()
Je bent een held
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?quote:Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Dit is belangrijk omdat het om een heel vochtige cake gaat.
Is het niet Japanse Radijs?quote:Op dinsdag 1 februari 2011 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en Daikon, die koreaanse Radijs, is het zelfde als Rettich, het is dezelfde plantensoort alleen een andere variatie.
Ik zet zuurkool de 1e twee dagen in de kamer en daarna in de schuur. Bij zuurkool is een iets hogere starttemperatuur goed voor de "frisheid" van de smaak. Je zou de kimchi ook zo kunnen proberen?quote:Op woensdag 2 februari 2011 01:17 schreef Tanin het volgende:
Bedankt allemaal, ik ga dit eerdaags proberen. Nu nog een geschikte plaats vinden voor de fermentatie, de keuken is net zo koud als de koelkast, mijn kamer toch meer richting de 20 graden
Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken!quote:Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake
En daar staat:
[..]
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Het vloog in de fik doordat het de bovenkant van mijn oven(tje) raaktequote:Op woensdag 2 februari 2011 09:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken!
Zoals boven al gezegd wordt, dan plakt je bakpapier goed in de vorm, en hij komt er nog beter uitquote:Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake
En daar staat:
[..]
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Ik heb geen mening over de Zilveren Lepel, maar wat de klassieke Italiaanse keuken betreft ben ik fan van Artusiquote:Op dinsdag 1 februari 2011 23:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat is jouw mening over de zilveren lepel? Waar voor je geld of zijn er betere kookboeken te krijgen.
http://www.okokorecepten.(...)/spaghetti-carbonara
Wil morgen deze maken.
Bleekselderij heeft wel een hele eigen smaak, niet te vervangen door peterselie, het zal best lekker worden maar anders dan met bleekselderij. Bleekselderij is onmisbaar in bv Osso Bucoquote:Op dinsdag 1 februari 2011 23:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, ik ga morgen een lekkere stoofpot maken. Nu dacht ik alles al in huis te hebben maar blijk ik de bleekselderij te zijn vergeten. Moet ik daarvoor morgen op en neer naar de supermarkt of kan ik het misschien vervangen door wat takjes peterselie wat ik wel in huis heb?
Dankjewel!
Je kan hem rauw eten, aan julien gesneden met wat olie en azijn, wat komijn erdoor, ook lekker.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken!
Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek.![]()
![]()
Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
10 Laadjesquote:
Dát klinkt goed!quote:Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Een zelfgemaakte kalfsschnitzel?quote:Op vrijdag 4 februari 2011 19:14 schreef minilot het volgende:
[..]
Dát klinkt goed!![]()
En waar ga ik daar aanstaande zondag naast eten, Piet?
Oh, zie je vraag nu pas. Euh, ik hou meestal niet zo van rettich. *grin*quote:Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken!
Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek.![]()
![]()
Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Ja, gebruik er niet een paar van, maar rasp een beetje van 1 af, zoals je bij nootmuskaat doet.quote:Op zondag 6 februari 2011 19:43 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb wat Tonkabonen gevonden en wil ze volgend weekend uitproberen in een baksel. Heb je een suggestie en hoeveel van die dingen moet ik gebruiken?
Dit wordt het vandaag!quote:Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Alles rauw.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit wordt het vandaag!Rettich rauw, neem ik aan?
Ik geef zelf de voorkeur aan ZeeTheefjes.quote:Op vrijdag 4 februari 2011 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
10 Laadjes
Familiegebrek, hebben het thuis ook altijd over ZeeThakjes, Slaatjes Bla
Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...quote:Op woensdag 9 februari 2011 15:57 schreef Pandora73 het volgende:
Piet (en anderen),
Mijn vriend is op zoek naar een lobbige (ongeveer even dik als mayonaise) groenepepersaus die voor koud gebruik bedoeld is, ongeveer zoals die van Wijko:
[ afbeelding ]
Helaas hebben we bij de Makro die van Wijko niet kunnen vinden, evenmin als andere koude groenepepersauzen. Ook in de supermarkt komen we niet verder: ondanks dat het een grote Appie is, is er zelfs geen Calvé-flesje groenepepersaus te vinden (hoewel dat eigenlijk niet is wat hij zoekt, want te dun en niet de goede volle smaak).
Heb jij een recept voor een lekkere, lobbige, koude groenepepersaus?
Kopen gaan we zeker naar kijken, maar zelf maken is natuurlijk altijd lekkerderquote:Op woensdag 9 februari 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...
Ik zou denken, begin met een lekker mayo en voeg er gekneusde groene pepers aan toe, eventueel nog wat andere smaakmakers als wat worcestersaus, gembersiroop, beetje sambal.
Of anders schrijf je Wijko een mailtje en vraagt hun waar de saus te koop is bij jou in de buurt
http://www.wijkofoodservice.nl/producten.php
Ik weet niet waar je woont, maar als je er op goegelt vind je genoeg verkopers
http://www.berendhaus.nl/ bijvoorbeeld of http://www.leijtensgvb.nl/script/P_contact.asp in eindhoven
Mwoah, ik vond "specerijen" en "kruiden" nog een beetje vaagquote:Op woensdag 9 februari 2011 16:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De ingredienten staan er al bij, daar moet je toch een eindje mee kunnen komen lijkt me?
quote:Op zondag 13 februari 2011 19:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben dan wel Piet niet, maar ik denk het antwoord gevonden te hebben![]()
Vlees door bloem halen , waarom?
Dichtschroeien is een fabeltje, je schroeit vlees niet dicht en het sap blijft er niet door bewaard. Reden om bv stoofvlees aan te braden is voor de smaak.quote:Op maandag 14 februari 2011 13:10 schreef Chielus het volgende:
Alleen voor het bind-effect zou je het kunnen doen, maar daar heb je ook 101 andere mogelijkheden voor. Het snel dichtschroeien van vlees kan ook prima zonder bloem.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |