abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:14:30 #251
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92180851
Hoi Piet,
Heb je ondertussen al wat geprobeerd op het gebied van brownies? Ik wil nog steeds een keer lekkere brownies maken en heb al een aantal recepten geprobeerd die gigantisch faalden (werd chocolademousse enzo)
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:18:07 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92181051
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:14 schreef ErkendFokker het volgende:
Hoi Piet,
Heb je ondertussen al wat geprobeerd op het gebied van brownies? Ik wil nog steeds een keer lekkere brownies maken en heb al een aantal recepten geprobeerd die gigantisch faalden (werd chocolademousse enzo)
Nope, nog niet mee bezig geweest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:20:47 #253
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92181188
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nope, nog niet mee bezig geweest
Balen :p
Begin zelf steeds meer geinteresseerd te raken in koken en lees dit topic dus ook vaak :) Ga binnenkort je appeltaartdeeg eens proberen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:28:17 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92181645
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:20 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Balen :p
Begin zelf steeds meer geinteresseerd te raken in koken en lees dit topic dus ook vaak :) Ga binnenkort je appeltaartdeeg eens proberen.
Daar doe ik het voor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:35:57 #255
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92181994
Piet, weet je toevallig hoe je (Koreaanse) Kimchi maakt? Ik heb al verschillende Koreanen geprobeerd en die zeggen allemaal "dat weet alleen mijn oma" oid...

Ik weet wel dat het Chinese kool + knoflook + peper => fermenteren is, maar verder kom ik niet...
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_92182171
Vissaus erbij, ook. Toch?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:51:58 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92182779
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:35 schreef Tanin het volgende:
Piet, weet je toevallig hoe je (Koreaanse) Kimchi maakt? Ik heb al verschillende Koreanen geprobeerd en die zeggen allemaal "dat weet alleen mijn oma" oid...

Ik weet wel dat het Chinese kool + knoflook + peper => fermenteren is, maar verder kom ik niet...
Ik heb het nooit zelf gemaakt, maar mijn nieuwe vriendin wel, ze legt het heel goed uit op joetoep

O+ O+ O+
Je zou wat karnemelk of joghurt kunnen toevoegen om het proces te versnellen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:54:08 #258
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92182877
In my defence: google zelf gaf niet echt veel, nooit aan gedacht om het op youtube op te zoeken |:(

Je bent een held *O*
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  dinsdag 1 februari 2011 @ 17:56:31 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92182985
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 17:54 schreef Tanin het volgende:
In my defence: google zelf gaf niet echt veel, nooit aan gedacht om het op youtube op te zoeken |:(

Je bent een held *O*
En ik ben helemaal verliefd op die kleine koreaanse dame. Schatje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 18:03:02 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92183246
Oh en Daikon, die koreaanse Radijs, is het zelfde als Rettich, het is dezelfde plantensoort alleen een andere variatie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 1 februari 2011 @ 19:06:20 #261
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92186357
:@ misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake

En daar staat:
quote:
Vet de cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Dit is belangrijk omdat het om een heel vochtige cake gaat.
Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 22:12:15 #262
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92197920
Dankjewel Piet, ik zal het laten horen als ik het uitgeprobeerd heb :D
  dinsdag 1 februari 2011 @ 23:29:52 #263
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92203047
Piet, wat is jouw mening over de zilveren lepel? Waar voor je geld of zijn er betere kookboeken te krijgen.
http://www.okokorecepten.(...)/spaghetti-carbonara
Wil morgen deze maken.
pi_92203809
Piet, ik ga morgen een lekkere stoofpot maken. Nu dacht ik alles al in huis te hebben maar blijk ik de bleekselderij te zijn vergeten. Moet ik daarvoor morgen op en neer naar de supermarkt of kan ik het misschien vervangen door wat takjes peterselie wat ik wel in huis heb?
Dankjewel!
  woensdag 2 februari 2011 @ 00:15:11 #265
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92205518
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh en Daikon, die koreaanse Radijs, is het zelfde als Rettich, het is dezelfde plantensoort alleen een andere variatie.
Is het niet Japanse Radijs?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  woensdag 2 februari 2011 @ 01:10:44 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92207485
Daikon, rettich, rammenas, Japanse/Chinese radijs, allemaal een pot nat.
En als je zelf kimchi wilt maken zou ik aanraden om eerst met een simpel recept te beginnen, gewoon chinese kool, zout en koreaans peperpoeder:


Zelf kimchi maken

Ik zou niet meteen beginnen met rauw oesters erdoor doen. :N
  woensdag 2 februari 2011 @ 01:17:55 #267
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_92207645
Bedankt allemaal, ik ga dit eerdaags proberen. Nu nog een geschikte plaats vinden voor de fermentatie, de keuken is net zo koud als de koelkast, mijn kamer toch meer richting de 20 graden :{
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_92209246
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 01:17 schreef Tanin het volgende:
Bedankt allemaal, ik ga dit eerdaags proberen. Nu nog een geschikte plaats vinden voor de fermentatie, de keuken is net zo koud als de koelkast, mijn kamer toch meer richting de 20 graden :{
Ik zet zuurkool de 1e twee dagen in de kamer en daarna in de schuur. Bij zuurkool is een iets hogere starttemperatuur goed voor de "frisheid" van de smaak. Je zou de kimchi ook zo kunnen proberen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
pi_92211392
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
:@ misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake

En daar staat:

[..]

Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 2 februari 2011 @ 13:43:25 #270
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92219833
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 09:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Door de vorm eerst in te vetten blijft je bakpapier mooi strak tegen de vorm aanplakken! :Y
Het vloog in de fik doordat het de bovenkant van mijn oven(tje) raakte :P Ik maakte het in een tulband vorm :p maar dan krijg je het bakpapier er wel lastig in
  woensdag 2 februari 2011 @ 20:18:55 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92241404
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 19:06 schreef ErkendFokker het volgende:
:@ misschien een domme vraag hoor.. Maar ik maak het volgende recept:
http://www.smulweb.nl/1141476/koken/recept/Pure-chocoladecake

En daar staat:

[..]

Waarom zou je hem eerst invetten en daarna bekleden met bakpapier?
Zoals boven al gezegd wordt, dan plakt je bakpapier goed in de vorm, en hij komt er nog beter uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 februari 2011 @ 20:22:57 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92241686
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat is jouw mening over de zilveren lepel? Waar voor je geld of zijn er betere kookboeken te krijgen.
http://www.okokorecepten.(...)/spaghetti-carbonara
Wil morgen deze maken.
Ik heb geen mening over de Zilveren Lepel, maar wat de klassieke Italiaanse keuken betreft ben ik fan van Artusi
http://www.bol.com/nl/p/n(...)002072727/index.html
De klassieker van de Italiaanse keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 februari 2011 @ 20:24:52 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92241825
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 23:42 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, ik ga morgen een lekkere stoofpot maken. Nu dacht ik alles al in huis te hebben maar blijk ik de bleekselderij te zijn vergeten. Moet ik daarvoor morgen op en neer naar de supermarkt of kan ik het misschien vervangen door wat takjes peterselie wat ik wel in huis heb?
Dankjewel!
Bleekselderij heeft wel een hele eigen smaak, niet te vervangen door peterselie, het zal best lekker worden maar anders dan met bleekselderij. Bleekselderij is onmisbaar in bv Osso Buco
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92330111
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken! :)

Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek. :@ :')

Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:55:59 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92333564
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken! :)

Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek. :@ :')

Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Je kan hem rauw eten, aan julien gesneden met wat olie en azijn, wat komijn erdoor, ook lekker.
Inleggen op zijn Koreaans zoals in het filmpje een paar posts terug
Roerbakken met oestersaus en gember

Of wat dacht je hiervan
1 Rettich
10 Laadjes Blauwrier
3 EL Kerriepoeder
1 EL Kurkuma
1 TL Chilipoeder
1 EL Whiskey
6 EL Rijstazijn
4 EL Mirin
8 EL Soyasaus, kikkoman of pear river bridge
Reepjes snijden
Marinade mengen
Reepjes met de marinade mengen en minstens 1, liever 4-5 dagen laten marineren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 februari 2011 @ 17:59:54 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92333712
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92335616
Blauwrier? :P
  vrijdag 4 februari 2011 @ 18:42:57 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92335669
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 18:41 schreef Isegrim het volgende:
Blauwrier? :P
10 Laadjes
Familiegebrek, hebben het thuis ook altijd over ZeeThakjes, Slaatjes Bla
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92337439
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Dát klinkt goed! :Y
En waar ga ik daar aanstaande zondag naast eten, Piet?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 4 februari 2011 @ 19:41:40 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92338755
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 19:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Dát klinkt goed! :Y
En waar ga ik daar aanstaande zondag naast eten, Piet?
Een zelfgemaakte kalfsschnitzel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 februari 2011 @ 19:43:39 #281
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92424063
Ik heb wat Tonkabonen gevonden en wil ze volgend weekend uitproberen in een baksel. Heb je een suggestie en hoeveel van die dingen moet ik gebruiken?
  zondag 6 februari 2011 @ 20:09:45 #282
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_92425635
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 16:32 schreef minilot het volgende:
Eigenlijk vooral een vraag aan RobinOok, want: aziatische keuken! :)

Ik heb vanmiddag een enorme rettich gekocht, enkel en alleen omdat het meisje van de biologische groentekraam me zo lief aankeek. :@ :')

Nog nooit eerder klaargemaakt, dus ik wil het meteen goed doen! Robin, wat is je allerbeste recept met deze reuzenradijs?
Oh, zie je vraag nu pas. Euh, ik hou meestal niet zo van rettich. *grin*
Hoewel deze salade nog wel ging:


Daikon salad

Daikon met rode chilipeper, zwarte sesamzaadjes en een dressing van:
2el zoete, zwarte rijstazijn
1el lichte sojasaus
1tl sesamolie

of deze vergelijkbare:


Daikon salad

Rettich met rode chilipeper, zwarte sesamzaadjes, lente-ui, verse koriander, nashi peer en een dressing van:
2el zoete, zwarte rijstazijn
1el lichte sojasaus
1el Sichuan Chili Olie
1tl sesamolie

Maar ja, als je zo'n hele rettich hebt kun je misschien beter rettich-cake maken. Wel veel werk. En 't recept heb ik nog niet online staan.

  zondag 6 februari 2011 @ 20:32:02 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92427097
quote:
1s.gif Op zondag 6 februari 2011 19:43 schreef Erasmo het volgende:
Ik heb wat Tonkabonen gevonden en wil ze volgend weekend uitproberen in een baksel. Heb je een suggestie en hoeveel van die dingen moet ik gebruiken?
Ja, gebruik er niet een paar van, maar rasp een beetje van 1 af, zoals je bij nootmuskaat doet.
Je kan er bijvoorbeeld flan mee maken, of ijs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 6 februari 2011 @ 20:35:59 #284
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92427399
Flan is wel een goed idee ja. Ze ruiken heerlijk btw.
pi_92502562
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 17:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Of op zijn pools, gelijke delen (bv 200gram) appel en rettich raspen en uitknijpen, 200 gram Kwark, 100 gram zure room, 2 EL gehakte bieslook, 1 grote klrin gesneden rode ui.
Vermengen en als bijgerecht serveren.
Dit wordt het vandaag! :) Rettich rauw, neem ik aan?
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 8 februari 2011 @ 15:07:17 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92502784
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit wordt het vandaag! :) Rettich rauw, neem ik aan?
Alles rauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92502898
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 februari 2011 18:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

10 Laadjes
Familiegebrek, hebben het thuis ook altijd over ZeeThakjes, Slaatjes Bla
Ik geef zelf de voorkeur aan ZeeTheefjes.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_92549221
Piet (en anderen),
Mijn vriend is op zoek naar een lobbige (ongeveer even dik als mayonaise) groenepepersaus die voor koud gebruik bedoeld is, ongeveer zoals die van Wijko:

Helaas hebben we bij de Makro die van Wijko niet kunnen vinden, evenmin als andere koude groenepepersauzen. Ook in de supermarkt komen we niet verder: ondanks dat het een grote Appie is, is er zelfs geen Calvé-flesje groenepepersaus te vinden (hoewel dat eigenlijk niet is wat hij zoekt, want te dun en niet de goede volle smaak).
Heb jij een recept voor een lekkere, lobbige, koude groenepepersaus?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92549416
De ingredienten staan er al bij, daar moet je toch een eindje mee kunnen komen lijkt me? :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 9 februari 2011 @ 16:08:36 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92549753
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 15:57 schreef Pandora73 het volgende:
Piet (en anderen),
Mijn vriend is op zoek naar een lobbige (ongeveer even dik als mayonaise) groenepepersaus die voor koud gebruik bedoeld is, ongeveer zoals die van Wijko:
[ afbeelding ]
Helaas hebben we bij de Makro die van Wijko niet kunnen vinden, evenmin als andere koude groenepepersauzen. Ook in de supermarkt komen we niet verder: ondanks dat het een grote Appie is, is er zelfs geen Calvé-flesje groenepepersaus te vinden (hoewel dat eigenlijk niet is wat hij zoekt, want te dun en niet de goede volle smaak).
Heb jij een recept voor een lekkere, lobbige, koude groenepepersaus?
Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...
Ik zou denken, begin met een lekker mayo en voeg er gekneusde groene pepers aan toe, eventueel nog wat andere smaakmakers als wat worcestersaus, gembersiroop, beetje sambal.

Of anders schrijf je Wijko een mailtje en vraagt hun waar de saus te koop is bij jou in de buurt
http://www.wijkofoodservice.nl/producten.php

Ik weet niet waar je woont, maar als je er op goegelt vind je genoeg verkopers
http://www.berendhaus.nl/ bijvoorbeeld of http://www.leijtensgvb.nl/script/P_contact.asp in eindhoven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92552688
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb geen recept voor wat je zoekt, maar...
Ik zou denken, begin met een lekker mayo en voeg er gekneusde groene pepers aan toe, eventueel nog wat andere smaakmakers als wat worcestersaus, gembersiroop, beetje sambal.

Of anders schrijf je Wijko een mailtje en vraagt hun waar de saus te koop is bij jou in de buurt
http://www.wijkofoodservice.nl/producten.php

Ik weet niet waar je woont, maar als je er op goegelt vind je genoeg verkopers
http://www.berendhaus.nl/ bijvoorbeeld of http://www.leijtensgvb.nl/script/P_contact.asp in eindhoven
Kopen gaan we zeker naar kijken, maar zelf maken is natuurlijk altijd lekkerder ;)
We gaan eens wat uitproberen dan!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92552977
quote:
1s.gif Op woensdag 9 februari 2011 16:01 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
De ingredienten staan er al bij, daar moet je toch een eindje mee kunnen komen lijkt me? :)
Mwoah, ik vond "specerijen" en "kruiden" nog een beetje vaag ;) . Plus dat je met een ingrediëntenlijst op zich nog niet weet hoeveel je erin moet doen.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92728864
Piet, we zijn O+ Ossobuco alla Milanese O+ aan het maken. Wat is het nu van het in de bloem wentelen van de schenkels?
pi_92729222
Ik ben dan wel Piet niet, maar ik denk het antwoord gevonden te hebben :s)
Vlees door bloem halen , waarom?
pi_92729311
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 19:14 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben dan wel Piet niet, maar ik denk het antwoord gevonden te hebben :s)
Vlees door bloem halen , waarom?
^O^ :)
  maandag 14 februari 2011 @ 10:25:35 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92758453
Goeie vraag, ik doe het bij vlees nooit, wel bij een visje, geeft een lekker korstje. Heb bij vlees nooit echt ingezien waarom je het zou moeten doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 februari 2011 @ 13:10:40 #297
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92764734
Alleen voor het bind-effect zou je het kunnen doen, maar daar heb je ook 101 andere mogelijkheden voor. Het snel dichtschroeien van vlees kan ook prima zonder bloem.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_92765539
Het stond in elk ossobuco-recept dat ik vond, dus ik heb maar aangenomen dat het nodig was. :)
  maandag 14 februari 2011 @ 14:47:55 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92768704
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 13:10 schreef Chielus het volgende:
Alleen voor het bind-effect zou je het kunnen doen, maar daar heb je ook 101 andere mogelijkheden voor. Het snel dichtschroeien van vlees kan ook prima zonder bloem.
Dichtschroeien is een fabeltje, je schroeit vlees niet dicht en het sap blijft er niet door bewaard. Reden om bv stoofvlees aan te braden is voor de smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92810123
Ik heb onlangs in Duitsland een zakje "Marmorbohnen" gekocht, eigenlijk omdat ze er zo leuk uitzagen.
Wat kan ik hier allemaal voor lekkers mee maken?
En hebben deze bonen ook een Nederlandse naam?



:)
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')