abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61627256
Ik maak nogal eens recepten waarvoor ik bv stoofvlees eerst door de bloem moet halen.

Waarom is dat eigenlijk , veel smaak heeft het niet .
pi_61627428
Gaat niet om de smaak, maar om het beter dichtschroeien en een meer gebonden jus/vocht/saus.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61627526
Ow ...is het daarvoor. Dank je

Dat zijn nou van die kleine vraagjes die je toch bezig kunnen houden
pi_61627578
Ik snapte het ook nooit, maar hoorde het laatst van een kok.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_61627683
quote:
Op zondag 14 september 2008 19:46 schreef shmoopy het volgende:
Gaat niet om de smaak, maar om het beter dichtschroeien en een meer gebonden jus/vocht/saus.
Dank.
  zondag 14 september 2008 @ 20:21:43 #6
3869 David
Drum the drums
pi_61628411
tip: gewoon in een (schone) plastic zak een beetje bloem doen, vlees erin kieperen en wat omschudden -> alles is mooi bebloemd.
pi_61628586
Ik gooi het gesneden vlees in een schaal ,peper en zout erbij , strooi dan de bloem er over en lekker met de handen doorkneden

Ik hou van alles met mn vingers te voelen
pi_61649672
Zout het vlees volgende keren ff na de tijd...
phuuh
  maandag 15 september 2008 @ 17:04:39 #9
135890 Bootje84
Bewuste taalnazi
pi_61649806
quote:
Op zondag 14 september 2008 19:40 schreef N.icka het volgende:
Ik maak nogal eens recepten waarvoor ik bv stoofvlees eerst door de bloem moet halen.

Waarom is dat eigenlijk , veel smaak heeft het niet .
om het vlees op te fleuren natuurlijk !
Leer spaties gebruiken!
Op donderdag 16 december 2010 20:05 schreef craftyvirus het volgende:
Bootje84 is een westlander waar ik respect voor heb :@ :P
pi_61661568
quote:
Op maandag 15 september 2008 17:00 schreef exporQ het volgende:
Zout het vlees volgende keren ff na de tijd...
Nu in het Nederlands?
Sanity is (not) statistical
pi_61673987
eventjes het vlees zouten nadat je het gebloemd hebt? ofzo?
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_61674026
Zout trekt het vocht/sap uit je vlees. Altijd als laatste pas doen.
All those moments will be lost, like tears in rain... Time to die.
pi_61684479
quote:
Op zondag 14 september 2008 19:46 schreef shmoopy het volgende:
Gaat niet om de smaak, maar om het beter dichtschroeien en een meer gebonden jus/vocht/saus.
Klopt helemaal. In vlees zit vocht, bij het koken komt deze eruit. Door bloem op te doen wordt het vocht dik waardoor het beter dichtschroeit.
pi_61684535
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 14:13 schreef Roi het volgende:
Zout trekt het vocht/sap uit je vlees. Altijd als laatste pas doen.
Niet helemaal correct. Je moet alleen geen zout gebruiken om het lang te marineren. Als je het net voor het braden zout op doet, dan is er geen enkel probleem.
pi_61685105
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 20:28 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Niet helemaal correct. Je moet alleen geen zout gebruiken om het lang te marineren. Als je het net voor het braden zout op doet, dan is er geen enkel probleem.
Heb je daar ook een bron of bewijs voor? Gezien het feit dat toch wel erg veel koks en kookfanatici zeggen dat zout vocht aan het vlees onttrekt, vraag ik me toch af hoe je erbij komt dat dit niet zo zou zijn.
Sanity is (not) statistical
pi_61685949
quote:
Op dinsdag 16 september 2008 20:44 schreef Maeghan het volgende:

[..]

Heb je daar ook een bron of bewijs voor? Gezien het feit dat toch wel erg veel koks en kookfanatici zeggen dat zout vocht aan het vlees onttrekt, vraag ik me toch af hoe je erbij komt dat dit niet zo zou zijn.
Zoals ik het reeds aangaf, het wordt gewoon verkeerd begrepen. Het heeft tijd nodig om vocht uit het vlees te trekken d.m.v. zout. Het gaat er om dat je het vlees niet gaat marineren met zout. Een goed bewijs heb ik zo niet voor handen, maar als je een beetje zoekt op internet dan is er wel het één en ander over te vinden.

http://www.kookkring.nl/v1429-zouten-van-vlees.html
pi_61687053
Ik ken idd net zoveel koks die het vlees wel zouten voor het bereiden als die dat niet doen.
Dat het misverstand er is vanwege het niet te lang van te voren doen wist ik niet, maar klinkt wel logisch.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  woensdag 17 september 2008 @ 10:56:58 #18
3869 David
Drum the drums
pi_61697457
Ik zie ook niet anders dan dat (top)koks hun vlees kruiden alvorens het te braden/bakken/whatever. Idd niet uren van tevoren, gewoon net ervoor. Zouten en hup, de pan in.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')