niet iedereen heeft dezelfde obsessie van geslagen willen worden, hoorquote:Op maandag 6 december 2010 15:46 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Als de AFM enige ruggegraat heeft houdt hij vast aan de termijn van 7 jaar, hierin zit nl. de pijn voor de banken, aflossen tot die 100% binnen 7 jaar doet de banken nl. ontzettend veel pijn. Iedereen snapt wel dat het dan nl. gedaan is met de 'aflossingsvrije hypotheek' en de 'spaarhypotheek'. Nu wil de bank dat wel ruilen tegen een percentage aflossing![]()
Iedereen hier snapt natuurlijk wel dat hoe harder de banken huilie huilie doen, hoe beter de AFM bezig is
in Chennai zit een bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het wassen van geld. Niet witwassen, maar letterlijk: wassenquote:Op maandag 6 december 2010 16:30 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Bankiers![]()
Wel grappig van dat witwassen![]()
In een wasserette.... tja dan lukt het zelfs de Nederlandse politie het nog om je op te sporen
kweetniet. Waarom zijn de prijzen nog geen 50% gezakt, ondanks al je regendansen?quote:Op maandag 6 december 2010 23:39 schreef xenobinol het volgende:
Graag wat commentaar van de huizenmarktpositivo's. Want hoe kan het nu toch dat de markt nog steeds op zijn gat ligt![]()
Ikweethetookniet
Maar er is ook geen sprake van 'business as usual'quote:Op maandag 6 december 2010 23:48 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
kweetniet. Waarom zijn de prijzen nog geen 50% gezakt, ondanks al je regendansen?
Jij doet hier anders ook een dappere poging jongen mensen er van te overtuigen dat ze een tophypotheek moeten nemen. Behoorlijk kansloos als je het mij vraag, maar je bent er wel de hele dag mee bezig. Wat wil je er mee bereiken?quote:Op zondag 5 december 2010 23:37 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Desalniettemin blijft het dus door zeer gekleurde (en zelfs feitelijk onjuiste) berichtgeving een zielige poging het sentiment aan je kant te krijgen.
Tot aan de oogballen tochquote:Op dinsdag 7 december 2010 07:04 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Het is op Fok gewoon heel eenvoudig te zien wie er tot over hun oren in zitten.
Maareh.. jij blijft voor eeuwig huren met de standaard verhogingen? Wat ga jij doen als je de huur niet meer kan betalen? Je kan weliswaar je huurhuis opzeggen, maar volgens mij ben je dan even ver als mensen die hun huis gedwongen hebben moeten verkopen. Ik heb vorige week een huis gekocht, met maandlasten die evenveel bedragen als mijn huidige huurhuis. Inflatie doet de komende 20/30 jaar de rest.quote:Op dinsdag 7 december 2010 07:12 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Tot aan de oogballen toch![]()
Mmm... ik snap best dat kopers hun gedrag willen verdedigen, tenslotte lopen zij een hoog risico om vast te komen zitten in hun huidige woning. Geen aantrekkelijke gedachte voor mensen die geloven in de 'property ladder'. De meest felle voorstanders zijn meerdere keren verhuist en hebben meerdere keren overwaarde in hun zak gestoken om zodoende groter te gaan worden...... helaas pindakaas.... het sprookje is voorbij
Dus... i.p.v. af te schrijven op je woning wil de NVM een 'free lunch' voor leentokkies die denken dat hun huis eigenlijk alleen maar in waarde kan stijgen? Geven banken een hypotheek voor een krot? Kennelijk.... en ze willen nog een bailout ookquote:Nieuwe perspectieven voor krimpregio's
Regios met bevolkingskrimp hebben vaak te kampen met een vastgelopen woningmarkt, woningen staan langer te koop en de verkoopprijzen dalen. Een nieuw perspectief voor krimpregios is nodig om tot oplossingen te komen.
Bereidheid tot samenwerking is de basis van elk nieuw perspectief. Dit begint bij de bewustwording van alle partijen dat het niet meer gaat om de eigen groei, maar om het maken van keuzes in het belang van de regio.
Samenwerking is nodig tussen de particuliere en publieke sector: tussen makelaars, projectontwikkelaars, banken, corporaties, rijk, provincies en gemeenten. Het nieuwe perspectief is het maximaal benutten van de mogelijkheden binnen elk van de partijen.
In de krimpregio's moet de woningmarkt in zn geheel bezien worden, dus zowel de koop- als de huursector. De totale woningvoorraad moet aansluiten bij de (toekomstige) bevolkingsomvang- en samenstelling. Daarvoor is enerzijds een kwaliteitslag en anderzijds een sloopopgave nodig.
De kwaliteitsslag moet zowel in de bestaande voorraad als in nieuwbouw plaatsvinden. Woningen dienen minimaal te voldoen aan de huidige kwaliteitseisen en gelet op de vergrijzing is het geen overbodige luxe om (een deel van) de woningvoorraad geschikt te maken voor senioren. Vrijkomende woningen die niet courant zijn of gemaakt kunnen worden moeten, zeker in krimpgebieden, uit de markt worden genomen.
Hoe realiseren we de sloopopgave?
De voor de hand liggende oplossing is om het minst waardevolle deel van de voorraad te slopen. De marktwaarde van het particulier bezit ligt soms lager dan de(boek)waarde van het corporatiebezit.
Op dat moment zou niet het corporatiebezit, maar het particulier bezit gesloopt moeten worden. In de praktijk is het echter vrijwel altijd corporatiebezit dat gesloopt wordt. Het slechtste particuliere bezit wordt onverkoopbaar en verpaupert terwijl betere corporatiewoningen gesloopt worden. Particulieren kunnen hun woning niet zomaar slopen. Daar zit hun spaargeld in en er rust meestal ook nog een hypotheek op.
Corporaties die moeten bijbetalen aan het in stand houden van de waarde van particuliere eigenarenquote:Daarom pleit de NVM voor een creatieve oplossing waarbij een uitruil plaatsvindt van particulier en corporatiebezit. Nu is dit eenvoudiger gezegd dan gedaan. Om maar eens een klein probleempunt te noemen: als particuliere eigenaren met een restschuld blijven zitten gaat het niet lukken. Een sloopfonds met als doel waardebehoud van het vastgoed in de krimpregios zou dan uitkomst kunnen bieden. Hiermee ontstaat meteen de volgende uitdaging, wie gaat het sloopfonds vullen? Hierbij spelen de belanghebbende partijen een rol. Een aantal perspectieven voor deze partijen zijn:
1.
Overheid/particulieren - de overdrachtsbelastingen van lokale transacties;
2.
Overheid/corporaties - de vennootschapsbelasting van lokale corporaties;
3.
Corporaties in plaats van de verplichte afdracht voor de prachtwijken;
4.
Particulieren - in de vorm van een premie bij de aankoop van een woning in een krimpregio (vergelijkbaar met de NHG);
5.
Ontwikkelaars een verwijderingsbijdrage voor nieuwbouwwoningen;
6.
Makelaars in de vorm van een verplichte afdracht op de ontvangen courtage;
7.
Banken in de vorm van een verplichte afdracht op de ontvangen rente-inkomsten.
De NVM nodigt alle partijen van harte uit om gezamenlijk tot nieuwe perspectieven te komen.
Welke bijdrage mag u van de lokale NVM-makelaar verwachten?
Makelaar is een beroep zonder toekomst.... en dat lijken ze zich bij de NVM te realiseren. Het liefst willen ze zich nu gaan opwerpen als onmisbare schakel in allerlei gesubsidieerde en gesocialiseerde plannetjes om het kaartenhuis in stand te houden. Willen de VVD fans even reageren op deze anti liberale ontwikkelingen bij de NVM?quote:In veel krimpregios wordt de woningvoorraad lukraak aangepast zonder de behoefte van de bewoners in kaart te brengen. NVM-makelaars hebben een goed beeld van de wensen van de woningzoekenden in hun regio. Door het dagelijkse contact met bewoners kan een makelaar als geen ander adviseren bij het in evenwicht brengen van vraag en aanbod in de regio. Maak dus gebruik van deze waardevolle kennis van de NVM-makelaars!
Dit statement is vandaag tijdens het symposium Fan mear nei better over de bevolkingsontwikkeling in Friesland afgeven door Albrecht Kok, voorzitter van de NVM afdeling Friesland.
Gratia van Hooijdonk is beleidsadviseur VROM-zaken/Wonen bij de NVM
Tuurlijk niet. Xeno wacht nog één jaar tot de huizenprijzen met 50% gedaald zijnquote:Op dinsdag 7 december 2010 09:13 schreef Freak188 het volgende:
Maareh.. jij blijft voor eeuwig huren met de standaard verhogingen?
Juist deze discussie geeft de werkelijkheid weer. De markt zit muurvast doordat huiseigenaren nog niet willen toegeven aan de nieuwe realiteit. De oplossing ligt in het verbeteren van de betaalbaarheid, de droom is voorbij, tijd om op te staan en de nieuwe realiteit te aanschouwen op deze nieuwe dagquote:Op dinsdag 7 december 2010 08:54 schreef Whuzz het volgende:
Beetje jammer dat dit topic inmiddels is verzand in een zwart-wit discussie tussen huurders die niets opbouwen en kopers die vast zitten in hun huis (om maar even zwart-wit mee te denken).
Ik hoef niet zo nodig te kopen, ik zit voorlopig goed. Gegeven dat ik niet kan voorzien wat ik de komende 5 jaar ga doen met mijn leven is kopen in een dalende en of stagnerende markt geen goed idee imo.quote:Op dinsdag 7 december 2010 09:31 schreef Whuzz het volgende:
Tuurlijk niet. Xeno wacht nog één jaar tot de huizenprijzen met 50% gedaald zijn
Het is geen discussie meer. Alleen nog over en weer bashen van huurkneuzen en leentokkies...quote:Op dinsdag 7 december 2010 09:33 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Juist deze discussie geeft de werkelijkheid weer. [knip, zelfde statement als de vorige 20 pagina's]
Ja ok, als je niet weet wat je met je leven wilt, dan is stil blijven zitten idd de beste optiequote:Ik hoef niet zo nodig te kopen, ik zit voorlopig goed. Gegeven dat ik niet kan voorzien wat ik de komende 5 jaar ga doen met mijn leven is kopen in een dalende en of stagnerende markt geen goed idee imo.
Precies... net als dat een lagere vraagprijs voor de woning onbespreekbaar is, simpelweg omdat de woning het waard is. Lage biedingen worden niet serieus genomen en zijn zelfs beledigend.quote:Op dinsdag 7 december 2010 09:35 schreef Whuzz het volgende:
Het is geen discussie meer. Alleen nog over en weer bashen van huurkneuzen en leentokkies...
Dat heeft niets met de koopmarkt te maken. Stel dat de nieuwe huurder van mijn appartement had gezegd dat hij er wel wilde komen wonen voor 10% minder huur dan ik nu betaal had de verhuurder hem/haar ook uitgelachenquote:Op dinsdag 7 december 2010 09:36 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Precies... net als dat een lagere vraagprijs voor de woning onbespreekbaar is, simpelweg omdat de woning het waard is. Lage biedingen worden niet serieus genomen en zijn zelfs beledigend.
Want jij bent ook al de straat opgegaan om te protesteren tegen de te hoge huurprijzen? Met huurwoningen is precies hetzelfde aan de hand. Beide markten zijn aardig aangetast, dat jij dat niet wil inzien is mij een compleet raadsel.quote:Op dinsdag 7 december 2010 09:36 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Precies... net als dat een lagere vraagprijs voor de woning onbespreekbaar is, simpelweg omdat de woning het waard is. Lage biedingen worden niet serieus genomen en zijn zelfs beledigend.
Juist omdat ik niet stil zitquote:Op dinsdag 7 december 2010 09:35 schreef Whuzz het volgende:
Ja ok, als je niet weet wat je met je leven wilt, dan is stil blijven zitten idd de beste optie
Maar.... er zijn zoveel potentiele huurders toch? Dan ben je toch gek als je de huurprijs verlaagd?quote:Op dinsdag 7 december 2010 09:39 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Dat heeft niets met de koopmarkt te maken. Stel dat de nieuwe huurder van mijn appartement had gezegd dat hij er wel wilde komen wonen voor 10% minder huur dan ik nu betaal had de verhuurder hem/haar ook uitgelachen
Huurprijzen zijn ook vaak te hoog, toen de VVD de huurmarkt wilde liberaliseren (minister Dekker) heb ik wel degelijk geprotesteerd bij diverse volksvertegenwoordigers. Gelukkig is dat krankzinnig zieke plan toen op de vuilnishoop terecht gekomenquote:Op dinsdag 7 december 2010 09:41 schreef inXs het volgende:
[..]
Want jij bent ook al de straat opgegaan om te protesteren tegen de te hoge huurprijzen? Met huurwoningen is precies hetzelfde aan de hand. Beide markten zijn aardig aangetast, dat jij dat niet wil inzien is mij een compleet raadsel.
En omdat jij geen plan voor de toekomst hebt is iedereen die dat wel heeft dom bezig?quote:
Waarom.... voelt iedereen zich toch direct zo aangevallenquote:Op dinsdag 7 december 2010 09:51 schreef Whuzz het volgende:
En omdat jij geen plan voor de toekomst hebt is iedereen die dat wel heeft dom bezig?
Ik neem aan dat ik je niet hoef uit te leggen dat zowel huren als kopen zijn eigen voor- en nadelen heeftquote:Ik woon(de) in een 2-maker appartement. Ik wil gaan samenwonen met mijn vriendin en haar kind. Da's te krap, dus het is tijd voor een grotere woning.
Ik heb een goede baan en heb afgelopen week samen met mijn opdrachtgever besproken dat we allemaal erg blij zijn en graag een langdurige verbintenis aan gaan. Uitdagend werk, goede arbeidsvoorwaarden, maar een langdurige verbintenis houdt dus wel in dat ik regio-gebonden ben.
Dus ik wilde graag een groter huis in de regio waar ik al woonde. Na wat speurwerk en uitzoeken waren de opties:
1) Een huis huren met 3 slaapkamers voor 300 euro huur meer dan ik betaalde. De huren die ik kon betalen leverde huurhuizen op in de "minder aantrekkelijke" wijken. Als ik het huis zou huren in een wijk waar ik echt wilde wonen zou ik nóg eens 200 euro meer moeten betalen en dat werd echt te krap.
2) Een huis kopen met 5 slaapkamers voor 200 euro meer netto lasten dan ik nu huur. Huis staat in één van de wijken die ik als perfect beschouw. (perfect voor *mij* en mijn situatie uiteraard)
Xeno of Zeepsop, leg mij nou eens uit waarom huren de betere keuze was geweest?
Gewoon, omdat je dan morgen weer wegkan en je geen slaaf bent van de bank, maar van de corporatie (waarbij je zit met een pracht van een huurkeuken, huurbadkamer etc...)quote:Op dinsdag 7 december 2010 09:51 schreef Whuzz het volgende:
[..]
En omdat jij geen plan voor de toekomst hebt is iedereen die dat wel heeft dom bezig?
Ik woon(de) in een 2-kamer appartement. Ik wil gaan samenwonen met mijn vriendin en haar kind. Da's te krap, dus het is tijd voor een grotere woning.
Ik heb een goede baan en heb afgelopen week samen met mijn opdrachtgever besproken dat we allemaal erg blij zijn en graag een langdurige verbintenis aan gaan. Uitdagend werk, goede arbeidsvoorwaarden, maar een langdurige verbintenis houdt dus wel in dat ik regio-gebonden ben.
Dus ik wilde graag een groter huis in de regio waar ik al woonde. Na wat speurwerk en uitzoeken waren de opties:
1) Een huis huren met 3 slaapkamers voor 300 euro huur meer dan ik betaalde. De huren die ik kon betalen leverde huurhuizen op in de "minder aantrekkelijke" wijken. Als ik het huis zou huren in een wijk waar ik echt wilde wonen zou ik nóg eens 200 euro meer moeten betalen en dat werd echt te krap.
2) Een huis kopen met 5 slaapkamers voor 200 euro meer netto lasten dan ik nu huur. Huis staat in één van de wijken die ik als perfect beschouw. (perfect voor *mij* en mijn situatie uiteraard)
Xeno of Zeepsop, leg mij nou eens uit waarom huren de betere keuze was geweest?
Jij woont dus in een regio waar de corporatie dus alleen maar schroot verhuurtquote:Op dinsdag 7 december 2010 09:58 schreef inXs het volgende:
Gewoon, omdat je dan morgen weer wegkan en je geen slaaf bent van de bank, maar van de corporatie (waarbij je zit met een pracht van een huurkeuken, huurbadkamer etc...)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |