quote:
Op maandag 29 november 2010 20:54 schreef Purdey het volgende:Dat vind ik met veel groentes, dat ze saai zijn zonder sausje. Maar vanwege de calorien eet ik ze toch vaak zonder..
Op dit moment drink een grote kom rooibos thee met mango/perzik smaak

Sauzen hoeven niet perse veel calorieën te bevatten:
Dipsausjes en sladressings: vervang de mayonaise door 1 koffielepel light mayonaise en leng ze aan met 1 tot 2 eetlepels magere yoghurt of magere verse kaas. Breng het sausje vervolgens op smaak met citroensap en met verse kruiden of een specerijenmengsel.
Vinaigrette: gebruik slechts 1 koffielepel olie en leng dit aan met 1 tot 2 koffielepels azijn, 1 theelepel mosterd, het sap van een halve citroensap (of van een halve sinaasappel) en de bovengenoemde verse kruiden of specerijenmengsels.
Peterseliesaus is een vetarme versie van de klassieke pestosaus.
Verse tomatensaus is een zeer smakelijke en caloriearme saus die bij alle, koude én warme gerechten (vlees, vis, kip...) welkom zal zijn. Het zout in deze recepten kun je deels of helemaal vervangen door de verse kruiden of specerijen die we eerder noemden.
Als je in stukjes gesneden, zuiderse groenten (aubergine, paprika, courgette...) toevoegt aan de verse tomatensaus, wordt deze nog smakelijker.
Koude sausjes krijgen extra smaak (maar niet meer vet of zout) als je er kappertjes, blokjes komkommer of blokjes augurk aan toevoegt.
Voor bechamelsaus gebruik je best magere melk. Room kun je vervangen door light room, in koude nagerechten ook door magere yoghurt.