Flokkie27 | vrijdag 19 november 2010 @ 16:18 |
Ik ben op zoek naar lekkere kant en klare satésaus. Ik kocht eerst die van de Euroshopper (kleine bakjes), maar nu verkopen ze alleen nog maar grote ![]() | |
Rectum | vrijdag 19 november 2010 @ 16:19 |
Die van Wijko waarbij je er nog een beetje melk of water bij moet doen. ![]() | |
Wouzziej | vrijdag 19 november 2010 @ 16:27 |
| |
Zana | vrijdag 19 november 2010 @ 16:27 |
ah eigen merk heeft ook een (grote) verpakking waar je een hoeveelheid pasta eruit kunt halen en met water kunt mengen en dan in de magnetron verwarmen, ben alleen niet zo een satesausspecialist, dus weet niet of die echt lekker is Verstegen heeft kleine kuipjes voor één keer, 4 of 5 in een verpakking,maar ik vind die vrij duur, en bij Dirk heb ik een keertje droge saus (500 g of zo) gekocht in een zakje die je ook met water kon verwarmen, weet alleen het merk niet meer, was in elk geval niet zo bekend, er zaten in elk geval stukjes in, deze dus: ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 19-11-2010 16:34:22 ] | |
Flokkie27 | vrijdag 19 november 2010 @ 16:31 |
Ik welke supermarkten verkopen ze Wijko? | |
Zana | vrijdag 19 november 2010 @ 16:35 |
ah, dirk van de broek, .... | |
n0ir | vrijdag 19 november 2010 @ 16:36 |
Wijko ![]() | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 16:36 |
Gewoo lekker zelf maken, betere is er niet...jammie. En stelt geen reet voor...5 minuten werk | |
Zana | vrijdag 19 november 2010 @ 16:37 |
wil je echt kant en klaar of komt bij jou een grote bak gewoon niet snel genoeg op? | |
vampireDKC | vrijdag 19 november 2010 @ 16:37 |
Wij hebben zelf altijd de Remia satesaus HOT http://www.remia.nl/consument/producten.aspx?id=78 ff opwarmen in de magenetron en klaar, we hebben meestal de helft over dus de koelkast in en de tweede keer heel klein beetje water erin, roeren, magnetron ff roeren en tweede keer ook helemaal goed, dan gaat hij de clico in. | |
Lotje-Plusone | vrijdag 19 november 2010 @ 16:37 |
Dat dus | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 16:40 |
er is gewoon geen satesaus net zo lekker als eigengemaakte.....en de tijd die stopt in het halen, is langer dan de bereidingstijd ![]() | |
Sjeen | vrijdag 19 november 2010 @ 16:55 |
| |
golfer | vrijdag 19 november 2010 @ 16:58 |
Uit diverse tests die ik heb gelezen komt die van Wijko elke keer als beste uit de bus. | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 16:59 |
Een test is natuurlijk beetje onzin...smaak is iets persoonlijks...dat kan geen test testen. Toch? ![]() | |
Nikker | vrijdag 19 november 2010 @ 17:00 |
Wijko, de kan en klare die je kan opwarmen | |
golfer | vrijdag 19 november 2010 @ 17:00 |
Een test waarbij een panel van consumenten iets test is natuurlijk persoonlijk maar wel een weergave van wat algemeen als lekkerste wordt gevonden. | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 17:01 |
dan nog kun je niet concluderen (en dat deed jij wel) dat iets als "beste" uit de bus komt...;) Dan is de "winnaar' degene die als beste is gekozen uit dat kleine selecte groepje ![]() ![]() Ik drijf het een beetje o pde stang hoor ![]() Ik vind (áls ik dan moet kiezen) die van Wijko nog de betere qua smaak ja, de rest vind i kecht cheape rommel (zo smaakt ie in mijn ogen ook) Vrijwel allemaal veel te zoet | |
Rectum | vrijdag 19 november 2010 @ 17:02 |
Je spreekt jezelf tegen. | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 17:04 |
nee hoor..ik spreek mezelf helemaal niet tegen..ik zeg niet dat MIJN saus als beste GETEST is...dat was wat iemand anders WEL zei...en dáár reageerde ik op ![]() | |
Gummibeer79 | vrijdag 19 november 2010 @ 17:09 |
Die van Lidl: Vitasia of zoiets | |
motorbloempje | vrijdag 19 november 2010 @ 17:10 |
wat ik doe is gewoon één grote pan zelf maken en dan porties invriezen ![]() | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 17:10 |
Die ken ik niet...maar ik merk dat heel veel kant-en-klare satesauzen...en dan vooral die bij supermarkten, erg zoet zijn. Bij de toko zijn ze vaak al veel beter | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 17:11 |
...doen wij ook ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 19 november 2010 @ 17:12 |
maar die van ES was altijd wel goed als basis ![]() ![]() | |
Oblivion | vrijdag 19 november 2010 @ 17:14 |
Wijko! Beetje sambal erbij, jummie! | |
Rectum | vrijdag 19 november 2010 @ 17:15 |
oke ![]() ![]() ![]() Jammer, dat je het principe achter zo'n test niet snapt dan. ![]() ![]() ![]() | |
loecje | vrijdag 19 november 2010 @ 17:21 |
![]() of als 2e goedkope keuze de kant en klaar satesaus van de aldi (trophy, 500g). Deze komt in mijn ogen het dichtst in de buurt bij wijko. | |
joers1 | vrijdag 19 november 2010 @ 17:23 |
Jij leest echt niet goed ![]() Het principe snap ik heel goed....maar over smaakt valt niet te twisten en dan kan geen enkele test zeggen dat iets het beste is. De kwaliteit is uiteraard wel te testen ![]() ![]() | |
Sandeeer | vrijdag 19 november 2010 @ 17:26 |
EuroShopper ![]() ![]() | |
motorbloempje | vrijdag 19 november 2010 @ 17:27 |
lees anders de OP even door ![]() | |
golfer | vrijdag 19 november 2010 @ 17:38 |
Ik zal je conclusie doorgeven aan de Consumentenbond en programma's als Kieskeurig en Kassa. Ze kunnen allemaal meteen ophouden te bestaan nu jij ze op dit punt wijst. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 19 november 2010 @ 17:39 |
De satesaus van de aldi ![]() | |
Jordy-B | vrijdag 19 november 2010 @ 17:41 |
Wijko | |
Rectum | vrijdag 19 november 2010 @ 18:08 |
Je kunt WEL zeggen dat iets als beste uit de test is gekomen. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 19 november 2010 @ 18:13 |
Zelfgemaakt is vaak lekkerder, als je een goed recept hebt, maar die van Wijko is een erg goed product, je wenst jezelf dat alle prefab zo goed zou zijn. | |
Flokkie27 | vrijdag 19 november 2010 @ 19:14 |
Ik ga die van Wijko eens proberen. Zelf maken kan lekkerder zijn, maar een vriend van mij maakt hem ook zelf en die vind ik niet lekker. Ik ben thuis ook de enige die het eet. Ik zocht een kleine verpakking omdat we morgen gaan steengrillen met een klein groepje vrienden. 3 personen lusten satésaus. Bedankt voor jullie reacties! | |
Prego | vrijdag 19 november 2010 @ 22:01 |
Zelfmaken in 5 minuten? Met pindakaas zeker ![]() Grill dan op z'n minst zelf je pindas | |
golfer | vrijdag 19 november 2010 @ 22:12 |
Maar natuurlijk. ![]() Maar jij maakt je er weer makkelijk van af. Pluk ze dan minstens eerst zelf, die pinda's. Sterker nog: kweek ze eerst zelf. ![]() | |
Prego | zaterdag 20 november 2010 @ 01:52 |
goed idee ![]() | |
Brentmeister | zaterdag 20 november 2010 @ 09:59 |
Dude! Zo heet dat nou eenmaal. Als beste getest is betekent niet dat ze het door een computer gehaald hebben en deze er als beste uitkwam. Verder ben ik niet echt bekend met kant-en-klare pindasauzen. Het zelf maken is zo makkelijk en lekker dat ik dat eigenlijk nooit koop. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 10:16 |
ik vind die wijko satesaus alleen lekker bij de patat, bij de bami vind ik de satesaus van de aldi t lekkerst ![]() | |
loecje | zaterdag 20 november 2010 @ 10:41 |
maar Haar Satesaus zat er niet tussen, misschien is dat voor de consumenten wel de beste. een steekproef blijft een steekproef. je kan niet de gehele bevolking vragen en je kan ook niet alle mogelijke recepten laten testen. dus tja de beste is relatief. | |
Brentmeister | zaterdag 20 november 2010 @ 14:44 |
Dat is dus precies wat ik bedoel. Ik neem toch aan dat iedereen wel begrijpt dat 'best getest' niet betekent dat elke mogelijke soort op de wereld getest is. | |
Zoheetik | zaterdag 20 november 2010 @ 15:29 |
• Pindakaas • Citroensap • Ketjap manis • Suiker • Melk • Water | |
motorbloempje | zaterdag 20 november 2010 @ 15:30 |
ik mis nog wat specerijen in je 'recept'? | |
Zoheetik | zaterdag 20 november 2010 @ 15:34 |
Nee hoor, dit is 't ![]() | |
motorbloempje | zaterdag 20 november 2010 @ 15:35 |
dan mis ik ze nog steeds ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 20 november 2010 @ 15:39 |
Gefruite uitjes, knoflook, trassi, gula djawa ipv suiker, chili of wat sambal, wat djinten en gember, klein beetje foelie. | |
Zoheetik | zaterdag 20 november 2010 @ 15:40 |
Dan doe je ze erbij in ![]() Het "recept" is ook naar eigen inzicht, paar eetlepels pindakaas en de rest naar gevoel erbij. | |
motorbloempje | zaterdag 20 november 2010 @ 15:40 |
dat ja, bijvoorbeeld ![]() nu heb ik weer zin in pindasaus.. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 16:15 |
uitje, knof, verse gember en trassi fruiten, pindakaas, ketjap en water erbij. Dan de djeroek peroet erbij en sambal naar smaak. Eventueel nog wat santen erbij ![]() ![]() | |
_Loki | zaterdag 20 november 2010 @ 16:51 |
Als je het niet zelf wilt maken is de boemboe voor satésaus van AH huismerk goed. ![]() Maar zelf maken is echt makkelijk. Mijn tante komt uit indonesië en die maakte het altijd zelf, met melk, goede pindakaas, wat sojasaus en wat sambal. Allemaal opwarmen in een pan tot een homogene massa. Héél simpel en zó lekker. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 16:59 |
ik vind die boemboe-dingen dus echt helemaal niks, vooral omdat je op een gegeven moment toch vanalles en nog toevoegt om het op smaak te brengen. Mijn sausje is btw naar recept van mijn indo-vriendje ![]() | |
_Loki | zaterdag 20 november 2010 @ 17:07 |
Die boemboe valt heel erg mee, het is de enige die lekker pittig en smaakvol is van die ik tot nu toe geprobeerd heb. Kant en klaar bakjes zijn sowieso vies. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 17:13 |
volgens mij is er ook nog een behoorlijk verschil tussen frietboer/kant-klaar-satésaus en indo-saus. Ik wil niks anders meer dan indo ![]() | |
_Loki | zaterdag 20 november 2010 @ 17:19 |
Daar heb je zeker gelijk in. Frietboer satésaus en chinees-satésaus zijn ook niks. | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 17:23 |
als je indo saus maakt kook je in ieder geval met liefde ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 17:24 |
als je indo saus maakt kook je in ieder geval met liefde ![]() ![]() | |
Stuart | zaterdag 20 november 2010 @ 17:27 |
Door dit topic krijg ik nu zin in satesaus en dat hebben ze hier in Londen nagenoeg niet ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 20 november 2010 @ 17:44 |
je hebt nu wel recept van een aantal mensen ![]() | |
Stuart | zaterdag 20 november 2010 @ 17:52 |
Dat is waar. Ik kan het ook wel maken maar het is zo makkelijk als het al klaar is ![]() | |
Purdey | zondag 21 november 2010 @ 12:12 |
Die indd ![]() ![]() | |
TheFreshPrince | zondag 21 november 2010 @ 12:13 |
| |
Flokkie27 | dinsdag 23 november 2010 @ 13:22 |
Ik heb die van Wijko gekocht en die was inderdaad erg lekker. De volgende keer ga ik eens proberen hem zelf te maken. | |
Zoheetik | dinsdag 23 november 2010 @ 17:21 |
Ik vind die van Wijko juist helemaal niet lekker... ![]() | |
joers1 | dinsdag 23 november 2010 @ 17:32 |
goed idee...die is dan vast nóg lekkerder ![]() ![]() | |
TheFreshPrince | dinsdag 23 november 2010 @ 20:35 |
Smaken verschillen ![]() Ik heb een voorkeur voor die van Wijko en het AH huismerk (gewoon en pittig)! | |
Oblivion | dinsdag 23 november 2010 @ 22:26 |
Wat vind je er dan niet lekker aan? | |
Zoheetik | dinsdag 23 november 2010 @ 23:17 |
Te pittig, te chemisch, te nep? Ik weet niet precies... Maar zoals je aan mijn "recept" kunt afleiden houd ik van simpele smaken. | |
Oblivion | dinsdag 23 november 2010 @ 23:58 |
Wijko: Pinda's, tarwe, soja, melk Hmmm, zit er bij jou toch echt meer in... ![]() | |
rubje | woensdag 24 november 2010 @ 10:56 |
lekker en kant en klaar en gezond bestaat niet. ![]() | |
popolon | maandag 29 november 2010 @ 20:12 |
Je kunt ook pinda's en water/melk in de blender gooien als je het zonder pindakaas wilt doen. En dat als je basis gebruiken. Je zult het verschil proeven. ![]() | |
Stuart | woensdag 1 december 2010 @ 12:17 |
Ik ga dit straks maken: Chicken Satay Makes 10 skewers Marinade Small piece ginger use one eighth of a teaspoon grated ginger 1 clove garlic Juice of 1 lime 1 tbs soy sauce 1 tbs runny honey 1 tsp peanut butter (smooth or crunchy) 2 small chicken breasts cut into long strips Sauce 100g crunchy peanut butter 75m coconut milk 75ml water 1 tbs sweet chilli sauce (or to taste) 1 tsp soy sauce You will also need 10 wooden skewers soaked in water for 30 minutes Thanks Annabel Karmel ![]() | |
Byte_Me | woensdag 1 december 2010 @ 12:19 |
Ratu culinair, te verkrijgen bij toko's, aziatische supermarkten, etc. Echt goddelijk. vroeger vond ik die Wijko ook de lekkerste, maar sinds ik ratu ken..... | |
Welbergje | woensdag 1 december 2010 @ 12:27 |
Die van de Wijko is inderdaad erg goed, hoewel mijn oma altijd zelf heerlijke pittige satésaus maakte en iedereen weet: wat oma maakt dat smaakt. |