FOK!forum / Culinesse à gogo / Wie weet lekkere satésaus ?
Flokkie27vrijdag 19 november 2010 @ 16:18
Ik ben op zoek naar lekkere kant en klare satésaus. Ik kocht eerst die van de Euroshopper (kleine bakjes), maar nu verkopen ze alleen nog maar grote :( . Nu ben ik op zoek naar een goed alternatief. Wie weet lekkere satésaus?
Rectumvrijdag 19 november 2010 @ 16:19
Die van Wijko waarbij je er nog een beetje melk of water bij moet doen. _O_
Wouzziejvrijdag 19 november 2010 @ 16:27
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:19 schreef Rectum het volgende:
Die van Wijko waarbij je er nog een beetje melk of water bij moet doen. _O_
Zanavrijdag 19 november 2010 @ 16:27
ah eigen merk heeft ook een (grote) verpakking waar je een hoeveelheid pasta eruit kunt halen en met water kunt mengen en dan in de magnetron verwarmen, ben alleen niet zo een satesausspecialist, dus weet niet of die echt lekker is
Verstegen heeft kleine kuipjes voor één keer, 4 of 5 in een verpakking,maar ik vind die vrij duur,
en bij Dirk heb ik een keertje droge saus (500 g of zo) gekocht in een zakje die je ook met water kon verwarmen, weet alleen het merk niet meer, was in elk geval niet zo bekend, er zaten in elk geval stukjes in, deze dus:53227.gif

[ Bericht 6% gewijzigd door Zana op 19-11-2010 16:34:22 ]
Flokkie27vrijdag 19 november 2010 @ 16:31
Ik welke supermarkten verkopen ze Wijko?
Zanavrijdag 19 november 2010 @ 16:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:31 schreef Flokkie27 het volgende:
Ik welke supermarkten verkopen ze Wijko?
ah, dirk van de broek, ....
n0irvrijdag 19 november 2010 @ 16:36
Wijko _O_
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 16:36
Gewoo lekker zelf maken, betere is er niet...jammie.
En stelt geen reet voor...5 minuten werk
Zanavrijdag 19 november 2010 @ 16:37
wil je echt kant en klaar of komt bij jou een grote bak gewoon niet snel genoeg op?
vampireDKCvrijdag 19 november 2010 @ 16:37
Wij hebben zelf altijd de Remia satesaus HOT
http://www.remia.nl/consument/producten.aspx?id=78

ff opwarmen in de magenetron en klaar, we hebben meestal de helft over dus de koelkast in en de tweede keer heel klein beetje water erin, roeren, magnetron ff roeren en tweede keer ook helemaal goed, dan gaat hij de clico in.
Lotje-Plusonevrijdag 19 november 2010 @ 16:37
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:36 schreef joers1 het volgende:
Gewoo lekker zelf maken, betere is er niet...jammie.
En stelt geen reet voor...5 minuten werk
Dat dus
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 16:40
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:37 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]



Dat dus
er is gewoon geen satesaus net zo lekker als eigengemaakte.....en de tijd die stopt in het halen, is langer dan de bereidingstijd ;)
Sjeenvrijdag 19 november 2010 @ 16:55
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:19 schreef Rectum het volgende:
Die van Wijko waarbij je er nog een beetje melk of water bij moet doen. _O_
golfervrijdag 19 november 2010 @ 16:58
Uit diverse tests die ik heb gelezen komt die van Wijko elke keer als beste uit de bus.
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 16:59
Een test is natuurlijk beetje onzin...smaak is iets persoonlijks...dat kan geen test testen. Toch? ;)
Nikkervrijdag 19 november 2010 @ 17:00
Wijko, de kan en klare die je kan opwarmen
golfervrijdag 19 november 2010 @ 17:00
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:59 schreef joers1 het volgende:
Een test is natuurlijk onzin...smaak is iets persoonlijks...dat kan geen test testen
Een test waarbij een panel van consumenten iets test is natuurlijk persoonlijk maar wel een weergave van wat algemeen als lekkerste wordt gevonden.
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 17:01
dan nog kun je niet concluderen (en dat deed jij wel) dat iets als "beste" uit de bus komt...;)

Dan is de "winnaar' degene die als beste is gekozen uit dat kleine selecte groepje ;) maar daar zat mijn eigen recept-saus niet bij denk ik ;)

Ik drijf het een beetje o pde stang hoor :)

Ik vind (áls ik dan moet kiezen) die van Wijko nog de betere qua smaak ja, de rest vind i kecht cheape rommel (zo smaakt ie in mijn ogen ook) Vrijwel allemaal veel te zoet
Rectumvrijdag 19 november 2010 @ 17:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:01 schreef joers1 het volgende:
dan nog kun je niet stellen (en dat deed jij wel) dat iets het "beste" is...;)
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:36 schreef joers1 het volgende:
Gewoo lekker zelf maken, betere is er niet...jammie.
En stelt geen reet voor...5 minuten werk
Je spreekt jezelf tegen.
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 17:04
quote:
15s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:02 schreef Rectum het volgende:

[..]


[..]

Je spreekt jezelf tegen.
nee hoor..ik spreek mezelf helemaal niet tegen..ik zeg niet dat MIJN saus als beste GETEST is...dat was wat iemand anders WEL zei...en dáár reageerde ik op :)
Gummibeer79vrijdag 19 november 2010 @ 17:09
Die van Lidl: Vitasia of zoiets
motorbloempjevrijdag 19 november 2010 @ 17:10
wat ik doe is gewoon één grote pan zelf maken en dan porties invriezen :@ is dát geen optie? Of heb je geen vriezer?
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 17:10
Die ken ik niet...maar ik merk dat heel veel kant-en-klare satesauzen...en dan vooral die bij supermarkten, erg zoet zijn.
Bij de toko zijn ze vaak al veel beter
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 17:11
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:10 schreef motorbloempje het volgende:
wat ik doe is gewoon één grote pan zelf maken en dan porties invriezen
...doen wij ook ;)
motorbloempjevrijdag 19 november 2010 @ 17:12
maar die van ES was altijd wel goed als basis :@ die leukte ik dan op met wat extra sambal en specerijen enzo.. als het even snel moest ofzo en toen ik nog geen grote vriezer had :)
Oblivionvrijdag 19 november 2010 @ 17:14
Wijko!
Beetje sambal erbij, jummie!
Rectumvrijdag 19 november 2010 @ 17:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:04 schreef joers1 het volgende:

[..]



nee hoor..ik spreek mezelf helemaal niet tegen..ik zeg niet dat MIJN saus als beste GETEST is...dat was wat iemand anders WEL zei...en dáár reageerde ik op :)
oke ;) fijn ;) voor ;) je.

Jammer, dat je het principe achter zo'n test niet snapt dan. :) ;) :)
loecjevrijdag 19 november 2010 @ 17:21
satesaus.jpg

of als 2e goedkope keuze de kant en klaar satesaus van de aldi (trophy, 500g).
Deze komt in mijn ogen het dichtst in de buurt bij wijko.
joers1vrijdag 19 november 2010 @ 17:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:15 schreef Rectum het volgende:

[..]

Jammer, dat je het principe achter zo'n test niet snapt dan. :) ;) :)
Jij leest echt niet goed ;)
Het principe snap ik heel goed....maar over smaakt valt niet te twisten en dan kan geen enkele test zeggen dat iets het beste is. De kwaliteit is uiteraard wel te testen ;) Maar DAAR hadden we het niet over :)
Sandeeervrijdag 19 november 2010 @ 17:26
EuroShopper _O_ _O_
motorbloempjevrijdag 19 november 2010 @ 17:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:26 schreef Sandeeer het volgende:
EuroShopper _O_ _O_
lees anders de OP even door ^O^
golfervrijdag 19 november 2010 @ 17:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:23 schreef joers1 het volgende:

Het principe snap ik heel goed....maar over smaakt valt niet te twisten en dan kan geen enkele test zeggen dat iets het beste is. De kwaliteit is uiteraard wel te testen ;) Maar DAAR hadden we het niet over :)

Ik zal je conclusie doorgeven aan de Consumentenbond en programma's als Kieskeurig en Kassa.
Ze kunnen allemaal meteen ophouden te bestaan nu jij ze op dit punt wijst. :')
#ANONIEMvrijdag 19 november 2010 @ 17:39
De satesaus van de aldi _O_
Jordy-Bvrijdag 19 november 2010 @ 17:41
Wijko
Rectumvrijdag 19 november 2010 @ 18:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:23 schreef joers1 het volgende:

[..]



Jij leest echt niet goed ;)
Het principe snap ik heel goed....maar over smaakt valt niet te twisten en dan kan geen enkele test zeggen dat iets het beste is. De kwaliteit is uiteraard wel te testen ;) Maar DAAR hadden we het niet over :)

Je kunt WEL zeggen dat iets als beste uit de test is gekomen. ;) ;) ;) Dat wil nog niet zeggen dat een ieder het hier mee eens moet zijn. :) ;) :)
Pietverdrietvrijdag 19 november 2010 @ 18:13
Zelfgemaakt is vaak lekkerder, als je een goed recept hebt, maar die van Wijko is een erg goed product, je wenst jezelf dat alle prefab zo goed zou zijn.
Flokkie27vrijdag 19 november 2010 @ 19:14
Ik ga die van Wijko eens proberen. Zelf maken kan lekkerder zijn, maar een vriend van mij maakt hem ook zelf en die vind ik niet lekker. Ik ben thuis ook de enige die het eet. Ik zocht een kleine verpakking omdat we morgen gaan steengrillen met een klein groepje vrienden. 3 personen lusten satésaus. Bedankt voor jullie reacties!
Pregovrijdag 19 november 2010 @ 22:01
Zelfmaken in 5 minuten? Met pindakaas zeker :')
Grill dan op z'n minst zelf je pindas
golfervrijdag 19 november 2010 @ 22:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 22:01 schreef Prego het volgende:
Zelfmaken in 5 minuten? Met pindakaas zeker :')
Grill dan op z'n minst zelf je pindas
Maar natuurlijk. ;)
Maar jij maakt je er weer makkelijk van af.
Pluk ze dan minstens eerst zelf, die pinda's.
Sterker nog: kweek ze eerst zelf. ;)
Pregozaterdag 20 november 2010 @ 01:52
quote:
Op vrijdag 19 november 2010 22:12 schreef golfer het volgende:

[..]


Maar natuurlijk. ;)
Maar jij maakt je er weer makkelijk van af.
Pluk ze dan minstens eerst zelf, die pinda's.
Sterker nog: kweek ze eerst zelf. ;)
goed idee ;)
Brentmeisterzaterdag 20 november 2010 @ 09:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:04 schreef joers1 het volgende:

[..]



nee hoor..ik spreek mezelf helemaal niet tegen..ik zeg niet dat MIJN saus als beste GETEST is...dat was wat iemand anders WEL zei...en dáár reageerde ik op :)
Dude! Zo heet dat nou eenmaal. Als beste getest is betekent niet dat ze het door een computer gehaald hebben en deze er als beste uitkwam.

Verder ben ik niet echt bekend met kant-en-klare pindasauzen. Het zelf maken is zo makkelijk en lekker dat ik dat eigenlijk nooit koop.
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 10:16
ik vind die wijko satesaus alleen lekker bij de patat, bij de bami vind ik de satesaus van de aldi t lekkerst ;)
loecjezaterdag 20 november 2010 @ 10:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 09:59 schreef Brentmeister het volgende:

[..]



Dude! Zo heet dat nou eenmaal. Als beste getest is betekent niet dat ze het door een computer gehaald hebben en deze er als beste uitkwam.

maar Haar Satesaus zat er niet tussen, misschien is dat voor de consumenten wel de beste.
een steekproef blijft een steekproef. je kan niet de gehele bevolking vragen en je kan ook niet alle mogelijke recepten laten testen. dus tja de beste is relatief.
Brentmeisterzaterdag 20 november 2010 @ 14:44
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 10:41 schreef loecje het volgende:

[..]



maar Haar Satesaus zat er niet tussen, misschien is dat voor de consumenten wel de beste.
een steekproef blijft een steekproef. je kan niet de gehele bevolking vragen en je kan ook niet alle mogelijke recepten laten testen. dus tja de beste is relatief.
Dat is dus precies wat ik bedoel. Ik neem toch aan dat iedereen wel begrijpt dat 'best getest' niet betekent dat elke mogelijke soort op de wereld getest is.
Zoheetikzaterdag 20 november 2010 @ 15:29
• Pindakaas

• Citroensap

• Ketjap manis

• Suiker

• Melk

• Water
motorbloempjezaterdag 20 november 2010 @ 15:30
ik mis nog wat specerijen in je 'recept'?
Zoheetikzaterdag 20 november 2010 @ 15:34
Nee hoor, dit is 't :).
motorbloempjezaterdag 20 november 2010 @ 15:35
dan mis ik ze nog steeds :+
Pietverdrietzaterdag 20 november 2010 @ 15:39
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 15:29 schreef Zoheetik het volgende:
• Pindakaas

• Citroensap

• Ketjap manis

• Suiker

• Melk

• Water
Gefruite uitjes, knoflook, trassi, gula djawa ipv suiker, chili of wat sambal, wat djinten en gember, klein beetje foelie.
Zoheetikzaterdag 20 november 2010 @ 15:40
Dan doe je ze erbij in *) .Ik houd niet zo van scherp/kruidig.
Het "recept" is ook naar eigen inzicht, paar eetlepels pindakaas en de rest naar gevoel erbij.
motorbloempjezaterdag 20 november 2010 @ 15:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 15:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Gefruite uitjes, knoflook, trassi, gula djawa ipv suiker, chili of wat sambal, wat djinten en gember, klein beetje foelie.
dat ja, bijvoorbeeld O+

nu heb ik weer zin in pindasaus.. :9
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 16:15
uitje, knof, verse gember en trassi fruiten, pindakaas, ketjap en water erbij. Dan de djeroek peroet erbij en sambal naar smaak. Eventueel nog wat santen erbij :9 Alles even lekker laten pruttelen maar wel blijven roeren en naar smaak weer wat pindakaas, ketjap of water erbij. De blaadjes djeroek peroet eruit vissen en dan de staafmixer gebruiken voor een mooie gladde saus. Ik vries het gewoon in porties in van wat overblijft, ik maak altijd te veel :P
_Lokizaterdag 20 november 2010 @ 16:51
Als je het niet zelf wilt maken is de boemboe voor satésaus van AH huismerk goed. :)
Maar zelf maken is echt makkelijk. Mijn tante komt uit indonesië en die maakte het altijd zelf, met melk, goede pindakaas, wat sojasaus en wat sambal. Allemaal opwarmen in een pan tot een homogene massa. Héél simpel en zó lekker.
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 16:59
quote:
Op zaterdag 20 november 2010 16:51 schreef _Loki het volgende:
Als je het niet zelf wilt maken is de boemboe voor satésaus van AH huismerk goed. :)
Maar zelf maken is echt makkelijk. Mijn tante komt uit indonesië en die maakte het altijd zelf, met melk, goede pindakaas, wat sojasaus en wat sambal. Allemaal opwarmen in een pan tot een homogene massa. Héél simpel en zó lekker.
ik vind die boemboe-dingen dus echt helemaal niks, vooral omdat je op een gegeven moment toch vanalles en nog toevoegt om het op smaak te brengen. Mijn sausje is btw naar recept van mijn indo-vriendje ;)
_Lokizaterdag 20 november 2010 @ 17:07
Die boemboe valt heel erg mee, het is de enige die lekker pittig en smaakvol is van die ik tot nu toe geprobeerd heb. Kant en klaar bakjes zijn sowieso vies.
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 17:13
quote:
Op zaterdag 20 november 2010 17:07 schreef _Loki het volgende:
Die boemboe valt heel erg mee, het is de enige die lekker pittig en smaakvol is van die ik tot nu toe geprobeerd heb. Kant en klaar bakjes zijn sowieso vies.
volgens mij is er ook nog een behoorlijk verschil tussen frietboer/kant-klaar-satésaus en indo-saus. Ik wil niks anders meer dan indo :9
_Lokizaterdag 20 november 2010 @ 17:19
Daar heb je zeker gelijk in. Frietboer satésaus en chinees-satésaus zijn ook niks.
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 17:23
als je indo saus maakt kook je in ieder geval met liefde O+
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 17:24
als je indo saus maakt kook je in ieder geval met liefde O+ :P
Stuartzaterdag 20 november 2010 @ 17:27
Door dit topic krijg ik nu zin in satesaus en dat hebben ze hier in Londen nagenoeg niet :'(
#ANONIEMzaterdag 20 november 2010 @ 17:44
quote:
Op zaterdag 20 november 2010 17:27 schreef Stuart het volgende:
Door dit topic krijg ik nu zin in satesaus en dat hebben ze hier in Londen nagenoeg niet :'(
je hebt nu wel recept van een aantal mensen :)
Stuartzaterdag 20 november 2010 @ 17:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 17:44 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

je hebt nu wel recept van een aantal mensen :)
Dat is waar. Ik kan het ook wel maken maar het is zo makkelijk als het al klaar is :P
Purdeyzondag 21 november 2010 @ 12:12
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 17:09 schreef Gummibeer79 het volgende:
Die van Lidl: Vitasia of zoiets
Die indd :) Die heb ik al een tijd, en is erg lekker :Y
TheFreshPrincezondag 21 november 2010 @ 12:13
quote:
14s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:19 schreef Rectum het volgende:
Die van Wijko waarbij je er nog een beetje melk of water bij moet doen. _O_
Flokkie27dinsdag 23 november 2010 @ 13:22
Ik heb die van Wijko gekocht en die was inderdaad erg lekker. De volgende keer ga ik eens proberen hem zelf te maken.
Zoheetikdinsdag 23 november 2010 @ 17:21
Ik vind die van Wijko juist helemaal niet lekker... :{
joers1dinsdag 23 november 2010 @ 17:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 13:22 schreef Flokkie27 het volgende:
Ik heb die van Wijko gekocht en die was inderdaad erg lekker. De volgende keer ga ik eens proberen hem zelf te maken.
goed idee...die is dan vast nóg lekkerder ;) Mits je een goed recept hanteert ;)
TheFreshPrincedinsdag 23 november 2010 @ 20:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:21 schreef Zoheetik het volgende:
Ik vind die van Wijko juist helemaal niet lekker... :{
Smaken verschillen :)

Ik heb een voorkeur voor die van Wijko en het AH huismerk (gewoon en pittig)!
Obliviondinsdag 23 november 2010 @ 22:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:21 schreef Zoheetik het volgende:
Ik vind die van Wijko juist helemaal niet lekker... :{
Wat vind je er dan niet lekker aan?
Zoheetikdinsdag 23 november 2010 @ 23:17
Te pittig, te chemisch, te nep? Ik weet niet precies...
Maar zoals je aan mijn "recept" kunt afleiden houd ik van simpele smaken.
Obliviondinsdag 23 november 2010 @ 23:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 15:29 schreef Zoheetik het volgende:
• Pindakaas

• Citroensap

• Ketjap manis

• Suiker

• Melk

• Water
Wijko:

Pinda's, tarwe, soja, melk

Hmmm, zit er bij jou toch echt meer in... :P
rubjewoensdag 24 november 2010 @ 10:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 16:18 schreef Flokkie27 het volgende:
Ik ben op zoek naar lekkere kant en klare satésaus. Ik kocht eerst die van de Euroshopper (kleine bakjes), maar nu verkopen ze alleen nog maar grote :( . Nu ben ik op zoek naar een goed alternatief. Wie weet lekkere satésaus?
lekker en kant en klaar en gezond bestaat niet. :N Zelf maken en hoe? Google maar eens op best sate sauce
popolonmaandag 29 november 2010 @ 20:12
Je kunt ook pinda's en water/melk in de blender gooien als je het zonder pindakaas wilt doen. En dat als je basis gebruiken.

Je zult het verschil proeven. :Y)
Stuartwoensdag 1 december 2010 @ 12:17
Ik ga dit straks maken:

Chicken Satay

Makes 10 skewers

Marinade

Small piece ginger use one eighth of a teaspoon grated ginger
1 clove garlic
Juice of 1 lime
1 tbs soy sauce
1 tbs runny honey
1 tsp peanut butter (smooth or crunchy)

2 small chicken breasts cut into long strips
Sauce
100g crunchy peanut butter
75m coconut milk
75ml water
1 tbs sweet chilli sauce (or to taste)
1 tsp soy sauce

You will also need 10 wooden skewers soaked in water for 30 minutes

Thanks Annabel Karmel O+
Byte_Mewoensdag 1 december 2010 @ 12:19
Ratu culinair, te verkrijgen bij toko's, aziatische supermarkten, etc.

Echt goddelijk. vroeger vond ik die Wijko ook de lekkerste, maar sinds ik ratu ken.....
Welbergjewoensdag 1 december 2010 @ 12:27
Die van de Wijko is inderdaad erg goed, hoewel mijn oma altijd zelf heerlijke pittige satésaus maakte en iedereen weet: wat oma maakt dat smaakt.