quote:Op dinsdag 16 november 2010 00:35 schreef t0sti het volgende:
en toch heb ik het idee dat ik als niet-bioloog en christen meer verstand heb van de evolutietheorie dan veel mensen die in deze theorie geloven. omdat het in de schoolboeken staat en bijna iedereen er in lijkt te geloven, word het voor waar aangenomen, zonder zelf bijvoorbeeld de evolutie en de scheppingstheorie naast elkaar te leggen
quote:Op dinsdag 16 november 2010 00:30 schreef Jovatov het volgende:
Er heeft ook nog niemand voor geld bewezen dat evolutie waar is. Daar is ook een geldsprijs voor uitgeloofd.
Mijne heren. Het is een grote misvatting dat theorieen bewezen worden, ze worden hooguit weerlegd. Dat wil echter niet zeggen dat een wetenschappelijke theorie een soort gok is: het is niet zo dat elk willekeurig idee dat je hebt over de aard van verschijnsel X zomaar tot theorie kan worden gebombardeerd. In dit filmpje wordt een en ander uitstekend uitgelegd:quote:Op dinsdag 16 november 2010 11:37 schreef t0sti het volgende:
zucht. waar is die grote berg bewijs dan? geef anders een paar bronnen.
Fossielen zijn slechts een bonus. Er is ook zonder fossielen een schat een bewijzen voor evolutie.quote:Op dinsdag 16 november 2010 00:55 schreef t0sti het volgende:
feit blijft, dat de beloofde vele fossielen nog steeds niet gevonden zijn
Het blijft een theorie, de meest waarschijnlijke verklaring voor het ontstaan van de diversiteit in de natuur. Maar dat maakt het nog geen feit.quote:Op dinsdag 16 november 2010 13:46 schreef lurf_doctor het volgende:
Evolutie is geen theorie, maar een feit
Neequote:Op dinsdag 16 november 2010 13:53 schreef MouzurX het volgende:
Sowieso staat in de wetenschap een theorie boven feiten.
Ja. Zie eerste video in dit topic. "Feit" betekent voor een wetenschapper "meting", data. "Theorie" betekent voor een wetenschapper "verklaring". Theorieen verklaren feiten.quote:
Dus het feit dat dingen naar beneden vallen, wordt volgens jou slechts door een theorie veroorzaaktquote:Op dinsdag 16 november 2010 13:47 schreef Jovatov het volgende:
[..]
Het blijft een theorie, de meest waarschijnlijke verklaring voor het ontstaan van de diversiteit in de natuur. Maar dat maakt het nog geen feit.
Zwaartekracht is ook een theorie, geen feit.
Ze zijn beiden theorie en feit.quote:Op dinsdag 16 november 2010 13:47 schreef Jovatov het volgende:
Het blijft een theorie, de meest waarschijnlijke verklaring voor het ontstaan van de diversiteit in de natuur. Maar dat maakt het nog geen feit.
Zwaartekracht is ook een theorie, geen feit.
Kan hier geen video's kijkenquote:Op dinsdag 16 november 2010 13:59 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ja. Zie eerste video in dit topic. "Feit" betekent voor een wetenschapper "meting", data. "Theorie" betekent voor een wetenschapper "verklaring". Theorieen verklaren feiten.
Dat gewone mensen daar heel anders over denken doet daar niets aan af.
En een goede theorie verklaart alle feiten waar die theorie betrekking op heeft en voorspelt nieuwe feiten. Feiten die de theorie tegenspreken weerleggen die theorie en vragen om aanpassing of verwerping ervan, echter het ontbreken van die feiten weerlegt de theorie niet.quote:Op dinsdag 16 november 2010 13:59 schreef Molurus het volgende:
[..]
Ja. Zie eerste video in dit topic. "Feit" betekent voor een wetenschapper "meting", data. "Theorie" betekent voor een wetenschapper "verklaring". Theorieen verklaren feiten.
Dat gewone mensen daar heel anders over denken doet daar niets aan af.
Maar konijnen van voor het cambrium weer wel.quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:07 schreef Barbaaf het volgende:
Om een on-topic voorbeeld te geven: de evolutietheorie voorspelde het bestaan van overgangsvormen van landdieren naar zeezoogdieren, hiervan zijn later ook fossielen aangetroffen. Waren deze fossielen niet aangetroffen dan had dit geen verwerping van de theorie betekend.
En daarentegen waren er wel een aantal ontbrekende zaken, wat volgens creationisten "bewijs" (tussen aanhalingstekens, want afwezigheid van bewijs betekent niet bewijs van afwezigheid) tegen de evolutietheorie zou zijn, alsnog aangetroffen. Als die video van Ken Miller degene is die ik gezien heb haalt hij daar bijvoorbeeld het argument van ondeelbare complexiteit onderuit door met voorbeelden van zelfstandig werkzame onderdelen te komen.quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:10 schreef Molurus het volgende:
[..]
Maar konijnen van voor het cambrium weer wel.Er zijn zat dingen die evolutie potentieel zouden kunnen weerleggen, maar die zijn tot op heden nog nooit aangetroffen.
...of dat is een prachtig voorbeeld van homoplasy, wat extra credibiliteit aan environmental niche modelling geeft, en, bij extensie, de voorspelbaarheid en dus de validiteit van de evolutietheorie bekrachtigt. QED.quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:10 schreef Molurus het volgende:
Maar konijnen van voor het cambrium weer wel.
Correct!!quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:16 schreef Barbaaf het volgende:
Als die video van Ken Miller degene is die ik gezien heb haalt hij daar bijvoorbeeld het argument van ondeelbare complexiteit onderuit door met voorbeelden van zelfstandig werkzame onderdelen te komen.
quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:32 schreef speknek het volgende:
...of dat is een prachtig voorbeeld van homoplasy, wat extra credibiliteit aan environmental niche modelling geeft, en, bij extensie, de voorspelbaarheid en dus de validiteit van de evolutietheorie bekrachtigt. QED.
Ik had m in F&L gezet, maar Speknek heeft hem hier naartoe geschopt.quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:37 schreef Harunobu het volgende:
Doe dit maar naar religie of true of wat voor ander forum je hier hebt. Je kunt geen creationisme vs evolutie debat houden op een wetenschapsforum.
Doch, evolutie bediscussieren binnen het kader van religie is helemaal fout, en de reden waarom zulke topics blijven woekeren. Hier kan ik als moderator tenminste nog eisen dat mensen zich aan de wetenschappelijke regels conformeren, ook wetenschapsfilosofische discussies passen hier.quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:37 schreef Harunobu het volgende:
Doe dit maar naar religie. Je kunt geen creationisme vs evolutie debat houden op een wetenschapsforum. Er is geen debat.
Het is W&T en F&L. Zelf had ik liever een indeling W&F en T(heologie)&L gezien.quote:Op dinsdag 16 november 2010 14:44 schreef Molurus het volgende:
Ik had m in W&L gezet, maar Speknek heeft hem hier naartoe geschopt.
Is dat zo? Speknekquote:Op dinsdag 16 november 2010 14:00 schreef speknek het volgende:
dat soorten fenotypisch veranderen door selectie op genen ook.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |