Ruik er eens aan, die sterke groene geur, gemaaide brandnetels,quote:
Een interessant artikel over ijswijn (waar ook in wordt gegaan op de Aldi-varianten enzo) vond ik hierquote:Op woensdag 1 december 2010 23:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Canadese ijswijn is al een tijdje een tip onder wijnliefhebbers.
mooi duidelijk artikel, bedanktquote:Op donderdag 2 december 2010 02:26 schreef Glesse het volgende:
[..]
Een interessant artikel over ijswijn (waar ook in wordt gegaan op de Aldi-varianten enzo) vond ik hier
Ik heb zelf alleen maar de goedkope variant gedronken, moet zeggen dat ik wel benieuwd ben naar de 'echte'. Zijn hier toevallig Ratafia liefhebbers? Ik vraag me af of ijswijn hier misschien een heel klein beetje mee te vergelijken is...quote:Op donderdag 2 december 2010 02:52 schreef rechtsedirecte het volgende:
mooi duidelijk artikel, bedankt
Piet, wat ben je ook een cheapskatequote:Op zondag 28 november 2010 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit aan een fles Stoneleigh Marlborough sauvignon blanc
[ afbeelding ]
Niet echt wat ik zocht maar een lekkere wijn.
Hier was ie 9 euro nog wat ex BTW.quote:Op donderdag 2 december 2010 08:46 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
Piet, wat ben je ook een cheapskate![]()
Deze wijn stond hier vandaag in de reclamefolder voor $13.99 (+/- 7euro)
Ja ik drink graag ook rood. Mooie zware Italianen bijvoorbeeldquote:Op donderdag 2 december 2010 09:45 schreef Z het volgende:
Drink je ook rood Piet? Of doen de Sauvignon Blancs het ook goed in de kou.
hij heeft weer eens wat ergens gelezen natuurlijkquote:Op woensdag 1 december 2010 23:52 schreef LostFormat het volgende:
Maai jij wel eens brandnetels dan?
Vertel me waarquote:Op donderdag 2 december 2010 13:23 schreef BaasGay het volgende:
[..]
hij heeft weer eens wat ergens gelezen natuurlijk
oke, laten we er gewoon gemaaid weidegras van maken, hier zit van alles in....brandnetel, zuring ,herderstasje, kruiskruid, witte klaver etc. ieder met hun eigen geur.quote:Op donderdag 2 december 2010 13:50 schreef Z het volgende:
Gemaaid gras en brandnetels heb ik wel een gelezen in combinatie met wijn. Gemaaide brandnetels niet, maar waarom niet, lijkt me zeer goed mogelijk.
Tja, of hoe gemaaide brandnetels ruiken. Als ik het heb over vlierbloesem zijn de stadskinderen ook verbaasd?quote:Op donderdag 2 december 2010 18:36 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
oke, laten we er gewoon gemaaid weidegras van maken, hier zit van alles in....brandnetel, zuring ,herderstasje, kruiskruid, witte klaver etc. ieder met hun eigen geur.
evne off topic..het is wel enigzins beklagenswaardig dat veel mensen niet meer weten hoe een tomatenplant ruikt, geeft toch aan hoe ver we tegenwoordig van onze voedingsbronnen vandaan staan.
inderdaad Piet, en als je ze dan ook nog ga vertellen wat je er allemaal mee kunt doen..dan kom je over alsof je een of andere alchemist bentquote:Op donderdag 2 december 2010 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, of hoe gemaaide brandnetels ruiken. Als ik het heb over vlierbloesem zijn de stadskinderen ook verbaasd?
Kan daar het topic over volkletsen, de gezichten van mensen als je op het Wad loopt, een oester oppakt, open maakt en hem opeet.quote:Op donderdag 2 december 2010 18:42 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
inderdaad Piet, en als je ze dan ook nog ga vertellen wat je er allemaal mee kunt doen..dan kom je over alsof je een of andere alchemist bent
Sauternes kunnen best prijzig zijn iddquote:Op donderdag 2 december 2010 09:00 schreef Z het volgende:
IJswijnGodendrank, ik ga het artikel lezen.
Ratafia ken ik niet maar is niet hetzelfde als ijswijn. Er zijn een meerdere soorten zoete wijnen. Bij IJswijn wordt het vocht (wat bevroren is) afgescheden van het vruchtvlees, je krijgt dan een geconcentreerd product waar vervolgens ijswijn van gemaakt wordt. Dan is er bijvoorbeeld ook nog Beerenauslese, hier worden de meest rijpe druiven uit de trossen gehaald, al dan niet 'aangetast' door edelrot. Bij Ratafia wordt alcohol aan most (uitgeperste druiven) toegevoegd, hierdoor stopt het gistingsproces (waar suiker in alcohol wordt omgezet) en blijft de wijn daarom zoet.
Ik heb thuis een half flesje Beerenauslese liggen, het is de duurste fles die ik in huis heb. IJswijn kan ook kapitalen kosten en die Sauternes zijn vaak helemaal niet te betalen.
Je hebt gewoon per ongeluk 'gemaaid gras' en 'brandnetels' samengevoegd. Gemaaide brandnetels is niks.quote:Op donderdag 2 december 2010 18:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, of hoe gemaaide brandnetels ruiken. Als ik het heb over vlierbloesem zijn de stadskinderen ook verbaasd?
100 euro is niet zo veel, probeer maar eens een goede grand cru Bourgogne wijn te vinden voor onder 1000 euro, compleet overpriced imo.quote:Op vrijdag 3 december 2010 12:04 schreef Ferdii het volgende:
Sauternes kunnen best prijzig zijn iddKoop maar eens een chateau d'yquem ben je voor een klein lullig flesje meer dan 100 eurie kwijt
Ik lees recenties wel voornamenlijk voor regios/wijnen die ik nog niet ken, maar Parker sla ik over; zijn smaak voor volle, oaky, fruitbom achtige wijn is niet mijn smaak.quote:Op vrijdag 3 december 2010 14:36 schreef Z het volgende:
Wijnrecensies trekken wel mijn aandacht maar meer de 'value for money' verhalen dan de Parker verhalen. Ik weet ook niet of ik die kapitale wijnen wel kan waarderen. Zo veel geld.
Tja, zo word ik zo moe van Nicolaas Klei dat ik zijn adviezen ook niet wil volgen. Fucking WIREKUFquote:Op vrijdag 3 december 2010 17:35 schreef devzero het volgende:
[..]
Ik lees recenties wel voornamenlijk voor regios/wijnen die ik nog niet ken, maar Parker sla ik over; zijn smaak voor volle, oaky, fruitbom achtige wijn is niet mijn smaak.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |