De Amrut die hier boven genoemd is vond ik inderdaad ook voornamelijk naar alcohol smaken. Het bijsmaakje daarentegen vind ik erg interessant en zou ik meer/sterker willen proeven. Tegenwoordig meng ik 'm 1 op 1 met water en dan is ie een stuk beter te doen.quote:Op zondag 12 december 2010 11:49 schreef Boze_Appel het volgende:
Ik snap het lage aantal punten wel, maar ik snap niet waarom bestwel wat mensen er toch mee weglopen en Amrut superlekker vinden. De paar die ik ondertussen ken smaken vooral naar alcohol met een bijsmaakje.
Nee, die is alleen bij de distilleerderij in Schotland verkrijgbaar en wisselt regelmatig van batch...quote:Op zondag 12 december 2010 17:00 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
he MM, die Edradour die je noemt is die nog redelijk te verkrijgen? Mijn huisleverancier heeft deze niet standaard.
Scheelt maar 3.- op t moment, valt mee dusquote:Op maandag 13 december 2010 17:30 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
waarom wil je dan 37 pond betalen als je dezelfde fles voor 37 euri kan krijgen? Je ben dan behoorlijk meer kwijt....
Ja, die heb ik 2 keer mogen proeven en ik heb één lege fles bewaard als souvenir.quote:Op maandag 13 december 2010 09:00 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Heb je die geproeft? Zoja, is het hetzelfde ondrankje als de bovenstaande?
Wordt het dan niet heel erg 'dun', als je hem 1 op 1 verdunt naar zo'n 30% alcohol dus?quote:Op maandag 13 december 2010 17:30 schreef Azreal het volgende:
[..]
De Amrut die hier boven genoemd is vond ik inderdaad ook voornamelijk naar alcohol smaken. Het bijsmaakje daarentegen vind ik erg interessant en zou ik meer/sterker willen proeven. Tegenwoordig meng ik 'm 1 op 1 met water en dan is ie een stuk beter te doen.
Die aparte smaak konden wij geen van allen (5 redelijk door de wol geverfde whisky liefhebbers) echt goed duiden. Het heeft iets tranerigs, iets van olie en zo kwamen we gezamenlijk op levertraan of iets in die richting. Niet iets waar ik snel weer naar uitkijk, ik heb deze whisky dan ook maar 1 punt gegeven...quote:Voor mij is het vooral de afwijkende smaak van de whisky die ervoor zorgt dat ik 'm toch in m'n kast wil hebben. Aan de andere kant kan dat ook komen omdat ik nog niet heel veel whiskies geproefd heb.
De smaak komt dan ook voor geen meter door de alcohol heen. Derhalve kun je het inderdaad beschouwen als een slechte whisky. Ik kan zelf ook niet benoemen wat ik erin proef (en dat kan me eerlijk gezegd ook niet schelen), maar voor mij geeft het een leuke afwisseling.quote:Op maandag 13 december 2010 20:32 schreef MadMaster het volgende:
Wordt het dan niet heel erg 'dun', als je hem 1 op 1 verdunt naar zo'n 30% alcohol dus?
[\quote]
Klopt, maar dat is naar mijn mening nog steeds stukken beter dan wanneer ie onverdund is.
[quote]
Die aparte smaak konden wij geen van allen (5 redelijk door de wol geverfde whisky liefhebbers) echt goed duiden. Het heeft iets tranerigs, iets van olie en zo kwamen we gezamenlijk op levertraan of iets in die richting. Niet iets waar ik snel weer naar uitkijk, ik heb deze whisky dan ook maar 1 punt gegeven...
Daarnaast heeft 'ie de geur die van citrus en geel boomfruit (perziken/abrikozen). De smaak is vooral bosbessen en ander rood fruit met op het eind het pittige van jeneverbessen en een lichtere versie van een kruidenbouquette als in glühwein (kaneel, kruidnagel, foelie). De afdronk zelf is erg kort.
Ik dacht dat hij duurder was. Was blijkbaar niet zo.quote:Op maandag 13 december 2010 17:30 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
waarom wil je dan 37 pond betalen als je dezelfde fles voor 37 euri kan krijgen? Je ben dan behoorlijk meer kwijt....
Volgens mij noem ik toch nog redelijk wat smaken en geuren. Deze Amrut (hebben we het wel over dezelfde???) smaakt namelijk helemaal niet naar 61,9% alcohol, integendeel. Voor een cask strenght is 'ie redelijk mild...quote:Op maandag 13 december 2010 21:16 schreef Azreal het volgende:
[..]
De smaak komt dan ook voor geen meter door de alcohol heen. Derhalve kun je het inderdaad beschouwen als een slechte whisky. Ik kan zelf ook niet benoemen wat ik erin proef (en dat kan me eerlijk gezegd ook niet schelen), maar voor mij geeft het een leuke afwisseling.
Aan de andere kant ben ik zelf ook geen standaard whisky drinker .
maar dan snap ik nog steeds niet waarom je meer wilt betalenquote:Op maandag 13 december 2010 20:08 schreef ChickenSpikey het volgende:
[..]
Scheelt maar 3.- op t moment, valt mee dus
Zijn verklaring staat hierboven ergensquote:Op dinsdag 14 december 2010 07:00 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
maar dan snap ik nog steeds niet waarom je meer wilt betalen
Klopt, maar ik herken zelf geen enkele van die smaken en geuren erin. Persoonlijk vind ik de alcohol veel te zwaar doorkomen. Misschien ben ik gewoon betere cask strengths gewend.quote:Op maandag 13 december 2010 22:41 schreef MadMaster het volgende:
Volgens mij noem ik toch nog redelijk wat smaken en geuren. Deze Amrut (hebben we het wel over dezelfde???) smaakt namelijk helemaal niet naar 61,9% alcohol, integendeel. Voor een cask strenght is 'ie redelijk mild...
Heeft ie een URL? en heeft ie een beetje knap aanbod? ( als in > Mitra of G&G)quote:Op woensdag 15 december 2010 22:54 schreef johnybh het volgende:
heey, zag net dat er wat winkeltjes in de eerste post staan. Wisten jullie dat er ook een whiskeywinkel is in Sittard?
quote:
Bij de koffie doet een mooie op sherry gerijpte whisky het meestal wel goed...quote:Op donderdag 16 december 2010 20:18 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
heren kenners, ik heb jullie hulp nodig...
ik ben op zoek naar een mooie fles whisky voor na het kerstdiner... mn oom komt bij ons eten en die is een groot whisky liefhebber en sinds ik het ben gaan drinken heb ik mn vader en broertje ook aangestoken...
het hoofdgerecht zal bestaan uit een chateaubriand met een cayennepeper sausje en gekruide aardappelpartjes (eventueel nog met wat groenten erbij, daar is nog vollop discussie over, maar aangezien het een 7 gangen menu betreft hoeft er van mij verder niet zoveel bij ).
voor het dessert hebben we zojuist besloten dat het een peren-bosbessencrumble met port gaat worden.
daarna volgt dan meestal koffie met een borreltje erbij, of in dit geval een lekker glaasje whisky.
wat voor whisky sluit hier nou mooi op aan?
Graag gedaan. Ben benieuwd hoe je hem vindt en hoe die bij het diner heeft gepast (of niet misschien )...quote:Op vrijdag 17 december 2010 12:59 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
heb zelf pas de auchentoshan threewood op, die was iig erg lekker dus dit lijkt me idd een mooie suggestie thnx voor de hulp mannen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |