| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:09 |
| Of is het dan een heel nieuw product? | |
| PsychoTheRapist | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:11 |
| Als je iets smelt worden de ionen anders, dus ja. | |
| Frishe | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:12 |
| Dan noem je het wortel. | |
| Kaasknabbeltje | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:13 |
| SchmeltKaise | |
| Lo-Fi | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:13 |
| Waag het eens om de kaas tussen een cheeseburger geen kaas meer te noemen. | |
| Harajuku. | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:13 |
| Hey Ritse, kom naar het topic joh. | |
| Harajuku. | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:13 |
quote:Daar zit die nep Amerikaanse "kaas" toch op? | |
| Kaasknabbeltje | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:14 |
quote:Cheddar | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:14 |
quote:Mijn vraag gaat meer over de gewone goudse kaas, voor tussen de tosti. | |
| Kaasknabbeltje | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:16 |
| Maar waarom wil je het weten? Kaas=Kaas, fuck it | |
| trovey | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:16 |
| Wat zou het dan moeten worden TS | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:16 |
quote:Dat soort belangrijke vragen houden mij bezig. | |
| Kaasknabbeltje | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:16 |
quote: | |
| Lo-Fi | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:16 |
quote:Het is wel troep, maar ga eens van het waanzinnge geval uit dat je thuis een cheeseburger fabriceert met o.a. kaas van de lokale Albert Heijn. | |
| Harajuku. | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:17 |
quote:Ja, dat. quote:Ja, maar Lo-Fi begon erover. En gesmolten kaas is gewoon kaas. | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:17 |
quote:Dat is dus de vraag, of het iets anders word. Misschien heeft iemand het anwoord. | |
| Frishe | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:17 |
quote:Dat het een aars mag hebben. | |
| Harajuku. | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:17 |
quote:Ja, dat is anders hè. | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:17 |
quote:Heb je daar ook een valide argument voor dat kan bijdragen in deze discussie? | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:18 |
| Of een argument dat ik als dusdanig valide kan beschouwen? | |
| Lo-Fi | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:19 |
quote:Jij gaat er vanuit dat een cheeseburger per se gekocht wordt bij een crappy fastfoodrestaurant, maar ook thuis worden er dagelijks duizenden gemaakt in allerlei varianten. Zelfs de bazen van de BBQ Pit Boys maken er wel eens 1. | |
| Kaasknabbeltje | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:19 |
| Invalide ook goed? | |
| trovey | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:19 |
quote:Het is en het blijft kaas....slotje. | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:20 |
quote:Zo werkt een discussie niet. | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:21 |
quote:Als dat de discussie op gang brengt. | |
| Levolution | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:21 |
quote:Nee. Kaas bestaat uit vetten, eiwitten, koolhydraten en vocht. Natuurlijk ook zout en alles, maar ik weet niet hoe die zich in de kaas bevinden. Stel dat er zout opgelost zit in de vocht van een plakje kaas, dan zou je inderdaad ionen hebben, maar dat betwijfel ik. Zelfs als dit het geval is, verandert de samenstelling niet bij verhitting (de ionen zullen alleen sneller bewegen). Het smelten komt omdat de vetten smelten. Hierdoor ziet de kaas er vetter uit, maar bevat natuurlijk niet meer vet. Hetzelfde plakje kaas bevat nog altijd dezelfde macro nutriënten, er kan niet opeens wat bij komen of uit gaan. Wel kan er wat vocht verdampen, wel veranderen de stoffen van aggregatietoestand, maar de samenstelling is nagenoeg hetzelfde. | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:22 |
quote:Ergo; gesmolten kaas blijft kaas? | |
| beatrijs | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:22 |
quote:perfect antwoord | |
| Merkie | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:23 |
| Natuurlijk is het gewoon kaas. Je kan er geen normale kaas meer van maken, maar een gebakken of gekookt ei is ook nog steeds een ei. | |
| trovey | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:23 |
quote:Wel met een onderwerp als dit. | |
| Kaasknabbeltje | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:24 |
quote:Ja da's lekker makkelijk ;p | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:24 |
quote:Als je het niet interesseert blijf dan weg. | |
| trovey | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:28 |
quote: | |
| Levolution | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:28 |
quote:Ja. Ik heb geen bronnen voor je, maar dit is zoals het moet werken gebaseerd op mijn kennis. In het gekste geval zouden er reacties in de kaas kunnen plaatsvinden, waardoor er andere vetzuren of andere eiwitten ontstaan, maar ik denk echt niet dat dat gebeurt door verhitting alleen. Een gesmolten hoopje kaas wordt gewoon weer hard als het afkoelt, dat toont aan dat het alleen een verandering van agggregatietoestand is (smelten en weer stollen). Dus, volgens mij is gesmolten kaas gewoon kaas. Eventueel op een paar verwaarloosbare veranderingen na. | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:31 |
| Heb je enig idee of er wel processen, die tijdens het verhitten plaats vinden, die de toestand van "het kaas zijn" kunnen beinvloeden? | |
| 08gnoT. | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:39 |
quote:Van koelkast/kamertemperatuur naar lichaamstemperatuur onder invloed van spijsvertering | |
| RitseB | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:41 |
| Ik ga even een praktijktest uitvoeren. | |
| Levolution | zaterdag 23 oktober 2010 @ 02:42 |
quote:Verhitten van eiwitten kan leiden tot veranderingen van hun structuur (denaturatie). Een eiwit is op verschillende manieren opgevouwen. De ruimtelijke structuur die hierbij ontstaat ontleent de functie aan een eiwit. Als je die dus verandert (ontvouwt), verandert de werking van het eiwit ook. Het is hetzelfde eiwit, maar in een andere vorm. Ik heb echt geen idee of dit gebeurt bij het smelten van kaas, maar als het gebeurt zou het invloed kunnen hebben op de smaak en op de manier waarop de eiwitten in het lichaam opgenomen/verwerkt worden. Ik durf niet uit te sluiten dat dit gebeurt, want sommige eiwitten denatureren best snel. Van de vetten verwacht ik alleen dat ze smelten. Structuurveranderingen en omzettingen verwacht ik niet. De vetten blijven dus hetzelfde. De koolhydraten zijn verwaarloosbaar, want daar zit er maar heel weinig van in. Hier kun je zien wat de samenstelling van kaas is. Je ziet dat er best veel eiwitten inzitten, dus als ze daadwerkelijk denatureren zou dat "het kaas zijn" inderdaad kunnen beïnvloeden. Punt is wel dat er niet eiwitten bijkomen of uitgaan, dus de samenstelling van de kaas blijft hetzelfde (zij het in een nieuw jasje). | |
| 9611Niels | zaterdag 23 oktober 2010 @ 09:31 |
| Ik vind gesmolten kaas wel altijd zouter smaken dan normale. | |
| -Miauw- | zaterdag 23 oktober 2010 @ 10:43 |
| Het is nog steeds kaas ja. Hopelijk is hiermee je vraag beantwoord. | |
| Quinn_Dexter | zaterdag 23 oktober 2010 @ 10:43 |
| Aan de andere kant....bevroren water is ijs en verdampt water is stoom.....dus gesmolten kaas is ook iets anders | |
| Rewimo | zaterdag 23 oktober 2010 @ 10:46 |
| Het is warme kaas | |
| -Miauw- | zaterdag 23 oktober 2010 @ 10:48 |
quote:Als je wordt aangereden in een auto en in stukjes over het wegdek ligt verspreid ben je ook nog steeds de persoon die je daarvoor was, toch? Je ziet er alleen iets anders uit. [ Bericht 0% gewijzigd door -Miauw- op 23-10-2010 13:52:03 ] | |
| Levolution | zaterdag 23 oktober 2010 @ 13:50 |
quote:Water bevat altijd precies dezelfde moleculen (ik hoef je vast niet te vertellen dat dat H2O is), dus nee, het is niet iets anders. De moleculen zijn onderling alleen verder van elkaar verwijderd als ijs smelt en nog verder van elkaar verwijderd als water verdampt. | |
| fusionfake | zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:28 |
| De TT zelf beantwoord de vraag al.. | |
| idiot---boy | zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:29 |
| nee, dan is het drol | |
| Flashwin | zaterdag 23 oktober 2010 @ 16:29 |
quote: | |
| Nectar | zaterdag 23 oktober 2010 @ 17:15 |
| Dan is het nog steeds inderdaad kaas. | |
| Pietverdriet | zaterdag 23 oktober 2010 @ 18:01 |
quote:In je dromen, het is een mengsel van nepkaas en kaas. | |
| Quinn_Dexter | zaterdag 23 oktober 2010 @ 18:17 |
quote:euh, je miste denk ik de essentie van de smiley | |
| golfer | zaterdag 23 oktober 2010 @ 19:49 |
| De essentie van dit hele topic ontgaat mij ook, trouwens. | |
| uniekhoorn | zaterdag 23 oktober 2010 @ 21:55 |
| En smeerkaas is kaas waar smeltzout aan toegevoegd is... Kaas = melk, zuursel, stremsel, calcium.. Net zoals yoghurt melk en zuursel is... met dan niet alle toegevoegde fruitsoorten o.i.d. En als je vla verwarmd is het ook nog vla maar dan heel er vloeibaar | |
| -Miauw- | zondag 24 oktober 2010 @ 12:23 |
quote:Het is eigenlijk ook een ONZ-topic... | |
| Wickedjoon | maandag 25 oktober 2010 @ 19:56 |
| Ik kende ooit een jongen die zei dat hij kaas alleen lustte als het gesmolten was. Deze jongen heeft het spijtig genoeg niet na kunnen vertellen.. | |
| motorbloempje | maandag 25 oktober 2010 @ 20:12 |
| die plakken plastic zijn geen cheddar en cheddar is al helemaal niet 'amerikaans' | |
| RitseB | maandag 25 oktober 2010 @ 20:15 |
| Bedankt voor jullie input allemaal. |