abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_89339613
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 12:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Gebruik dan kokosolie, eventueel ontgeurd. Margarine is troep en moet je altijd mijden. Het is een door fabrikanten samengesteld goedje met veel te veel chemische processen en toevoegingen en vooral veel water.
Een roombotersmaak als in die koekjes heb je niet, maar je proeft natuurlijk wel dat er roomboter in zit.

Gelukkig boeit me dat niet zoveel, ik eet amper margarine en ik hou ook niet van kokos ;) Toch bedankt!

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-11-2010 13:05:48 ]
  Moderator dinsdag 30 november 2010 @ 13:41:09 #202
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89341189
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:05 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Gelukkig boeit me dat niet zoveel, ik eet amper margarine en ik hou ook niet van kokos ;) Toch bedankt!
Ontgeurde kokosolie smaakt niet naar kokos hoor. Je kunt ook palmolie gebruiken. Margarine is gewoon verboden in mijn recept :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_89341585
Whehe ohjee :P Naja hij smaakt anders wel erg goed! (met margarine). Misschien dat ik em toch nog eens ga maken dan ;)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 30-11-2010 13:51:21 ]
pi_89344995
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:41 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ontgeurde kokosolie smaakt niet naar kokos hoor. Je kunt ook palmolie gebruiken. Margarine is gewoon verboden in mijn recept :P
Margarine verwerken in taarten _O- Echt doodzonde.
pi_89345386
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 13:04 schreef heaven7 het volgende:
Nou wat waardeloos :') Het deeg was kruimelig maar zo kruimelig dat ik het niet aan kon drukken, het bleef uit elkaar vallen. Heb er een beetje melk aan toegevoegd en toen werd het prachtig deeg maar niet meer kruimelig :') En toen had ik te weinig voor de bovenkant dus 1/2 van de appels is maar bedekt en ik heb sowieso veeeeeel teveel appels :') Het zit in de oven maar damn, ik doe het nooit meer, een gewone appeltaart is vele malen sneller klaar :P
Volgende keer beetje bij beetje nog wat gesmolten boter erbij. Mijn kruimels waren ook iets te droog, maar uiteindelijk ging het met iets meer boter echt prima :)
pi_89348749
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 15:23 schreef McGilles het volgende:

[..]

Margarine verwerken in taarten _O- Echt doodzonde.
Oh doe niet zo triest :')

@Coldfeet, goed idee hoewel het met melk ook wel aardig ging alleen iets te :P

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-11-2010 17:01:45 ]
  Moderator dinsdag 30 november 2010 @ 17:24:25 #207
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89349654
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 17:01 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Oh doe niet zo triest :')
Nou triest, het is alsof je terpentine gebruikt om je gezicht te wassen: het werkt prima, maar het is natuurlijk niet de bedoeling.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_89352267
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 17:01 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Oh doe niet zo triest :')

@Coldfeet, goed idee hoewel het met melk ook wel aardig ging alleen iets te :P
Wat is er triest aan? Het hoort gewoon niet en smaakt ook niet en lijkt niet eens een beetje op normale roomboter. Je kan ook ipv bloem ook maizena gaan gebruiken en ipv suiker doe je er mooi wat appelsap doorheen......

Roomboter en margarine zijn gewoon totaal verschillende producten.
  dinsdag 30 november 2010 @ 18:53:02 #209
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_89352745
ik ben totaal geen zoetekauw, maar vind hem niet te zoet :N
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_89352946
Ik vind hem ook helemaal niet te zoet en de mensen aan wie ik een stukje heb laten proeven ook niet. :)
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
pi_89353136
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 18:41 schreef McGilles het volgende:

[..]

Wat is er triest aan? Het hoort gewoon niet en smaakt ook niet en lijkt niet eens een beetje op normale roomboter. Je kan ook ipv bloem ook maizena gaan gebruiken en ipv suiker doe je er mooi wat appelsap doorheen......

Roomboter en margarine zijn gewoon totaal verschillende producten.
Dat vind jij. Ik lust geen roomboter en bak mijn hele leven al met margarine naar tevredenheid dus daarom vind ik je reactie behoorlijk triest.

Mijn vriend wast zijn haar met dreft, dat werkt voor hem ook prima, is toch niks mis mee?
pi_89480928
Ik heb hem vandaag weer gemaakt, wederom met spijs en rozijnen erbij. Goed gelukt, alleen is het wel steeds een gepiel om die bodemlaag van deeg te maken - bij het aanduwen scheurt / verbrokkelt ie. Misschien eens met meer boter proberen volgende keer, zoals Coldfeet hierboven voorstelde.

Overigens wordt die onderlaag ook iets aan de harde kant, misschien is het sowieso niet gek om wat meer deeg te hebben.
  Moderator vrijdag 3 december 2010 @ 16:29:49 #213
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89481332
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 16:21 schreef After_Dark het volgende:
Ik heb hem vandaag weer gemaakt, wederom met spijs en rozijnen erbij. Goed gelukt, alleen is het wel steeds een gepiel om die bodemlaag van deeg te maken - bij het aanduwen scheurt / verbrokkelt ie. Misschien eens met meer boter proberen volgende keer, zoals Coldfeet hierboven voorstelde.

Overigens wordt die onderlaag ook iets aan de harde kant, misschien is het sowieso niet gek om wat meer deeg te hebben.
Dan doe je echt iets niet goed hoor, hij is hier nooit te droog, niet te hard, scheurt niet etc.
Vergeet het citroensap niet of als je dat niet gebruikt een eetlepel melk.
Kan ook zijn dat je de verkeerde bloem of havermout hebt, die te veel vocht absorbeert, in dat geval ook een eetlepel melk erbij.
Als je deeg te hard uit de oven komt moet je de koek hoger in de oven plaatsen bij het bakken, dan verwarmt je onderkant te veel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_89489142
Ik ga hem morgenochtend maken alleen wel in de hete lucht oven dus ik ben benieuwd hoe het eruit komt.
  Moderator vrijdag 3 december 2010 @ 19:45:36 #215
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89489227
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 19:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga hem morgenochtend maken alleen wel in de hete lucht oven dus ik ben benieuwd hoe het eruit komt.
Temperatuur iets lager houden en niet voorverwarmen ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_89491138
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 16:29 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Dan doe je echt iets niet goed hoor, hij is hier nooit te droog, niet te hard, scheurt niet etc.
Vergeet het citroensap niet of als je dat niet gebruikt een eetlepel melk.
Kan ook zijn dat je de verkeerde bloem of havermout hebt, die te veel vocht absorbeert, in dat geval ook een eetlepel melk erbij.
Als je deeg te hard uit de oven komt moet je de koek hoger in de oven plaatsen bij het bakken, dan verwarmt je onderkant te veel.
Het eindresultaat is perfect hoor, daar niet van. Die brokkeligheid van het deeg is alleen lastig bij het maken van die onderste laag, dat is een hoop gemodder. Wie weet helpt die melk wel, zal ik proberen als ik hem weer maak. En een stukkie hoger in de oven.
  Moderator vrijdag 3 december 2010 @ 20:44:59 #217
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89491914
Je moet de kruimels gewoon op de bakplaat doen en dan pas aandrukken, je kunt er geen lap deeg van maken zoals bij een appeltaart.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_89517098
Okee hij staat in de oven nu, ben alleen vergeten dat het niet voorverwarnd mocht worden (werd aangeraden i.v.m. hete lucht oven) Is wel even wennen normaal zit ik de oven altijd iets hoger als aangeraden word bij recepten en ook wat langer en nu is het omgekeerd ;)
Het enige wat ik vergeten ben is de citroen door het deeg heen, maar dat maakt misschien de citroen door de appeltjes weer goed ?
  Moderator zaterdag 4 december 2010 @ 15:06:11 #219
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89517785
Citroen door het deeg is voor het aroma, door de appels voor het extra zuur.
Voorverwarmen is niet dat het niet mag, maar het is niet nodig bij hete lucht.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 4 december 2010 @ 19:02:49 #220
251095 Purdey
Better off alone..
pi_89526054
Nou, ook ik heb sinds vanmiddag mijn eerste appelplaatkoek gemaakt! Nog niet van gegeten, maar dadelijk bij de thee gaat ie eraan! :Y) Tot die tijd, de foto's, voor en na:

Voor:


Na:
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_89534877
Helaas geen foto kunnen maken, mob. is stuk en de appelplaatkoek is al op :)
  woensdag 8 december 2010 @ 08:43:11 #222
304638 KarinJ.
droom je leven, leef je droom
pi_89664480
Hierbij nog even een verslagje van vorige week.
Toen hebben mijn club-genoten je taart mogen keuren :)
Ik kreeg van verschillende kanten complimentjes .......dus hij is goedgekeurd ;)

wees als een zalm, zwem tegen de stroom in
pi_89665761
Ik heb 'm ook gemaakt :Y Ze vonden 'm lekker! Ik was alleen heel bang dat ie uit elkaar zou vallen, maar na een nachtje ' drogen' was ie hard geworden, gelukkig :9~ Hij moest nog op de fiets mee :P

Als je nog meer recepten hebt: :9~
  Moderator woensdag 8 december 2010 @ 12:19:35 #224
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_89671419
De meeste dingen die ik maak zijn one-off. Soms lukken ze, soms niet. Maar die plaatkoek is altijd een succes. Als ik nog eens zoiets maak zal ik het zeker laten weten ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator zondag 9 januari 2011 @ 17:28:47 #225
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_91073152
Ik heb nu weer een variant in de oven zitten met een gedeelte kokosolie en wat kardemom door de appels en door het deeg heen.
Dit keer ook iets speciaals met de bovenkant (alleen de bovenkant, dus het kruimeldeeg bovenop): een handje suikeramandelen (die rode, net zoiets als suikerpinda's maar dan dus met amandelen), geschaafde kokos en kokosolie, door de keukenmachine en dat door het deeg heen.
Hij staat nu nog in de oven, maar ik denk dat hij weer super lekker wordt *)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_91181766
Net maar weer eens eentje gebakken, met wat in Grand Marnier en amaretto geweekte rozijnen en kokosrasp. Omdat ik wat deeg over had maar een soort van appelkoeken gemaakt in siliconen cakevormpjes :)

pi_91324382
Heb er vandaag ook maar eentje gemaakt :)

Voor:



Na:



Hij is niet echt bruin geworden, maar wel knapperig en erg lekker :Y)
pi_117683665
Blijft een geweldig recept! Ik zoek het met enige regelmaat terug.
Op dit moment staat er een appelplaatkoek in de oven.
Ik pas het recept natuurlijk wel een beetje aan. Minder suiker, om te beginnen.
En deze keer met een flinke schep gemberpoeder toegevoegd.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Moderator zondag 7 oktober 2012 @ 12:02:19 #229
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_117685602
Dank je. Ik heb er laatst nog een gemaakt met volkoren rogge en speltmeel in plaats van bloem/bakmeel.
Ook heb ik er een gemaakt met speculaaskruiden en sinaasappelschil, een winterappelplaatkoek.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_117686482
Ga hem ook eens maken :).
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')