Als je 1miljoen bonus krijgt ofzo, denk je niet meer aan fatsoen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:48 schreef Tocadisco het volgende:
Jammer eigenlijk dat hier überhaupt al regels voor nodig zijn, je zou toch wel denken dat je dat wel aan het fatsoen van die mensen kan overlaten..
Dat is nou juist het probleem. In het bankwezen lijkt in de top, uitzonderingen daargelaten, nauwelijks fatsoen te bestaan.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:48 schreef Tocadisco het volgende:
Jammer eigenlijk dat hier überhaupt al regels voor nodig zijn, je zou toch wel denken dat je dat wel aan het fatsoen van die mensen kan overlaten..
Dat is wel vreemd moet ik zeggen?quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:46 schreef trancethrust het volgende:
Hebben ze ook gedaan, maar de rechter zegt dus de facto dat die afspraken de eerdere bonusregelingen niet teniet kunnen doen.
De staat kan afspraken maken toch ze een ons wegen, dat betekent niet dat de contracten met de managers wijzigen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:41 schreef thumbnail het volgende:
Tien voormalige managers van ABN Amro krijgen alsnog hun ontslagvergoeding en bonus volgens de regelingen die voor de crisis golden.
Het gerechtshof Amsterdam heeft bepaald dat aan hen in totaal 23 miljoen euro moet worden uitgekeerd.
Bron, NOS.
Aan de ene kant zou je zeggen dat gemaakte afspraken moeten worden nagekomen.
Maar aan de andere kant is het te danken aan de staat (de belastingbetaler) dat ABN AMRO niet is omgevallen en dan was er geen bonus geweest en ook geen baan meer.
Ik vind dus dat de staat afspraken had moeten maken bij het verlenen van de staatssteun.
Nauwelijks? Zeg maar gerust geen enkel. Anders gaf je na jarenlang onderpresteren je bonus wel aan het goede doel.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:58 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Dat is nou juist het probleem. In het bankwezen lijkt in de top, uitzonderingen daargelaten, nauwelijks fatsoen te bestaan.
Nee dat niet denk ik. Maar ze behoren wel tot dezelfde ons kent ons krentenbrood club. En dat bespaard de noodzaak van omkoping. Om een voorbeeld aan te halen van lang geleden de Romeinse Senaat was ook zo een club net als de eerste tweede kamer en het bedrijfsleven. En de rechterlijke macht. En mensen die werkelijk veranderingen wilden aanbrengen tegen hun macht werden vermoord of opzij gezet. Denk maar aan Julius Caesar en Cicero.quote:Op dinsdag 28 september 2010 19:00 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Dat is wel vreemd moet ik zeggen?
Zouden ze de rechters omgekocht hebben?
Alleen in de top?quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:58 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Dat is nou juist het probleem. In het bankwezen lijkt in de top, uitzonderingen daargelaten, nauwelijks fatsoen te bestaan.
Nou de top geeft het voorbeeld aan de rest dus als die de boel leeg graaien dan denkt de burger wellicht moeten wij dat ook gaan doen.quote:
Banken deugen gewoon niet,.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:17 schreef Megumi het volgende:
[..]
Nou de top geeft het voorbeeld aan de rest dus als die de boel leeg graaien dan denkt de burger wellicht moeten wij dat ook gaan doen.
Ik heb bij veel bedrijven gewerkt waaronder banken. En overal denkt het hogere management alleen aan hun belang. Of de politicus enz ongeacht welk politiek systeem er aan de macht is. Er zijn wel mensen te vinden die er tegen in gaan. Maar die gaan over het algemeen niet dood aan de ouderdom.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Banken deugen gewoon niet,.
Ik zeg uitbetalen en 100% belasten.quote:Op dinsdag 28 september 2010 18:46 schreef trancethrust het volgende:
Hebben ze ook gedaan, maar de rechter zegt dus de facto dat die afspraken de eerdere bonusregelingen niet teniet kunnen doen.
Je hebt gelijk denk ik.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:06 schreef Megumi het volgende:
Nee dat niet denk ik. Maar ze behoren wel tot dezelfde ons kent ons krentenbrood club. En dat bespaard de noodzaak van omkoping. Om een voorbeeld aan te halen van lang geleden de Romeinse Senaat was ook zo een club net als de eerste tweede kamer en het bedrijfsleven. En de rechterlijke macht. En mensen die werkelijk veranderingen wilden aanbrengen tegen hun macht werden vermoord of opzij gezet. Denk maar aan Julius Caesar en Cicero.
Terecht. Crisis of niet, gemaakte afspraken moet je gewoon netjes na blijven komen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:55 schreef Enneacanthus_Obesus het volgende:
Dat scheelt dan alweer... zij in ieder geval ook niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |