Dat zie je soms ook zo mooi terugkomen in bijv. Kitchen Nightmares van Gordon Ramsay. In sommige keukens staan echt self-proclaimed chefs, die zouden hier helemaal door de mand vallen.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:47 schreef SaskiaR het volgende:
Wel verrassend dat sommige mensen die blijkbaar al lang professioneel kok zijn er soms helemaal niks van bakken (zoals die jongen maandag die 'Young Chef of the Year' was en gelijk weggestuurd werd).
Heel veel mensen (en dus ook professionele koks) denken dat je paddenstoelen alleen maar moet schoonborstelen en nooit in water moet leggen omdat ze zich volzuigen met water, maar dat geldt eigenlijk alleen voor kweekpaddenstoelen. Wilde paddenstoelen moet je juist wel met water schoonmaken, want in het wild moeten ze ook regen verwerken.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:54 schreef Rewimo het volgende:
Ja, maar je ziet ook dat ze sommige dingen niet kennen of niet weten hoe ze ze moeten behandelen, zoals met de paddestoelen.
Dat is inderdaad een goede toevoeging dit jaar.quote:Op woensdag 29 september 2010 18:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Dit blijft een super programma! Ik vind het ook erg leuk dat ze dit seizoen aan de kijker laten zien hoe het gerecht gemaakt dient te worden.
Hm, Roux is ook een Fransman natuurlijkquote:Op donderdag 30 september 2010 01:25 schreef golfer het volgende:
Helemaal eens met de 2 doorgaande chefs.
Ben is wel mijn favoriet tot nu toe, maar ik kan mij niet voorstellen dat een Engels programma een Fransman laat winnen.
Leuk inderdaad.quote:
Roux kan geweldig koken, maar we zien natuurlijk wel alleen een montage van zijn kookkunsten (als ie het al allemaal zelf doet).quote:Op maandag 4 oktober 2010 21:49 schreef DeeBee het volgende:
Wat kan die Roux toch koken trouwens, hoe hij die klassiekers klaarmaakt is telkens al een hoogtepuntje van de show, zoveel details, zorg en finesse straalt dat uit!
quote:Legendary double Michelin-starred chef Michel Roux Jr and Masterchef dining expert Gregg Wallace are on the hunt for a young chef who has what it takes to go to the top of the culinary world.
Eight more chefs must deal with the pressure of a nail-biting elimination round. In front of the watching Monica and Gregg, they have to earn the right to cook for the legendary Michel. In the first part, the four chefs must demonstrate they have the necessary skills and palate by preparing and cooking two different pastas and making a sauce. In the second, they must correctly prepare salsify for cooking and then make the perfect hollandaise sauce. At the end of it, one chef from each task will be going home.
The three remaining chefs from each must then face one more gruelling elimination challenge. Michel cooks a classic recipe of saumon a' l'oseille before asking the chefs to recreate the dish in just 60 minutes. In the second part of the challenge, Michel cooks boules de Berlin.
The two best chefs from each part make it through to the quarter-final and a step closer to winning the title of Professional Masterchef.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |