abonnement Unibet Coolblue
pi_86822386
Wat is de Ziekte van Crohn?

De ziekte van Crohn is chronische ontstekingsziekte van het maag-darmstelsel. Door de ontstekingen in de darmen kunnen deze vernauwd of zelfs afgesloten raken. In het ergste geval moet er geopereerd worden, om bijvoorbeeld stukken ontstoken darm te verwijderen. Per jaar wordt er in Nederland bij ongeveer 1000 mensen de ziekte van Crohn geconstateerd. Meestal zijn dit jonge mensen tussen de 15 en de 25 jaar. Het verloop van de ziekte is onvoorspelbaar, sommige mensen hebben bijna nooit klachten, anderen zijn bijna nooit klachtenvrij.

Wat is Colitis Ulcerosa?

Colitis ulcerosa betekent letterlijk een ontsteking van de dikke darm (colon = dikke darm, -itis = ontsteking), waarbij zweren gevormd worden (ulcerosa).

Bij colitis ulcerosa is er sprake van een chronische, regelmatig terugkerende ontsteking van de dikke darm. De ontsteking beperkt zich tot het slijmvlies, dat de binnenkant van de dikke darm bekleed. In dit slijmvlies kunnen zweren ontstaan. Ook klachten en ontstekingen buiten de darm kunnen voorkomen bij colitis ulcerosa.

Wat is dan het verschil?

Er zijn veel overeenkomsten tussen de chronische darmontstekingen Colitis Ulcerosa en de ziekte van Crohn. Zowel de klachten als de behandeling van deze twee aandoeningen komen voor een groot deel overeen. Daardoor is het soms lastig om een goede diagnose te stellen.

Een aantal belangrijke verschillen tussen colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn zijn:

# Bij colitis ulcerosa ontstaan de ontstekingen alleen in de dikke darm. Bij de ziekte van Crohn komen de ontstekingen in het hele maagdarmkanaal voor: van mond tot anus.

# Bij colitis ulcerosa beperken de ontstekingen in de darm zich tot de slijmvlieslaag. Bij de ziekte van Crohn kunnen de ontstekingen ook tot de diepere lagen van de darmwand doordringen. Hierdoor kunnen bij de ziekte van Crohn diepere zweren en zogenaamde fistels of pijpzweren (onnatuurlijke, open verbindingen) ontstaan.

# Bij colitis ulcerosa ontstaan geen verklevingen en vrijwel nooit vernauwingen. Doordat de zweren bij de ziekte van Crohn dieper zijn, en er ook fistels kunnen ontstaan, wordt bij deze ziekte meer littekenweefsel gevormd. Hierdoor kunnen vernauwingen in de darm en verklevingen ontstaan bij mensen met de ziekte van Crohn.

# Bij colitis ulcerosa zitten de ontstekingen vaak in een aaneengesloten gebied in de dikke darm. Bij de ziekte van Crohn kunnen gezonde delen afwisselen met gebieden die ontstoken zijn.

In Nederland zijn er ongeveer 30.000 mensen met colitis ulcerosa. De diagnose wordt vooral gesteld bij mensen tussen de 10-40 jaar oud. Colitis ulcerosa begint vaak met ontstekingen in de endeldarm. Dit wordt ook wel proctitis genoemd. De ontstekingen kunnen zich vervolgens uitbreiden over de hele dikke darm. Colitis ulcerosa kan ook op een andere plaats in de dikke darm beginnen.

In Nederland zijn er ongeveer 20.000 mensen met de ziekte van Crohn. De ziekte komt iets vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Het verloop van de ziekte is heel verschillend per patiënt.

Het vorige deel
pi_86822428
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 16:28 schreef ArchEnemy het volgende:
Lo allemaal. Heb net te horen gekregen dat ik geen colitis heb, maar Crohn. Joepie. Dacht al, mezalazine hielp niet. Specialiste vond dat er niks aan de hand was, dus ik uiteindelijk maar naar ander ziekenhuis. Colonoscopie -> zweertjes in m'n dunne darm. Bingo.

Fijn, zo'n specialiste die eigenlijk geen zin heeft om d'r werk te doen. Als ik dat nou een paar jaar eerder geweten had.. Heb nu entocort gekregen. Slik het een paar dagen en het lijkt te werken. Valt bij mij op dit moment wel mee geloof ik, geen verklevingen of andere verassingen, alleen onstoken zooi & alles wat erbij hoort. Maja, leuk nieuws ist niet. Ik hou me maar gewoon rustig en eet niet te exotisch, verder merk ik het wel.
quote:
Op vrijdag 24 september 2010 16:56 schreef Gala6183 het volgende:
ArchEnemy, wat stomvervelend }:| Zo fijn als je niet serieus genomen wordt door je arts... Ik hoop dat je het goed doet op de entocort en dat je weinig klachten blijft houden!
pi_86895728
Om even te reageren op de port van ArchEnemy, het komt blijkbaar vaker voor dat het voor artsen compleet koffiedik kijken is of een patient nou Crohn of CU heeft. Mij is bij de diagnose verteld dat het waarschijnlijk CU is, maar kan ook Crohn zijn. Quote: "Waarschijnlijk komen we er nooit achter welke van de twee het is.....".

Met de hedendaagse technieken moet dat toch beter kunnen, zou je denken? In jouw voorbeeld is het natuurlijk extreem lullig. Je denkt medicijnen te gebruiken voor een specifieke aandoening, en je moet er na jaren achter komen dat het medicijn niet (goed) werkt omdat je TOCH een andere aandoening hebt!
pi_86906956
Nou dan weet ik in ieder geval zeker dat ik geen Crohn heb :')

Ik kreeg 2 jaar geleden Entocort van de apotheek terwijl ik Budenofalk had moeten krijgen. Hun commentaar was "Het is dezelfde werkzame stof". Dat is op zich ook wel zo, maar die pillen hebben een andere werking. Entocort werkt in de dunne darm, Budenofalk in de dikke. Gevolg: wekenlang alleen maar zieker, 20 keer per dag naar de wc, etc.

Ik had de mdl-verpleegkundige opgebeld en die werd woest op de apotheek en heeft gezorgd dat ik weer Budenofalk kreeg en toen voelde ik me in no time beter.

Sindsdien is mijn vertrouwen in de gemiddelde "kwaliteits"apotheek enigszins gedaald.
pi_86908032
Hoi iedereen! Ik volg al een poosje dit topic maar heb nooit eerder hier wat gepost maar weet sinds mei ongeveer dat ik ook Crohn heb. Liep daarvoor al maanden met allerlei klachten en besloot toen maar eens naar de huisarts te gaan die me eigenlijk direct doorverwees naar het ziekenhuis. Daar werd ik fijn door een internist aan een aantal onderzoeken onderworpen waarvan de gastroscopie en de endoscopie eigenlijk het meest vervelend waren ook al weet ik er zo goed als niks meer van, ik heb gelukkig een roesje gekregen. Toen de internist zo goed als zeker wist dat ik Crohn had verwees hij me door naar een MDL-arts. Die MDL-arts was het toch niet helemaal eens met de vorige internist en vond dat ik ook nog maar eens een video capsule onderzoek moest doen met als gevolg dat die capsule, door de onstekingen van de Crohn, vast kwam te zitten in mijn darmen. Hierdoor kon ik dus helemaal geen eten meer binnen houden en ben toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis waar ik bijna twee weken heb doorgebracht. Ik was zwaar vermagerd en ben in het ziekenhuis direct aan de sondevoeding gezet en heb ook een infuus gekregen om weer op krachten te komen. Na twee weken ben ik naar huis gestuurd ondanks dat de capsule nog steeds in mijn darmen zat, deze is er overigens vlak daarna vanzelf uitgekomen :P.

Ik slik op dit moment Imuran/Azathioprine. Ik loop op dit moment in Londen stage en omdat ik vlak voor de stage een opvlamming heb gekregen moet ik ook weer Prednison nemen. Die ben ik trouwens aan het afbouwen (zit nu op 5mg). Dus dat was een beetje mijn verhaal :P
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 29 september 2010 @ 13:29:31 #6
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_86977887
Ik heb net (eindelijk) mijn endocrinoloog gesproken. HIj adviseert me nu paracetamol/codeīnezetpillen. Wat op zich logisch is, want ik neem door mijn maagverkleining normale pillen niet goed./voldoende op. Daarbij nog iets dat metronidazol heet en overmatige bacteriegroei in mijn darm tegen moet gaan. Hopelijk doet dat wat.

Hij is overigens net als ik van mening dat de oorzaak voor mijn pijn moet worden gevonden, en niet alleen maar de pijn moet worden bestreden, zoals de bedrijfsarts het liefst zou zien :6
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_86980648
@Nozomi21 Wat een verhaal zeg. Ik wist helemaal niet dat dat zou kunnen gebeuren met zo'n capsule. Voel je je nu weer goed? Kun je gewoon ("gewoon") alle dingen doen die je wilt/moet doen? Ik vind prednison echt een wondermiddel, ik voel me na een dag altijd beter als ik dat spul gebruik. Beetje jammer alleen dat ik er zo dik (en hyper, maar dat vond ik stiekem wel fijn, weer eens wat anders dan chronisch moe) van word...

@Rewimo Had je niet al een keer een onderzoek gehad om te kijken waar het vandaan kwam? Of hebben ze toen niets gevonden en moet je "afwachten"? Niets zo vervelend als afwachten wanneer je je slecht voelt :*.

Ik voel me goed. Punt. Zonder pentasa heb ik een stuk minder last van uhh zeg maar valse lucht ;) Nu moet alleen mijn hyperventilatiespier eens in de chillmodus gaan want dat begint wel een soort van te vervelen.
pi_86982514
@Gala hmhm ja dat moet mij weer overkomen. Ik voel me nu best wel weer goed en helemaal nu ik Prednison slik, dat is zeker een wondermiddel. Ik heb nu alleen een constante honger :P maar dat vind ik helemaal niet erg, normaal gesproken heb ik door de Crohn juist en verminderde eetlust. En wat betreft die capsule, als ze denken dat iemand Crohn heeft mogen ze NOOIT zon videocapsule onderzoek doen, de MDL-arts die me dat destijds heeft laten doen heeft dus mooi een fout gemaakt en dat heeft mijn huidige arts ook toegegeven en ook gezegd dat ze daar onderling ook wat woorden over hebben gewisseld.

Ik voelde me in het ziekenhuis ook echt zon attractie. Dat een videocapsule komt vast te zitten gebeurt misschien 1 op de 1000 keer.

@Rewimo kut dat ze de oorzaak niet weten, als ze dat weten dan kunnen ze je in ieder geval weer wat verder helpen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 29 september 2010 @ 15:32:24 #9
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_86982746
Ik wist niet eens dat dat bestaat zo'n capsule. Maar niet voor iedereen geschikt dus, blijkbaar. Wat een ellende lijkt me dat als zo'n ding blijft steken -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_86982881
Haha nee niet geschikt voor iedereen en zeker niet voor mensen die mogelijk Crohn hebben. Hij was ook best groot eigenlijk al slikte ik hem wel heel makkelijk door.
pi_87213345
Vrijdag weer infuus *O*

Ben laatst bij iemand op bezoek geweest die pas geopeerd is en nu een pouch heeft. Was twee weken na de operatie (zo snel!) al enorm positief.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_87382324
Ah, hier is het topic gebleven! Ik was hem al kwijt.

Mijn derde infuus zit er sinds vrijdag in, en deze keer ging het volledig probleemloos. Ik hing binnen een kwartier na aankomst aan het infuus en nog geen 10 minuten later hing de Remicade eraan. Niemand had allergische reacties, dat scheelde ook wel natuurlijk. En deze keer geen blauwe plek! *O*

Qua energie merk ik er helaas nog niet heel veel van (we zijn nu 6 weken bezig) maar ik merk wel dat ik sinds een week of anderhalf toch wel een paar keer per week op de wc iets achterlaat wat lijkt op wat normale mensen daar achterlaten. Helaas komt het ook nog wel eens voor dat het weer appelmoes of erwtensoep is qua structuur, maar nu ik toch al weer een paar normale dingen heb "gebakken" ;) begin ik toch voorzichtig positief te worden over dat het gaat helpen.

Over anderhalve week mag ik terug naar de MDL-arts om een en ander te bespreken. En dan is het kijken hoe nu verder.

Nog een vraag aan degenen hier die Remicade of andere heftige immunosupressiva gebruiken: halen jullie de griepprik? Ik heb er nooit een oproep voor gekregen, ook niet toen ik prednison of imuran gebruikte, maar Remicade is volgens mij toch weer een graadje heftiger. Tegelijk heb ik voor zover ik me kan herinneren nooit de griep gehad. Verder dan wat fikse verkoudheden ben ik nooit gekomen. Dus ik twijfel een beetje over of het voor mij nou zin heeft om die griepprik te vragen...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 10 oktober 2010 @ 13:44:27 #13
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87382760
Fijn dat het lijkt aan te slaan, Pandora :)

Griepprik, goed dat je het zegt. Ik krijg hem wel maar dat is meer vanwege mijn aanleg voor bronchitis (heb de eerste alweer achter de rug }:| ).

Ik ga morgen voor het eerst weer een paar uurtjes werken. Ik zie er erg tegenop. Niet vanwege het werk maar omdat ik 2 uur moet autorijden en dan ook nog 2 uur zittend werk. En ik heb de verkeerde zetpillen gekregen van de apotheek -O- Alleen paracatamol, terwijl er ook codeīne bij moet zitten. Hopelijk kan ik dat morgenochtend nog krijgen voor ik naar mijn werk ga.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87383493
Pandora, bij het gebruik van remicade wordt wel aangeraden om een griepprik te halen. Ik kan de griepprik dinsdag weer halen.

Op deze site staat er iets over:

quote:
Is een griepvaccinatie toegestaan bij het gebruik van prednison, methotrexaat (MTX), azathioprine (Imuran) of cyclofosfamide (Endoxan)?
Tijdens het gebruik van deze middelen is er geen bezwaar tegen een griepprik. Het wordt zelfs geadviseerd aangezien de weerstand tegen infecties is afgenomen.
En hier

quote:
Vaccinaties
Tijdens de behandeling met dit geneesmiddel mag u de griepprik krijgen.
De griepprik verhoogt uw weerstand en daarom raden wij u aan om de
griepprik te nemen tijdens deze behandeling. Geef dit door aan uw
huisarts. Over andere vaccinaties tijdens behandeling is weinig bekend.
Overleg in ieder geval met uw arts als u gevaccineerd moet worden met
een verzwakt levend vaccin, zoals bof, mazelen, rode hond (BMR), gele
koorts, oraal polio of tuberculose (BCG).
pi_87384995
Ow dat is wel goed om te weten zeg. Ik gebruik zelf Azathioprine en nu tijdelijk ook Prednison. Alleen zit ik nu in Londen dus is het wat lastig om zo'n griepprik te halen. Wel vreemd dat mijn MDL-arts me daar nooit wat over heeft verteld, hij heeft het wel gehad over een verlaagde weerstand.

Maar goed ik neem aan dat het slikken van vitaminepillen en wanneer je ervoor zorgt dat je je dagelijkse portie fruit en/of groente inneemt ook helpt aan het verhogen van je weerstand.

@Pandora: zo te lezen zit er verbetering in, mooi! :D
pi_87385750
Bedankt voor de reacties!
Ik zal het wel even overleggen met de huisarts denk ik. Ik twijfel vooral omdat ik in mijn volwassen leven nog nooit de griep heb gehad, en ook toen ik aan andere weerstandsverlagers zat heeft niemand het met me over de griepprik gehad. Ik ben niet anti-vaccinaties of zo, maar ik probeer het toch waar mogelijk te beperken als dat even kan. Maar als het echt wordt geadviseerd, dan moet het maar he.

@Rewimo, balen van die zetpillen zeg, hopelijk kunnen ze het nog oplossen morgen!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 11 oktober 2010 @ 21:49:42 #17
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_87436246
Ik kom jullie ook nog een keer lastigvallen ;) Een paar weken geleden zei ik in het vorige topic dat ik een ct-scan gehad had, vandaag kreeg ik daar de uitslag van. Blijkt dat m'n darm ongeveer 3x zo lang is als normaal met extreem veel bochten. Ook was er 1 stuk dichtgekleefd.

Desondanks wil de arts niks doen, ik moet maar proberen te stoppen met de laxeermiddelen. Ja hallo, als het zo makkelijk zou zijn zou ik niet al drie jaar van arts naar arts hobbelen -O- Er is ook een reden dat ik ermee begonnen ben en steeds verder heb moeten ophogen naar dagelijks 42 keer de maximale dosis om te kunnen :% Waarom zijn ze zo laks?!

Is er echt geen werkende oplossing voor? Want ik heb nu al zo vaak geprobeerd te minderen, maar dan loopt het gewoon alleen maar weer vast. Ongeveer elke 2 weken moet ik er een dosis bij gaan slikken omdat ik dan al een week niet meer kan.

Toen ik vroeg of ze dat gekleefde stuk er niet uit konden halen, werd ik alleen maar heel hard uitgelachen }:|
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_87436534
08gnoT, ik zou (als ik het was) toch maar een second opinion gaan aanvragen bij een MDL-arts (is de arts waar je nu geweest ben ook een MDL-arts of een internist?). Dit klinkt toch wel als op zijn minst erg onprettig... :{

Wat wilden ze dan trouwens wél doen aan het verkleefde stuk? Gewoon laten zitten of zo?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 11 oktober 2010 @ 21:58:21 #19
271665 08gnoT.
Mwoooaahhh!!
pi_87436792
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 21:54 schreef Pandora73 het volgende:
08gnoT, ik zou (als ik het was) toch maar een second opinion gaan aanvragen bij een MDL-arts (is de arts waar je nu geweest ben ook een MDL-arts of een internist?). Dit klinkt toch wel als op zijn minst erg onprettig... :{

Wat wilden ze dan trouwens wél doen aan het verkleefde stuk? Gewoon laten zitten of zo?
Dit was eigenlijk al een second opinion omdat m'n vorige heel de zomer met vakantie was, deze arts heeft me nu al patient overgenomen maar misschien word ik nog teruggestuurd, dat weet ik eigenlijk niet.

En ja hij wilde het gewoon laten zitten, ik moet nu naar een psycholoog (de zoveelste..) om er mee om te leren gaan. Ik doe het wel, omdat ik alles wil proberen, maar ik zie niet in hoe dat een lange, verkleefde darm kan oplossen. Het stuk kon ook gewoon 'lam' zijn, dat kon hij zo niet zeggen, maar er was in ieder geval een stuk wat dicht bleef.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_87448784
kan het ook dat je geen diaree hebt maar wel bloed bij je ontlasting

heb al weer een aantal maanden een zeurend gevoel in m'n buik alleen de laaste keren dat ik in het ZH was voor
de remicade zagen ze niks aan mijn bloedwaardes,klinisch bent u in orde mevrouw?
Mijn energie is 0,0 ook al probeer ik van alles om dit wat omhoog te krijgen.
Morgen mag ik weer voor de remicade dan maar dit weer in de groep gooien.

Maar ja mijn ervaring is dat er toch niet "echt" geluisterd wordt naar de klachten.
gaan gewoon door en blijven lachen :)
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 12 oktober 2010 @ 12:24:14 #21
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87452725
Heb nu eindelijk de zetpillen met paracetamol en codeīne. Ben nu aan het testen of ik er iets van merk qua reactievermogen. Dus als ik over een uur rare dingen doe weet ik waar het door komt :+
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87452984
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 10:01 schreef MissGreeneye het volgende:
kan het ook dat je geen diaree hebt maar wel bloed bij je ontlasting
Ja, zo begint een opvlamming bij mij altijd. Is er geen aparte MDL-verpleegkundige in het ziekenhuis waar je terecht kunt voor vragen en klachten? In het MST in Enschede is dat wel zo, die kun je altijd bellen.

Hier in Duitsland meten ze de ontstekingwaarde in je bloed op een andere manier dan in NL (tenminste in NL keek mijn huisarts altijd alleen naar bezinking en zei dan vrolijk "Oh niets aan de hand" terwijl ik al dagen op de wc bivakkeerde), en die is bij mij gelukkig al een tijdje zeer laag *O*

Hoewel ik laatst een keer een pil vergeten was en me meteen raar voelde, maar dat kan ook tussen mijn oren zitten ;)
pi_87510847
Ik zit nu aan de moviprep.. nog 0.25L.. geen idee hoe ik dat nog weg moet krijgen. Zo vol!
God, you people are paranoid. No wonder the company has to secretly manipulate you.
pi_87511957
Argh, succes!
pi_87512434
Met heel veel limonade?
pi_87512565
quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 21:40 schreef Nozomi21 het volgende:
Met heel veel limonade?
Daar dacht ik ook ja.. maar het lijkt me nog smeriger om zeewater-citroen-ranja te drinken dan zeewater-citroen. (Was ook al geen succes met cleanprep; dat was een soort van pak vanillevla dat maandenlang in de koelkast heeft gestaan, waar vervolgens wat kunstmatige sinaasappelsmaak aan was toegevoegd. Jammie!)

quote:
Op woensdag 13 oktober 2010 21:30 schreef Nothingwoman het volgende:
Argh, succes!
Dank u. Morgen nog een liter. Jeej.
God, you people are paranoid. No wonder the company has to secretly manipulate you.
pi_87513219
Veel kauwgum kauwen tussendoor! Sterkte!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 13 oktober 2010 @ 22:02:40 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87513571
Sterkte ermee, veel andere dingen drinken tussendoor helpt ook.

Ik ben sinds maandag weer (beperkt) aan het werk. Ondanks de nieuwe pijnstillers valt het niet mee. De pijn komt er dwars doorheen na een tijdje. Ik ben niet blij, zeg maar -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87518720
Gelukkig heb ik met het movi-prep drinken geen problemen gehad qua smaak.. vond het best lekker ook. Maar inderdaad veel tussendoor drinken! :)

Succes morgen! :)
pi_87519710
Dank voor de bemoedigende woorden. Hoewel het de tweede keer is, is het toch een ietwat nerveuze aangelegenheid.

Ik weet niet wat het is met movi-prep.. an sich is het niet absurd vies (cleanprep was veel smeriger), maar de weeīge bijsmaak werkt echt enorm op m'n kokhalsreflex.. Morgen bij winkelopening toch maar even kauwgom halen dus.

Blegh.
God, you people are paranoid. No wonder the company has to secretly manipulate you.
pi_87522559
Bloed -O-
pi_87523099
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 08:14 schreef Gala6183 het volgende:
Bloed -O-
-O-
God, you people are paranoid. No wonder the company has to secretly manipulate you.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 14 oktober 2010 @ 09:26:41 #33
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87523808
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 08:14 schreef Gala6183 het volgende:
Bloed -O-
Shit -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87525070
Jah ben meteen chagrijnig. Altijd als ik denk dat het goed gaat gebeurt er zoiets.

Rewimo, wat voor pijnstillers heb je eigenlijk? En hoe lang moet je nog afwachten tot de pijn over gaat?! Dat lijkt me echt mega irritant.

catzencut: veel sterkte vandaag! Is MoviPrep zo'n klein flesje met van dat siroopachtige spul?
pi_87525605
quote:
catzencut: veel sterkte vandaag! Is MoviPrep zo'n klein flesje met van dat siroopachtige spul?
Dank je! Nee, moviprep is een poeder (opgelost in een liter water) met een stevige citroensmaak.
Ik krijg die laatste kwart liter echt niet meer weg.. projectielbraken, altijd leuk..

quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 10:17 schreef Gala6183 het volgende:
Jah ben meteen chagrijnig. Altijd als ik denk dat het goed gaat gebeurt er zoiets.
Blegh, heel veel sterkte.
God, you people are paranoid. No wonder the company has to secretly manipulate you.
pi_87526908
Ja vooral die toegevoegde smaakjes, "vanille", "citroen", yeah right :r
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 14 oktober 2010 @ 11:26:35 #37
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87526993
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 10:36 schreef catzencut het volgende:

Dank je! Nee, moviprep is een poeder (opgelost in een liter water) met een stevige citroensmaak.
Ik krijg die laatste kwart liter echt niet meer weg.. projectielbraken, altijd leuk..

Ja, dat is echt smerig spul :r

Ik heb nu zetpillen paracetamol 1000 mg met 20 mg codeīne. Maar ja, ook daarmee kan ik dus niet lang zitten -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87538514
Bah Rewimo wat vervelend :(

Het is weer huismiddeltjes-baat-het-niet-dan-schaadt-het-niet-tijd! Heeft iemand van jullie ervaring met visolie? Ik ben alle chemische troep zo zat!
pi_87538662
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 08:14 schreef Gala6183 het volgende:
Bloed -O-
Kut -O-

:*
pi_87539310
quote:
Op donderdag 14 oktober 2010 16:57 schreef Gala6183 het volgende:
Bah Rewimo wat vervelend :(

Het is weer huismiddeltjes-baat-het-niet-dan-schaadt-het-niet-tijd! Heeft iemand van jullie ervaring met visolie? Ik ben alle chemische troep zo zat!
Toevallig heb ik gister het volgende gelezen:

Polyonverzadigde vetzuren die vooral in visolie voorkomen, zouden door hun ontstekingsremmende eigenschappen, de ziekte gunstig kunnen beīnvloeden.

Bron: http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=58

Ik heb zelf ook visoliecapsules geslikt in de periode voordat ik te horen kreeg dat ik Crohn had maar had niet echt het idee dat het hielp.
pi_87539520
Ik las net ook ergens dat je 15 van die capsules PER DAG zou moeten eten 8)7
pi_87543725
Zal misschien net zoiets zijn als "Sinaasappels zijn gezond want vitamine C" enzo.. Ja op zich zit er wel vitamine C in maar om er iets van te merken moet je geloof ik een halve vrachtwagen opeten. :{
Maar verder weet ik het niet, het werd door mijn MDL-arts wel genoemd als dat het wel iets zou kunnen helpen. En die is niet zo heel erg van de onbewezen dingen normaal gesproken. Dus misschien zit er toch wel iets in. Tja. afgezien van dat het geld kost zou ik denken "Kwaad kan het ook niet"...

Gala, shit zeg, sterkte!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 14 oktober 2010 @ 19:34:47 #43
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_87544205
ooh yes, hello. Ik was jullie al kwijt :o

Vandaag internist geweest want
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en onverteerde zooi en buikpijn en zulks. We gaan humira ophogen. Eerst was het elke 2 weken 1 injectie, nu elke week 1 injectie :)

Hoe is het met de rest?!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_87554751
Zo, Qwea, dat klinkt heftig. Sterkte! Hopelijk helpt het ophogen van de dosis.

Paar maanden terug hier colitus in het laatste deel van mijn dikke darm en pds gediagnosticeerd, heb hiervoor Pentasa gekregen. Weet niet wat ik ervan moet zeggen, heb soms dagen dat ik het idee heb dat het helpt en soms dagen dat het erger lijkt. Dit besproken met mijn MDL-arts, die wil dat ik Pentasa toch afbouw en dan moeten we even kijken hoe het gaat... Mijn klachten die bestaan uit veel darmkrampen, vaak naar de wc moeten en heel veel winderigheid. Ook echt goed voor mijn sociale leven... die gaat nu echt helemaal naar de ****** omdat ik bijna niet meer durf af te spreken (er moet altijd een wc in de buurt zijn). Hopelijk kan ik ermee leren leven... -O-
pi_87560112
Hč bah timp0e, dat gekwakkel is zoooo irritant. Sterkte :* Heb je het idee dat er iets in je voeding is waardoor het erger wordt of maakt dat geen verschil?
pi_87560379
Oh, daar ben ik al heel erg obsessief mee bezig hoor, weet van heel veel voeding wat wel en niet goed voor me is. Sowieso geen kruiden meer, zo min mogelijk melk (yoghurt kan ik wel een beetje tegen, moet toch wat calcium binnen krijgen he :P ) en verder gewoon heel regelmatig eten. Geen volkoren, geen wit maar juist ertussen in. Mijn moeder is nooit zo blij als ze weer boodschappen moet doen hahaha :P
pi_87646029
Vraagje voor de Remicade-klanten: hebben jullie ook last van een heel erg droge huid en dunner wordend haar? Ik heb nu al echt een heel erg droge huid (normaal meestal pas eind van de winter dat het zo erg is) en ik heb het idee dat mijn haar (waar ik toch al niet zo veel van heb :{ ) ook minder wordt...
Ik heb wel huidproblemen in de lijst met bijwerkingen zien staan, maar dan meer in de trant van blauwe plekken enof uitslag, en dat haar dus helemaal niet. Maar verder kan ik niet iets bedenken waar het dan vandaan moet komen, dus daarom denk ik zelf aan de Remicade.
(En ja, over anderhalve week ga ik naar de specialist en daar ga ik het ook vragen hoor maar als jullie het zouden herkennen ga ik me alvast minder zorgen maken)

Maar... mijn buik houdt zich goed rustig momenteel, en ik reageer minder heftig op bepaalde dingen waarvan ik weet dat ik er gevoelig voor ben, dus ik heb nu echt wel het idee dat het begint aan te slaan! *O*

O en mijn huisarts vindt het toch verstandig dat ik de griepprik ga krijgen, ondanks dat ik dus al > 15 jaar geen griep heb gehad. Dus daar ga ik een oproep voor krijgen. En om de winter slagvaardig tegemoet te treden heb ik alvast weer vitaminepillen, neusspray en oordruppels ingeslagen. (Voorhoofdsholte-/bijholte-/oorontstekingen zijn gewoon écht niet tof, en daar ben ik toch al gevoelig voor, dus dat zal met de Remicade niet minder worden vrees ik.) Dus ik kan er voorlopig even tegenaan!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_87665867
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:56 schreef Pandora73 het volgende:
Vraagje voor de Remicade-klanten: hebben jullie ook last van een heel erg droge huid en dunner wordend haar? Ik heb nu al echt een heel erg droge huid (normaal meestal pas eind van de winter dat het zo erg is) en ik heb het idee dat mijn haar (waar ik toch al niet zo veel van heb :{ ) ook minder wordt...

O en mijn huisarts vindt het toch verstandig dat ik de griepprik ga krijgen, ondanks dat ik dus al > 15 jaar geen griep heb gehad. Dus daar ga ik een oproep voor krijgen. En om de winter slagvaardig tegemoet te treden heb ik alvast weer vitaminepillen, neusspray en oordruppels ingeslagen. (Voorhoofdsholte-/bijholte-/oorontstekingen zijn gewoon écht niet tof, en daar ben ik toch al gevoelig voor, dus dat zal met de Remicade niet minder worden vrees ik.) Dus ik kan er voorlopig even tegenaan!
heb ook een erg droge huid maar of dit door de remicade erger is denk ik niet ,was er altijd al .En mijn haar is ook gehalveerd, staartje stelt niet zo heel veel meer voor.... maar ik geef alle medicijnen hier de schuld van maar ja ook mijn vitamines waren zeer laag dus hier kan het ook van gekomen zijn.

Moet ook de griepprik halen en heb nooit last van een virus zelfs geen verkoudheidje , maarja ivm de remicade en imuran zijn we toch "vatbaarder" zeggen ze......?
gaan gewoon door en blijven lachen :)
pi_87666852
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:56 schreef Pandora73 het volgende:
Vraagje voor de Remicade-klanten: hebben jullie ook last van een heel erg droge huid en dunner wordend haar? Ik heb nu al echt een heel erg droge huid (normaal meestal pas eind van de winter dat het zo erg is) en ik heb het idee dat mijn haar (waar ik toch al niet zo veel van heb :{ ) ook minder wordt...
Ik heb wel huidproblemen in de lijst met bijwerkingen zien staan, maar dan meer in de trant van blauwe plekken enof uitslag, en dat haar dus helemaal niet. Maar verder kan ik niet iets bedenken waar het dan vandaan moet komen, dus daarom denk ik zelf aan de Remicade.
(En ja, over anderhalve week ga ik naar de specialist en daar ga ik het ook vragen hoor maar als jullie het zouden herkennen ga ik me alvast minder zorgen maken)

Maar... mijn buik houdt zich goed rustig momenteel, en ik reageer minder heftig op bepaalde dingen waarvan ik weet dat ik er gevoelig voor ben, dus ik heb nu echt wel het idee dat het begint aan te slaan! *O*

O en mijn huisarts vindt het toch verstandig dat ik de griepprik ga krijgen, ondanks dat ik dus al > 15 jaar geen griep heb gehad. Dus daar ga ik een oproep voor krijgen. En om de winter slagvaardig tegemoet te treden heb ik alvast weer vitaminepillen, neusspray en oordruppels ingeslagen. (Voorhoofdsholte-/bijholte-/oorontstekingen zijn gewoon écht niet tof, en daar ben ik toch al gevoelig voor, dus dat zal met de Remicade niet minder worden vrees ik.) Dus ik kan er voorlopig even tegenaan!
Haaruitval heb ik wel gehad door de Imuran. met de Remicade geen last van.
Droge huid is bij mij niet erger geworden door de Remicade.

Griepprik ga ik overigens ook altijd halen, aangezien ik tot een risicogroep behoor. Imuran & Remicade halen toch je weerstand omlaag, dus dat vind ik zelf geen slecht idee.

Wat het vaker ziek zijn: ik ben eigenlijk nauwelijks vaker ziek sinds ik aan de Imuran en Remicade zit. Daar was ik wel bang voor, maar mij valt het enorm mee. En mijn dosering Remicade is nog hoger dan gemiddeld ook. Je hoeft dus niet perse veel vaker ziek te zijn.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 18 oktober 2010 @ 16:46:49 #50
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87677571
Ik was met Christan bij de huisarts omdat hij een paar inentingen moest krijgen. Dus ik vraag ook maar eens terloops naar de griepprik, heb ik die meteen gekregen (plus difterie/tetanus). Leedvermaak bij het kind >:)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87704822
En ja hoor ik heb ook weer een opvlamming.. ben nog geen week van de Prednison af en tis al weer raak, buikpijn, een opgezette buik en zondag moeten overgeven :(

Heb mijn ziekenhuis in Nederland al gebeld maar mijn internist blijkt een week weg te zijn. Ik ben nu aan het wachten op een telefoontje van een van de andere MDL-artsen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 19 oktober 2010 @ 11:01:04 #52
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87705472
Balen zeg -O- Ik hoop dat ze je snel bellen. Sterkte!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87719354
Hier rommelt het ook nog steeds... Misschien moet ik toch maar weer Pentasa gaan slikken. Of mijn dosis azathioprine ophogen (mocht van de dokter tot 150 mg gaan)...
pi_87721532
Knuffel voor alle mensen met wie 't minder gaat! :*
pi_87721734
Thanks! Ben vanmiddag gebeld en mag nu weer aan de prednison (20 mg en dan afbouwen tot 5 mg en dat dan aanhouden, voor hoelang weet ik niet). Hopelijk gewoon voor zolang ik hier in Londen zit want kan een opvlamming niet echt gebruiken hier.
pi_87728697
Moet je per week afbouwen? Ik geloof dat ik dat moest. Veel sterkte in ieder geval! Ik hoop dat de prednison net zo goed helpt bij jou als bij mij!
pi_87729439
Jup moet het per week afbouwen inderdaad. Ik begin met 20 en dan elke week 5 mg minder. Heb het al vaker moeten slikken en het werkt altijd erg goed ja! Ik krijg er ook altijd zon enorme eetlust van, maar dat vind ik wel prettig want normaal heb ik juist helemaal niet zon grote eetlust.
pi_87928126
Note to self: eet NOOIT meer jalapenos.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 oktober 2010 @ 10:21:01 #59
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87928233
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 10:16 schreef Gala6183 het volgende:
Note to self: eet NOOIT meer jalapenos.
Dat lijkt me voor gewone darmen al niet fijn :P

Hier simpelweg *#%^_(*#!%^_#(%^#_*!()!%&Y#

Zaterdagavond had ik al veel pijn nadat we waren gaan zwemmen (en ik heb me niet heel erg ingespannen :P ), gisteren ging het wel. Vanmorgen voor ik in de auto stapte, zei ik al tegen qltel dat ik buikpijn had. Eenmaal een kwartier of zo onderweg zat ik te huilen van de pijn dus toen vond ik het verstandiger om maar om te draaien -O-

Donderdag heb ik een afspraak bij de chirurg, ik heb het idee dat er iets niet goed zit van binnen en ik hoop maar dat hij verder onderzoek gaat doen want zo gaat het niet.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87928654
He Rewimo dat schiet ook niet op zo :( Ik hoop voor je dat je arts je nu weer even echt goed doorlicht. Het is wel de bedoeling dat het beter gaat natuurlijk... Sterkte :*
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 oktober 2010 @ 10:43:57 #61
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87928823
Ja, ik baal hier echt heel erg van. Was net twee weken weer een paar uurtjes aan de slag, al viel dat qua pijn ook niet mee.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87929293
quote:
15.gif Op maandag 25 oktober 2010 10:16 schreef Gala6183 het volgende:
Note to self: eet NOOIT meer jalapenos.
Doet me denken aan een broodje hete kip van een maand terug... Dat was ook geen goed idee :')
pi_87929358
quote:
1.gif Op maandag 25 oktober 2010 10:21 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dat lijkt me voor gewone darmen al niet fijn :P

Hier simpelweg *#%^_(*#!%^_#(%^#_*!()!%&Y#

Zaterdagavond had ik al veel pijn nadat we waren gaan zwemmen (en ik heb me niet heel erg ingespannen :P ), gisteren ging het wel. Vanmorgen voor ik in de auto stapte, zei ik al tegen qltel dat ik buikpijn had. Eenmaal een kwartier of zo onderweg zat ik te huilen van de pijn dus toen vond ik het verstandiger om maar om te draaien -O-

Donderdag heb ik een afspraak bij de chirurg, ik heb het idee dat er iets niet goed zit van binnen en ik hoop maar dat hij verder onderzoek gaat doen want zo gaat het niet.
Je niet met een kluitje in het riet laten sturen. Inmiddels moet de napijn toch wel een beetje zijn verdwenen, lijkt me. Je opnieuw laten doorlichten als je zo vreselijk veel pijn hebt, is dan geen overbodige luxe meer.

Sterkte in ieder geval :*
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 oktober 2010 @ 11:23:40 #64
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87930021
Dank je wel :)

Ik ga ook aandringen op verder onderzoek. 5 november heb ik ook nog een afspraak met mijn NL arts (endocrinoloog) en die wil ook nog het een en ander onderzoeken. Dus heb nog wel wat te gaan :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 25 oktober 2010 @ 11:24:08 #65
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_87930039
quote:
Op maandag 25 oktober 2010 10:16 schreef Gala6183 het volgende:
Note to self: eet NOOIT meer jalapenos.
_O- die had ik vorig jaar 1x. Nouwwww, fuck me :o

En die burgers ook _O- Ik heb echt uren op de plee door gebracht :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_87934257
Was het wel na 1 dag weer over? -O-

Ik heb net geluncht met witte rijst. Wat een feestmaal.
pi_87934711
quote:
1.gif Op maandag 25 oktober 2010 13:34 schreef Gala6183 het volgende:
Was het wel na 1 dag weer over? -O-

Ik heb net geluncht met witte rijst. Wat een feestmaal.
Ik wil geen partypooper zijn, maar ik heb er wel een hele week last van gehad :') Het hele systeem was ontregeld...

Witte rijst met gekookte kip.. jummie! :9 (wekenlang op mogen leven vorig jaar)

:')
pi_87935209
Smaak aan je eten is ook zwaar overschat ;)
pi_87950191
Ach als je flink verkouden bent smaakt je eten ook nergens naar, en dat overleven we ook. ;)

Maarreuh, Rewimo... Sterkte!!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 25 oktober 2010 @ 20:31:27 #70
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87952071
Dank je wel, heb nog steeds pijn, ook als ik lig dus ik vermoed dat er echt iets niet goed zit. Als het zo blijft morgen maar naar de huisarts.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87956590
Sterkte Rewimo!
  dinsdag 26 oktober 2010 @ 12:18:46 #72
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_87972921
Hmmz, ik merk wel dat mijn afweersysteem echt helemaal naar de kloten is van die humira. Bij 1x in de 2 weken was ik vaak verkouden, nu bij 1x per week ben ik nonstop verkouden :{

Ik ben nu gewoon al ruim 3 weken ofzo achtereen flink verkouden. Als het geen 4 zijn :{ En mijn luchtweg infectie is een 2 hele weken weggeweest en is ook weer terug vermoed ik :{

:')

Ik ben ook echt vet vaak ziek. Afgelopen 2 maanden, 5x ofzo. Koppijn, keelpijn, strontverkouden, ijskoud, ect.

Goed spul man :P :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_87973204
@Qwea: zorg je wel dat je voldoende vitamines binnenkrijgt? Dus dat je genoeg fruit/groente eet of desnoods vitaminepillen slikt. Ik neem elke dag een Davitamon Compleet (die slik ik 's morgens als ik mijn Imuran inneem) en eet tegenwoordig als toetje fruit. Meestal verse aardbeien gecombineerd met bosbessen of frambozen en ik moet zeggen (even afkloppen hoor :P) dat ik al heel lang niet verkouden ben geweest.

Ow ik heb blijkbaar ook een oproep gekregen voor een griepprik, tenminste ik mag deze week de griepprik halen bij mijn huisarts. Er is alleen 1 probleem.. ik zit nu in Londen op stage dus kan em niet halen. Mijn moeder heeft mijn huisarts gelukkig gebeld en hij bewaard de griepprik voor me zodat ik die kan halen als ik in januari weer terug ben in Nederland.
  dinsdag 26 oktober 2010 @ 12:28:35 #74
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_87973253
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 oktober 2010 12:27 schreef Nozomi21 het volgende:
@Qwea: zorg je wel dat je voldoende vitamines binnenkrijgt? Dus dat je genoeg fruit/groente eet of desnoods vitaminepillen slikt. Ik neem elke dag een Davitamon Compleet (die slik ik 's morgens als ik mijn Imuran inneem) en eet tegenwoordig als toetje fruit. Meestal verse aardbeien gecombineerd met bosbessen of frambozen en ik moet zeggen (even afkloppen hoor :P) dat ik al heel lang niet verkouden ben geweest.

Ow ik heb blijkbaar ook een oproep gekregen voor een griepprik, tenminste ik mag deze week de griepprik halen bij mijn huisarts. Er is alleen 1 probleem.. ik zit nu in Londen op stage dus kan em niet halen. Mijn moeder heeft mijn huisarts gelukkig gebeld en hij bewaard de griepprik voor me zodat ik die kan halen als ik in januari weer terug ben in Nederland.
Ik eet heel veel fruit :P en die vitamine pillen vind ik altijd bullshit :@ die at ik vroeger ook, en dat scheelde geen reet :@

Ik heb ook een oproep voor griepprik gekregen.

11 nov
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 26 oktober 2010 @ 12:52:32 #75
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_87974132
Kun je die griepprik niet in Engeland krijgen? Januari duurt nog lang...
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_87983701
Ik weet niet of dat mogelijk is, misschien wel maar vind het nou ook weer niet zo heel nodig. Al zal ik die griepprik wel halen als ik in Nederland ben.
pi_87990401
Het dubbele wat ik nu bij vitaminen heb, is dat ze bedoeld zijn om je weerstand te verhogen. Maar ondertussen is het de bedoeling dat bij mij (o.a. via de Remicade) mijn weerstand naar beneden gaat... Dus soms vraag ik me wel af of ik nou wel vitaminen moet nemen? :X
Maar ik ben dus ook al een week snipverkouden... Schiet niet op als dit de rest van de winter blijft hangen!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_88022820
Ik ben weer een beetje boven Jan, the jalapenos have left the building ;) Ik ga morgen naar de huisarts voor mijn -intussen- maandelijkse vitamine B12-spuit en vraag dan ook meteen na hoe het zit met de griepprik. In Nederland heb ik nooit een oproep gehad, maar ik ben ook pas azathioprine gaan gebruiken hier in Duitsland.

@Pandora73 Dat vind ik eigenlijk wel een goede. Ik neem nu vitamine b-complex (naast die spuiten die ik 1 keer in de zoveel tijd krijg), vitamine D + calcium (af en toe) en visolie. Vraag ik morgen ook even na. Mijn huisarts is heel lief en geduldig gelukkig ;)
pi_88130921
Marihuana en Crohn

Lo allemaal..

Moest even zoeken om jullie weer te vinden. :) Ben nu aan de entocort, voor de ontsteking diep binnenin lijkt het aan te slaan, maar de klisma's helpen niet echt voor de ontsteking in de endeldarm. Ik gebruik nu 's avonds klisma entocort, 's ochtends klisma salofalk en ik krijg het niet onder controle. Bloed, slijm, affijn, iedereen kent het. Aandrang om gek van te worden als er iets naar beneden zakt..

Maandag ga ik naar de MDLarts om door te nemen hoe de entocort de afgelopen maand zijn werk heeft gedaan. Nu schoot me net iets te binnen wat ik graag aan jullie voor wil leggen:

Ik ben begin dit jaar gestopt met roken, eind januari. Ik heb niet lang gerookt, ongeveer dik twee jaar. In die tijd had ik duidelijk minder last. Maar. Nu komt het. Om te kunnen stoppen met roken ben ik tijdelijk gaan blowen. Niet in joints met tabak, maar een waterpijp in plaats van een sigaret. Elke keer als de behoefte voor een sigaret te sterk werd nam ik een beetje wiet -een zakje van 2 gram per week- en dan had ik wel wat anders aan m'n hoofd dan sigaretten roken. :)

Lang verhaal kort: het heeft gewerkt, na vijf weken stopte ik ook weer met blowen en sindsdien heb ik geen sigaret of waterpijp meer aangeraakt. Maar ben wel veel zieker geworden. En de Crohn was in die vijf blowende weken amper actief.

Nu leek het me onzin hier een verband te vinden, maar als ik Crohn en Marihuana Google kom ik verhalen tegen van mensen die er duidelijk baat bij hebben.

Ik ben een muzikant, dus zou het me makkelijk kunnen veroorloven om elke dag te blowen, niemand in mijn sociale omgeving die daar een probleem van maakt, en ik heb ook een vaporizer werkloos in een hoekje staan, bang voor longschade hoef je daarmee niet te zijn.

Zijn hier mensen met dezelfde ervaringen? Helpt blowen tegen opvlammingen? Ik vraag dit ook omdat ik angst begin te krijgen dat ik over een tijdje richting stoma zal moeten (oid), mijn endeldarm wordt er zo niet echt beter op.

En begrijp me goed, ik vind stoned zijn leuk, maar meende dat dat slecht was voor mijn gezondheid, dus ben daar resoluut mee gestopt, die discipline heb ik. Ik zoek geen excuus om stoned te zijn. Ik zoek een manier om de opvlamming eronder te krijgen zonder de zwaardere middelen. Ik heb de mazzel dat het bij mij nu nog tot ontstekingen beperkt blijft, en wil dat zo dolgraag zo houden..

Beterschap, sterkte en stiekum hier & daar wat gebid voor iedereen die het moeilijk heeft,

Nick
pi_88138493
Jezus nog an toe. Heb verder gezocht en dit gevonden:

"Differential Expression of Cannabinoid Receptors in the Human Colon: Cannabinoids Promote Epithelial Wound Healing"

http://www.gastrojournal.(...)08505009297/abstract

..van gastrojournal.org ! Blowen repareert je darmslijmvlies! Officieel!

*AE rent naar de coffeshop en gaat zich er nooit meer voor schamen dat hij weer blowt.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 19:17:16 #81
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88148759
quote:
1s.gif Op maandag 25 oktober 2010 13:34 schreef Gala6183 het volgende:[/b]
Was het wel na 1 dag weer over? -O-

Ik heb net geluncht met witte rijst. Wat een feestmaal.
Nope, Duurde 5 dagen :X
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88149391
Note to myself: ik heet nooit en dan ook nooit meer kebab

wat betreft dat blowen: Mooi dat dat helpt maar daar begin ik niet aan.
pi_88149936
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 19:36 schreef Nozomi21 het volgende:
...wat betreft dat blowen: Mooi dat dat helpt maar daar begin ik niet aan.
Ik ben nu ook 'iets' minder enthousiast. Heb echt een achterlijk klein beetje gerookt maar stuiter %$!#! de kamer rond.. Nahja, dat gaat vanzelf over. Maandag de specialist vragen of er van die medicinale wiet is waar je niet zo irritant stoned van wordt.
pi_88151967
Ik ben van de week weer bij de darmpjesdokter geweest, en... hij was super tevreden!
Mijn ontstekingswaarde was <1, dat heb ik echt nog nooit gehad. En omdat ik het idee heb dat mijn buik ook iets beter is (reageer niet meer heel heftig op dingen waar ik eerst altijd direct van moest rennen, en ik maak minstens 1x per week nu toch wel een echte drol in plaats van dat het op appelmoes lijkt (sorry voor het taalgebruik maar het is een darmziektentopic dus ik neem aan dat dat hier wel mag) ) en ik ondanks dat het steeds donkerder wordt me qua energie ook wel ietsjes beter voel, heeft hij gezegd dat ik voorlopig het maar even moet aankijken, zonder Remicade. Ik moet over een half jaar weer terugkomen.
Voor de haaruitval heb ik foliumzuurtabletjes gekregen, en voor de huiduitslag een tube zalf (is een schimmelinfectietje) en als ik de puri-nethol blijf gebruiken denkt hij dat het toch langzaam maar zeker weer beter gaat worden.
Uiteraard had ik het allemaal veel sneller en met meer resultaat verwacht, maar goed... Als dokkie tevreden is dan zal het wel goed zijn!

Dus eigenlijk gewoon positieve berichten vanaf huize Pandora!

(afgezien dus van snipverkouden, keelpijn, wat huidinfecties en een blaasontsteking :X maar goed, dat kun je verwachten met zo'n lage weerstand natuurlijk en daar kom ik ook wel weer overheen)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 30 oktober 2010 @ 21:26:58 #85
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88153363
Pandora, dat klinkt best goed ja ^O^ Nu nog even van je kwaaltjes af zien te komen ;)

Ik was donderdag bij de chirurg. Moet nu een ct-scan laten maken en dan weer terugkomen. Voor mijn gevoel zit er nog steeds iets niet goed, maar volgens de chirurg kan er niks mis zijn :{ Voelde me niet helemaal serieus genomen (mijn man was ook mee, die had dezelfde indruk). Nu dus maar afwachten of er iets uit die scan komt. Moet via de huisarts, maar maandag is hier een feestdag dus ik kan dat dinsdag pas regelen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88154005
Pfff Rewimo, jij hebt echt wel veel pech! -O-
Sterkte dan maar en hopelijk gaat er wat uitkomen, tenminste, niet dat ik je iets toewens op zich maar dat ze er dan eindelijk eens iets aan kunnen gaan doen enzo. Nou ja, je begrijpt me hoop ik wel ;)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 30 oktober 2010 @ 22:13:57 #87
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88154831
Ja hoor :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 1 november 2010 @ 12:59:47 #88
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88206433
Hey! Vraagje ;

Wie van jullie heeft in NL een hypotheek? En hoe zit dat bij jullie met je levensverzekering en premie? Ben je geaccepteerd ondanks Crohn? En is je premie stukken hoger uitgevallen dan dat je geen Crohn zou hebben?

Ik sta op het punt een huis te kopen, vandaar :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88206651
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 20:45 schreef Pandora73 het volgende:
Voor de haaruitval heb ik foliumzuurtabletjes gekregen, en voor de huiduitslag een tube zalf (is een schimmelinfectietje) en als ik de puri-nethol blijf gebruiken denkt hij dat het toch langzaam maar zeker weer beter gaat worden.
Mijn arts heeft zo'n fijn standaard antwoord als ik begin over haaruitval: "Joh, iedereen verliest haren en omdat je lang haar hebt valt het bij jou meer op. En de herfst is begonnen dus nu verlies je wat meer haar dan anders" -O- Zo'n schijtantwoord is dat, ik weet heus wel dat je op een dag een X-aantal haren verliest maar het is NIET normaal als je kussen vol ligt met plukken haar, dus nee, niet een paar haartjes maar echt plukken. Ik vind ze overal, ik word er gek van. Heb laatst een hoofdhuidanalyse laten doen en ik schrok me kapot, allemaal ontstekingen op mijn hoofdhuid en dat moet echt snél opgelost worden.. !@#$%^*&^

Misschien ook maar zelf foliumzuurtabletjes kopen en kijken of dat helpt..
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 1 november 2010 @ 13:50:08 #90
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88207997
Misschien kun je eens een keer op alle vitamines laten prikken, Raissa. Best kans dat je hier of daar inderdaad een tekort hebt. Door mijn maagverkleining neem ik ook minder goed vitamines op, elk half jaar krijg ik een uitgebreide bloedpriksessie en dan worden de waardes bekeken en mijn supplementen aangepast als dat nodig is. Ik kan me zo voorstellen dat je met Crohn ook minder goed vitamines opneemt (zeker bij diarree). Ik ga hiervoor naar een endocrinoloog.

Qwea, ik zou het zeker niet verzwijgen voor de verzekering. Voor je hypotheek zelf is het niet van belang, wel voor de daaraan gekoppelde levensverzekering.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 1 november 2010 @ 16:37:26 #91
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88213690
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 13:50 schreef Rewimo het volgende:


Qwea, ik zou het zeker niet verzwijgen voor de verzekering. Voor je hypotheek zelf is het niet van belang, wel voor de daaraan gekoppelde levensverzekering.
Een adviseur adviseerde mij dat dus wel. Maar dat is IMHO dus alles behalve slim. En ik wist idd dat het voor de OVR van belang is, en als ze er achter komen dat je het hebt verzwegen ze ook geen uitkering doen iig.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 1 november 2010 @ 17:05:00 #92
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88214866
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 16:37 schreef Qwea het volgende:

Een adviseur adviseerde mij dat dus wel. Maar dat is IMHO dus alles behalve slim. En ik wist idd dat het voor de OVR van belang is, en als ze er achter komen dat je het hebt verzwegen ze ook geen uitkering doen iig.
Nee, is ook niet slim. Want dat betekent dat je MM met een extra schuld opzadelt als jij eerder dood gaat. Bovendien ben je nog jong, dat werkt hierbij in je voordeel (grotere levensverwachting, ondanks je ziekte).
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88214984
..kom net terug van de onderbuikspecialist. November wordt prednison-maand. Hoera.

Over wiet & Crohn wist hij alleen te vertellen dat het onderzoek dat ik meegenomen had in een laboratorium had plaatsgevonden, op weefselkweekjes. Er is nog geen medicatie ontwikkeld. Ik ga mijn huisarts maar eens lief aankijken voor mediwiet, daar wordt je niet zo stoned van...
pi_88222161
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 16:37 schreef Qwea het volgende:

[..]



Een adviseur adviseerde mij dat dus wel. Maar dat is IMHO dus alles behalve slim. En ik wist idd dat het voor de OVR van belang is, en als ze er achter komen dat je het hebt verzwegen ze ook geen uitkering doen iig.
Een adviseur adviseerde je om je Crohn te verzwijgen? Sodeju. Dat kan dus echt niet... Die man zou op staande voet ontslagen moeten worden.
Hoe lullig ook, als de verzekeraar er op een gegeven moment achter komt, dan heb jij een vet probleem, en die adviseur zal natuurlijk (áls hij überhaupt nog werkt waar hij nu werkt) niet gaan toegeven dat hij je dat inderdaad geadviseerd heeft. Dus dan zit jij met de shit... Lekker dan.
Zucht, er is nog een hoop werk te doen in de branche zo te horen...
* Pandora73 werkt ook in de verzekeringen, vandaar
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_88244817
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 20:10 schreef Pandora73 het volgende:

[..]


Een adviseur adviseerde je om je Crohn te verzwijgen? Sodeju. Dat kan dus echt niet... Die man zou op staande voet ontslagen moeten worden.
Hoe lullig ook, als de verzekeraar er op een gegeven moment achter komt, dan heb jij een vet probleem, en die adviseur zal natuurlijk (áls hij überhaupt nog werkt waar hij nu werkt) niet gaan toegeven dat hij je dat inderdaad geadviseerd heeft. Dus dan zit jij met de shit... Lekker dan.
Zucht, er is nog een hoop werk te doen in de branche zo te horen...
* Pandora73 werkt ook in de verzekeringen, vandaar
Ja, dat is echt behoorlijk fout!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 2 november 2010 @ 17:28:47 #96
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88254883
Vandaag verwijzing voor de ct-scan gehaald. Was helaas te laat om nog een afspraak te maken, dat wordt dus morgen.

En de Arbo is aan het klooien, ik had vorige week een afspraak omgezet in een telefonische (maar ben vervolgens niet gebeld }:| ) en een nieuwe gemaakt voor 8 november. Belde er vanmiddag iemand die beweerde dat ik afgelopen week niet op was komen dagen en dat de afspraak voor 8 november op mijn verzoek telefonisch was. En dat terwijl ik al een brief van ze in huis heb met daarop de locatie en tijd voor die afspraak :')

Dus ik nog maar eens uitgelegd dat ik vorige week maandag čn dinsdag met een collega van haar heb gesproken (had het doorkiesnummer nog liggen hier) en hoe de boel toen geregeld was, maar dat ik niet gebeld was, terwijl ik toch twee keer had gevraagd of ik zelf moest bellen of gebeld zou worden. Nee, de arts zou mij bellen. Dus niet en nu beweren ze dat ik de afspraak heb gemist :6
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 november 2010 @ 09:36:12 #97
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88277852
Goed, ik kon vrijdag al terecht voor de ct-scan :o

Maar dan moet ik naar de endocrinoloog in Delft (ijzerinfuus) dus dat lukt niet. Nu kan ik maandag :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88279367
Okay das mooi! Heb je trouwens een extreem laag ijzergehalte? Omdat je zon infuus krijgt. Volgens mij heb ik namelijk ook standaard een te laag ijzer gehalte maar mijn MDL-arts heeft nog nooit gezegd dat ik dat dmv een infuus kan verhogen.

Er staat trouwens een artikeltje op nu.nl over darmpatienten.
http://www.nu.nl/gezondheid/2369423/darmpatient-weet-weinig.html
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 november 2010 @ 14:08:40 #99
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88286080
Ik neem te weinig ijzer op ja. Ik heb een WLS-operatie gehad waardoor mijn ijzeropname niet goed is, en met ijzertabletten kan dat niet opgelost worden (tabletten komen er min of meer heel weer uit :') ). Dus krijg ik ijzer per infuus, eens in de zoveel maanden.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 3 november 2010 @ 14:25:15 #100
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88286747
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 20:10 schreef Pandora73 het volgende:

[..]


Een adviseur adviseerde je om je Crohn te verzwijgen? Sodeju. Dat kan dus echt niet... Die man zou op staande voet ontslagen moeten worden.
Hoe lullig ook, als de verzekeraar er op een gegeven moment achter komt, dan heb jij een vet probleem, en die adviseur zal natuurlijk (áls hij überhaupt nog werkt waar hij nu werkt) niet gaan toegeven dat hij je dat inderdaad geadviseerd heeft. Dus dan zit jij met de shit... Lekker dan.
Zucht, er is nog een hoop werk te doen in de branche zo te horen...
* Pandora73 werkt ook in de verzekeringen, vandaar
Ja :') En hij is nog jurist ook :o Ik vind het gewoon eeeeeecht niet slim om het te verzwijgen. Hij redeneerde zo van "als je omver gereden wordt door een auto gaan ze geen sectie doen dus komen ze niet achter je crohn" :')

En, ik heb het zwart op wit (per mail) dat hij het me adviseert :')

Ooh, nou als ik nog vragen heb pm ik je wel ;) :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 3 november 2010 @ 14:26:35 #101
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88286799
Anyway, ik ben naar de ha.. voor een ander kwaaltje, en gelijk maar eens melden daar dat ik
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ik ben telkens zooooooo moe he :{ :'(
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88286840
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:26 schreef Qwea het volgende:
Anyway, ik ben naar de ha.. voor een ander kwaaltje, en gelijk maar eens melden daar dat ik
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ik ben telkens zooooooo moe he :{ :'(
laat anders ook je ijzer ff prikken!
is vaak een teken van vermoeidheid, als je ijzergehalte laag is. dus zou zomaar kunnen
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 3 november 2010 @ 15:15:35 #103
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88288659
En je B12, als je toch laat prikken...
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88295452
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:25 schreef Qwea het volgende:

[..]



Ja :') En hij is nog jurist ook :o Ik vind het gewoon eeeeeecht niet slim om het te verzwijgen. Hij redeneerde zo van "als je omver gereden wordt door een auto gaan ze geen sectie doen dus komen ze niet achter je crohn" :')

En, ik heb het zwart op wit (per mail) dat hij het me adviseert :')

Ooh, nou als ik nog vragen heb pm ik je wel ;) :P
Wat een klojo zeg, sjongejonge. En dat voor een adviseur én jurist... Ik hoop maar dat ik hem niet ken!

P.S. En vragen mag natuurlijk altijd, maar ik zit in de Schadeverzekeringen, niet Leven, dus daar kan ik je niet mee helpen helaas, sorry!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 4 november 2010 @ 10:36:20 #105
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88318155
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 14:27 schreef Mirjam het volgende:

[..]

laat anders ook je ijzer ff prikken!
is vaak een teken van vermoeidheid, als je ijzergehalte laag is. dus zou zomaar kunnen
Ik moet pas in December weer prikken :') Maar ijzer is altijd goed, en b12 spuit ik bij. Volgens de HA kwam het echt van de Crohn, ontstekingen, humira, ect.

Man, ik ben sinds 08:30 wakker, en ik ben nu echt alweer kapot :{
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 4 november 2010 @ 10:37:53 #106
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88318203
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 18:19 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

P.S. En vragen mag natuurlijk altijd, maar ik zit in de Schadeverzekeringen, niet Leven, dus daar kan ik je niet mee helpen helaas, sorry!
He verdomme! :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 5 november 2010 @ 14:13:45 #107
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88363625
Zo, ik lig nu ijzer te tanken :) En tegenover me krijgt iemand Remicade ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 5 november 2010 @ 15:12:59 #108
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88366127
IJzer zit erin, nu nog spoelen en dan kan ik weer richting Duitsland ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88366619
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 15:12 schreef Rewimo het volgende:
IJzer zit erin, nu nog spoelen en dan kan ik weer richting Duitsland ^O^
*O*
succes nog ff!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 5 november 2010 @ 15:26:26 #110
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88366661
Ach, ik lig lekker hoor :D Goeie bedden hier, EEE-tje mee zodat ik kan internetten, ik vermaak me altijd wel.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 5 november 2010 @ 20:45:13 #111
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88378297
Lange dag, maar inmiddels weer thuis :)

Heb een briefje mee met extra aanwijzing voor de radioloog voor de CT maandag. Internist denkt ook aan iets "mechanisch", toch weer een verkleving of iets dergelijks. Aangezien het niets met eten of wind te maken lijkt te hebben.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88382698
Iig sterkte Rewimo. Vind het ook erg goed, als ik je laatste posts lees, dat je er toch positief onder blijft! ^O^ Ik ben toch dan wel iemand die erg snel een dipje heeft als ik weer klachten heb..

ik raad trouwens niemand hier Lays patatje joppiesaus aan! Halve zakje op, hele dag op de wc gezeten :%
pi_88403194
Ik vind het sowieso al geen smaken die Lays-wedstrijd-chips. Maar da's mijn ding... Chips horen niet naar babi pangang, fruit of joppiesaus te smaken. Ook niet naar ketchup trouwens. (Bestaan die eigenlijk nog? Hadden ze een paar jaar geleden, chips met ketchupsmaak)

Rewimo, sterkte alvast voor maandag!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zaterdag 6 november 2010 @ 18:16:16 #114
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88407339
Hmm, ik vermoed dat er weer iets aan het ontsteken is.

Al heel lang enorm moe, ook dan
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
shizzle, en sinds gisteren ook buikpijn weer. Vet rommelen, vet naar de wc moeten maar niet kunnen, gewoon een kut gevoel daar benee. :{
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zaterdag 6 november 2010 @ 18:17:13 #115
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88407374
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 22:15 schreef timp0e het volgende:
Iig sterkte Rewimo. Vind het ook erg goed, als ik je laatste posts lees, dat je er toch positief onder blijft! ^O^ Ik ben toch dan wel iemand die erg snel een dipje heeft als ik weer klachten heb..

ik raad trouwens niemand hier Lays patatje joppiesaus aan! Halve zakje op, hele dag op de wc gezeten :%
Daar had ik weer geen last van :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88407672
Och Qwea, jij ook weer last? Sterkte! Hopelijk wordt het snel beter.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  zaterdag 6 november 2010 @ 18:49:35 #117
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88408455
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 18:25 schreef Pandora73 het volgende:
Och Qwea, jij ook weer last? Sterkte! Hopelijk wordt het snel beter.
Jup }:| En dan sta ik notabene op 40mg humira elke week -O-
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 6 november 2010 @ 22:29:05 #118
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88416184
Balen joh :{
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 8 november 2010 @ 09:14:32 #119
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88463206
Ik heb honger, maar ik mag niet eten -O- Ga zo naar Kleve voor de ct-scan.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88467140
Oi Rewimo, sterkte! En daarna lekker ontbijten!

Hier rommelt het weer aan alle kanten. Ik hoop dat het komt doordat ik ongesteld moet worden, dan heb ik altijd meer last. Anders toch maar eens overwegen de dosis imuran te verhogen.

Even een domme vraag waar ik me ook heus heel erg voor schaam: nemen jullie (imurangebruikers, als die er zijn ;)) de dagdosis in 1 keer of verspreid over de dag? Ik neem nu 's ochtends 1pil en 's avonds voor ik naar bed ga weer. Maar prednison moest altijd in 1 keer. Daarom twijfel ik nu opeens of ik het wel goed doe.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 8 november 2010 @ 11:54:34 #121
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88467405
Heb je er geen gebruiksaanwijzing bij? Anders kun je die online wel vinden denk ik.

CT achter de rug, ontbijt achter de kiezen :Y)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88469206
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 11:54 schreef Rewimo het volgende:
Heb je er geen gebruiksaanwijzing bij? Anders kun je die online wel vinden denk ik.

CT achter de rug, ontbijt achter de kiezen :Y)
Mnee staat er niet echt duidelijk in, vandar mijn vraag.

Wanneer krijg je de uitslag van je CT?
  maandag 8 november 2010 @ 12:55:04 #123
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88469338
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 11:45 schreef Gala6183 het volgende:
Oi Rewimo, sterkte! En daarna lekker ontbijten!

Hier rommelt het weer aan alle kanten. Ik hoop dat het komt doordat ik ongesteld moet worden, dan heb ik altijd meer last. Anders toch maar eens overwegen de dosis imuran te verhogen.

Even een domme vraag waar ik me ook heus heel erg voor schaam: nemen jullie (imurangebruikers, als die er zijn ;)) de dagdosis in 1 keer of verspreid over de dag? Ik neem nu 's ochtends 1pil en 's avonds voor ik naar bed ga weer. Maar prednison moest altijd in 1 keer. Daarom twijfel ik nu opeens of ik het wel goed doe.
Ik nam het in 1x 's ochtends. Na het eten :)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88475256
Ga ik vanaf morgen ook doen.

Hoe is het verder met je Qwea?
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 8 november 2010 @ 17:35:17 #125
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88479558
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:51 schreef Gala6183 het volgende:

Mnee staat er niet echt duidelijk in, vandar mijn vraag.

Wanneer krijg je de uitslag van je CT?
Over een dag of 3 moeten ze bij de huisarts liggen, dus dan ga ik eens informeren.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88480359
quote:
Even een domme vraag waar ik me ook heus heel erg voor schaam: nemen jullie (imurangebruikers, als die er zijn ) de dagdosis in 1 keer of verspreid over de dag? Ik neem nu 's ochtends 1pil en 's avonds voor ik naar bed ga weer. Maar prednison moest altijd in 1 keer. Daarom twijfel ik nu opeens of ik het wel goed doe.
Ik neem alles in 1x na het ontbijt.
pi_88481780
Bah, ik schrok vandaag, 1e keer nadat de diagnose werd gesteld nogal wat bloed gepoept :{ M'n darmen rommelen sowieso al een tijdje.. gelukkig is het verder niet heel erg, maar ik schrok toch wel ff.
pi_88482587
Hč bah, blijft inderdaad altijd schrikken. En dat stomme gerommel ben je op een gegeven moment ook wel zat.
pi_88482896
Oh ja man, van t weekend is er iemand bij me blijven slapen.. zo irritant dat mijnn buik dan 's nachts geluiden maakt..
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 8 november 2010 @ 19:57:26 #130
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88485885
Zo'n rommelbuik heb ik ook :+ Ik lach er meestal maar om als ie weer op onhandige momenten begint te borrelen. Je kunt er toch niks aan doen verder.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88498045
In het begin vond ik het ook altijd erg vervelend dat mijn darmen rommelden als er iemand bleef slapen. Zoals toen ik nog een vriendje had... maar goed, als je gewoon goed uitlegt wat er aan de hand is horen ze het de nacht erna het niet eens meer! :)
pi_88573879
Heeft er iemand al wel eens gehoord over de mogelijke werking van granaatappel concentraat ten opzichte van Crohn?
Ik hoorde hier laatst wat over, dat het ook medisch voorgeschreven werd in een aantal gevallen en dat de bevindingen positief waren.
Echter is hier niets van terug te vinden op internet...
Upon initial contact with ScareFreak
I had envisioned him to be an ill-mannered and psychologically unstable man
pi_88574309
Als je in het Engels zoekt (pomegranate crohn) dan vind je wel wat resultaten. Ik moet wel gelijk zeggen dat ik ze niet gelezen heb (zit Star Wars te kijken ;) ) dus ook niet weet of het is wat je zoekt en of je er wat aan hebt.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_88575066
Ow dat ga ik zeker wel proberen, op een aantal Engelstalige fora schijnen mensen er wel baat bij te hebben. Als ik het een poosje heb geprobeerd zal ik wel laten weten of ik er wat van merk.
  donderdag 11 november 2010 @ 09:20:42 #135
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88584118
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:48 schreef Gala6183 het volgende:
Ga ik vanaf morgen ook doen.

Hoe is het verder met je Qwea?
Bagger. A.s Dinsdag weer naar de internist. Hoest met jou/jullie?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 11 november 2010 @ 09:22:43 #136
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88584164
Zijn hier nog verzekerden van Zilverenkruis / groeneland?

Dan kun je een gratis zorgboek aanvragen twv 18,50

http://www.zilverenkruis.(...)-dit-initiatief.aspx

http://www.zilverenkruis.nl/zorgboek/Pages/default.aspx
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88585522
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 11:45 schreef Gala6183 het volgende:
Even een domme vraag waar ik me ook heus heel erg voor schaam: nemen jullie (imurangebruikers, als die er zijn ;)) de dagdosis in 1 keer of verspreid over de dag? Ik neem nu 's ochtends 1pil en 's avonds voor ik naar bed ga weer. Maar prednison moest altijd in 1 keer. Daarom twijfel ik nu opeens of ik het wel goed doe.
Ik nam het vroeger altijd meteen na het ontbijt. Maar tegenwoordig slik ik alles in 1x, vlak voordat ik ga slapen.
pi_88585541
@Qwea He bah wat naar. Beterschap en sterkte enzo :*

Hier alles onder controle. Voor zo lang als het duurt :')

Ik neem mijn medicijnen nu ook maar in 1 keer. Even kijken wat het doet. Voel me in ieder geval goed.
pi_88585559
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 18:35 schreef Nothingwoman het volgende:
Bah, ik schrok vandaag, 1e keer nadat de diagnose werd gesteld nogal wat bloed gepoept :{ M'n darmen rommelen sowieso al een tijdje.. gelukkig is het verder niet heel erg, maar ik schrok toch wel ff.
Gala zei het al; het blijft idd schrikken als je bloed erbij ziet. Gelukkig is het tenminste niet heel erg, houden zo :)
pi_88585601
quote:
14s.gif Op donderdag 11 november 2010 09:20 schreef Qwea het volgende:


Bagger. A.s Dinsdag weer naar de internist. Hoest met jou/jullie?
Bah Qwea, wat balen dat het zo slecht gaat -O- Hopelijk kan de internist je verder helpen.

Hier gaat het wel ok, geloof ik (durf nooit te zeggen dat het 'goed' gaat, ben dan altijd bang dat ik de boel jinx). Volgende week vrijdag weer infuus, en tot nu toe geen bloed en relatief heel weinig klachten.
pi_88588428
..was dit hier al bekend?:

http://www.gezondheidsnet(...)-de-ziekte-van-crohn

"LIVERPOOL - Een aanvullend dieet van broccoli lijkt te verhinderen dat infecties door de ziekte van Crohn doorzetten. Zij voorkomen dat bepaalde bacterieën zich vastzetten in de ingewanden."
pi_88589028
Thanks voor jullie reacties! ;) Broccoli helpt inderdaad had ik ergens gelezen, daarom eet ik het ook vrij vaak :P
  donderdag 11 november 2010 @ 12:46:50 #143
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88591230
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 10:19 schreef Cocotrimonium het volgende:

[..]



Bah Qwea, wat balen dat het zo slecht gaat -O- Hopelijk kan de internist je verder helpen.

Hier gaat het wel ok, geloof ik (durf nooit te zeggen dat het 'goed' gaat, ben dan altijd bang dat ik de boel jinx). Volgende week vrijdag weer infuus, en tot nu toe geen bloed en relatief heel weinig klachten.
Je gebruikt remicade?

Ik wil ook mijn remicade terug ;( Had het idee dat het meer deed dan de humira. Maar ja, ik (dat denken we althans) krijg jeuk van de remicade :{
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88591824
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 12:46 schreef Qwea het volgende:

Je gebruikt remicade?

Ik wil ook mijn remicade terug ;( Had het idee dat het meer deed dan de humira. Maar ja, ik (dat denken we althans) krijg jeuk van de remicade :{
Ja, imuran & remicade. Als dit niet meer voldoende werkt, dan is humira de volgende stap. Al denk ik niet dat dat veel doet (als de remicade niks meer voor me doet, bedoel ik).

Alhoewel we misschien eerst nog een keer het interval kunnen verkorten (krijg het nu per 6 weken, 600mg).
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 12 november 2010 @ 15:26:08 #145
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88636890
Joepie -O- Ik ben de laatste tijd af en toe duizelig. Als ik me omdraai in bed, als ik opsta en ook "gewoon" zomaar. Dat komt dus door de paracetamol-met-codeīne, lees ik net }:|
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88650586
Ow ja dat zou maar zo kunnen... Codeīne is heftiger dan coffeīne ja... Nou ja hopen dan maar dat je er snel weer vanaf kan!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 13 november 2010 @ 08:41:02 #147
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88664013
Ach, het helpt sowieso niet genoeg :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 13 november 2010 @ 11:09:41 #148
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_88665499
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 09:22 schreef Qwea het volgende:
Zijn hier nog verzekerden van Zilverenkruis / groeneland?

Dan kun je een gratis zorgboek aanvragen twv 18,50

http://www.zilverenkruis.(...)-dit-initiatief.aspx

http://www.zilverenkruis.nl/zorgboek/Pages/default.aspx
Ja ik! Super, bedankt voor de tip! Ik heb geen Crohn/Colitis maar PDS en die staat er ook tussen :)
pi_88698761
Qwea laat je nog even weten hoe het afgelopen is met je hypotheek en verzekeringen enzo?
  zondag 14 november 2010 @ 14:37:22 #150
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88699351
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 13:03 schreef Cocotrimonium het volgende:

[..]



Ja, imuran & remicade. Als dit niet meer voldoende werkt, dan is humira de volgende stap. Al denk ik niet dat dat veel doet (als de remicade niks meer voor me doet, bedoel ik).

Alhoewel we misschien eerst nog een keer het interval kunnen verkorten (krijg het nu per 6 weken, 600mg).
Mijn internist zei dat Remicade meestal beter werkt dan Humira. Maar omdat Remicade van muizen eiwit is gemaakt, kunnen mensen een allergische reactie krijgen. Die kans is met Humira veel kleiner.

Ik heb me wel eens afgevraagd, wat nou als Humira niet werkt en Remicade niet kan vanwege een allergische reactie ? Is er daarnaast nog iets?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 14 november 2010 @ 14:38:33 #151
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88699385
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 14:19 schreef Raissa het volgende:
Qwea laat je nog even weten hoe het afgelopen is met je hypotheek en verzekeringen enzo?
Yes, absoluut. Maar we hebben besloten dat we mijn loon maar niet meenemen in de hypotheek :) Dat scheelt voor mij ook een levensverzekering en torenhoge premie. Heb een vriend in de levensverzekering werken. Je moet rekenen op +- een stijging van 150 a 200% :{
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 14 november 2010 @ 14:39:18 #152
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88699404
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 11:09 schreef morgane het volgende:

[..]


Ja ik! Super, bedankt voor de tip! Ik heb geen Crohn/Colitis maar PDS en die staat er ook tussen :)
^O^ Ik wacht nog op het mailtje of het ook voor mensen van Groeneland Achmea geldt :P Dat is nu zilverenkruis geworden geloof ik.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  zondag 14 november 2010 @ 14:39:44 #153
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88699415
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 november 2010 08:41 schreef Rewimo het volgende:
Ach, het helpt sowieso niet genoeg :P
Heb je geen zwaardere pijnstilling? Tramadol bijvoorbeeld?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 14 november 2010 @ 14:46:18 #154
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88699643
Nee, momenteel niet. Ik zit ook nog met het probleem dat ik niet alle pijnstillers mag hebben, vanwege mijn maagverkleining. Meer codeīne vindt de internist ook geen optie, juist vanwege dit soort bijwerkingen. Had er gisteravond geen genomen, ook niet duizelig geweest vannacht, dus dat komt echt van die zetpillen :{
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88729292
quote:
1s.gif Op donderdag 11 november 2010 10:17 schreef Gala6183 het volgende:
Hier alles onder controle. Voor zo lang als het duurt :')

Ik neem mijn medicijnen nu ook maar in 1 keer. Even kijken wat het doet. Voel me in ieder geval goed.
Ik en mijn grote mond. Intussen gaat het enigszins bagger. Bloed, buikpijn, misselijk (ws omdat ik de imuran nu anders slik, had ik ook toen ik er net mee begon) :X Zo maar even de dokter bellen en hopen dat ik gauw terecht kan. Zal wel weer uitdraaien op een ronde Prednison. Plofkop here I come -O-
pi_88729390
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 09:47 schreef Gala6183 het volgende:

[..]



Ik en mijn grote mond. Intussen gaat het enigszins bagger. Bloed, buikpijn, misselijk (ws omdat ik de imuran nu anders slik, had ik ook toen ik er net mee begon) :X Zo maar even de dokter bellen en hopen dat ik gauw terecht kan. Zal wel weer uitdraaien op een ronde Prednison. Plofkop here I come -O-
:{ Onwijs balen zeg!
pi_88729983
Ja bleh. Ik kan gelukkig donderdag al bij de dokter terecht. Nu maar hopen dat ik het wel gewoon volhoud op mijn werk, ik baal er altijd zo van als ik me weer ziek moet melden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Gala6183 op 15-11-2010 10:14:51 (typo) ]
  maandag 15 november 2010 @ 10:16:28 #158
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88730048
quote:
16s.gif Op maandag 15 november 2010 10:14 schreef Gala6183 het volgende:
Ja bleh. Ik kan gelukkig donderdag al bij de dokter terecht. Nu maar hopen dat ik het wel gewoon volhoud op mijn werk, ik baal er altijd zo van als ik me weer ziek moet melden.
Sterkte :*
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88731270
Over werk gesproken, hoeveel mensen werken hier gewoon fulltime?
pi_88731323
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 11:06 schreef Raissa het volgende:
Over werk gesproken, hoeveel mensen werken hier gewoon fulltime?
Ik werk met CU fulltime, maar ben wel de complete vrijdagavond en zaterdag meestal total loss :') Ik hou vrij weinig leven over eerlijk gezegd..
pi_88731496
Ik werk ook gewoon fulltime. In Duitsland is het begrip "parttime" niet heel erg ingeburgerd. Ik heb welgeteld 1 collega die parttime (32 uur) werkt. Ik heb er wel eens over nagedacht om ook 4 dagen te gaan werken maar ik vind het hier veel te gezellig *; en eigenlijk gaat het het grootste gedeelte van de tijd gewoon goed.

Ben 's avonds wel altijd gaar. Of misschien gewoon lui ;) Ik sport nu 1 keer in de week, wil eigenlijk naar 2 keer in de week want ik voel me na afloop altijd enorm fit.
pi_88732207
Ikzelf werk 2 hele, soms 3 hele dagen per week. 3 dagen is vaak echt teveel en daar boet ik dan ook gelijk een paar dagen voor. En hoewel mijn crohn nu zonder ontstekingen is en daardoor 'onder controle' wordt genoemd, heb ik er nog erg veel last van in het dagelijks leven...
pi_88735323
Ik studeer zelf nog maar loop op dit moment stage waarbij ik 4 dagen in de week van 09:00 - 17:00 uur werk en dat gaat redelijk goed moet ik zeggen.

Ik heb de afgelopen dagen toch wel weer erg last gehad van mijn buik, het rommelde ontzettend en mijn buik was ook flink opgezet en heb moeten overgeven. Nu dus maar weer iets omhoog met de prednison (3 daagjes op 20mg dan terug naar 10mg maar daar opblijven zitten).
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 15 november 2010 @ 14:01:22 #164
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88736864
Ik werk in principe 5 x 6 uur. Als ik weer compleet aan de slag kan, wil ik 4 x 7,5 gaan werken. Maar op dit moment is 3 x 2 uur echt wel het maximum, vooral omdat ik ook nog eens 2 uur reistijd heb.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88741199
Ik werk zelf partime (32 uur per week) als verpleegkundige, wel onregelmatig, dus ook funest voor mijn darmen. Maar op zich trek ik het nog wel erg goed. En om toch extra inkomen te hebben omdat 32 uur geen fulltime salaris is werk ik als oproepkracht bij een instelling voor meervoudig gehandicapten. Dat is puur begeleiding en hoef vaak niet hard te werken.... ideaal! :)
pi_88741919
Ik voel me altijd zo'n kneus als ik dan hoor/lees dat andere mensen wél fulltime kunnen werken.. Men, wat zou ik dat graag willen!
pi_88742391
Raissa, iedereen doet toch wat hij/zij kan? Als meer niet gaat, dan houdt het gewoon op. Het schiet ook niet op als je je over de kop werkt. Dan krijg je behalve je Crohn misschien nog meer gezondheidsproblemen. Ik kan me overigens heel goed voorstellen hoor, dat je het vervelend vind. Je hoofd kan veel meer dan je lichaam toestaat en dat is enorm frustrerend. :*

Ik ben ondertussen een mailtje naar mijn baas aan het sturen of ik de rest van de week vanuit huis kan werken -O- Ik verheug me al bijna op de prednison :')
pi_88750777
Ik werk 4 dagen per week (ma-di-do-vr) van 8 uur en dat is precies genoeg. Veel meer moet het niet worden, ook omdat mijn baan redelijk stressvol is momenteel.
Nou moet ik daar wel bij zeggen dat ik ook nog wat tussen de oortjes heb zitten dat ervoor zorgt dat ik ook sneller moe ben en gevoelig voor prikkels (met name geluid), dus dat helpt ook niet echt mee.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_88764840
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 16:18 schreef Raissa het volgende:
Ik voel me altijd zo'n kneus als ik dan hoor/lees dat andere mensen wél fulltime kunnen werken.. Men, wat zou ik dat graag willen!
Je moet inderdaad echt niet meer doen dan je aankunt, je kunt er zelf echt helemaal niks aan doen :*
Begrijp heel goed dat het frustrerend is, maar er is helaas niets aan te doen..
  dinsdag 16 november 2010 @ 09:13:29 #170
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88768902
Ik werk niet, maar ga naar school. Niet fulltime, want a) dat zou ik niet trekken, en b) mijn rooster is vet relax. Maar nog steeds ben ik o.a doooodmoe.

Men, sinds vannochtend last van mijn benen. Echt een vet zwaar gevoel, en mijn knieën
beginnen ook weer te etteren.

Straks naar de internist *O*
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 16 november 2010 @ 09:23:08 #171
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88769058
Sterkte bij de internist!

Ik moet ook naar het ziekenhuis, maar dan voor mijn been ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88769242
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 16:18 schreef Raissa het volgende:
Ik voel me altijd zo'n kneus als ik dan hoor/lees dat andere mensen wél fulltime kunnen werken.. Men, wat zou ik dat graag willen!
Zo voelen we ons allemaal wel.. Dat heb ik als ik andere mensen hoor vertellen over hun uitbundige sociale leven :Y Wanneer ik teveel afspraken in het weekend heb, dan ben ik de week erna total loss (en dan haal ik vaak de vrijdag op het werk ook niet omdat ik simpelweg te moe ben). Ik lig vaak ook heel vroeg in bed. Iedere woensdag sowieso om bij te tanken (denk aan half 9 in bed) en soms ook nog op andere werkdagen.

[ Bericht 0% gewijzigd door PaarsBeestje op 16-11-2010 12:06:19 ]
pi_88772893
Stiekem een soort van fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die gauw moe is, op tijd naar bed wil (gaan is vaak een tweede) en niet een heel weekend volplant met van alles en nog wat.

Hoewel ik het liefst zou zien dat iedereen gewoon gezond is natuurlijk.

Ik zit thuis vandaag. Vannacht nauwelijks een oog dichtgedaan. Ik had voor de verandering ook enorm last van maagzuur, dat heb ik anders nooit. En toen ik eindelijk sliep moest vriendlief opstaan want die moest onmenselijk vroeg naar zijn werk vandaag. En daarna heb ik niet meer geslapen. Net wat gegeten en het lijkt erop dat ik me steeds na het eten wel iets beter voel.
pi_88773363
Owja maagzuur dat is echt vervelend joh! Wel goed om te lezen dat het iets beter met je gaat nadat je iets hebt gegeten, dat lijkt haast de omgekeerde wereld :P

Ik zorg meestal ook dat ik redelijk op tijd in bed lig, zo rond 10 uur, half 11. Ik heb ook het idee dat een goede nachtrust belangrijk is om een opvlamming te voorkomen.

Voelde me gister echt de hele dag top, maar mijn buik was vannacht echt ontzettend aan het rommelen wat ik toch wel een beetje vreemd vind al heb ik wel Pringles (cheese onion) op gisteravond.

Ik ben trouwens ook begonnen met het drinken van Granaatappelsap, tot nu toe heb ik er nog niet veel van gemerkt maar ik vind het wel vet lekker en het is sowieso erg gezond (vitamine C, B en lots of anti-oxidanten) dus ik houd em er wel in. Mijn moeder heeft me als tip gegeven om sojamelk te gaan drinken, dat schijnt ook heel goed te zijn en daardoor krijg ik wat extra calcium en eiwitten binnen. Iemand anders die ook veel sojamelk drinkt en merkt dat hij/zij zich daardoor beter voelt?
pi_88773431
Ik heb ook wel eens gehoord dat paardenmelk goed zou zijn bij darmproblemen, maar dat lijkt me echt goor. Ben sowieso al geen melkfan, maar als het niet uit een koe komt dan hoeft het helemaal niet.
pi_88775340
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 14:37 schreef Qwea het volgende:

Ik heb me wel eens afgevraagd, wat nou als Humira niet werkt en Remicade niet kan vanwege een allergische reactie ? Is er daarnaast nog iets?
Er zijn nog wel wat experimentele studies: een vriend van mij (ook met CU) heeft meegedaan aan de Millenium-studie. Maar wat er daarna nog is?

Voor mij (met CU) is het vrij 'simpel'. Ik krijg nu Remicade: werkt dat niet meer, dan proberen we nog Humira. Werkt dat niet, dan gaat de dikke darm eruit en krijg ik een pouch/stoma.
pi_88775478
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 11:06 schreef Raissa het volgende:
Over werk gesproken, hoeveel mensen werken hier gewoon fulltime?
Ik werk fulltime. Heb daar wel een ideale baan voor (spoiler ivm wat langer verhaal).

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_88775728
quote:
1s.gif Op maandag 15 november 2010 11:13 schreef Gala6183 het volgende:
Ik sport nu 1 keer in de week, wil eigenlijk naar 2 keer in de week want ik voel me na afloop altijd enorm fit.
Oh, zo fijn: ik ben sinds een maand of twee weer aan het sporten. Het gaat de laatste tijd best wel erg goed namelijk (*klopt heel hard af* --> wil de boel niet jinxen!).

'Vroeger', voor de CU (nu 6 jaar geleden), sportte ik vrij fanatiek (man, wat had ik toen een slank, afgetraind lijf :D Ben nu zo'n 13 kilo zwaarder, :(). Maar goed, toen ik ziek werd, trainde ik voor boksgala's. Groot contrast met nu, haha.

Anyway, nu ben ik voorzichtig weer begonnen met sporten (1x per week kicktraining, puur voor m'n -belabberde- conditie) en het is geweldig :) Wil er nu nog iets naast gaan doen, want dit gaat best goed. En ik wil ervan profiteren zolang het kan (voel me soms net een soort tijdbom: ieder moment kan het omslaan en weer misgaan).
pi_88775775
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 14:38 schreef Qwea het volgende:
Yes, absoluut. Maar we hebben besloten dat we mijn loon maar niet meenemen in de hypotheek :) Dat scheelt voor mij ook een levensverzekering en torenhoge premie. Heb een vriend in de levensverzekering werken. Je moet rekenen op +- een stijging van 150 a 200% :{
Wauw... Dat scheelt wel heel erg veel -O-
Wordt leuk als we nog eens willen gaan verhuizen :{
pi_88776035
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 13:12 schreef Cocotrimonium het volgende:

[..]



Er zijn nog wel wat experimentele studies: een vriend van mij (ook met CU) heeft meegedaan aan de Millenium-studie. Maar wat er daarna nog is?

Voor mij (met CU) is het vrij 'simpel'. Ik krijg nu Remicade: werkt dat niet meer, dan proberen we nog Humira. Werkt dat niet, dan gaat de dikke darm eruit en krijg ik een pouch/stoma.
Ik vind de gedachte aan een pouch/stoma echt gruwelijk angstaanjagend :'(
  dinsdag 16 november 2010 @ 14:53:58 #181
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88779534
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 12:08 schreef Nozomi21 het volgende:

Ik zorg meestal ook dat ik redelijk op tijd in bed lig, zo rond 10 uur, half 11. Ik heb ook het idee dat een goede nachtrust belangrijk is om een opvlamming te voorkomen.

ik lig meestal ook rond 22:30 a 23u in bed. Maar het maakt weinig uit of ik nou 12uur slap heb, of 3 omdat ik ben wezen stappen. Moe ben ik toch wel.

Ik zou iedere minuut v/d dag wel kunne pitten
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 16 november 2010 @ 14:55:45 #182
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88779596
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 13:12 schreef Cocotrimonium het volgende:

[..]



Er zijn nog wel wat experimentele studies: een vriend van mij (ook met CU) heeft meegedaan aan de Millenium-studie. Maar wat er daarna nog is?

Voor mij (met CU) is het vrij 'simpel'. Ik krijg nu Remicade: werkt dat niet meer, dan proberen we nog Humira. Werkt dat niet, dan gaat de dikke darm eruit en krijg ik een pouch/stoma.

Er blijkt ook nog Cimzia te zijn las ik *O*

Ik zou echt NOOIT een stoma willen :@
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  dinsdag 16 november 2010 @ 14:58:20 #183
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88779697
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 13:25 schreef Cocotrimonium het volgende:

[..]



Wauw... Dat scheelt wel heel erg veel -O-
Wordt leuk als we nog eens willen gaan verhuizen :{
Ja dat is echt geen kattenpis :') En dat is per maand ook nog eens :{ Belachelijk.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88782875
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 13:31 schreef Gala6183 het volgende:

[..]



Ik vind de gedachte aan een pouch/stoma echt gruwelijk angstaanjagend :'(
Ach, leuk is anders. Maar als ik terugdenk aan mijn slechte perioden... Als ik me dan door een stoma/pouch weer goed ga voelen, dan graag :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Een vriend van mij heeft sinds een maand een pouch, en hij is er echt dolblij mee. Voelde zich een paar dagen na de operatie al stukken beter dan daarvoor.
pi_88782903
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 14:55 schreef Qwea het volgende:

[..]

Er blijkt ook nog Cimzia te zijn las ik *O*

Ik zou echt NOOIT een stoma willen :@
Nog nooit gehoord van Cimzia. Zo meteen eens opzoeken :)
  dinsdag 16 november 2010 @ 17:49:11 #186
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88786873
:( Crohn actief waarschijnlijk. Vandaar de hevige rugpijn,
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
, wat onverteerde ontlasting en buikklachten.

Prednison gekregen :( maand lang. :( Met nexium en wekelijks nog steeds humira }:|

Ennu wil ik een tramadol voor die kut rugpijn, maar dat kan niet, want ik weet niet hoe die inhakt, en alstie goed inhakt ben ik morgen half dood en ik heb morgen om 13u een afspraak op school :') :{ -O-
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 16 november 2010 @ 18:14:54 #187
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88787789
Dat is dus qut, qwea :(
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 16 november 2010 @ 18:44:02 #188
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88788910
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 november 2010 18:14 schreef Rewimo het volgende:
Dat is dus qut, qwea :(
ja! En op het moment is die rugpijn echt het kutste :{ Godsklere wat doet dat pijn :{
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88791922
Oh wow wat een explosie met reacties! Ik lig inderdaad ook vaak vroeg op bed, opzich heb ik daar zelf niet zoveel problemen mee maar de buitenwereld lijkt het nogal vreemd te vinden... Maar goed, ik ben ze eigenlijk ook geen verantwoording schuldig :)

Ik zag dat coco een heel behandelplan heeft, in de zin van: we proberen eerst dit, dan dat en als dat niet werkt gaan we over op het volgende plan. Lijkt me toch ook wel fijn, die duidelijkheid. Bij mij is het tot nu toe allemaal ongepland gekomen en dan krijg je de tijd niet om je in een medicijn/behandeling/operatie te verdiepen. En hoewel een stoma mij ontzettende angst kan aanjagen (ik heb er wel wat nachten van wakker gelegen) snap ik na jouw verhaal heel goed dat je er vrede mee kan hebben!

Qwea, wat kut!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 16 november 2010 @ 21:26:11 #190
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88796863
Ik heb dan wel geen Crohn (ik zou weleens willen weten wat ik wel heb :') ) maar die vermoeidheid herken ik zeker. Ik werk nu om de dag een paar uurtjes en de dag dat ik niet werk ben ik echt moe. En als ik dan zoals vandaag nog een ziekenhuisbezoek heb - met reistijd - is dat eigenlijk te veel. Morgen moet ik weer werken en ik vrees dat ik donderdag dan helemaal niks meer waard ben :{ Gelukkig heb ik dan niks bijzonders.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_88840649
En nou heb ik morgen een afspraak met de dokter, maar ondertussen voel ik me alweer beter. Hoewel een predniplofkopkuurtje sowieso geen verkeerd idee is, aangezien ik om de week klachten heb dus er is wel iets actief.

Vraagje. Ik lees hier wel eens over onverteerd voedsel in ontlasting enzo. Is dat typisch voor Crohn? Of kan dat bij CU ook voorkomen?

En waar komt die rugpijn vandaan, Qwea? Beterschap in ieder geval.
  woensdag 17 november 2010 @ 22:51:13 #192
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88844269
quote:
1s.gif Op woensdag 17 november 2010 21:55 schreef Gala6183 het volgende:
En nou heb ik morgen een afspraak met de dokter, maar ondertussen voel ik me alweer beter. Hoewel een predniplofkopkuurtje sowieso geen verkeerd idee is, aangezien ik om de week klachten heb dus er is wel iets actief.

Vraagje. Ik lees hier wel eens over onverteerd voedsel in ontlasting enzo. Is dat typisch voor Crohn? Of kan dat bij CU ook voorkomen?

En waar komt die rugpijn vandaan, Qwea? Beterschap in ieder geval.
k heb niet echt een idee waar de gewrichtsklachten vandaan komen (voel het ook in mijn knieën soms, maar meestal in mijn rug) maar we weten wel dat het Crohn gerelateerd is. Als de Crohn rustig is, heb ik er eigenlijk geen last van. Maar als het actiever/actief is dan komt die kut rugpijn ook terug :) Maar waar het precies vandaan komt weet ik niet. Zal ik volgende maand es vragen aan mijn internist :D

Stukje over de vertering ;

quote:
De meest voorkomende plaats van aantasting is de dunne darm.
Bijna steeds is het laatste stuk van de dunne darm aangetast (het terminaal ileum.) Dit verklaart meteen waarom de pijn meestal in de rechteronderbuik wordt waargenomen - de dunne darm mondt hier uit in de dikke darm (colon).
Als de ziekte voornamelijk gekarakteriseerd wordt door een ontsteking zijn diarree en een verminderde opname van voedingsbestanddelen kenmerkend.
Het laatste stukje van de dunne darm speelt een belangrijke rol bij de opname van bepaalde vitaminen (vitamine B12, foliumzuur en vitamine D), mineralen (zink) en galzouten.
Een verminderde opname van galzouten veroorzaakt een minder goede vertering, een verslechterde opname van vetstoffen en een verhoogde kans op galstenen.
En ik geloof dat dat voornamelijk of iig meer voorkomt bij Crohn dan bij CU. But correct me if I;m wrong :)

Ben benieuwd wat je arts zegt morgen :Y

Ik moet nog steeds met mijn kuurtje beginnen. Zie er tegen op als een mongool. Bedenk me nu terwijl ik dit typ, ik had moeten spuiten vanmorgen!

*doen gaat*
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88855910
Ik heb niet zo zeer last van m'n gewrichten maar wel een raar gevoel rechts onder in mijn rug en daardoor een onrustig been. Beetje moeilijk uit te leggen, maar het is echt heel irritant. Misschien komt dat dan ook wel door de CU. Het is een hele tijd weggeweest maar sinds deze week heb k het weer.

Mijn arts is een man van weinig woorden, waarschijnlijk sta ik na 5 minuten wieder draußen met een Rezept ;)
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 18 november 2010 @ 12:29:03 #194
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_88857836
Mijn darmontsteking begon zelfs met pijn in mijn rug. En het heeft heel lang geduurd voor dat weg was. Zelfs nu komt het af en toe nog opzetten.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 18 november 2010 @ 13:01:40 #195
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88858834
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 12:29 schreef Rewimo het volgende:
Mijn darmontsteking begon zelfs met pijn in mijn rug. En het heeft heel lang geduurd voor dat weg was. Zelfs nu komt het af en toe nog opzetten.
Mijne ook. Ik heb eerst heeeeeeeeeeeeeeeeel (3 maanden miss wel 4 ) lang rugpijn gehad, ze dachten eerst aan een hernia. Maar toen kwam Crohn om de hoek kijken, en toen ik eenmaal een stootkuur prednison heb gehad, was het weg. Nu komt het opzetten als de Crohn weer actief/actiever is
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  donderdag 18 november 2010 @ 13:02:01 #196
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88858850
quote:
1s.gif Op donderdag 18 november 2010 11:19 schreef Gala6183 het volgende:
Ik heb niet zo zeer last van m'n gewrichten maar wel een raar gevoel rechts onder in mijn rug en daardoor een onrustig been. Beetje moeilijk uit te leggen, maar het is echt heel irritant. Misschien komt dat dan ook wel door de CU. Het is een hele tijd weggeweest maar sinds deze week heb k het weer.

Mijn arts is een man van weinig woorden, waarschijnlijk sta ik na 5 minuten wieder draußen met een Rezept ;)
Hoe laat moet je er zijn?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88859603
15:30, tis maar 1 halte met de metro vanaf m'n werk maar eigenlijk heb ik geen zin om daarna weer terug te gaan. Kan ik meteen mijn thuiswerkding uitproberen O~)

Nu ik er over nadenk :') heb ik misschien toch wel last van mijn gewrichten. Ik voel me vanaf maandag slecht, en sindsdien kraken en schuiven (dat is zo'n kutgevoel :X) mijn knieën en mijn bekken en heupen er weer lustig op los. En ik maar denken dat het weg was omdat ik ben gaan sporten ;(
pi_88867036
Joepie geen predniplof maar weer terug aan de pentasa, 2 gram per dag! Als het over 10 dagen niet beter gaat, dan moet ik terugkomen en gaan ze mijn bloed weer eens checken.
pi_88978687
En hoe gaat het nu Gala?
pi_88981763
Goed eigenlijk wel! Ik merkte gister al verschil, weinig buikpijn meer en geen KRRRAAAAAK als ik me beweeg ;) Dus ik ben blij!

Hoe is het met jullie? Qwea, voel je je alweer wat beter?
  zondag 21 november 2010 @ 18:42:47 #201
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_88982599
quote:
1s.gif Op zondag 21 november 2010 18:13 schreef Gala6183 het volgende:
Goed eigenlijk wel! Ik merkte gister al verschil, weinig buikpijn meer en geen KRRRAAAAAK als ik me beweeg ;) Dus ik ben blij!

Hoe is het met jullie? Qwea, voel je je alweer wat beter?
Fijn dat het beter gaat met je!

Hier gaat het met pieken en dalen. Vandaag niet zo veel last gehad, gisteren wel enorm veel. Dus ik wacht het nog ff af :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_88986271
Hier gaat het eigenlijk standaard kut (lees: +/- 15 keer per dag waterdunne diarree) het komt maar zeer zelden voor dat ik een goede dag heb.. Begin er nu wel de balen van te krijgen, ik wil op m'n trouwdag niet steeds naar de wc moeten rennen }:|
pi_89003257
Oh Raissa, dat is echt kut. Kun je de dosering van je medicijnen niet verhogen of is dat geen optie? Wanneer is je grote *; dag?
pi_89003319
quote:
15s.gif Op maandag 22 november 2010 08:59 schreef Gala6183 het volgende:
Oh Raissa, dat is echt kut. Kun je de dosering van je medicijnen niet verhogen of is dat geen optie? Wanneer is je grote *; dag?
Neh, das geen optie... M'n arts kan ook niet helemaal verklaren hoe het komt, hij vindt het gevolgen van een 3e of 4e operatie, niet een 1e. 6 mei is de dag ^)
  maandag 22 november 2010 @ 10:35:48 #205
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89005116
ruuuuuuuuuuugpijn :{

Zo naar de fysio voor mijn voet. Ze gaat maar mooi mijn rug doen ipv mijn voet.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 22 november 2010 @ 14:20:30 #206
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89011972
Wat naar, Raissa, daar zit je echt niet op te wachten zoiets }:|

Qwea, heeft ie je rug gedaan?

En dan nog een vraagje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89012282
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 14:20 schreef Rewimo het volgende:
Wat naar, Raissa, daar zit je echt niet op te wachten zoiets }:|

Qwea, heeft ie je rug gedaan?

En dan nog een vraagje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_89012382
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 22 november 2010 @ 14:35:53 #209
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89012501
Wij hebben een plonstoilet, dat kijkt zo lastig :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89012522
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 14:35 schreef Rewimo het volgende:
Wij hebben een plonstoilet, dat kijkt zo lastig :')
oh :D :')
ja, dat maakt t inderdaad meteen een stuk moeilijker :o :')
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 22 november 2010 @ 14:37:33 #211
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89012558
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 14:20 schreef Rewimo het volgende:
Wat naar, Raissa, daar zit je echt niet op te wachten zoiets }:|

Qwea, heeft ie je rug gedaan?

En dan nog een vraagje

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja, die heeft ze gedaan. Ik was in de wolken... was ja. Want hij doet alweer pijn :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89012647
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 14:35 schreef Rewimo het volgende:
Wij hebben een plonstoilet, dat kijkt zo lastig :')
Irritant een plonstoilet! :D Op je papiertje kijken?
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 22 november 2010 @ 14:45:26 #213
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89012836
Ja, daar meende ik dus wat te zien maar ik weet het niet zeker.

En ik neem aan dat ik dan toch weer een nieuwe richting in sla qua diagnose (die er nu overigens nog steeds niet is) :{
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89025092
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89025112
O en Qwea en Raissa sterkte en beterschap! :*
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 22 november 2010 @ 19:55:18 #216
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89025945
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 19:40 schreef Pandora73 het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 09:54:26 #217
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89043688
Vanmorgen niets gezien. Heb wel bijna klokje rond geslapen. En ik ben nog steeds moe :O
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 november 2010 @ 09:58:00 #218
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89043779
Rugpijn gisteren :{ Heb 2 tramadol en 2 paracetamol gehad voordat het eindelijk werkte. Binnen 8u. Pffff. En ik heb er nu de nasleep van. Duizelig, moe, ect.

Ben maar thuis gebleven. Werk straks wel aan mijn opdrachten. Ik voorspel vandaag weer een tramadol dagje, want ik begin mijn rug weer iets te voelen :{

De prednison slaat wel aan, denk ik. Mijn maag rommelt nog wel behoorlijk... maar niet zo vaak meer.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 09:59:45 #219
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89043825
Balen Qwea, als je zoveel last hebt. En verstandig om dan maar een dagje rust te houden. Sterkte! :*
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 november 2010 @ 10:13:01 #220
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89044103
thnx babe :*

Hoest met jou afgezien van dat je moei bent?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 10:16:45 #221
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89044202
Pijn in mijn buik :') Ik moet nodig naar de huisarts om de uitslag van de ct-scan op te halen trouwens :@
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 november 2010 @ 10:18:41 #222
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89044247
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 10:16 schreef Rewimo het volgende:
Pijn in mijn buik :') Ik moet nodig naar de huisarts om de uitslag van de ct-scan op te halen trouwens :@
Dan moet je dat doen! oO/ Ben benieuwd of daar iets uitkomt.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 10:19:49 #223
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89044281
Ja, ik ook. Moet ook maar weer even nieuwe zetpillen halen. Ook al helpen ze niet heel erg, ik slaap er lekker op met die codeine :z
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 17:29:53 #224
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89058899
Bweuh, weer bloed... en huisarts heeft net vanavond geen spreekuur. Assistente belt nog even terug wat ik moet doen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 18:16:06 #225
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89060497
Morgen melden in het ziekenhuis -O-
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89063323
...sterkte.. Hoop dat het eenvoudig te verhelpen is..
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:28:40 #227
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89063561
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:16 schreef Rewimo het volgende:
Morgen melden in het ziekenhuis -O-
-O- ik hoop dat ze er eens achter komen wát het nou is bij je
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89064734
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 19:55 schreef Rewimo het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89064780
Qwea en Rewimo, dat schiet niet echt op zo voor jullie... Hopelijk snel een beter vooruitzicht!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 20:36:49 #230
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89067118
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:50 schreef Pandora73 het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 20:37:49 #231
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89067164
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:28 schreef Qwea het volgende:
-O- ik hoop dat ze er eens achter komen wát het nou is bij je
Dat zou fijn zijn ja. Dit is ook niks. Duurt nu al ruim 7 maanden zo. En ik weet eigenlijk nog steeds niks :{
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89067575
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 20:36 schreef Rewimo het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 23 november 2010 @ 21:03:34 #233
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89068458
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 20:46 schreef Pandora73 het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  dinsdag 23 november 2010 @ 22:39:02 #234
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89074032
die spoilers :D

Ben ik trouwens hier de enige met rugpijn als de crohn actief is? Of hebben meer mensen dit?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 07:28:06 #235
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89081946
Slecht geslapen }:|

Qwea, ik weet niet of ik Crohn o.i.d. heb maar die rugklachten herken ik zeker. Heb nu ook weer last, elke keer als de buikpijn echt toeneemt, gaat mijn rug ook meedoen :{
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 24 november 2010 @ 10:03:16 #236
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89084745
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 07:28 schreef Rewimo het volgende:
Slecht geslapen }:|

Qwea, ik weet niet of ik Crohn o.i.d. heb maar die rugklachten herken ik zeker. Heb nu ook weer last, elke keer als de buikpijn echt toeneemt, gaat mijn rug ook meedoen :{
Ik had gisteren namelijk een discussie met een vriend. Ik zeg dat het echt in de gewrichten zit, hij claimt dat dat niet kan en dat het in de spieren zit :o

Daarom zou tramadol ook niet werken volgens hem en zou ik aan de diazepam ofzo moeten :')

Ik weet wel dat tramadol echt kutspul is. Ik heb gisteren middag rond 14u 1 genomen, en voel me nou nog echt kut ervan :{

Hoelaat moet je in het ziekenhuis zijn?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 10:14:09 #237
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89085131
Ik ben alweer terug. Moet morgenmiddag weer komen, na een gezellig klysma :+ Dan hebben ze een of ander speciaal spreekuur voor mensen die uit hun r**t bloeden geloof ik :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 10:15:38 #238
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89085180
En over die rugpijn, ik kan het niet beter omschrijven dan "buikpijn in mijn rug". Het is geen spierpijn maar het zit ook niet in mijn botten.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89085600
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 10:03 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ik had gisteren namelijk een discussie met een vriend. Ik zeg dat het echt in de gewrichten zit, hij claimt dat dat niet kan en dat het in de spieren zit :o

Daarom zou tramadol ook niet werken volgens hem en zou ik aan de diazepam ofzo moeten :')

Ik weet wel dat tramadol echt kutspul is. Ik heb gisteren middag rond 14u 1 genomen, en voel me nou nog echt kut ervan :{

Hoelaat moet je in het ziekenhuis zijn?
Hm, ik weet dat Crohn als bijverschijnsel gewrichtsklachten kan geven, en heb er zelf ook last van. Dus waarom die vriend zegt dat dat niet kan begrijp ik niet?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  woensdag 24 november 2010 @ 10:30:59 #240
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89085747
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 10:27 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Hm, ik weet dat Crohn als bijverschijnsel gewrichtsklachten kan geven, en heb er zelf ook last van. Dus waarom die vriend zegt dat dat niet kan begrijp ik niet?
Ja, ik ook niet. Want hij zegt dat er afgezien van je ruggengraat geen botten zitten daar :') En ik heb het ook echt in mijn hele onderrug.

Nou ja, he. Gelukkig is hij geen dokter :+ Mijn internist zegt iig dat het gewrichtspijn door de crohn is :P
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 24 november 2010 @ 10:31:18 #241
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89085751
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 10:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben alweer terug. Moet morgenmiddag weer komen, na een gezellig klysma :+ Dan hebben ze een of ander speciaal spreekuur voor mensen die uit hun r**t bloeden geloof ik :')
Ooh joy, een klysma :r
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89085766
Is er geen verband tussen Crohn en Bechterew? Dat zit wel degelijk in je gewrichten en niet in je spieren (hoewel je natuurlijk van een verkeerde houding om dat je de pijn probeert te vermijden weer last van je spieren zou kunnen krijgen).

Rewimo, je wordt wel een beetje van het Schrankje naar de Wand gestuurd zeg! Ben je onder behandeling van een gastroentroloog?
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 10:35:06 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89085866
Ehm, ik weet nog niet bij wie ik nu terecht kom. Mijn eigen internist zit in Delft. Maar als je hier naar het ziekenhuis gaat trekt er een hele rij specialisten aan je voorbij. Volgens mij kom ik morgen op een gastro-spreekuur terecht, als ik het goed begreep.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89088982
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 10:15 schreef Rewimo het volgende:
En over die rugpijn, ik kan het niet beter omschrijven dan "buikpijn in mijn rug". Het is geen spierpijn maar het zit ook niet in mijn botten.
Voor zover ik altijd begrepen heb, zijn het ook gewoon je 'darmen' die je daar voelt. Pijn kan uitstralen naar je rug, maar is idd geen echte rugpijn. Ik heb het in ieder geval zelf altijd als ik een actieve ontsteking in mijn dikke darm heb.
pi_89089023
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 10:31 schreef Gala6183 het volgende:
Is er geen verband tussen Crohn en Bechterew? Dat zit wel degelijk in je gewrichten en niet in je spieren (hoewel je natuurlijk van een verkeerde houding om dat je de pijn probeert te vermijden weer last van je spieren zou kunnen krijgen).
Oh ja, zoiets kan natuurlijk ook. Weet ook niet in hoeverre CU vergelijkbaar is met Crohn als je het over rugpijn (en complicaties in het algemeen) hebt.
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 12:11:06 #246
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89089140
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 12:07 schreef Cocotrimonium het volgende:
Voor zover ik altijd begrepen heb, zijn het ook gewoon je 'darmen' die je daar voelt. Pijn kan uitstralen naar je rug, maar is idd geen echte rugpijn. Ik heb het in ieder geval zelf altijd als ik een actieve ontsteking in mijn dikke darm heb.
Ja, 't zit aan de "binnenkant" zeg maar, dus dat idee heb ik zelf ook.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 24 november 2010 @ 16:03:15 #247
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89098209
Werken jullie eigenlijk allemaal? of studeert er afgezien van mij ook nog iemand?

Wat ik zo kut vind is dat ik zo enorm achter raak nu. Ik heb morgen engels en wiskunde, niks wat ik thuis kan doen iig. Maar ik ben nu zoooooooooooo doodmoe, en heb weer last van mijn rug, dat ik me afvraag of ik morgen uberhaupt heen kan.

En dan raak ik weeeeer verder achter :{ Het is echt om schijtziek van te worden.

Ik doe verdomme niks anders dan gapen. Als ik nu ga liggen, weet ik zeker dat ik binnen 5 min weg ben.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 16:24:31 #248
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89099141
Waarom ga je nu niet een paar uur plat dan? Misschien knap je ervan op. Al zou ik wel een wekker zetten zodat je nu niet de hele avond verslaapt. Want dan ben je morgen waarschijnlijk helemaal duf.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89099225
Ik heb destijds in het eerste jaar van mijn nieuwe studie van oktober tot en met april thuisgezeten vanwege (naar later bleek) de CU (huisarts vond het niet nodig mij echt te (laten) onderzoeken, ik ben uiteindelijk 5 keer ofzo op salmonella geprikt, wat niets opleverde. Pas toen ik bij de arts in opleiding terecht kwam is er serieus naar mijn klachten gekeken en kreeg ik een verwijzing naar het ziekenhuis. Mijn huisarts was zo'n doos }:|). Heb uiteindelijk ook 6 jaar over mijn 4jarige studie gedaan -O-.

Nu ik werk gaat het op zich wel, maar dat komt volgens mij ook doordat je als werkende mensch 's avonds en in het weekend (meestal) gewoon vrij hebt en niet de stress hebt van opdrachten die af moeten en tentamens die je moet leren. Ik vind het werkende bestaan in ieder geval minder stressvol en heb daardoor ook minder CU klachten. Ik denk dat ik mazzel heb, sorry. Dat gun ik jou (en jullie allemaal) natuurlijk ook :*
  woensdag 24 november 2010 @ 16:26:21 #250
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099242
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:24 schreef Rewimo het volgende:
Waarom ga je nu niet een paar uur plat dan? Misschien knap je ervan op. Al zou ik wel een wekker zetten zodat je nu niet de hele avond verslaapt. Want dan ben je morgen waarschijnlijk helemaal duf.
Omdat ik dat eigenlijk te belachelijk voor woorden vindt :@ Ik ben 21! En ik voel me 70 en dat maakt me boos :(

*zucht*

Misschien dat ik er zo wel ff in ga. Uurtje. Dan is MM weer thuis.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89099374
Ik voel me ook altijd zo'n oud wijf. Blehh. Maarja als je je er beter door voelt, gewoon doen.

Heb je wel eens laten onderzoeken hoe je vitamine B12 waarden zijn?
  woensdag 24 november 2010 @ 16:29:41 #252
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099386
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:26 schreef Gala6183 het volgende:
Ik heb destijds in het eerste jaar van mijn nieuwe studie van oktober tot en met april thuisgezeten vanwege (naar later bleek) de CU (huisarts vond het niet nodig mij echt te (laten) onderzoeken, ik ben uiteindelijk 5 keer ofzo op salmonella geprikt, wat niets opleverde. Pas toen ik bij de arts in opleiding terecht kwam is er serieus naar mijn klachten gekeken en kreeg ik een verwijzing naar het ziekenhuis. Mijn huisarts was zo'n doos }:|). Heb uiteindelijk ook 6 jaar over mijn 4jarige studie gedaan -O-.

Nu ik werk gaat het op zich wel, maar dat komt volgens mij ook doordat je als werkende mensch 's avonds en in het weekend (meestal) gewoon vrij hebt en niet de stress hebt van opdrachten die af moeten en tentamens die je moet leren. Ik vind het werkende bestaan in ieder geval minder stressvol en heb daardoor ook minder CU klachten. Ik denk dat ik mazzel heb, sorry. Dat gun ik jou (en jullie allemaal) natuurlijk ook :*
Ooh, herkenbaar dat van die salmonella :D

In het weekend ben ik ook echt vrij hoor. En 's avonds ook. Als ik dan ook nog mezelf met mijn studie bezig moet gaan houden, dan trek ik het helemaal niet. Ik heb die avonden en weekend echt nodig om ff tot rust te komen.

Waar ik zo mee zit is of de IBG niet moeilijk gaat doen als je er langer over doet :{ Dat zal wel niet want het heeft een medische reden, maar toch. Ik moet in februari op stage, en ik ben bang dat als dit zo doorgaat ik dat niet red :{ }:|

Opzich is mijn studie niet eens zo stressvol. Maar gewoon het idee dat ik nou achter loop met dingen en over 2 maanden op stage moet en dat ws niet ga redden, maakt me moedeloos :{
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 24 november 2010 @ 16:30:41 #253
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099435
quote:
13s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:29 schreef Gala6183 het volgende:
Ik voel me ook altijd zo'n oud wijf. Blehh. Maarja als je je er beter door voelt, gewoon doen.

Heb je wel eens laten onderzoeken hoe je vitamine B12 waarden zijn?
Ja, die zijn laag. Daarom moet ik ook 1x per 3 maanden b12 spuiten :)

Vroeger ging ik ook wel eens tot een uur of 04:00 op visite. Nu baal ik al als het 00:00 is en ik lig nog niet in bed :{ :')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89099455
Volgens mij kun je wel iets regelen met de IBG, als je een verklaring van je huisarts krijgt. (Die ik dus niet kreeg. Had ik al verteld dat mijn toenmalige huisarts een doos is??)
  woensdag 24 november 2010 @ 16:31:49 #255
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099483
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:31 schreef Gala6183 het volgende:
Volgens mij kun je wel iets regelen met de IBG, als je een verklaring van je huisarts krijgt. (Die ik dus niet kreeg. Had ik al verteld dat mijn toenmalige huisarts een doos is??)
nee had je nog niet verteld, begin er eens over?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 24 november 2010 @ 16:32:27 #256
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099510
ooh, vraag die me in ene te binnen schiet ; zijn jullie lid van een Crohn patiënten vereniging? En heeft dat meerwaarde?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89099512
quote:
14s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:30 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja, die zijn laag. Daarom moet ik ook 1x per 3 maanden b12 spuiten :)

Vroeger ging ik ook wel eens tot een uur of 04:00 op visite. Nu baal ik al als het 00:00 is en ik lig nog niet in bed :{ :')
Ah okee, dat had ik even gemist :@

Ik was een paar weken terug naar een concert (wat heel gaaf was :D) en tussen elk voorprogramma moest ik "even zitten" :|W

[ Bericht 0% gewijzigd door Gala6183 op 24-11-2010 16:32:54 (typo) ]
  woensdag 24 november 2010 @ 16:33:56 #258
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099582
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:32 schreef Gala6183 het volgende:

[..]

Ah okee, dat had ik even gemist :@
Joh, waarom die :@ Je kan niet alles weten :*

quote:
Ik was een paar weken terug naar een concert (wat heel gaaf was :D) en tussen elk voorprogramma moest ik "even zitten" :|W
Oude wijven zijn we! ;(

welk concert :+ ?
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89099712
The Gaslight Anthem ^O^

Ben geen lid van de patientenvereniging, heb wel contact met ze gehad toen ik hier in Duitsland een goede arts zocht en ze waren erg behulpzaam!
  woensdag 24 november 2010 @ 16:37:58 #260
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89099775
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:36 schreef Gala6183 het volgende:
The Gaslight Anthem ^O^

Ben geen lid van de patientenvereniging, heb wel contact met ze gehad toen ik hier in Duitsland een goede arts zocht en ze waren erg behulpzaam!
Noooooit van gehoord :@

Aah oke. Ik zit te twijfelen of ik lid van 1 moet worden.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89100568
Ik ben lid van http://www.crohn-colitis.nl/
Nu al 1,5 jaar, maar nog niets mee gedaan.
Meer als achtervang voor als ik ooit eens hulp of advies bij nodig zou hebben. Denk aan justitieel advies als je bijvoorbeeld wordt ontslagen door je ziekte of iets dergelijks, second opinions, nieuwe medicatie en ervaringen met andere lotgenoten.

Maar tot dus ver nog niets van dit alles.
Krijg gewoon eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief en een magazine, en in return mogen hun geld van mijn rekening afhalen.
Upon initial contact with ScareFreak
I had envisioned him to be an ill-mannered and psychologically unstable man
pi_89104466
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:55 schreef scarefreak het volgende:
Krijg gewoon eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief en een magazine, en in return mogen hun geld van mijn rekening afhalen.
Ik wil je ook wel eens in de zoveel tijd een nieuwsbrief sturen, mag ik dan ook geld van je rekening halen? O-)
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 24 november 2010 @ 19:40:39 #263
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89107210
En alweer

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89123454
Oeh dat met concerten herken ik.. ga er ook heel veel heen (toevallig vandaag weer :D) (en the Gaslight Anthem is heel tof :D) en stiekem hou ik het ook helemaal niet vol dat lange staan.. maar bij dit concert waren er prima zitplekken wat heel relaxt was :D
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 11:08:30 #265
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89128827
Is het trouwens vreemd dat ik 's morgens geen bloed vind maar alleen 's middags :?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89129730
quote:
1s.gif Op woensdag 24 november 2010 16:32 schreef Qwea het volgende:
ooh, vraag die me in ene te binnen schiet ; zijn jullie lid van een Crohn patiënten vereniging? En heeft dat meerwaarde?
Ik ben kaderlid van de patiëntenvereniging (m.a.w. vrijwilliger van de, in dit geval, regio Zuid). Betekent dat ik meehelp met het organiseren van bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten en ik werk soms mee aan voorlichtingsfilmpjes e.d..

Vooral voor voorlichting, bijstand, extra informatie e.d. is de vereniging heel nuttig. Daarnaast merk ik op bijvoorbeeld de bijeenkomsten dat voor veel mensen lotgenotencontact erg waardevol is. En daar spelen wij dan ook een belangrijke rol in (althans, kunnen wij spelen door o.a. het organiseren van de jaarlijkse IBD-dag).

Zelf ben ik erg mondig en heb ik nooit de behoefte gehad om aan dergelijke bijeenkomsten deel te nemen, maar ik vind het wel fijn om anderen hiermee te kunnen helpen. Bovendien vind ik het positief om op deze manier iets positiefs te kunnen doen met mijn colitis :)
pi_89129769
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 11:08 schreef Rewimo het volgende:
Is het trouwens vreemd dat ik 's morgens geen bloed vind maar alleen 's middags :?
Bah, alweer bloed? :( Balen! Ik heb alleen geen idee of het verschil uitmaakt tussen de ochtend en later op de dag. Heb ik zelf nooit gemerkt. Bij mij is het eenmaal bloed, dan steeds bloed (totdat de ontsteking oplost).
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 11:48:50 #268
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89130086
Elke keer 's middags dus, vreemd genoeg, sinds maandag. Vind het echt raar. Maar goed, zometeen moet het microklysma erin, eens kijken wat er dan gebeurt :')

Hopelijk zijn de badkamerslopers dan weg :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89131253
Oei Rewimo, wat naar. Ik heb meestal juist 's ochtends het meeste last. Aan mij heb je ook nix :P Wat voor klysma is het? Sterkte :* Ook bij de dokter vanmiddag.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 12:35:30 #270
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89131538
Mikroklist heet het. Kan gelukkig weer op mijn "eigen" wc, die andere is verder weg :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 13:22:33 #271
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89132984
En ik heb honger. Maar het heeft weinig zin om er aan de onderkant van alles uit te laten lopen en het dan aan de bovenkant weer aan te vullen natuurlijk :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 15:04:04 #272
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89136542
Pffff, endeldarmonderzoek gehad. Wat een feest :') Er zit een inwendige aambei en waarschijnlijk is dat de oorzaak. Nu terug naar de huisarts en daar maar weer eens overleggen.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 15:07:23 #273
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89136669
't Zal trouwens je werk maar zijn zeg, de hele dag mensen in hun kont kijken :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89147449
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 15:07 schreef Rewimo het volgende:
't Zal trouwens je werk maar zijn zeg, de hele dag mensen in hun kont kijken :')
Grinnik... Dat zei ik ook tegen de man die mijn eerste scopie deed. Hij zag er vrij jong uit en ik was rechtstreeks met spoed doorverwezen door de huisarts dus dacht dat het gewoon een broeder of AIO of zoiets was.
Bleek het later de gastro-enteroloog himself te zijn... Hebben we smakelijk om gelachen achteraf.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 25 november 2010 @ 20:16:37 #275
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89150232
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 15:07 schreef Rewimo het volgende:
't Zal trouwens je werk maar zijn zeg, de hele dag mensen in hun kont kijken :')
_O- Ik moest lachen :D

"Wat voor werk doet u?"
-Ik kijk de hele dag in mensen hun reet! Lekker poeren!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 20:19:10 #276
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89150350
Of je man komt thuis: Lekker gewerkt, schat? :')
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  donderdag 25 november 2010 @ 20:20:35 #277
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89150399
quote:
1s.gif Op donderdag 25 november 2010 20:19 schreef Rewimo het volgende:
Of je man komt thuis: Lekker gewerkt, schat? :')
"Heb je nog wat meegemaakt op je werk?"
-Nou ik werd me toch een partij in ene ondergescheten. Boooooh gek!
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 25 november 2010 @ 20:38:40 #278
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89151160
Bah, ik zou nog liever tandarts worden - en dat lijkt me ook echt helemaal niks ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89158090
Goh ineens staat er hieronder een advertentie van Parodontax... Je hebt het één keer over een tandarts... _O-
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89332917
Bloed -O-

Buikpijn -O-

Het zat -O-
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 30 november 2010 @ 10:19:16 #281
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89333425
*aai*

Geen bloed (meer). Wel buikpijn en ook zat. Tja.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89349355
Sterkte Gala en Rewimo ;(, mijn ontbijt was ook niet zo goed gevallen helaas :')

Ik heb een vraagje aan jullie... ik studeer in Nijmegen, en woon nu tijdelijk op kamers. Dit contract loopt 1 februari af, maar ik ben al bezig met het zoeken naar een vervangende kamer. Schiet echter niet zo op :') Nou speelde al een tijdje het idee om urgentie op medische gronden aan te vragen bij de SSHN (door Crohn en vorig jaar trombose amper lang kunnen reizen en het liefst eigen medische voorzieningen door Crohn) maar ik moet nog m'n MDL arts vragen om een medische adviedsbrief. M'n studieadviseur zei ook dat ik dat zeker moest doen. Hebben jullie enig idee hoe ik dat het beste kan aanpakken?
  dinsdag 30 november 2010 @ 17:26:50 #283
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89349732
godverdomme :')

Ik vergeet steeds mijn prednison _O-

Denk er net aan bij dit topic. Gaat wel aardig goed, zou ik het nog moeten nemen? :+
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
pi_89367720
Nothingwoman:
Geen idee, sorry... Maar ik zou het zeker proberen! Weten ze bij de SSH niet hoe dat werkt? Neem toch aan dat ze daar wel vaker mee te maken hebben...

Gala en Rewimo:
Snap ik helemaal dat jullie het zat zijn! Sterkte! :*

Qwea:
Reminder(s) in je telefoon zetten, tot je er vanzelf aan denkt? Klinkt stupide, maar vergeten is ook niet handig...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 december 2010 @ 07:19:37 #285
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89372655
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 17:16 schreef Nothingwoman het volgende:
Sterkte Gala en Rewimo ;(, mijn ontbijt was ook niet zo goed gevallen helaas :')

Ik heb een vraagje aan jullie... ik studeer in Nijmegen, en woon nu tijdelijk op kamers. Dit contract loopt 1 februari af, maar ik ben al bezig met het zoeken naar een vervangende kamer. Schiet echter niet zo op :') Nou speelde al een tijdje het idee om urgentie op medische gronden aan te vragen bij de SSHN (door Crohn en vorig jaar trombose amper lang kunnen reizen en het liefst eigen medische voorzieningen door Crohn) maar ik moet nog m'n MDL arts vragen om een medische adviedsbrief. M'n studieadviseur zei ook dat ik dat zeker moest doen. Hebben jullie enig idee hoe ik dat het beste kan aanpakken?
Poli bellen en geval uitleggen? Waarschijnlijk is zo'n brief geen probleem. Ik zou wel vantevoren goed navragen wat erin moet staan, om te voorkomen dat je een verkeerde brief krijgt. Desnoods schrijf je op wat erin moet staan en geef je dat af bij de balie.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 december 2010 @ 07:21:12 #286
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89372666
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 17:26 schreef Qwea het volgende:
godverdomme :')

Ik vergeet steeds mijn prednison _O-

Denk er net aan bij dit topic. Gaat wel aardig goed, zou ik het nog moeten nemen? :+
Briefje op badkamerspiegel, keukenkastje, computer, voordeur, net wat je het handigst vindt en waar je de meeste kans maakt om het te zien. Of desnoods overal :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89374832
@Qwea Neem maar ja, dan gat het straks in plaats van aardig goed erg goed ;) Met prednison mag je ook niet zomaar stoppen!!

@Nothingwoman Mijn huisarts wilde zo'n brief niet afgeven (vraag me niet waarom, het was gewoon een stom wijf), maar wellicht dat een specialist daar minder moeilijk over doet. Veel succes :)

Vandaag: geen buikpijn, geen bloed, maar het wel nog steeds zat ;)
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 december 2010 @ 21:34:01 #288
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89405590
Buikpijn in mijn rug :{ Ik merk dat ik steeds vaker met een vuist tegen mijn rug zit om tegendruk te geven.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 1 december 2010 @ 21:36:21 #289
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89405744
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 23:37 schreef Pandora73 het volgende:
Nothingwoman:
Geen idee, sorry... Maar ik zou het zeker proberen! Weten ze bij de SSH niet hoe dat werkt? Neem toch aan dat ze daar wel vaker mee te maken hebben...

Gala en Rewimo:
Snap ik helemaal dat jullie het zat zijn! Sterkte! :*

Qwea:
Reminder(s) in je telefoon zetten, tot je er vanzelf aan denkt? Klinkt stupide, maar vergeten is ook niet handig...
Ik weet hoe ik ben, die klik ik weg omdat ik op dat moment met iets anders bezig ben :')

is = chaoot :P

Hey, is jullie ontlasting eigenlijk ooit wel eens normaal? Ik zat zo te denken (waar ik wel niet aan denk :') ) dat de mijne eigenlijk nooit normaal is. Of brei, of onverteerd, of 2 kleuren, of dun. Maar nooit, of echt zeer zelden is het echt normaal. Normaal bruin, zonder prut erin.

En meuren altijd :r kolere.

:')
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 1 december 2010 @ 21:37:44 #290
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89405832
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 09:48 schreef Gala6183 het volgende:
@Qwea Neem maar ja, dan gat het straks in plaats van aardig goed erg goed ;) Met prednison mag je ook niet zomaar stoppen!!

@Nothingwoman Mijn huisarts wilde zo'n brief niet afgeven (vraag me niet waarom, het was gewoon een stom wijf), maar wellicht dat een specialist daar minder moeilijk over doet. Veel succes :)

Vandaag: geen buikpijn, geen bloed, maar het wel nog steeds zat ;)
Ik heb hem tot nu toe maar 1x vergeten :P Denk er meest 's avonds aan.

Ik ga toch maar eens overal van die briefjes ophangen :P

Nog steeds rugpijn hier trouwens en een rommelende buik.
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  woensdag 1 december 2010 @ 21:38:53 #291
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89405908
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:34 schreef Rewimo het volgende:
Buikpijn in mijn rug :{ Ik merk dat ik steeds vaker met een vuist tegen mijn rug zit om tegendruk te geven.
Same here. en die tegendruk verlicht het dan ff maar niet lang :{ Weet je wat bij mij wel redelijk helpt? Afgezien van zware pijnstillers? Warmte. Een kruik in je rug bijvoorbeeld :Y En lekker plat gaan helpt ook wel hier :)
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 december 2010 @ 21:44:11 #292
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89406190
Ga zo lekker op de elektrische deken :) Warmte helpt inderdaad.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 1 december 2010 @ 21:45:42 #293
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89406277
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:44 schreef Rewimo het volgende:
Ga zo lekker op de elektrische deken :) Warmte helpt inderdaad.
}:|

Ik wil ook een elektrische deken :'(
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 december 2010 @ 21:47:35 #294
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89406399
Koop je er eentje, die dingen kosten niet veel hoor.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  woensdag 1 december 2010 @ 21:49:37 #295
79166 Qwea
#teampindakaas #viesdik
pi_89406522
quote:
3s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:47 schreef Rewimo het volgende:
Koop je er eentje, die dingen kosten niet veel hoor.
Ik weet :P Maar mijn vent haat die dingen :') Dus ik heb een elektrische deken koop verbod _O-
-||||-----||||- Iron and me, we're meant to be -||||-----||||-
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 1 december 2010 @ 21:54:46 #296
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89406856
De mijne ook, maar het ding ligt aan mijn kant dus boeie :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_89407914
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:36 schreef Qwea het volgende:

Hey, is jullie ontlasting eigenlijk ooit wel eens normaal?

Vandaag had ik toevallig een drol zo uit het boekje gedraaid O+

Maar dat komt niet vaak voor.
pi_89407943
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 21:38 schreef Qwea het volgende:

[..]

Same here. en die tegendruk verlicht het dan ff maar niet lang :{ Weet je wat bij mij wel redelijk helpt? Afgezien van zware pijnstillers? Warmte. Een kruik in je rug bijvoorbeeld :Y En lekker plat gaan helpt ook wel hier :)
Ik maak idd ook altijd een warme kruik klaar. Dat verlicht bij mij enorm.
pi_89412644
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 22:13 schreef Cocotrimonium het volgende:

[..]

Vandaag had ik toevallig een drol zo uit het boekje gedraaid O+

Maar dat komt niet vaak voor.
Na mijn derde Remicade-shot had ik ook voor het eerst in euh eigenlijk jaren, ook zo eentje geproduceerd. Ik had bijna mijn O+ geroepen om eens te komen kijken :')
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89418376
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 23:36 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Na mijn derde Remicade-shot had ik ook voor het eerst in euh eigenlijk jaren, ook zo eentje geproduceerd. Ik had bijna mijn O+ geroepen om eens te komen kijken :')
Ik kom dan ook altijd heel trots de badkamer uit :') Er is heel weinig voor nodig om mij gelukkig te maken.
  Redactie Frontpage / Spellchecker donderdag 2 december 2010 @ 09:23:24 #301
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_89418568
Ik heb dat echt nooit meer. Maar dat komt door mijn WLS-operatie. Standaard stinkende derrie :P
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')