FOK!forum / Culinesse ą gogo / Buike spareribs na 6 uur op de smoker!
33zaterdag 4 september 2010 @ 22:56
Jullie mogen nogmaals meegenieten! :@
Yums! Vandaag was het tijd voor ribs. Echte buik spareribs dan wel. De normale spareribs die je vrijwel overal koopt zijn eigenlijk baby back ribs. Niks mis mee, maar dit is een stuk leuker! :D
De 2 stukken van beide iets meer dan een kilo hebben 6 uur op 225F op de roker gestaan.
Laatste 2,5 uur de bbq beans (witte bonen in tomatensaus, bruine suiker, stroop, ketchup, gele mosterd, ui en salami) er ook op gedaan.
Elk uur gemopt met mopsaus van noskos (bbq-nl.com) met wat extra rub erin en nog wat bourbon en bruine suiker.
Jammer dat ik niet meer foto's heb genomen, maar het was een hectische dag helaas. Maar het was het waard, want het resultaat was echt belachelijk goed!

Opstelling


Zeer mooie ribs van beefensteak.nl


De jongens aan het werk (ook nog wat kippetjes op de one touch premium grill)


De ribs na een nacht in de rub op de ikea rack :P. Rub: Meathead's Memphis Dust met Butt Rub van Bad Byron in verhouding 2:1 aangezien de butt rub behoorlijk spicey is haha.


Na 2 uur smoken


BBq beans (ze waren zeer nice!!)


DAMN! Dit was het resultaat na het laatste half uur smoken met de bbq saus erop! Echt heel, heel, heeeeeeeeeel lekker! BBQ sauce: excallibur traditional bbq sauce, bourbon, bruine suiker, appelsap, honing, appelcider azijn, sojasaus en tabasco


Zoet, beetje spicey en heerlijk mals maar toch ook weer stevig genoeg. Yumm


Lekker plakkerige buitenkant :D


Jammer dat je zoiets niet krijgt als je het bestelt, maar goed..zoals ik al zei, het was het zeker waard! ;) :9

[ Bericht 0% gewijzigd door 33 op 04-09-2010 23:02:16 ]
CantFazeMezaterdag 4 september 2010 @ 22:57
:9~
gebruikersnaamzaterdag 4 september 2010 @ 23:03
Ja verdorie , nu heb ik trek :(
Dat ziet er geweldig uit .
Der_Rudizaterdag 4 september 2010 @ 23:21
Damn dat ziet er lekker uit zeg!!

Mag ik vragen wat voor merk bbq dat is en waar die vandaan komt?
Five_Horizonszaterdag 4 september 2010 @ 23:23
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:21 schreef Der_Rudi het volgende:
Damn dat ziet er lekker uit zeg!!

Mag ik vragen wat voor merk bbq dat is en waar die vandaan komt?
Weber :) (die starter van Weber is echt geniaal, trouwens)
golferzaterdag 4 september 2010 @ 23:34
TS heeft nog steeds niet BBQ TOPIC 2010 DEEL 2 en Rookkastje deel 2, we roken vrolijk verder in de sneeuw ontdekt waar ie z'n resultaten kwijt kan bij de anderen?
Mirjamzaterdag 4 september 2010 @ 23:36
ziet er lekker uit hoor :9
Five_Horizonszaterdag 4 september 2010 @ 23:37
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:34 schreef golfer het volgende:
TS heeft nog steeds niet BBQ TOPIC 2010 DEEL 2 en Rookkastje deel 2, we roken vrolijk verder in de sneeuw ontdekt waar ie z'n resultaten kwijt kan bij de anderen?
Dat kan niet in een apart topic :?
Five_Horizonszaterdag 4 september 2010 @ 23:38
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:36 schreef Mirjam het volgende:
ziet er lekker uit hoor :9
Dat sowieso :Y

Zoiets wil ik ook wel proberen, inderdaad. Dat roken ziet er echt heel goed uit.
33zaterdag 4 september 2010 @ 23:40
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:34 schreef golfer het volgende:
TS heeft nog steeds niet BBQ TOPIC 2010 DEEL 2 en Rookkastje deel 2, we roken vrolijk verder in de sneeuw ontdekt waar ie z'n resultaten kwijt kan bij de anderen?
Heel graag, maar ik wilde toch liever een nieuw topic openen! *O*
33zaterdag 4 september 2010 @ 23:40
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:38 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]



Dat sowieso :Y

Zoiets wil ik ook wel proberen, inderdaad. Dat roken ziet er echt heel goed uit.
Doen hoor, is het zeker waard en het is ook zeer leuk! :9
Mirjamzaterdag 4 september 2010 @ 23:41
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:38 schreef Five_Horizons het volgende:

[..]



Dat sowieso :Y

Zoiets wil ik ook wel proberen, inderdaad. Dat roken ziet er echt heel goed uit.
ik kom gewoon een keer eten dan :9~
Flashwinzaterdag 4 september 2010 @ 23:42
Heb je ook zo een stem?
Five_Horizonszaterdag 4 september 2010 @ 23:43
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:40 schreef 33 het volgende:

[..]

Doen hoor, is het zeker waard en het is ook zeer leuk! :9
Ik heb nog geen smoker :P (ik heb wel m'n kleine Webertje O+ )
Repeatzaterdag 4 september 2010 @ 23:44
6 uur roken voor netto een paar honderd gram vlees :') Dat vind ik het grote nadeel van spareribs.

Chili's babyback ribs :9~
Five_Horizonszaterdag 4 september 2010 @ 23:44
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:41 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ik kom gewoon een keer eten dan :9~
Damag!
33zondag 5 september 2010 @ 00:01
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 23:44 schreef Repeat het volgende:
6 uur roken voor netto een paar honderd gram vlees :') Dat vind ik het grote nadeel van spareribs.

Chili's babyback ribs :9~
Ik vind ze juist veel lekkerder dan babyback's! :9

Maargoed, ieder z'n eigen voorkeur! ;)
flying-dutchmanzondag 5 september 2010 @ 09:22
Je zegt dat het jammer is dat je ze niet zo krijt als je besteld, gelukkig maar. Of ga jij 24 uur op je bestelling wachten :P
dalaiblamazondag 5 september 2010 @ 09:37
Damn.

Buikribben.
Smokers.
Bonen + worst

Volgens mij ben ik in BBQ heaven.
joers1zondag 5 september 2010 @ 09:40
Ziet er ff verdomd goed uit zeg...wooow.....
Klaploperzondag 5 september 2010 @ 09:46
:o :9~
joers1zondag 5 september 2010 @ 09:46
Je hebt er wat werk aan....maar dan? ;)
33zondag 5 september 2010 @ 10:22
quote:
Op zondag 5 september 2010 09:22 schreef flying-dutchman het volgende:
Je zegt dat het jammer is dat je ze niet zo krijt als je besteld, gelukkig maar. Of ga jij 24 uur op je bestelling wachten :P
Haha true true! :D
joers1zondag 5 september 2010 @ 11:28
Waar heb jij leren BBQ'en? ;)
33zondag 5 september 2010 @ 11:46
quote:
Op zondag 5 september 2010 11:28 schreef joers1 het volgende:
Waar heb jij leren BBQ'en? ;)
Ze interwebz! :D
motorbloempjezondag 5 september 2010 @ 11:47
Dit is zeer zeker een apart topic waard O+ _O_ ziet er goed uit :)
Toempfzondag 5 september 2010 @ 14:49
Wow.
PluisigNijntjezondag 5 september 2010 @ 16:40
Zeg, wat vindt jouw vriendin eigenlijk van deze praktijken? ;)


SPOILER
ik kwijl :9~
dalaiblamazondag 5 september 2010 @ 17:43
Heb je voor mij trouwens het recept van je BBQ beans?
33zondag 5 september 2010 @ 23:40
quote:
Op zondag 5 september 2010 16:40 schreef PluisigNijntje het volgende:
Zeg, wat vindt jouw vriendin eigenlijk van deze praktijken? ;)


SPOILER
ik kwijl :9~
Niet zo heel erg leuk. :@
33zondag 5 september 2010 @ 23:43
quote:
Op zondag 5 september 2010 17:43 schreef dalaiblama het volgende:
Heb je voor mij trouwens het recept van je BBQ beans?
Ik heb het recept van noskos (bbq-nl.com).

Ingrediėnten:
1 pot witte bonen in tomatensaus
1 eetlepel ketchup
½ theelepel gele mosterd (Amerikaanse)
1 ½ eetlepel donker bruine basterdsuiker
1 ½ eetlepel molasse (stroop mag ook, molasse is iets zouter)
½ ui, gesnipperd
5 į 6 plakjes streaky bacon (gerookt ontbijt spek), in stukjes
Zelf nog bijgevoegd:
1 eetlepel van je favoriete rub
Zout en peper, beide grof.

Doe alles bij elkaar in een aluminium foliebakje.
Maak je barbecue klaar voor indirect grillen, 325 – 350° F / 162 – 175° C, voeg wat rookhout toe en zet de bonen er een half uurtje in, roer af en toe door. In de smoker duurt het ongeveer 2 uur op ongeveer 225 F / 107 C tot dat de bonen klaar zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door 33 op 05-09-2010 23:53:06 ]
dalaiblamamaandag 6 september 2010 @ 07:56
Ik zag volgens mij ook worst in je bak drijven, welke was het?
33maandag 6 september 2010 @ 13:22
Stukjes rundvlees cervelaat!
PluisigNijntjemaandag 6 september 2010 @ 17:00
quote:
Op zondag 5 september 2010 23:40 schreef 33 het volgende:

[..]

Niet zo heel erg leuk. :@
Ik vind iig dat je een dier op deze manier veel meer eer aan doet dan wanneer je hem in een hamburger stopt :9
Schransemanmaandag 6 september 2010 @ 21:57
Mooie ribben 33. Zien er erg smakelijk uit. Je voelt je net een flinstone als je zo'n bot aan je hooft heb staan. Ik heb ze ook wel eens gemaakt. Beviel goed!
rubjedinsdag 7 september 2010 @ 11:21
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 22:56 schreef 33 het volgende:
Jullie mogen nogmaals meegenieten! :@
Yums! Vandaag was het tijd voor ribs. Echte buik spareribs dan wel. De normale spareribs die je vrijwel overal koopt zijn eigenlijk baby back ribs. Niks mis mee, maar dit is een stuk leuker! :D
De 2 stukken van beide iets meer dan een kilo hebben 6 uur op 225F op de roker gestaan.
Laatste 2,5 uur de bbq beans (witte bonen in tomatensaus, bruine suiker, stroop, ketchup, gele mosterd, ui en salami) er ook op gedaan.
Elk uur gemopt met mopsaus van noskos (bbq-nl.com) met wat extra rub erin en nog wat bourbon en bruine suiker.
Jammer dat ik niet meer foto's heb genomen, maar het was een hectische dag helaas. Maar het was het waard, want het resultaat was echt belachelijk goed!

Opstelling
[ afbeelding ]

Zeer mooie ribs van beefensteak.nl
[ afbeelding ]

De jongens aan het werk (ook nog wat kippetjes op de one touch premium grill)
[ afbeelding ]

De ribs na een nacht in de rub op de ikea rack :P. Rub: Meathead's Memphis Dust met Butt Rub van Bad Byron in verhouding 2:1 aangezien de butt rub behoorlijk spicey is haha.
[ afbeelding ]

Na 2 uur smoken
[ afbeelding ]

BBq beans (ze waren zeer nice!!)
[ afbeelding ]

DAMN! Dit was het resultaat na het laatste half uur smoken met de bbq saus erop! Echt heel, heel, heeeeeeeeeel lekker! BBQ sauce: excallibur traditional bbq sauce, bourbon, bruine suiker, appelsap, honing, appelcider azijn, sojasaus en tabasco
[ afbeelding ]

Zoet, beetje spicey en heerlijk mals maar toch ook weer stevig genoeg. Yumm
[ afbeelding ]

Lekker plakkerige buitenkant :D
[ afbeelding ]

Jammer dat je zoiets niet krijgt als je het bestelt, maar goed..zoals ik al zei, het was het zeker waard! ;) :9
Hulde voor je hele fotocollage en inspanningen maar ik heb me daar een portie vergif gezien met die extra marinade voor de ribs.Waarom niet gelijk wat wc afval erop,zelfde effect.. ;)
Marineren van ribs had je al,extra is onnodig bedoel ik ermee te zeggen.
33dinsdag 7 september 2010 @ 14:55
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 11:21 schreef rubje het volgende:

[..]

Hulde voor je hele fotocollage en inspanningen maar ik heb me daar een portie vergif gezien met die extra marinade voor de ribs.Waarom niet gelijk wat wc afval erop,zelfde effect.. ;)
Marineren van ribs had je al,extra is onnodig bedoel ik ermee te zeggen.
Wat? :D
De ribs waren niet gemarineerd, maar hebben 6 uur lang in de koelkast gelegen in de rub. Pas de laatste half uur op de smoker heb ik de ribs ingesmeerd met de bbq saus.

Hier vonden ze het de beste ribs tot nu toe. :9

Als jij nog een leuk receptje weet met wc afval; graag posten + foto's! Benieuwd of het inderdaad hetzelfde effect geeft.
Schransemandinsdag 7 september 2010 @ 19:00
PS.
Geweldig ribrack! Ikea rules
Stansfieldwoensdag 8 september 2010 @ 15:35
Dat ribrack heb ik ook, werkt geweldig. Ik heb geen roker dus krijg de temperatuur niet zo laag en dus ook niet zo lang maar afgelopen zondag waren mijn ribs ook erg lekker.
Five_Horizonswoensdag 8 september 2010 @ 18:40
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 19:00 schreef Schranseman het volgende:
PS.
Geweldig ribrack! Ikea rules
Ja, hoe heet dat ding en waar kan ik 'm vinden? :P
Stansfieldwoensdag 8 september 2010 @ 18:55
Het is eigenlijk een uitlegrek voor pannendeksels. Ik weet niet precies meer hoe die heet.
33woensdag 8 september 2010 @ 19:38
Hahah! :D Het is inderdaad een dekselhouder van de Ikea voor 4,99!
33woensdag 8 september 2010 @ 19:41
Binnenkort trouwens beefribs op de grill en lamsbout op de roker! ;)

[ Bericht 3% gewijzigd door 33 op 08-09-2010 20:04:49 ]
macferretwoensdag 8 september 2010 @ 22:16
zien er goed uit, maar dat had ik je al verteld op een ander forum ;)

Beans zijn lekker, maar google eens op Keri C beans, die zijn echt te gek
en hier het recept,
http://www.rookgordijn.ne(...)erziken-baked-beans/

ik gebruik witte bonen in tomatensaus, en gebruik dan minder suiker, voor de appeltaartvulling, gebruik ik appel/perzik compote van de albert heijn, dit is echt het beste recept voor bonen wat ik ken, een paar uur op de smoker met de ribs, hmmmmmm


en idd het is geen marinade, door de suiker in de rub, wordt het wat vloeibaar, maar er gaat gewoon een droog kruidenmengsel op, lekker een nachtje in laten trekken en dan wordt het wat vloeibaar. Superlekker!
33donderdag 9 september 2010 @ 10:38
quote:
Op woensdag 8 september 2010 22:16 schreef macferret het volgende:
zien er goed uit, maar dat had ik je al verteld op een ander forum ;)

Beans zijn lekker, maar google eens op Keri C beans, die zijn echt te gek
en hier het recept,
http://www.rookgordijn.ne(...)erziken-baked-beans/

ik gebruik witte bonen in tomatensaus, en gebruik dan minder suiker, voor de appeltaartvulling, gebruik ik appel/perzik compote van de albert heijn, dit is echt het beste recept voor bonen wat ik ken, een paar uur op de smoker met de ribs, hmmmmmm


en idd het is geen marinade, door de suiker in de rub, wordt het wat vloeibaar, maar er gaat gewoon een droog kruidenmengsel op, lekker een nachtje in laten trekken en dan wordt het wat vloeibaar. Superlekker!
Haha wie ben je daar dan? :D

En nice :o die ga ik de volgende keer maken dan! ;)
macferretdonderdag 9 september 2010 @ 22:22
just call me spiffs!
Stansfieldvrijdag 10 september 2010 @ 09:02
quote:
Op donderdag 9 september 2010 22:22 schreef macferret het volgende:
just call me spiffs!
Van de enige echt Spiff burger?
33vrijdag 10 september 2010 @ 09:06
quote:
Op vrijdag 10 september 2010 09:02 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Van de enige echt Spiff burger?
Jep blijkbaar! :D _O_
macferretdinsdag 19 april 2011 @ 19:39
yep, that's me
Xlargewoensdag 20 april 2011 @ 08:57
Ik heb ze van het weekend ook weer gemaakt, toch wel 1 van mijn favoriete bezigheden opp de bbq.
Ik had dan wel baby back ribs, die ik ipv de 3-2-1 methode, op de 3-1-1 methode had gemaakt.

6 stuks, waarvan 3 met kentucky bourbon marinade, en 3 met een ketjap honing mosterd marinade.

33 , snij jij het kraakbeen bij de buikribben er niet af ?
33woensdag 20 april 2011 @ 09:01
Xlarge, toen deed ik dat niet, maar sindsdien doe ik het wel.
Hier een foto van de laatste keer (Iberico ribs):

Het rode aan de buitenkant is de rookring
IMG_2699.jpg
#ANONIEMwoensdag 20 april 2011 @ 09:04
Damn ik wil gewoon spontaan ook gaan beginnen met zoiets!
Xlargewoensdag 20 april 2011 @ 09:10
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 09:01 schreef 33 het volgende:
Xlarge, toen deed ik dat niet, maar sindsdien doe ik het wel.
Hier een foto van de laatste keer (Iberico ribs):

Het rode aan de buitenkant is de rookring
[ afbeelding ]
Precies, dan zijn ze toch iets lekkerder.
Voor ribben gebruik ik meestal appelhout, maar van het weekend een keer eiken gedaan.

Maar de smaak van appelhout op ribben is toch lekkerder.
Heb jij nog een favoriet ?
33woensdag 20 april 2011 @ 09:14
quote:
14s.gif Op woensdag 20 april 2011 09:10 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Precies, dan zijn ze toch iets lekkerder.
Voor ribben gebruik ik meestal appelhout, maar van het weekend een keer eiken gedaan.

Maar de smaak van appelhout op ribben is toch lekkerder.
Heb jij nog een favoriet ?
Appelhout gaat zeker goed gepaard met ribs!
Ik combineer het altijd een beetje. Sowieso gebruik ik altijd kersenhout, dat is mijn persoonlijke favoriet.
Physicswoensdag 20 april 2011 @ 12:01
Kan ik je inhuren?
Phaelanx_NLwoensdag 20 april 2011 @ 14:08
In Amerika bij het ontbijt double smoked bacon :9~ . Was met appelhout gedaan, heerlijk.
The_strangerzondag 24 april 2011 @ 10:48
quote:
0s.gif Op woensdag 20 april 2011 09:01 schreef 33 het volgende:
Xlarge, toen deed ik dat niet, maar sindsdien doe ik het wel.
Hier een foto van de laatste keer (Iberico ribs):

Het rode aan de buitenkant is de rookring
[ afbeelding ]
Die iberico ribben zijn zo lekker. Hier staat ook (helaas een low cost) een smoker, volgende week eerst maar eens een beenhammetje proberen als first test en als dat lukt de iberico babybacks uit de vriezer halen....
Pulled pork ga ik op dit cheap ding maar niet proberen, dan blijf ik kolen scheppen... :)

[ Bericht 10% gewijzigd door The_stranger op 24-04-2011 10:56:43 ]