Jullie mogen nogmaals meegenieten!
Yums! Vandaag was het tijd voor ribs. Echte buik spareribs dan wel. De normale spareribs die je vrijwel overal koopt zijn eigenlijk baby back ribs. Niks mis mee, maar dit is een stuk leuker!

De 2 stukken van beide iets meer dan een kilo hebben 6 uur op 225F op de roker gestaan.
Laatste 2,5 uur de bbq beans (witte bonen in tomatensaus, bruine suiker, stroop, ketchup, gele mosterd, ui en salami) er ook op gedaan.
Elk uur gemopt met mopsaus van noskos (bbq-nl.com) met wat extra rub erin en nog wat bourbon en bruine suiker.
Jammer dat ik niet meer foto's heb genomen, maar het was een hectische dag helaas. Maar het was het waard, want het resultaat was echt belachelijk goed!
Opstelling
![]()
Zeer mooie ribs van beefensteak.nl
![]()
De jongens aan het werk (ook nog wat kippetjes op de one touch premium grill)
![]()
De ribs na een nacht in de rub op de ikea rack

. Rub: Meathead's Memphis Dust met Butt Rub van Bad Byron in verhouding 2:1 aangezien de butt rub behoorlijk spicey is haha.
![]()
Na 2 uur smoken
![]()
BBq beans (ze waren zeer nice!!)
![]()
DAMN! Dit was het resultaat na het laatste half uur smoken met de bbq saus erop! Echt heel, heel, heeeeeeeeeel lekker! BBQ sauce: excallibur traditional bbq sauce, bourbon, bruine suiker, appelsap, honing, appelcider azijn, sojasaus en tabasco
![]()
Zoet, beetje spicey en heerlijk mals maar toch ook weer stevig genoeg. Yumm
![]()
Lekker plakkerige buitenkant

![]()
Jammer dat je zoiets niet krijgt als je het bestelt, maar goed..zoals ik al zei, het was het zeker waard!
[ Bericht 0% gewijzigd door 33 op 04-09-2010 23:02:16 ]